Dodaj do ulubionych

Lud chce srogiego państwa

02.10.10, 17:24
Tradycyjnie rozumiana inteligencja jako sfera spoleczna , producent dóbr niematerialnych od prapoczątku czyli naszego watlego oświecenia nie cieszy się sympatią, zrozumieniem wladców.W tej częsci Europy ma trudny zywot co sprzyja jej kulturowej alienacji, mitotwórstwu, zamykaniu się we wlasnych granicach.Latwo tę grupę izolować.
Obserwuj wątek
    • art.usa Lud chce srogiego państwa, kto w to wierzy? 02.10.10, 20:17
      Panstwo tak, ale panstwowy ucisk z pewnoscia nie.
      Polak mlody dzis mysli inaczej, nizeli stalinowskie staruchy.
    • maura4 Lud chce srogiego państwa 03.10.10, 09:03
      To ja do ludu się nie zaliczam. Oczekuję sprawnego państwa. Już na dole, w urzędzie. Nie podoba mi się państwo, które za nieumiejętność podjęcia decyzji, strachu przed skorzystaniem z obowiązującego prawa, wyrywa z naszych pustawych kieszeni 1mln zł. -pod krzyżem. Nie podoba mi się państwo, które zamiast w życie doczesne obywateli, inwestuje nasze ciężko zapracowane pieniądze, w niesprawdzalne polisy na życie wieczne.
    • boguschitz Lud chce srogiego państwa 03.10.10, 10:10
      Państwo polskie jest największym wrogiem obywatela. A wroga się niszczy, co nasze państwo robi bardzo skutecznie we wszystkich dziedzinach życia.
    • boguschitz Lud chce srogiego państwa 03.10.10, 10:15
      Państwo polskie jako instytucja jest największym wrogiem obywateli. Tak było i jest nadal. A wroga się niszczy, co nasze państwo robi bardzo skutecznie we wszystkich dziedzinach życia.
      • art.usa Re: Lud chce srogiego państwa 03.10.10, 10:24
        boguschitz napisał:

> Państwo polskie jako instytucja jest największym wrogiem obywateli. Tak było i
        > jest nadal. A wroga się niszczy, co nasze państwo robi bardzo skutecznie we wsz
        > ystkich dziedzinach życia.

Tesz tak widze
    • kociewiak2 Lud chce srogiego państwa 03.10.10, 21:16
      ..nie obywatel mysla ze panstwo ma im dawac ze to obywatelowi nalezy sie jak psu buda..
      i obywatela nie interesuje ze kiedy kasa moze byc pusta ,on chce nawet kiedy panstwo nie moze dac,a partie opozycyjne obiecuja ze oni zrobia to lepiej (falszywa obiecanak)
      kazdy madry kiedy decyzje zapadaja bez ich udzialu a kiedy juz maja wladze to zmieniaja zdanie.
    • pioro111 Lud chce srogiego państwa 04.10.10, 00:52
      panie profesorze to chyba gen. Pinochet powinien się czuć obrażony porównaniem do Towarzysza Generała! he he
    • szmul.bender Lud chce srogiego państwa 04.10.10, 04:35
      "A jak Pinochet uzasadniał swój zamach stanu? Chęcią przywrócenia ładu i porządku. Nie chcę przy tym czynić obraźliwych porównań dla generała Jaruzelskiego"

Takim porownaniem moze pan obrazic Pinocheta. Jaruzelski wprowadzil stan wojenny wylacznie po to zeby uratowac sie od stryczka, ktory mu szykowali twardoglowi towarzysze a interes Polski mial tam gdzie ja mam Jaruzelskiego.
      • maciekz70 Re: Lud chce srogiego państwa 04.10.10, 06:53
        Czyli tam gdzie masz resztki swojego mózgu.Gdyby nie Jaruzelski,ścinałbyś drzewa na syberii,czego ci serdecznie życzę.
        • szmul.bender Re: Lud chce srogiego państwa 04.10.10, 19:16
          maciekz70 napisał:

> Czyli tam gdzie masz resztki swojego mózgu.Gdyby nie Jaruzelski,ścinałbyś drzew
          > a na syberii,czego ci serdecznie życzę.

Syberia to nazwa geograficzna, ktora pisze sie z duzej litery, gnoju.
          • pablobodek Re: Lud chce srogiego państwa 04.10.10, 21:58
            Błąd ortograficzny, szmulu, to pestka w porównaniu z wulgaryzmem !!
            • alfalfa Re: Lud chce srogiego państwa 05.10.10, 00:25
              Może i tak ale jak podejść spokojnie to wychwalania jaruzela za stan wojenny? Prawie 10 lat w plecy a gó...ana komuna i tak się wypierniczyła. Czego więc tej frajer bronił? Wyraźnie przegranej sprawy a przy okazji spieprzył wielu ludziom życie - i dlatego płacimy mu pożądną emeryturkę i powtarzamy bzdety o "scinaniu drzew na sygerii"? Tak może mysleć tylko niewolnik...
              A.
            • szmul.bender Re: Lud chce srogiego państwa 06.10.10, 05:53

pablobodek napisał:

> Błąd ortograficzny, szmulu, to pestka w porównaniu z wulgaryzmem !!

odpowiedzialem w stylu, w jakim mnie odpowiedziano
    • prawdziwy_zapatero To wynik selekcji genowej przeprowadzonej przez 05.10.10, 08:37
      IKWIZYCJĘ !!!

Po prostu:

ZWOLENNICY DEMOKRACJI NIE PRZEŻYLI !!!
    • neskim Super! 05.10.10, 19:56
      ...Teraz wywiad z prof. Szackim, Rychardem, Bobińską - nie ma się co oglądać na tych kolesiów gadomskich i publicystki od przeglądów prasy. Potem wziąć na tapetę np. wybitnych ekonomistów itd. Kuczyński przecie niebędzie robił wywiadów... Pora wyjść wreszcie z magla...
      Ino już nie o gazie... :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka