ossi-pol 18.10.10, 10:28 Jaro zagrzewa partię i rozpala ! Nie każda grupa neandertalczyków wyposażona jest w krzesiwo... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lala1949 Re: Znów dwie Polski PiS 18.10.10, 10:41 Tonący chwyta się brzytwy bo nic mu już nie pozostało Odpowiedz Link Zgłoś
koga-6 Re: Znów dwie Polski PiS 18.10.10, 12:07 Jakie dwie polski oczywiscie srodek i sciana wschodnia bo zachodnie ziemie to zachod A niema zadnej partii idealnej ale PIS to niebespieczne ,spoleczenstwo samo sie uczy i wybiera swoja droge ale jest problem nie jest obywatelskie.To co pozostawily inne rzady to teraz jest tego rezultat a malymi krokami do przodu wpowiedzi tz. poslow pis to jest niedopuszczalne ,maja polska racje stanu gdzies TYLKO WLADZA ORAZ KLER.DOSC TEGO TA PARTIA TO SZKODNIK W EUROPIE A JAKI WSTYD.A tak na marginesie by byc politykiem to trzeba wiele lat a jako partyjny oboz w opozyci trzeba pomagac a nie opluwac swoja nacje. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat.ok kim jest Prezes ? 18.10.10, 10:44 kim jest Jarosław Kaczyński ? republikaninem ? Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich, Chińska Republika Ludowa i .... indywidualistą??? masy ludowe miast i wsi i indywidualista Kaczyński. to mamy,faceta z płonącą pochodnią. Odpowiedz Link Zgłoś
katabumba Re: kim jest Prezes ? 18.10.10, 20:21 A gdzie Koreańska Republika Ludowa? Kim Ir Sen mogłyby się czegoś nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Znów dwie Polski PiS 18.10.10, 10:58 Dziekuje za dalsze rozrywki. Bredz dalej presesuniu ! Odpowiedz Link Zgłoś
jacmenos Znów dwie Polski PiS 18.10.10, 11:19 przyznam się - pogubiłem się kompletnie ! do tej pory myślałem że republikanie to w większości liberałowie , negujący potrzebę solidarności społecznej ! Teraz Prezes przekonuje mnie ,że najlepiej dla Polski ( też dla mnie) będzie wybrać republikańską PIS odrzucającą zgubną politykę liberalną PO i wprowadzającą hasła solidarności społecznej ? Nic już nie rozumiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie przejmuj się!:) 18.10.10, 15:04 jacmenos napisał: > przyznam się - pogubiłem się kompletnie ! (...) > Nic już nie rozumiem ... Nie Ty jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Znów dwie Polski PiS 18.10.10, 18:32 jacmenos napisał: > przyznam się - pogubiłem się kompletnie ! > do tej pory myślałem że republikanie to w większości liberałowie , negujący pot > rzebę solidarności społecznej ! > Teraz Prezes przekonuje mnie ,że najlepiej dla Polski ( też dla mnie) będzie wy > brać republikańską PIS odrzucającą zgubną politykę liberalną PO i wprowadzającą > hasła solidarności społecznej ? > Nic już nie rozumiem ... Jego prezesnosc niska chyba tez pogubil sie w swoich idiotyzmach. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Służby cywilna reaktywowana przy radach parafialny 18.10.10, 11:34 Rady gminne podporządkowane parafiom i reaktywowanie zniszczonej przez PIS służby cywilnej tym razem chyba przy radach parafialnych. Paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Siła PISu, siać wrogość i nienawiść w narodzie. 18.10.10, 11:52 Słysze ryki barachła: Niemcy się pchają - gdzie?, Polacy idą do Niemiec przyznaję. Rosjanie zagrażają Polsce - dla tego zagrażają bo gdzieś tam istnieją. żydzi chcą do Polski na socjalne, i przejąć władze. Głupich nie sieją a rosną niby zielsko. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Jak ten kurdupel chce mieć własną Polskę... 18.10.10, 12:54 to niech zabiera zgraję swoich ogłupionych bałwochwalców i wynosi się z nimi na jakąś wyspę na Pacyfiku. Stać go na kupno, bo nieźle się dziad swego czasu nachapał przy uwłaszczaniu RSW. Tam niech zakłada to swoje idealne państwo, zobaczymy jak szybko "jego" obywatele zaczną z niego wiać... Odpowiedz Link Zgłoś
khaczynski Re: Znów dwie Polski PiS 18.10.10, 13:02 " Idei solidarności obecne władze przeciwstawiają ideę neoliberalizmu - przekonywał Kaczyński. Jego zdaniem "sprowadza się ona do tego, że niewielka mniejszość w sposób bezwzględny realizuje swoją przewagę, co kończy się budową społeczeństwa, w którym sprawiedliwość i zwykła przyzwoitość jest całkowicie odrzucana". tow.Kłamczyński jako niewielka mniejszość dawno się, wraz z kolesiami, uwłaszczył - tiny.pl/h93v8 Odpowiedz Link Zgłoś
seawolf2 Znów dwie Polski PiS 18.10.10, 13:57 Mało jest rzeczy, które mnie jeszcze dziwi na tym swiecie, ale od czasu do czasu sie zdarzy. Otóż niedawno zadziwił mnie Adam Michnik. Juz sam fakt, że mnie zaskoczył i zadziwił, jast zaskakujacy i zadziwiajacy, bo mu sie to nie udało od wielu lat. Własciwie od 20 lat, gdy hołubiony przeze mnie obraz niezłomnego antykomunisty okaza ł sie kompletnym nieporozumieniem i projekcją moich naiwnych pragnień. Cóż, nastolatek, którego działalnośc opozycyjna ograniczała sie do lektury podziemnych książek przynoszonych z pracy w bibliotece przez Mamę , obrzucaniu jajkami i kwasem z Małego Chemika , jako szczaw z podstawówki, pomnika krasnoarmiejców na Skwerku Kościuszki ( ha, to cała historia na osobny felieton, jak SB zrobiło zasadzkę- punkt obserwacyjny, tyle, że przez przypadek w zarekwirowanym pokoju w mieszkaniu jednego z współrzucaczy, kolegi z podstawówki, hi,hi, ale było smiechu!) a potem na uganianiu się licealisty po ulicach Gdyni z Zomowcami w rocznicowe demonstracje, krótko mówiąc jeden z szeregowych żołnierzy, któremu na dodatek skończyła sie wojna, zanim zdążył naprawdę wskoczyć w mundur i „postrzelać” , a nie szefów, mógł wiedzieć o podziałach w opozycji, a w gruncie rzeczy o wiekiej mistyfikacji polegającej na wmówieniu nam, że wielki , legendarny bohater Kurońmichnik to zaciekły antykomunista, ścigany przez bezpiekę, jak najgorszy wróg, no, jak Ochódzki Ryszard, nie przymierzając! Pamiętam, jaka była radocha , jak sie dowiedzieliśmy, że Wałęsa ( LECHU!) wyznaczył do rozmów z Kiszczakiem właśnie Kuronia i Michnika, ha, ha, a to zagrał komuchom na nosie, ciekawe, jak to przełkną!! Ano, przełknęli dość gładko, zwłaszcza, jak już Adaś wszystko uzgodnił w Moskwie, u źródła, pozostało dograć szczegóły, jak dzisiaj wiemy ;-) No i dograć tak, żeby to wszystko wyglądało, że nasi straszliwie dociskają komune do ściany przy Okrągłym Stole. Co przytomniejsi zwracali uwagę, ze własciwie wszystko idzie zdumiewająco łatwo, ze strona rządowa nawet idzie dalej przy niektórych stolikach, niz zdumieni własna śmiałościa i odwagą opozycjoniści, ale do pewnego stopnia, potem jest sciana, tak, jakby z góry wiedzieli, co się w końcu ustali. Bo też i tak było. Zresztą, furda tam porozumienia, wszystko można było streścić w dwóch zdaniach- „My nie ruszamy Waszych, Wy nie ruszacie Naszych”. Cała III RP zasadzała sie na tym i do dziś nic sie nie zmieniło. Reszta była juz własciwe zrobiona, albo była w trakcie – dzięki ustawie Wilczka oficerowie i sekretarze uwłaszczyli sie na majątku, koło którego akurat stali, niczym w zabawie „chodzi lisek koło drogi”, gdzie wszyscy siadają na krzesła, koło którego akurat przechodzą, z wyjątkiem łamag, które są za wolne i odpadają z gry. Zresztą, nie tylko sekretarze, paru bohaterów podziemia wyszła z tego podziemia z całkim niezłym kapitalikiem, niektórzy wyjechali z podziemia 100 TIRami, na przykład. Nie bez przyczyny nad przesyłaniem pomocy z zachodu czuwało biuro w Brukseli , na czele którego stał współpracownik SB Milewski, dzięki czemu Kiszczak dokładnie wiedział, ile kto z jego rozmowców przy Okragłym Stole i Magdalence wział kasy i gdzie schował, niewątpliwie było to bardzo pomocne w negocjacjach i jest prawdopodobnie praprzyczyną, że Kiszczak w dobrym zdrowiu i na wolności po 20 latach nadal wydaje swoim ludziom polecenia i instrukcje, a oni je karnie wykonują. Ale, ale, w ogole nie moge sie skupic na tym, na czym miałem na początku, czyli na niespodziewanej wolcie Michnika, czyli na , nie wprost, ale zawsze, zaatakowaniu swej rodziny z KPP, czy raczej z KPZU i przyrównaniu ich do pisowców, czyli, według dobrze zorkiestrowanej kampanii wbijania miliona gwoździ w milion głów : faszystów, ksenofobów na prochach, lżacych, a moze i poszturchujacych fotografów, dziennikarzy TVN i Żydow ( copyright by Wołek), płynnie przechodzących od kwestionowania wielkości Miłosza do bicia Rosjan , Rumunow, oraz, oczywiscie, jak by mogło ich zabraknąć, Żydów ( copyright by poseł PO Fedorowicz). Pamietam, ze swego czasu wśrod spazmów oburzenia Wyborcza komentowała straszliwe faszystowskie obelgi Jarosława o KPP, to być może, na zasadzie, „ja głupi?? To ty głupi! A ty dwa razy! A ty 10!” teraz Michnik odpowiada również obelgami podobnego kalibru wobec Jarosława? My z KPP, nie, to wy z KPP i to bardziej! Trudno dociec, ale nie sposób nie zauważyć, ze trochę sie przy tym zapętlił. Bo czy Ozjasz Szechter lżył, a może i poszturchiwał dziennikarzy TVN i Żydow? Historycy milczą, w ogóle historycy z jakaś taką nieśmiałościa podchodza do tego tematu, juz kroniki policyjne i sądowe II RP mówią nieco wiecej, ale i tam próżno szukać takich przestępstw. Działaność na korzyść obcego mocarstwa w celu zbrojnego oderwania częsci terytorium Państwa Polskiego, to i owszem, ale lżenia, a może i poszturchiwania dziennikarzy TVN, czy zbrodniczych marszów z pochodniami w obronie krzyża tam nie ma. No, Żydów też raczej nie poszturchiwał, chyba, że w ramach walk frakcyjnych wewnątrz partii, ale tu też skazani jesteśmy na domysły. W każdym razie nie za to siedział. Czemu zatem Adam Michnik tak ciężko obraża swego rodzica i rodziców tak wielu swoich przyjacioł i współpracowników? Przecież „pisowiec”, to w świątyni sekty Antypisa na Czerskiej najgorsza obelga, po czyms takim tak sie spluwa przez lewe ramię i pali kadzidełko na ołtarzu , by odczynić urok! A może tam sie spluwa przez prawe ramię? Mniejsza z tym, w kazdym razie nic goszego nie mozna tam wymysleć, jak przynależność do PiS. A może to porównianie PiSu dotyczy wyłącznie i ekskluzywnie KPP i nie dotyczy Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy, wtedy wypowiedź Michnika jest łatwiejsza do strawienia dla tego środowiska, w kazdym razie części. Byłobyż to rozgrzebanie dawnych podziałów frakcyjnych z czasow BIErnackiego- RUTkowskiego zwanego Bierutem, Mołojców i Nowotki? Czy raczej Wery Kostrzewy? Hmmmm, jakież ciekawe teorie można by tu wysnuć, tak ze dwie prace magisterskie by można napisać, polecam studentom historii, to mimo wszystko to bezpieczniejsze, od czasu, jak prace magisterskie na temat Bolka Wałęsy kończą się wilczym biletem i pracą w charakterze magazyniera w Tesco. Jak przystało na rządy miłości. seawolf.salon24.pl/ niepoprawni.pl/blogs/seawolf Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Znów dwie Polski PiS 18.10.10, 19:07 @seawolf2 z Ciebie taki wilk morski jak z Kaczyńskiego strateg, he he nabełkotałes Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Re: Znów dwie Polski PiS 19.10.10, 07:42 @seawolf2 Taki z ciebie wielki bohater minionej epoki, że wystąp do IPN o prawa kombatanta, gdyż w trakcie ucieczki przed zomowcami pogubiłeś kredki z tornistra. Notabene, czy twoje dzieci również walczą z obecną władzą malując graffiti na kamienicach w Gdyni? Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Kaczyński zagrzewa do walki z samym sobą. 18.10.10, 14:46 >>Jarosław Kaczyński zagrzewa partię do "ogromnego wysiłku" przed wyborami samorządowymi, żeby wygrać z "przemysłem nienawiści".<< -------------------------------------- Nowość - Kaczyński chce by jego partia walczyła... z nim samym. Pewnie zmęczyło go już to, że nikt z rządu nie reaguje na jego prostackie zaczepki. Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Walka z nienawiścią?! 18.10.10, 16:21 Świetny pomysł panie prezesie. A zacząć należy: po pierwsze - od siebie, po drugie - od siebie, po trzecie - od swoich partyjnych przydupasów, szczgólnie tych najobrzydliwiej czołobitnych włazidupów (podpowiadam - Błaszczak, Kurski, Szczypińska, Czrnecki, Szydło). Odpowiedz Link Zgłoś
juzefat0491 Znów dwie Polski PiS 18.10.10, 17:15 ON!!!!! NIENAWIŚĆ MA WE KRWI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Zastanawiam się nad tym, który jest 18.10.10, 19:54 bardziej żałosny: Kaczyński czy też Belecki? Myślę, że jeden wart drugiego jako producenci czynni w przemyśle PiS-owskiej propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
katabumba Pożyjemy ...zobaczymy 18.10.10, 20:18 PiS jest raczej bez szans w dużych miastach, ale w małych miasteczkach i gminach to kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Znów dwie Polski PiS 19.10.10, 01:32 Kaczynski z PiSem w walce przeciwko PRZEMYSLOWI NIENAWISCI???????????? Zarty panie Szacki. Zarty! Przecie musieliby popelnic zbiorowe samobojstwo, a na to sie nie zanosi. Jeszcze tych PiSowskich "przemyslowcow" przez jakis czas bedziemy musieli tolerowac, skoro wystrzelac nie mozna.:) Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Znów dwie Polski PiS 19.10.10, 07:31 W przypadku przegranej, Kaczyński w życiu nie przyzna się do porażki. Obarczy winą innych, zacznie gadać że przegrana polityczna to jednak wygrana moralna, że za nim stoi większość narodu, ale......mroczne siły, spiski, itp. zagrożenia dla demokracji.Gdyby ten pajac rządził, mielibyśmy krzyże i pomniki LK od Bałtyku po Tatry oraz wojną z Rosją i Niemcami. Chory z nienawiści karzeł, który nie potrafi godnie przegrać i odejść. Odpowiedz Link Zgłoś