Dodaj do ulubionych

Czy ZUS nie pogubi składek z OFE

04.01.11, 07:15
W Zakładzie Utylizacji Składek jak zwykle "niedasie".
Obserwuj wątek
    • r.romanek63 Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 08:42
      No, wreszcie są jakieś cuda. Jak wykształciuchy dostana po kieszeni to może przejrzą na oczy? Nie, nie przejrzą. jak sie kończy zamiast studiów jakis kurnik w Chebziu to jest to niewykonalne. I w Paryżu nie zrobia z owsa ryżu.
      • sobiepan45 Re: Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 11:52
        Jak uniknąć ZUS?
      • sheepishdan2 OFENEO.PL - napiszcie o porównywarce OFE 04.01.11, 14:24
        ...to chyba jedyne obiektywne miejsce.
      • nie_czytaj_tego Nawet kraść nie potrafią porządnie.... 04.01.11, 15:23
    • mojo123 50 tyś pracowników i się nie da ;) 04.01.11, 08:43
      Toż to największy pracodawca w kraju ;)
      • hilary34 Re: 50 tyś pracowników i się nie da ;) 04.01.11, 11:37
        i spójrzmy na te pałace i na te płace.. a o redukcji aż do tej pory nie było mowy, do tego nagle trzeba sprawnie pracować, kto to widział???
        trudno się dziwić, że są w szoku
        nie mogli nieboraki doliczyć się 6 mld przez lata - ale to szczegół - i kto im zabroni...
      • monikatomcz Re: 50 tyś pracowników i się nie da ;) 24.02.11, 13:22
        Witam,
        Jestem studentką Doradztwa Zawodowego i Personalnego UAM w Poznaniu, chciałabym prosić o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety dotyczącej motywowania pracowników. Wyniki ankiety pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Dziękuję za poświęcony czas wszystkim, którzy ją wypełnią.
        Monika Tomczak
        spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHBfQTFkT1JzR3RickZ4OGsxX09EaVE6MQ
    • dupa2_1 TUSK oddaj moje składki do OFE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.01.11, 10:20
      ZUS ich nie pogubi z całą pewnością.
      Następny rząd zabierze je z całą premedytacją.
      Dlaczego? Bo może niedotrzymywać wcześniejszych umów społecznych.
      Tusk zabrał 5% ze składki do OFE, bo brakuje mu na pijanych policjantów, wojskowych i dla żon górników. Oni mają przywileje i prawa nabyte. Tyle tylko, że nie płacą żadnych składek emerytalnych. Im nie ma co zabrać. Oni dostają wcześniejsze emerytury 2 razy większe niz normalni ludzie.
      My płacimy co miesiąc składkę w czystej gotówce. Nie mamy żadnych praw nabytych.
      Nam można zabrać wszystko, na co tylko rząd ma ochotę. Tylko co będzie, gdy zabraknie już ludzi do obdzierania ze skóry jak to mialo miejsce za kumuny (w PRL zabrakło mieszkań i samochodów dla swoich towarzyszy!)?
      Nowa Solidarność i nowy Wałęsa?
      To może lepiej już dziś w wyborach do sejmu wywalić PO na zbity pysk!

Niech głosują na nich (PO) pijani policjanci, wojskowi i żony górników.
      • mada.kinhcim Rewelacyjny Wynalazek 04.01.11, 10:36
        Sprzedam rewelacyjny wynalazek, przerabia akcje i obligacje na pieluchy tetrowe dla emerytow. Idealny produkt, dla zwolennikow kapitalowego systemu emerytalnego. Jest tylko jeden drobny problem, trzeb by przywrocic papierowa forme instrumentow finansowych. Jest to mozliwe, pod warunkiem, e nie okaze sie zbyt drogie ... dla OFE. ;-)
      • mark6 a na kogo "dupa" chciałaby głosować ????? 04.01.11, 11:54
        Na PiS ???? ha ha ha ha ha ha ha oj oj oj!!!
        Właśnie problem w tym,że nie masz wyboru.
        pozdrawiam
    • piechuzg Nie widzicie?! 04.01.11, 11:54
      Z czego wy się tak cieszycie o czym wy piszecie... co to za komentarze?! Jesteście źli bo ZUS nie da rady przerobić systemu informatycznego?! Nikt z was nie widzi że właśnie rząd UKRADŁ WAM WASZE PIENIĄDZE!!! NIE WIDZICIE TEGO!? OFE to były nasze pieniądze które były realne .. były w kasie.. tyle ile uzbierałeś na koncie emerytalnym to było twoje .. nie tak jak w ZUS że na kartce masz napisane ile wpłaciłeś a kasy nie ma gdy umrzesz rok przed emeryturą grosza nie dostaniesz pomimo wpłacania całe życie... LUDZIE !! RODACY!! Okradają nas a wy się cieszycie jak banda idiotów!
      • mark6 nietylko nas OKRAdli ale także opodatkowali!!! 04.01.11, 12:01
        ciekawe, że nikt tego nie zauważył ????
        "skladka" na ZUS to nic innego niż forma podatku!!!
        • piechuzg Re: nietylko nas OKRAdli ale także opodatkowali!! 04.01.11, 12:26
          mark6 napisał:

> ciekawe, że nikt tego nie zauważył ????
          > "skladka" na ZUS to nic innego niż forma podatku!!!

W sumie dobrze ujęte ... składka emerytalna jest podatkiem !
    • klaun.szyderca Re: Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 11:56
      W żadnej organizacji tej wielkości, wprowadzenie tak daleko idących zmian w systemach informatycznych w tak krótkim czasie nie jest możliwe. To szczera prawda - "niedasie"
    • codzien Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 12:09
      Mam pytanie - dlaczego przesuwa się część składek z OFE do ZUS? Co się w ten sposób chce ratować? Wypłacalność ZUS? Skoro tak, to dlaczego nie zwolni się całej tej masy urzędników-darmozjadów, nie sprzeda budynków pełnych marmurów i bogato zdobionych żyrandoli? Dlaczego nie szuka się oszczędności w samym ZUS-ie tylko szuka się ich gdzie indziej?
      • mark6 przestań ględzić o zwolnieniu pracowników 04.01.11, 12:17
        DEFICYT ZUSu to ca 85 MILARDÓW.
        Gdybyś zwolnił nawet "MILION "pracownilów to byś "zaoszczędził" ca 30 milardów!!!!
        O "budynkach " nie wspominam bo to p...kłak.
        ZUS tak jak i Państwo polskie to BANKRUT !!!
    • bamber0 Okradają nas... 04.01.11, 12:11
      Najpierw rozkladli majątek narodowy wypracowany przez miliony Polaków po wojnie. Teraz okradają tych, którzy od 20 lat próbują odłożyć na własne emerytury. Co nam jeszcze ukradną? Nerki?
    • czytelnik3 Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 12:17
      No nie róbmy sobie jaj z ZUS-u. Tak daleko idąca ingerencja w system wymaga czasu. Zobaczcie jak Microsoft dopracowuje programy, ile osób to robi, i za jak ogromną kasę, a i tak są problemy. U nas rząd wymyślił, że zmiana ma być jutro i wszyscy się muszą dostosować, reali są jednak inne.
      Inna sprawa, że teraz właśnie rząd zabiera nam kasę a opowiada jak nam będzie dobrze
    • leszekkrzysztof Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 12:24
      Nie pozostaje nam nic innego, jak rozłożyć ręce - spólnie z Dr. Wojciechowskim; może jeszcze przyznać nagrodę twórcom dokonań emerytalnych.
      • piechuzg Re: Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 12:34
        leszekkrzysztof napisał:

> Nie pozostaje nam nic innego, jak rozłożyć ręce - spólnie z Dr. Wojciechowskim;
        > może jeszcze przyznać nagrodę twórcom dokonań emerytalnych.

Moment kolego! Ten system w momencie opracowania go i wdrażania ma świetne podstawy ! Osobiście uważam że jest on doskonałym przykładem jak można powoli przekształcić system emerytalny z Państwowego na "osobisty" dalej mówiąc prywatnym .. Po kilkudziesięciu latach nagle okazało się że jakiś rząd wprowadził możliwość podkreślam MOŻLIWOŚĆ oszczędzania na emeryturę .. i to w realnym zakresie .. widzisz ile wpłaciłeś wiesz ile masz .. JEDYNYM BŁĘDEM jest fakt że pieniądze z prywatyzacji miały iśc na pokrycie luki w ZUsie .. a tak się nie stało.. rządy przejadały kasę poprzez rozrost biurokracji itp itp więc teraz mamy wielki klops o którym wiedzieliśmy już 6 lat temu ale niekt nie chciał dotknąc trupa i go zakopac to teraz śmierdzi. Niestety ale NIKT za ten błąd nie odpowie bo nasz system demokratyczny cudowny nie przewiduje odpowiedzialności za błędy ... A powinno się strzelać w łeb do polityków i urzedasów którzy w sposób kompletnie nieuzasadniony zadłużają nas!
      • piechuzg Re: Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 19:09
        leszekkrzysztof napisał:

> Nie pozostaje nam nic innego, jak rozłożyć ręce - spólnie z Dr. Wojciechowskim;
        > może jeszcze przyznać nagrodę twórcom dokonań emerytalnych.
    • ulanzalasem Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 12:50
      21 ostatnich lat utwierdza mnie, że nie ważne jaki rząd i tak działa na naszą zgubę ;)
      A nieudolność i złodziejstwo ekip rządzących w tym POPiSu jest taka sama jak niegdysiejszego PZPRu.
    • martica nie dosc ze okradacie to jeszcze nie dacie rady 04.01.11, 12:56
      Skandal! Choelrni zlodzieje z ZUSu nie dosc ze zabieraja ludziom ich walsne oszczednosci na nowe budynki i samochody dla siebie, to jeszcze nie sa pewni czy ich nie pogubia. Zapewne zaraz po przejeciu skladek ZUS sie wzbogaci naszym kosztem. Juz szukacie argumentu ze pieniadze sie wam zgubia. No tak, sa panstowowe czyli 'niczyje' waszym zdaniem, a jednak dla OFE prywatnych to byly pieniadze ktore mogly dac zysk.
      Fedak i Tuska przed Trybunal Stanu, zlodzieje!!
      • piechuzg Re: nie dosc ze okradacie to jeszcze nie dacie ra 04.01.11, 13:15
        A za co Pana Tuska pod trybunał... przecież jego rząd nic nie robi.. podwyższył vat o 1% i zabrał 5% z Ofe co w skrócie znaczy tylko tyle że nic nie robi tylko kasę wyciąga od obywateli .. zamiast usprawniać system i obniżać koszty łatwiej jest podnieść podatki
    • ft7sj Mamy extra rząd 04.01.11, 13:19
      i super prezydenta, wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy...

www.youtube.com/watch?v=bAEsESMLjSA
      Ta piosenka nigdy nie brzmiała bardziej ironicznie niż za "rządów" PO.
    • chyzy.ruj Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 13:25
      Tusk wypłaca emerytury:

www.youtube.com/watch?v=7GSXbgfKFWg
    • olias Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 13:28
      no przecież to nawet dzieci w przedszkolu wiedzą że ZUS nie ma szans zdążyć. Nie ma firmy która przerobi w takim czasie taki system. Coraz śmieszniej ...
    • kruk51 Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 13:31
      Boniemu nie można ufać ! To on razem z Balcerowiczem okradli cały naród, będąc przy władzy.
      Czemu Rządowi tak bardzo zależy na tej reformie ? Bo to jest sposób na zawłaszczenie publicz
      nych ( naszych pieniędzy ). Balcerowicz też nam naobiecywał kokosy i wyszło z tego gó... !
    • asaasaasa Składki zginą we mgle hehehe takiej jak ta:)) 04.01.11, 13:35

www.youtube.com/watch?v=OheQmuEMTpw&NR=1
    • piechuzg Wielu mówiło! 04.01.11, 13:46
      Wielu mówiło o tym co nas czeka .. wielu wspominało o tym że ZUS jest naszym zabójcą... a wcale tak nie musi być .. może funkcjonować i spełniać swoją rolę ... wystarczy, że w naszym Państwie zapanuje równość obywateli a dokładniej ich pieniędzy .. wystarczy znieść przywileje emerytalne tym grupom społecznym które na dobrą sprawę sprawiają że bankrutujemy ...zamiast 85mld deficytu w Zusie może być 5mld a to już się udzwignie ale jak tego dokonać? Tutaj pojawia się duży problem dla ekipy rządzącej ponieważ nie am bezbolesnej drogi.. rząd może to naprawić, ale straci władzę .. jego poparcie zniknie.. ja będę ich ubóstwiać 90% Polaków będzie ich nienawidzieć .. Życzę rządowi odwagi ... Znieśćie przywileje emerytalne górnikom, służbą wydłużyć o 5-8lat , rolnicy niech zapomną o Krusie! likwidujemy... i wszytkim tym co po 20 latach pracy mają 3 tys na rękę ! To jest absurd.. Mnie nie interesuje gdzie pracujesz.. mnie interesuje moja emerytura a ja nie mam zamiaru płacić na emeryturę człowieka który pracował 20 lat zarabiał po 4-5 tys w państwowej spólce.. i teraz chce 3 tys emerytury bo mu cięzko się pracowało to trzebabyło iśc do innego zawodu!
      • piechuzg Re: Wielu mówiło! 04.01.11, 13:48
        (3tys użyłem skrótu myślowego jeżeli wpłacałeś duże skłądki do Zus i z wyliczenia wyszłoby że tyle powinieneś dostawać to jasna sprawa.. chodziło o tych co pracują krótko wpłacają mało a dostają dużo ) tak łopatologicznie
        • kontra.punkt Doczekasz w kolejnym wcieleniu 04.01.11, 14:50
          jeśli Twoja reinkarnacja odbędzie Cię do tego kraju
    • spitzenreiter ZUS będzie przygotowany do wdrożenia nowych 04.01.11, 14:26
      rozwiązań zgodnie z ustawowo wskazanymi terminami - taki powinien być tytuł artykułu
      Media są po to, aby przedstawiać rzeczywistość, a nie ją kreować.
    • starchaser ...PROKOM... 04.01.11, 14:32
      ...a na wszystkim i tak zarobi Prokom :)
    • tomspeed Re: Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 14:42
      My młodzi ludzie możemy zapomnieć o godnej emeryturze po 40 latach nawet pracy.
      dostaniemy tyle ile teraz górnik, żołnierz czy policjant po przejsćiu po 15 latach.
      Jak widać mundurowych nie da się lubić :/

tomspeed.blox.pl/html
    • kontra.punkt Świadomość informatyczna ustawodawcy 04.01.11, 14:48
      od lat jest na tym samym poziomie - czyli mierna. Problemy z rozliczeniem przez ZUS składek za 1999 rok nikogo niczego nie nauczyły
    • mppmpp ZUS = Bajzel; Wolę oddać nieważny głos... 04.01.11, 14:50
      Wolę oddać nieważny głos, niż głosować na jakąkolwiek partię obecnie zasiadającą w Sejmie.
      Dbać tylko o swoich. Choć może zagłosuję na UPR. Oni jeszcze nie rządzili, a Korwin już dawno mówił i pisał o zbójeckim systemie.
      Okradacie mnie i rozdajecie górnikom, hutnikom, rolnikom, mundurowym, posłom i pseudo sędziom. Mnie to pal sześć, ale moje dzieci też chcecie okraść. Taaakiego wała!
      Moje dzieci na pewno czmychną z tego kraju.
      • piechuzg Re: ZUS = Bajzel; Wolę oddać nieważny głos... 04.01.11, 14:57
        Korwin teraz ma partie WIP ale to szczegół ... politycy wykończą RP a tak kocham moją ojczyznę a będę musiał ją kantować na podatkach.. Od dawna wiadomo że jak podatki nie przeszkadzają obywatelom to je płacą a jak zaczynają doskwierać to ich unikają i tak jest z naszymi podatkami są za wysokie .. mamy za wysokie rachunki za prąd gaz wodę itp. podatek na każdym kroku a pieniądze na ten cel idą w nieznanym kierunku? ! Gdybym wiedział za co płacę to może łatwiej byłoby mi przyjąc z pokorą ten stan rzeczy niestety odnosze wrażenie że 50% moich podatków trwoni się na becelowe idee o Co2 lub biurokracja
    • w.i.l Tusk nawet jak kradnie to też po partacku. 04.01.11, 15:32
      Jak widać opowiada bajki jak ZUS zagospodaruje składki.
      A ZUS na to - niemożliwe, wała!
    • forumowiecgwna Re: Czy ZUS nie pogubi składek z OFE 04.01.11, 16:01
      Pewne to jest jedynie to, ze waszego kochanego plemiela to GW-no interesuje.

Ale skoro tak kochacie jego przemowienia i wystapienia w tv to tkwijcie dalej w tym bagnie. Narod idi*tow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka