lubat 17.03.11, 12:54 Proszę, błagam, niech wreszcie padnie publicznie pytanie, ile bezpośrednio lub pośrednio skasował Balcerek z funduszy OFE. Niech to nie będzie tylko sferą plotek, że 60-80 tysięcy miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulhandyman streszczenie reformy OFE dla tych co nie rozumieją 17.03.11, 13:20 Do tej pory ludzie wpłacali sobie 7,3% ich zarobków na własne konto emerytalne w jednym z funduszy. Przeciętna pensja wynosi obecnie 3438 zł w związku z tym do OFE przeciętny "Kowalski" wpłacał 250zł co miesiąc lub inaczej mówiąc około 3000 rocznie. W styczniu jednak Premier Donald Tusk wraz z niejakim Vincentem Rostowskim powiedzieli do Polaków mniej więcej tak: oooooo chooja ! Panowie i Panie takiego chooja !!!! Nam się budżet nie domyka i dlatego od maja zamiast oszczędzać na emeryturę musicie drodzy Panowie i Panie wpłacać tę kasiore do mnie do budżetu. Nię pękajcie przy tym za bardzo, bo ja wam powiadam, że za 20, 30 lat wasza emerytura będzie GITES, będzie full wypasiona, będziecie sobie śmigać do Egiptu ze 3 razy w roku, a i na nową meblościankę sytyknie bez bólu Zaprawdę powiadam wam, że moja partia przeminie, mój rząd przeminie ale moje słowa o emeryturach nie przeminą..... -lud poddańczy rzekł do Tuska: jakże to Panie ?, tak się nie godzi. Kasiora co ją wpłacamy jest na naszą emeryturę, co nas to obchodzi, że ty Panie nasz Donaldzie masz dziurę gdzieś tam.... (w budżecie chyba) Jak nie masz kasiory Panie to zwolnij tych 100 000 urzędników coś ich przyjął przez ostatnie 3 lata, wyluzuj z Afganistanem i wycofaj wojska, bo chooja z tego mamy oprócz kosztów prawie 2 miliardy rocznie, połącz ZUS z KRUS-em, wyrównaj składki by każdy płacił tyle samo, nie wysyłaj policjantów, wojskowych, celników i Bóg wie kogo jeszcze na emeryturę w wieku 35 lat.... wkoorwił się Donald na słowa ludu i rzecze: zaprawdę powiadam wam, wy się od moich 100 000 nowych urzędników odpierdoolcie, odpierdoolcie się także od Afganistanu, wszak to prestiż jest i można raz w roku wyskoczyć tam i pstryknąć sobie zdjęcie w koszarach... Od KRUS-u też się odpierdoolcie bo tym "trzęsie" mój dobry przyjaciel Waldek, a ja Waldkowi świństwa nie zrobie... Tak samo ciemny ludzie odpierdool się od policjantów, wojskowych, celników, CBA-wców, leśników, górników, urzędników, nauczycieli.... Kasę będę im dawał, szczególnie przed wyborami bo to mój elektorat i lud wybrany spośród innych. I tak oto słowo stało się ciałem i Donald z Vincentem będą mieli 2800zł od łebka rocznie więcej do budżetu. Oprócz tego wezmą sobie bonusa, czyli 222mld zł z kont OFE co to je ciemny lud nazbierał przez ostatnie 11 lat. Siana na emerytury zabraknie za 20 lat ale Donald ma to głęboko w doopie, gdyż w 2030 roku donald będzie miał 74 lata i generalnie będziecie mogli go cmoknąć w trąbke... Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: streszczenie reformy OFE dla tych co nie rozu 17.03.11, 15:42 paulhandyman napisał: > I tak oto słowo stało się ciałem i Donald z Vincentem będą mieli 2800zł od łebk > a rocznie więcej do budżetu. Oprócz tego wezmą sobie bonusa, czyli 222mld zł z > kont OFE co to je ciemny lud nazbierał przez ostatnie 11 lat. Siana na emerytur > y zabraknie za 20 lat ale Donald ma to głęboko w doopie, gdyż w 2030 roku donal > d będzie miał 74 lata i generalnie będziecie mogli go cmoknąć w trąbke... Tak jak jedenaście lat temu twórcy tego mega przekrętu obiecywali złote góry. OFE trzeba w ogóle zlikwidować. Im później OFE zostaną zlikwidowane - tym straty nas wszystkich - nie tylko przyszłych emerytów - będą większe. Na dodatek gdyby pieniądze przyszłych emerytów leżały na zwykłych lokatach bankowych, to mieliby oni dziś więcej pieniędzy niż w efekcie zarządzania przez OFE. Widać więc jasno czyj interes został tu zabezpieczony. Nie można zresztą pojąć dlaczego powierzając swoje pieniądze OFE np. na 30 lat mamy płacić wielkie prowizje za to, że obracają naszymi pieniędzmi podczas gdy zakładając lokatę bankową nawet na krótkie okresy mamy prawo do odsetek płaconych nam przez bank ? A już szczytem perwersji jest zmuszenie podatników do płacenia wysokich prowizji prywatnym instytucjom finansowym za zakup obligacji skarbu państwa i inkasowanie od nich odsetek. Żeby kupić obligacje nie trzeba mieć żadnych kwalifikacji. To po co nam ten wysoko opłacany pośrednik ? To oburzające, że twórcy OFE nie wstydzą się bronić systemu jawnego działania na szkodę polskiego podatnika i emeryta. Bronią go niestety ekonomiści, politycy i dziennikarze często osobiście zainteresowani w jego kontynuacji. Źródło : tnij.org/kxr2 Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman Re: streszczenie reformy OFE dla tych co nie rozu 17.03.11, 15:49 antekguma1 napisał: > Tak jak jedenaście lat temu twórcy tego mega przekrętu obiecywali złote góry. O > FE trzeba w ogóle zlikwidować. Im później OFE zostaną zlikwidowane - tym straty > nas wszystkich - nie tylko przyszłych emerytów - będą większe. Na dodatek gdy > by pieniądze przyszłych emerytów leżały na zwykłych lokatach bankowych, to miel > iby oni dziś więcej pieniędzy niż w efekcie zarządzania przez OFE. Widać więc j > asno czyj interes został tu zabezpieczony. Nie można zresztą pojąć dlaczego pow > ierzając swoje pieniądze OFE np. na 30 lat mamy płacić wielkie prowizje za to, > że obracają naszymi pieniędzmi podczas gdy zakładając lokatę bankową nawet na k > rótkie okresy mamy prawo do odsetek płaconych nam przez bank ? A już szczytem > perwersji jest zmuszenie podatników do płacenia wysokich prowizji prywatnym i > nstytucjom finansowym za zakup obligacji skarbu państwa i inkasowanie od nich > odsetek. Żeby kupić obligacje nie trzeba mieć żadnych kwalifikacji. To po co na > m ten wysoko opłacany pośrednik ? juz ci napisalem wczesniej, ze smierdzisz, a teraz dopisze ze to pewnie odor z twojego gnijacego mozgu Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "lubat" 17.03.11, 13:59 yniesz z takich podłych wpisów na forach internetowych. Więc przyjmij do wiadomości padalcu, że profesor Balcerowicz nie "skasował" ani złotówki z OFE. Tobie się wydaje, że jak Ty kradniesz, to wszyscy tacy są śmieciu podły!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman Re: odpowiedź dla "lubat" 17.03.11, 14:08 henryk-sikora napisał: > yniesz z takich podłych wpisów na forach internetowych. Więc przyjmij do wiadom > ości padalcu, że profesor Balcerowicz nie "skasował" ani złotówki z OFE. Tobie > się wydaje, że jak Ty kradniesz, to wszyscy tacy są śmieciu podły!!!!!!!!!! hehe Henryku widze Cie w starej dobrej formie !! I za to cie lubie ! Stanowisz zdrowa tkanke spoleczenstwa na tym zrakowacialym organizmie Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: odpowiedź dla "lubat" 17.03.11, 15:20 Balcerek to ty? A jeśli nie ty to znaczy, że masz takich głupich i zaślepionych wyznawców, że lepiej się wcale nie pokazywać, bo gotowi są ci obciągnąć małego przy wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman Re: odpowiedź dla "lubat" 17.03.11, 15:34 antekguma1 napisał: > Balcerek to ty? A jeśli nie ty to znaczy, że masz takich głupich i zaślepionych > wyznawców, że lepiej się wcale nie pokazywać, bo gotowi są ci obciągnąć małego > przy wszystkich. Prawde mówiac wolalbym Bacerkowi obciagnac z polykiem niz ciebie kijem dotknac LOL Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: odpowiedź dla "lubat" 17.03.11, 15:44 paulhandyman napisał: > Prawde mówiac wolalbym Bacerkowi obciagnac z polykiem niz ciebie kijem dotknac > LOL Forum dla pedziów to nie tu. Pomyliłeś miejsca cioto. Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman Re: odpowiedź dla "lubat" 17.03.11, 15:50 antekguma1 napisał: > Forum dla pedziów to nie tu. Pomyliłeś miejsca cioto. smierdzisz LOL Odpowiedz Link Zgłoś
wodzu65 Re: odpowiedź dla "lubat" 17.03.11, 15:56 Heniu pamiętaj w pozycji od tyłu należy być z tyłu więc nie daj się chłopie ani Balcerkowi ani Vincentemu bo ci w końcu doopa pęknie Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Re: Debata Rostowski - Balcerowicz w TVP 17.03.11, 15:25 Ale będzie wiało nudą. Bo nie spodziewam się, że Wincenty wytknie Balcerkowi brak obiektywizmu i interesowność w takim nagłym ożywieniu i obronie tego mega przekrętu tysiąclecia jakim jest OFE. Jeden i drugi będzie pieprzył farmazony, ale niedoścignionym w ględzeniu o niczym i pustosłowiu jest bez wątpienia Balcerek. Odpowiedz Link Zgłoś
mobrebski Pudzianowski contra Chłystek 17.03.11, 18:57 Ta debata jest jak kolejna walka Pudziana, z tym że z podwórkowym chłystkiem. Osobiście nie mam wątpliwości który z adwersarzy jest tutaj Strongmanem. Michał Obrębski Odpowiedz Link Zgłoś
mobrebski Szanowny Lubacie, 17.03.11, 19:02 Zgadzam się z Twoimi oponentami, m.in. Panem Henrykiem. Stary, to co napisałeś nosi nazwę oszczerstwo. I przy braku dowodów jest karalne. Rozwagi życzę. Michał Obrębski Odpowiedz Link Zgłoś