Dodaj do ulubionych

Kto zostanie Kaczyńskiemu

24.11.10, 09:13
Dzisiaj red.Wojciechowski zostanie wyrozniony; zje jajko na mieko w sekretariacie Kajfasza.
Moze nawet na sekunde zajrzy do niego sam Szef?
Dobrze napisane Wojciechowski, tak trzymac!
Obserwuj wątek
    • 123jna Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 09:44
      Moim zdaniem prezydent Bronislaw Komorowski wykazal sie wielka madroscia zapraszajac gen. Jaruzelskiego. Kto inny jak nie on zna najlepiej (z autopsji) Rosje, jako dziecko polskiego szlachcica trafil tam, na "nieludzka ziemie", zostal zindoktrynowany, sluzyl okupantowi, na starosc zmienil poglady na "wlasciwe" - kto z innych zaproszonych bedzie lepszym doradca? Kaczynski, ktory nie byl nigdzie, siedzial u mamy za pazucha, naczytal sie opracowan jak te z IPN-u, pisanych przez zoltodzioby itp. Co on moglby doradzic - wojne? Badzmy rozsadni tak jak nasz nowy, madry prezydent. Dobry wybor! Bez uprzedzen i po chrzescijansku.
    • mroowa49 A kto to jest Błaszczak? 24.11.10, 10:22
      za semper fidelis Szczypińska - szacun dla ministra Millera. Dla mnie to Buster Keaton polskiej polityki.
      A może prezes zacznie używać łaciny? Ten program polaryzacyjno-dyfuzyzjny, socjotechnika i absmak - niestrawne nawet dla jego betonelektoratu.
    • aekielski Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 11:16
      Nie pisze się "Kim Dzong Il ostrzelał Południe. ,a pisze się "Czym Dzong Il ostrzelał Południe.
    • ajakzupa zapomniałeś, propagandzisto 24.11.10, 11:17
      Zapomniałeś, propagandzisto, bo przecież żadnym sposobem - publicysto, że generał sam liczy na osąd historii.

A zatem ten osąd ma: degenerat, który milionom Polaków zgotował okrutny los.

A ty, propagandzisto, i pan prezydent, możecie sobie nawet zapraszać ducha Pinocheta. Już pana Wołka, który klęczał przez zbrodniarzem Pinochetem, honorujecie, publikując jego teksty. Śmiało, zapraszajcie łajdaków. W kolejce czekają: duchy Hitlera i Stalina.
    • strikemaster Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 11:20
      Kto zostanie Kaczyńskiemu?
      On sam, jest pod tym względem samowystarczalny. :)
    • boykotka Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 12:35
      Prezes jest z siebie bardzo zadowolony, choć za chwilę z partii zostanie mu rzecznik Błaszczak, genetyczny patriota Suski, dwójka międzynarodowych donosicieli Fotyga i Macierewicz oraz Joanna semper fidelis Szczypińska" - pisze Miller.

No i wuwuzela :)
    • jurber1 Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 12:46
      Ostatnia 10-tka (z 15.) odeszła z PIS do Kluzik-Roostkowskiej za obietnicę wysokiej lokaty na liście wyborczej (sejmowej), ale następni będą kalkulować: gdzie mają większe szansę załapania się do Sejmu ... A szczury zawsze uciekają z tonącego "okrętu" (nawet gdy to jest tylko statek)
    • wirus-7 Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 14:11
      Z przyjemnością czytam Pańskie krótkie przeglądy prasy. Wynika z nich ,że jest Pan
      obiektywny i trafnie ocenia aktualną sytuację polityczną. Panie Wojciechowski powinien Pan
      otrzymać nagrodę od redaktora naczelnego. Ja już Panu gratuluję.
      Z pozdrowieniami

Józef Sobczyk
    • 6.smiech Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 14:47
      Jemu nikt nie jest specjalnie potrzebny poza kilkoma oprzataczami. Do zmiany sliniaka
      ma tow. splaszczaka, do zminy pieluszki tow. zero a do kontaktow z otaczajacym go swiatem
      ma macacewicza i fo(ch)tyge.
    • zzezowaty Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 16:16
      Prezydent Komorowski zasypuje rowy pomiędzy polakami te które wykopali i nadal starają się pogłębić nieodpowiedzialne polityczne półgłówki.
      Teraz widać kto chce skłócić nas z sąsiadami a kto wybiera dobre równoprawne sąsiedztwo.
    • ubiquitousghost88 Kot Alik mu zostanie. 24.11.10, 16:17
      • art.usa Re: Kot Ali zostanie. Pewno wszystkie ruchliwe kotki weżnie z sobą 24.11.10, 21:36
        Ali? myślisz Jaruś kręci z Tureckimi faszystami?

Pewno myślisz o tym co dymni koty to do niego przejdzie,
        ot ruchawki ludności.

Polska krajem nie ograniczonych możliwości,
        jaki problem dymi kota skrzyżować z kaczką.

Co prawda dużo łatwiej przez geny manipulowanego kartofla.
    • antropoid Kto zostanie Kaczyńskiemu? 24.11.10, 16:36
      Łojciec Muchomorek, Scypińsko, Antek, kot, psychiatra, i paranoja.
    • 1camaro1 Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 16:48
      Zostanie kartofel sam ze sobą, nawiedzonym Macierewiczem i podobną mu Fotygą i kilkoma innymi ślepcami oraz szwendakiem politycznym euro-dupowatym Czarneckim>>>>>>
    • tojoo Kto zostanie Kaczyńskiemu ? 24.11.10, 17:05
      Aniołki odleciały, przy Jarku pozostały tylko "grube berty": Kempa, Wróbel, Sobecka...
      Harem rzednie ...
    • jurber1 Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 17:27
      Kaczyńskiemu zostanie ... Rydzyk z jego wiernymi sekciarkami (zwanymi "mocherami") - i to wystarczy do istnienia partii z minimum 15% poparciem !
    • minstrel515 Kaczuszko, wiesz, MAK-i są tak duże, 24.11.10, 20:31
      duże, duże, a ty masz krótkie nóżki, jak zwykle u kaczuszki.
    • han-ula Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 21:17
      Świetny artykuł!!!
    • omastall Zaręba? 24.11.10, 21:44
      Zarębie trzeba wbić w głowę, niestety inaczej się nie da, że Gen. Jaruzelski oddał władzę opozycji "na talerzu", a więc wojsko, policję, sądy, administrację państwa . Dzięki temu Pan Mazowiecki nie musiał zaczynać wszystkiego od zera. Nie była to dzisiejsza Somalia, w której jacyś zarębowie biegali z kałaszami po ulicy. Zaręba, cynicznie jak tylko zobaczył, że "talerz z władzą" znajduje się po "jedynie słusznej stronie" nagle nabrał odwagi. Wiem jedno, że gdyby teraz na Polskę napadły wraże siły to nigdy, przenigdy nie chciałbym byc dowodzonym przez jakiegoś zarębowego Szwejka, natomiast przez Pana Gen. Jaruzelskiego jak najbardziej.
    • art.usa Re: Aniołek się pojawił, zrobiło się korzonka Landemu? 24.11.10, 21:45
      cynglisciplujajademnienawisci napisała:

> O wy, oszuści i blagierzy,
      > Wypierdy bez polskiego ducha
      > Myślicie, że wam naród wierzy
      > - usunie Was stąd zawierucha.
      > Karne pętaki i szturmowcy,
      > co grać gotowi nawet trupem
      > I rekordziści, i sportowcy,
      > Całujcie wy mnie wszyscy w dupę.

Z tym całowaniem ci już pisałem; język wyjęty czeka; majdy na dół.
      święty Tadeuszu R. jak cuchnie, załóż szybko spowrotem.

Otwórzcie okna Plująca syfem wlazła na forum.
    • erte2 Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 22:27
      Mam uczucia ambiwalentne.
      Bo z jednej strony na własnej skórze (dosłownie i w przenośni) odczułem stan wojenny, pamiętam to uczucie bezsilnej wściekłości kiedy to brutalnie i w imię niepolskich interesów Jaruzelski przerwał nasze marzenia o wolności która wydawała się tuż, tuż, na wyciągnięcie ręki. To niełatwo zapomnieć i niełatwo wybaczyć.
      Z drugiej jednak strony w '89. roku zaryzykował i oddał władzę. Jakie motywy nim kierowały? Czy zrozumiał własne błędy? Czy tylko doszedł do ściany i zobaczył że dalej może być tylko gorzej? Zrobił to z własnej woli? Czy jego tłumaczenia że zrobił to co zrobił aby uniknąć "większego zła" są szczere czy to tylko ściema?
      Jest wiele takich pytań na które nie ma odpowiedzi. Ale zawsze zostają wątpliwości. A wątpliwości działają na korzyść oskarżonego.
      Napisałem na początku "zaryzykował" - bo nie ulega wątpliwości że gdyby więcej do powiedzenia mieli ludzie pokroju Macierewicza, Gwiazdy czy Morawieckiego wariant rumuński byłby bardzo prawdopodobny. Czy Jaruzelski brał to pod uwagę?
      Przyznam że gdybym to ja miał podejmować taką decyzję - zapewne Jaruzelskiego bym nie zaprosił. Ale ja na szczęście prezydentem nie jestem i podejmować jej nie muszę. Natomiast prezydent Komorowski taką decyzję podjął, zapewne świadomy reakcji z wielu środowisk, a szczególnie z tych bliskich mu ideowo i "życiorysowo". Miał do tego prawo. Czy była to decyzja tzw. ekumeniczna, (bo raczej względy praktyczne były mało decydujące), czy tylko, powiedzmy, pijarowa ? A może Bronisław Komorowski w tym momencie wie więcej i podjął ją w zgodzie z przekonaniem?

???????????????????????????????????????
      • omastall Re: Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 22:50
        Jaruzelskiemu nie groził wariant rumuński, jeśli mial przeciwników w armii to tylko takich z tzw. betonu partyjnego, który gdyby zwyciężył i odsunął Jaruzelskiego od władzy to pierwsze czego dokonałby to właśnie pozbycie się, fizyczne, generała. Paradoksalnie, postawa generała w 1989 r. i powstrzymanie owego betonu, który dążył do konfrontacji, doprowadzenie do zmian w Polsce, miało pośredni i istotny wpływ na przewrót w Rumunii i krwawy koniec dyktatury Caucescu.
    • panstraszy Kto zostanie Kaczyńskiemu 24.11.10, 22:39
      SPISANE BĘDĄ CZYNY I ROZMOWY - Nawet mi pana nie żal, nędzny politruku Wojciechowski.
    • mer-llink Bardzo dobry tekst 24.11.10, 23:48
      Panie Redaktorze,
      bardzo pooba mi sie Panski dzisiejszy artykuł.
      Dobrze napisany. Błyskotliwie spointowany. I celny także wobec semper fidelis, etc...
      Gratulacje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka