Dodaj do ulubionych

Lawina krytyki pod adresem Kaczyńskiego. Za "pr...

12.10.10, 14:10
Co on wie o Polsce i Polakach. On na to wszystko sra. Cala swoja dzialanoscia i sianiem balaganu i niezgody pomogl moskalom rozmydlic i zatajic przed Polakami zbrodni wojennej w Katyniu. Ile ci srebrnikow za to zaplacila Moskwa ??? Jedynym jego celem jest wsadzic dziobek do zloba wladzy aby dalej szkodzic Polsce i zaprowadzic swoja wlasna dyktature,
podobna do tej jaka ma Lukaszenko i Korea Polnoncna. Brawo prawdziwi zdrajcy z pis-u!
Obserwuj wątek
    • leszanna Lawina krytyki pod adresem Kaczyńskiego. Za "pr... 12.10.10, 14:29
      Kaczyński przekroczył w ostatnim czasie wszelkie granice przyzwoitości-obrażając w swoich wystąpieniach wszystkich : rząd,prezydenta,społeczeństwo,wyborców nie popierających PiS,własnych współpracowników.W tej chwili,po tylu wypowiedzianych przez niego złych słowach,po obrzydliwych ulicznych burdach-analizowanie czy padło sformułowanie prawdziwi Polacy-czy też nie padło,niczego nie zmieni.Prezes zasiał już tyle zła,nienawiści,niepokoju iż przestał wzbudzać współczucie jako chory i zraniony człowiek.Sprawił,że każde jego pojawienie się i publiczne wystąpienie budzi we mnie i w wielu innych ludziach bardzo złe i nie przyjazne uczucia.Pragniemy spokoju,chcemy aby zniknął z życia publicznego ,aby pozwolił nam żyć-bez wciągania nas w swój spektakl nienawiści.
    • jula1mt Lawina krytyki pod adresem Kaczyńskiego. Za "pr... 12.10.10, 14:36
      Nie ma za co przepraszać, bo słowa o prawdziwych Polakach z ust prezesa J.Kaczyńskiego już dużo wcześniej padały, a w ostanią niedzielę 10.10. br. ograniczył się do zakcentowania, że obecnie przy władzy są Polacy nieprawdziwi, podszywający się pod prawdziwych Polaków. Okropność, ten człowiek jawnie podjudza do rzeczy strasznych i tylko patrzeć jak jakiś szaleniec będzie chciał zgładzić tych strasznych nieprawdziwych Polaków w imię "wolnej ojczyzny" i prawdziwego Polaka J. Kaczyńskiego. Trzeba zachować czujność wobec prezesa i jego sekty !!!!!!!
      • rockawy Re: Lawina krytyki pod adresem Kaczyńskiego. Za " 12.10.10, 23:51
        Prezes z uporem maniaka mowi ,ze zgineli ale drugie slowo to polegli i ten jedyny prezydencik wyksztalocony,prawy ble,ble,ble .Polegl ? zginal trepie walniety a nie polegl a zginal z glupoty. Z checi wywyzszania sie .Chcial pokazac swa wielkosc/cha,cha,cha/kretyn jeden.
    • podhajce Lawina krytyki pod adresem Kaczyńskiego. Za "pr... 12.10.10, 14:51
      Prezasie to PARANOJA, MEGALOMANIA i Frustracja. Nie Trybunał Stanu dla chorego z nienawiści tylko Tworki i kaftan bezpieczeństwa. Wyrusza z kościoła po mszy(sic) ,aby "bronić krzyża, tego SUROGATU pomnika, wychwala postać brata,tego przeciętnego prezydenta który być może jest winień śmierci pasażerów TU154,marzy mu się powrót do władzy...Taki Napoleon w miniaturce , miejmy nadzieję,że jego koniec też będzie napoleoński.
    • prusak2 Lawina krytyki pod adresem Kaczyńskiego. Za "pr... 12.10.10, 15:18
      A co z niego za klasyk, by cytować i analizować? Wszak to bełkot jeno oszalałego z nienawiści pokurcza i tyle.
    • r1111111 Lawina krytyki pod adresem Kaczyńskiego. Za "pr... 12.10.10, 15:23
      Nie od dziś trwa kampania nienawiści. I będzie trwała do czasu, aż znajdzie się jakiś "Niewiadomski" i zabije Jarosława Kaczyńskiego. Wtedy PO oraz "zaprzyjaźnione media" z GW na czele będą zadowolone.
      • antropoid Re: Lawina krytyki pod adresem Kaczyńskiego. Za " 12.10.10, 16:53
        r1111111 napisał:

> Nie od dziś trwa kampania nienawiści. I będzie trwała do czasu, aż znajdzie się
        > jakiś "Niewiadomski" i zabije Jarosława Kaczyńskiego.
        ---------------------
        Nic tylko się rozpłakać nad jego niedolą, no co za biedactwo ten Jaruś - przecież taki spokojny i nieszkodliwy...
        Nie wiem, co bierzesz, ale zrób sobie przerwę, to może dotrze do ciebie, że to właśnie to żoliborskie biedactwo z pełną premedytacją robi co może, żeby z tłumu bezustannie podżeganych przez niego czubków wykiełkował jakiś nowy "Niewiadomski" i zrobił zamach na Tuska, Komorowskiego, a najlepiej wszystkich, którzy pokurczowi zagradzają drogę do tronu.
      • maciekz70 Re: Lawina krytyki pod adresem Kaczyńskiego. Za " 12.10.10, 16:54
        Prędzej znajdzie się Niewiadomski co strzeli do Tuska.Mam już pierwszego kandydata.
        • antropoid Re: Lawina krytyki pod adresem Kaczyńskiego. Za " 12.10.10, 17:00
          maciekz70 napisał:

> Prędzej znajdzie się Niewiadomski co strzeli do Tuska.Mam już pierwszego
          > kandydata.

O nie, on sam tego nie zrobi. Zawsze miał głupiego, którym się zasłaniał i takiego szuka również teraz.
    • wlekawa "Prawdziwi Polacy"? Takie zdanie nie padło 12.10.10, 15:47
      Tu się nie ma co dłużej zastanawiać i czekać. Główną wadą Republiki Weimarskiej było zbyt długie zastanawianie. Jeśli chcemy zapobiec pożodze, to trzeba narodowo-socjalistyczną gadzinę za gardziel chwycić i zadusić w zarodku. Jeśli tego nie zrobimy, to pozostanie nam "Sieg heil".
      • drmuras Sieg Donald? 12.10.10, 16:25
        Sieg Donald? To masz na myśli ? Bo po ostatniej akcji z dopalaczami tak to wygląda.
    • tine6 "Prawdziwi Polacy"? Takie zdanie nie padło 12.10.10, 16:07
      Obserwujac to co dzieje sie pod Palacem Prezydenckim, zaczynam sie obawiac kiedy zacznie dochodzic tam do bijatyki na noze.Tyle nienawisci ile posiada ten maly czlowieczek przeraza mnie,jak moza byc az takim podlym padalcem.Panie K. pan nie jest chrzescijaninem panu tylko sie wydaje ze pan jest.Pan i ta pana sekta dawno powinna trafic do sadu i za kraty.Chociaz za zaklucanie spokoju, obrazanie spoleczenstwa.Tak pan przezywa utrate brata????????? A moze nie Pan Prezydent Polski Bronislaw Komorowski odda panu w spadku po bracie palac i wtedy pan odpusci, bo bedzie pan myslal ze jest pan prezydentem.Tylko niech pan zabieze tych swoich oszolomow podwladnych sobie.
      J.K. powinnien juz dawno byc zamkniety w Tworkach I BIALEJ KAMIZELCE.
    • drmuras Kłamstwa nazywa sie nieprecyzyjnością 12.10.10, 16:23
      TVN , TOK FM GW - prawda inaczej tak ?
      Nie jestem zwolennikiem Kaczyńskiego ale to co wyprawiają tzw. dziennikarze z manią prześladowczą to już się wylewa z kubła pomyj... Dokładna analiza jest tutaj
      www.wykop.pl/ramka/493437/dowod-na-manipulacje-zaprzyjaznionych-mediow/
      • antropoid Re: Kłamstwa nazywa sie nieprecyzyjnością 12.10.10, 16:56
        drmuras napisał:

> TVN , TOK FM GW - prawda inaczej tak ?
        > Nie jestem zwolennikiem Kaczyńskiego ale to co wyprawiają tzw. dziennikarze z
        > manią prześladowczą to już się wylewa z kubła pomyj...
        -----------------
        A to ciekawe... Według Ciebie łagodniejsze i mniej groźne są manie prześladowcze Kaczyńskiego?
        • drmuras Re: Kłamstwa nazywa sie nieprecyzyjnością 12.10.10, 22:54
          KAczyński jest chory i jest w opozycji- kij mu w d--pe. Mnie interesuje gospodarka i przyszłość pajacu z piaskownicy zwanej życiem polityczno-społecznym...
    • trajkotek Takie zdanie 12.10.10, 18:13
      mogło paść - dlatego należy się oburzać - to nazywa się profilaktyka!
      podziwiam mądrość i zapobiegliwość dziennikarzy - tych , których łączy idea Agory

kolendazaleska na rzecznika rządu!!!
    • herbapol "Prawdziwi Polacy"? Takie zdanie nie padło 12.10.10, 18:28
      Prezes tak często mówił o "prawdziwych Polakach" w przeszłości,że nie dziwi mnię przypisanie mu takiego zwrotu i tym razem.
      • ewa.4664 Re: "Prawdziwi Polacy"? Takie zdanie nie padło 12.10.10, 19:00
        A ja przypisuje tobie, ze masz maniakalnoprzesladowcza fobie, bo wszedzie widzisz Jarka i nawet tego co nie mowi to tez mowi. Chlopie na to sa piguly, jak powiedzial Wajda i dodal, ze taki to glupol chyba, ze wolisz, aby cie nazwac chamem - w Polsce nie jest to slowo obrazliwe wiec pozwole sobie go uzyc. Kontent ? A mowi cos tobie slowo manipulacja i insynuacja, bo w takich kategoriach trzeba twoja wypowiedz potraktowac.
    • gdsta "Prawdziwi Polacy"? Takie zdanie nie padło 12.10.10, 19:11
      Kaczyński podburza ludzi przeciw ludziom i musi sie liczyć z tym, ze to się źle skończy;
      nie jeden usłyszy to co nie wypowiedziane;
      nie jeden poczuje misję;
      nie jeden w dobrej wierze podniesie rękę na brata;
      i na pewno wtedy Kaczyński powie że przecież do tego to nie namawiał;
      On ogólnie nic złego nie mówi i nie robi tylko ludzie go źle rozumieja - i zwolennicy i przeciwnicy chyba nie do końca rozumieją to czego on by chciał;

A Rosjanie w filmie o katastrofie Smoleńskiej też cos pokazali źle? Może Kaczyński nie rozwal stosunków miedzy Polską a Rosją? Moze nie szkodzi Polsce?

Moze pora to wszystko nazywać po imieniu i pokazywać za co odpowiada Kaczyński i do czego namawia? nie wszyscy maja w palnie w tym roku wojnę domową i wojnę z sąsiadami a jeszcze chwila i padnie jakiś strzał i co z tego że Kaczyński powie - ja do niczego takiego nie namawiałem i bedzie miał świadków - Macierewicza Kurskiego Gosiewskie obie i dyżurnych z pod Pałacu.
      Rydzyka zlekceważył Kosciół i juz teraz sobie nie poradzi, do tego Kaczyński który nakręca nienawiść i podjudza do bardzo złych zachowań ludzi zupełnie nie świadomych
      - żebysmy sie wszyscy nie ocknęli za późno. Kaczyński to nie Tymiński czy Lepper - to świetny psycholog i wie jak wypuscic demony na ulice.
    • yrek-de Powtórka z historii. 12.10.10, 20:42
      Czy są jakieś wzory na Prawdziwego Polaka ( takiego czystej rasy). Niemcy mieli takie rożne wzory.Jak Pis już zaczyna takie rasowe gó... robić to teraz będzie trzeba mówić Führer Kaczyński.
    • jerzykrajewski7 Media kłamią. Wstyd mi, bo jestem dziennikarzem 12.10.10, 20:57

Media w Polsce perfidnie kłamią, zwalczając polityków spoza głównego nurtu.

Dziennikarze zachowują się, jak płatne dziwki.

Wstyd mi za to, bo jestem dziennikarzem z tytułem magistra Instytutu Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego.

W 1988 r. obroniłem pionierską pracę magisterską pt."Polityczna rola telewizji w Polsce".

W PRL telewizja manipulował.

Ale teraz mamy do czynienia z manipulacją do kwadratu.

Ze zwykłymi kłamstwami, które głoszone są w głównych telewizjach, gazetach i serwisach internetowych.

Kłamstwa głoszą ludzie, którym ufamy, np. Julia Pitera, a potem nawet jednego słowa "przepraszam" nie powiedzą.

Kilka lat temu obserwowałem, jak media wykańczały LPR, jak kłamały na jej temat.

Dziennik "Fakt" chyba w 2006 r. podał na pierwszej stronie informację, że rodzice Romana Giertych wracali służbowymi samochodami z jego przyjęcia. Potem informację te podały główne portale internetowe.

Następnego dnia "Fakt" przeprosił za kłamstwo na chyba 8 stronie drobnym drukiem.

Dopiero w 2010 r. Roman Giertych wygrał w sądzie i "Fakt" przeprosił go w bardziej eksponowanym miejscu.

Co z tego?

Skoro LPR nie weszło do Sejmu w 2007 r.

Kłamstwo okazało się skuteczne.

Źli ludzie rządzą Polską.

Jeszcze gorsi rządzą światem.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• jerzykrajewski7 Przestaję słuchać TOK FM 12.10.10, 21:08
      Lubię to radio. Gra u mnie cały dzień.

Od dziś przestanie grać.

Gdy usłyszałem, że Jarosław Kaczyński w ogóle nie powiedział słów o "prawdziwych Polakach" poczułem się jakby TOK FM dało mi w twarz.

Oszukało mnie.

Słyszałem bowiem o "prawdziwych Polakach" nie tylko z ust Julii Pitery w TOK FM, ale również z ust dziennikarki TOK FM, która rozmawiała z posłem Derą z PiS.

Przeprosin Radia TOK FM nie słyszałem.

I już nie usłyszą.

"Gazety Wyborczej" nie kupuję już o roku.

Nie chcę finansowo wspierać jej propagandy.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
      • antropoid Re: Przestaję słuchać TOK FM 12.10.10, 21:57
        Wzruszające. Szkoda, nie żałujesz tak samo ludzi, których obrażał i obraża w najlepsze Kaczyński, podżegając hołotę do puczu. Nie ma co - prawdziwa dziennikarska rzetelność...

jerzykrajewski7 napisał:

> Wstyd mi za to, bo jestem dziennikarzem z tytułem magistra
        > Instytutu Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego.

Uniwersytetowi Warszawskiemu też pewnie wstyd...
      • erte2 Re: Przestaję słuchać TOK FM 12.10.10, 22:21
        Drogi Panie Magistrze Jerzy Krajewski Który Obronił Pracę Magisterską Pod Jakże Znamiennym Tytułem !
        Pała Pan przenajświętszym oburzeniem na TVN i TOK FM odsądzając je od czci i wiary za potworną manipulację jakiej dopuściły się owe wraże media posądzając szlachetnego i pełnego empatii dla świata Jarosława Kaczyńskiego o jakże podłe słowa. I nie jest ważne że obydwie te stacje czem prędzej dziś za to nieporozumienie przeprosiły. Nie jest ważne również że tego sformułowania użył rzeczony Jarosław zaraz po katastrofie smoleńskiej. I nie przeszkadzały Panu codzienne i systematyczne manipulacje i kłamstwa tzw. telewizji publicznej, Misje Specjalne, programy Pospieszalskiego, Wildsteina, cała ta nachalna agitka w czasie kampanii prezydenckiej - wszystko to było zgodne z tezą Pańskiej pracy magisterskiej ?

Dosyć dawno temu w jakiejś audycji telewizyjnej Jacek Kurski wygłosił adres pochwalny obecnemu w studio Zbigniewowi Hołdysowi opowiadając z jakim to uniesieniem w latach '80. w hali "Oliwii" słuchał koncertu "Perfectu" - na co Zbigniew Hołdys: "Zmarnował pan pieniądze, panie Jacku, bo niczego pan nie zrozumiał".
        Parafrazując nieco to powiedzenie - powiem Panu tak: Panie Magistrze Jerzy Krajewski - słuchając TOK FM-u i oglądając TVN-24 zmarnował Pan czas - bo również niczego Pan nie zrozumiał.

Prosty inżynier
        Ryszard Trembilski

Na marginesie: Dobra rada - jako Magister Dziennikarstwa (nawet z lat '80. ) powinien Pan starać się pisać bez literówek i może nieco bardziej gramatycznie. O stylu nie wspomnę, bo jeśli Bóg poskąpił talentu - to już się na to nic nie poradzi.

• jerzykrajewski7 Wykładowcy UW wiedzą, co to jest rzetelność 13.10.10, 02:21
          Wykładowcy Uniwersytetu Warszawskiego wiedzą, co to jest rzetelność dziennikarska.

To proste zasady, które nawet w czasach PRL przekazywali swoim studentom.

W PRL była propaganda.

Wtedy większość ludzi wiedziała, że jest ona uprawiana przez oficjalne media.

Teraz największą propagandę uprawiają prywatne media.

Najbezczelniej w świecie nas okłamują.

"Fakty", najważniejszy program informacyjny prywatnej telewizji TVN, mimo ewidentnego kłamstwa, od którego posypały się zjadliwe komentarze w innych mediach, nie wyraził skruchy za kłamstwo, jednego słowa "przepraszam" nie usłyszałem.

Idzie w zaparte.

Dziennikarską rzetelność ma w głębokim poważaniu.

To smutne.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
          • antropoid Re: Co z Ciebie za magister - @jerzykrajewski7, 13.10.10, 10:33
            skoro nie umiesz normalnie, własnymi słowami odpowiedzieć na post, tylko uprawiasz tu prostacką agitkę, przepisując jakieś propagandowe dyrdymały? Jakiś kit wciskasz - UW??? Nawet sprzątaczka z gimnazjum napisałaby lepiej.
      • erte2 Re: Przestaję słuchać TOK FM 12.10.10, 22:30
        jerzykrajewski7 napisał:
        >
        > "Gazety Wyborczej" nie kupuję już o roku.
        >
        > Nie chcę finansowo wspierać jej propagandy.
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Jerzy Krajewski

I jeszcze jedno - współczuję "Agorze" l "Gazecie Wyborczej" z powodu braku finansowego wsparcia z Pańskiej strony. Jest to zapewne ciężki cios, ale mam nadzieję że jakoś sobie bez tego poradzą.
        R.T.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka