ossi-pol 25.10.10, 19:05 Tak trzymać ! Prosto z mostu, prosto w oczy - tak trzymać ! Prawda już dociera do elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajakzupa dlaczego cenię 25.10.10, 20:19 Dlaczego cenię wysoko, najwyżej Pana Żakowskiego? Jakkolwiek by nie było, Pan Żakowski zawsze przypierdzieli opozycji. To luzie opozycji stracili zabitego człowieka, ale Pan Żakowski umie im jeszcze bardziej przypierniczyć. W zęby, w nochal, w brzuch i znów w szczękę, ażeby - łajdacy - nie myśleli, że jak im ukatrupili, to już im wolno gadać. Ziobro przeminie, z PiS-u nie zostanie nawet psia buda, ale bicie po mordzie tych, co pokrzywdzeni oto, co nas będzie wyróżniać. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: dlaczego nie cenię twoich postów 25.10.10, 20:33 Ty oczywiście wolisz, kiedy Kłamczyński przyczyniwszy się do śmierci 96 osób, w bezczelny sposób oskarża innych. Zero wyrzutów sumienia i poczucia odpowiedzialności. Jakoś ci to nie przeszkadza. Również teraz wywołując i podsycając ciągle wojnę polsko-polską wskazuje palcem na innych. Każda próba obrony przed bezczelnymi i chamskimi zagrywkami prezesiunia kończy się oskarżeniami. To on wali gdzie popadnie: "w zęby, w nochal, w brzuch i znów w szczękę" krzycząc jednocześnie, że jest prześladowany. Takiej drugiej kreatury trudno szukać w całym świecie. Z jednym się zgadzam: "Ziobro przeminie, z PiS-u nie zostanie nawet psia buda".... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dlaczego nie cenię twoich postów 25.10.10, 21:24 Jeśli Kaczyński przyczynił się do śmierci tych 96 ludzi, to i Tusk jest winien w taki sam sposób. Zero wyrzutów sumienia u Kaczyńskiego i tyleż u tych, co na nim wieszają psy. Jeśli Kaczyński jest kreaturą, to i jest nią Tusk. Tu są dwie strony jednakowo winne. Dwa psy - PiS i PO - które gryzą się o kość już oblizaną i ogryzioną. A Żakowski szczuje jednych na drugich. Cóż, dobrze spełnia swą rolę szczwacza. Niczym się nie różni od tych, których tu obszczekuje. To, czy sobie cenisz moje posty, mam w d... Ważne, że ty piszesz kongenialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rwakulszowa Re: dlaczego nie cenię twoich postów 25.10.10, 22:05 Wyrzygana zupo, Ziobro predzej czy później bedzie siedział za sprawstwo kierownicze w zwiazku z morderstwem Blidy przez jego siepaczy z ABW. A ty bedziesz siedzial razem z nim, może w tej samej celi i bedziecie sobie pili z dzióbkow, jako dwie ofiary Zakowskiego. A wiesz za co ? Za zanieczyszczanie srodowiska Za ten gnój umyslowy którym zalewasz forum.... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa to cenię 25.10.10, 22:18 To u ciebie cenię, rwakulszowa, wysoki poziom Kultury, inteligencja (najwyższa). "Wyrzygana zupa", ciekawe, wyrzygałeś zupę chyba wiele razy, więc wiesz, co piszesz... Gdzież mi do ciebie! Ty to język Adama Mickiewicza i Juliusza Słowackiego. Ja to mowa niegramotnego kundla. A teraz, gdy już oddałem ci to, na co zasługujesz, Tusk miał trzy lata, aby zamknąć Ziobrę i dam mu spokojnie 333 następne lata, aby znalazł choć cień pretekstu do zapuszkowania Ziobry. Nawet gdyby Tusk szedł na granicy prawa, co mu najlepiej wychodzi, to i tak nie zapudłuje Ziobry. "Gnój umysłowy"? Hm, jest prosty sposób, aby się pozbyć gnoja: pistolet Walter, nóż... Weźmiesz się za czyszczenie domu ze śmiecia? Odpowiedz Link Zgłoś
rwakulszowa Re: to cenię 25.10.10, 23:03 Odrazu widać że jestes z PISUARU- udajesz ofiare zamachu smolenskiego i łodzkiego jednoczesnie. Zacznij teraz skamleć jak Waszczykowski: Nie zabijajcie nas i nie przypalajcie papierosami w szyje........wolimy w tyłek ! Nie tylko jesteś wyrz...........zupą, ale takze ofiarą Holokaustu i ludobójstwa ! ( a w rzeczywistosci pęknietej prezerwatywy !) Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: to cenię 25.10.10, 23:38 Nigdy, nigdy by mi do łba nie przyszło, aby o innym człowieku, o innym Polaku pisać tak, jak ty piszesz. Nie przyszłoby mi, bo pod tym względem mój łeb to czysta tablica (tabula rasa), nie mam żadnego doświadczenia, aby je tak właśnie wyrazić, jak ty. Wygląda na to, że ty masz takie doświadczenie, że twoja genialna głowa doświadczyła tego, co ujmujesz słowami: "zacznij skamleć", "udajesz ofiarę zamachu", "papierosy w szyję", "wolimy w tyłek", "pęknięta prezerwatywa". To jest ten język PiS-u, czyli twój język. Cóż, mogę tylko dziękować Losowi, że nie dopuścił, bym doświadczył tego, co tak dramatycznie, tak osobiście i przekonująco wyrażasz... Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Re: dlaczego nie cenię twoich postów 26.10.10, 09:03 ..mowimy o agresji w polityce a pan jest przykladem tego zla Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dlaczego nie cenię twoich postów 26.10.10, 10:36 Dziękuję ci, kociewiak2, za znalezienie zła w polityce. Oto i to zło: ajakzupa. Ilu czyta moje posty? Może dziesięciu? Ilu czyta tekstu Żakowskiego. Na pewno ponad 100 tysięcy. Ilu słyszy Palikota czy Ziobrę? Na pewno ponad 10 milionów. Widzisz skalę? Jednakże dziękuję ci, zło zdefiniowane,określone. Cóż dalej ze złem w polityce,złem o imieniu ajakzupa? Na pewno jedno umiesz doskonale: rozbawić mnie. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: dlaczego nie cenię twoich postów 26.10.10, 01:32 pis_busters napisała: > Ty oczywiście wolisz, kiedy Kłamczyński przyczyniwszy się do śmierci 96 osób, w > bezczelny sposób oskarża innych. Zero wyrzutów sumienia i poczucia odpowiedzia > lności. Jakoś ci to nie przeszkadza. Również teraz wywołując i podsycając ciągl > e wojnę polsko-polską wskazuje palcem na innych. Każda próba obrony przed bezcz > elnymi i chamskimi zagrywkami prezesiunia kończy się oskarżeniami. To on wali g > dzie popadnie: "w zęby, w nochal, w brzuch i znów w szczękę" krzycząc jednocześ > nie, że jest prześladowany. Takiej drugiej kreatury trudno szukać w całym świec > ie. Z jednym się zgadzam: "Ziobro przeminie, z PiS-u nie zostanie nawet psia bu > da".... Ty pospolity półgłówku... myślisz, że kłamstwo powtarzane stanie sie prawdą...? Wyborcza się kończy ... twój jąkała michnik też... niedługo rozdziobią was kruki i wrony... .."Kaczyński oczywiście ten samolot rozpie...ł i sznurkiem go ściągnął na ziemię, żeby zdążyć na imprezę...Tępawy przygłupie... Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Ziobro pokrzywdzony? 25.10.10, 21:09 "Ziobro przeminie, z PiS-u nie zostanie nawet psia buda, ale bicie po mordzie tych, co pokrzywdzeni oto, co nas będzie wyróżniać. " Ziobro pokrzywdzony? Wolne zarty. "Pan Żakowski zawsze przypierdzieli opozycji" Tlumaczenie, na czym plegaja klamstwa, nie jest "przypierdzielaniem". Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Ziobro pokrzywdzony? 25.10.10, 21:27 Przepraszam, pomyliłem się, powinno być: Ziobro uszczęśliwiony, bo to kogoś z jego partii zastrzelił Polak tylko dlatego, że był w PiS-ie. Żakowski tłumaczy? Jeśli szczucie nazywasz tłumaczeniem, twa rzecz. Ty wolny człowiek, nic mi do tego, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Ziobro pokrzywdzony? 26.10.10, 01:40 ajakzupa napisał: > Przepraszam, pomyliłem się, powinno być: Ziobro uszczęśliwiony, bo to kogoś z j > ego partii zastrzelił Polak tylko dlatego, że był w PiS-ie. > > Żakowski tłumaczy? Jeśli szczucie nazywasz tłumaczeniem, twa rzecz. Ty wolny cz > łowiek, nic mi do tego, co piszesz. Żakowski to SB-cki manipulator i kłamca ! i niech mnie poda do Sądu... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Ziobro pokrzywdzony? 26.10.10, 10:38 Nie sądzę, aby Żakowski był z SB. Na pewno nie. Jednak mistrzem manipulacji jest i dlatego tak ceniony, potrzeby. Do takich jak on należy przyszłość. I ja go cenię - za umiejętności propagandowe. Powtarzam, do takich należy przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Ziobro pokrzywdzony? 26.10.10, 19:58 ajakzupa napisał: > Nie sądzę, aby Żakowski był z SB. Na pewno nie. Jednak mistrzem manipulacji jes > t i dlatego tak ceniony, potrzeby. Do takich jak on należy przyszłość. I ja go > cenię - za umiejętności propagandowe. Powtarzam, do takich należy przyszłość. trochę się Tobie dziwię... zdolności do manipulacji to cecha znamienna dla choroby psychicznej... ludzi z tą chorobą określa się mianem .. psychopatów... Oni są mistrzami manipulacji, dlatego trudno im udowodnić winę.. Przykłady z najnowszej historii: 1.Hitler 2. Stalin 3. Dzierżyński 4. Beria 5. Donek 6. Bronek A żakowski niewątpliwie był i jest ściśle powiązany z tajnymi służbami w Polsce i nie tylko... i chroni zabójców ze Smoleńska, wyśmiewając prawdopodobieństwo zamachu w obliczu ewidentnego podziału w środowisku prokuratorów badających przyczynę zdarzenia smoleńskiego!!! ..Nieee! Nie chcę być manipulowany obłudą i zakłamaniem... Chcę żyć w kraju normalnych i uczciwych Władców "Zamiłowanie" do osobowości psychopatycznych manipulatorów, to swoiste zboczenie... nazywa się to masohizmem......żeby była jasność... manipulowanie innym człowiekiem to zdolność pewnego obszaru inteligencji kierunkowej, którego analogią jest inteligencja kierunkowa debili, czy innych osób ograniczonych umysłowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
malwo Re: Ziobro pokrzywdzony? 27.10.10, 01:10 Ja mysle, ze pomylil sie p. Zakowski sadzac, ze p. Ziobro rozumie roznice miedzy ludobojstwem a zamachem szalenca. Pan Zakowski robi podstawowy blad doszukujac sie skomplikowanych intencji w wywodach prymitywow. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj Re: dlaczego cenię 25.10.10, 23:33 Nieczęsto zdarza mi się zgadzać z Żakowskim, tutaj jednak nie wiedzę punktu, z którym trudny by się nie zgodzić. Warto mieć na uwadze, że Żakowski znacznie częściej dokłada (lub jak to z właściwą sobie subtelnością określiła "ajakzupa" przy...dala) rządowi (zwykle z lewej strony) niż opozycji, niezależnie kto rządzi. Ponadto, w dzisiejszym felietonie Żakowski stara się zweryfikować baaaardzo emocjonalne i nieprawdziwe określenia, jak "ludobójstwo", "zabijanie opozycji", "Holocaust", "eugenika", wykorzystywane daleko poza ich normalnym znaczeniem, używane przez dwóch polityków PiS oraz niektórych biskupów. Mam nadzieję, że episkopat nie jest w Polsce w opozycji do władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dlaczego cenię 25.10.10, 23:49 W tym tekście dopiernicza tym, którym już dopierniczono. Daje w pysk tym, którym dano w pysk. I ani mru o innej mowie: wypatroszaniu itp. Winni są tylko ci, co oberwali, więc trzeba im jeszcze dopieprzyć. Ta właśnie postawa braku litości dla ofiar mnie oburza. To jest niehumanitarne. I jeszcze, aby dowalić Ziobrze wybiera słowa, które odnoszą się do zupełnie innych sytuacji, kontekstów. Biskupi posłużyli się słowem "eugenika" do zupełnie innej sprawy. To ohydna manipulacja. Nie ma żadnej argumentacji, a jest szczucie. W ten sposób można wykazać, że gitara jest gazociągiem, a ropa naftowa papryką spożywaną przez kosmitę. W tym Żakowski jest dobry, w manipulacji. Za to go cenię, bo ludzie umiejący mieszać zawsze są u mnie w cenie. W tym mieszaniu niczym się nie różni od Ziobry czy innych... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: dlaczego cenię 26.10.10, 01:58 ajakzupa napisał: > W tym tekście dopiernicza tym, którym już dopierniczono. Daje w pysk tym, który > m dano w pysk. I ani mru o innej mowie: wypatroszaniu itp. Winni są tylko ci, c > o oberwali, więc trzeba im jeszcze dopieprzyć. > > Ta właśnie postawa braku litości dla ofiar mnie oburza. To jest niehumanitarne. > I jeszcze, aby dowalić Ziobrze wybiera słowa, które odnoszą się do zupełnie in > nych sytuacji, kontekstów. Biskupi posłużyli się słowem "eugenika" do zupełnie > innej sprawy. To ohydna manipulacja. Nie ma żadnej argumentacji, a jest szczuci > e. W ten sposób można wykazać, że gitara jest gazociągiem, a ropa naftowa papry > ką spożywaną przez kosmitę. > > W tym Żakowski jest dobry, w manipulacji. Za to go cenię, bo ludzie umiejący mi > eszać zawsze są u mnie w cenie. W tym mieszaniu niczym się nie różni od Ziobry > czy innych... ajakzupa.. a gdzie jest twoja prawda...? masz jakąś...? Czego chcesz od Ziobry...? Nie miał racji z tym lekarzem...? Miał, choć w Sądzie nie wygrał... Dzisiaj ten lekarz bierze jeszcze większe łapówki i gra bohatera... sprawdzałeś to? Sprawdź i nie wierz mediom... A z ta BLidą to nie było tak... Fakt, że formalnie była to służba rządowa... ale odziedziczona po bolszewikach... po PRL-u... i uwikłana... Blidę zastrzeliła agentka ABW!... pomyśl trochę...Po co właziła za nią do kibla..?, żeby zobaczyć jak siusia...? Nie dziwi cię, że wyszkolony funkcjonariusz nie potrafił zapobiec tragedii? A dlaczego się zastrzeliła...?Bo była chora na raka? Pomyśl trochę... Śmiertelnie chorych ludzi nie bierze się do więzienia! BYła niewinna? To czego sie zastrzeliła..? a jak była winna i chora śmiertelnie... mogła być świadkiem koronnym, aby oczyścić swe imię i zrehabilitować przed śmiercią... dlatego zginęła... Fakty te nie mogły ujrzeć światła dziennego... Dlatego Kaczyński wpadł...w pułapkę intrygowaną przez jego wrogów... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dlaczego cenię 26.10.10, 10:45 Gdzie jest moja prawda? Nie mam swojej prawdy. Nie ma jej. Jest (jeszcze) tylko jedno, zdumienie tym, że w wolnej Polsce manipulacja tak samo dobrze się ma, jak w PRL-u. Takie same chwyty propagandowe, to tak, jakbym znów miał przed sobą "Trybunę Ludu", ale wtedy, gdy ją miałem, byłem dzieckiem i nie mogłem się bronić, bo był nakaz (szkolny) czytania. Teraz nie ma nakazu, ale z kolei mogę się bronić. Próbuję. Tyle. Żakowskiemu mówię wprost: zajmuje się pan obrzydliwą manipulacją. Słowo "obrzydliwą" jednak wykreślam, bo pan Żakowski nie zna pojęcia "etyka". Napiszę więc inaczej: zajmuje się Pan, Panie Żakowski, inteligentną manipulacją. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: dlaczego cenię 26.10.10, 20:31 ajakzupa napisał: > Gdzie jest moja prawda? Nie mam swojej prawdy. Nie ma jej. > > Jest (jeszcze) tylko jedno, zdumienie tym, że w wolnej Polsce manipulacja tak s > amo dobrze się ma, jak w PRL-u. Takie same chwyty propagandowe, to tak, jakbym > znów miał przed sobą "Trybunę Ludu", ale wtedy, gdy ją miałem, byłem dzieckiem > i nie mogłem się bronić, bo był nakaz (szkolny) czytania. > Teraz nie ma nakazu, ale z kolei mogę się bronić. Próbuję. Tyle. Żakowskiemu mó > wię wprost: zajmuje się pan obrzydliwą manipulacją. Słowo "obrzydliwą" jednak w > ykreślam, bo pan Żakowski nie zna pojęcia "etyka". Napiszę więc inaczej: zajmuj > e się Pan, Panie Żakowski, inteligentną manipulacją. Jednak masz swoje zdanie... masz tylko problem z rozpoznaniem prawdy... Akurat Ci się nie dziwię... Rozpoznawanie prawdy jest jednak banalnie proste... Zawierz swojemu instyktowi duszy... i rozumu... Prawda wtedy się objawia... I pamiętaj nie jest ona nigdy całkiem biała i całkiem czarna... jest po prostu prawdą jaką jest... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: dlaczego cenię 26.10.10, 01:46 kamyk_wj napisał: > Nieczęsto zdarza mi się zgadzać z Żakowskim, tutaj jednak nie wiedzę punktu, z > którym trudny by się nie zgodzić. > Warto mieć na uwadze, że Żakowski znacznie częściej dokłada (lub jak to z właśc > iwą sobie subtelnością określiła "ajakzupa" przy...dala) rządowi (zwykle z lewe > j strony) niż opozycji, niezależnie kto rządzi. > Ponadto, w dzisiejszym felietonie Żakowski stara się zweryfikować baaaardzo emo > cjonalne i nieprawdziwe określenia, jak "ludobójstwo", "zabijanie opozycji", "H > olocaust", "eugenika", wykorzystywane daleko poza ich normalnym znaczeniem, uży > wane przez dwóch polityków PiS oraz niektórych biskupów. > Mam nadzieję, że episkopat nie jest w Polsce w opozycji do władzy? ... Jasne... Żakowski "wygładz" zbrodnie swoich pupili... ...poderżnięcie gardła nazywa masażem ... zastrzelenie człowieka... uzasadnionym gbiewem prawego obywatela ( prawy obywatel to oczywiście agent specjalny PRL-owskich służb...) ... zamordowanie Wróbla... nazywa zemstą synka Wszystkie polityczne zbrodnie i zastraszanie obywateli... w tym prokuratorów, którym cisną się słowa "zamach" w świetle zebranych dowodów..."wymysłem chorych umysłów" Takie "prawdy tzn. w tym stylu szerzy kłamca i manipulator żakowski.. Cała banda mu przyklaskująca to stado bezmyślnych baranów, lub agentów bezpieki.. Gadzie plemię się rozpanoszyło prze te 50lat ... i zatruwa jadem kłamstwa , obłudy i manipulacji... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: dlaczego cenię 26.10.10, 01:29 ajakzupa napisał: > Dlaczego cenię wysoko, najwyżej Pana Żakowskiego? > > Jakkolwiek by nie było, Pan Żakowski zawsze przypierdzieli opozycji. To luzie o > pozycji stracili zabitego człowieka, ale Pan Żakowski umie im jeszcze bardziej > przypierniczyć. W zęby, w nochal, w brzuch i znów w szczękę, ażeby - łajdacy - > nie myśleli, że jak im ukatrupili, to już im wolno gadać. > > Ziobro przeminie, z PiS-u nie zostanie nawet psia buda, ale bicie po mordzie ty > ch, co pokrzywdzeni oto, co nas będzie wyróżniać. ...cała prawda o chazarskim Żakowskim... w mordę...jeża za jego kłamstwa i manipulacje... Odpowiedz Link Zgłoś
mada.kinhcim Re: Pokusa złych słów 25.10.10, 20:23 Ta pokusa w polityce jest wszechobecna. Ale kto jej ulega, ten podejmuje ryzyko wywołania nieprzewidywalnych, czasem tragicznych skutków. Czy powyzszy komentarz jest adekwatny do "dożynania watah", "wyeliminowanie PiS jako zagrożenia dla demokracji" czy tez do "zaczęło się zabijanie opozycji w Polsce", "Nie chcemy umierać. Mamy rodziny", "to ludobójstwo", " in vitro nazwali eugeniką tylko z tego powodu, że wiąże się ona z selekcją poprzedzającą wszczepienie bardziej obiecujących zarodków."? Panie Jacku morderstwo to morderstwo, a Pan nie jest w stanie sie powstrzymać od politykowania. Odpowiedz Link Zgłoś
garfield69 Re: Pokusa złych słów 25.10.10, 20:24 zgadzam sie z redaktorem Zakowskim. Gdy pierwszy raz przeczytalem w internecie co powiedzial Waszczykowski pomyslalem: ten kretyn pracowal w MSZ na wysokim stanowisku, jak to swiadczy o doborze tam kadr ? No i ten Ziobro. Niestety w Polsce polityk moze sie skompromitowac 100 razy ale i tak zawsze znajda sie durnie, ktorzy oddadza na takiego cwiercinteligenta glos. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Pokusa złych słów 26.10.10, 02:03 garfield69 napisał: > zgadzam sie z redaktorem Zakowskim. > Gdy pierwszy raz przeczytalem w internecie co powiedzial Waszczykowski pomyslal > em: > ten kretyn pracowal w MSZ na wysokim stanowisku, jak to swiadczy o doborze tam > kadr ? > No i ten Ziobro. Niestety w Polsce polityk moze sie skompromitowac 100 razy ale > i tak zawsze znajda sie durnie, ktorzy oddadza na takiego cwiercinteligenta gl > os. jak się zgadzasz z kłamcą i manipulatorem, to albo jesteś baranem, albo SB-ckim agentem - naganiaczem... Odpowiedz Link Zgłoś
malwo Re: Pokusa złych słów 27.10.10, 01:36 Zgadzasz sie z Waszczykowskim i uwazasz, ze czlowiek zginal dlatego, ze jego partia jest w opozycji i po swiecie chodzi jeszcze cala chmara innych narwancow z bronia, zeby zabijac opozycje. Masz prawo. Zgadzasz sie z Ziobra, ze to ludobojstwo. Masz prawo. Ludzie PO sie ciesza, bo nikt nie rozlicza ich z tego co obiecali a czego nie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek ja sie zgadzam 25.10.10, 20:46 ta cholerna opozycja niczego nie rozumie - wszystkie nieszczęścia przez nią, ludzie popełniają samobójstwa (niewinni oczywiście), zabijaja, myślą i mówią złe słowa ... nam potrzeba dobrych słów: o wojnie domowej (Wajda), o nekro- i pedo - filach (Bartoszewski), o dobijaniu watach (Sikorski), o wypatraszaniu (Palikot) ... Tak miło się zasypia mając w głowie melodię dobrych, pełnych miłości słów ... _____________________ na trupach można dobrze zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: ja sie zgadzam 26.10.10, 02:05 trajkotek napisał: > ta cholerna opozycja niczego nie rozumie - wszystkie nieszczęścia przez nią, lu > dzie popełniają samobójstwa (niewinni oczywiście), zabijaja, myślą i mówią złe > słowa ... > nam potrzeba dobrych słów: o wojnie domowej (Wajda), o nekro- i pedo - filach ( > Bartoszewski), o dobijaniu watach (Sikorski), o wypatraszaniu (Palikot) ... > Tak miło się zasypia mając w głowie melodię dobrych, pełnych miłości słów ... > > _____________________ > na trupach można dobr > ze zarobić ... nie życzę zasypiać tej nocy... bo będziesz ,miał koszmnary... niestety.. lepiej śnij... o milej osobie przy Tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Pokusa złych słów 25.10.10, 20:52 Ani Ziobro (choć był ministrem), ani Waszczykowski (choć był nie tylko v-ce ministrem), ani żaden działacz średniego szczebla nie wymyślili bzdur cytowanych przez red. Żakowskiego. To "mistrz", "najwybitniejszy polityk" (w ogóle światło i nadzieja wystraszonych groźbą nieumieszczenia na listach wyborczych PIS-iorków) błyskawicznie postanowił w taki (a nie inny) sposób wykorzystać zdarzenie... I jak zwykle wszystkie "eunuchy" (wg. znajacego ich Dorna) powtarzają to z dobrą miną, udając że są zachwyceni i że tak samo myślą Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Holocaust i aborcja czy in vitro 25.10.10, 20:56 ...to rzeczywiście nie to samo z prostego powodu. Tam mieli być zlikwidowani wszyscy Żydzi bez wyjątku tu natomiast jest wybór. Natomiast tam Żydów (również powołując się na przesłanki naukowe) tu embriony pozbawiano praw ludzkich. I tu może być podobieństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Pokusa złych słów 26.10.10, 02:07 jurber1 napisał: > Ani Ziobro (choć był ministrem), ani Waszczykowski (choć był nie tylko v-ce min > istrem), ani żaden działacz średniego szczebla nie wymyślili bzdur cytowanych p > rzez red. Żakowskiego. To "mistrz", "najwybitniejszy polityk" (w ogóle światło > i nadzieja wystraszonych groźbą nieumieszczenia na listach wyborczych PIS-iorkó > w) błyskawicznie postanowił w taki (a nie inny) sposób wykorzystać zdarzenie... > I jak zwykle wszystkie "eunuchy" (wg. znajacego ich Dorna) powtarzają to z dob > rą miną, udając że są zachwyceni i że tak samo myślą żakowski to nieuk szkolony w Moskwie do manipulowania debilami... tym się od nich różni, że szkolony w Moskwie... Odpowiedz Link Zgłoś
adamzdaleka Pokusa złych słów 25.10.10, 22:18 Sila przewodnia cywlizowanego spoleczenstwa powinna byc tzw, inteligencja. Od jej poziomu zalezy rowniez poziom spoleczenstwa. Jak widac, od miesiecy , moze nawet lat, sytuacja obecna swiadczy tylko o tym, ze nastapila kompletna pauperyzacja inteligencji, dzisiaj to mozna nazwac bigbraderyzacja inteligencji i to niestety jest juz bardzo niebezpieczne dla spoleczenstwa. Z komentarzy pisanych tuaj jesno wynika, ze prawie nikt nie czyta dokladnie i nawet nie potrafil odniesc sie konstruktywnie do wypowiedzi dziennikarza. Taki wypowiedzi uczy sie w cywilizowanym swiecie w szkolach srednich! A u nas tylko emocje! Jakie jest wyjscie z sytuacji bo emocjonalne krzyki kiedys wybrzmieja i pozostanie kompletna pustka a oglupiale spoleczenstwo podda sie pierwszemu szalencowi ktory sie pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Pokusa złych słów 26.10.10, 02:10 adamzdaleka napisał: > Sila przewodnia cywlizowanego spoleczenstwa powinna byc tzw, inteligencja. Od j > ej poziomu zalezy rowniez poziom spoleczenstwa. Jak widac, od miesiecy , moze n > awet lat, sytuacja obecna swiadczy tylko o tym, ze nastapila kompletna pauperyz > acja inteligencji, dzisiaj to mozna nazwac bigbraderyzacja inteligencji i to ni > estety jest juz bardzo niebezpieczne dla spoleczenstwa. Z komentarzy pisanych t > uaj jesno wynika, ze prawie nikt nie czyta dokladnie i nawet nie potrafil odnie > sc sie konstruktywnie do wypowiedzi dziennikarza. Taki wypowiedzi uczy sie w cy > wilizowanym swiecie w szkolach srednich! A u nas tylko emocje! Jakie jest wyjsc > ie z sytuacji bo emocjonalne krzyki kiedys wybrzmieja i pozostanie kompletna pu > stka a oglupiale spoleczenstwo podda sie pierwszemu szalencowi ktory sie pojawi > . trudno powstrzymać emocje, jak się takie kocopoły czyta... obrażają one inteligencję średnio wykształconego obywatela tego kraju... A może lingwisto... prawda "wykształciuchów" zalegających podnóżki swoich mocodawców ... jest inna od wartości ogólnie uznanych...? Odpowiedz Link Zgłoś
malwo Re: Pokusa złych słów 27.10.10, 01:53 Tak Adamie. Czasami mam okazje sluchac ludzi, ktorzy glosuja na PIS. Ich wypowiedzi niczym nie rozna sie od logiki wystapien politykow z PIS. Zawiodlem sie na PO i nie ma na kogo glosowac, wiec nie pojde na wybory. To jedyna rozsadne rozwiazanie. Po obu stronach politycznej sceny slyczac emocjonalne krzyki, brak logicznego wywodu. Odpowiedz Link Zgłoś
same.zalety Pokusa złych słów 25.10.10, 23:34 żakowski powiedział, to co ja czuje już od jakiegoś czasu. politycy używają słów w kontekstach, które zupełnie nie pasują. wyolbrzymiają rzeczy nieważne do ważnych, a ważne do rozmiarów komicznych. nic nie jest takie jak powinno być. nieszczęśliwy wypadek samolotu porównany do mordu wojennego zbrodnia szaleńca przyrównywana do ludobójstwa dyskusja między politykami porównywana do mordowania opozycji w mniej demokratycznych krajach siebie politycy traktują jakby byli co najmniej powstańcami walczącymi o ojczyznę. (co przy okazji moim zdaniem baaardzo obraża ludzi, którzy rzeczywiście ryzykowali życie!) te metafory, słownictwo, porównania, no opanujcie się w końcu! język polityki jest totalnie oderwany od rzeczywistości... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Pokusa złych słów 26.10.10, 02:13 same.zalety napisała: > żakowski powiedział, to co ja czuje już od jakiegoś czasu. > > politycy używają słów w kontekstach, które zupełnie nie pasują. wyolbrzymiają r > zeczy nieważne do ważnych, a ważne do rozmiarów komicznych. nic nie jest takie > jak powinno być. > > nieszczęśliwy wypadek samolotu porównany do mordu wojennego > zbrodnia szaleńca przyrównywana do ludobójstwa > dyskusja między politykami porównywana do mordowania opozycji w mniej demokraty > cznych krajach > siebie politycy traktują jakby byli co najmniej powstańcami walczącymi o ojczyz > nę. (co przy okazji moim zdaniem baaardzo obraża ludzi, którzy rzeczywiście ryz > ykowali życie!) > > te metafory, słownictwo, porównania, no opanujcie się w końcu! język polityki j > est totalnie oderwany od rzeczywistości... ten narząd którym to odczuwasz... ma swoje okresy... w jakim okresie to odczuwasz? zapewne przy pełni księżyca... ten męski nos żakowskiego.. Weź na wstrzymanie owulacji...przestaniesz odczuwać i zaczniesz myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
neo.123 Pokusa złych słów 25.10.10, 23:41 Pisz Panie Jacku, pisz. Odkrywaj manipulacje. Otwieraj oczy, uszy, głowy... Edukuj. Ludzi Pańskiego formatu na prawdę rzadko się spotyka. Oby więcej Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Pokusa złych słów 26.10.10, 02:14 neo.123 napisała: > Pisz Panie Jacku, pisz. Odkrywaj manipulacje. Otwieraj oczy, uszy, głowy... Edu > kuj. Ludzi Pańskiego formatu na prawdę rzadko się spotyka. Oby więcej OOOO! sam Jacek pisze o sobie... Czy to jest "głośno myślę"...? Odpowiedz Link Zgłoś
first.tb Pokusa złych słów 25.10.10, 23:48 Rację ma p. red. J. Żakowski. A potwierdzenie tego znajduję, niestety, w większości postów pod jego tekstem... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Pokusa złych słów 26.10.10, 02:17 first.tb napisała: > Rację ma p. red. J. Żakowski. A potwierdzenie tego znajduję, niestety, w większ > ości postów pod jego tekstem... "Kupą Panowie...Kupą"... kupy nie ruszą... Ale pojawiają się również w tej kupie... diamenty... malutkie, ale maja swoją wartość... bo jaką wartość ma kupa...? Kupa tu jest wielgachna... całe szambo GW... Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Walka o przetrwanie 26.10.10, 01:15 Sprawa jest prosta Ci ludzie walcza o przetrwanie. KIm oni beda jak nie bedzie dla nich stanowski? Waszczykowski przeciez nie zostawil suchej nitki na polityce zagranicznej prowadzonej przez PO a potem jak robota w Palacu sie skonczyla zglosil sie do MSZ bo chcial sie zalapac na jakies stanowisko. Oferty nie przyjeto, bo tylko idiota zatrudnil by kogos kto jest przeciwnikiem obecnej polityki zagranicznej u siebie w ministerstwie! Wpadl wiec na pomysl ze bedzie Prezydentem Lodzi! Jesli Prezydentura nie wypali gdzie pojdzie? To sa ludzie,ktorzy do dobrej emerytury musza sie gdzies zalapac, Waszczykowski byl wice MSZ ale moze byc tez dyrektorem Muzeum Narodowego jak trzeba bedzie albo doradca jakiejkowiek spolki itd. Powiedzial szczerze, ma rodzine, tak jak wszyscy mamy! Chce pracowac dla Polski, tak jak i my wszyscy pracujemy z ta tylko roznica, ze ON i jemu podobni pracuja na forse z naszych podatkow. Wiec chyba czas by glosowac za tym co proponuje Palikot kadencyjnosc na wszystkich stanowskach! Innaczej bedziemy niesutannie bulic forse na fundusz emerytalny bylych i jakze czesto nieudanych politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Walka o przetrwanie 26.10.10, 02:22 gburiaifuria napisała: > Sprawa jest prosta Ci ludzie walcza o przetrwanie. KIm oni beda jak nie bedzie > dla nich stanowski? Waszczykowski przeciez nie zostawil suchej nitki na polityc > e zagranicznej prowadzonej przez PO a potem jak robota w Palacu sie skonczyla z > glosil sie do MSZ bo chcial sie zalapac na jakies stanowisko. Oferty nie przyje > to, bo tylko idiota zatrudnil by kogos kto jest przeciwnikiem obecnej polityki > zagranicznej u siebie w ministerstwie! Wpadl wiec na pomysl ze bedzie Prezydent > em Lodzi! Jesli Prezydentura nie wypali gdzie pojdzie? To sa ludzie,ktorzy do d > obrej emerytury musza sie gdzies zalapac, Waszczykowski byl wice MSZ ale moze b > yc tez dyrektorem Muzeum Narodowego jak trzeba bedzie albo doradca jakiejkowiek > spolki itd. Powiedzial szczerze, ma rodzine, tak jak wszyscy mamy! Chce pracow > ac dla Polski, tak jak i my wszyscy pracujemy z ta tylko roznica, ze ON i jemu > podobni pracuja na forse z naszych podatkow. Wiec chyba czas by glosowac za tym > co proponuje Palikot kadencyjnosc na wszystkich stanowskach! Innaczej bedziemy > niesutannie bulic forse na fundusz emerytalny bylych i jakze czesto nieudanych > politykow. OOO! piejca Palikota -złoczyńcy się pojawił... Czyją skórę wyprawisz ...? Barani łbie...On przy piwku i golfie z Donkiem i Bronkiem dogadał się, żeby baranów z SLD i innych partyjek podłapać i frajerów bez swojego zdania... manipuluje takich jak ty półgłówków populistycznymi hasłami, żeby ratować skórę donka i bronka palancie ślepy... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Pokusa złych słów 26.10.10, 01:23 A co Panie Żakowski..?! Nie zaczęło się zabijanie opozycji?! Zaczęło się w tym roku... 1. samobójstwem w kancelarii prezydenta Lecha Kaczyńskiego... przypadkowo został odkryty agent spec-służb? Co manipulatorze Żakowski? 2. Szyfrant Zielonka... przechwycił w marcu zaszyfrowany dokument w sprawie Smoleńska...? Co manipulatorze Żakowski? 3. Pan Wróbel, o którym wiadomo, że posiadał własną ocenę dowodów w sprawie Smoleńska, które miał przedstawić w rosyjskim MAK.."syn go poćwiartował" bo po naćpaniu przez spec-służby przyznał się do wszystkiego...- Co manipulatorze Żakowski...? 4. Politycy PIS zaatakowani w biurze poselskim w Łodzi, przez emerytowanego oprawcę służb PRL-owskich... Co manipulatorze Żakowski? Nagle, dla zmyłki... wszyscy politycy z innych partii dostają pogróżki..."O Panie...!" -To zwykła ściema w stylu sowieckiej agentury i manipulatora Żakowskiego... hybrydy prl-owskiej i czerwonych khmerów... Manipulatorze,sługusie bolszewicko-faszytowskich sił w Polsce! Dość twoich kłamstw, manipulacji i wyśmiewania polityków i... chemitrali ... widziałem twój głupkowaty uśmiech.." "ludzie coś na niebie zwykłe smugi.... teorie spiskowe..". czy coś w tym rodzaju...Może imbecyl w stylu J.Ż..uważa, że 16 samolotów lata w jednej chwili w różnych kierunkach i tworzy na niebie siatkę chmurzastych wstęg z lotów pasażerskich... Może w twoim kołchozie z którego wypełzłeś miałeś przytępych debili za kolegów w klasie... Tu masz Naród Polski, i nie wypowiadaj się za niego bo to nie twoja klasa!! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Pokusa złych słów 26.10.10, 01:26 ossi-pol napisał: > Tak trzymać ! Prosto z mostu, prosto w oczy - tak trzymać ! Prawda już dociera > do elektoratu. Trzymaj sie za swoje jaja...bo z nadęcia przepukliny dostaniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
ossi-pol Re: Pokusa złych słów 26.10.10, 08:55 @drzejlowski ! urodziłeś się takim chamem, czy bierzesz korepetycje u piskorzy ?! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Pokusa złych słów 26.10.10, 19:38 ossi-pol napisał: > @drzejlowski ! urodziłeś się takim chamem, czy bierzesz korepetycje u pi > skorzy ?! ...do bydło na tym forum tylko na chamstwo reaguje pozytywnie... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Pokusa złych słów 26.10.10, 02:40 ... No jacek... czas zwijac manatki... Gw sie kończy... i jąkała michnik też... Odpowiedz Link Zgłoś
spoko.0 Żakowski ulega pokusie barokowej logiky polskiej 26.10.10, 03:06 Nie rozumię o czym jest mowa w tym tekscie. Jeśli tylko o "pisuarach" tekst jest w porządku ale nie zabłyszczył jakaś nową argumentacją. Ciągle to samo słyszę od 5 dni. Jeśli o polskich biskupach, tekst jest po prostu głupi i obok tematu. Na całym świecie KK używa argumentu eugeniki żeby się sprzeciwiać stucznemu zapłodnieniu. I faktycznie jesteśmy wobec problemu jak rozwiązać problem użytku zamrożonych zarodków. Wcale nie jestem pewna czy istnieje jakiekolwiek państwo z kręgu kultury chrześcjanskiej który rozwiązał ten problem prawny. A są lekarze którzy chcieliby komórki narazie zamrożonych zarodków używać do celów leczniczych. I tu chyba jesteśmy faktycznie na pograniczy tak zwanej "eugeniki". Więc poproszę Żakowskiego o pogłębienie tematu zanim na nowo spłodzi kolejny tekst o in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: A póki co nie korzystajmy z in vitro, nie stos 26.10.10, 10:19 A póki co nie korzystajmy z in vitro, nie stosujmy prezerwatyw, nie róbmy transfuzji krwi i przeszczepów. Dobry Bóg nas wyleczy. Wystarczy wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
spoko.0 Re: A póki co nie korzystajmy z in vitro, nie sto 26.10.10, 11:51 > A póki co nie korzystajmy z in vitro, nie stosujmy prezerwatyw, nie róbmy trans > fuzji krwi i przeszczepów. A póki co KK nie dysponuje uprawnieniem którym mógłby zmusić posłów do głosowania w Sejmie według życzeń biskupów. Natomiast nie widzę powodu żeby KK nie mógł zabrać głosu w debacie publicznej poprzedzjącej głosowanie i nie mógł wyłożyć swe argumenty. Proszę także pamiętać że każdy argument ma taką właściwość że jednych przekonuje a drugich nie i że w demokracji każdy człowiek dysponuje swym wolnym umysłem który nawet KK nam przyznaje. Więc póki co nie widzę powodu żeby się denerwować . Odpowiedz Link Zgłoś
malwo Re: A póki co nie korzystajmy z in vitro, nie sto 27.10.10, 02:13 Prawda, ze KK ma prawo wypowiadac sie na wszystkie tematy. Nie slucham tego, co gadaja chlopy sukniach, wiec mnie to nie obchodzi. Uwazam, ze grozba ekskomuniki dla poslow, ktorzy zaglosuja nie tak jak chce KK jest niedozwolona ingerencja KK w sprawy swieckiego panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko.0 Re: A póki co nie korzystajmy z in vitro, nie sto 26.10.10, 12:11 > A póki co nie korzystajmy z in vitro, nie stosujmy prezerwatyw, nie róbmy trans > fuzji krwi i przeszczepów. Dobry Bóg nas wyleczy. Wystarczy wierzyć... Póki co Konstytucja III RP nikogo nie zmusza ani do wiary ani do ulegania argumentom biskupów. Więc póki co nie widzę powodu żeby się denerwować że mamy publiczną dyskusję obok debaty w Sejmie . Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: A póki co nie korzystajmy z in vitro, nie sto 26.10.10, 20:01 pis_busters napisała: > A póki co nie korzystajmy z in vitro, nie stosujmy prezerwatyw, nie róbmy trans > fuzji krwi i przeszczepów. Dobry Bóg nas wyleczy. Wystarczy wierzyć... ... nie uogólniaj...jestem za transfuzją krwi... prezerwatywami... przeszczepami...mam pewne wątpliwości natury moralnej, ale ogólnie jestem za.. i mam gdzieś tzw."dogmaty religijne" Jeżeli chodzi o INVITRO... to zupełnie inna sprawa... jestem przeciw stosowanie wycinków wiedzy do całego człowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Żakowski ulega pokusie barokowej logiky polsk 26.10.10, 19:43 spoko.0 napisała: > Nie rozumię o czym jest mowa w tym tekscie. > > Jeśli tylko o "pisuarach" tekst jest w porządku ale nie zabłyszczył jakaś nową > argumentacją. Ciągle to samo słyszę od 5 dni. > > Jeśli o polskich biskupach, tekst jest po prostu głupi i obok tematu. Na całym > świecie KK używa argumentu eugeniki żeby się sprzeciwiać stucznemu zapłodnieni > u. I faktycznie jesteśmy wobec problemu jak rozwiązać problem użytku zamrożonyc > h zarodków. Wcale nie jestem pewna czy istnieje jakiekolwiek państwo z kręgu ku > ltury chrześcjanskiej który rozwiązał ten problem prawny. A są lekarze którzy c > hcieliby komórki narazie zamrożonych zarodków używać do celów leczniczych. I t > u chyba jesteśmy faktycznie na pograniczy tak zwanej "eugeniki". > > Więc poproszę Żakowskiego o pogłębienie tematu zanim na nowo spłodzi kolejny te > kst o in vitro. ... już Cię kocham... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
easy.teraz Pokusa złych słów 26.10.10, 07:36 >Jeśli osoby pełniące tak odpowiedzialne funkcje publicznie mówią takie rzeczy, to słuchacze albo mają je za niebezpiecznych dla Polski wariatów Należało napisać: "Jeśli osoby pełniące tak odpowiedzialne funkcje publicznie mówią takie rzeczy, to są one niebezpieczne dla Polski" i zakończyć artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
malwo Re: Pokusa złych słów 27.10.10, 02:22 Easy p. Zakowski we fragmencie, ktory chcialbys cenzorowac napisal to co ja mysle o osobach publicznych, ktore mowia takie rzeczy. Niebezpieczne dla Polski nie jest to, ze Ziobro plecie brednie. Niebezpieczne dla Polski jest to, ze rzad nie dziala skutecznie i nie prowadzi koniecznych reform. Brednie wydgadywane przez opozycje nie pozwalaja na merytoryczna debate o tym co jest obecnie do zrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
albertmitchel czy sa podstawy prawne aby pozwać Palikota? 26.10.10, 08:15 Palikot mówił o wypatroszeniu i odstrzeleniu Jarkacza. Prokuratura mogłaby zbadać czy jego słowa miały wpływ na mordercę. No i gdyby miały toby burak poszedł sobie posiedzieć. A felietonik słabiutki moim skromnym zdaniem , pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
glendanzig Pokusa złych słów 26.10.10, 08:54 Podobnie jak aborcja nie ma - wbrew językowi dużej części księży - nic wspólnego ze zbrodnią Holocaustu. Choćby z tego powodu, że kompletnie czym innym są indywidualne decyzje prokreacyjne, a czym innym zbrodnicza polityka nazistowskiego państwa wyrastająca z rasistowskich uprzedzeń. Tego uczciwie zestawić się nie daje. Jeśli dla Pana, Panie Redaktorze, aborcja jest indywidualną DECYZJĄ PROKREACYJNĄ, to pozostaje mi powinszować lotności umysłu i szerokich, europejskich horyzontów myślowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kakanek81 Pokusa złych słów 26.10.10, 09:00 Jak już pisałem z P.Red.J.Żakowskim raz się zgadzam,raz nie.Różnie to bywa.Moim zdaniem,to jeden z najrzetelniejszych i światlejszych dziennikarzy III RP.Tekst,który popełnił jest moim zdaniem dobry i rzetelny.W pełni z nim akurat w tej sprawie się zgadzam. Czytając dyskusję na tym forum zastanawiam się czego oprócz zwady szukają jego uczestnicy.Opinia jest jak DUPA,każdy ma swoją.To jednak nie upoważnia do wbijania interlokutora w błoto wszelkimi słowy. A jeżeli ktoś ma jakieś "migawy" do tekstu J.Żakowskiego,niech nas wszystkich zaskoczy,oświeci i........napisze lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejlowski Re: Pokusa złych słów 26.10.10, 20:41 kakanek81 napisał: > Jak już pisałem z P.Red.J.Żakowskim raz się zgadzam,raz nie.Różnie to bywa.Moim > zdaniem,to jeden z najrzetelniejszych i światlejszych dziennikarzy III RP.Teks > t,który popełnił jest moim zdaniem dobry i rzetelny.W pełni z nim akurat w tej > sprawie się zgadzam. > > Czytając dyskusję na tym forum zastanawiam się czego oprócz zwady szukają jego > uczestnicy.Opinia jest jak DUPA,każdy ma swoją.To jednak nie upoważnia do wbija > nia interlokutora w błoto wszelkimi słowy. > > A jeżeli ktoś ma jakieś "migawy" do tekstu J.Żakowskiego,niech nas wszystkich z > askoczy,oświeci i........napisze lepszy. Już się robi... A co Panie Żakowski..?! Nie zaczęło się zabijanie opozycji?! Zaczęło się w tym roku... 1. samobójstwem w kancelarii prezydenta Lecha Kaczyńskiego... przypadkowo został odkryty agent spec-służb? Co manipulatorze Żakowski? 2. Szyfrant Zielonka... przechwycił w marcu zaszyfrowany dokument w sprawie Smoleńska...? Co manipulatorze Żakowski? 3. Pan Wróbel, o którym wiadomo, że posiadał własną ocenę dowodów w sprawie Smoleńska, które miał przedstawić w rosyjskim MAK.."syn go poćwiartował" bo po naćpaniu przez spec-służby przyznał się do wszystkiego...- Co manipulatorze Żakowski...? 4. Politycy PIS zaatakowani w biurze poselskim w Łodzi, przez emerytowanego oprawcę służb PRL-owskich... Co manipulatorze Żakowski? Nagle, dla zmyłki... wszyscy politycy z innych partii dostają pogróżki..."O Panie...!" -To zwykła ściema w stylu sowieckiej agentury i manipulatora Żakowskiego... hybrydy prl-owskiej i czerwonych khmerów... Manipulatorze,sługusie bolszewicko-faszytowskich sił w Polsce! Dość twoich kłamstw, manipulacji i wyśmiewania polityków i... chemitrali ... widziałem twój głupkowaty uśmiech.." "ludzie coś na niebie zwykłe smugi.... teorie spiskowe..". czy coś w tym rodzaju...Może imbecyl w stylu J.Ż..uważa, że 16 samolotów lata w jednej chwili w różnych kierunkach i tworzy na niebie siatkę chmurzastych wstęg z lotów pasażerskich... Może w twoim kołchozie z którego wypełzłeś miałeś przytępych debili za kolegów w klasie... Tu masz Naród Polski, i nie wypowiadaj się za niego bo to nie twoja klasa!! Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Pokusa złych słów 26.10.10, 09:00 ..my jako obywatel z prawem wyboru wladzy w Polsce ,zapamietamy kto i jak mowi i co czyni a potem odpowiednio zaglosujemy czy jestes za czy przeeciwko takim polityka.. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Fakty mówią za siebie... 26.10.10, 09:28 Wystarczy przeczytać ociekające kłamstwem i chamstwem posty na tej jednej stronie by stwierdzić, że nie należy podpisywać się pod "deklaracją łódzką". Fakty mówią za siebie... Niech Kłamczyński zacznie od siebie i swoich cyngli. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Pokusa złych słów 26.10.10, 10:21 Dużo prawdy. Tyle że zabrakło mi nieco pointy - a wg mnie jest ona mniej więcej taka: Wszystkie te cytowane ( i nie cytowane również) wypowiedzi PiS-owców odnoszą się do emocji, a fakty mają w nich znaczenie jedynie pomocnicze i są traktowane z, powiedzmy, pewną nonszalancją. Dlaczego ? Sprawa jest, moim zdaniem, dosyć prosta - bo zasadniczy elektorat PiS-u mniej myśli a bardziej kieruje się emocjami, nie potrafi analizować i wyciągać wniosków - woli "gotowce", nie jest w stanie ogarnąć i zrozumieć skomplikowanego świata - i pragnie prostych, zrozumiałych dla niego recept i wytłumaczeń. Stąd "nie zabijajcie nas !", stąd "ludobójstwo", stąd ten cały teatr rozpaczy, uogólnianie itp. Stąd marsze z pochodniami i ciągłe stawianie się w roli ofiar i prześladowanych, stąd rozdmuchana do monstrualnych rozmairów żałoba, stąd ciągłe insynuacje i pomówienia - z pełną premedytacją niedokańczane przed ostatnim słowem (żeby uniknąć odpowiedzialności) - ale na tyle jednoznaczne żeby zrozumiał je nawet dosyć tępawy wyznawca PiS-u. Przytoczę dla przykładu jedno tylko wejście prezesa z czasów nagonki na tzw. "oligarchów" : >Jeśli ktoś ma pieniądze - to znaczy że skądś je ma< Takich odwołujących się do emocji wypowdzi było (i zapewne będzie) jeszcze wiele, a dla tej części wyznawców którzy są za tępi nawet na tak "cienkie aluzje" - jest Radio Maryja, Gazeta Polska, Rafał Ziemkiewicz a na końcu różne trolle forumowe używające argumentów typu: " ty ch...., gnido czy chazarski pachołku "(cokolwiek by to miało znaczyć). Pocieszające jest tylko to że nas, myślących, jest coraz więcej - może nie aż tak dużo jakbym chciał, ale na szczęście wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jercym54 Pokusa złych słów 26.10.10, 15:49 Biskupi ciągle powielają fałszywą opinię iż aborcja to Hitler, Stalin itd. HITLER I STALIN TOTALNIE ZAKAZYWALI ABORCJI. Tak było również za Caocescu w Rumunii. Kiedy wreszcie się ta prawda przebije do publicznej świadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku hej, karykakaturo dziennikarska nr.015 26.10.10, 18:19 O tak, pokusa jest bardzo be. Ja lubię na przyklad czekoladki, najbardziej belgijskie, po ktore prawie co tydzien jade sobie za kanal i kupuje kilogramami, rowniez piwo tam jest swietne. Belgia piwem stoi i ilez rodzajow. Warto tam sie wybrac. Naprawde pokusa wielka. A na slowa nie trzeba uwazac. A najwazniejsze tej piszacej karykatury tam nie bedzie. Bo choc ona taka europejska jest bodajze, to chyba tylko w gebie. Tutaj na zachodzie nie ma czego szukac. Ona tylko jezyk kaczynski zna. Wiec beknie od razu. --- passent.blog.polityka.pl/?p=769#comment-181632 Odpowiedz Link Zgłoś