rpyzel 06.10.10, 10:44 Z większym ryzykiem wad rozwojowych to bzdura, starannie wyjaśniona na Blog de Bart Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przedwieczorny Co to jest ... 06.10.10, 12:15 ... umowa bezumownego korzystania? Co to za boagrzechotnik? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 In vitro, las i dwója dla rządu 06.10.10, 12:22 Wszyscy katoliccy działacze i ich pryncypały domagający się zakazu in-vitro, chcą zamknąć Polskę w kościelnej kruchcie i wyrzucić nasz kraj poza nawias cywilizacji zachodniej, a właściwie jakiejkolwiek cywilizacji. Mam już dośc słuchania o tych cierpiących sumieniach klęczonów, których nikt nie łamie, bo niczego im przecież nie nakazuje, co byłoby z nim niezgodne. Ciekawe, że ich sumienia nie cierpią, kiedy spływają z całego świata kolejne informacje o dzieciach gwałconych przez pasterzy ich kościoła. O dzieciach, które tak zostały przez powołanych przez boga urzędników poniżone, zmaltretowane, że popełniły samobójstwa. Pora głośno mówić, że ci katoliccy działacze nie chcą, aby Polska się rozwijała i unowocześniała. Nie chcą jej dobra. Jedyne co ich interesuje, to aby KK nie stracił wpływów. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszpiotrowski Re: In vitro, las i dwója dla rządu 06.10.10, 13:39 Oj, można by się spierać, czy taki model cywilizacji, jaki wyłania się z Twoich słów jest jeszcze cywilizacją. Według mnie to jest antycywilizacja. Taka, jaką w historii mieliśmy przed upadkiem Rzymu, kurcząca się, nieekspansywna,zaprzeczająca podstawowym wyznacznikom ustalonym przez wieki kształtowania. Dodatkowo piszesz o tym, że Kościół Katolicki nie sprzyja modernizacji. Tutaj również się nie zgadzam. Bo czym jest ta wymieniona przez Ciebie "modernizacja". Wartości, które wpaja KK sprzyjają budowaniu kapitału kulturowego opartego na trwałych podstawach, który to kapitał buduje później dobrobyt materialny. Natomiast "cywilizacja europejska", o której wspomniałeś, z in vitro, promocją homoseksualizmu itp. nie buduje w dłuższej perspektywie żadnego kapitału kulturowego. Dobrobytu Holandii, Francji, czy Niemiec nie stworzyły awangardy 68 roku, ani żadne inne, tylko społeczeństwa działające wg tradycyjnych modeli kulturowych. Jeżeli wpływ awangard rośnie i społeczeństwo zaczyna żyć wg ich pomysłów, to ten dobrobyt zaczyna maleć. Czego doskonałym przykładem jest obecny kryzys - wykwit życia ponad stan, czy coraz większe wpływy imigrantów muzułmańskich nie skażonych awangardami. Rzym zaczął swój upadek, kiedy wpuścił do swych garnizonów pierwszych barbarzyńców... Dlatego też nie rozumiem, dlaczego wśród czytelników Gazety Wyborczej jest tylu przeciwników Kościoła katolickiego. I zaczynam się zastanawiać, gdzie są większe oszołomy, bo przy takim poziomie chamstwa, zacietrzewienia, powtarzania frazesów rodem z komuny wyjętych, jaki można spotkać na forach GW, to tzw. obrońcy krzyża jawią się jako osoby opanowane i nawet z pewna kulturą. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: In vitro, las i dwója dla rządu 06.10.10, 15:59 O matko, czy to na pewno do mnie ? Ja nie przedstawiałam żadnego modelu cywilizacji, a jedynie dalam upust swoim nerwom. Naprawdę na forum wyborczej są najgorsze oszołomy anykościelne ? Naprawdę nie wiem, bo nigdzie indziej nie piszę i nie czytam forów, bo jakieś potrzebne mi informacje tak. Odpowiedz Link Zgłoś
candid_coral Re: In vitro, las i dwója dla rządu 06.10.10, 17:30 Oczywiscie, ze KK nie sprzyja modernizacji. KK zawsze byl niechetny rozwojowi nauk scislych, a szczegolnie medycyny. Oczywiscie, ze KK buduje kapital, glownie wlasny. Homoseksualizm istnieje od wiekow, byl czescia kultury od zawsze. Byl i jest bardzo czesty wsrod duchowienstwa KK. Dlaczego wiec ciagle mamy to potepiac zamiast zaakceptowac. Typowa hipokryzja i dwulicowosc KK. Holandia i Niemcy i ich dobrobyt opiera sie na etyce protestanckiej, jakze odmiennej od katolickiej. Popatrz na kraje katolickie, brud, smrod ubostwo i korupcja. A in vitro pozwala ludziom stworzyc szczesliwe rodziny- podstawe dobrobytu kazdego panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
robert9998 Ciekawe kiedy zacznie pani bronić pedofila z PO ? 06.10.10, 12:55 01.10.2010 został zatrzymany zwyrodnialec pedofil i radny PO,dlaczego cisza w mediach. Radny PO ze Smołdzina (woj. pomorskie)zatrzymany jest przez prokuraturę, że gwałcił i molestował 13-letnią córkę sąsiadów.Gdy przypuszczenia rodziców zostały potwierdzone, policja zatrzymała 45-latka radnego PO z Żelaza. Radny ze Smołdzina został zatrzymany w piątek przez policję i przesłuchany w słupskiej prokuraturze rejonowej. Sad aresztował działacza PO i zwyrodnialca jednocześnie na dwa miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: Ciekawe kiedy zacznie pani bronić pedofila z 06.10.10, 13:02 robert9998 napisał: > Sad aresztował działacza PO i zwyrodnialca jednocześnie na dwa miesiące. Weź to kolego napisz jakoś po polsku, bo ja w końcu nie wiem ilu tych radnych było :) Odpowiedz Link Zgłoś
przedwieczorny "Człowiekiem jest ten, po którym widać, że jest cz 06.10.10, 13:49 Ciekawa definicja. A jakie pole do dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
amado80 Re: "Człowiekiem jest ten, po którym widać, że je 07.10.10, 17:45 Moja definicja: za człowieka można uważać płód zdolny samodzielnie do życia, to jest potrafiący oddychać. Zatem wcześniaki to już ludzie, embriony z niewykształconymi płucami - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry In vitro, las i dwója dla rządu 06.10.10, 15:07 -- "Rzeczpospolita" wraca też do odprysku nieco już zakurzonej afery hazardowej. Kontrola NIK potwierdziła, że biznesmen Ryszard Więcej... wyborcza.pl/1,76842,8470772,In_vitro__las_i_dwoja_dla_rzadu.html#ixzz11aBsXsHb A jeżeli już chodzi o leśniczych i leśniczówki to może NIK i gazeta zajęły by się też duuużo wcześniejszą sprawą kupna leśniczówki przez Pana Posła J. Kurskiego czy też przekrętem Pana Piskorskiego z ziemią na zalesianie finansowane przez UE. Też niezły temat. Nie tłumaczę ani Sobiesiaka ani polityków PO. Ale niech ta "Rzepa" nie przyczepia sie do "psiego ogona" tylko chociaż stara się pokazać wszystkich złodziei i malwersantów. Z PIS-u też. Już szefowi sekty nie musicie sie podlizywać. Opluł i osrał waszego naczelnego już dawno. A wy dalej na kolanach? Ale czego można wymagać od "obiektywnego" dziennikarstwa? Obiektywizmu chyba bynajmniej. Jan Moc Truchleje Zalewajło. Odpowiedz Link Zgłoś