Dodaj do ulubionych

Zmarł ks. prof. Remigiusz Sobański

12.12.10, 11:21
Świeć Panie nad jego duszą.
Na zawsze zostanie mi w pamięci (a jego wpisy w moim indeksie).
Obserwuj wątek
    • observer1975 Zmarł ks. prof. Remigiusz Sobański 12.12.10, 13:32
      Robi mi się niedobrze, gdy czytam Wasze wypowiedzi. Anonimowość daje Wam możliwość wylewania swojego chamstwa i żółci w sposób niemalże bezkarny. Dziwię się też administratorom tego portalu, że tolerują takie prostackie i chamskie wypowiedzi. Jestem przekonany, że gdyby obiektem takich uwag był Adam Michnik czy inna postać z jego kręgu (niech żyją jak najdłużej), uwagi byłyby szybko skasowane...

Miałem ten zaszczyt znać ks. prof. Remigiusza Sobańskiego. Był człowiekiem wielkiej wiedzy i wielkiej kultury prawnej, obdarzonym darem samodzielnego wnioskowania i wysuwania śmiałych tez. Do tego obcowanie z ludźmi i ich słabościami, pozwoliło mu na życzliwość do ludzi, których widział takimi jakimi są.
      • ajent.007 Re: Zmarł ks. prof. Remigiusz Sobański 12.12.10, 13:34
        Nie jestem anonimowy, i mam chyba prawo publicznie glosic swe poglady.
        lech.keller@gmail.com
      • rychuslmc Re: Zmarł ks. prof. Remigiusz Sobański 12.12.10, 13:41
        ryszard.polom@neostrada.pl
        zero anonimowosci
    • vomitorium1 Zmarł ks. prof. Remigiusz Sobański 12.12.10, 14:05
      a już myślałem
      że to tylko ja
      jestem taki
      (niech ci ziemia ...)
    • maciejmaslon Zmarł ks. prof. Remigiusz Sobański 12.12.10, 14:39
      po raz pierwszy piszę tak na forum(ogólnie mam to w dupie), chciałbym tylko jako czytelnik wyborczej powiedzieć, żeby nasza gazeta jak już pisze o śmierci jakiegoś księdza nie pisała przy okazji, że był przeciwko rydzykowi i radiu maryja - sam też nie przepadam za nimi. Moim zdaniem bardziej tu wyborcza opisuje swoje podejście do rydzyka niż tego księdza. ksiądz Sobański jest tylko pretekstem.
      P. S. Portal wyborczej schodzi na psy - forma i treść przypominają mi ,,Fakt", myślę, że nie o to chodziło Michnikowi przy zakładaniu tej gazety, pozdrawiam i życzę powodzenia przy redagowaniu mimo wszystko chyba najlepszej gazety w Polsce.
    • heraldek_2 Ta prawnicza wybitnosc sluzyla Komisji Majatkowej 12.12.10, 16:04
      ....bo czymze jest wiara bez pieniedzy......
    • kufa-62 Zmarł ks. prof. Remigiusz Sobański 12.12.10, 16:12
      LEPIEJ,NIC NIE PISAĆ .(SZANUJMY ZMARŁYCH)BO ,I TAK WYTNĄ ALBO ANKIETĘ DLA DEBILI PODEŚLĄ.
      • sedaluk Re: Zmarł ks. prof. Remigiusz Sobański 12.12.10, 17:10
        Wiem-o zmarlych dobrze albo wcale. Dlatego napisze tylko ze teologia i prawo kanoniczne to
        dziedziny nauki dla normalnego czlowieka najzupelniej zbedne.
        Tam najpierw robi sie ludziom urojone problemy, a potem sie je rozwiazuje.
        Czyli teologia uczy, ze sakrament malzenski jest na wiecznosc, a potem prawo kanoniczne
        szuka furtki, aby to jakos uniewaznic- za drogie pieniadze.
        • saint_just Re: Zmarł ks. prof. Remigiusz Sobański 12.12.10, 21:55
          sedaluk napisał:

> Wiem-o zmarlych dobrze albo wcale. Dlatego napisze tylko ze teologia i prawo ka
          > noniczne to
          > dziedziny nauki dla normalnego czlowieka najzupelniej zbedne.
          > Tam najpierw robi sie ludziom urojone problemy, a potem sie je rozwiazuje.
          > Czyli teologia uczy, ze sakrament malzenski jest na wiecznosc, a potem prawo ka
          > noniczne
          > szuka furtki, aby to jakos uniewaznic- za drogie pieniadze.
          _______________________________________________________________________
          To prawda. I dlatego jest trochę osobliwe czytać ,że przyzwoity, wybitny człowiek poswięcił swoje zycie na aspekty plucia i łapania.
    • benek231 Dzielnie sie sprawil prof. Remigiusz Sobański :O) 12.12.10, 18:22

"Pracował m.in. jako ekspert sejmowych komisji konstytucyjnej i ds. ratyfikacji konkordatu..."

Więcej... wyborcza.pl/1,76842,8804567,Zmarl_ks__prof__Remigiusz_Sobanski.html#ixzz17v3UJkax

No i ma Polska Konstytucje, ktora w Art.25 narzuca panstwu obowiazek zawierania konkordatow. Dzielnie sprawil sie Remigiusz Sobanski - ponoc przeciwnik panstwa wyznaniowego.

Kiedys, za komuny krazyl dowcip...

Wyslany po piwo pomocnik murarski wraca z gazeta w rece i wrzeszczy do swoich na rusztowaniu:

Panie majster, ruskie w kosmos polecieli!!!!

Wszystkie!? - odwrzaskuje majster z gory.

Nie! Jeden! - informuje pomocnik.

No to czego mi dupe zawracasz?!!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka