magsal 18.03.11, 16:45 Podział na "my" i "oni" może w ogóle kiedyś przestać istnieć. Przynajmniej jestem w stanie wyobrazić sobie taką sytuację, że nie wiadomo już, gdzie kończą się my... -> Zero, nieskończoność, jeden Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzikowy Re: Bardzo dobry artykuł, brawo 18.03.11, 18:08 A ja wcale nie uważam, że B.o.L.A. stanowić będzie jakiś przełom. Wyjaśnienie, panie WO: muzgosraczka.blox.pl/2011/03/Torsje-in-spe.html Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku nieważne czy przełom czy nie:-) 18.03.11, 19:10 ale sympatyczny artykuł a film wygląda na sympatyczne mięcho SF bez wielkich ambicji intelektualnych Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: nieważne czy przełom czy nie:-) 18.03.11, 20:58 "wyróżnia się na tle", a chwilę potem "sympatyczne mięcho SF bez wielkich ambicji intelektualnych". Znaczy że współczesne SF zdominowane jest przez intelektualne i offowe obrazy? Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Re: nieważne czy przełom czy nie:-) 19.03.11, 00:17 ARTYKUŁ się wyróżnia bo się autorowi chciało cokolwiek porównać z czymkolwiek a film wygląda na widowisko i to w dodatku o pół oczka lepsze od 2012 Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: nieważne czy przełom czy nie:-) 19.03.11, 03:10 Cieszę się, że czytasz ze zrozumieniem. Do artykułu nie mam uwag, poza uznawaniem bitwy o LA za przełom. Przełomem był pierwszy serialowy trek, Gwiezdne wojny, Odyseja Kosmiczna, a ostatni District9. Z pewnością przełomem nie jest kolejny odcinek serialu pt. rozpierdzielić świat i okolicę. To szmira, komera, płacz i zgrzytanie zębów. A priori. Odpowiedz Link Zgłoś
karan-ruth Re: nieważne czy przełom czy nie:-) 21.03.11, 08:32 Do artykułu nie mam uwag, poza uznawaniem bitwy o LA za przełom Przecież w artykule nie ma nic o przełomowości "Bitwy o LA". Mowa o przełomowości "Dystrykt 9" i to tylko w aspekcie ludzie-rameni (po raz pierwszy obcy byli tak uzależnienie od ludzi). Odpowiedz Link Zgłoś
orianafallaci Kosmici też ludzie 18.03.11, 17:46 Bravo Wyborcza! Artykuł sponsorowany na stronie głównej? Tego jeszcze nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Re: Kosmici też ludzie 18.03.11, 18:16 E tam, sponsorowany. Kolejna wikiwklejka, wzbogacona o pół przemyślenia i dwa nowe wyrazy, które mają pokazać, że autor czyta coś więcej niż rzeczoną wiki. Odpowiedz Link Zgłoś
zolla23 Re: Kosmici też ludzie 18.03.11, 19:06 LEPIEJ jak KOMICI A CO BY to bylo jak prezesiunoo z Blaszczak i hofmam by dowiedzil Los Angelrs Odpowiedz Link Zgłoś
wolobuev Utwór Strugackich 18.03.11, 22:08 Ciekaw jestem, czy autor czytał "Drugi najazd Marsjan"? Trzeba być zupełnym polonocentrystą, żeby postrzec to jako aluzję do imperializmu radzieckiego. W rzeczywistości chodzi tam o zwykły konformizm, o to, że człowiek dostosuje się do wszystkiego i bardzo szybko będzie odczytywał to jako normalność, nawet jeżeli najeźdźcy traktują go jako zwierze. żadnego imperializmu radzieckiego nie ma tam nawet blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Utwór Strugackich 19.03.11, 03:11 Zdarzało mi się pisać o spamerach. Spróbuj mądrzej reklamować za 2,- od posta. muzgosraczka.blox.pl/2011/02/Samogwalt-nad-zdjeciami-rozneglizowanego.html Odpowiedz Link Zgłoś
wolobuev Re: Utwór Strugackich 19.03.11, 21:40 Najpierw nawet nie zrozumiałem, o co Ci chodzi. Potem zorientowałem się - pomyślałeś widocznie, że napisałem dwa posty z rzędu, żeby reklamować książkę. No cóż, trudno - każdy sądzi o ludziach na podstawie własnej psychologii. Tyle że wystarzy sprawdzić IP-adres, żeby się dowiedzieć, czy jest to ten sam użytkownik. Nie jestem znawcą tych spraw, ale wydaje mi się, że wyjaśnić prawdę wcale nie trudno. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Utwór Strugackich 21.03.11, 06:49 Pisałem o q-ku :) Strugackich reklamować to rzecz słuszna i zacna. :) Odpowiedz Link Zgłoś
linka.5 Ed Wood wizjonerem 21.03.11, 08:40 W końcu u niego obcy to też ludzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Kosmici też ludzie 21.03.11, 14:14 To nie tyle rasa, ile system przymusowej cyborgizacji wszystkiego, co się rusza. Wulkanie, Romulanie, Ludzie - bez różnicy, wszystko będzie przerobione na Borga i podłączone do ich sieci. Stąd hasło Borga, które przeszło do języka potocznego na określenie podobnych sytuacji w realnym życiu: "opór jest bezcelowy, wszyscy zostaniecie zasymilowani". Czyli, przekładając na język współczesny, Borg to prorocza wizja i metafora Facebooka:P. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Kosmici też ludzie 22.03.11, 11:39 A raczej całego Huxley'a. Ostatnie próby oporu przed asymilacją materializują się w hipsterach, którzy chyba nawet nie zdają sobie sprawy, jak bardzo zostali już przeżarci przez nanity. Odpowiedz Link Zgłoś