Dodaj do ulubionych

Jaka kara dla Radia Maryja

13.10.10, 07:23
"Do tej pory żadna KRRiT nie poradziła sobie z wyegzekwowaniem od Radia Maryja zakazu emisji reklam."

Żadna nie próbowała a aktualna analizuje , analizuje , analizuje .........
Tak do końca kadencji i jeden dzień dłużej.
Obserwuj wątek
    • sangay Jaka kara dla Radia Maryja 13.10.10, 08:17
      Panowie z KRRiT z przewodniczacym, panem Dworakiem, wymiekaja, co raczej bylo do przewidzenia. Czyz mozna tak lagodnie podchodzic do przestepcy, ktory swiadomie , przez lata, cynicznie lamie prawo? Nie dalej jak wczoraj przed godzina 11-ta reklamowano w RM pewien lek (przedstawicielka producenta z Kanady) w czasie okolo pol godziny. Ten talib z Torunia czuje sie bezkarny w tym kraju opanowanym przez sekte katolikow. Pamietam, przed laty, nie stawilem sie do sadu, jako swiadek, w sprawie , gdzie bylem poszkodowanym, z powodow zdrowotnych. Przyjechali po mnie tzw. ,,suka''. Panowie, prosze, nie wymiekajcie! Pozdro!
    • rydzyk_fizyk Re: Jaka kara dla Radia Maryja 13.10.10, 08:21
      A ja myślałem, że jest jedna KRRiT a najwyżej składy się zmieniają :P
      To tak jakby napisać: "Żaden Sąd Okręgowy w Warszawie nie poradził sobie...".
    • tychik1 Re:Jaka jest różnica pomiędzy artykułem i reklamą? 13.10.10, 09:07
      Czy reklama powinna być płatna?
      Czy odnośnik ,link podany na stronie ,lub artykuł to też reklama i jaka jest wyraźna różnica ,granica pomiędzy nimi?

Czy jak GW ma przykładowo na swojej stronie artykuły,odnośniki lub linki do tvn 24,(i innych gadzinówek oraz kreatur z agoryty których jest współ albo całym właścicielem) to jest to już reklama czy jeszcze nie i dlaczego?
      Nawet jeśli GW ma prawo do "reklam"(jeśli te reklamami są?) to z nich też powinna się rozliczać,ponieważ druga firma nawet siostrzana ale ma z tego zyski i trudno uwierzyć żeby GW robiła takie "reklamy"za piękne oczy : ) Może tu być narażony fiskus ponieważ GW może przykładowo nie podawać dochodów z takich za przeproszeniem "reklam"? : )
      (oczywiście nic nie wiem o podatkach GW,mówię to w formie przykładów)
      W końcu jak jest unormowane reklamowanie własnych firm których się jest właścicielem lub współaścicielem lub nawet kiedy prowadzi się zwykła współpracę pomiędzy niezależnymi firmami,pytam bo w takiej sytuacji wydaje się być wiele podmiotów gospodarczych ?
      Czy X przykładowo mogę bezpłatnie w swojej firmie budowlanej rozdawać ulotki ,lub wizytówki geodety,albo notariusza ? : )Albo czy okulistka może mięć w poczekalni plakat od optyka którego poleca swoim klientom? : ) Jeśli to jest reklama jak chce się uznać w podobnym przypadku RM to też powinna być ROZLICZANA u fikusa i powinno to obowiązywać WSZYSTKICH !!! ,
      no a jeśli to nie jest reklamą to może oznaczać że ktoś się tutaj zwyczajnie czepia
      RM i jest to tylko kolejna forma ataku na nie?
      Sam zbyt wiele nie wiem o reklamach i zasadach które tu obowiązują więc tylko pytam?
      Ale coś mi się wydaje tak jeszcze na gorąco oraz jeśli jest prawdą co pisze ten artykuł
      ,że ta cała KRRiT otarła się o granice absurdu i chyba się skompromitowała ? : )
      Przykro to stwierdzić ale tylko w Polsce można się czegoś takiego spodziewać ? ; )
      Komisjo polikuta "przyjazne państwo "gdzie jesteś ,ja się tam chcę owołać ? : )))

• kicior99 Re:Jaka jest różnica pomiędzy artykułem i reklamą 17.10.10, 02:34
        Po pierwsze, GW nie obowiązuje ustawa o radiofonii - więc cały wywód walnij o kant kuli.
    • same.zalety Jaka kara dla Radia Maryja 13.10.10, 09:10
      nie poradziła sobie?

no to straszne skomplikowane jest, zabraniasz, jak nie posłuchają walisz karę w wysokości tego czego nie płacą za to że niby nie mają reklam. Potem pewnie sąd i komornik. Pewnie dużo czasu, ale w końcu, pomalutku... No i zawsze można odebrać koncesję i tyle. Wiadomo że będzie troche rozróby, ale prawo jest prawem!
    • hub381 Jaka kara dla Radia Maryja 13.10.10, 09:47
      Czy prawo obowiązuje wszystkich???
      Więc po co to gdybanie?Jeżeli ktos prawa nie przestrzega,ten podlega karze.
      Co rozgłośni o.Rydzyka-że On to prawo łamie wcale się nie dziwię,kiedy On nawet"prawa Bożego"nie przestrzega.Więc po co,na co mu prawo cywilne?
    • ryszard-2 Jaka kara dla Radia Maryja 13.10.10, 09:48
      Czy każda kadencja KRRiT jest oddzielnym bytem,czy nie ma ciągłości działania rady?Może dotychczasowym i obecnym członkom rady ze strachu przed gniewem Rydzyka coś cieknie po nogach.Nie byłoby w tym nic dziwnego bo już takie zachowanie prezentował śp Pan Prezydent i jego znany wszystkim Prawdziwym Polakom brat.
    • witekjs Re: Jaka kara dla Radia Maryja 13.10.10, 10:13
      img.interia.pl/rozrywka/nimg/3/3/Rysunki_full_color_4154606.jpg
    • amelie2 Jaka kara dla Radia Maryja 13.10.10, 11:28
      Szanowna KRRiT powinna (zamiast ględzić o ukaraniu nietykalnego i niezatapialnego oszusta jakim jest pan Rydzyk) natychmiast zlecić mu reklamę swojej bezsilności i dobrze za nią zapłacić. Wtedy rozgrzeszenie z niekompetencji i tchórzostwa oraz poparcie w nadchodzących wyborach będziecie mieli jak w banku. Dla przewodniczącego może jakieś miejsce na Wawelu się zarezerwuje?
    • pablobodek Jaka kara dla Radia Mapysk ??? 13.10.10, 11:44
      Czy Polska jest dominium Watykanu, a jego agendy są eksterytorialne i nie podlegają prawu RP ???!!!
      Wypowiedzieć konkordat !!!!!!!
      Krzyż z sejmu - Wyprowadzić !!!!!!!!!!!!
    • superbea To RAdio Maryja to święta krowa???? 13.10.10, 12:03
      A czemu Krajowa rada jest taka łagodna dla Radia Mryja??? PO znowu chce się przypodobać kościołowi? Boi się narazić oszołomom? Skoro łamią prawo. to należy się kara, tym bardziej, że łamią to prawo nagminnie i od dawna, no ale jakoś wcześniej nikt nigdy nie widział, nie słyszał,m co wyprawia Rydzyk. To ja też, jak będę działać niezgodnie z prawem proszę najpierw o upomnienie, a potem o kolejne i kolejne, a dopiero ostatecznie ew. o ukaranie....Gdzie my żyjemy/ Palikot ma rację.
    • art.usa Priwatnego by krzyzowano, a radio za ryja nie chic 13.10.10, 13:23
      Polskie swiete krowy i byki,
      rycza ile chca a nikt ich nie dotyka.

Czyzby jakas choroba szalonej krowy? temu taki strach?.
    • anna22290 Jaka kara dla Radia Maryja 13.10.10, 13:39
      wszystkie kary sa smieszne dla tego biznesmena ,onrobil i bedzie robil co chce Polska to oaza dla takich wspanialych katolikow ,gdzie jeszcze w EU znalazby drugie takie glupie panstwo w ktorym rzadza ksieza i psychopata
    • wels5 Jaka kara dla Radia Maryja 13.10.10, 14:32
      A o. Rydzyk ma w nosie wszelkie kary KRRiT. On jest ponad prawem i mu nikt nie podskoczy.
    • he1ku Re: Jaka kara dla Radia Maryja 13.10.10, 15:11
      Tym problemem to musi zainteresować się Bruksela jak w przypadku podatków we Włoszech.Tam równiez KK nie placi podatków i żyje bardzo dobrze.Katabasy poszukują ofiar swojej działalności .Ciemny naród daje się w maliny wpuszczac przez kaznodzieję i oddaje ostatni grosz dla Radia maryja,na tacę dla proboszcza a ten najnowszym modelem mercedesa rozgania babcie na przejściu dla pieszych na drodze do kościoła.
    • mandaryna.1 Jaka kara dla Radia Maryja 13.10.10, 16:35
      Rydzuś jak zwykle odpowie z głupawym usmiechem: "..A kuku...mozecie mi...".Wszystkich trzyma w "szachu",z takimi panowie politycy,nie wchodzi się w układy.Ale kasa nikomu nie smierdzi,prawda"
    • r.maszkowski W KRRiT bez zmian? 14.10.10, 09:29
      Już E. Kruk zdarzyło się w 2007 r. wzywać do dostosowania działalności do koncesji, a W. Kołodziejski w 2009 r. domagał się zaprzestania reklamowania SKOK-ów. Na razie KRRiT stoi w miejscu.
    • adams96 Re: Jaka kara dla Radia MaryjaRE:przesladowanie re 17.10.10, 14:44
      religi katolickiej oraz mediow katolickich juz sie rozpoczelo po powolaniu dyspozycyjnej Krajowej Rady ?Jednak spoleczenstwo polskie na to nie pozwoli bo komuna nie dala rady i rowniez obecni PObolszewicy tez sobie nie poradza.
      • mim05 Prześladowanie? 17.10.10, 20:04
        Szanowny adamsie. Nikt Rydzyka nie prześladuje. Przecież może on nadawać reklamy tak jak większość innych nadawców w Polsce. Pod warunkiem, że wykupi odpowiednią koncesję. Czy uważasz, że do rozpatrywania sprawy Rydzyka wóładne są wyłącznie sądy kościelne?
    • costa3500 Odnoszę wrażenie,że; 22.05.11, 09:49

Kolejna rada nie da rady i po umyciu ząbków pastą z atestem może tego buca cmoknąć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka