Dodaj do ulubionych

Dobroczynność PL

24.12.10, 16:46
Komu mam ufać ? Pozerom, które w ramach akcji "choinki jedynki", czy tp. (chdzi mi o TVP) zachęcają nas do ofiarności, jak niedawno zachęcały nas do wysyłania SMS - "tylko jeden sms wystarczy" - aby WYGRAĆ MERCEDESA. Nie wiem, czy wśród grona tych choinkarzy był i Kurzajweski, który wykorzystując wiadrygodnmość dziennikarską "doił" publikę telewizyjną z kasy na mercedesy - ale widziałem tę (też niegdyś z red. sportówej, mam nadzieję, że już nie "nie robi za żurnalistę") "supermodelkę z gutaperki". Chylewską... lub tp.
Uważam, że pani Schymalla nie powinna się w tym towarzystwie pokazywać. Chyba, że by sobie przypięła planszę: "Sami widzicie z kim muszę pracować!" :)
Obserwuj wątek
    • witaschek Wybiorcza uczy nas plugastwa, chamstwa, 24.12.10, 17:26
      sobkowstwa i szakalskiej nienawisci. Obrzuca nas smrodem kazdego dnia i szerzy nieufnosc. Tylko obmierzlosci i chytrosc promuje w imie wlasnych interesow.
      • wio4litery Re: Wybiorcza uczy nas plugastwa, chamstwa, 25.12.10, 21:57
        witaschek napisał:

> sobkowstwa i szakalskiej nienawisci. Obrzuca nas smrodem kazdego dnia i szerzy
        > nieufnosc. Tylko obmierzlosci i chytrosc promuje w imie wlasnych interesow.

Na szczęście są osobnicy tacy jak witaschek, chodzące krynice dobroci i mądrości...

w
    • baalsaack Brak opcji w ankiecie 24.12.10, 19:30
      A dlaczego nie ma tam odpowiedzi "Nie, bo uważam, że to państwo ma zapewniać pomoc potrzebującym"?
    • geruzja Dobroczynność PL 24.12.10, 20:28
      A może ci starsi przekonali się,że ci co pomagali innym i dobro innych mieli na względzie,wyszli na tym jak Zabłocki na mydle!Przekonali się,że dobrze powodzi się tym,co dbali wyłącznie o siebie i swoich najbliższych.Medialna pozorowana dobroczynność tylko denerwuje uczciwych ludzi!Gdyby nie czas świąteczny rzekłabym: przestańcie p....... medialni.
    • jkrolicki Dlaczego nie pomagamy innym? 25.12.10, 16:33
      co tu duzo debatowac, przyklad idzie z gory od politykow i kleru. egoizm tej czesci spoleczenstwa jest wzorem do nasladowania dla pozostalych. nasz kraj to kocial rozpolitykowanych i rozmodlonych egoistow.
    • nkowalski88 Dobroczynność PL. Dlaczego nie pomagamy innym? 26.12.10, 14:21
      Zgadzam się z ogólnym trendem artykułu. Nie specjalnie pomagamy, bo nie specjalnie się nam chce angażować i robić coś dla kogoś, bo nie wiemy czy możemy liczyć na rewanż. Na szczęście wśród młodych jest bardziej ufna i pomocna postawa. Czego przejawem jest fajna inisjatywa na facebooku apps.facebook.com/tylkopomagam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka