Dodaj do ulubionych

Francja, Europa i Romowie

07.10.10, 08:59
Och, jak ładnie się uśmiechają na zdjęciu. W rzeczywistości są tak samo dostosowani we Francji, jak byli w Rumunii.

Wczoraj miałem właśnie okazję obserwować ich zachowanie. Miejsce: Francja płn-wsch, dworzec kolejowy. Pani narodowości C. stoi z wózkiem na dworcu, nagle postanawia skręcić, wjeżdża wózkiem bez patrzenia pod nogi ludziom idącym w przeciwnym kierunku, prawie ich przewracając. W ogóle nie zwraca uwagi na otoczenie.

Trudno stwierdzić, czy to w reakcji złości na odrzucenie przez społeczeństwo, czy po prostu, taka naturalna cecha, faktem jest, że irytują swoim zachowaniem. Za zajeżdżanie wózkiem drogi nie deportuje się ludzi, Arabowie w tej samej miejscowości są dużo bardziej zdziczali, ciekawy jestem więc co za tym stoi.
Obserwuj wątek
    • ingryd Re: Francja, Europa i Romowie 07.10.10, 09:26
      no i co tu zrobic,.....??????????
      z takimi NIEPRZYSTOSOWANYMI, nieumiejacymi jezdzic wozkami po chodnikach?????
      mowisz ze bys ich nie deportowal?
      oj ludzki pan.....
      ale, ale.....
      moze jakis program unijny kursow jezdzenia wozkiem ?
      albo poprostu wziac i wyserylizowac takie cyganki, juz im wozki nie beda potrzebne, a i brudna dzieciarnia nie bedzie zasmiecala pejzazow sielskich francuskich wiosek i miasteczek ?
      a potem jeszcze innych INNYCH wlaczyc do tego programu (o kim to mowiles? o arabach ? pewnie czarnych tez bys pod to podpial) i swiat jest piekny !!!!!!!!!!
      czysty, cywilizowany, i nikt ci po odciskach nie jezdzi...

a czy nie pachnie ci to jakims déjà-vu ????
      • flat-ower Re: Francja, Europa i Romowie 07.10.10, 09:55
        "Ingryd, est-que tu baises? A na poważnie to Ambasador ma rację. Cyganom jest źle w Rumunii, w Bułgarii i na Słowacji. Trochę tam bywałem (z Francji) i byłem zdrowo zszokowany nastawieniem Rumunów do Romów. Rządy , w końcu europejskie w tych krajach, też nic nie zrobiły by poprawić ich los pomimo kasy unijnej, którą na to dostały. Dlaczego Francja, dlatego że bogatsza ma brać na swój garb sama ten problem? Przy najlepszych chęciach Francja nie załatwi tego problemu. On musi być rozwiązany w krajach, gdzie Romowie żyją od 500 lat ! I to nie a la Ceaucescu przez forsowną sedentaryzację.
        • ingryd Re: Francja, Europa i Romowie 08.10.10, 00:29
          hmmmmm....
          rumunia, bulgaria, slowacja, francja rowniez nic, nic dla nich nie zrobila,
          za to problem rozwiazala niegdys narodowa socjaldemokracja,
          tu imperatywy byly jasne :
          zydzi, cyganie, homoseksualisci i bolszewicy : solution finale,
          spolecznosc cyganska we francji szacuje sie na 12 tys,
          przy 68 mln populacji jest to pestka,
          a ile huku, ile wrzasku,
          moze w ten sposob uda sie malemu wzrostem prezydentowi pozamiatac pod dywan niewygodne afery i zabrac kilka glosow pieknej Marine w perspektywie 2012 roku,
          a tymczasem co poniektorzy skarza sie na zle prowdzone wozki...

ps.
          les inconnus, j'aaaaaadore...
          la baise aussssi...
      • volflarsen ingryd 07.10.10, 15:07

Myślę że sterylizacja, dobrowolna i płatna, nie byłaby takim złym pomysłem.Tyle że dzieci są dla ''Romów'' zródłem większego dochodu niż jednorazowa opłata więc raczej nie poszliby na to.
      • lmblmb Re: Francja, Europa i Romowie 07.10.10, 18:40
        ingryd napisała:

> a czy nie pachnie ci to jakims déjà-vu ????

Pewnie, pachnie mi to polską anarchią. "Będzie tak jak JA chcę", nieprawdaż? Co inni myślą jest nieistotne. Polak sobie panem.
        • ingryd Re: Francja, Europa i Romowie 08.10.10, 00:43
          ojtam, ojtam,
          wrecz odwrotnie,
          zadna tam anarchia i to polska w dodatku,
          ma byc jak chce i "mysle" : porzadnie, czysto, zeby nie wystawalo, nie przeszkadzalo,
          zeby dzicz nie szalala, zle wozkami nie jezdzila,
          schabowy i rosol na niedziele,
          schludne ubranko na msze,
          pelen respekt i kulturwa...
          nie zeby mi sie cygan i arab i....(wpisz dowolnie) tu panoszyl,
          dosyc tego,
          trzeba w koncu porzadek zaprowadzic, paniedziejku
      • scibor3 Re: Francja, Europa i Romowie 08.10.10, 00:24
        "a potem jeszcze innych INNYCH wlaczyc do tego programu (o kim to mowiles? o arabach ? pewnie czarnych tez bys pod to podpial) i swiat jest piekny !!!!!!!!!!

Po co wymieniasz cała listę? Nie wystarczy napisać: grupy ludności utrzymujące się z zasiłków i kradzieży? To to samo. BTW. Coś tak czuję, że utrzymuje cię państwo albo rodzice, inaczej zaproponowałbym wzięcie tobie i tobie podobnych, tych milusińskich na twój garnuszek.
        • ingryd Re: Francja, Europa i Romowie 08.10.10, 00:57
          hi hi hi hi hi,
          a skad ty o tym wiesz?????
          miales kontakt z moja kasa urssaf ?
          oj nie zycze ja tobie zebys musial wiazac koniec z koncem za moje skladki,
          zreszta sobie tez tego nie zycze,
          stanowczo wole miec na garnuszku INNYCH milusinskich,
          nawet jesli nie potrafia jezdic wozkami po chodnikach
          i nie konsumuja halouf zakrapianego piwem tychy (sam aromat)
    • princealbert Panie Ambasadorze, dosc banalow! 07.10.10, 10:28
      niech pan nie powiela banalnych stwierdzen typu:

"często dyskryminowane w swych krajach, żyją w warunkach gorszych od pozostałej części ludności..."

A we Francji zyja niby w warunkach jakimi moze sie pochwalic rodzina Pana Ambasadora? Czy nie odczuwaja dyskryminacji na ziemi francuskiej od wiekszosci francuskiego spoleczenstwa?

Nie sadze by przystoilo ambasadorowi Francji krytykowac polityke innych europejskich krajow, w sytuacji gdy sama Francja nie wymyslila nic lepszego jak wydalenie Romow ze swojego terytorium.

• flat-ower Re: Panie Ambasadorze, dosc banalow! 07.10.10, 10:37
        A z jakiej racji mają Romowie żyć we Francji jak rodzina pana Ambasadora? Co, są oni Francuzami co pracowali kilka pokoleń na własną pozycję intelektualną i materialną ? Ja też mogę chcieć żyć jak milioner amerykański, i co mam jechać żebrać lub kraść w USA czy też zabrać się do roboty? Czy ty się Lenina czasem za dużo nie naczytałeś? I co Francuz jest winny, że Rom żadnej pracy ani domu się nie trzymał i nie trzyma od wielu wieków? Francuz dał (jako płatnik netto) dużo kasy rządowi Rumunii na poprawienie losów Romów i jeszcze ma dołożyć lub posunąć się na własnej kanapie bo Romów wyr.... ich własne , demokratyczne władze? Trochę trzeźwości proszę!
        • volflarsen Re: Panie Ambasadorze, dosc banalow! 07.10.10, 15:11
          Dokładnie to jakiś bolszewizm-dlaczego maja zyć jak rodzina Ambasadora francuskiego skoro nią nie są.
          Niech zyją jak rodzina Ambasadora rodzimego czyli rumuńskiego jeśli już muszą zyć jak rodzina jakiegoś ambasadora.
          • lmblmb Ale dlaczego biedni Rumuni mają za to płacić? 07.10.10, 18:42
            volflarsen napisał:

> Niech zyją jak rodzina Ambasadora rodzimego czyli rumuńskiego jeśli już muszą z
            > yć jak rodzina jakiegoś ambasadora.

Jaka jest w tym wina Rumunów, że Romowie osiedlili się na ich terenie?
        • princealbert Re: Panie Ambasadorze, dosc banalow! 07.10.10, 19:14
          moj post mial na celu wykazanie, ze dyskryminacja dotyka Romow we wszystkich krajach Europy. We Francji tak samo jak W Rumunii. Wszedzie, gdzie tylko sa ich skupiska. Wiec wytykanie palcem inych krajow w sytuacji gdy Francja nie ma sie czym chwalic na tym polu, jest co najmniej niestosowne.

To, ze akurat obecnie jest wiecej Romow w Bulgarii i Rumunii, nie oznacza, ze jest to jakis 'matecznik Cyganow'. Przypominam, ze te kraje byly oddzielone od zachodniej Europy zelazna kurtyna. Gdy granice zostaly otwarte, wyjechali do Francji i Wloch tak jak Polacy do Irlandii. Cyganie (Romowie) byli ludem nomadow, ktorzy przybyli z Indii i w Rumunii sa tak samo 'obcy' jak we Francji czy Szwecji.

Wcale nie chce zwalac winy na Francuzow (chociaz postapili moim zdaniem bezprawnie, bo zastosowali srodki przymusu wobec calej grupy etnicznej, co jest jawna dyskryminacja) ale chcialbym by pan ambasador okazal troche skruchy i obiektywizmu.

• jeruzalem51 Re: Panie Ambasadorze, dosc banalow! 07.10.10, 20:29
        princealbert napisała:

> niech pan nie powiela banalnych stwierdzen typu:
        >
        > "często dyskryminowane w swych krajach, żyją w warunkach gorszych od pozostałej
        > części ludności..."
        >
        > A we Francji zyja niby w warunkach jakimi moze sie pochwalic rodzina Pana Ambas
        > adora? Czy nie odczuwaja dyskryminacji na ziemi francuskiej od wiekszosci franc
        > uskiego spoleczenstwa?
        >
        > Nie sadze by przystoilo ambasadorowi Francji krytykowac polityke innych europej
        > skich krajow, w sytuacji gdy sama Francja nie wymyslila nic lepszego jak wydale
        > nie Romow ze swojego terytorium.
        >

ty im pomoz,bolszewicki idioto
        • princealbert Re: Panie Ambasadorze, dosc banalow! 08.10.10, 11:21
          haha, oburzyl sie maly prymitywek.

• lepus42 Francja, Europa i Romowie 08.10.10, 12:26
      Wszyscy miłośnicy Cyganów niech wezmą pod uwagę fakt iż w sąsiedniej Słowacji na 5,5 mln Słowaków już jest ich 500 tys . Przy ich zdolnościach rozrodczych dogonią wkrótce ilościowo Słowaków. A jak Wam się podoba Cygańska Słowacja przy naszej otwartej południowej granicy?
      • dariakruk Re: Francja, Europa i Romowie 08.10.10, 15:29
        Wyobraz sobie, ze w ogole mi to nie przeszkadza.

lepus42 napisał:

> Wszyscy miłośnicy Cyganów niech wezmą pod uwagę fakt iż w sąsiedniej Słowacji n
        > a 5,5 mln Słowaków już jest ich 500 tys . Przy ich zdolnościach rozrodczych dog
        > onią wkrótce ilościowo Słowaków. A jak Wam się podoba Cygańska Słowacja przy na
        > szej otwartej południowej granicy?
    • drojb Ten tekst jeszcze bardziej kompromituje Sarkozego 12.10.10, 20:01
      Bo pokazuje, że biednych imigrantów traktuje jak śmieci, które należy wymieść. Skojarzenia z polityką III Rzeszy nasuwają się same.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka