Dodaj do ulubionych

Problem z facetem

22.07.06, 13:21
Mam bardzo surowego ojca ostatnio czesto wychodze z facetem i wracam nad ranem po alkoholu i mialam juz o to awanture. Moj facet o tym wie ale mimo wszystko nie dba o to zebym jak nawczesniej i zebym nie pila. Co ja sobie mam myslec o nim i jak mu powiedziec ze mi sie to nie podoba?
Obserwuj wątek
    • baldwinka Re: Problem z facetem 22.07.06, 13:32
      To jakis samolub... egoista. Nie ufalabym mu. Temu facetowi of course :)
    • progtom Re: Problem z facetem 22.07.06, 13:38
      Związują Cię i wlewają alkohol wbrew Twojej woli? Zgłoś to na policję.
      • kate22 Re: Problem z facetem 22.07.06, 13:40
        to zupelnie nie o to chodzi ale oczekwalabym zeby zainteresowal sie czy nie bede miala problemu w domu a nie lecial po kolejna flaszke
        • progtom Re: Problem z facetem 22.07.06, 13:42
          Skoro przedkłada alkohol nad Ciebie to się wiele nie spodziewaj.
          • aga1274 Re: Problem z facetem 22.07.06, 13:47
            takiego już po prostu masz faceta......i pewnie się nie zmieni
            • ania.downar Re: Problem z facetem 22.07.06, 14:50
              Zmieni sie, zmieni... tylko na gorsze :-)
    • almanecer Re: Problem z facetem 22.07.06, 13:51
      No mógłby sie zainteresować, ale chyba jesteś już dorosła i mogłabys coś na ten
      temat powiedzieć. Musze wracać, nie będę pić, np. A on tez zawsze pić musi?
      • kate22 Re: Problem z facetem 22.07.06, 13:55
        jestem dorosła i w sumie nie wiem własnie czy to nie bedzie tak wygladało ze zwalam na niego wine a sama nie bede ukrywac ze jestem taka ze ciagnie mnie do picia.... i to nie jest tak ze on zawsze pije.... a w ogole to on ma 28 lat a ja 24 i chyba nie bardzo to rozumie ze ja musze sie liczyc z rodzicami a on nie.
        • joasia.sadowska Re: Problem z facetem 22.07.06, 14:00
          jak cie ciagnie do picia to idz do poradni.
    • ela282 Re: Problem z facetem 22.07.06, 14:07
      To ten Twój ojciec wcale nie jest surowy. Ty przecież masz swoją wolę.
      Wystarczy podjąć decyzję - koniec, odprowadź mnie do domu. Jak twój facet
      widzi, że dobrze się bawisz i Ci nie zależy co powie ojciec, to co się dziwisz?
      • joakle Re: Problem z facetem 22.07.06, 14:16
        Ale dlaczego Ty swoje problemy z piciem zwalasz na faceta? Po pierwsze to on
        nie jest Twoim tatusiem tylko facetem i nie ma obowiązku Cię pilnować, po
        drugie dawno już jesteś pełnoletnia i to Ty decydujesz ile wypijesz i kiedy do
        domu wrócisz. Pociąg do alkoholu to Twój problem i Ty musisz sobie z nim
        poradzić, czyli iść do AA. Możesz oczywiście pogadać z facetem, powiedzieć mu o
        swoim problemie i poprosić żeby Ci pomół, ale z Twojego postu nie wynika żeby
        coś takiego miało miejsce, więc te pretensje to tylko zwalanie
        odpowiedzialności za własne życie na innych. Całe życie będzie Cię ktoś miał
        pilnować?
      • kate22 Re: Problem z facetem 22.07.06, 14:18
        ja nigdzie nie napisałam ze jestem swieta. A z ojcem to nie jest tak ze sie nie licze tylko przeszkadza mi ze majac 24 lata musze wracac o okreslonej porze tylko ze jest jedno ale czyli ze jestem na jego utrzymaniu i to przez to musi byc tak jak on chce
    • kate22 Re: Problem z facetem 22.07.06, 14:24
      nie mam problemow z alkoholem .... co oczywiscie wywoła burze ze kazdy alkoholik tak mowi ale to naprawde nie w tym rzecz. Po prostu ja widze ze on sie dobrze bawi i nie chce uchodzic za zrzedliwa babe która zabrania pic i zabiera alkohol ze stołu, wiec siedze z nim pospieszam mowie o ktorej powinnam byc w domu a on na to ze "rodziców trzeba przyzwyczajac do poznych powrotow" "Kaska powiedz Ty tak zawsze bedziesz musiala wracac wczesnie do domu??" wiec dla mnie jest to egoizm i niezrozumienie.
      • skorpionica11 zastanów sie czy on jest wart aby byc z toba 22.07.06, 14:51
        boze zeby suchac sie rodziców w takim wieku hehe
        rodziców trzeba sobie wychowac ,nie masz 5 lat dorosła jestes wiec postaw w
        koncu na swoim
    • khaki3 Re: Problem z facetem 22.07.06, 15:00
      Droga Kate a Bozia rozumku nie podarowala?Nie mozesz sama zdecydowac kiedy
      wrocisz do domu?Ile bedziesz pila i czy w ogole bedziesz pila?To facet ma za
      ciebie decydowac?Chcesz wyjsc z imprezy,wrocic wczesniej ze spotkania dzwonic po
      taxe i wracasz do domu.I po problemie.
      • kate22 Re: Problem z facetem 22.07.06, 15:14
        masz racje, tylko po alkoholu nie mam silnej woli ale oprzytomnialam i teraz bede tak robic
        • khaki3 Re: Problem z facetem 22.07.06, 15:18
          Musisz znac swoje granice.i musisz przed impreza sobie powiedziec,ze wypijesznp.
          2 piwa i koniec z alkoholem. To dobry trening na sila wole.Umawiasz sie z
          rodzicami,ze wrocisz np. o 24 wracasz 15 minut wczesniej.I robisz tak kilka
          kilkanascie razy.Rodzice zobacza,ze ich szanujesz bo sie nie spozniasz,wiec masz
          dobre pole do manewru zwanego wracam pozniej.zadnych wrzaskow,zadnych bijatyk
          slownych,zadnego trzaskania drzwiami.Rodzice musza tez wiedziec,ze masz
          odpowiedzialnego chlopaka,zapros go na obiad,przedstaw rodzicom,niech spedza ze
          sobatroszke czasu.Zaufaja i tobie i jemu.Wiec to najprostsza droga do pelnego
          zaufania rodzicow.Ale pamietaj,jesli raz ich zawiedziesz to odzyskanie
          straconego zaufania bedzie o wiele trudniejsze.I przedewszystkim zadbaj sama o
          siebie bo twoj facet tego napewno nie zrobi!!!
          • kate22 Re: Problem z facetem 22.07.06, 15:32
            dzieki za rady tak tez zrobie tylko ze ja wlasnie zawiodlam i teraz dluga i ciezka droga przede mna .....
            • khaki3 Re: Problem z facetem 22.07.06, 15:59
              Ciezka alboobfitujaca w roznedoswiadczenia zyciowe.Poznasz lepiej swoich
              rodzicow podczas tej drogi a i oni poznaja lepiej Ciebie.Musisz pamietac,ze oni
              Ciebiekochaja ponad wszystko ale jest z nimi tak samo jak z partnerem.jesli
              zranisz ich uczucia to rany beda sie dluuuuugo goic i beda bolesne dla Ciebie i
              dla nich.Ale wierze,ze wam sie uda:) Powodzenia.
              • kate22 Re: Problem z facetem 22.07.06, 16:17
                wielkie dzieki za rady i dobre slowa!:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka