Dodaj do ulubionych

Telewizyjna wojna na głosy

04.03.11, 11:03
Jeszcze więcej programów dla debili. Abonamencik jeszcze wyższy.
Obserwuj wątek
    • cyniczne_oko 3 x nie, gdzie odpowiedz ze zaden? 04.03.11, 11:14
      Jak dla mnie zaden z tych programow nie odniesie sukcesu, ale tej opcji w sondzie nie ma.
      • linka.5 Re: 3 x nie, gdzie odpowiedz ze zaden? 04.03.11, 11:35

Obawiam się, że się mylisz. Rorzyrwka w Polsce równa w dół, a im głupszy program, tym więcej ludzi go ogląda... Na szczęście muzyki można słuchać z płyt. Albo w Trójce.
        • antropoid Re: 3 x nie, gdzie odpowiedz ze zaden? 04.03.11, 17:39
          linka.5 napisała:

> Rozrywka w Polsce równa w dół, a im głupszy program,
          > tym więcej ludzi go ogląda... Na szczęście muzyki można słuchać z płyt.
          > Albo w Trójce.

Można. Parę lat temu była jeszcze świetna BIS-ka, ale rozpirzyła ją PiS-ka jak tylko dorwała się do władzy.
      • sleeper_in_the_grass Brodka 04.03.11, 15:46
        Żeby Brodka stała się osobowością "na miarę Brodki" potrzeba jej było jakichś 10 lat, nie mówiąc już o oderwaniu się od stacji, która ją wypromowała.

Tradycyjnie, ludzie wygłosują sobie muzyków, których rok później nie będą chcieli słuchać.
    • kaziuniek-is-one Telewizyjna wojna na głosy 04.03.11, 11:15
      Nudne :-)
    • rita.1 Telewizyjna wojna na głosy 04.03.11, 11:29
      W TVP2 zabrali cykl ciekawych filmów po to, aby zrobić miejsce dla kolejnego programu dla półgłówków. Potem dziwią się, że ludzie nie chcą płacić abonamentu. Przecież nie wszyscy są debilami.
    • merol Telewizyjna wojna na głosy 04.03.11, 12:19
      Chyba mialo byc niekoniecznie
      • mol_chemiczny Re: Telewizyjna wojna na głosy 04.03.11, 17:12
        > Chyba mialo byc niekoniecznie

Niestety, to niejedyny błąd w tekście... Chociaż do portalu Agory (Gazeta.pl) na szczęście jeszcze sporo brakuje.
    • lmblmb Proste wyjście: wyrzuć TV, albo przynajmniej... 04.03.11, 12:25
      Proste wyjście: wyrzuć TV, albo przynajmniej usuń z TV programy komercyjne (włączając w to TVP1).

Sam tak zrobiłem prawie 10 lat temu, i muszę wam powiedzieć że nie ma nic przyjeniejszego jak nie mieć zielonego pojęcia o co chodzi w iurowych gadkach na temat nowego serialu. Jestem jak imigrant w obcym kraju, udało mi się odciąć od tej kultury całkowicie.

Wierzcie mi, być wolnym od tego syfu to ogromna przyjemność.
      • wujekzielarz Re: Proste wyjście: wyrzuć TV, albo przynajmniej. 04.03.11, 14:46
        Potwierdzam - niesamowity komfort psychiczny. Telewizor odpalam tylko na mecze siatkówki, ale niedługo i to nie będzie konieczne. Siatkarską Ligę Mistrzów oglądam na laola TV w internecie, a i Plus Liga pewnie będzie niedługo dostępna innym kanałem niż ipla.

Nawet na głupim iplexie można znaleźć po stokroć ciekawsze propozycje filmów dokumentalnych niż w TVP, a w sieci można znaleźć teatry telewizji, archiwalne audycje, ambitne kino (oczywiście nielegalnie, bo cholerna TVP do tej pory nie rozwiązała kwestii dostępu do archiwów, ale w tym przypadku piractwo jest w pełni usprawiedliwione...)
        • onefoks Re: Proste wyjście: wyrzuć TV, albo przynajmniej. 04.03.11, 15:15
          czy oglądasz to oni mają w ... bylebyś płaćił,metoda zaPOminalskich- likwidujemy abonament z góry wiedzą że te artychy i im podobni wrzasku narobią bo im chałtura się skończy a zobacz ile tego szajsu (serjalów) jest.
        • konkretniekarol Re: Proste wyjście: wyrzuć TV, albo przynajmniej. 04.03.11, 15:33
          Bez przesady. Nawet tzw. myślący ludzie (przynajmniej niektórzy) potrzebują czasem nieco telewizyjnej rozrywki (w przerwie między ambitnym dokumentem i underground'owym kinem). Niestety współczesna pogoń za "optymalizacją" produkcji telewizyjnej, w której w Polsce przoduje TVN, niechybnie prowadzi do totalnej destrukcji tego, co zwykło się nazywać "dobrą rozrywką". Wielka szkoda, że słupki oglądalności unicestwiają takie "rozrywkowe perełki" jak choćby serial "Glina" Pasikowskiego (z planowanej trylogii nakręcono tylko dwie serie). W kategorii talent show, z trzech opisywanych w artykule programów, największy potencjał jakościowy wydaje się mieć polsatowskie "Must be the music", jednak, jak słusznie zauważono w podsumowaniu:

Brytyjska wersja programu zebrała świetne recenzje za postawienie na oryginalność i kreatywność uczestników. Widzowie mieli jednak swoje zdanie - show miało zaledwie jedną edycję i zostało zawieszone po finale ze względu na kiepską oglądalność.

• three-gun-max Re: Proste wyjście: wyrzuć TV, albo przynajmniej. 04.03.11, 14:52
        Z kanałów telewizyjnych chyba tylko Planete trzyma poziom. Co prawda jest francuski więc ma lewicowy odchył, ale i tak jest po stokroć lepszy niż Discovery, które w ciągu ostatnich lat zmieniło się w program dla debili oglądających jak inni debile "obalają mity".
        • asdfhjkl Re: Proste wyjście: wyrzuć TV, albo przynajmniej. 04.03.11, 16:37
          Akurat Pogromcow Mitow oglada sam Obama, sam im dal jeden mit do sprawdzenia:)

A np. Szkola przetrwania to niezla sciema, co nawet oficjalnie potwierdzono.

czy Discovery nie zmienia sie tak jak MTV w tv dla polglowkow? Z mnostwem glupich programow? Choc nadal sa niezle programy, trzeba tylko umiec je znalezc:)
      • krwe Re: Proste wyjście: wyrzuć TV, albo przynajmniej. 04.03.11, 14:58
        popieram, sam tez nie oglądam telewizji polskiej od 10 lat.w tym samym czasie sie nam przelało. teraz jestem sto razy szczęśliwszym i spełnionym człowiekiem.
        • plosiak Re: Proste wyjście: wyrzuć TV, albo przynajmniej. 04.03.11, 15:04
          Myślałem, że jestem samotnikiem, ale jest nas więcej :) W zasadzie z tv tylko interesujące mnie mecze, programy naukowe, trochę publicystyki. Żadnych żenujących seriali, debilnych programów, show itd.

Jednak jedno mnie interesuje. Z opisu wynika, że kiedyś był program Idol - czym się różni od X-Factor, oprócz nazwy ?
      • kemot2011 Re: Proste wyjście: wyrzuć TV, albo przynajmniej. 04.03.11, 15:43
        Jakoś nie wierzę ,że udało się Panu odciąć od telewizji . Dlaczego? Jeśliby tak naprawdę było, to nie czytałby Pan wątku na temat programów w telewizji :)
        • krwe Re: Proste wyjście: wyrzuć TV, albo przynajmniej. 05.03.11, 23:01
          ojtam, człowiek musi sobie poczytać czasem o byle czym ;)
          • lmblmb jak nie mam telewizora, to mi się musi strasznie 06.03.11, 18:01
            krwe napisał:

> ojtam, człowiek musi sobie poczytać czasem o byle czym ;)

W końcu jak nie mam telewizora, to mi się musi strasznie nudzić ;)

Co robię? Na codzień oglądam The Simpsons z synem. Raz po raz wrzucam jakiś klasyk, który widziałem, ale potomkowi warto pokazać: "Lot nad kukułczym gniazdem" albo "Gandhi". "The Big Lebowski" w wersji niemieckiej (bez "fuck") jest od dwunastu lat, "The Shining", wcale nie taki straszny... a też klasyk. (Oczywiście nic z półki z Taksówkarzem czy Pianistą nie leci, bez obaw)

Trza się tylko wysilić, a da się żyć bez TV.
        • lmblmb fascynacja trwała tydzień... 06.03.11, 17:56
          kemot2011 napisał:

> Jakoś nie wierzę ,że udało się Panu odciąć od telewizji . Dlaczego? Jeśliby ta
          > k naprawdę było, to nie czytałby Pan wątku na temat programów w telewizji :)

No więc jest tak: miesiąc temu znalazłem DVB-T, wsadziłem w komputer bo podobno oglądając TV można się języka szybciej nauczyć, ale fascynacja trwała tydzień... Teraz już nawet ARTE i 3sat nie są w stanie mnie przyciągnąć.

Mam ikonkę na fresku, ale nawet to mnie nie jest w stanie zachęcić.

Odbiornika nie posiadam od ok, 7 lat. Wcześniej był, ale podłączona była do niego karta graficzna z wyjściem TV (miała 8MB pamięci, to musiało być gdzieś w 2000 roku). TV (tuner) włączany był sporadycznie.

Teraz wierzysz, że pisałem na serio?

Reasumując, oglądacie TV, bo tak byliście (~my) tak wychowani. Gdybyśmy nie oglądali TV jako dzieci, to fakt, że ktoś jej nie ogląda nie byłby dla Ciebie tak zadziwiający (?).
    • kap_jeden 6 lat temu pozbylem sie telewizora 04.03.11, 13:15
      serdeczniie polecam. ogrom dostepnego wolnego czasu jest wielki. mozg nabiera połączeń i z powrotem jest pofałdowany. no i abonament mozna przeznaczyć na wino. sama radosc. zero reklam. a dobre filmy i programy sa na dvd i w necie.
      • marajka Re: 6 lat temu pozbylem sie telewizora 04.03.11, 15:04
        A jak miałeś telewizor, to Cię ktoś siłą przed nim trzymał, kazał oglądać Klan zamiast wyjść na spacer? Bo nie rozumiem... Taka nowa moda: nie mam telewizora, jestem super, Ci co mają to debile, co nic innego nie robią tylko oglądają polskie seriale.
        • terrtt Re: 6 lat temu pozbylem sie telewizora 04.03.11, 16:34
          Z telewizorem jest jak z internetem, po prostu się na niego wchodzi od czasu do czasu :) Tyle, że TV można spokojnie wyrzucić, to niestety komputera nie można się w dzisiejszych czasach pozbyć...
    • hydrograf Wartościowa telewizja umarła, nic jej nie wskrzesi 04.03.11, 13:22
      ŻENUJĄCO prostacka chała dla "kucharek".... Powszechna we wszystkich światowych telewizjach.
      Każdy kto ogląda sam sobie wystawia świadectwo - świadczy o prymitywizmie, braku gustu i inteligencji. Wartościowa telewizja umarła i nic jej nie wskrzesi.
      • stach_79 Re: dokładnie! Wiśniewski psedomuzyk prowadzącym?? 04.03.11, 15:38
        Hańba! Nie ma nikogo kto mógłby zastąpić Wojciecha Manna?? A co z Maciejem Miecznikowskim - ma wykształcenie muzyczne! Prowadzi tandetny teleturniej a naprawdę jest na to za inteligentny...
    • dalacin4 zamienimy wasze głowy w kible 04.03.11, 14:28
      i będziemy do nich srali
    • suchy_srom Moze w koncu zniknie Rodowicz i Bajm... 04.03.11, 14:31
      • ryk.pat Re: Moze w koncu zniknie Rodowicz i Bajm... 04.03.11, 14:50
        Może... Tylko ja mając do wyboru Marylę/Beatę vs. wykreowanego zwycięzce programu xfactor wolę jednak to pierwsze.

Jak zwykle jesteśmy też sto lat za Murzynami, na Wyspach już w 2009 ludzie rzygali formatem xfactor: www.popupmusic.pl/no/29/artykuly/339/-rage-against-the-machine-swiatecznym-hitem-numer-1-a-john-cage.

Nas dopiero czeka wiele chwil zażenowania. Faktycznie czas pozbyć się pudła.
    • paniczysko a kto w ogóle ogląda telewizję?? 04.03.11, 14:36
      jak prawie wszystko jest w necie
    • ratpoles_tamer Chyba autor popełnił tu jednak błąd ! 04.03.11, 14:41
      "Bo w zabawie w telewizyjny muzyczny talent show nie chodzi tylko i wyłącznie o widzów gromadzonych przez kolejne odcinki przed telewizorami i słupki z wynikami oglądalności.
      Chodzi o muzyczny rząd dusz."

A ja myślę, ze chodzi tylko i wyłącznie o kasę !
    • monkeysoundsystem ... 04.03.11, 14:42
      ciekawe jak bardzo mozna leciec w dol, czy jest jakas granica w oglupianiu ludzi... zastanawiam sie czasami czy to sie jednak kiedys moze odbije w druga strone. straszna sprawa.
      • three-gun-max Re: ... 04.03.11, 14:53
        Można polecieć jeszcze dużo niżej. Pooglądaj sobie japońską telewizję. Nawet bez znajomości języka się załamiesz :)
    • dr.europa Nieszczenia polskiej kultury cd. 04.03.11, 14:43
      O ile komercyjnym tv mozna to wybaczyc, o tyle pokazywanie tego dziadostwa w "publicznej" to skandal! W tym kraju kmiot kmiota kmiotem pogania. Obciach ze hej!
    • three-gun-max A rząd nowelizuje ustawę 04.03.11, 14:48
      Zgodnie z nią 1/3 utworów puszczanych w radiu będzie pochodziła od tego typu g... wykonawców.
    • guru133 Jestem jak najbardziej za poszukiwaniem i 04.03.11, 14:49
      promocją młodych talentów, ale czy nasi promotorzy nie potrafią sami wymyślić czegoś własnego i atrakcyjnego, tylko muszą posługiwać się tak badziewiastymi wzorcami jak The X Factor, albo zatrudniać takich miernych pseudoartystów jak Wiśniewski, czy Kupicha?
    • l005 Nuda i szmira z ekranu 04.03.11, 14:52
      Patrzę na te odgrzewane showy w polskiej telewizji i tak sobie myślę gdzie się podziało powiedzenie "Polacy nie gęsi...." Nie dość że pokazują podróbki amerykańskich seriali i showów to jeszcze niezbyt udane. Jak już to oglądać to lepiej w orginalnej telewizji.
    • wielki_znafca Polskie gwiazdy puszczaja staje radiowe w nocy 04.03.11, 14:54
      mało za kierownica nie usnąłem, te szmiry usypiają
    • kaaarooll Telewizyjna wojna na głosy 04.03.11, 15:02

jak nie 15 programow z tancem na lodzie, srodzie, to 15 programow ze spiewaniem i talentami.

rzygac sie chce....
      ale cale szczescie u mnie telewizor nie sluzy do ogladania telewizji.
    • dom_uciech_wujka_heinricha Telewizyjna wojna na głosy 04.03.11, 15:30
      Jedynie X factor odniesie sukces, a to za sprawą formatu, który sprawdził się już wcześniej i zawsze się sprawdza, pozostałe 2 programy to bardziej pomysł na program dokumentalny niż program, ktory może przyciągnąć miliony przed telewizory
    • stach_79 Emerytki oglądające programy będą miały problem... 04.03.11, 15:34
      Juz sobie wyobrazam jak beda wymawiac nazwy tych programów xD X-Factor to pewnie będzie: ix-traktor albo ax-fiktor :)) Jeżeli chodzi o must be the music - mas bij de muzik :)) albo mus bim demuzik :) Totalna porażka z tymi angielskimi tytułami w polskiej tv! Ale przecież nie mogą inaczej - musi być po zachodniowemu! Polak papugą narodów - znowu się to ujawnia...
      • dyngos Re: Emerytki oglądające programy będą miały probl 04.03.11, 15:49
        stach_79 napisał:
        >mas bij de muzik

To chyba po niderlandzku?
    • katorakta Telewizyjna wojna na gó...... 04.03.11, 15:38
      ...stanie się to co w uk - zalew chłamu, tzw. celebrytów z plastikowymi cycami i spie...ne covery hitów sprzed lat na święta. ŻE-NA-DA

i szanownych cwaniaków 'nie chcesz, nie oglądaj' proszę o odpie...nie się na starcie, bo od tego nie da się uciec. nawet jak w telewizji nie zobaczę, to wejdę na taki portal albo otworzę gazetę i mnie zaatakuje artykuł sponsorowany o jednym z dzieł.. zajebiście..

• stach_79 Bardzo lubię muzykę - dobrą! Jestem załamany... 04.03.11, 15:40
      Nasza muzyka zmierza w kierunku tandety i kiczu na angielski styl - masowa produkcja gwizadek, które gasną szybko...
    • rekkoon Niedługo będzie 98% wokalistów i 2% muzyków 04.03.11, 16:03
      Za parę lat będziemy mieli setki wokalistów i wokalistek i ewentualnie ktoś tam będzie potrafił zrobić jakiś denny akompaniament jednym palcem na pianinie. Muzykę ułożą starzy goście ze studia a potem już będą tylko głupie remiksy tego co już było z kolejnymi wokalistami i wokalistkami coraz bardziej przetworzonymi komputerowo, bo talentu to będzie miało coraz mniej (chyba, że wielkość cycków uznamy za talent).
    • marslaw1 Re: Telewizyjna wojna na głosy 04.03.11, 16:04
      Gawno pozostanie gawnem.., Polsat I TVN to jedno kulturalne Gawno! Nie da się ze sroki uczynić słowika...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka