Dodaj do ulubionych

Sylwester na smutno?

31.12.10, 18:24
A ja drogi redaktorze wręcz przeciwnie. Ale nie do końca. Mam nadzieję że rząd, jak nie ten to następny zlikwiduje obowiązkowość przynależności do OFE i da obywatelom możliwość wyboru.
Wiem że to koniec cwanej reformy ale nie mam zamiaru powierzać swojej kasy w ręce gier rynkowych prowadzonych przez średniokompetentnych graczy.
Obserwuj wątek
    • r1111111 Sylwester na smutno? 31.12.10, 20:32
      Początek demontażu systemu emerytalnego w Polsce

Krzysztof Rybiński, SGH 2010-12-30, ostatnia aktualizacja 2010-12-30 19:29:35.0
      Ta decyzja jedyne co poprawia, to humor ministrowi finansów - mówi o ogłoszonych w czwartek przez premiera zmianach w systemie Otwartych Funduszy Emerytalnych profesor Krzysztof Rybiński z SGH
      Jestem absolutnie przekonany, że jak będzie się zbliżał rok 2017, to dokona się całkowity demontaż systemu emerytalnego. Trzeba przeprowadzić prawdziwe reformy. Chodzi m.in. o zrównanie wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn, potem jego wydłużenie, a także włączenie do systemu emerytalnego rolników, mundurowych i górników.
      Przyjęte rozwiązanie to kreatywne budżetowanie, które obniża emerytury, bo dzięki temu zmniejszy się dziura budżetowa.
      Według mnie ta reforma zostanie przepchnięta. Jedynym rozwiązaniem, które mogłoby ją powstrzymać, to wyjście na ulice. Ale Polacy nie myślą o tym, jak niskie emerytury dostaną, tylko o tym, gdzie pojadą na wakacje i że od Nowego Roku wzrosną ceny.

• 111111l Sylwester na smutno? 01.01.11, 03:29
      LUDZIE , NA CALYM SWIECIE JEST PODOBNIE - EMERYT NIE LICZY SIE , WIWDOMO ZE ROK CZY PIEC I ODEJDZIE NA DRUGA STRONE.EMERYT ( NA CALYM SWIECIE) MA PIENIADZE ALE NIE Z EMERYTURY , EMERYTURA JEST DODATKIEM DO DOCHODU JAKI EMERYT MA Z WYNAJMOWANIA MIESZKAN CZY TEZ Z JAKIEGOS INTERESU , KTORY JEST PROWADZONY PRZEZ OSOBE UPOWAZNIONA. WSZYSTKIM RADZE KUPOWAC MIESZKANIA ,(W CIAGU ZYCIA MOZNA KUPIC KILKA) NIERUCHOMOSC TO JEST DOBRA INWESTYCJA. PRZYCHODZI STAROSC , EMERYTURA I BEDZIE BIEDA BEZ MIESZKAN DO WYNAJECIA . NIE MA CHETNYCH NA WYNAJECIE , MOZNA SPRZEDAC + EMERYTURA , NIE JEST ZLE . ZA KILKA LAT KROTKO , TRZEBA SPRZEDAC NASTEPNE , JUZ , JUZ BYL KUPIEC A TU MALY ZAWAL I KLOPOTY ZOSTALY NA ZIEMI .
      • fnx1 Re: Sylwester na smutno? 01.01.11, 13:39
        Ty jedynka... Chyba się nie wyspałeś co? Nie pisz takich bredni bo czytać szkoda i czas tracić. Na całym (!) świecie o którym piszesz - zarobki średnio są 5x wyższe niż u nas. To i inwestować w mieszkania można. U większości Polaków problemem jest wysłanie dziecka na kolonie lub wyjazd nad polskie morze (a nie na kanary). Myślę, że jesteś po prostu trollem sieciowym i chcesz wzbudzić śmieszną emocjonującą dyskusję o bzdurnym twoim poście. EOT.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka