Dodaj do ulubionych

Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał

08.10.10, 08:38
Jestem coraz bardziej wściekła. Wiem, wiem, że mamy tysiące trudnych pilnych spraw do załatwienia, ale jak nie zrobimy porządku ze świętą instytucją i ich nienażartym bogiem to nigdy, ale to nigdy nie staniemy się państwem nowoczesnym, w którym wszystkim ludziom będzie się żyło coraz lepiej. Właśnie słyszę jak pan Czarnecki mówi, że KK jest Polakom bardzo potrzebny - chyba do tego aby ich okradał. Musimy wywalić z polityki takich ludzi jak pan Ziobro, który w tajemnicy przed społeczenstwem, jednym podpisem otwiera następną furtkę dla KK, aby okradać Polaków. Kiedy jest do załatwienia jakaś sprawa mająca ułatwić życie obywatelom to trzeba ustawy. Musi przejść w sejmie, a jeszcze veto prezydenta na przeszkodzie. Kiedy sprawa dotyczy KK to wystarczy jeden podpisik Ziobry i bierzcie czarne co chcecie, co wam sie podoba. Wiecie już teraz czemu KK tak popiera PiS ? Jestem pewna, że za żadnych rządow się tak nie obłowił. To przecież nie była samodzielna decyzja Ziobry, a na pewno zgodę na nią wyrazili obaj Kaczyńscy. Wiecie już teraz dlaczego prezydent zasłużył na Wawel ?
Obserwuj wątek
    • slonzokkk Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 08:56
      Mam szczere obawy, ze sprawa znowu zostanie zamieciona pod dywan. Skoro juz 98% zostalo zagrabione...Zagrabia i te 240 pozostalych obiektow. Zanim prokuratora zacznie dzialac, dowody na wszelkie nieprawidlowosci znikna. Malo czasu biskupi na to mieli (i nadal maja)? Kiedy zaczelo sie tak glosno robic o tej sprawie? Jakies 2-3 tygodnie temu (wiem ze to juz od kilku lat, ale niestety wiekszosc ludzi to nie interesowalo, bo przeciez kosciol taki swiety jest itp.). Posprzedawac, posprzatac w papierach, w "ludziach" i zanim sprawa powaznie ruszy nie bedzie juz NIC. Tu trzeba natychmiastowych dzialan!
    • krawat.ok odpowiedzialność prawna Episkopatu 08.10.10, 09:29
      za komuny, Biuro Polityczne PZPR rządziło naszym krajem,
      ale nie ponosiło odpowiedzialności prawnej.

Przewodniczący Konferencji Episkopatu arcybiskup
      Józef Michalik może przed odpowiedzialnością karną
      zbiec do Stolicy Piotrowej.

Interpol,list gończy za Michalikiem.
      Wszystko przed nami.

--
      krawat
      • koloratura1 Re: odpowiedzialność prawna Episkopatu 08.10.10, 15:42
        krawat.ok napisał:

> Przewodniczący Konferencji Episkopatu arcybiskup
        > Józef Michalik może przed odpowiedzialnością karną
        > zbiec do Stolicy Piotrowej.

Niby czemu miałby dokądkolwiek "zbiegać?" Ktoś Go i Jego Przenajświętszą Instytucję ruszy?
        Jeszcze nieprędko.
      • mlodaemerytka Re: odpowiedzialność prawna Episkopatu 15.10.10, 02:27
        krawat.ok napisał:

> za komuny, Biuro Polityczne PZPR rządziło naszym krajem,
        > ale nie ponosiło odpowiedzialności prawnej.
        >
        >
        > Interpol,list gończy za Michalikiem.
        > Wszystko przed nami.
        >
        > --
        > krawat
        ======================================================
        Skandal ! Kosciol smie jeszcze zaprzeczac ! Powinni zajac sie sprawami wytepienia pedofilii
        luksusu z zycia doczesnego.

Panstwo musi odebrac, co zagrabil kosciol. To ogromna afera . Kaczynscy, Ziobro zawinili. Dwoch jeszcze zostalo ,pod Trybuynal z nimi za "chandel" Polska na rzecz wrogiego kosciola.
        Po co im ziemie, budynki, operetka i to nie ich ? jak mozna dac przyzwolenie na okradanie biednego panstwa przez zltem kapacy kosciol, Rydzyk i inni.? Dosc biedy
        do Obdzielenia sprawiedliwie. Cywilni obywatele nie moga odzyskac swoich dobr !
        Kosciol beszczelnie mowi, ze sie z nim walczy ! Klamstwo, ze tez ludzie jeszcze wierza
        tej instytucji.
        Argument, ze lewica nie ma porawa sadzic kosciola za przesdzlosc jest HIPOKRYZJA!
        Wobec tego kosciol tymbardziej nie ma prawab, bo INKWIZYCJA, POLITYKA WATYKANU
        W CZASIE WOJNY I PO WOJNIE UKRYWANIE W ZAKONACH HITKEROWCOW, PRZEMYCANIE ICH DO AMERYKI POLUDNIOWEJ. FAKTY POWSZECHNIE ZNANE !

Zatem kto powinien byc praw pozbawiony ? KOSCIOL ! Niech przestanie dzialac na szkode
        kraju z ktorego zyje !
      • mlodaemerytka Re: odpowiedzialność prawna Episkopatu 15.10.10, 02:31
        krawat.ok napisał:

> za komuny, Biuro Polityczne PZPR rządziło naszym krajem,
        > ale nie ponosiło odpowiedzialności prawnej.
        >
        >
        > Interpol,list gończy za Michalikiem.
        > Wszystko przed nami.
        >
        > --
        > krawat
        ======================================================
        Skandal ! Kosciol smie jeszcze zaprzeczac ! Powinni zajac sie sprawami wytepienia pedofilii
        luksusu z zycia doczesnego.
        Czy mozna usunac tekst z bledem w zamian za poprany ? dziekuje
        Panstwo musi odebrac, co zagrabil kosciol. To ogromna afera . Kaczynscy, Ziobro zawinili. Dwoch jeszcze zostalo ,pod Trybuynal z nimi za "chandel" Polska na rzecz wrogiego kosciola.
        Po co im ziemie, budynki, operetka i to nie ich ? jak mozna dac przyzwolenie na okradanie biednego panstwa przez kosciol, Rydzyka i innych posrednikow.? Dosc biedy
        do Obdzielenia sprawiedliwie. Cywilni obywatele nie moga odzyskac swoich dobr !
        Kosciol beszczelnie mowi, ze sie z nim walczy ! Klamstwo, ze tez ludzie jeszcze wierza
        tej instytucji.
        Argument, ze lewica nie ma porawa sadzic kosciola za przesdzlosc jest HIPOKRYZJA!
        Wobec tego kosciol tymbardziej nie ma prawab, bo INKWIZYCJA, POLITYKA WATYKANU
        W CZASIE WOJNY I PO WOJNIE UKRYWANIE W ZAKONACH HITKEROWCOW, PRZEMYCANIE ICH DO AMERYKI POLUDNIOWEJ. FAKTY POWSZECHNIE ZNANE !

Zatem kto powinien byc praw pozbawiony ? KOSCIOL ! Niech przestanie dzialac na szkode
        kraju z ktorego zyje !
    • wlekawa Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 12:08
      Wartałoby się zastanowić, co KK jako jedyne uprzywilejowane wyznanie otrzymał po 1989. Zrobić takie zestawienie ze stronami winien i ma. Strona winien obejmuje to, co młode niepodległe państwo kupiło sobie za profity, którymi obdarzyło KK.

Co KK dostał:
      - zwrot majątku na kwotę 100 mld zł;
      - utrzymanie kleru (pensje księży katechetów i kapelanów);
      - utrzymanie uczelni katolickich;
      - bezkraność i pobłażanie;
      - liczne zwolnienia celne i podatkowe.

Co państwo dostało od KK?
      - wsparcie w procesie budowy państwa obywatelskiego i demokratycznego? - żadne.
      - jedyny temat, na którym KK się koncentrował to tematyka okołorozporkowa i pochodne.

Jednym słowem KK wydoił państwo jak tylko potrafił i nie widzi w tym niczego złego. Transakcja jest jednokierunkowa: KK bierze, nic nie dając.
      • rodzaj_konta1 Re: Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 14:32
        wlekawa napisał:

> Wartałoby się zastanowić, co KK jako jedyne uprzywilejowane wyznanie otrzymał p
        > o 1989. Zrobić takie zestawienie ze stronami winien i ma

> Co KK dostał:
        > - zwrot majątku na kwotę 100 mld zł;

zwrot z definicji nie jest żadnym zyskiem, tylko powrotem do stanu sprzed zabrania czegoś co jest zwrócone; czy zostało zwrócone wszystko co czerwoni zabrali lub zniszczyli? chyba jednak nie.

> - utrzymanie kleru (pensje księży katechetów i kapelanów);
        > - utrzymanie uczelni katolickich;
        płacę z podatków (chociaż nie chcę) za studia genderowe na uczelniach państwowych to mogę płacić za teologię na KUL gdzie jest też psychologia itp.

Tak więc "uzysk" KK jest kompensowany kasą jaka państwo wydaje na politycznie porawne skrzywienia

> - bezkraność i pobłażanie;

nic specjalnie innego niż wszycy inni w tym kraju z lewej i prawej strony partyjnej

> - liczne zwolnienia celne i podatkowe.

> Co państwo dostało od KK?
        > - wsparcie w procesie budowy państwa obywatelskiego i demokratycznego? - żadne.

Gdyby nie KK to w ogóle nie byłoby dyskusji o budowie tego państwa, tylko dalej byłoby szaro, biednie i komunistycznie pod przewodnictwem wiodącej siły narodu.
        Trzymając się księgowego podejścia, 80-90% tego że czerwonych się obaliło można przypisać ciągłemu trwaniu w opozycji przez KK (jak wyceniamy zabitych typu Popiełuszko?) . Nawet cała wierchuszka GW w czasach opozycyjnych opierała się o KK.

Tak więc państwo dostało od KK samo siebie. Jak państwo ma zamiar spłacić taki dług?

> - jedyny temat, na którym KK się koncentrował to tematyka okołorozporkowa i poc
        > hodne.
        >
        > Jednym słowem KK wydoił państwo jak tylko potrafił i nie widzi w tym niczego zł
        > ego. Transakcja jest jednokierunkowa: KK bierze, nic nie dając.
        • pieshycla Re: Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 15:43
          rodzaj_konta1, Pier...lisz głupoty. Zwrócono KK to co do niego nigdy nie należało lub zabrano nie za PRL tylko w czasie zaborów. Czyli co ? Część zwrócono czy faktycznie dano cudzą wlasność? Podatki wszyscy płacą chociaż są nawet niwierzący, a na kk daje się z tych podatków. Tak samo dawano na budowę Świątynii Opatrzności Bożej w Wilanowie z podatków również nie katolików. A na szkolnictwo publiczne i stypendia nie ma!
        • boykotka Zapomniałeś o aggio w postaci funduszu kościelnego 08.10.10, 15:52
          Wypłacanego od 1950r za zabrane mienie, które teraz zostało oddane. Niech więc czarnuchy teraz oddadzą aggio i "bilans będzie na zero"
        • michalw111 Re: Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 17:02
          Mój przedmówca pisze: "A jak wycenisz zabitych typu Popiełuszka?"
          A ja odpowiem: - A jak wyceniusz zabitych typu Barbara Blida?
          Czerwoni mieli przynajmniej tyle przyzwoitości, że nie pisali, iż Popiełuszka popełnił samobójstwo.
          • tymon99 Re: Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 19:45
            a co śmierć blidy ma wspólnego z tematem?
      • koloratura1 Re: Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 15:53
        wlekawa napisał:

> Jednym słowem KK wydoił państwo jak tylko potrafił i nie widzi w tym niczego zł
        > ego. Transakcja jest jednokierunkowa: KK bierze, nic nie dając.

A zbawienie wieczne to pies?
        :)
      • mlodaemerytka Re: Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 15.10.10, 16:37

Powinni oddac bezprawnie zagarniete dobra ! Natychmiast wstrzymac dzialanie nielegalnej ustawy.
        Kaczynski,Ziobro przed Trybunalem powinni odpowiedziec za naruszenie Konstytucji !
        Nalezy "zrewidowac" tresc konkordatu, co jeszcze "przemycone" w tresci -tej zmijowatej, najstarszej w swiecie biurokracji koscielnej-bo "obudzimy sie, ze panstwo Polskie nalezy do Watykanu !
        Nalezy bronic interesow slabego panstwa przed sila kosciola zaslaniajacego sie bogie. Tylko po co Bogu majatki, dobra materiaslne? Tu sie okazuje, jhaki jeka jest ta INSTYTUCJA PAZERNA NA BLICHTR, LUKSUSY, ROZWIAZLOSC. Cala historia kosciola
        jest haniebna. Inkwizycja byla wlasnie po to by odbierac majatki bogatym na rzecz kosciola.Nie dosc, ze okradali ludzi, zywcem palili na stosie ! To ma byc wiara ! Chyba
        w Szatana ?
    • wlekawa Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 13:09
      Hierarchom KK do sztambucha

KTÓRY SKRZYWDZIŁEŚ

Który skrzywdziłeś człowieka prostego
      Śmiechem nad krzywdą jego wybuchając,
      Gromadę błaznów koło siebie mając
      Na pomieszanie dobrego i złego,

Choćby przed tobą wszyscy się skłonili
      Cnotę i mądrość tobie przypisując,
      Złote medale na twoją cześć kując,
      Radzi że jeszcze jeden dzień przeżyli,

Nie bądź bezpieczny. Poeta pamięta
      Możesz go zabić - narodzi się nowy.
      Spisane będą czyny i rozmowy.

Lepszy dla ciebie byłby świt zimowy
      I sznur i gałąź pod ciężarem zgięta.

Czesław Miłosz
    • leniuch102 Decyzje Prusaków wciąż wiążące?! A Hitlera? 08.10.10, 14:10
      Poseł Kopyciński jest nieodrodnym synem swojej partii. Przeciw rodakom i Kościołowi gotów sięgnąć po przepisy prusaków i decyzje hitlerowców. Bismarck byłby z Was dumny, towarzyszu Kopyciński, III Rzesza również.
      BTW. nie myśleliście o karierze na Platformie?
      • pieshycla Re: Decyzje Prusaków wciąż wiążące?! A Hitlera? 08.10.10, 15:48
        leniuch102 napisał:

> Poseł Kopyciński jest nieodrodnym synem swojej partii. Przeciw rodakom i Kościo
        > łowi gotów sięgnąć po przepisy prusaków i decyzje hitlerowców. Bismarck byłby z
        > Was dumny, towarzyszu Kopyciński, III Rzesza również.
        > BTW. nie myśleliście o karierze na Platformie?
        leniuch102, czy Ty nie należysz czasem do faszystowskich bandziorow? Kopyciński nie wykorzystuje pruskich i hitlerowskich przepisów, On tylko przytacza że inni też oprócz PRL brali kościelne. Nie przekręca bezmózgowyj pętaku.
        • koloratura1 Re: Decyzje Prusaków wciąż wiążące?! A Hitlera? 08.10.10, 15:57
          Takoż, jeżeli tylko są po myśli KK.
      • mlodaemerytka Re: Decyzje Prusaków wciąż wiążące?! A Hitlera? 15.10.10, 16:52
        leniuch102 napisał:

> Poseł Kopyciński jest nieodrodnym synem swojej partii. Przeciw rodakom i Kościo
        > łowi gotów sięgnąć po przepisy prusaków i decyzje hitlerowców. Bismarck byłby z
        > Was dumny, towarzyszu Kopyciński, III Rzesza również.
        > BTW. nie myśleliście o karierze na Platformie?
        =================================================

Nie widze sensu. pisz leniuch102 zrozumiale, o co chodzi, jesli juz nauczyles sie pisac !
      • benek231 Komisja miala zwracac mienie zawlaszczone w PRL :) 15.10.10, 20:08
        a nie za Prusakow. Komisja przekroczyla wlasne kompetencje. Nie ten jeden raz zreszta bo i zwracala to co odebrane bylo klasztorom za cara.

Nie wstyd Ci miec z kaplanow takie zlodziejskie nasienia?
    • trajkotek wyluzuj ziom 08.10.10, 14:11
      Komisja Majątkowa przez 19 lat przekazywała Kościołowi katolickiemu nie tylko nieruchomości zabrane mu za PRL-u, ale także majątki przejęte przez parlament pruski w 1818 i 1912 roku czy te należące do Kościoła luterańskiego
      = to tylko ekumenizm ...

Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał

- i nie odzyskał tego, co miał... chodzi generalnie o bilans

jeden mój znajomy powiedzial: jestem ateistą, ale bardziej wolę by wpływy w Polsce zachował KK niż Rosja i Niemcy

• rwakulszowa Zdelegalizowac i skonfiskować ! 08.10.10, 14:47
        A ja wolę, zeby ta sekte zbrodniarzy pedofili, ktora osobiscie chronił przed sprawiedliwoscią Karol Wojtyła ( czyli odpowiada jak wspólnik w przestępstwie) jak najszybciej ZDELEGALIZOWANO !
        I skonfiskowano CALY jej majatek (z WAWELEM OCZYWISCIE !)
        Cała ta forsa, która grabi KK, jest im potrzebna na procesy o odszkodowania za PEDOFILIE !
      • koloratura1 Tertium non datur? 08.10.10, 16:05
        trajkotek napisał:

> jeden mój znajomy powiedzial: jestem ateistą, ale bardziej wolę by wpływy w
        > Polsce zachował KK niż Rosja i Niemcy

Wiesz, a ja nie jestem ateistką, ale wolałabym, żeby żadna banda z tych trzech, wpływów w Polsce nie zachowała.
      • tymon99 Re: wyluzuj ziom 08.10.10, 16:32
        gdyby nie prawie półwiecze partii w. czc. p. posła kopycińskiego u władzy, komisja majątkowa nie byłaby w ogóle potrzebna. więc lepiej by mu się nie odzywać wcale.
        • antyswolocz Re: wyluzuj ziom 08.10.10, 18:09
          tymon99 napisał:

> gdyby nie prawie półwiecze partii w. czc. p. posła kopycińskiego u władzy, komi
          > sja majątkowa nie byłaby w ogóle potrzebna. więc lepiej by mu się nie odzywać w
          > cale.
          >
          >
          Oczywiscie, skoro przedtem kradla komuna to jej dzisiejsi nastepcy powinni byc slepi i glusi gdy teraz kradnie kk. Tytulem sprawiedliwosci dziejowej, co?
          Czy dlatego, ze (teraz) to Twoj zlodziejski kosciolek, zlodzieju.
          • tymon99 Re: wyluzuj ziom 08.10.10, 18:30
            komuna kradła i stąd wyniknął cały ten bajzel. proste, prawda?
            a ode mnie się odpie... bo w ryj.
            • antyswolocz Re: wyluzuj ziom 08.10.10, 19:18
              tymon99 napisał:

> komuna kradła i stąd wyniknął cały ten bajzel. proste, prawda?
              > a ode mnie się odpie... bo w ryj.
              >
              >
              Alez oczywiscie, ze kmuna kradla. I wlasnie dlatego, teraz, tytulem zrekompensowania sobie, przyszla kolej na Twoj zlodziejski kosciolek by takze sobie nakradl do woli. Jest dziejowa sprawiedliwosc czy nie jest(?) :)

Czy ja mowie, ze to Twoja wina, iz stales sie zlodziejem z tytulu przynaleznosci? Oczywiscie, ze nie. Popierasz zlodziei bo po prostu wykazujesz sie lojalnoscia i poczuciem wspolnoty stadnej. :)) Baranie.
              • tymon99 Re: wyluzuj ziom 08.10.10, 19:41
                sram na ciebie, ćwoku. nie rozumiesz, com napisał.
        • maura4 Re: wyluzuj ziom 08.10.10, 20:53
          Komisja i tak nie byla potrzebna. Nie jest potrzebna poszkodowanym obywatelom, stowarzyszenom i intytucjom to z jakiej paki KK ? Z tego co się przebąkuje, wydaje mi się że KK nie byl w stanie udowodnić swojego prawa do wielu ziem czy budynków. Przed sądem to by nie przeszło, a w komisji po palcu. Po to była komisja.
          • benek231 Re: wyluzuj ziom 11.10.10, 06:33
            maura4 napisała:

> Komisja i tak nie byla potrzebna. Nie jest potrzebna poszkodowanym obywatelom,
            > stowarzyszenom i intytucjom to z jakiej paki KK ? Z tego co się przebąkuje, wyd
            > aje mi się że KK nie byl w stanie udowodnić swojego prawa do wielu ziem czy bud
            > ynków. Przed sądem to by nie przeszło, a w komisji po palcu. Po to była komisja
            > .

*Wydaje mi sie, ze trafilas w dziesiatke, Mauro. :)
      • strikemaster Re: wyluzuj ziom 08.10.10, 16:44
        > - i nie odzyskał tego, co miał... chodzi generalnie o bilans

No tak, chłopów pańszczyźnianych już mieć nie będzie, więc w zamian dostał hipermarkety. :)
      • mlodaemerytka Re: wyluzuj ziom 15.10.10, 16:55
        trajkotek napisał:

> Komisja Majątkowa przez 19 lat przekazywała Kościołowi katolickiemu nie tylk
        > o nieruchomości zabrane mu za PRL-u, ale także majątki przejęte przez parlament
        > pruski w 1818 i 1912 roku czy te należące do Kościoła luterańskiego

> = to tylko ekumenizm ...
        >
        > Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał

> - i nie odzyskał tego, co miał... chodzi generalnie o bilans
        >
        > jeden mój znajomy powiedzial: jestem ateistą, ale bardziej wolę by wpływy w
        > Polsce zachował KK niż Rosja i Niemcy

>
        > _____________________________
        > [url=http://glosmichnika.blox.pl/2010/10/Magia-slowa.html]magia słowa[/u
        > rl]
        ================================================
        Jaka absurdalna bzdura ! Kosciol ma swoje miejsce w budynku Koscielny !
        Mamy XXI skad sie biora tacy glupcy, ktorzy chca by Polska nalezala nie do Narodu ? Skad, doprawdy wstyd za takja ciemnote !
    • prawdziwy_dobrze_poinformowany Poznacie ich po owocach jakie wydają !!!!!!!!!!!!! 08.10.10, 15:44
      b/k
      • strikemaster Re: Poznacie ich po owocach jakie wydają !!!!!!!! 08.10.10, 16:44
        Ano dużo wydają, ale nie są to owoce.
      • mlodaemerytka Re: Poznacie ich po owocach jakie wydają !!!!!!!! 15.10.10, 16:58
        prawdziwy_dobrze_poinformowany napisał:

> b/k
        Tylko, ze sie tymi owocami nigd nie nakarmi a moze otroc ! Kosciol to chciwosc i zacofanie !
        Dlatego taka mamy spolecznosc !
    • herbapol Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 16:18
      A pan Semka w "Rzepie" zastanawia się dlaczego KK stał się chłopcem do bicia.
      • strikemaster Re: Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 16:46
        A stał się? Jak taka krwiożercza hydra może stać sie chłopcem, cud jakiś, czy co? BTW Kościołowi chłopcy służą nie tylko do bicia (i dziewczynki też, Kościół pod względem doboru płci ofiar seksizmu nie stosuje).
    • trupyirobaki To zupełnie jak roszczenia żydów ? 08.10.10, 16:41
      Prapraprapra koledzy domagają sie kasy nazywając się spadkobiercami duchowymi ?
      • strikemaster Re: To zupełnie jak roszczenia żydów ? 08.10.10, 16:46
        Nie do końca, Zydzi, jak dotąd prawie nic nie odzyskali, za to Kościół odzyskal więcej niż miał i uważa, ze to za mało.
    • strikemaster Re: Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 16:42
      I jeszcze mu mało. Jak wiadomo, apetyt rośnie w miarę jedzenia.
    • nufatek Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 08.10.10, 17:29
      kk zawsze dbal oswoje dobra .O jego pazernosci napisano juz tony dziel literackich,sa nie do ruszenia- z prostej przyczyny - nikt nigdy nie porafil wyjasnic ze walka z instytucja kosciola nie ma nic wspolnego z walka z Bogiem .
    • antropoid Najlepsze, że kiedy PRL upadł i można było 08.10.10, 17:30
      wreszcie - niczym już nie ryzykując pomstować na komuchów ile wlezie - wrzeszczeli, ile to czerwoni nakradli przez prawie pół wieku .
      A tu wystarczyło niespełna 20 lat i odbili to sobie z dużą nawiązką...
      • antyswolocz Hitlerowcy do spolki z sowietami nie nakradli :) 08.10.10, 17:44
        do spolki tyle ile do tej pory, dzieki ober-zlodziejowi Wojtyle, udalo sie wyrwac kk z biednego polskiego panstwa.
        A jak on kochal polski narod, obludnik, jak sie nad nim slinil i rozczulal - bezwzglednie podporzadkowujac zarazem klerowi, oraz lupiac narod polski bez najmniejszych skrupulow.

antropoid napisał:

> wreszcie - niczym już nie ryzykując pomstować na komuchów ile wlezie - wrzeszcz
        > eli, ile to czerwoni nakradli przez prawie pół wieku .
        > A tu wystarczyło niespełna 20 lat i odbili to sobie z dużą nawiązką...
        • benek231 No ale im nie przewodzil Swiety Ojciec :O) 10.10.10, 03:37
          tylko jakies prymitywy z niskimi czolami. :)

antyswolocz napisał:

> do spolki tyle ile do tej pory, dzieki ober-zlodziejowi Wojtyle, udalo sie wyrw
          > ac kk z biednego polskiego panstwa.
          > A jak on kochal polski narod, obludnik, jak sie nad nim slinil i rozczulal - be
          > zwzglednie podporzadkowujac zarazem klerowi, oraz lupiac narod polski bez najmn
          > iejszych skrupulow.
          >
          >
    • 3744meriva Re: Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 09.10.10, 11:40
      Poddać do publicznej wiadomości skład tej bandyckiej Komisji Majątkowej ? Sprawdzić majątki tych bandytów, członków tej Komisji. Z pewnością przy okazji dobrze się obłowili. Ta mafijna Komisja to chyba jedyne w swoim rodzaju komisja w cywilizowanym świecie od której decyzji niema odwołania chociaż decyduje o przekazywaniu majątku społecznego o wartości idącego w miliony a w przeciągu 19-stu lat czasu urzędowania ca 100 miliardów złotych naturalnie kosztem durnowatych obywateli III RP, których w ten bandycki sposób okradziono. Oddać wszystkich tych członków Komisji a właściwie mafioso pod sąd. Uniewaźnić decyzje tej Komisji i jeszcze raz w normalnym trybie rozpatrzyć tą dżunglę rządań Kościoła ale nie od czasów króla Łokietka itp. To jest największa grabież majątku obywateli jaka dotychczas się stała. Co robią posłowie Sejmu ? Gdzie jest niezależna Prokuratura ? Zyjemy w Katolandzie czy w normalnym, praworządnym Państwie, gdzie jest rodział Państwa od Kościoła ? Naturalnie jest to pytanie tylko pro forma bo rzeczywistość jest akurat odwrotna. Niedaleko już Polsce do Iranu i Arabii Saudyjskiej. Zlikwidować religię w szkołach państwowych. Wprowadzić dobrowolny podatek kościelny. Zlikwidować nadzwyczajne dotacje i przywileje finansowe Kościoła. Niech wróci normalność !
    • togo13 Kościół odzyskał to, czego nigdy nie miał 28.10.10, 22:36
      A mnie wbijali w głowę całe życie, że 7 przykazanie to : NIE KRADNIJ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka