Dodaj do ulubionych

Niech spadnie!

20.10.10, 21:16
Uberman (Marek), Barański (Marek), Urban (Jerzy) itp... i teraz Kolenda-Zaleska. Poczet plugawych dziennikarzy.
KK-Z brnie nieudolnie w kłamstwie próbując zamulić swoją manipulację.
Obrzydliwe kłamstwo w wyemitowanym przez TVN materiale ze słowami o "prawdziwych Polakach" zostało obnażone i zdemaskowane. Propagandzistce z TVN tego jednak za mało, kłamie dalej. Fragment gdy zgromadzony tłum skanduje: „niech zostanie” zostaje opatrzony tekstem i słowami Kolendy-Zaleskiej płynącymi z ekranu : „może spadnie” i „niech zostanie”. Jednak nawet wielokrotne odsłuchanie tego fragmentu przy pomocy najlepszego edytora dźwięku nie pozwala wyłowić słów „może spadnie”, usłyszeć można i to wyraźnie skandowanie „niech zostanie”. I tu ponownie mamy kolejny dowód na brudną robotę macherów z TVN z p. Kolendą-Zaleską włącznie.
Jakby tego wszystkiego było mało, kłamstwa już zdemaskowane p. Kolenda-Zaleska próbuje podeprzeć kolejnymi kłamstwami i tak rzekome „może spadnie” zamienia się w „niech spadnie” a „niech zostanie” przemienia się w „niech tam zostanie".
Czyż nie jest to upadek tej dziennikarki.
Katarzyna Kolenda-Zaleska... a wtedy Uberman (Marek), Baranski (Marek)...
Urban (Jerzy) itp.

Obserwuj wątek
    • pis_busters Re: Może ten pisi edytor dźwięku coś ci zagłusza 22.10.10, 12:56
      Może ten pisi edytor dźwięku coś ci zagłusza... Ja bez żadnego wspomagania to słyszałem!
    • robokopo Pani Katarzyno! 22.10.10, 13:04
      Pani słowa brzmią bardzo przekonująco, ale czy myśli Pani, że Kaczyńskiego to w ogóle obchodzi? Ja doprawdy nie wiem, jakie on ma poglądy, lewicowe czy prawicowe, czy jakiekolwiek inne. Jedyne, co udaje mi się wyłowić, to to, że on zrobi wszystko, żeby dorwać się do władzy. Posunie się do każdego oskarżenia, kalumni, obelgi, kłamstwa. Największy hipokryta Najjaśniejszej Rzeczypospolitej wyrzucający innym hipokryzję i jeszcze domaga się przeprosin i dymisji. O co to w ogóle zakrawa? Czy to jest jakaś farsa? Groteska?
      • mlodaemerytka Re: Pani Katarzyno! 23.10.10, 00:17

do robokopo:
        To jest program polityczny J.K. Klamstwem, oglupianiem najciemniejszych warstw ludnosci,
        -bo mnie tam nie ma, gdzie J.K. pod palacem - ! To mala karykatura czlowieka, ale grozna
        ze wzgledu na populizm i niski poziom kultury politycznej spoleczenstwa.
        Ciemni ludzie chca ciemnej zacofanej Polski. Rydzyk tylko w takiej ma poklask !
        Rada : zamknac radio Rydzyka
        postawic przed Trybunalem nie rzad a J.Kaczynskiego za wszystkie przewinienia eskalujace chamstwo, przemoc, bezprawie. Od Niego sie zaczyna. Mowi o jezyku, kiedy
        sam jest prymitywny w dobieraniu slow, obraza wszystkich !
        Wolanie tluszczy "zeby spadl, niech tam zostanie" dowodzi jacy sa wielbiciele J.K.
        Taki On nadaje styl !
    • h-mol Re: Niech spadnie! 22.10.10, 13:38
      Łżesz ubeku!
    • boykotka z innej beczki 22.10.10, 13:40
      Pani Kasiu,
      Kto Pani wczoraj napisał pytania do prezydenta Komorowskiego ???
      Bo, że Pani je zadawała bez przekonania ale z ogromnym strachem to było słychać, widać i czuć....
      • mlodaemerytka Re: z innej beczki 23.10.10, 00:47
        boykotka napisała:

> Pani Kasiu,
        > Kto Pani wczoraj napisał pytania do prezydenta Komorowskiego ???
        > Bo, że Pani je zadawała bez przekonania ale z ogromnym strachem to było słychać
        > , widać i czuć....
        =====================================================
        Zupelnie nie na temat ! Niby dlaczego trzeba sobie "skakac do gasrdel" ? nawet w tych komentarzach widac niska kulture spoleczenstwa. Brak logicznego myslenia. Jak mozna
        nie zauwazyc, ze caly "cyrk" pod palacem jest programem politycznym J.K.?
        Dlaczego On i ten tlum nie modla sie w kosciolach okolicznych ? Nikt nie moze odpowiedziec, jak moze wierzacy czlowiek zyczyc by "samolot spadl" i "przywodca" nie zganil, ani kosciol tym bardziej ? gdzie katolicy maja wiare widac po ich postawach.

Kto zaczal awanture ? Sa jakies watpliwosci ? Jakie
    • vratislavian Powiedział choć nie powiedział 22.10.10, 13:47
      Wymyślna logika. Rodem z lat 50tych.
      • mlodaemerytka Re: Powiedział choć nie powiedział 23.10.10, 01:43
        vratislavian napisał:

> Wymyślna logika. Rodem z lat 50tych.
        =====================================================
        Pasuje do J.Kaczynskiego. On jest reliktem "belkotu" skretarzy PRL ! Jakbym slyszala mowy-trawy z tamtych lat. W sejmie nie potraqfi o niczym innym mowic, jak o "cyrku"
        pod palacem. Do tego ogranicza sie polityka opozycji ! Troche smieszne puszyc sie na
        "wodza" z takim ptasim mozdzkiem. Az tylu glupcow nie znajdzie pomimo propagandy Rydzyka, kosciola....
    • asasello_krakow Re: Niech spadnie! 22.10.10, 14:00
      niezależnie od tego, czy Kolenda ma racje czy nie, nie lubię, jak dziennikarz tak się angażuje, przeżywa cały swoim jestestwem. nie jestem za jakąś beznamietnością, ale widok KKZ rozanielonej jednymi i nastroszonej na drugich jakoś mnie irytuje.
    • helenak5 Zło w czystej postaci 22.10.10, 14:18
      Różne rzeczy można mówić o Platformie, SLD i innych siłach politycznych, ale PiS i jego zwolennicy prezentują sobą krystalicznie czyste, wręcz podręcznikowe ZŁO. Świadczą o tym zarówno nienawistne wypowiedzi ich polityków, usłużnych dziennikarzy w rodzaju Ziemkiewicza czy Wildsteina, jak i ich internautów na forach (m.in. w tym wątku).
      • glendanzig Re: Zło w czystej postaci 22.10.10, 15:13
        helenak5 napisała:

> Różne rzeczy można mówić o Platformie, SLD i innych siłach politycznych, ale Pi
        > S i jego zwolennicy prezentują sobą krystalicznie czyste, wręcz podręcznikowe Z
        > ŁO. Świadczą o tym zarówno nienawistne wypowiedzi ich polityków,

Nie wiedziałem, że Niesiołowski i Palikot są z PiS? Kiedy przeszli? Bo chyba raczej nie posługują się językiem miłości?

usłużnych dzie
        > nnikarzy w rodzaju Ziemkiewicza czy Wildsteina,

Albo Katarzyny Kolędy - Zalewskiej czy Ewy Milewicz.....

jak i ich internautów na forach
        > (m.in. w tym wątku).

Jak helenka5.....
    • rusalka-amelka Pani Kasiu??? 22.10.10, 14:31
      Nie rozumiem maniery zwracania sie do dziennikarek per "pani Kasiu" "Pani Zosiu". Wydaje mi się że powinno się po prostu mówić "pani redaktor", tak samo ja mówi się "pani doktor", " pani dyrektor" czy "pani mecenas". Politycy nagminnie zwracają się do Moniki Olejnik w jej programach "pani moniko". Dziwne, że tendencja ta nie dotyczy dziennikarzy - tu już zwykle obowiązuje "panie redaktorze". Czyżby protekcjonalizm?
      • boykotka Re: Pani Kasiu??? 22.10.10, 14:48
        > Nie rozumiem maniery zwracania sie do dziennikarek per "pani Kasiu" "Pani Zosiu
        > ". Wydaje mi się że powinno się po prostu mówić "pani redaktor", tak samo ja mówi
        > się "pani doktor", " pani dyrektor" czy "pani mecenas". Politycy nagminnie z
        > wracają się do Moniki Olejnik w jej programach "pani moniko". Dziwne, że tenden
        > cja ta nie dotyczy dziennikarzy - tu już zwykle obowiązuje "panie redaktorze".
        > Czyżby protekcjonalizm?
        Nie po prostu nie da się zrównać wiedzy "pani doktor" czy "pani mecenas" z zakresem wiedzy jakie posiadły "panie Kasie" czy "panie Moniki"; dla mnie jest to oczywiste.
        Często "panie Kasie" lub "panie Moniki" nawet dobrze po polsku pisać nie potrafią, czym powinien się poszczycić prawie każdy polski maturzysta.
        • rusalka-amelka Re: Pani Kasiu??? 22.10.10, 17:25
          boykotka napisała:

> Nie po prostu nie da się zrównać wiedzy "pani doktor" czy "pani mecenas" z zakr
          > esem wiedzy jakie posiadły "panie Kasie" czy "panie Moniki"; dla mnie jest to o
          > czywiste.
          > Często "panie Kasie" lub "panie Moniki" nawet dobrze po polsku pisać nie potraf
          > ią, czym powinien się poszczycić prawie każdy polski maturzysta

Otóż dla mnie nie jest to oczywiste. Abstrahując od znajomości polszczyzny wśród dziennikarek - bo chyba trudno tutaj generalizować - nie rozumiem o co, na boga, chodzi z tym zrównywaniem wiedzy (?????). Ponieważ zakres wiedzy "pani redaktor" różni się od zakresu wiedzy "pani mecenas", to właśnie dlatego do pani redaktor nie mówimy pani mecenas, tylko właśnie pani redaktor - taką pełni rolę zawodową, i do takiej roli zakładamy, że ma adekwatny zakres wiedzy. Jeśli jej nie ma to powinien zareagowć pracodawca. Nota bene, do polszczyzny pań Kolendy-Zaleskiej i Olejnik ja nie mam zastrzeźeń. Nie rozumiem czy pani komentarz oznacza, że mężczyźni dziennikarze lepiej się posługują językiem polskim? Co do tego czym się szczycą polscy maturzyści wolę sie nie wypowiadać
          • boykotka Re: Pani Kasiu??? 22.10.10, 18:28
            Płeć nie ma tu znaczenia.
            Media wykreowały się na czwartą władzę, merytorycznie nie mając ku temu przygotowania.
            Personalnie. Do "pani Kasi" mam żal za wczorajszy wywiad z prezydentem Komorowskim; do "pani Moniki" za ubiegłoroczną "Kropkę nad i" z minister Kopacz na temat szczepionek na świńską grypę. Obie wykazały się brakiem kompetencji do przeprowadzenia tych wywiadów.
            Reasumując. To media są winne w pierwszej kolejności za eskalację brutalności w polskiej polityce. I jako pierwsze powinny uderzyć się w pierś. Tymczasem już słyszymy, że próbuje się mediom wskazywać, z kim mają przeprowadzać wywiady lub zapraszać do studia. A "pani Monika" wczoraj znowu zaprosiła posła Niesiołowskiego do swojego programu.
            • rusalka-amelka Re: Pani Kasiu??? 22.10.10, 18:59
              Ależ my się zupełnie nie rozumiemy! Ja w swoim pierwszym poście zwróciłam ogólnie uwagę na powszechne zjawisko zwracania się do dziennikarek per "pani Franiu". Przeciwstawiłam to faktowi, że do dziennikarzy nikt raczej nie mówi "panie Zdzisiu" i chodziło mi o pewną manierę protekcjonizmu, ktora właśnie sugeruje brak profesjonalizmu KOBIET dziennikarek, podczas gdy mężczyźni nie są tak traktowani. Jedynie jako przykłady podałam panią Kolendę-Zaleską i Olejnik.
              Ja zupełnie nie odnosiłam się do merytorycznej oceny dokonań zawodowych tych pań.

Pani natomiast ciągnie dyskusję polityczno-ideologiczną, której ja nie wywoływałam. Szczerze mówiąc wojna podjazdowa pomiędzy zwolennikami dwóch naszych głównych sił politycznych już dawno mnie znudziła. Czytając forum po prostu zwróciłam uwagę na to "pani Kasiu" - a mnie to razi i źle bym się czuła gdyby do mnie w pracy mówiono "pani moniczko". Tyle. Pozdrawiam :))
            • pn-ski o co tu chodzi? 22.10.10, 21:14
              "Tymczasem już słyszymy, że próbuje się mediom wskazywać, z kim mają przeprowadzać wywiady lub zapraszać do studia. A "pani Monika" wczoraj znowu zaprosiła posła Niesiołowskiego do swojego programu."

Kto slyszy i kto usiluje? Jakim mediom? A dlaczego "pani Monika" a nie po prostu pani Monika? To co, ze zaprosila posla Niesiolowskiego?

Same niedomówienia, insynuacje, i domyslaj sie czlowieku, o co tu chodzi.
              • rusalka-amelka Re: o co tu chodzi? 22.10.10, 21:39
                Insynuacji i niedomówień brak! Nie przetudiowałeś całego wątku. To miała być dyskusja nt. form grzecznościowych - stąd cudzysłowy. Ja też uważam, że może zapraszać posła Niesiołowskiego.
        • mlodaemerytka Re: Pani Kasiu??? 23.10.10, 00:29
          boykotka napisała:

> > Nie rozumiem maniery zwracania sie do dziennikarek per "pani Kasiu" "Pani
          > Zosiu
          > > ". Wydaje mi się że powinno się po prostu mówić "pani redaktor", tak samo
          > ja mówi
          > > się "pani doktor", " pani dyrektor" czy "pani mecenas". Politycy nagminni
          > e z
          > > wracają się do Moniki Olejnik w jej programach "pani moniko". Dziwne, że
          > tenden
          > > cja ta nie dotyczy dziennikarzy - tu już zwykle obowiązuje "panie redakto
          > rze".
          > > Czyżby protekcjonalizm?
          > Nie po prostu nie da się zrównać wiedzy "pani doktor" czy "pani mecenas" z zakr
          > esem wiedzy jakie posiadły "panie Kasie" czy "panie Moniki"; dla mnie jest to o
          > czywiste.
          > Często "panie Kasie" lub "panie Moniki" nawet dobrze po polsku pisać nie potraf
          > ią, czym powinien się poszczycić prawie każdy polski maturzysta.
          >
          ===================================
          proby "dorownania" anglosasom lub innym bez uwzgleddnienia norm oficjalnych i prywatnych funkcjonujacych w naszej kulturze. Tylko gdzie zajdziemy ?
    • glendanzig Niech spadnie! 22.10.10, 15:08
      WSPANIAŁA LOGIKA PANI REDAKTOR!

"Określenie "prawdziwi Polacy" pochodzi ze słownika antysemity, stąd rozumiem sprzeciw Jarosława Kaczyńskiego wobec przypisywania mu tych słów. [....] Taką linię podziału nakreślił nie kto inny niż Jarosław Kaczyński. Nie musiał przy tym używać słowa "prawdziwi".

Ha ha ha dawno się tak nie uśmiałem! Wprawdzie Pani Redaktor przyznaje, że Prezes Kaczyński nie użył słów "prawdziwi polacy", ale on ich nie musiał używać, bo przeciez WIADOMO ŻE MIAŁ TO NA MYŚLI! Mówiąc krótko: o co to całe halo z przepraszaniem przez TVN i prostowaniem? Nie powiedział, ale wiadomo co myśli!
    • glendanzig Re: Niech spadnie! 22.10.10, 15:14
      6.smiech napisał:

> Po komentarzach rodem z pisszamba widac ze szalenstwo ich presesa jest zarazliw
      > e
      > i nieuleczalne.

Gorzej nawet: po twoim komentarzu widać, że szaleństwo prezesa PiS zaraża nie tylko jego zwolenników, ale i przeciwników.
    • asiazlasu Re: Niech spadnie! 22.10.10, 15:30
      Z terminologia "prawdziwa Polka" spotkalam sie bezposrednio w latach 90 we francji. Wierzaca emigracja polska okreslala jako NIE prawdziwych Polakow tych ktorzy nie uczeszczali w zyciu koscielnym na obczyznie. Oni natomiast byli jedynymi prawdziwymi Polakami.
      Nastapil u mnie przelom ktory skonczyl sie na produkcji "PRAWDZIWEJ JA".
      Leje na narod ktory mnie odrzuca. Spadlam.
    • leniuch102 Kłamliwe TVN gromi spotwarzanego... 22.10.10, 15:55
      Jeśli w ogóle istnieje szczyt bezczelności to Kolenda właśnie wbiła weń chorągiewkę TVN.
      Przecież to TVN Kolendy skłamało i przypisało Kaczyńskiemu słowa, których nigdy nie wypowiedział! Przez kilka dni odsądzało go od czci i wiary i być może właśnie ten paroksyzm kłamstwa, ta całkowicie niesprawiedliwa nagonka pchnęła zamachowca do działania!
      Celem miał być Kaczyński, nie udało się przeżył, ale zginął ktoś za niego...
      Po tym wszystkim jeszcze śmie pouczać Kaczyńskiego... brak słów.
      • pis_busters Re: Alik przenicowany na lewą stronę! 22.10.10, 17:49
        Alik już nie tylko odwrócony ogonem a przenicowany na lewą stronę! Polityczny zbir wraz ze swą bandą wrzeszczy łapać złodzieja. Złodziej mówi o niesprawiedliwej nagonce na złodziei. Świat stanął na głowie...
      • pn-ski Re: Kłamliwe TVN gromi spotwarzanego... 22.10.10, 21:23
        "być może właśnie ten paroksyzm kłamstwa, ta całkowicie niesprawiedliwa nagonka pchnęła zamachowca do działania!
        Celem miał być Kaczyński, nie udało się przeżył, ale zginął ktoś za niego..."

Kaczynski przezyl? Nie udalo sie? Ktos do niego strzelal?
      • mlodaemerytka Re: Kłamliwe TVN gromi spotwarzanego... 23.10.10, 01:28
        leniuch102 napisał:

> Jeśli w ogóle istnieje szczyt bezczelności to Kolenda właśnie wbiła weń chorągi
        > ewkę TVN.
        > Przecież to TVN Kolendy skłamało i przypisało Kaczyńskiemu słowa, których nigdy
        > nie wypowiedział! Przez kilka dni odsądzało go od czci i wiary i być może właś
        > nie ten paroksyzm kłamstwa, ta całkowicie niesprawiedliwa nagonka pchnęła zamac
        > howca do działania!
        > Celem miał być Kaczyński, nie udało się przeżył, ale zginął ktoś za niego...
        > Po tym wszystkim jeszcze śmie pouczać Kaczyńskiego... brak słów.
        ======================================================

Niedlugo bedzie wiecej "oblakanych" poniewaz ludzie zatracili rozeznanie pomiedzy DOBREM A ZLEM ! przykkad , zly przyklad daje kosciol swoja zachlannoscia, radio Rydzyka,
        a z politykow wyroznia sie pan J.K., ktory wszystkich poucza nie majac absolutnie podstawowych, elementarnych zasad wspolzycia. 'POKOJOWY' byl tylko w czasie kampani
        przyznajac potem, ze udawal !
        O co chodzi w tym "cyrku" ? Pan Kaczynski "popisuje" sie nie od dzisiaj powiedzeniami,
        jak "ruska trumna" /jakby ta trumna miala umiejszac 'wielkosci" zwlok, ktore w niej lezaly/
        czy jest sens cytowac dalej ? Nie ! To wyjatkowy ignorant. "Tupie" noga, jak rozkapryszony bachor, zlorzeczy na rzad i wszystkich, ktorzy Mu "zabrali zabawki" i dostep do palacu. Bratanicy kazal pilnowac 3 miesiace i nie udalo sie... Teraz "po trupie Brata" chce tam
        dotrzec ! Cala tajemnica wszystkich prowokacji z zabojstwem ostatnim. Co to znaczy w porownaniu, ze ma na sumieniu 96 ofiar niefortunnego lotu do Smolenska !
        Tak potrafi "rzadzic" ten malenki czlowieczek !
    • niekiedy6744 Niech spadnie! Kolęda do rynsztoku 22.10.10, 15:57
      co za kłamliwy piep..ony babsztyl manipulatorka i propagandzistka. Na kołyme z nią
      • pis_busters Re: Jesteś pięknym przykładem polityki pokoju i mi 22.10.10, 17:50
        Jesteś pięknym przykładem polityki pokoju i miłości w wykonaniu PIS...
        • janlol Re: Kolenda manipulatorka 22.10.10, 21:05
          Kolenda po pierwsze kłamie, po drugie manipuluje, po trzecie mizdrzy się (do obecnej władzy oczywiście), po czwarte jest głupia jak but. I niech w końcu wyciągnie te kluski z ust.
    • podhajce Re: Niech spadnie! 22.10.10, 16:34
      Najgłośniej krzyczą i plują ci co nie mają racji. Głowa do góry pani Kasiu. Tak trzymać!!!
    • kapitan.kirk Niech spadnie! 22.10.10, 16:45
      Ten niezwykły wywód logiczny, w myśl którego nie wypowiedzenie przez p. Kaczyńskiego nacechowanego rasizmem zdania jest koronnym dowodem na to, że ma on rasistowskie poglądy, to niestety kolejny krok w dół GW na obserwowanej przeze mnie z prawdziwym bólem od kilku lat drodze - od obiektywnego i opiniotwórczego źródła informacji oraz uczciwego komentarza do ideologicznego kaznodziejstwa nie stroniącego od kłamstw i przemilczen w imię "wyższych racji". Panie Adamie, obudź się Pan nareszcie i potrząśnij trochę tym towarzystwem! Bo stali czytelnicy towarzyszący GW od jej początków - jak m.in. ja - powoli przestają wierzyć własnym oczom, a jak jeszcze przestaną sięgać do portfeli, to kto Wam pozostanie...?

Pozdrawiam
      • erte2 Re: Niech spadnie! 22.10.10, 17:18
        @kapitan. KIRK
        Jeśli, jak piszesz, od początku czytałeś Gaztę Wyborczą - to wyrzuciłeś niepotrzebnie trochę kasy. Pieniądze trzeba umieć wydawać rozsądnie i z korzyścią - a ty natomiast nic z tego nie zrozumiałeś. Poradzę ci - weź najpierw do ręki "Gazetę Polską", "Nasz Dziennik", posłuchaj "Radia Maryja" - może te "opiniotwórcze" media są bardziej dla ciebie? Jest tam język prostszy, prawwdy niewiele - a jeśli to odpowiednio podana tak abyś nie musiał myśleć, bo sprawia ci to wyraźną trudność.
        Aha, jeszcze jedno. Na tytuł kapitana trzeba sobie zasłużyć - nie dostaje się go tylko za mycie king-stone'ów.
      • pis_busters Re: Potrząśnij sobą rydzykowy kłamco! 22.10.10, 17:54
        Potrząśnij sobą rydzykowy kłamco! Oczywiście Kłamczyński ma swoich pachołków i nie musi wielu rzeczy mówić sam. Nigdy jednak nie sprostował i nie odciął się od obraźliwych i kłamliwych stwierdzeń swoich przydupasów. Na podobnej zasadzie szef gangu może się bronić: przecież ja nie zabiłem! Ja tylko kazałem zabić.
        • kapitan.kirk Do P.T. Przedmówców 22.10.10, 19:16
          GP i ND nie czytuję, a RM nie słucham, bo nudne, tendencyjne i w dodatku często chamskie. Dlatego z taką rozpaczą obserwuję staczanie się w tę samą stronę mojej ulubionej kiedyś gazety, przy której coraz częściej utrzymuje mnie już tylko najszybszy (bo już też niestety nie najbardziej kompetentny) serwis informacyjny; a i fakr że GW przynajmniej w niektórych sferach publicystyki zachowuje dawne standardy obiektywizmu i przedtsaiwania różnych stanowisk. Może jeszcze jest nadzieja...?
          Pozdrawiam i życzę (jeszcze więcej) optymizmu ;-)
    • atocidopiero Niech spadnie! 22.10.10, 17:15
      Wszystkich niezadowolonym z poglądów pani redaktor Zaleskiej zapraszam na forum Rzeczpospolitej. Dziś o 9.42 wypowiedział się na ten sam temat pan Piotr Semka w komentarzu pt. plusy i minusy tygodnia. Jest już godzina 17, a tam ani jednego komentarza poparcia dla jego poglądów.

Państwo: glendanzig, leniuch102, kapitan.kirk niekiedy6744. Serdecznie zapraszam i
      podaje link: blog.rp.pl/semka/2010/10/22/plusy-i-minusy-tygodnia-16-22-pazdziernika/
      Pan Piotr czeka na wasze słowa poparcia. TWOJA OPINIA JEST WAŻNA jak pisze Rzeczpospolita.
      • aaannemarie Re: Niech spadnie! 22.10.10, 20:48
        No tak, faktycznie puchy. Ale u dołu strony pisze "Komentarze zawierające sformułowania agresywnie obraźliwe (nawet wobec polityków) nie mają szans na publikację."
        To dlatego na forum GW tylu zabłąkanych zwolenników PIS-u i michnikożerców? Biedaki, wyrazy współczucia :)
    • aekielski Niech spadnie! 22.10.10, 17:20
      Szkoda pióra,po prezesie krytyka spływa jak woda po kaczce.
      • piotr7777 Re: dość żałosny wywód 22.10.10, 18:52
        ...a to z następujących powodów
        1. KKZ przypisała Jarkaczowi słowa, których ten nie wypowiedział, przy czym sens z jej przekazu wynikało, że jest to cytat a nie przytoczenie. Póxniejsze tłumaczenie słabą jakością nagrania było również kłamliwe skoro jednocześnie TVN wyemitował to samo wystąpienie bez zakłóceń
        2. W momencie w którym ogłoszono o awarii samolotu Anny Komorowskiej Jarkacza już nie było. Trudno więc by reagował na miejscu.
        3. Nie wiem na jakiej przesłance KKZ wywodzi, że dobrze słychać słowa "może spadnie". Słychać rzeczywiście : "niech tam zostanie", to nie jest co prawda w porządku, ale pamiętam jak np. Stefan Bratkowski, guru "niezależnego dziennikarstwa" w 1997 r. po wizycie prezydenta Kwasneiwskiego w Pekinie (gdy prezydent uznał ChRL za jedyne państwo chińskie) powiedział :" szkoda, że tam nie został". Czyli i on posłużył się "mową nienawiści".
        4. KKZ twierdzi, że "może spadnie" wyraźnie słychać, ale w materiale słychać ją, nie zaś głosy z tłumu. W tym sensie dziwne, że nie potrafi tego uzasadnić, zwłaszcza że na miejscu jej przecież nie było
        5. KKZ niespecjalnie radzi sobie z logiką. Zdanie "tu jest Polska" rozumie "gdzie indziej jej nie ma", zdanie "jesteśmy wolnymi Polakami" rozumie "inni nie są". Czyli jak rozumiem zdanie "jestem szczęśliwym człowiekiem" rozumiałaby "inni są nieszczęśliwi" a zdanie "to są mądrzy ludzie" w jej interpetacji brzmiałoby "wszyscy inni są głupi".
        6. Jak rozumiem gdy Donald Tusk mówił "Polska nie zasługuje na tę jak ją Polska od wczoraj nazywa moherową koalicję" nie można było tego rozumieć, że każdy kto nie uważa koalicji moherową stawia się poza Polską. Bo w stosunku do różnych polityków stosujemy różną miarę
        7. Poza tym po pewnej, co tu dużo mówić, kompromitacji zawodowej zalecałbym pani KKZ trochę odpoczynku od dziennikarstwa. Jest jednak coś takiego jak przyzwoitość. Zwłaszcza, że z ksiązki przyjaciela pani Katarzyny Tomasza Lisa : "Nie tylko fakty" wiem coś co nie stawiałoby jej w najlepszym świetle.
    • leuciscus Niech spadnie! 22.10.10, 18:58
      I tak w koło Macieju. Jarkacz coś wydali, media ględzą przez tydzień, motłoch się podnieca, inteligencja ogląda discovery. Pani Kasiu, niech pani też włączy discovery, bo pani również rozpowszechnia wydzieliny tego cwanego i niezwykle skutecznego kurdupla.
    • brzytwa67 Niech spadnie! 22.10.10, 19:18
      To kolejna manipulacja w Pani wydaniu, bo niech się Pani tak na chłodno zastanowi: co jest nagannego w pojęciu "prawdziwych Polaków" w takim znaczeniu, jak to Pani raczyła przedstawić. Przecież to naturalne, że ludzie silnie, żarliwie identyfikujący się z jakimiś wartościami będą uważali, że przeciwnicy tych wartości są w błędzie. Naturalnym jest więc to, że ludzie głęboko identyfikujący się z jakimś wzorcem patriotyzmu będą uważali przeciwników tego wzorca za ludzi w jakiś sposób ułomnych. Co więcej, jeśli Pani wyznaje jakieś poglądy, to przecież nieuniknionym jest w mniejszym lub większym stopniu myśleć w ten sposób, czego zresztą dowodzi ten artykuł. Wszak wynika z niego, że dla Pani zwolennicy PIS to chociażby obłąkańcy, ludzie ciemni. Pani zaś ma siebie i swoje środowisko za rozumne, nowoczesne, postępowe, itp. Czy nie ma tu podziału na lepszych lub gorszych?
      • mlodaemerytka Re: Niech spadnie! 23.10.10, 00:35
        brzytwa67 napisał:

> To kolejna manipulacja w Pani wydaniu, bo niech się Pani tak na chłodno zastano
        > wi: co jest nagannego w pojęciu "prawdziwych Polaków" w takim znaczeniu, jak to
        > Pani raczyła przedstawić. Przecież to naturalne, że ludzie silnie, żarliwie id
        > entyfikujący się z jakimiś wartościami będą uważali, że przeciwnicy tych wartoś
        > ci są w błędzie. Naturalnym jest więc to, że ludzie głęboko identyfikujący się
        > z jakimś wzorcem patriotyzmu będą uważali przeciwników tego wzorca za ludzi w
        > jakiś sposób ułomnych. Co więcej, jeśli Pani wyznaje jakieś poglądy, to przecie
        > ż nieuniknionym jest w mniejszym lub większym stopniu myśleć w ten sposób, czeg
        > o zresztą dowodzi ten artykuł. Wszak wynika z niego, że dla Pani zwolennicy PIS
        > to chociażby obłąkańcy, ludzie ciemni. Pani zaś ma siebie i swoje środowisko
        > za rozumne, nowoczesne, postępowe, itp. Czy nie ma tu podziału na lepszych lub
        > gorszych?
        ===================================================
        Inaczej zrozumialam artykul. Chodzi o pryncypalne zasady a nie partyjne animozje!
        Kto wierzy w Boga, uwaza sie za dobrego - watpie Polaka- raczej czlowieka nie bedzie
        zyczyl wolajac bezwstydnie "niech spadnie itp" to szokujace, jak bardzo zezwierzeceni sa Polacy ci dobrzy ! To jest grzech smiertelny ! tego nikt nie rozumie, jak dalece poszlo
        od-czlowieczenie w k4raju ! Nie ma wierzacych. Sa hipokryci, tlum "statystow" wiary !
        • brzytwa67 Re: Niech spadnie! 23.10.10, 11:10
          Proszę zauważyć, że ja się w ogóle nie odnosiłem w swoim poście do słów "niech spadnie". Bo takie słowa prawdopodobnie w ogóle nie padły, a jeśli tak, to pani Kolenda-Zaleska dopuściła się już nie manipulacji, lecz do kolejnego przekłamania, które rzekomo rzetelni dziennikarze z TVN znowu będą tłumaczyć złą jakością nagrania. Dość wygodne tłumaczenie. Patrz: www.niezalezna.pl/artykul/manipulacja_dziennikarki_tvn/40347/1
    • franek-k-imono Warto poczytać 22.10.10, 19:18
      Na forum łatwo rozpoznać Żyda po jego wypowiedziach
      solowiecki.boom.ru/jak_rozpoznac_zyda.html
      • pn-ski Re: Warto poczytać 22.10.10, 21:55
        "Nie jest istotne, czy "Protokoly Medrcow Syjonu" sa autentykiem, czy podrobka. Opisuja one bowiem dokladnie program polityczny i metody jego realizacji w celu utworzenia ogolnoswiatowego panstwa, oczywiscie rzadzonego przez Zydow - program, ktory jest realizowany na naszych oczach, co latwo sprawdzic przeczytawszy "Protokoly".

Wedlug tego opisu, na który sie powolujesz, red. Kolenda miala prawo zastosowac te sama logike - nie trzeba, by slowa o "prawdziwych Polakach" padly, niewazne czy to jest autentyk czy podróbka - ten program dzielenia Polaów jest realizowany na naszych oczach.
    • han-ula Niech spadnie! 22.10.10, 19:45
      Na podstawie tego artykułu mogę sądzić, że zachowanie J. Kaczyńskiego bulwersuje Panią tak samo jak wielu Polaków, dlatego ze zdumieniem oglądałam Pani wywiad z Prezydentem Komorowskim. Może w kolejnym artykule wyjaśni Pani dlaczego uważała Pani, że Prezydent powinien ustosunkować się do słów Kaczyńskiego dot. "przyzwolenia p.Prezydenta na bicie modlących się krzyżem". Poza tym, nie był .to wywiad, raczej atak na Prezydenta, zresztą w podobnym tonie zadawała Pani, p.Komorowskiemu pytania podczas debaty przed wyborami prezydenckimi. Uważam, że w ten właśnie sposób dziennikarze dają wodę na młyn J.Kaczyńskiemu. Druga sprawa, to częste powtarzanie w TVN, że PO nie może istnieć bez walki z PiS i że obie strony czyli PO i PiS są tak samo winne agresji w polityce, odnoszę wrażenie, że po pierwsze, to raczej TVN zależy na obecności Kaczyńskiego bo bardzo dużo Go w Waszej stacji, po drugie nie znajdzie Pani powodów aby podobny artykuł napisać o Premierze Tusku. Macie przecież świadomość jak bardzo media są opiniotwórcze i że poziom debat, wywiadów przenosi się na życie codzienne, na relacje między ludźmi. Ja niestety czasami odnoszę wrażenie, że więcej w tym wszystkim zabawy niż powagi. A chodzi przecież o Polskę .
      • mlodaemerytka Re: Niech spadnie! 23.10.10, 01:56
        han-ula napisała:

> Na podstawie tego artykułu mogę sądzić, że zachowanie J. Kaczyńskiego bulwersuj
        > e Panią tak samo jak wielu Polaków, dlatego ze zdumieniem oglądałam Pani wywiad
        > z Prezydentem Komorowskim. Może w kolejnym artykule wyjaśni Pani dlaczego uważ
        > ała Pani, że Prezydent powinien ustosunkować się do słów Kaczyńskiego dot. "prz
        > yzwolenia p.Prezydenta na bicie modlących się krzyżem". Poza tym, nie był .to w
        > ywiad, raczej atak na Prezydenta, zresztą w podobnym tonie zadawała Pani, p.Kom
        > orowskiemu pytania podczas debaty przed wyborami prezydenckimi. Uważam, że w te
        > n właśnie sposób dziennikarze dają wodę na młyn J.Kaczyńskiemu. Druga sprawa, t
        > o częste powtarzanie w TVN, że PO nie może istnieć bez walki z PiS i że obie st
        > rony czyli PO i PiS są tak samo winne agresji w polityce, odnoszę wrażenie, że
        > po pierwsze, to raczej TVN zależy na obecności Kaczyńskiego bo bardzo dużo Go w
        > Waszej stacji, po drugie nie znajdzie Pani powodów aby podobny artykuł napisać
        > o Premierze Tusku. Macie przecież świadomość jak bardzo media są opiniotwórcz
        > e i że poziom debat, wywiadów przenosi się na życie codzienne, na relacje międz
        > y ludźmi. Ja niestety czasami odnoszę wrażenie, że więcej w tym wszystkim zabaw
        > y niż powagi. A chodzi przecież o Polskę .
        ===================================================
        DEziennikarstwo jest na niskim poziomie w tym problem ! Maja poza tym kompleks
        swiatowej "slawy". Mamy swoj rozum i swoje zdanie. Badzmi kulturalni wystarczy !
    • marek.56b Niech spadnie! 22.10.10, 20:19
      >Po śmierci prezydenta europejscy rabini napisali o nim, że był wielkim przyjacielem Żydów
      i wsłowach i w czynach.<
      Swój zawsze popiera swego, tylko nie polacy.
    • quie-tus wstrętne, haniebne i PO'dłe - ale co to ma być? 22.10.10, 22:00
      zemsta?, pokaz szczucia? robienie tępakom kisielu z resztek mózgownicy? Dla mnie to obrzydliwe.
      Silenie się na tekst w swym przekazie fałszywy i szczujący, to coś wstrętnego. Co z tego, że sprytnie napisany? Cwaniacy dość często okazują się tępakami i durniami. Cwaniactwo zastępuje im myślenie. Chuligan też ma swój pomyślunek, a mało obchodzi go los krzywdzonego i większość postrzega takiego jako prymitywa, prymitywa mocnego w pięści.
      To co przeczytałem w tekście KK-Z jest draństwem. To czyste chuligaństwo w medialnym przekazie. FUJ!!
      Ile Pani zapłacono za ten kloaczny tekst?
      Za to, na siłę, na bezczelnego i jednak karkołomne naginanie faktów do założonej wcześniej tezy i imputowanych intencjach zwolenników J.Kaczyńskiego?
      Łączenie, wcześniej imputowanych, "prawdziwych Polaków" z "wolnymi polakami" oraz sfałszowanymi okrzykami tłumu jest tak prymitywne, że tylko dureń, nienawidzący Kaczyńskiego i PiS'u zwolennik PO, jest w stanie to zaakceptować. Każdy myślący i uczciwy zwymiotuje po takim tekście. Ja zwymiotowałem.
      • pis_busters Re: Ja też zwymiotowałem. Na twój post... 22.10.10, 23:35
        Ja też zwymiotowałem. Na twój post...
    • axial_force Niech nawet Kaczyński stoi po stronie 23.10.10, 00:52
      fanatycznych religijnych popaprańców, starych, niewykształconych, ze wsi i bez perspektyw...

ale Pani stoi po stronie scarrrrvyałych (tak, tak to język nienawiści) UB-eków, którzy gnoili i niszczyli Polskę, służąc sowieckiemu okupantowi, a gdy przyszła możliwość skumali się z niemniej sqrrrryviałymi opozycjonistami z Bolesławem Wałęsą na czele i pod egidą szechterowego fanzinu wysysają krew z wysiłku całego narodu traktując go jako armię niewolników.

Niepozdrawiam...

Młody, wykształcony z dużego miasta
      • pis_busters Re: Tak jest, bo ty to powiedziałeś... 23.10.10, 09:08
        Tak jest, bo ty to powiedziałeś... A właściwie powtórzyłeś po tym skarlałym moralnie i politycznie typie spod ciemnej gwiazdy. Przypadkowo słuchałem wczoraj wystąpienia łysego "profesora" w Telewizji Trwam oklaskiwanego przez widownię w pampersach. Zgroza... Może ty też tam byłeś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka