Dodaj do ulubionych

Z kim posłowi PiS wypada dyskutować

25.02.11, 01:19
Film "Czarny czwartek" jest tak wstrząsający, że rozumiem emocje posłów PiS.

Wyszli, bo w tamtej chwili nie chcieli mieć nic wspólnego z ludźmi, którzy akceptują Wojciecha Jaruzelskiego.

Chciałem jednak zwrócić uwagę, że szef PO Donald Tusk nie był zadowolony z tego, że prezydent Bronisław Komorowski zaprosił Wojciecha Jaruzelskiego na posiedzenie Rady Bezpieczeństwa Narodowego. To niezadowolenia Tusk wyraził publicznie.

Tusk zdobył u mnie tym kolejny plus.

W moim myśleniu o świecie i moim kraju było kilka ważnych przełomów.

Pierwszy nastąpił w 1987 r., gdy jako student Uniwersytetu Warszawskiego, dzięki samodzielnemu myśleniu, wyrwałem się z procesu komunistycznej socjalizacji i zrozumiałem, że realny socjalizm to są manowce, czas wracać na główny szlak cywilizacji do kapitalizmu i demokracji parlamentarnej.
Te przemyślenia uporządkowałem w marcu 1988 r. w ankiecie dla CBOS na temat "Jakie powinny być rezultaty reform w Polsce?"

Szybko okazało się, że mam rację. W kilka lat nasz kraj wrócił na główny szlak cywilizacji. Wprowadziliśmy kapitalizm i demokrację parlamentarną.

Drugi przełom nastąpił wiosną 1998 r., gdy czytając wspomnienia Franciszka Szlachcica, doszedłem do wniosku, że grudzień 1970 r. mógł być prowokacją służb specjalnych. Postanowiłem sprawdzić tę hipotezę. Rezultatem poszukiwań była pewność, że to rzeczywiście była prowokacja wymierzona we Władysława Gomułkę oraz artykuł, który udało mi się opublikować w tygodniku "Najwyższy Czas".

Najpierw proponowałem publikację artykułu dziennikowi "Rzeczpospolita". Ale jej redaktor, Tomasz Stańczyk, nie zgodził się.
W leadzie kopii tego artykułu jest numer mojego telefonu komórkowego, bo powielałem artykuł na ksero. Kopie rozdałem we wrześniu 2002 r. kilku osobom na uroczystości z okazji 20 rocznicy śmierci Władysława Gomułki na cmentarzu na Powązkach.

Jedną kopię artykułu dostał Mieczysław Rakowski, drugą Ryszard Strzelecki, syn Władysława Gomułki.

Miałem nadzieję, że ktoś odezwie się i opowie mi więcej o wydarzeniach w grudniu 1970 r.

Nikt nie zadzwonił. Choć wszyscy z obecnych na uroczystości wiedzieli, jak było.

Odkrycie, że to wojsko polskie, dowodzone przez generała Wojciecha Jaruzelskiego, zamordowało ponad 30 osób w grudniu 1970 r. zasadniczo zmieniło moją opinię o nim. Jeszcze 1 maja 1990 r. publicznie na Kongresie Prawicy Polskiej w Sali Kongresowej w PKiN w Warszawie broniłem generała Jaruzelskiego i jego decyzji o wprowadzeniu stanu wojennego. Potworna zbrodnia w grudniu 1970 r. przekreśla jednak, moim zdaniem, całe jego życie.

Kilka lat później Henryk Mieczysław Kula w swoich książkach dowiódł na podstawie dokumentów, że miałem rację.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

Obserwuj wątek
    • kurelski Re: Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 01:41
      Swietna wypowiedz w GW gdzie klamstwo i arogancja gazinowki przekracza limit przyzwoitosci .Mataczenie jest szczegolnie ochydne w Gazecie ktora ma zasieg ogolnopolski
      i nazywa sie "WYBORCZA" .Trybuna Ludu=Breda =Wyborcza=Szmatlawiec Codzienny.
      • rozenek_taki Re: Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 02:40
        Hipokryzja pisiorów nikogo już nawet nie dziwi. Gdy byli przez krótki okres u władzy razem z SO i LPR, miałem wrażenie że PRL powrócił jak żywy. Nigdy więcej pisiarni w rządzie!

• 2_mirabelka40 Re: Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 11:12
        Trochę mi Pana żal.
    • zbychuk Re: Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 03:07
      Moze pora na kolejne przelomy?
      Po pierwsze zgodnie z ta logika zbrodniarzem jest rowniez Pilsudski, ktorego wojsko zabilo setki osob a poza tym obalil demokratycznie wybrany Sejm.
      Po drugie bardzo wielu ludzi ktorzy mieli odwage walczyc z komuna, wtedy kiedy to bylo niebezpieczne, teraz jest oskarzanych o bycie post komunistami (vide prezydent Komorowski) wbrew jakimkolwiek faktom, natomiast wiekszosc z tych ludzi ktorzy podpieraja sie wielkimi haslami o patriotyzmie, narodzie itd w czasach komuny albo siedzieli bardzo cichutko albo nawet bardzo dobrze znajdowali sie w tamtym systemie (sedzia skazujacy opozycje, prokurator PRL-owski, itd.)
      Moze trzeba zaczac widziec ze nie wszystko zloto co sie swieci i ze czasem zloto nie wyglada jak zloto.
      • jerzykrajewski7 Pomniki Piłsudskiego trzeba zburzyć 25.02.11, 07:48
        Napisałem, że zamachowcy z maja 1926 r. to były bydlaki, które dla władzy wywołały wojnę domową, którą w tajemnicy przygotowywały wiele miesięcy.

W demokratycznym państwie trzeba uznać Józefa Piłsudskiego za zbrodniarza, a jego pomniki zburzyć.

Piłsudski stworzył pierwszą juntę w Polsce, a Jaruzelski - drugą.

Zbrodnie żołnierzy Jaruzelskiego w grudniu 1970 r. są większe, bo jego wojsko strzelało do cywilów w Gdyni 17 grudnia 1970 r. tylko po to, by zabić jak najwięcej bezbronnych ludzi, ale tak by to wyglądało na przypadkowe ofiary zamieszek. Wcześniej na Wybrzeżu zginęło bowiem za mało ludzi, by był to wystarczający argument za odsunięciem od władzy Władysława Gomułki. Jaruzelski przygotował więc i przeprowadził masakrę cywilów. Ta masakra pomogła mu usunąć Władysława Gomułkę.

Zbuntowane wojsko Piłsudskiego walczyło z wojskiem naszego rządu polskiego, a cywile zginęli przypadkiem.

Donald Tusk na tle tych barbarzyńców to bardzo porządny człowiek.

Bardzo porządnym człowiekiem był też prezydent Lech Kaczyński. Tydzień płakałem po jego śmierci i śmierci kilkudziesięcui innych osób.

Demokracja, jaką udało się nam zbudować w XXI wieku, wygląda całkiem nieźle.

Rok temu miałem obawy, jak się rozwinie.

Ale teraz jestem spokojniejszy.

Jest jeszcze trochę niedociągnięć.

Ale już nie jest źle.

Opozycja polityczna - PiS - dalej swobodnie działa, ma dostęp do mediów.

Brakuje mi osądzenia zbrodniarzy z grudnia 1970 r.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• 123jna Re: Pomniki Piłsudskiego trzeba zburzyć 25.02.11, 10:09
          Panie Krajewski - powaznie plakal Pan tydzien po smierci Kaczynskiego? To co, jakas placzka zydowska jest z Pana? A jak dlugo bedzie pPan plakal po smierci matki, zony lub (bron Boze) dziecka? Plakac mezczyznie nie przystoi. Cywilizowany czlowiek unika okazywania zbytnich emocji. Nie zyjemy w Afryce ale w Zachodzniej (juz prawie) Europie. To wstyd plakac przez tydzien po czlowieku nie sznujacym innego czlowieka, vide: malpa w czerwonym, spieprzaj dziadu itp. To byl czlowiek nadmuchany proznoscia. Nie widzial Pan tego - bardziel to co Pan pisze pasuje do kobiety w srednim wieku.
      • pal666 Re: Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 08:17
        Nie zgadzam się z Tobą, nie ma żadnej analogii, jeżeli chodzi o kontekst historyczny. Jaruzel działał w warunkach państwa satelickiego, pozbawionego suwerenności, działał na rzecz utrzymania tego staus quo. Nie chcę Cię pzobawiać samodzielności, dlatego sam sobie sprawdź, jakie były uwarunkowania geopolityczne w dwudziestoleciu. I odpowiedz na pytanie, czy takie same, jak za peerelu.
        • jerzykrajewski7 Ch..je chciały rządzić, więc mordowały 25.02.11, 10:57

Sytuacja była podobna

Geopolityka nie ma tu wielkiego znaczenia.

Banda Piłsudskiego chciała rządzić, żyć w luksusie, a nie mogła wygrać w demokratyczny sposób, więc zorganizowała zamach stanu, wywołała wojnę domową.

Ch..je Piłsudskiego chciały rządzić, więc mordowały.

Tak samo było z ch..jami Jaruzelskiego.

Chciały rządzić, żyć w luksusie, a nie mogła wygrać w demokratyczny sposób w ramach PZPR, więc zorganizowały spisek przeciw Władysławowi Gomułce.

Żeby wyjaśnić przyczyny usunięcia Gomułki przed towarzyszami z PZPR żołnierze Jaruzelskiego na jego rozkaz zamordowali kilkadziesiąt niewinnych osób na Wybrzeżu w grudniu 1970 r.

Masakra w Gdyni 17 grudnia 1970 r. była przeprowadzona na użytek wewnętrzny w partii komunistycznej, by łatwiej było przekonać zwolenników Gomułki to odsunięcia go od władzy.

Przyjaciele Gomułki, którzy go zdradzili, np. gen. Korczyński, marnie skończyli.

Tylko Jaruzelski ma świetne samopoczucie.

A to zwykły bydlak, najgorszego rodzaju.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• 2_mirabelka40 Re: Ch..je chciały rządzić, więc mordowały 25.02.11, 11:05
            Panie Krajewski, w porządku, ma Pan swoje zdanie na temat Jaruzelskiego, tylko artykuł był o tym, że PiS-owcy wyszli demonstracyjnie po projekcji. To wszystko było 40 lat temu. Rzeczywiście to straszny fragment historii Polski, ale co, to ludzie mają się teraz przez to wzajemnie niszczyć???
            • jerzykrajewski7 Tylko wyszli, nic się nie stało. 25.02.11, 11:15

Uzasadnili to politycznie.

Trochę fałszywie, do szef PO Donald Tusk skrytykował zaproszenie Jaruzelskiego na posiedzenie RBN.

Uzasadnili jednak w kulturalnych słowach.

To poseł PO Fedorowicz zachował się skandalicznie, wołając za nim "dupki".

On powinien stanąć przed komisją etyki.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
    • 01zefka Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 05:02
      o dyskusji nie ma mowy ! ich przerażająca " wyższość" i polskość dopuszczają tylko radio co ma ryja i swoich obszczańców z PISuaru
    • nadpis posłowie PiS niech wyjdą i nie wracają 25.02.11, 05:04
      posłowie PiS niech wyjdą i nie wracają, czas się uwolnić od awanturnictwa kaczynskiego i pis-betonów
    • 25000zl Dyrektor teatru stracił stołek. Za poglądy polityc 25.02.11, 05:36
      kultura.dziennik.pl/teatr/artykuly/323264,dyrektor-teatru-stracil-stolek-za-poglady-polityczne.html
      "Rzecznik marszałka województwa tłumacząc decyzję zarządu nawet nie próbował wymyślać merytorycznych argumentów. Powiedział wprost, że powodem odwołania są względy polityczne. "
    • 25000zl no tak jedynie słuszna partia nakazuje oglądać 25.02.11, 05:39
      i chwalić to nikt nie może opuścić propagandowego pokazu. Aktorstwo działaczy PO marne.
      • depepoz Re: no tak jedynie słuszna partia nakazuje ogląda 25.02.11, 08:07
        Dla pisowskiego wielbiciela film o Grudniu to propaganda PO. A kto ci dupku każe oglądać?
    • mariuszet Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 09:21
      Banda kretynów i tylko trudno zrozumieć, że jest takich ok 25% w społeczeństwie.
    • mariuszet Re: Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 09:33
      Panie Krajewski, w pańskim rozumowaniu takie same niekonsekwencje jak i u pisowców.
      Po pierwsze spotykanie się z politykiem nie jest jego akceptacją. Przyjmując pańskie rozumowanie trzeba by powiedzieć że Jan Paweł II też akceptował Jaruzelskiego, bo się z nim spotykał i chyba nawet przyjął go w Watykanie.
      Po drugie jeśli Pan pisywał do władz PRL to znaczy że je Pan akceptował i uznawał. Pisowcy z Panem też nie powinni rozmawiać. Gdzie tu logika.
      Więcej miłosierdzia chrześcijańskiego i chęci rozmawiania z każdym, oraz zaprzestania osądzania kazdego wedle słów Chrystusa " nie sądzie byście nie byli sądzeni"
      • mrrrwrrr Re: Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 09:43
        Coś takiego jak "chrześcijańskie miłosierdzie" nie istnieje. No po prostu takiego bytu we wszechświecie nie ma. Jest tylko takie puste hasło.
      • pis_busters Re: Krajewskiemu samouwielbienie do własnych przek 25.02.11, 09:48
        Panu Krajewskiemu samouwielbienie do własnych przekonań pomyliło się z obiektywną oceną faktów. Ani Piłsudski ani Jaruzelski nie byli postaciami czarno-białymi. Oceniać ich można jedynie w kontekście ogólnej sytuacji. Tak przy okazji: Jaruzelski wymordował z premedytacją cywilów by zdobyć władzę dla... Gierka? Panie Krajewski myślenie nie boli. Mniej słów a więcej treści...
    • 123jna Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 09:50
      Terlecki jest przykladem "intelektualisty" homososa, czlowieka tak gleboko przesiaknietego mentalnosci komunistyczna, ze a nie jest on w stanie dorosnac do miana inteligenta. Inteligent (wymysl rodem ze Wschodzniej Europy) powinien potrafic dyskutowac z kazdym, nawet "znizyc" sie do poziomu interlokutora, nie odrzucac go na wstepie. Jest cos co nazywa sie wsobnoscia, a wiec zapladnianiem czlonkow wlasnej rodziny, taka partia jest piS, jej czlonkowie (nomen omen) rozmawaiaja jedynie sami z soba. inni dla nich nie istnieja.
      Mawiaja: gazety sie nie czyta - jak czlowiek o zdrowych zmyslach moze odrzucic w ten sposob najwiekszy dziennik w kraju, do tego nagradzany na Zachodzie? Intelektualista to to nie jest.
      Terlecki to tylko tzw. cwiercinteligent, zadne dyplomy jego inteligencji nie potwierdza. Byc moze sa falszywe jak to bywalo za komuny? Podstawialo sie wczesniej pyta nia i uzyskiwalo dobra odpowiedz - tak nalezalo pomagac swoim. PiS to do dzis czyni.
      • ar.co Re: Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 10:17
        Słowa "wypada" czy "nie wypada" w odniesieniu do człowieka, który zrobił donos na własnego ojca, są co najmniej nadużyciem. Ktoś, dla którego wzorcem postępowania jest Pawka Morozow, nie powinien aspirować do roli niezłomnego autorytetu moralnego.
    • 123jna Re: Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 10:03
      Drogi Panie Jerzy krajewski!
      To moze zmieni Pan zdanie jeszcze raz i zrozumie na czym polega przyzwoita demokracja a takze chrzescijanstwo. Na wybaczaniu innym (chrzescijanstwo) i odrzuceniu zemsty, stosowaniu prawa - ale nie wstecz, jak zachodni Rzymianie. Udowodnienie winy i branie pod uwage okolicznosci - cofniecie sie w czasie. Nie mozna dawna miara oceniac ludzi dzisiaj.
      Dzis czasy sie zmienily i musimy dorosnac do cywilizacji, nie samosodow jak chca pisowcy.
      Nie chce napisac, ze nienawidze Jaruzelskiego, dzis wstydze sie tak prymitywnych uczuc.'Ale wtedy go nienawidzilam, bylam mloda i msciwa. Dzis dopuszczam do glosu jego samego, ciekawa jestem co spowodowalo, ze czlowiek z tak pieknej patriotycznej rodziny zabrnal tak daleko. Juz jestem w stanie zrozumiec jak do tego doszlo. To jest poczatkiem wlasciwej oceny tego czlowieka, zrozumienie jego motywow, tego czym sie kierowal. Kazdemu wolno sie mylic, "nic co ludzkie nie jest mi obce" - haslo renesansu. Czlowiek ma dobra i zla strone. Pisowcy po dziecinnemu uwazaja, ze sa tylko dobrymi ludzmi. To kpina, to sa najgorsi wsrod nas. Niszcza kraj, osmieszaja, nie dbaja o jego rozwoj, nie chca byc w EU - a to jest polska racja stanu od 1000-lat. Jesli z kims nie nalezy dyskutowac - to z nimi bo dopuszczajac ich do dyskusji otwieramy puszke Pandory. Ale musimy to czynic, aby spojrzec na siebie w lustro.
      To sekta, to sa zamknieci na swiat ludzie jak nasz odpowiednik Kadafiego - Jaroslaw Kaczynski.
      Chcecie aby doprowadzil do tego samego - szczul swych lokaljow na nas? Wywolal nam wojne - a do stracenia nic juz nie ma. Jest msciwy i zadny wladzy a jego guru byl Stalin.
      • szary-polak Terlecki, wychowanek SB, zareagował prawidłowo... 25.02.11, 10:25
        Film pokazuje zbrodnie bezpieki PRL-u, a więc pokazuje jego bliskich; ojca,wujów,mamusię, no i jego samego... Terlecki stanął w obronie swojego ,naturalnego środowiska...Chwała mu !
    • robert6_666666 Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 10:33
      ja sie tylko zastanawiam po co ludzie kultury przyszli do Sejmu. Wydawaloby sie inteligentni, wyksztalceni ludzie wiec powinni chyba wziasc pod uwage ze wchodzac do speluny mozna sie natknac na jakiego zapijaczonego chama...
    • jerzykrajewski7 Jestem wrażliwym mężczyzną, to jest cool 25.02.11, 10:41
      Jestem wrażliwym mężczyzną.

Obecnie w kulturze Zachodu to jest cool.

Często płaczę na filmach.

Wzrusza mnie muzyka.

Wzruszyły mnie setki tysięcy Polaków, które wyszły na ulice Warszawy, by pożegnać Lecha Kaczyńskiego.

Wzruszyła mnie rozpacz Marty Kaczyńskiej i Jarosława Kaczyńskiego.

Lech Kaczyński był wspaniałym człowiekiem - mądrym, odważnym i uczciwym.

Miał wspaniałą żonę.

Oboje zasłużyli na wieczny spoczynek na Wawelu.

Wybaczam im, że lubili Piłsudskiego.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• pis_busters Re: Wybaczam panu głupotę. Ze względu na pańską w 25.02.11, 11:24
        Wybaczam panu głupotę. Ze względu na pańską wrażliwość...
    • jerzykrajewski7 Żołnierze Jaruzelskiego zamordowali dzieci 25.02.11, 12:04

W grudniu 1970 r. żołnierze Jaruzelskiego zamordowali nie tylko mężczyzn, ale równie nastoletnie dzieci w wieku 15-17 lat.

Lista dzieci zabitych w Gdyni 17 grudnia 1970

Zygmunt Gliniecki - 15 lat
      Jerzy Skonieczka - 15 lat
      Zbigniew Bogusław Nastały - 17 lat
      Janusz Żebrowski - 17 lat
      • barnaba444 jerzykrajewski7...No i co z tymi żołnierzami ? 25.02.11, 12:47
        W zbrodniach PRL-u brało udział dziesiątki tysięcy Polaków w mundurach.. Jedni w MO,ZOMO,SB
        inni w mundurach wojskowych. Co z nimi , zapadli się pod ziemię !?
        To byli ludzie dorośli, mogli odmówić , przejść na drugą stronę..Hitler, też nie był sam.
        Tacy jesteśmy, my Polacy.....
        • jerzykrajewski7 Też chiałbym poznać ich imiona i nazwiska 25.02.11, 13:05

Imiona i nazwiska dowódców żołnierzy Jaruzelskiego znamy.

Ale chciałbym poznać imię i nazwisko żołnierza, który z ciężkiego karabinu maszynowego zamontowanego na czołgu strzelał do bezbronnych cywili w Gdyni 17 grudnia 1970 r.

Albo imiona i nazwiska milicjantów, którzy w bestialski sposób pobili 17 latka, pokazanego w filmie "Czarny czwartek".

Chciałbym dowiedzieć się kto odmówił admirałowi zatrzymać pociągi jadące do Gdyni w pułapkę, zastawioną przez żołnierzy Jaruzelskiego.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
      • szary-polak Żołnierze J.Kaczyńskiego {Ziobro} są winni śmierci 25.02.11, 13:04
        setek {około 400 !} chorych, oczekujących na przeszczepy.. Ziobro swoimi kłamstwami, pomówieniami, całą swoją "działalnością " skazał ich na śmierc !
        Działał pod znamienitym "generałem" prezesem J.Kaczyńskim...No i jeszcze morderstwo B.Blidy..

jerzykrajewski7, jakiś komentarz, ciołku ?
        Nie jednemu psu,Jaruzelski na imie.. Są jeszcze inne imiona burków..
        • jerzykrajewski7 Nie wiem, co stało się w domu Blidy 25.02.11, 13:09
          Trwa proces w tej sprawie.

Albo Barbara Blida popełniła samobójstwo.

Albo postrzeliła ją agentka ABW, próbując wyrwać jej broń.

Zbigniew Ziobro nikogo nie zabił.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
          • barnaba444 jerzykrajewski7.. A kogo zabił Jaruzelski ? 25.02.11, 16:41
            Ziobro osobiście nie zabijał, miał od tego innych.. I jeszcze jedno : Rozkaz strzelania do robotników w 1970 r. wydał J.Cyrankiewicz, ówczesny premier. Sprawdż a potem się wymądrzaj...
            • jerzykrajewski7 Widziałeś ten rozkaz Cyrankiewicza? 25.02.11, 21:03

Armia podlegała Jaruzelskiemu.

On był w spisku przeciw Gomułce.
          • nerwus0 Re: Nie wiem, co stało się w domu Blidy 25.02.11, 19:07
            jerzykrajewski7 napisał:

> Trwa proces w tej sprawie.
            >
            > Albo Barbara Blida popełniła samobójstwo.
            >
            > Albo postrzeliła ją agentka ABW, próbując wyrwać jej broń.
            >
            > Zbigniew Ziobro nikogo nie zabił.
            >
            > Pozdrawiam
            >
            > Jerzy Krajewski

Niejaki malarz z Braunau zwany Hitlerem tez nikogo nie zabil.
            Zabijali zapatrzeni w niego.
            • nerwus0 Re: Nie wiem, co stało się w domu Blidy 25.02.11, 19:11
              P.Krajewski. Prezentuje Pan typowa filozofie Kalego.
              Kali ukrasc to dobrze, Kalemu ukrasc to zle.
              Poczytalem sobie na spokojnie Pana wynurzenia, bez spontanicznej odpowiedzi i tylko taki wniosek wyciagam.
              Pzdr.
      • cmazui Re: Żołnierze Jaruzelskiego zamordowali dzieci 25.02.11, 18:36
        Dyskusja z toba, to rozmowa jak z dzieckiem. Idz poplacz sobie jeszcze z tydzien.
        Na szczescie czasy zaprzanstwa pisowskiego sie koncza. Twoich pogladow nic i nikt nie zmieni i nie musi. Za kilka lat problrm naturalnie zniknie.
        • jerzykrajewski7 Przyjdą młodzi i zapytają, jak było naprawdę 25.02.11, 21:07

Oni są moją nadzieją.

Oni wierzą w prawdę, dobro i piękno.

Jak ja, gdy byłem nastolatkiem i harcerzem.

Obecne elity są zakłamane.

Ale idą młodzi.

Młodsi nawet niż Domosławski i Graczyk.

Oni zedrą tę podłość z naszej historii.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
          • rozenek_taki Re: Przyjdą młodzi i zapytają, jak było naprawdę 26.02.11, 12:03

Młodzież ma głęboko w poważaniu to i owo ... liczą się wyniki, a te są mizerne!

Kochany, Solidarka jest chyba jedynym związkiem zawodowym, który bezsensownie pozbawił pracy miliony robotników ... palmy opony i strajkujmy aż do końca naszych dni, hehe!

• nabrok Kiedy PiS zbojkotuje Polskę ?! 25.02.11, 13:59
      PIS swoim bolszewickim zwyczajem bojkotuje niemal wszystko, co jest niezgodne z ich "wizją świata" lub pozostaje poza kontrolą PIS-u. Wierzę, że nastąpi taki dzień, kiedy PIS zbojkotuje Polskę i się z niej wyniesie (bezpowrotnie). A mają dokąd, bo ich Guru ma księżyc, który z bratem ukradli i dotychczas nie oddali ;)
    • nex_us Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 14:17
      Ogólnie jedno z najzabawniejszych zjawisk współczesnej Polski:

Więźniów PRL B. Komorowskiego, A. Michnika, B. Geremka itd. opluwają szmaciarze z PiSu którzy nigdy na oczy nie widzieli więzienia. Teraz wrzaskiem i kłamstwami próbują dorobić sobie życiorysy.

Nie ma doprawdy nic bardziej w Polsce żałosnego i obrzydliwego niż środowisko PiSu.
      • 1camaro1 Re: Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 17:20
        Najlepiej pisiorom gada się z samym z sobą. Jesli wyszli to niech nie wracają - inaczej jak z nimi rozmawiać, jeśli nie chcą rozmawiać - to po co oni wogóle tam istnieją.Cholerne kameleony!!!!!!!!!!!!!
    • grisza14 Dupka poszuka Szacki w Palacu Kajfasza 25.02.11, 14:28
      na Czerskiej 8 w Warszawie.
      • maxik-g A ty szukaj palanta w lustrze we własnej łazience. 25.02.11, 14:40
      • barnaba444 grisza14...bełkot dupka....genetycznego. 25.02.11, 16:42
        fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg
    • kociamber1onet Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 17:20
      I OTO WŁŚNIE PIS POKAZAŁ WSOJĄ KULTURĘ CHAMSKĄ. TO POCO WOGÓLE PRZYSZLI OGLĄDAĆ FILM. A TO ŻE TERLECKI SIĘ TAK CHAMSKO ZACHOWAŁ TO DLA MNIE NIE DZIWNE. JAKA URODA TAKA KULTURA!!!!.
    • antropoid Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 17:32
      "Z kim posłowi PiS wypada dyskutować"
      ---------------------
      Najlepiej z kozą - bo ta tylko nieznacznie przewyższa go intelektem, zatem dyskurs byłby w miarę wyrównany.
      • nerwus0 Re: Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 25.02.11, 19:15
        Rozumie, ze stawiasz koze nad barana, tu sie z Toba zgadzam.
        Pzdr.
    • edwinstern Z kim posłowi PiS wypada dyskutować 26.02.11, 00:45
      Panie Krajewski

Bedac nastolatkiem byles chyba w pionierach, gdzie obawiazywalo:

Jest jeden Wodz,

Wodz jest nieomylny i sprawiedliwy,

Ktory wazeliniarzy wynagradza, nielojalnych zgladza.

Sa trzy osoby Wodza:

Wodz Prezes, Kot Wodza i Duch Prezydenta.

Nie wiem jak przez internet podac chusteczke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka