Dodaj do ulubionych

Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, będ...

16.10.10, 11:21
Panu biskupowi pod rozwagę: droga do Boga nie musi wieść przez Kościół Katolicki.
Obserwuj wątek
    • kuma1 Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, będ... 16.10.10, 11:23
      A kto to jest.Skąd biorą się tacy wszechwiedzący.Nauka jest dla ludzi nie dla widzimisie biskupów.I z tym nie ma nic wspólnego kościól.W tej sprawie powinien sięgnąć do historii i przeanalizować swoją nieomyślność moralną.Papież już przepraszal za kilka z nich.
      • ande77 Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 17.10.10, 00:47

> A kto to jest.

Skąd biorą się tacy wszechwiedzący.Nauka jest dla ludzi ... W tej sprawie powinien
        > sięgnąć do historii i przeanalizować swoją nieomyślność moralną. Papież już prze
        > praszal za kilka z nich.

spoglądając w historie to od upadku Cesarstwa Zachodniorzymskiego aż do Oświecenia
        poza Kościołem nauka praktycznie nie istniała (tylko KK miał środki i trwał niezniszczony aby przechowywać wiedze). Fakt, że np. Galileusza potępiono nie likwiduje takiego samego faktu, że Kopernik był wykształcony przez Kościół. Nie uprszczaj sobie spojrzenia na świat bo to spłaszcza spojrzenie a nie historie.
        • zartiepl Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 18.10.10, 07:44

> spoglądając w historie to od upadku Cesarstwa Zachodniorzymskiego aż do Oświece
          > nia
          > poza Kościołem nauka praktycznie nie istniała

Bo została ZGNOJONA. W rozwoju nauki ten okres to CZARNA DZIURA - rozwijała się tylko nauka zajmująca się liczbą diabłów mieszczących się na łebku szpilki.
          Poczytaj jeszcze co działo się z osiągnięciami starożytnych, np. o paleniu bibliotek.

>Fakt, że np. Galileusza potępiono nie likw
          > iduje takiego samego faktu, że Kopernik był wykształcony przez Kościół.

Patrz wyżej.
          A nie dziwi Cię, że dzieło życia opublikował, gdy był już umierający ????? On dobrze znał tę bandę i wiedział co by go spotkało, gdyby dorwali go w swoje łapy. Jeden z późniejszych papieży kazał zresztą "zająć się" tym problemem i był mocno niepocieszony, gdy wyjaśniono mu, że Kopernik już nie żyje.
    • volflarsen Szantażyści i fanatycy 16.10.10, 11:24

Kościół Katolicki jest rakiem toczącym zycie w Polsce.
      • krwawybukanier Re: Szantażyści i fanatycy 16.10.10, 11:35
        volflarsen napisał:

>
        > Kościół Katolicki jest rakiem toczącym zycie w Polsce.
    • pssz Oni znowu swoje 16.10.10, 11:28
      Czy wtrącanie się do polityki i ustawodastwa ma uzasadnienie biblijne?
      • krwawybukanier Re: Oni znowu swoje 16.10.10, 11:39
        pssz napisał:

> Czy wtrącanie się do polityki i ustawodastwa ma uzasadnienie biblijne?
        +++ WŁAŚNIE, GDZIE BIBLIJNA ZASADA: ODDAJCIE CO CESARSKIE CESARZOWI, A CO BOSKIE BOGU!!! +++
        • sher-rif Re: Oni znowu swoje 16.10.10, 11:44
          I ten Taliban będzie trwał.Nie na darmo ostrzegano w latach dziewięćdziesiątych przed iranizacją Polski.
      • lizonka To przykre 16.10.10, 13:20
        Bardzo przykre. Czy to jest rzeczewiscie rozporzadzenie Paierza, czy tylko Kosciola w Polsce?
        Nie zgodzilam sie na in vitro bo to byla moja osobista decyzja. Czekam na dziecko z adopcji, i to tez moja osobista decyzja. Moja sasiadka przeszla zabieg in vitro 7 razy ! i dopiero ostatni, siodmy raz dal jej szczescie macierzynstwa, ma piekne dziecko i mowi o swoim synku jak o wielkiej lasce Pana Boga. Ciesze sie razem z nia i rowniez mowie o tym dziecku ze jest darem od Boga. Trzeba wiecej wiedziec o in vitro i nie mieszac sprawy wiary z Panstwem i prawem.
    • sher-rif Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 16.10.10, 11:28
      Znów chcą zastraszać.Przed paroma dniami ogłupiali w sprawie szmalu z komisji majątkowej teraz zastraszają.Wychodzi na to,że by to państwo było świeckie posłowie muszą być ateistami.
      I jeszcze te kity o naprotechnologii.
      • krwawybukanier Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 16.10.10, 12:01
        sher-rif napisał:

> Znów chcą zastraszać.Przed paroma dniami ogłupiali w sprawie szmalu z komisji m
        > ajątkowej teraz zastraszają.Wychodzi na to,że by to państwo było świeckie posło
        > wie muszą być ateistami.
        > I jeszcze te kity o naprotechnologii.
        RACJA. ogłupiali, bo przlicznikiem przy denominacji był 1 ZŁOTY za 10 000 ZŁOTYCH. jak się mają przytaczane przez biskupów kwoty do tego przelicznika? nie znają tabliczki mnożenia?
    • herbapol Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, będ... 16.10.10, 11:30
      Kolejna próba szantażu i zastraszania.
      Ci co mówią o nadużyciach Komisji Majątkowej też pewnie znajdą się "poza Kościołem".
      • krwawybukanier Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 16.10.10, 11:48
        herbapol napisał:

> Kolejna próba szantażu i zastraszania.
        > Ci co mówią o nadużyciach Komisji Majątkowej też pewnie znajdą się "poza Kościo
        > łem".
        Czy biskupi umieją tabliczkę mnożenia? Denominacja polegala na dzieleniu kwoty przez 10000 za 10tys 1 ZŁOTY, slownie dziesięć tysięcy to jeden zloty. Skąd im się wzięly podawane przez nich liczby. Jak to ma się do przelicznika 10000?
    • zmichalg1 Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, będ... 16.10.10, 11:30
      No i bardzo dobrze!
      A komu do czego potrzebny jest kościół i przynależność do niego?!?!?!?
      Mnie nie i dlatego się z kościoła WYPISAŁEM składając AKT APOSTAZJI, z czego jestem DUMNY.
      Szanowny kościół przyzwyczaił się, że jest jak kiedyś partia: od żłobka do nagrobka.
      Jak się rodzi dziecko, trzeba je ochrzcić. Jak podrośnie, posłać na religię i do komunii. Potem bierzmowanie, a następnie kilka(naście) lat spokoju i ślub - oczywiście kościelny.
      Do tego raz w roku kurs ze święconką i po opłatek.
      Niedziela w kościele? Raz na jakiś czas nie zaszkodzi, o ile akurat nie ma innych lepszych planów na weekend, ale jeśli jest akurat ładna pogoda, to lepiej z pociechami do parku (o ile nie, o zgrozo!, do centrum handlowego).
      Jeżeli akurat papieżem jest Polak, no to jeszcze raz na kilka lat spęd z okazji tzw. pielgrzymki. Przy tym obowiązkowo kilka kremówek - jak najbardziej PAPIESKICH.
      A życie po bożemu? Zakaz antykoncepcji i seksu poza- i przedmałżeńskiego?
      Eeee. Kto by w ten zabobony wierzył. Żonie, jak trzeba, to też czasem trzeba przylać.

I tak właśnie wygląda życie "katolickie" większości Polaków. Wszystko w imię zasady "tradycja", "chrześcijańskie korzenie" i inne brednie.
      Kościół to bezwzględnie wykorzystuje i dlatego mamy kwiatki takie jak "zakaz in vitro", "krzyż na Krakowskim Przedmieściu" itp.
      Dlatego trzeba sobie GŁOŚNO i OTWARCIE powiedzieć: jeśli jestem niewierzący, to średniowieczny, dzielący społeczeństwo i uczący je nienawiści kościół nie jest mi do niczego potrzebny i bez żalu mogę się z niego WYPISAĆ, czego osobom myślącym podobnie jak ja życzę.
      • stek22 Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 17.10.10, 00:56
        Wychodzę z małą w wózku na spacer. A tu masz Ci los. Boże Ciało, przypomniałem sobie widząc zbliżający się tłum. No to w las. Jak za okupacji. A i cisza i powietrze świeże. Mała wyspała się.
    • krwawybukanier Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, będ... 16.10.10, 11:33
      Jest to otwarty SZANTAŻ hierarchów KK wobec posłów. Dziwne, że przy zmniejszającej się liczbie urodzeń czym argumentują swą postawę biskupi i działacze katoliccy (obrazem tego jest rozmowa dziennikarza Terlikowskiego z Palikotem w TVN) tak twardo sprzeciwiają się IN VITRO. TO CO CHCĄ BISKUPI WIĘCEJ DZIECI, CZY NIE CHCĄ W OGÓLE, bo tym się to kończy. Nie będzie IN VITRO, nie będzie ani jednego dziecka! Przy IN VITRO na jedno zaplodnienie byłoby co najmniej jedno dziecko na kilka "zabitaych"zarodków. Ależ Ci biskupi niekumaci. Jaki stosunek biskupi mają do stosowania środków antykocepcyjnych przez księży i zakonnice? Co myślą o aborci przez zakonnice? Bo i to i to jest częstą praktyką. Jakoś na ten temat biskupi milczą.
      • ande77 Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 17.10.10, 00:57
        > Nie będzie IN VITRO, nie będzie ani jedne go dziecka!

Hmmm, nie wiem jak Ci to napisać... są dużo przyjemniejsze możliwości tworzenia dzieci niż in vitro ;)

• vvidmo Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, będ... 16.10.10, 11:33
      Od wieków nic się nie zmienia. Kościół zawsze jest przeciw. Był również przeciw wprowadzeniu piorunochronów. Nic mnie nie dziwi.
      • sher-rif Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 16.10.10, 11:48
        Nie wspominając o indeksie ksiąg zakazanych.Przemilczanie różnych jego pomyłek i absurdów powoduje,że większość ludzi w tym kraju po prostu daje się omamić klerykalnej propagandzie.
        PAŃSTWO MUSI BYĆ ŚWIECKIE!
        • stek22 Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 17.10.10, 01:01
          Mieli zastrzeżenia wobec stosowania szczepionki, bo podobno Pasteur to nie był katolik.
          Był przeciw rozszyfrowaniu hieroglifów egipskich, bo jeszcze by się okazało, że świat ma więcej niż 6 tys lat.
          A nie mieli nic przeciwko zabijaniu jak np. zrealizowane słowa legata papieskiego "Zabijcie wszystkich, Bóg swoich rozpozna". Hipokryci do potęgi entej.
          Najzwyczajniej w świecie szkoda mi tych facetów. Oni to mają odlot.
      • koloratura1 Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 17.10.10, 09:59
        vvidmo napisał:

> Od wieków nic się nie zmienia. Kościół zawsze jest przeciw. Był również przeciw
        > wprowadzeniu piorunochronów. Nic mnie nie dziwi.

A jak było z parasolami?
    • patriota-polski Kościół = PZPR 16.10.10, 11:36
      Panowie politycy (w demokratycznym kraju) czyja wola dla was wazniejsza? Obywateli (większośc za in vitro) czy kleru?
    • krwawybukanier Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, będ... 16.10.10, 11:42
      Biskupi do modlitwy i skromnego ewangelicznego życia. Do tego przecież wzywał Jezus. Gdzie Biblijna zasada: ODDAJCIE CO CESARSKIE CESARZOWI, A CO BOSKIE BOGU ?!!!
    • jezn Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, będ... 16.10.10, 11:43
      Bardzo dobrze! W kościele zostaną sami sukienkowi ale z czego będą żyć?
      Ksiądz w " mojej" parafii zażądał wysokich datków na tacę bo musi kupić 6 ton węgla(plebania jak stodoła-4 kondygnacje). Nareszcie owieczki powiedziały nie.
      • sher-rif Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 16.10.10, 11:50
        Człowieku z tego co ukradną albo wymuszą.Mechanizm dojenia państwa nadal trwa
    • zaifi3 a może od razu anatema? 16.10.10, 11:43
      Jest to prymitywny szantaż.
      • roofles Niech ekskomunikują wszystkich po kolei... 16.10.10, 16:02
        Zaoszczedzi to ludziom czasu, bo proces apostazji u nas to jakis absurd.
    • andrzej.ablaze Ojczyznę wolną od watykańskich okupantów 16.10.10, 11:49
      , racz nam zwrócić Panie
    • sherman-doberman Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, będ... 16.10.10, 11:53
      szantaż. wtrącanie się do polityki. co kościołowi nie przystoi. ponadto wg tego pana oraz kościoła kobieta najwyraźniej nie jest człowiekiem. Bo godność ludzka lekarza z jego sumieniem /_za grube pieniądze/ to ok. a kobieta nie ma prawa do godnego życia,
      W doatku. niepłodność około 40 procent par w Europie to nie wna kobiet tylko coraz bardziej wybrakowanych plemników ż kobieta może sobie mieć dziecko z innym, aleco z facetem, który chce mieć dzieckoć Przecież to in vitro to głównie ratunek dla mężczyznŁ dostają własne dziecko i własną żoną, która nie musi szukać innego, pełnowartościowego mężczyzny.
    • antropoid Czyli normalka - gdy się kończą argumenty 16.10.10, 11:54
      i nie bardzo wiadomo jak (albo zwyczajnie się nie chce) przekonać do swoich racji drogą dialogu, wtedy nie ma to jak powrót do starego, dobrego Średniowiecza. I zaczyna się straszenie, szantaż, klątwy itp.

"Abp Hoser jest ordynariuszem warszawsko-praskim, lekarzem, misjonarzem"

Ale nie jest posłem na Sejm RP, więc niech łaskawie pali gumę oszołom jeden.
      ----------------

Zespół Konferencji E-PiS-kopatu Polski ds. bioetycznych? Cóż to za makabryczna hybryda?
      • stek22 Re: Czyli normalka - gdy się kończą argumenty 17.10.10, 01:03
        E-PIS coś tam. Genialne skojarzenie. Wirtualna (duchowa) wersja ziemskiej partii.
    • djenn Mam nadzieję 16.10.10, 12:09
      że ten zakłamany kościół rk da im to na piśmie a nie dalej będą należeli w "dokumentach" kościelnych jako ich "owieczki". Bowiem niezwykle ciężko dostać apostazję od tego "kościoła".
      Dodam jeszcze że bardzo wielu polaków stara się o wystąpienie z krk, jednak trwa to niebywale długo, być może popieranie in vitro skróci ten proces.
    • brudno Spalić przeklętych zdrajców kościoła ! 16.10.10, 12:12
      Mnie się ciągle zdaje, że można wierzyć w Boga, żyć zgodnie z naukami Jezusa - ale w sprawach seksu, zapłodnień naturalnych i sztucznych mieć inne poglądy niż urzędnicy kościoła, z powodu celibatu cierpiący na różne obsesje seksualne.
      Kościół prezerwatywy zaakceptuje, pod warunkiem że najpierw proboszcz osobiście i po krótkiej modlitwie je przedziurawi oraz osobiście dopilnuje prawidłowego, czyli wadliwego ich zakładania ...
      W czasie wojny na Bałkanach dochodziło do masowych, zbiorowych gwałtów na kobietach - katoliczkach, prawosławnych, muzułmankach - napadanych w swych domach, miesiacami przetrzymywanych w obozach. "Nasz papież" ze współczuciem do nich podszedł - jeśli nie przerwą ciąży będących wynikiem tych brutalnych gwałtów stosowanych jako część wojen religijnych i narodowych, to Kościół Katolicki, Watykan im pomoże - on osobiście będzie się za nie modlił....
      A posłom wierzącym, lecz chcącym pomóc małżeństwom mającym kłopoty z naturalnym poczęciem radzę, by sobie załatwili zaświadczenia o słynnej kiedyś "pomroczności jasnej". Będą mogli biskupom zeznawać, że za ustawą umożliwiającą in vitro głosowali nieświadomie...
      Za co w tym roku była Nagroda Nobla z medycyny?
      Dla współautora metody in vitro, która pozwoliła już paru milionom małżeństw mieć dzieci, co wcześniej z powodów medycznych było niemożliwe...
      Tego to już Watykan powinien nie tylko wyklnąć, ale i na stosie spalić !
      • nbs_r Re: Spalić przeklętych zdrajców kościoła ! 17.10.10, 05:24
        > Mnie się ciągle zdaje, że można wierzyć w Boga, żyć zgodnie z naukami Jezusa -
        > ale w sprawach seksu, zapłodnień naturalnych i sztucznych mieć inne poglądy niż
        > urzędnicy kościoła

Nie mozna. Religia to nie wiara w boga a posluszenstwo swojemu kosciolowi. Wiara w boga to tylko jedna z metod (poza ceremoniami, pieniedzmi i wladza) na wymuszenie posluszenstwa.

Idz do swojego ksiedza i powiedz mu, ze wierzysz w boga ale bardziej odpowiada Ci liturgia protestancka - zobaczysz jak cie "poblogoslawi".
    • marne Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 16.10.10, 12:14
      JUZ DAWNO KOSCIOL POWINIEN BYC WYKLUCZONY Z POLITYKI ... NIECH ONI ZAJMA SIE MODLAMI...PEDOFILIOM..I ZACZNA PLACIC PODATKI..BANDA DARMOZJADOW I ZLODZIEJI....WIERZYC W BOGA NIE ZNACZY POPIERAC KSIEZY...I ICH ROZGRYWKI...CHCA ODEBRAC RODZICA BEZDZIETNYM JEDYNY RATUNEK ....
      • bardzo-lysy ideologia czarnych 16.10.10, 12:19
        Każdy sobie głosić co chce, w granicach prawa. Czarne przybłędy mogą też sobie skomleć, nasza rola to zlewać to równym, żółtym strumieniem.
    • andrzej.ablaze Kodeks Karny_Kto stosuje groźbę bezprawną 16.10.10, 12:19
      Art. 191 § 1. kto stosuje (...) lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia,
      podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
    • pani_bozia Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, będ... 16.10.10, 12:21
      Ciekawe co pan hoser pracujący jako ksiądz ma do powiedzenia na temat poczęcia jezuska.
      Niejaki pan buk zapłodnił maryję nie poprzez wlożenie fioota do cipki (tak utrzymuje kk). Czy pan hoser nie ma nic przeciwko? Nie było stosunku między rodzicami jezuska.
      • pani_bozia Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 16.10.10, 12:34
        pani_bozia napisała:

> Ciekawe co pan hoser pracujący jako ksiądz ma do powiedzenia na temat poczęcia
        > jezuska.
        > Niejaki pan buk zapłodnił maryję nie poprzez wlożenie fioota do cipki (tak utrz
        > ymuje kk). Czy pan hoser nie ma nic przeciwko? Nie było stosunku między rodzica
        > mi jezuska.

zapomniałam dodać: za technika robił podobno "duch święty" (cokolwiek to jest).

Z in vitro będzie tak jak z aborcją. Cały cywilizowany swiat korzysta z tej metody kontroli urodzeń gdy zawiedzie antykoncepcja, ale nie Polki, Polkom odebrano to prawo. Z praw kobiet politycy zrobili prezent kk, w zamian za poparcie. Sprzedano kobiety i ich podstawowe prawo człowieka do decydowania o własnym losie, ciele, zdrowiu, życiu, jak gdyby były bydłem, niewolnicami reprodukcyjnymi.
        Prawo do aborcji na życzenie mają obywatelki następujących państw:
        Albania
        Austria
        Bialoruś
        Belgia
        Bośnia/Hercegowina
        Bułgaria
        Chorwacja
        Czechy
        Dania
        Estonia
        Finlandia
        Francja
        Grecja
        Holandia
        Jugosławia
        Litwa
        Łotwa
        Macedonia
        Mołdawia
        Niemcy
        Norwegia
        Portugalia
        Rumunia
        Rosja
        Słowacja
        Słowenia
        Ukraina
        Szwajcaria
        Szwecja
        Węgry
        Wielka Brytania
        Włochy

Europejki w wielu przypadkach mają prawo do aborcji w publicznej służbie zdrowia - bezpłatnie (a Słowenki mają prawo kobiety do przerwania ciąży zapisane w konstytucji) .

Tak jak Europejki mają prawo do aborcji a Europejczycy do in vitro, tak Polki nie mają prawa do aborcji a Polacy nei będą mieli prawa do in vitro.
    • sanmartino biskup lekarz 16.10.10, 12:25
      Najbardziej przerażają mnie ci wszyscy katoliccy lekarze, co zgwałconej dziewczynie każą wychowywać bękarta. Tacy z miejsca powinni mieć zabierane prawo wykonywania zawodu, kopa ze szpitala prosto pod skrzydła, a może lepiej rzec lepkie rączki proboszcza.
    • antobojar Ja nie jestem kotem nie muszę sie wyrobić w jednym 16.10.10, 12:30
      miejscu.. panie Hoser...
      Więc dawno, bardzo dawno, opuściłem ten Ciemnogród..

W 1855, gdy cały świat cieszył sie postępem nauki i zbierał owoce Oświecenia.. Kościół Katolicki wystosował list do kongresu USA, żądając żeby zakazano wydobywania ropy naftowej, gdyż jest to paliwo dla diabłów w piekle... które zostało ustanowione z woli BOGAAAAA!!

Gdy zaczęto stosować pierwsze szczepienia przeciw ospie, nacinając skóre pacjenta i pocierając rankę strupem z rany chorego na tę chorobę, uczono ludzki organizm jak walczyć skutecznie z tą chorobą... Kościół szalał i wyklinał tych którzy to popierali... Pisze o tym Volter w "Listach o Anglikach.."

Zabrało wam, kołtuny, 400 lat żeby przeprosić, chociaż nie do końca, Giordano Bruno...

Jesteście trupy... Pod pozornym ładem, wszystko w was gnije i cuchnie rozkładem...

• stek22 Re: Ja nie jestem kotem nie muszę sie wyrobić w j 17.10.10, 01:07
        Dzięki. Słyszałem o tym. Tylko nie wiedziałem. Jakie to dzieło. Zbawca jakiś!
    • adomas proboszcz nie chce mnie ekskomunikować 16.10.10, 12:32
      napisałem list że jestem niewierzący i chcę wystąpić z kościoła.
      proboszcz nie chce mnie ekskomunikować.
      Czy mam zostać posłem i głosować za in-vitro żeby mnie ekskomunikowano?
      • zmichalg1 Re: proboszcz nie chce mnie ekskomunikować 16.10.10, 13:32
        Zrób tak:
        Dostarcz osobiście list (tzw. akt apostazji) do kancelarii parafii adekwatnej do miejsca zamieszkania. Miej ze sobą koniecznie dwóch świadków.
        Napisz, że życzysz sobie, aby cię wypisano z kk. Nie zapomnij napisać, że prosisz o PISEMNE potwierdzenie wypisania się. Samo pisemko przygotuj w dwóch egzemplarzach.
        Od osoby prowadzącej kancelarię zażądaj pokwitowania złożenia aktu.
        Jeśli się będzie stawiać, siedź w kancelarii tak długo, aż ustąpi.
        W ostateczności wezwij policję. Urząd, a kancelaria parafialna takim jest, ma obowiązek przyjęcia pisma (każdego) niezależnie od tego, co w tym piśmie jest.
        Jak już pismo złożysz, poczekaj jakiś czas. Jeśli nie będzie odpowiedzi, napisz ponaglenie i złóż je w podobny sposób jak sam akt apostazji.
        Jeśli i to nie pomoże, kolejne ponaglenia wysyłaj z kopią do kurii, o czym konsekwentnie informuj parafię.
        Generalnie zasada jest taka, że poziom intelektualnych baców w kuriach jest nieco wyższy niż pastuchów w parafiach, więc odpowiednia ilość pieczątek z kurii w końcu da oczekiwany efekt.
        Powodzenia!

PS.
        Mnie się udało.
    • 69rj Re: Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, b 16.10.10, 12:33
      Dlaczego Kosciół nie jest taki stanowczy w przypadku pedofilli wsród księży. To jest straszny grzech popełniany w bardzo złej intencji. Miesiąc temu znajoma stała sie dzięki metodzie in vitro szczęśliwą mamą cudownych bliźniaków. Dla dzieci cudowna mama , dla Kościoła grzesznica a jak to oceni Bóg ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka