best.dezynwoltura 31.10.10, 02:05 Świetny tekst! Płakałam ze śmiechu... A konto na fejsbuku, niestety, mam.Ale dołączę może Ducha Świętego do grona przyjaciół :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loneshewolf Duch Święty na Facebooku 31.10.10, 18:32 Ja też nie mam konta na Facebooku, a na cudze konta przestałam zaglądać odkąd dowiedziałam się, że ulubionym pisarzem jednego z moich ulubionych znajomych jest Paulo Coelho. Przeżyłam taki szok kulturowy, że do dziś nie mogę dojść do siebie. Wszyscy mają jakieś mniej lub bardziej mroczne tajemnice (strach pomyśleć jakie może mieć Duch Święty!), ale niektóre z nich nigdy nie powinny wychodzić na jaw! Odpowiedz Link Zgłoś
your-cosmopolitan Re: Duch Święty na Facebooku 03.11.10, 22:48 A co masz przeciwko Paulo Coelho? Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Re: Duch Święty na Facebooku 04.11.10, 01:31 loneshewolf napisała: > Ja też nie mam konta na Facebooku, a na cudze konta przestałam zaglądać odkąd d > owiedziałam się, że ulubionym pisarzem jednego z moich ulubionych znajomych jes > t Paulo Coelho. Przeżyłam taki szok kulturowy, że do dziś nie mogę dojść do sie > bie. Wszyscy mają jakieś mniej lub bardziej mroczne tajemnice (strach pomyśleć > jakie może mieć Duch Święty!), ale niektóre z nich nigdy nie powinny wychodzić > na jaw! noooooooo:)fajnie ,że nie macie kont na Facebooku ,bardzo mnie to cieszy -bo ja na ten przyklad Mam i to nie tylko na facebooku-nie mam juz na netlogu,bo mi sie znudziło ,nie mam juz na naszej klasie,bo zrobił się poziomek,ale na face-jest przyzwoicie ,a to dlatego,ze nie ma ludzi ,którzy zbieraja profile,tylko maja znajomych .trzeba-przepraszam byc idiota,zeby zbierac profile -inaczej strony inetrnetowe ,które nie reklamuja niczego,nic do zaoferowania nie mają-swoisty hyde park...ale to z angielska -rodzimy DS moze nie zrozumiec -co rano na face daj popalic-malo tego słyszymy sie w radio ,oraz spotykamy w realu...i bardzo dobrze,ze nie ma tam nudziarzy ,którzy maja do zarzucenia komus fakt czytania coello-nie czytalam ani jedej jego ksiazki , ale gdym z dwojga miała wybrac jedno-to wybrałabym to ,kótre powiedziało o sobie wiele jesli nie wszystko na kumpla-i miałabym gdzies czy czyta cohello czy tylko piłuje dostojewskiego,kotrego ososbiscie przerobiłam w wieku lat ok 19,po rozno z mannem ,skoratesem itd.czasem trzeba dorosnac do pokochania ludzi i ich prawdziwych historii-jestem z tych ,którzy dzielą sie z pobita i pijana matka gowniarza ostatnim papierosem-nie oceniam,nie pouczam-zycze wszystkiego dobrego a nudziarzom mowie-idzcie rzygac swoja zółcia tam-gdzie mnie nie ma-poza facebook:P Odpowiedz Link Zgłoś
adrien.bez.brody Re: Duch Święty na Facebooku 27.11.10, 20:11 Jeśli to powyżej to troll to CHAPEAU BAS - mistrzostwo świata! Odpowiedz Link Zgłoś
agi-ko Duch Święty na Facebooku 03.11.10, 15:45 Szanowny Autor w niesmiałości swej nie sprawdził Boga Ojca - obecny w czterech odsłonach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Duch Święty na Facebooku 03.11.10, 19:48 Strony "NIE dla homoseksualnej parady..." nie ma od tygodnia chyba, została zablokowana. Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Duch Święty na Facebooku 03.11.10, 20:29 Varga,nie jesteś ty mądry tylko pretensjonalnie udajesz mądrego - o twoim skamienielinie mózgowo świadomościowym świadczy nie to ( poplątanie formantów zgody i przynależności powyżej umyślne redaktorzy...) że nie masz konta na facebooku ale że piszesz takie teksty o tym filmie i o tym problemie.... film jest ponury okrutny i opowiada o nędznej próbie zrównania nierówności klasowo świadomościowo społeczno finansowo i rasowo jakichś tam - film jest w istocie wariacją na temat czy ekspozycją tematu szekspirowskiego mianowicie tematu Shylocka .... zainteresowanych odsyłam do książki Hansa Majera "Odmieńcy", Varga, czytajh, ucz się, pracuj, nie pajacuj Odpowiedz Link Zgłoś
massila Duch Święty na Facebooku 03.11.10, 21:23 Panie Krzysztofie, Facebook to ludzie, a ludzie bywają głupi. W realu też ma się styczność z głupimi ludźmi, ale to nie powód, by w geście protestu nie wychodzić z domu. FB to tylko narzędzie i od nas samych zależy jak je wykorzystamy. Nie chcemy, by oglądano nasze zdjęcia, czytano nasze wiadomości, klikano w nasze linki, to ustawiamy w profilu, by tak właśnie było. Proste. Facebook to tylko technologia, niekiedy bardzo przydatna, bo pozwalająca na komunikację z wieloma osobami na raz. Nie ma co reagować alergicznie, albo zadzierać nosa i mówić jakim to się jest indywidualistą, jakim pod prąd wywrotowcem, tylko dlatego, że nie ma się konta na portalu społecznościowym. Jeśli człowiek umie używać mózgu, to mu nawet i taki facebook nie straszny! Pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
e_mosze Duch Święty na Facebooku 03.11.10, 21:48 Już po prostu tłukę się po udach z uciechy. Pretensjonalny, świętoszkowaty, pseudointelektualny buc. Prawdziwy Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta Duch Święty na Facebooku 03.11.10, 23:07 są pedały - jest wierszówka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek głosy na Facebooku 03.11.10, 23:55 konto na facebooku to nic trwałego, raz jest, raz go nie ma ... to kwestia tolerancji INNYCH Odpowiedz Link Zgłoś
pyskata666 Duch Święty na Facebooku 04.11.10, 00:31 Tez nie mam konta i zakladac nie zamierzam. Nie wiedzialam nawet, ze mozna toto przegladac nie zapisujac sie. Ale co tam - wpisalam swoja ulubiona postac. Paszczakow jest 65 sztuk (plci obijga), ale dwoch takich Muminkowych. Trzeci, z takim samym imieniem i nazwiskiem - Pan Paszczak - reklamuje sie zdjeciem jakiegos malo sympatycznego ksiedza, wiec go nie licze. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Duch Święty na Facebooku 05.11.10, 11:30 A niby dlaczego paszczaków nie może być 65? Ja się dziwię, że tak mało. Myślę, że muminków i filifionek też powinno być sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
pyskata666 Re: Duch Święty na Facebooku 05.11.10, 22:48 Oczywiscie, ze nic zlego w tym nie ma. Ale to jednak fascynujace, ze Paszczak ma tak bogate zycie, a ja nic o tym nie wiem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
minstrel515 Mam konto na Facebooku, 04.11.10, 00:45 ale nikt nie chce się ze mną bawić. Z braku czasu. Piszę książkę: "Samotny na Facebooku". Odpowiedz Link Zgłoś
mata68 Duch Święty na Facebooku 04.11.10, 01:40 generalnie wiele problemów , o których tu skromnie mówicie - o sobie-nie miałoby miejsca,gdybyscie mieli wirualny chocby kontakt z innymi-nie tkwilibyscie w samouwielbieniu-ja wiem jest 01 :35 -i jestem tu-ale całkiem niedawno wróciłam z pracy:) z ludzmi,i strasznie mnie zirytowaliscie tym gledzeniem....społeczenstwo informatyczno-informacyjne.....:) a siedzcie sobie sami w tych waszych wydumanych swiatach....mozecie rowiez nie odsłaniac okien,zamykac dwie pary drzwi na 10 róznych zamków ,bo jeden centralny moze sie otworzyc,pod zadnym pozorem nie piszcie blogów,ani nie daj boże nie pokazujcie sie na fotografiach....jeszcze ktos was niechcacy zobaczy :)kupcie burki ,albo bandamki....i czapy nasuncie na oczy...:)nie uczcie sie robic stron internetowych...bo po co...ani nie rozmwiajacie z nikim na czacie na forum jakimkolwiek,a co dopiero na facebooku -jeszcze ktos was pozabija za poglądy....w ogóle-najlepiej nie istniejcie wcale...skoro juz nie macie nic do powiedzenia. a przy okazji -na face-ja to ja i nikt inny:) Odpowiedz Link Zgłoś
pyskata666 Re: Duch Święty na Facebooku 04.11.10, 09:30 Czyli, krotko mowiac, kto nie ma knota jest nienormalny. Mam znakjomych - w realu, takich, ktorych czesto fizycznie widuje - ktorzy faktycznie tak uwazaja. Ale przynajmniej Paszczak jest OK, a to juz duza ulga. Fanki moga byc ulomne. A tak wogole - nie chodzi tu chyba o to, aby sie chwalic czego to sie nie robi. Przynajmniej ja tego tak nie odbieram. I nie o to, ze jak inni bawia sie zabawkami, ktore mnie nie interesuja, to sa glupi. Ludzie nie podchodzcie do tego tak powaznie, to nie polityka. Czy nie mozna juz z niczego pozartowac? Po prostu z zewnatrz ma sie inna perspektywe i inaczej rzeczy wygladaja. czasem wygladaja zabawnie, ale chyba o to chodzi Duchom Swietym, Che Gevarrom (nie wiem jak to odmienic) i Paszczakom z Facebooka? Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Duch Święty na Facebooku 04.11.10, 01:52 Inaczej odebrałem The Social Network i postać samego twórcy portalu (w filmie!). Nie bardzo rozumiem z jakiego powodu (po obejrzeniu filmu) ktokolwiek miałby komukolwiek cokolwiek rozbijać na głowie. Ale być może jest to, jak słusznie zauważył pan Krzysztof, różnica pokoleniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
welniasty Duch Święty na Facebooku 04.11.10, 10:36 Z całym szacunkiem dla jego osoby, ale p. Varga uprawia tutaj niestety publicystykę w stylu "nie widziałem, ale to słaby film jest, widziałem zwiastun"... Szczerze - jestem zażenowany poziomem tego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
same.zalety Re: Duch Święty na Facebooku 04.11.10, 12:49 prawda? nie ma to jak ludzie, którzy oceniają Facebooka i nie mają na nim konta:) mi osobiście ten portal bardzo odpowiada, mam znajomych którzy rozjechali się po Polsce i świecie, a facebook pomaga nam utrzymać kontakt. Przynajmniej jak się wszyscy zjeżdżamy, to jest o czym pogadać, bo jesteśmy w miarę na bieżąco. Pozdrowienia dla fejsbukowiczów;) Odpowiedz Link Zgłoś
rochla Duch Święty na Facebooku 04.11.10, 13:28 Kocham facebook. Mieszkam za granica i fb pozwala mi utrzymac zywy kontakt z przyjaciolmi i rodzina w kraju. Niech zyje Zuckerberg! :) Bubkiem to jest tu Varga, z tym swoim epatowaniem prymitywnymi reakcjami emocjonalnymi ("od jego samego początku marzyłem, by zetknąć się osobiście z Zuckerbergiem i rozbić mu na głowie butelkę, względnie rozjechać go samochodem..") Odpowiedz Link Zgłoś
eleona Re: Duch Święty na Facebooku 04.11.10, 14:56 rochla napisała: > Kocham facebook. Mieszkam za granica i fb pozwala mi utrzymac zywy kontakt z pr > zyjaciolmi i rodzina w kraju. A rozmowy i listy nie nadają się do utrzymywania kontaktów? Odpowiedz Link Zgłoś
same.zalety Re: Duch Święty na Facebooku 05.11.10, 13:29 umknęło ci słowo "żywy" ze sformułowania "żywy kontakt". Na facebook'u możesz się dzielić wrażeniami i pisać co u ciebie w czasie rzeczywistym. I jest na tyle fajnie połączony z innymi serwisami, że twoja rodzina i znajomi mogą (jeśli chcesz) się dowiedzieć, jaką muzykę ostatnio lubisz, który artykuł przeczytałeś w gazecie, możecie sobie nawet o nim podyskutować w komentarzach. Siłą rzeczy nie jest to możliwe przy telefonach, listach (mailach)-bo opisujesz sytuację przeszłe i nie wszystko chce ci się opisywać. Na świadomość "żywego kontaktu" składa się także masa nieistotnych malutkich myśli, wydarzeń, cytatów, które cię rozbawiły. Nie opiszesz tego w mailu, bo tego byłoby za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
eleona Duch Święty na Facebooku 04.11.10, 14:50 A gdyby Pan zarejestrował się jednak na FB i dołączył Jezusa do "ulubionych" - Face obwieściłby na tablicy (sic!) , ze teraz Pan i Jezus jesteście znajomymi. Proszę się skusić, to doprawdy niesamowite przeżycie:) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_prosektorium Duch Święty na Facebooku 21.11.10, 20:28 Przecież ten film jest masakrycznie wręcz nudny. Nie ma żadnego napięcia pomiędzy przyjaciółmi, którzy stają się wrogami. Główny bohater bez wyrazu. Nie da się zbudować dramatyzmu bazując jedynie na [całkiem udanej zresztą] ścieżce dźwiękowej. Odpowiedz Link Zgłoś
paula28 Duch Święty na Facebooku 27.11.10, 11:39 Świetny tekst, popłakałam się ze śmiechu :)) Odpowiedz Link Zgłoś