Dodaj do ulubionych

I Mark stworzył Facebooka

15.10.10, 13:53
Panie redaktorze - Ziemia jest planetą, proszę unikać takich kalek z angielskiego. Nie mówimy przecież po polsku 'satelita księżyc' czy też 'w miesiącu październiku ', podobnie 'planeta Ziemia'
Obserwuj wątek
    • brena76 I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 13:54
      ruszyła machina promocji pod pozorem dziennikarskiej krytyki | czekam na jakiś porządny rip w sieci | 2o parę złotych w kinie to za dużo - no chyba, że powstało coś na miarę Se7en - to wtedy wszystko odszczekam.
      • syn_jana Re: I Mark stworzył Facebooka 16.10.10, 02:22
        Zanim się o czymś napisze, warto pierwej zasięgnąć informacji. Co to za brednie: "David Fincher zdecydował się sięgnąć po mało znanych aktorów, praktycznie debiutantów. Jesse Eisenberg jest rewelacyjny w roli Marka Zuckerberga."? Eisenberg ma na koncie już kilkanaście filmów, w tym "Zombieland", "Adventureland", "Przeklętą" czy nawet niewielką rolę w "Osadzie".
    • von.g Re: I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 13:55
      Proponuje zeby gazeta zmienila nazwe na facebook news. bedzie brzmialo bardziej realistycznie.
      • 0ffka Re: I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 15:14
        von.g napisał:

> Proponuje zeby gazeta zmienila nazwe na facebook news. bedzie brzmialo bardziej
        > realistycznie.
        >

też mnie to zastanwia?
        Kryptoreklama pełną gębą do zarzygania... bleeee!
        • remo29 Re: I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 15:32
          > też mnie to zastanwia?
          > Kryptoreklama pełną gębą do zarzygania... bleeee!

Po tygodniach publikowania co drugiego niusa o iPadzie nic mnie już nie zaskoczy...
          • munch2 Czepianie się - sport narodowy Polaków 18.10.10, 11:54
            Zgadzam się, że niektóre tematy wracają ze zbyt dużą częstotliwością, ale nie byłbym przekonany, czy akurat w ty wypadku mamy do czynienia z trudną do wytłumaczenia przesadą. Facebook wykreował się sam, a dziennikarze opisują go jako element otaczającego świata. Świata, w którym, chcąc nie chcąc (w moim wypadku to drugie), Facebook jest na ustach milionów ludzi. I, tak jak wspomniałem, nie jest to twór, który zawładnął światem dzięki zmasowanej akcji medialnej.

A tak na marginesie - artykuł nie jest nt. Facebooka tylko filmu. Więc tym bardziej - jeśli już ktoś wychodzi z takimi argumentami, to z miejscem na ich zaprezentowanie światu trafił jak kulą w płot.
    • bosman_plama I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 14:09
      Prawdziwy film o facebooku już był! W 13 (chyba) sezonie Southpark!:D
    • pulomiot Fenomenem jest to 15.10.10, 14:21
      że za taki pomysł gość zgarnia kasę.
    • 0ffka I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 15:12
      Film pewnie dla platfusów
    • cupcake77 Re: I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 15:14
      Film o facecie, dla którego mentorem był założyciel napstera wręcz nie wypada oglądać legalnie :)
    • q.piatkow ad. Napster 15.10.10, 15:19
      Mała uwaga - nie podoba mi się jednostronne przedstawienie kwestii Napstera i prawa autorskiego w powyższej recenzji. Gdyby autor trochę bardziej pogrzebał, zorientowałby się, że prawo faktycznie jest przestarzałe, a tym kto okrada twórców (i konsumentów) są koncerny płytowe...
    • spider78 Znowu naganiania na Facebooka 15.10.10, 15:30
      A ja tam konta nie mam i dobrze mi z tym :)
    • mata68 I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 17:05
      a ja tam mam i nie tylko tam...:) lubie...ale lubie tez szum agencji reklamowej , spoty , oraz szybkie życie...bez netu umarlabym z nudów ... a gdyby przyszło mi na piechotę zastanawiac się nad kazdym hasłem ,które w ciągu paru sekund moge znależc w info net :) i pokojarzyc - umarlabym z nudów w locie :)
      jestem w stanie ciagu dosłownie sekundy rozpoznac typ czlowieka z jakim rozmawiam w realu,po samym sposobie jego wypowiedzi,nawet jeśli go nie widzę...
      dobrze wykorzystane narzędzie jakim jest net pomaga w zyciu.
      kompatybilne z ksiazką i muzyką oraz rzeczywistościa ...nie ma miny nie do ominięcia;)
    • vonl Rotten Tomatoes 15.10.10, 23:11
      "Kieruję się internetowym serwisem Rotten Tomatoes..."
      Zajrzałem tam. No i brawo! Dwa pierwsze miejsca wśród filmów fabularnych wszech czasów zajmują Toy Story I i II, czyli kawał historii kina i w ogóle klasyka. Prawdziwy skarb ten Rotten Tomatoes.
      • duniaraskolnikow Re: Rotten Tomatoes 16.10.10, 00:39
        to, że z tym się nie zgadzasz, nie zmnienia faktu, że ludzie tak zagłosowali swoimi opiniami i na tym polega istota tego serwisu-nikt chyba nie twierdzi inaczej?
        Na naszym rodzimym filmwebie też można się czasem zdziwić;)
    • katasia_k I Mark stworzył Facebooka 24.11.10, 13:59
      Moze to roznica pokoleniowa, ale moim zdaniem ten film mowil o czyms zupelnie innym. Przeciez to, ze przedsiebiorcy czesto bywaja okrutni wobec swoich wspolnikow, przyjaciol i rodzin, to zadna nowosc - wystarczy obejrzec There Will Be Blood.
      The Social Network wydal mi sie filmem o egalitarnosci, ktora umozliwia Internet - tylko dzieki Sieci Zuckenberg mogl rozmawiac jak rowny z rownym z przedstawicielami harvardzkiej elity, od ktorych normalnie odgradzalyby go zasieki selektywnych klubow studenckich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka