henryk_49 Pułapka ataku w czas wyborczy 16.02.11, 08:07 Żaden rząd, od czasów Zygmunta Starego, nie miał tak dobrych wskaźników ekonomicznych, jak rządy PiS-u. W przeciągu nispełna 2-ch lat, stworzono ponad mln miejsc pracy. Zmniejszono bezrobocie do przyzwoitych rozmiarów, zmniejszano podatki. Wszystkie wskaźniki które powinny róść rosły, a które miały spadać spadały. Sukcesy te, osiągano dzięki ukróceniu korupcji , łapownictwa i złodziejstwa. Określonym a wpływowym kołom, powiązanym z tzw szemranym biznesem , nie mogło to się podobać, no i mamy teraz to co mamy. Biedę swoją korupcji i złodziejstwu POlityków zawdzięczamy. Obecnie, np PO, żeby utrzymać się przy władzy okrada młodych wykształconych z dużych miast .Biedę swoją korupcji polityków i ich zdradzie zawdzięczamy. Polska rozwijała się tylko wtedy gdy udało się zwalczyć , lub ograniczyć korupcję wśród polityków. Po rządach Jagielonów, udało się ograniczyć korupcję tylko w 20-to leciu między wojennym i za rządó PiS-u. W pozostałych okresach rządziła nami korupcja. Kuczyński duby smalone bredzisz, a gmin rozumowi blużni. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Pułapka ataku w czas wyborczy 16.02.11, 09:31 Tak czy owak w sejmie zasiądzie Nowak. Talia kart zawsze jest ta sama.Cztery kolory,cztery asy. Polityczne cwaniaczki potasują, wyborcy rozdadzą. Jedno jest pewne,że po wyborach będzie to samo. Cwaniaczki polityczne osiągnęły już swoje wyżyny intelektualne i nic więcej już nie są w stanie z siebie wydobyć. Pozostanie nam przez następne 4 lata słuchać tych samych pieśni. Może za jakieś 50, 100 lat wreszcie doczekamy się okręgów jednomandatowych w wyborach do sejmu i wtedy będziemy mogli wybierać wśród naszych sąsiadów. Co jo godom,co jo plete... Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Ruch Palikota,PJN,SLD,?,-wszystko byle nie PO&PiS! 16.02.11, 09:54 I tyle! POPiS, choć każda partia z innych powodów, nie powinny rządzić Polską!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sl-28 Pułapka ataku w czas wyborczy 16.02.11, 10:12 W pełni popieram opinię p. Waldemara Kuczyńskiego. Platforma popełnia wiele błędów ale niestety nie ma dla niej alternatywy , przynajmniej tak długo, jak będzie niebezpieczeństwo powrotu PiS-u do władzy. W przeciwnym przypadku obudzimy się z przysłowiową " ręką w nocniku". Czy tego nie rozumieją krytycy ze strony "liberałów", jak np. prof. Balcerowicz? Także SLD prowadzi grę straceńczą, popierając PiS. Zostaną zjedzeni na "przystawkę", jeśli liczą na współpracę z Kaczyńskim po wyborach. Jedynym sensownym rozwiązaniem byłaby po wyborach koalicja PO - SLD ( a szerzej lewica), ale tutaj mogą być z obu stron przeszkody doktrynalne ( vide p. Gowin), pod warunkiem, że z SLD p. Napieralski nie "wytnie" wszystkich sensownych osób, jak p. Kalisz itp. Odpowiedz Link Zgłoś
advancem Mowia 16.02.11, 10:47 Mowia, ze Kuczynski byl najglupszym ministrem jaki sie trafil. To tylko czesciowa prawda. Dla Polski i dla ludzi zrobil zero, ale dla siebie to.... i nawet wiecej. I teraz sie smieje, kto byl glupi? Tamci moga dalej tylko wygadywac, a ja moge wydawac. Ale tak naprawde, to on przyprowadzil do stoczni Judasza zwanego L. K. / nie mylic ze zmarlym prezydentem/ i on mu zalatwil niejako w podarku 120 m2 wartosci - lepiej nie mowic. A co wiecej to tylko oni wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Pułapka ataku w czas wyborczy 16.02.11, 12:23 PiS partią rebeli? - Kto stał w telewizorze dzień i noc i do niposłuszeństwa obywatelskiego nawoływał? czy to przypadkiem nie pp. Tusk i Komorowski? - Kto rządową koalicję "moherową " nazywał, a głosujących na PiS i LPR moherami zwał i w ten sposób doprowadził , do podziału Polaków na moherów i młodych wykształconych z dużych miast ? - Kto z tych " młodych wykształconych z dużych miast " z dnia na dzień zrobił " młodych oszukanych i okradzionych z dużych miast? -Kto, przed wydaniem jakichkolwiek oficjalnych wyroków, osądził sp. Prezydenta i gen Błasika? P. Ziemkiewicz tak to ujął " W cynicznym oszukiwaniu ludzi i brutalnym i brutalnym łamaniu wszelkich norm, wszyscy poprzednicy byli przy Tusku przedszkolakami, bo przy jego polityce zagranicznej Kwaśniewski się Piłsudskim, bo osławione "naciski i haki " Kaczyńskigo jawią się przy obecnych dziecinadą, a wobec kolejnych kompromitacji prezydenta z nominacji PO blednie wszystko, co najbardziej złośliwi oszczercy insynuowali jego poprzednikowi-Kaczyńskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
sectral Re: Pułapka ataku w czas wyborczy 17.02.11, 11:26 -Co innego obywatelskie nieposłuszeństwo wobec autorytarnych i niekonstytucjonalnych posunięć władzy, a co innego ostentacyjne ignorowanie i poniżanie demokratycznie wybranych organów państwa -podział na moherów i młodych i wykształconych z dużych miast był faktem socjologicznym opisywanym przez dziennikarzy i niezależnych obserwatorów sceny politycznej, podziały na "prawdziwych patriotów" i "wykształciuchów" to brutalne próby podziału i dyskryminacji części społeczeństwa robione przez czołowych polityków PiS oparte na wymyślonych i z gruntu fałszywych przesłankach. - nikt nie osadzał gen Błasika i prezydenta Kaczyńskiego. Spekulacje i domniemania co do ich ewentualnej roli w presji wywieranej na pilotów były domena publicystów i nigdy nie wykraczały poza całkiem uprawnione domysły oparte na faktach (wypowiedzi z czarnej skrzynki, incydent gruziński) Nie ma tu porównania z dzikimi spekulacjami i pochopnymi oskarżeniami rozpowszechnianymi przez ludzi PIS na temat samej katastrofy i roli w niej rządu. - wypowiedź Ziemkiewicza ni wymaga w zasadzie komentarza - napastliwy, pełen epitetów i absurdalnych oskarżeń komentarz, świadczy tylko o chamstwie i poziomie frustracji jego autora. Wypowiedzi tego typu sa całkowicie niewiarygodne i utwierdzaja czytelników (spoza wiernych zwolenników PIS) w przekonaniu, że publicystyki tego pana (i jemu podobnych) nie należy brac poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
pjpb Pułapka ataku w czas wyborczy 16.02.11, 15:06 Oooo mamy więc i gruppies w polityce... Myślałem, że popiera się program - i głosuje na ludzi, z których programem się identyfikuje i w jego realizację wierzy. Ale okazuje się, że i owszem program nie jest realizowany; i owszem otwarcie głoszony jest program przeciwny; i owszem po zdobyciu pełni władzy PO otwarcie powiedziała że jest partią stagnacji a nie zmian - ale lojalny zwolennik powinien się z krytyką wstrzymać... Tylko - po co? Ja głosowałem na PO; obecnie ich realizowanego programu nie popieram i działań nie akceptuję - więc nie zagłosuję na PO. Po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Pułapka ataku w czas wyborczy 16.02.11, 15:28 Popierałem i głosowałem na PO i na B. Komorowskiego. Prezydęta swego brata dawno już nie ma, ale i reform PO nie widać. Czy ktoś zauważył, że tzw. "święte krowy" dostały budżety większe o ok 10 % ??!!. Posłowie i senatorowie mają dostać podwyżki !! Szarzy obywatele i emeryci mają zaciskać pasa. Zawodowi katolicy zagarmiają coraz więcej władzy i pieniędzy. Teraz będę głosował na RUCH POPARCIA Janusza Palikota !! A ' propos - kto TO czytał ??!! : alfaomega.webnode.com/products/%20jan%20cipiur%3A%20si%C4%99gaj%20rz%C4%85dzie%20%C5%9Bmia%C5%82o%20po%20maczet%C4%99/ Odpowiedz Link Zgłoś
jerozolimowaty Meller a ty na kogo zagłosujesz , Naperdalski? 16.02.11, 15:36 Cały czas brak alternatywy, aj też nielubie nieudaczników z PO ale są lepsi niż reszta chołoty W czym my mieszkamy, strach myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
czytyjesteszesbeczywsi A to cała prawda o PO 16.02.11, 18:20 Absztyfikanci od Donalda i SLD-owskie równe chłopy, Co podliczacie swoje salda, wy honorowe mizeroty. Warszawskie bubki, żygolaki, z szajką wytwornych pind na kupę, cwaniaki, franty, zabijaki. Całujcie wy mnie wszyscy w dupę. Wy hazardowi rwacze kasy Rychy i Zbychy z Mirem w odwodzie Wy PObolszewickie przekrętasy Bez przerwy na złodziejskim głodzie Którzy amnezją powaleni zbieracie się w bandycką kupę Nie wszyscy tutaj wymienieni, Całujcie wy mnie wszyscy w dupę. I wy, oszuści i blagierzy, Wypierdy bez polskiego ducha Myślicie, że wam naród wierzy - usunie Was stąd zawierucha. Karne pętaki i szturmowcy, co grać gotowi nawet trupem I rekordziści, i sportowcy, Całujcie wy mnie wszyscy w dupę. Wajdy i Kutze wskroś ponure, Hołdysy, bez mózgowej Kory. Podskakiwacze pod kulturę, którzy bezwiednie robią w pory. Uczone małpy, ścisłowiedy, Co oglądacie świat przez lupę Z sondaży wiecie: co, jak, kiedy, Całujcie wy mnie wszyscy w dupę. I jeszcze Bolek dureń krewki, Co dużo chciałby, a nie może, oraz „profesor” Bartoszewski (Pan wie już za co, „profesorze” !) I ty za młodu nie dorżnięta Pitero, co masz taki tupet, że szczujesz na nas swe szczenięta; Całujcie wy mnie wszyscy w dupę. I ty półhrabku z Ruskiej Budy co Putinowi liżesz zadek, sprzedajesz Polskę – tobie kudy patriotyzmu trzymać spadek. I europejscy marzyciele, zebrani w malowniczą trupę Z ryżym i miernym kpem na czele, Całujcie wy mnie wszyscy w dupę. I ty fortuny sku...synu, gó...arzu uperfumowany, Co splendor oraz spleen Londynu Nosisz na gębie zakazanej, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A sr... chodziłeś za chałupę, Ty, spod Lublina łże-pajacu, Całujcie wy mnie wszyscy w dupę. Wy z komuchami w lewej flance, ciągnący z Polski grubą rentę, szerzący dziś moralną francę, niszczący wszystko to co święte, I ty, proroku z TVN-u, co mózg związany masz na supeł, i w własnym szambie brak ci tlenu. Całujcie wy mnie wszyscy w dupę. I wy, o których zapomniałem, lub pominąłem was przez litość, albo dlatego, że się bałem, Albo, że taka was obfitość, I ty, agencie, co za blog ten ze strachu skarzesz mnie na ciupę, I żem się stał kozaków hersztem, Całujcie wy mnie wszyscy w dupę ! Odpowiedz Link Zgłoś
awm10 Pułapka ataku w czas wyborczy 17.02.11, 08:41 Sensowny artykuł. Nawet idiota powinien wiedzieć, że reformy przeprowadza sie na początku kadencji, a nie tuż przed wyborami - bo to po prostu samobójstwo polityczne. I płacze wykształciuchów na dzisiejszy brak reform, to strzelenie sobie w stopę. Otrzeźwieją gdy PiS z SLD zaczną urządzać wspólny gabinet. Kaczor weźmie niewiele, wystarczą mu służby i MSWiA, Kamiński, Macierewicz i posłanka Wróbel mogą już zamawiać fotele ministerialne. A Tusk (mający krew na rękach) wróci do ław opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
minstrel515 Re: Pułapka ataku w czas wyborczy 17.02.11, 20:41 Nie wróci do opozycji; przyjdą o szóstej rano antyterrorysci i ekipa filmująca. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Pułapka ataku w czas wyborczy 23.02.11, 09:46 gremlin085 napisał: > Trochę wstyd tak podchodzić do wolności jak to robi autor. żal kropka ru. To przykład myślenia niewolniczego. "Przecież mógłby przyjść jakiś gorszy pan". Nie zgadzam się z Kuczyńskim. Mam dość głosowania w imię obaw. PO oferowała szansę, że to właśnie się zmieni. Jeśli przez trzy lata nie potrafiła tego zrobić, nie odniesie sukcesu i w następnej kadencji, choćby miała i 100% poparcie. Bo nie ma w tej partii już chęci na zmiany. Jest tylko butne przekonanie, że wyborcy muszą na nią zagłosować, by uniknąć katastrofy. Takie bucie należy powiedzieć nie zamiast, jak proponuje Kuczyński, dokarmiać ją. PO, która wysoko wygra kolejne wybory nie stanie się partią reformatorską, ale partią przekonaną, że teraz wolno jej już wszystko. Ale to "wszystko" oznacza w praktyce "nie robienie niczego". Odpowiedz Link Zgłoś