Dodaj do ulubionych

Bawią się tylko biali

• demokratus Jak długo jeszcze kołtuństwo będzie 06.03.11, 16:07
      gościło w tym kraju? Rasizm, ksenofobia oraz zwierzęcy antysemityzm wzmocnione naukami kościelnymi trzymają się jak widać wspaniale i kompromitują ten kraj na arenie światowej. Nauki autorytetów moralnych na nic się zdały bo polactwo nadal woli siermiężnie siedzieć na progu zaśmieconego mieszkania niż podać rękę kolorowemu koledze. Obrzydliwe.
      • t154 Re: Jak długo jeszcze kołtuństwo będzie 06.03.11, 16:20
        Powiedziane kulturalniej ale sens ten sam. Gratuluję umiejętności trzymania w ryzach nerwów.
    • szto_tawariszczi co wy z tymi Afrykanami :-) 06.03.11, 16:13
      co wy PoprawniPolitycznie z tymi Afrykanami ???....

chodzi o Murzynów. W Afryce, drodzy marksiści kulturowi, wyobraźcie sobie
      że mieszka paręset milionów białych ludzi :-). Też są to Afrykanie.

Tak jak Murzyn mieszkający od urodzenia w Warszawie jest Europejczykiem. Wyobraźcie
      sobie, że Europejczykiem, nie Afrykaninem :-)
    • black-emissary Re: Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:14
      Jaki jest powód, że osób czarnoskórych nie wpuszczono, a wpuszczano Polaków? Są podobnie ubrani, w podobnym wieku, metodologicznie wręcz identyczni.

To ja zadam inne pytanie: dlaczego segregacja na podstawie koloru skóry jest zła, a na podstawie wieku czy ubioru już nie jest zła?
    • nostradamuspl Re: att: all NIggERS reading this, get the fuck o 06.03.11, 16:17
      ty to robisz bo zobaczyles artykul o murzynach na pierwszej stronie, takze powodzenia
    • sektor666 Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:18
      jakoś nikogo nie boli jak jay-z nie wpuszcza białasów na imprezy.
      prywatny klub, prywatna impreza. to właściciel decyduje, kogo wpuszcza, a kogo nie. jak nie lubi grubasów to może polecić ochroniarzom, żeby nie wpuszczali grubasów. jak nie lubi dresiarzy, to ich też może nie wpuszczać. i żadnemu grubasowi, dresiarzowi czy murzynowi nic do tego.
      • mniklasp Re: Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:21
        ciesze sie ze nie musze mieszkac w rasistowskiej Europie a sczegolnie Polsce
        • sektor666 Re: Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:25
          twoja wypowiedź jest nijak nie związana z tym, co napisałem.
    • feurig59 Re: att: all NIggERS reading this, get the fuck o 06.03.11, 16:18
      dominik.olsztyn napisał:

> uzujesnostradamuspl napisał:
      >
      > > get the fuck out while you still can.
      >
      > Zwal se konia to się wyluzujesz.

GDZIE JEST ADMIN?
      • nostradamuspl Gdzie jest Simon Mol?? na ratunek... 06.03.11, 16:20
        nie zapomnicjie o kwiatach w rocznice smierci...
        • nostradamuspl kto to jest Afrykanie? poprawnie jest Murzyni 06.03.11, 16:25
          co nastepne Pan Afrykanin? LOL
      • dominik.olsztyn Re: att: all NIggERS reading this, get the fuck o 06.03.11, 16:24
        feurig59 napisał:

> dominik.olsztyn napisał:
        >
        > > uzujesnostradamuspl napisał:
        > >
        > > > get the fuck out while you still can.
        > >
        > > Zwal se konia to się wyluzujesz.
        >
        > GDZIE JEST ADMIN?

Nie wiadomo. Ale masz tam tam takiego linka z napisem "Skasujcie"
        • nostradamuspl Re: att: all NIggERS reading this, get the fuck o 06.03.11, 16:26
          nie zapomnij rocznicy Simona Mola
          • feurig59 Re: att: all NIggERS reading this, get the fuck o 06.03.11, 17:08
            nostradamuspl napisał:

> nie zapomnij rocznicy Simona Mola

jasne. dlatego, że mol zaraził parę polskich panienek, to wszyscy czarnoskórzy są do kitu... masz więcej takich popisów Twojego "białego"(rzecz jasna) IQ?
    • czarny-dziadoslaw Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:20
      Po co tyle halasu? Skoro kluby nie chca wpuszczac kolorowych to ich sprawa a jesli ktos nie popiera takiego traktowania potencjalnych gosci tez ten lokal bedzie omijal z daleka. Slowa nagany czy poparcia sa tylko slowami a akcja jest dzialaniem konkretnym i natychmiasto odczuwalnym.
    • gregory433 Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:23
      Niedługo będą mi mówić kogo mam wpuszczać do domu a kogo nie,może jeszcze będą mi wyznaczać godziny posiłków?

To są prywatne lokale i właściciel ma prawo zapraszać kogo chce!
    • kamcha84 no i bardzo dobrze... 06.03.11, 16:24
      mi tam sie to podoba-czarni jak sie do mnie zawsze w klubach doczepiali to w zasadzie konczylo sie na tym ze musialam wychodzic, bo nie dalo sie takiego splawic...to po pierwsze, a po drugie globalizacja mnie denerwuje...wszyscy mieszaja sie kulturowo, rasowo i pozniej wychodzi na to, że np Arabusy wyskakuja Belgom z tekstem, że oni sie nie beda uczyc jezyka francuskiego i asymilowac, bo ich jest w Belgii wiecej niz Belgow i niech Belgowie sie ucza arabskiego!!! toz to wykorzenienie totalne... i jakby co nie jestem raistka-jestem tylko sfrustrowana tym, ze nikt nie widzi problemu w tym, ze jak tak dalej pojdzie to biali znikna, bo sie wszyscy wymieszaja...i beda sami mulaci...genialnie...
      • epapier Re: no i bardzo dobrze... 06.03.11, 18:45
        Znalezione w necie ;)
        Afrykańscy mężczyźni mają większy popęd seksualny ze względu na wyższy poziom
        testosteronu i większą ilość plemników ze względu na większe jądra. Afrykańskie kobiety
        mają krótszy okres ciąży, częściej rodzą kilkoro dzieci na raz, rzadziej miewają powikłania
        porodowe (ze względu na mniejszy rozmiar płodu i wydłużone czaszki), a afrykańskie dzieci
        osiągają dojrzałość płciową w młodszym wieku a następnie są bardziej aktywne seksualnie
        niż przedstawiciele innych ras. Rozwiązłość w populacji koreluje z wielkością jąder, ponieważ kobiety uprawiają seks z wieloma mężczyznami i mężczyzna który produkuje
        najwięcej nasienia ma największe prawdopodobieństwo na zapłodnienie jajeczka. Istnieje
        jednak kompromis pomiędzy wielkością jąder a wielkością mózgu, ponieważ oba te organy są
        kosztowne – gdy więcej surowców zostaje przeznaczona na zwiększenie jąder to pozostaje
        mniej surowców na zwiększenie mózgu. Mózg i jądra odpowiadają również za różne
        strategie; duże jądra to powołanie się na konkurencję plemników, natomiast duży mózg to
        powołanie się na strategię „mięso za seks”, czyli zaopatrywanie kobiety w niezbędne surowce
        i wspieranie jej potomstwa. Jeżeli kobiety potrzebują surowców, to duże jądra przegrywają
        rywalizację z dużym mózgiem. Z trzech głównych ras czarni maja największe jądra i
        najmniejsze mózgi.
        • kamcha84 Re: no i bardzo dobrze... 06.03.11, 18:53
          dobre, dobre:D ale tak mi sie wlasnie wydawalo, ze oni moga miec cos nie tak z mozgiem jak nie docieralo do nich grzecznie, pozniej mniej grzecznie a na koncu wulgarnie, zeby sie odwalili:] i ja tam w ogole czarnych cywilizowanych nie lubie od czaus jak ganiali mie z nozami po Paryzu, bo kolezanka ich splawila, bo nie chcialysmy dac im papierosa...i nie podobalo nam sie, ze nas zaczepiaja tekstami pt."belle"...
    • lady.baba Re: Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:31
      Ja kiedyś usłyszałam, że wejście tylko na zaproszenia, a za chwilę trzy cycate małolaty weszły bez zaproszeń i jakoś ratusz o takie sprawy afery nie robi. Jeśli akceptujemy samo zjawisko selekcji w klubach, musimy zaakceptować dowolne kryteria wpuszczania i niewpuszczania.
    • nostradamuspl To nie jest rasizm. Azjaci sa mile widziani 06.03.11, 16:38
      Hindusi tez
      • nostradamuspl Re: To nie jest rasizm. Azjaci sa mile widziani 06.03.11, 16:43
        Kinga Wysieńska to wdowa po Simonie Molu?

co ta akcja ma zrobic? to jest Polska nie Afryka, murzyni niech sie ciesza ze wogole wlecieli i sa.
      • feurig59 Re: To nie jest rasizm. Azjaci sa mile widziani 06.03.11, 17:16
        nostradamuspl napisał:

> Hindusi tez

najwyraźniej nie wiesz co to jest rasizm. proponuję tr. poczytać,
        w skrócie to: wnioskowanie z niezmienialnych cech zewnętrznych, takich jak wygląd, czy kolor skóry, ewtl pochodzenie na cechy charakteru na zasadzie: jest taki, a taki - BO jest czarno, czerwono, białoskóry...
        rasizm nie musi być związany z dyskryminacją, może być "pozytywny"(np filosemityzm) co nie zmienia faktu, że jest rasizmem - pseudonauką bazującą WYŁACZNIE na niedorzecznych nieudowadnialnych projekcjach, emocjach i wierze.
        spełniasz wszystkie te kryteria
        • nostradamuspl Re: To nie jest rasizm. Azjaci sa mile widziani 06.03.11, 17:21
          czlowieku o czym z toba rozmawiac, ogladasz murznow w tv i to wszystko.
          • feurig59 Re: To nie jest rasizm. Azjaci sa mile widziani 06.03.11, 17:30
            nostradamuspl napisał:

> czlowieku o czym z toba rozmawiac, ogladasz murznow w tv i to wszystko.

To ma być rozmowa? Rzucasz te swoje rasistowskie hasełka i chore uprzedzenia na prawo i na lewo i nie masz JEDNEGO argumentu, który by wytrzymał w merytorycznej dyskusji.
            Tak jak znasz wszystkich czarnoskórych i wiesz (poprostu - Bozia Cię oświeciła), że "oni" są be, tak "wiesz" skąd ja kogo znam i co oglądam.:-)))

Jaki nick taka "wiedza".
            • nostradamuspl Re: To nie jest rasizm. Azjaci sa mile widziani 06.03.11, 17:50
              dobre. pomieszkaj troche w krajach z murznami z przywilejami i plac na to zeby siedzieli w domu i grali w kosza, wtedy pogadamy.

• mediat Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:39
      Nie popieram takiej selekcji.Ale...będąc w U>S>A spotkałam sie z imprezami tylko dla czarnych.Natomiast nie do pomyślenia bylo oglosic imprezę tylko dla białych.W moim odczuciu to biali sa tam na gorszych prawach,a czarni chronieni.
      • sektor666 Re: Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:44
        zjawisko to jest określane mianem "reverse discrimination", czyli odwróconej dyskryminacji - takiej, w której to WIĘKSZOSĆ jest dyskryminowana przez MNIEJSZOŚĆ. zjawisko dość powszechne we wszystkich mocno lewicowych krajach.

en.wikipedia.org/wiki/Reverse_discrimination
        • dlugpubliczny Re: Bawią się tylko biali 06.03.11, 17:58
          Zwróciłeś uwagę na różnicę pomiędzy hasłami w j. angielskim i polskim? Niesamowite!

Reverse discrimination, also known as positive[1] discrimination, is a controversial specific form of discrimination against members of a dominant or majority group, or in favor of members of a minority or historically disadvantaged group.

i z polskiej wiki:

Dyskryminacja pozytywna (łac. discrimino - rozróżniam) - jest to utrzymywanie czasowych lub stałych rozwiązań i środków prawnych mających na celu wyrównanie szans osób i grup dyskryminowanych ze względu na płeć, pochodzenie etniczne, religię, orientację seksualną, niepełnosprawność[1] i inne cechy.

Czy ktoś mógłby doprowadzić polska wersję wiki do prządku?
    • kayll jak to sie nie bawia ? nasz wikary non stop 06.03.11, 16:39
      w dyskotece, zwlaszcza po koledzie.
    • strikemaster Re: Francja wpuszczala latami, teraz zachodzi w g 06.03.11, 16:40
      > tylko zeby nie oni to bambusy bili by sie z malpami o banany bez elektr
      > ycznosci i wody....

Woda w Afryce występuje w naturze, za to biali sie małp boją.
      • nostradamuspl Re: Francja wpuszczala latami, teraz zachodzi w g 06.03.11, 16:46
        boja czy nie. Kazdy pracuje na swoje, a ze Murzyni gdziekolwiek jada chca sie zachowywac po swojemu a brac jak kazdy inny
        • strikemaster Re: Francja wpuszczala latami, teraz zachodzi w g 06.03.11, 17:22
          W tym przypadku chcieli tylko wejsć do klubu.
          • nostradamuspl Re: Francja wpuszczala latami, teraz zachodzi w g 06.03.11, 17:52
            rozumiem, no i nie weszli, w czym problem? czy gdzies jest napisane ze murzyn ma prawo do wszystkiego na calym swiecie??? na calym swiecie do top klubow wpuszczaja tych ktorych chca wpuscic.

gdyby to bylo w Lagos to moze byl by problem, ale to jest w Warszawie.
    • aboutblank >>> Ale jaki jest problem? 06.03.11, 16:41
      Przecież te lokale są PRYWATNE. Właściciel ma prawo wybrać kto wejdzie, a kto nie. Ma do tego prawo.
      Co innego, gdyby dyskryminacja dotyczyła imprez masowych, "ogólnodostępnych" np. jak sylwester w rynku itp.
    • strikemaster Re: Francja wpuszczala latami, teraz zachodzi w g 06.03.11, 16:41
      > murzyni byli niepotrzebni od samego poczatku, bo tylko maly procent cos robil p
      > ozytecznego.

A ty robisz coś pożytecznego? Bo wypisywanie kilku słów po angielsku się do rzeczy pożytecznych nie zalicza.
      • nostradamuspl Re: Francja wpuszczala latami, teraz zachodzi w g 06.03.11, 16:48
        kazdy ma opinie, jak chcesz to pisz.

czy artykul ktory jest smieszny powinien byc na pierwszej stronie? ktos napisal.
        • nostradamuspl Skad tutaj w ogole problem ze murzyn nie wszedl? 06.03.11, 16:50
          Klub jest prywatny, wlasciciel robi co chce.
          Polska to nie USA gdzie sa chore ustawy promujace murzynow bo ktos sie czul ze ze kiedys ich wykorzystywano.... tylko jakos jak dostali wolnosc nie wrocili do Liberi... wcale im zle nie bylo, i nowe generacje maja o niebo lepiej niz zostaly by w Afryce.

• nostradamuspl Gazeta.pl, moze czas na jakis artykul o Azjatach 06.03.11, 16:52
            tylko murzynow kochacie?
            • strikemaster Re: Gazeta.pl, moze czas na jakis artykul o Azjat 06.03.11, 17:24
              A niżej znowu ten twój bełkot anglojęzyczny. Mógłbyś sie w imieniu wszystkich nie wypowiadać?
          • strikemaster Re: Skad tutaj w ogole problem ze murzyn nie wsze 06.03.11, 17:23
            > Klub jest prywatny, wlasciciel robi co chce.

No, na przykład morduje klientów. Przecież to prywatna firma, wolno mu, prawda?
    • anglo Mogą być kluby dla homo, a gdyby 06.03.11, 16:44
      Mogą być kluby dla homo, a gdyby tak powstał klub tylko dla hetero, mielibyśmy aferę na skalę europejską. Czy komuś się nie poprzewracało w d.?
    • danwrc1 Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:46
      pamietam czasy gdy tzw czarni mogli przebywac tylko na plantacjach i jakos sie nie buntowali a teraz prosze prowokacje z czerwonymi z wybiórczej urzadzają do domu.....
    • rosolina Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:47
      Ta cała Warszawa to jest żałosna prowincja.
    • hugow Re: Bawią się tylko biali 06.03.11, 16:57
      wyjaśnieniem nie musi być dyskryminacja
      mogło być tak, że gdy przyszła pierwsza grupa - obowiązywały tylko zaproszenia, a po chwili bramkarz spytał, czy koniecznie musi odmawiać tym bez zaproszeń, i usłyszał, że nie przyszło 10 z zaproszeniami i do 10 bez zaproszeń może wpuścić....
      testy zrobione bez sensu
    • tychik1 A w Izraellu nie sprawdzali ? 06.03.11, 16:59
      Mnie kiedyś ktoś wprowadził w Polsce do tak zwanej "tajnej"restauracji bez szyldu,reklam ,
      a wejście na megafon i tylko dla członków na liście.I było drożej ale bardzo fajnie,na piętrze z oknami,tarasem,muzyką i tańcami ! : )
    • 999s Re: Bawią się tylko biali 06.03.11, 17:02
      "Czuliśmy się okropnie. Prawie nas wyproszono"

Mój Boże! Szkoda, że nie dodał że tak niewiele brakowało by nas sprzedano na plantację bawełny!
    • kurzyrozumek co to jest dyskryminacja? 06.03.11, 17:06
      kiedyś kiepskimsamochodem zajechałem pod ****hotel w Niemczech w którym zawsze sypiałem podjeżdżajac taksówka z lotniska. Dowiedziałem sie że wolnych miejsc nie ma juz od boya hotelowego stojącego przy drzwiach. Dyskryminacja?. Chcą miec okreslonwgo klienta. Dlaczego kluby nie mogą postepowac według tego schematu?
    • habior Bawią się tylko biali 06.03.11, 17:07
      bzdura, kilkakrotnie zdarzylo mi sie ze do klubu nie wpuszczono mnie albo kogos ze znajomych bo cos nie pasilo selekcjonerowi, po prostu omijam te kluby gdzie selekcjonerzy maja nasrane w glowach...nie chca mojej kasy to pies ich yebal.
      (nie jestem łysolem w dresie i adidasach -krawaciarzem tez nie ,to tak uprzedzajac ew.komentarz.) Robienie na sile poprawnosci politycznej jest bzdura, jak ktos nie chce kolorowych w swoim klubie to jego prawo. Romów tez bym nie wpuscil bedac sam wlascicielem klubu -nie potrzebuje zeby ktos okradł mi klientów czy pokroil nozem, nie ma to nic wspolnego z rasizmem ot ta grupa etniczna tak ma i nic sie na to nie poradzi. Zdarzylo mi sie byc nie wpuszczonym razem z cala grupa znajomych kiedys w Wiedniu na jakas ich dyskoteke bo rozmawialismy po polsku. Rozumiem wlasciciela -nasi rodacy b.czesto jawia sie tylko jako albo jumacze albo zadymiarze i potrafi kogos bogu ducha winnego dosiegnac odpowiedzialnosc zbiorowa. Zreszta w latach 89/91 gdy mieszkalem w Wiedniu to w pewnych jego dzielnicach wstyd było sie odezwac po polsku majac na uwadze jaki syf i wioche robili nasi "handlarze" rozkladajacy sie na wiedenskich ulicach i placach ze "szwarc mydlem i powidłem".
    • tb3 Bawią się tylko biali 06.03.11, 17:17
      Jakieś dziwne podejście "prywatna firma - mogę robić sobie co chcę."
      Rozumiem, że jutro jak pójdę do sklepu po bułki to właścieciel może mi powiedzieć
      "Panu bułek nie sprzedam." "Dlaczego ?" "Bo nie i już"

Nie znam sie na prawie ale na szybko coś takiego znalazłem :
      Kodeks wykroczeń
      Art. 138.
      Kto, zajmując się zawodowo świadczeniem usług, żąda i pobiera za świadczenie zapłatę wyższą od obowiązującej albo umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia świadczenia, do którego jest obowiązany, podlega karze grzywny.
      • zpiesciamudotwarzy Re: Bawią się tylko biali 06.03.11, 17:34
        jak już mistrzu, to bramkarz na bramce zajmuje się SELEKCJĄ, a więc wpuszczaniem bądź nie oosób chcących wejść, a więc niewpuszczając danego murzyna bramkarz/selekcjoner jak najbardziej wykonał usługę do której świadczenia został wynajęty - w dodatku za darmo
        • tb3 Re: Bawią się tylko biali 06.03.11, 17:48
          jak zwykle w takich rozmowach... mistrzu wykonujesz słownego fikołka i zmieniasz temat... czy bramkarz ma założoną dzialaności gospodarczą polegająca na segregacji ze względu na płeć, rasę czy ubiór?? Czy może został zatrudniony do tego aby w lokalu było bezpiecznie?? Poza tym co to za dziwny zwyczaj "wpuszczania bądź nie"??? Jeszcze twierdzicie, że to jest dobre...Plują wam w twarz a mówicie, że deszcze pada....
          ... i prosze oszczędzcie sobie tekstów, że chciałbym żeby wpuszczali brudnych i pijanych
      • dlugpubliczny Re: Bawią się tylko biali 06.03.11, 23:28
        bez uzasadnionej przyczyny - w tym wypadku przyczyna była zawsze uzasadniona.

Po drugie 'dyskryminuje' się także ze względu na wiek (np. 17-latek alkoholu kupić nie może) czy rodzaj używki (np marihuana - wszystkim zakazana bez wyjątku - powszechna 'dyskryminacja', mimo, że chcący jej używać ludzie wolą marihuanę od tytoniu jako mniej szkodliwą i nie uzależniająca fizycznie. Co więcej Tesco i inne markety sprzedają ograniczone ilości cukru - ty dostaniesz tylko 5 kilo, tez 'dyskryminacja'?)
        • tb3 Re: Bawią się tylko biali 07.03.11, 08:25
          ...rozumiem, że hitlerowskie niemcy też miały uzasadnioną przyczynę napadając na Polskę, bo musieli poszerzyć swoją przestrzeń życiową... złodziej ma uzasadnioną przyczynę, bo przecież potrzebuje tych pieniędzy...
          ... zapewne również skandalem jest, że 5 latki nie mogą pic alkoholu...
          nie wiem jak sie ma to prawa handlowego czy innego ale czy Tesco ogranicza tą sprzedaż dla wszystkich czy tylko dla jakieś konkretnej rasy
          przypomina to wywody logiczne polityków ... bierzemy fakt i wywodzimy z niego dowolny absurd, który pasuje do naszej tezy... czy ty naprawdę wierzysz w to co piszesz??
          żyjemy w jakiejś przestrzeni z innymi ludźmi i nie możemy robić sobie czego chcemy

Podstawową i niepodważalną zasadą jest to, że wszyscy ludzie są sobie RÓWNI.
          Ale nie tacy sami - są głupsi, mądrzejsi, ładni, brzydcy, wysocy, niscy itd. I z tego faktu będą wynikały zawsze jakieś podziały. Masz wiecej kasy - możesz iść do droższego klubu, wynająć lepszego adwokata itd. Jesteś "ładniejszy" - masz większe powodzenie i przychylność innych ludzi. Jesteś wysoki - potencjalna kariera w NBA, niski - możesz zostać dzokejem... i setki podobnych 'dyskryminacji' - takie życie.
          Ale nie może być tak, że widzisz człowieka, który jest ubrany tak jak inni, zachowuje się podobnie jak inni, jeszcze go nie znasz i różni go tylko kolor skóry (tak są czarnoskórzy, którzy urodzili się i wychowali w Polsce) a ty już wiesz, masz poprostu pewność, że to ktoś gorszy.

Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć??
          • evita.online Re: Bawią się tylko biali 07.03.11, 18:15
            tb3 napisał:

>
            > Podstawową i niepodważalną zasadą jest to, że wszyscy ludzie są sobie RÓWNI.
            > Ale nie tacy sami - są głupsi, mądrzejsi, ładni, brzydcy, wysocy, niscy itd. I
            > z tego faktu będą wynikały zawsze jakieś podziały. Masz wiecej kasy - możesz iś
            > ć do droższego klubu, wynająć lepszego adwokata itd. Jesteś "ładniejszy" - masz
            > większe powodzenie i przychylność innych ludzi. Jesteś wysoki - potencjalna ka
            > riera w NBA, niski - możesz zostać dzokejem... i setki podobnych 'dyskryminacji
            > ' - takie życie.
            > Ale nie może być tak, że widzisz człowieka, który jest ubrany tak jak inni, zac
            > howuje się podobnie jak inni, jeszcze go nie znasz i różni go tylko kolor skóry
            > (tak są czarnoskórzy, którzy urodzili się i wychowali w Polsce) a ty już wiesz
            > , masz poprostu pewność, że to ktoś gorszy.
            > Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć??

Popieram . Lepiej bym tego nie ujęła.
            Dlatego nie będzie dyskryminacją nie wpuszczenie do klubu ciemnoskórego "dresiarza", czyli np Cygana z sygnetami i złotym łańcuchem na szyi, wyrażającego się wulgarnie itd. Ale niewpuszczenie ciemnoskurego studenta , który w towarzystwie kolegow z grupy przyszedł świtowac zdanie egzaminu, ubrany jak oni, zachowuje sie jak oni, mówi jak oni- będzie rasizmem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka