danny.ainge 15.10.10, 13:53 Panie redaktorze - Ziemia jest planetą, proszę unikać takich kalek z angielskiego. Nie mówimy przecież po polsku 'satelita księżyc' czy też 'w miesiącu październiku ', podobnie 'planeta Ziemia' Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brena76 I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 13:54 ruszyła machina promocji pod pozorem dziennikarskiej krytyki | czekam na jakiś porządny rip w sieci | 2o parę złotych w kinie to za dużo - no chyba, że powstało coś na miarę Se7en - to wtedy wszystko odszczekam. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_jana Re: I Mark stworzył Facebooka 16.10.10, 02:22 Zanim się o czymś napisze, warto pierwej zasięgnąć informacji. Co to za brednie: "David Fincher zdecydował się sięgnąć po mało znanych aktorów, praktycznie debiutantów. Jesse Eisenberg jest rewelacyjny w roli Marka Zuckerberga."? Eisenberg ma na koncie już kilkanaście filmów, w tym "Zombieland", "Adventureland", "Przeklętą" czy nawet niewielką rolę w "Osadzie". Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 13:55 Proponuje zeby gazeta zmienila nazwe na facebook news. bedzie brzmialo bardziej realistycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 15:14 von.g napisał: > Proponuje zeby gazeta zmienila nazwe na facebook news. bedzie brzmialo bardziej > realistycznie. > też mnie to zastanwia? Kryptoreklama pełną gębą do zarzygania... bleeee! Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Re: I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 15:32 > też mnie to zastanwia? > Kryptoreklama pełną gębą do zarzygania... bleeee! Po tygodniach publikowania co drugiego niusa o iPadzie nic mnie już nie zaskoczy... Odpowiedz Link Zgłoś
munch2 Czepianie się - sport narodowy Polaków 18.10.10, 11:54 Zgadzam się, że niektóre tematy wracają ze zbyt dużą częstotliwością, ale nie byłbym przekonany, czy akurat w ty wypadku mamy do czynienia z trudną do wytłumaczenia przesadą. Facebook wykreował się sam, a dziennikarze opisują go jako element otaczającego świata. Świata, w którym, chcąc nie chcąc (w moim wypadku to drugie), Facebook jest na ustach milionów ludzi. I, tak jak wspomniałem, nie jest to twór, który zawładnął światem dzięki zmasowanej akcji medialnej. A tak na marginesie - artykuł nie jest nt. Facebooka tylko filmu. Więc tym bardziej - jeśli już ktoś wychodzi z takimi argumentami, to z miejscem na ich zaprezentowanie światu trafił jak kulą w płot. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 14:09 Prawdziwy film o facebooku już był! W 13 (chyba) sezonie Southpark!:D Odpowiedz Link Zgłoś
cupcake77 Re: I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 15:14 Film o facecie, dla którego mentorem był założyciel napstera wręcz nie wypada oglądać legalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
q.piatkow ad. Napster 15.10.10, 15:19 Mała uwaga - nie podoba mi się jednostronne przedstawienie kwestii Napstera i prawa autorskiego w powyższej recenzji. Gdyby autor trochę bardziej pogrzebał, zorientowałby się, że prawo faktycznie jest przestarzałe, a tym kto okrada twórców (i konsumentów) są koncerny płytowe... Odpowiedz Link Zgłoś
spider78 Znowu naganiania na Facebooka 15.10.10, 15:30 A ja tam konta nie mam i dobrze mi z tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 I Mark stworzył Facebooka 15.10.10, 17:05 a ja tam mam i nie tylko tam...:) lubie...ale lubie tez szum agencji reklamowej , spoty , oraz szybkie życie...bez netu umarlabym z nudów ... a gdyby przyszło mi na piechotę zastanawiac się nad kazdym hasłem ,które w ciągu paru sekund moge znależc w info net :) i pokojarzyc - umarlabym z nudów w locie :) jestem w stanie ciagu dosłownie sekundy rozpoznac typ czlowieka z jakim rozmawiam w realu,po samym sposobie jego wypowiedzi,nawet jeśli go nie widzę... dobrze wykorzystane narzędzie jakim jest net pomaga w zyciu. kompatybilne z ksiazką i muzyką oraz rzeczywistościa ...nie ma miny nie do ominięcia;) Odpowiedz Link Zgłoś
vonl Rotten Tomatoes 15.10.10, 23:11 "Kieruję się internetowym serwisem Rotten Tomatoes..." Zajrzałem tam. No i brawo! Dwa pierwsze miejsca wśród filmów fabularnych wszech czasów zajmują Toy Story I i II, czyli kawał historii kina i w ogóle klasyka. Prawdziwy skarb ten Rotten Tomatoes. Odpowiedz Link Zgłoś
duniaraskolnikow Re: Rotten Tomatoes 16.10.10, 00:39 to, że z tym się nie zgadzasz, nie zmnienia faktu, że ludzie tak zagłosowali swoimi opiniami i na tym polega istota tego serwisu-nikt chyba nie twierdzi inaczej? Na naszym rodzimym filmwebie też można się czasem zdziwić;) Odpowiedz Link Zgłoś
katasia_k I Mark stworzył Facebooka 24.11.10, 13:59 Moze to roznica pokoleniowa, ale moim zdaniem ten film mowil o czyms zupelnie innym. Przeciez to, ze przedsiebiorcy czesto bywaja okrutni wobec swoich wspolnikow, przyjaciol i rodzin, to zadna nowosc - wystarczy obejrzec There Will Be Blood. The Social Network wydal mi sie filmem o egalitarnosci, ktora umozliwia Internet - tylko dzieki Sieci Zuckenberg mogl rozmawiac jak rowny z rownym z przedstawicielami harvardzkiej elity, od ktorych normalnie odgradzalyby go zasieki selektywnych klubow studenckich. Odpowiedz Link Zgłoś