linka.5 24.03.11, 09:14 Ciekawe wyniki. Zobaczymy na jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janpaweldlugi Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 09:33 Mam 22 lata, studiuję na dziennych w Krakowie, na zaocznych w Warszawie, jestem synem robotników, kiedy nie jestem na zajęciach, tłumaczę książki specjalistyczne, by sfinansować studia. Nie znam nikogo, podkreślam, NIKOGO, w przedziale 20-27 lat, kto chciałby głosować na PiS. Platformy się nie kocha, oj nie, jest za bardzo konserwatywna obyczajowo a za mało aktywna i reformatorska, na SLD się nie głosuje, bo się grupowo nie znosi sztucznego krętacza Napieralskiego (dlaczego Kalisz nie jest przewodnicząćym i twarzą Sojuszu?!?), na PiS się nie głosuje, bo to partia narodowo-konserwatywno-religijno-socjalistyczna i jest skreślona na starcie. Platforma nadal rządzi wśród młodych, ale wynika to bardziej z braku alternatywy, niż wielkiej miłości do tej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
hit.and.run Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 09:47 Ot glupota leminga. Nie masz na kogo glosowac ? Nie glosuj albo oddaj pusty glos. Idac i glosujac na "mniejsze zlo" legitymizujesz ich nierobstwo. Dalej moga sobie gebe wycierac "szerokim poparciem". Nie ma nic co by im dalo do myslenia. Kiedy mieliby 10% faktycznego spolecznego poparcia (odnoszac to do calkowitej liczby wyborcow) nie mogliby wycierac sobie ust "poparciem". Odpowiedz Link Zgłoś
janpaweldlugi Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 09:58 Tak, tak, według Ciebie i według takich jak Ty, każdy, KAŻDY, kto nie głosuje na PiS jest głupkiem i lemingiem. Nie dostrzegasz, że za głosowaniem na mniejsze zło w postaci PO stoją poważne analizy. Nie rozumiesz pewnie też, że można nie znosić żartów Wojewódzkiego i Majewskiego, nie przepadać za TVN24, a i tak z pełną świadomością głosować przeciwko Prawu i Sprawiedliwości. Po kimś, kto nazywa adwersarza "lemingiem", nie spodziewam się niczego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
hit.and.run Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:00 janpaweldlugi napisał: > Tak, tak, według Ciebie i według takich jak Ty, każdy, KAŻDY, kto nie głosuje n > a PiS jest głupkiem i lemingiem. Dla mnie glupkiem jest kazdy kto nie umie kilku zdan, przeczytac ze zrozumieniem. Czego dales doskonaly przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
janpaweldlugi Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:17 Obraziłeś mnie w pierwszym zdaniu swojej wypowiedzi wprowadzając słowo "leming", pejoratywne określenie uzywane przez PiSowców, prawicowych blogerów Salonu24 i superniezależnych prawicowych dziennikarzy. Nie musiałeś nawet pisać, że głosujesz na PiS, słowa, których używasz, zdradzają Cię w oczach nawet średnio inteligentnego człowieka. Wyłuszczyłem Ci, że wolę głosować na nierobów z PO, niż pozwolic narodowo-socjalistyczno-religijnej partii na udział we władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
po_dinozaurach Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:34 Przestan sie kompromitowac - nie przeczytales calosci wypowiedzi, lub nie zrozumiales jej. Wybor negatywny to zaden wybor, zaglosujesz na samego diabla byle nie na PiS. Wiecej odwagi i rozumu mieli Ci zaglosowali nogami i wyjechali zagranice. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:46 Takie pierdoły to możesz wstawiać na niezależna.pl. Dziś zamiast pójść głosować zostanę w domu. A jutro będę miał pomnik kurdupla kaczyńskiego na każdym rogu ulicy. I stosowny podatek na utrzymanie opiekunów pomników. Bujaj się moherowy oszołomie. Odpowiedz Link Zgłoś
smutny.wybor Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 13:57 fagusp napisał: > Takie pierdoły to możesz wstawiać na niezależna.pl. Dziś zamiast pójść głosować > zostanę w domu. A jutro będę miał pomnik kurdupla kaczyńskiego na każdym rogu > ulicy. I stosowny podatek na utrzymanie opiekunów pomników. Bujaj się moherowy > oszołomie. Dokładnie tak jak mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ksaniak Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 14:18 Musi być jakaś frekwencja aby wybory uznano za ważne... Są też inne partie - jak np JKM. Nie będzie pomników i nie będzie podatków Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 17:16 za to byłaby jedna wielka rozpierdolka. przecież to oszołomy nawet we własnej kanapowej ilości nie potrafią się dogadać. a korwin poparł kaczyńskiego, czym się sku...ł na amen. korwin na śmietnik. żadna alternatywa dla PO Odpowiedz Link Zgłoś
janpaweldlugi Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:46 Doskonale zrozumiałem jego wypowiedź. Niepójście do głosowania lub oddanie pustego głosu to głos na PiS, który ma żelazny elektorat i tylko czeka na to, by tacy jak ja nie poszli do wyborów. Hit.and.run próbuje się chować pod płasczykiem obiektywności, ale po czyjej stronie stoi, widać od razu, zdradza go słownictwo. Wybór negatywny TO JEST wybór, udowodnij mi, że nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:52 Janpaweldlugi MA racje!! O co wam chodzi! Platforma nei jest perfect ale jest ok i dlatego wielu z nas na nia glosuje. Tak jak idziesz do knajpy nie ma wina A to pijesz B. Tez jest dobre i na pewno lepsze od taniej nalewki, ktora chce ci sprzedac pan za rogiem. Generalnie wyborcy PISu to margines spoleczny, ktory swoje niepowodzenia zyciowe zwala na komunistow, Zydow i masonerie... Odpowiedz Link Zgłoś
po_dinozaurach Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:07 Wybor negatywny - przychodzi do Ciebie cyngiel mafii i pyta czy wolisz kulke w glowe, czy w brzuch ... Tak to jest w wyborach miedzy PiS, a PO - nie ma innej sily, ktora reprezentowalaby Twoje poglady - poglady Waszego pokolenia? Zawsze mlodziez robila rewolucje teraz glosuje na lesnych dziadkow, ktorzy zadnych reform nie zrobia. Moze czas pomyslec o wlasnych reprezentantach, bo poki co Wy mlodzi najwiecej obrywacie i bezrobocie wsrod absolwentow jest najwyzsze, dostep do zawodow zamknietych ograniczony, miliony musialo wyjechac, a tysiace czeka na to. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 17:45 Nie zgadzam sie z Twoja ocena, bo akurat uwazam, ze PO bardzo duzo zrobila nie jest ta "kulka w brzuch", ale zostawmy to na razie. Twoj przyklad jest bardzo ciekawy. Kulka w glowe zabije na pewno, w brzuch byc moze nie. Odmawiajac wyboru, ryzykujesz kulke w glowe. Podejmiesz to ryzyko? Tak samo, nie idac na wybory, de facto glosujesz na tych najgorszych wg Ciebie. Nie wazne czy popierasz istotne partie, czy JKM, partie X czy jakiegos innego oszoloma, jesli nie glosujesz oddajesz innym prawo do decydowania o Twoim zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:48 "zaglosujesz na samego diabla byle nie na PiS." Co wy do tego PiSu przekonujecie cały czas? Rządził przez okres koniunktury 2005-2007 i co pobudowali oprócz Świątyni Opatrzności i odwiertów Rydzyka?? Nie dziwie mu się, że głosuje na PO bo ja mam podobne odczucie. Gdyby była partia w Polsce potrafiąca się nie wymądrzać i zamiast non-stop krytykować przedstawiać swoje pomysły i tworzyć konkurencyjne DZIAŁANIA wobec prac rządu to ludzie by na nich głosowali. A na kogo on ma głosować? Na Fotygę, Kempę, Macierewicza Odpowiedz Link Zgłoś
po_dinozaurach Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:17 Ludzie zawsze zaglosuja na populistow i beda chcieli jak najdluzej odwlekac reformy, dlatego nie bedzie zadnych, dlug bedzie rosnal, a splaci go wlasnie ten mlody, ktory popiera PO z jego zadluzeniem na 300mld w 3 lata. Bo ani PiS, ani PO nie maja recepty na poprawe - co wiecej z obietnic PO wyszlo jedna wielka kupa, ale dalej trzeba ich popierac, bo nie ma alternatywy. A kto sprawia ze nie ma alternatywy? Skoro w kilka dni 50tys. mlodych potrafi sie na FB skrzyknac - ale skrzyknac sie jak na piwo to jedno, a zrobic cos wspolnie to drugie - brak inwencji pomyslow, nawet kolega autor watku tlumaczy cos co ktos inny napisal - za 20 lat zastapi go Google Translate 2.0, no ale "cos" robi. Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 12:33 > Ludzie zawsze zaglosuja na populistow i beda chcieli jak najdluzej odwlekac ref > ormy W przypadku pomostówek 68% polaków nie chciało aby Rząd je obcinał. Sądzę, że obecny rząd i tak jest bardzo reformatorski w stosunku do społeczeństwa. Można sobie wyobrażać Balcerowicza albo Korwina na miejscu premiera ale oni w ciągu miesiąca straciliby całe poparcie społeczne co wymusiłoby przedterminowe wybory i zwycięstwo socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksaniak Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 14:24 Balcerowicz to jest socjalista. korwin-mikke.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
2mimoza Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 14:11 po_dinozaurach napisał: > Ludzie zawsze zaglosuja na populistow > dlug bedzie rosnal, a splaci go wlasnie ten mlody, ktory popiera PO z jego zadluzeniem na 300mld w 3 lata. > z obietnic PO wyszlo jedna wielka kupa Sama kwintesencja oceny rządów Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:17 Ja nie głosuję na PiS, a też używam słowa leming. Doskonałe określenie na kogoś, kto jest przeciw Kaczyńskim, a nie wie nawet dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 15:18 > Ja nie głosuję na PiS, a też używam słowa leming. No tak: jesteś konserwatywnym, proklerykalnym, antykomunistycznym homofobem, używającym terminu "leming". o! a ja nie używam... Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku ake musisz jednak najpierw wiedzieć 24.03.11, 17:47 czy ktoś nie wie "dlaczego" głosuje przeciw PIS zanim go tak nazwiesz inaczej pozostaniesz zwykłym łobuzem dyskusyjnym, który generalizuje bez uprawnienia Odpowiedz Link Zgłoś
mordaprostaczka Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 12:09 @JP.dlugi Miałem podobny dylemat przy pierwszych wyborach i wybrałem PO. Dlatego mysle ze rozumiem o czym piszesz. Obecnie jednak postanowiłem zrobić inaczej. Spece z PO wiedzą, że ludzi z podobnym dylematem jest dużo. I biorą nas szantażem, że idzie o dobro Polski. Sprawa wygląda jednak tak, że dla nich, jako rasowych poliytków, to dobro powinno być ważniejsze niż dla zwykłych zjadaczy chleba. Jedna kwestia to że platrodma nic nie robi albo robi za mało, druga, znacznie poważniejszaa, to przekręty. Pomijam znaną sprawę komisji hazardowej. Tu jeszcze inne sprawy charakteryzujące platformę www.pb.pl/2/a/2010/12/17/Tajna_reprywatyzacja_hula_w_Warszawie www.wprost.pl/ar/117847/Jak-rodzina-Hanny-Gronkiewicz-Waltz-sprzedawala-pozydowska-kamienice-w-centrum-Warszawy/ Dlatego tym razem postanowiłem oddać głos na pis. z pełną świadomością co to znaczy. Choroba powinna obiajwiac się gorączką i stanem zapalnym. Udawanie, że nic się nie dzieje i jest dobrze, może kiedyś doprowadzić do raka. Liczę na to, że rządy Pis doprowadzą do zmian w polityce przez wyłonienie się czegoś nowego. A w tym czasie niech sobie prezes aresztuje kilku zbychów czy rychów, nie będę płakał. Oddam za to nawet wawel, krakowskie przedmieście- w sumie bez żalu. Jedyne czego mi żal i naprawdę szkoda, to że znowu będzie nagonka na lekarzy, choć mozliwe, ze inaczej sie to potoczy. Nie oddam jednak głosu tym, ktorzy mieli być moimi przyjaciolmi, a mnie dymają. tak samo zle mi się zyje w Polsce pod rządami Kaczora, jak i Tuska. Z tym, że na Tuska liczyłem. Tym razem oddam głos na kaczora i stanę sobie z boku, poczytam książki i popatrzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mordaprostaczka Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 12:18 I nie żyje mi sie źle dlatego że jestem jakimś nieudacznikiem wolny zawód, niezłe dochody, bezrobocie nie grozi. Po prostu elektorat PO. Tyle, że PO mi na tyle zgrzyta, że pokażę im faka. Oczywiście znajomi są oburzeni. Dodam jeszcze, że elektoratu PIS nie uwazam za oszołomów. Polska jest dla wszystkich i politycy mają obowiązek o wszystkich się troszczyć. Takie marginalizowanie ludzi słabszych powoduje, że potem partie populistyczne mają powodzenie. Dziś na świecie widać, że postawienie tylko na wolny rynek to slepa uliczka. Tylko że w Polsce trudno w to uwierzyć. nawet nieśmiała sugestia, że reforma balcerowicza mogla wyglądac inaczej, stawia autora takich myśli niesmiałych w jednym szeregu z Lepperem :) czyż to nie zabawne - liberalizm z towarzyską cenzurą poglądów? Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 16:47 bujaj się farbowany pisdzielcu. wyborcy pisuaru to wcale nie oszołomy a najlepszy przykład, to twoje wypociny czy ostatnio żenada kurdupla w sklepie, w którym na jeden dzień podnieśli cenę cukru. niezły cykr moherów i innych wykojeńeców, wcale nie oszołomów, będziemy mieli 10.04. a wizyta parlamentarzystów pisdzielstwa u szmalcownika z urugwaju? to dopiero był piękny kwiatek:))) dziękuję za taką Polskę i takich ludzi. co do afer, to wszystkie bledną przy aferze rozporkowej, próbie uwalenia leppera albo przy aferze jaką jest ułaskawienie byłego pisdenta dla mafiosa, znajomego zięcia. i to mimo negatywnej opinii prawnej. co do nieróbstwa PO, to nie widzę, żeby pis kiedykolwiek zrobiło więcej. teraz ich propozycje też składają się z leżenia krzyżem pod pałacem, pier*lnięcia imienia debilowatego prezia,który zabił 100 osób, na wszystko co się ostatnio buduje albo na wyciąganie kiełbasy ze sklepu i wmawianie ludziom, że droga z powodu tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
asmad75 Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 16:54 ales napisal - oto przyklład totalnego debilstwa...chcialoby sie takiemu az w morde dac.. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 16:59 a co boli? ma boleć? tylko co jest debilstwem, z tego co napisałem? aaa... nie kiełbasa tylko drogi cukier jest winą tuska. mea culpa. cała reszta to prawda i nawet się nie umiesz do tego odnieść. Boże chroń nas przed wykolejeńcami z pisuru Odpowiedz Link Zgłoś
asmad75 Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 17:08 rozumiesz przenosnie czy zawsze wszystko bierzesz dosłownie do swej betonowej łepetynki? Jestes liberałem w dziurawych skarpetkach?:))))Czy jak Twj guru koczujesz pod Biedronka?:)) A odnosnie debilstwa - wiesz czemu? POmyslisz czy mam prosto wyjasnic?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 17:13 prosto wyjaśnij CZEMU. tekstu o skarpetkach ani jakimś guru pod biedronką nie czaję. wydawało mi się, że to kaczyński ostatnio podjechał lizmuzyną, z ochroną i za cukier zapłacił banknotem 200zł a zakupy do siaty ładowała mu robiąca za służącą koleżanka. cukier drogi następnego dnia w sklepie był o zeta tańszy. tu pewnie nie ma debilizmu ale ty mi to wyjaśnisz. zatem "prosto wyjaśnij, bo nie wiem CZEMU" Odpowiedz Link Zgłoś
ksaniak Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 14:16 Po Twoich słowach wnoszę, że nie dorabiasz tłumacząc książki ale jako maszynka propagandowa PO. Bo sam piszesz, że PIS to socjaliści, a później, że prawicowcy... co się wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś
steamtrain Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:07 janpaweldlugi napisał: > Tak, tak, według Ciebie i według takich jak Ty, każdy, KAŻDY, kto nie głosuje n > a PiS jest głupkiem i lemingiem. Nie dostrzegasz, że za głosowaniem na mniejsze > zło w postaci PO stoją poważne analizy. Nie rozumiesz pewnie też, że można nie > znosić żartów Wojewódzkiego i Majewskiego, nie przepadać za TVN24, a i tak z p > ełną świadomością głosować przeciwko Prawu i Sprawiedliwości. Po kimś, kto nazy > wa adwersarza "lemingiem", nie spodziewam się niczego dobrego. To ze jestes lemmingiem, to sie zgadza. Przedmowca nie napisal _nic_ w obronie PiS ani nawet slowa o PiS. Tobie jednak nie przeszkodzilo dopowiedziec sobie samemu. Wierz sobie "mlody, wyksztalcony" ze glosujac "z pelna swiadomoscia przeciw PiS" robisz cos dobrego. Tak naprawde glosujesz na jedna sitwe ktora sie wymienia miejscami. Dowiesz sie o tym majac 30 lat kiedy bedziesz sie rozgladal za tym aby stad "spieprzac" gdzie zyc sie da normalnie. Gdzie ceny nie sa wyzsze niz w Europie a zarobki na poziomie europejskim, gdzie nie trzeba harowac 40 lat na mieszkania i stac w korkach 1,5 godziny w drodze do pracy. Na razie baniak masz pelen frazesow uksztaltowanych przez TeVeN 24. Wydaje Ci sie ze jestes przebojowy, przedsiebiorczy i nowoczesny. Zareczam Ci ze zycie szybko Cie wyprostuje. Spadna kolorowe okulary i zobaczysz ze jestes dymany niezaleznie czy rzadzi PiS czy PO. Nawet jesli Ty osobiscie tego nie zaznasz to zazna to 10 Twoich kolegow. z pozdrowieniami i by zylo sie lepiej. Niekonicznie Tobie ale komus u koryta na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
janpaweldlugi Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:30 Przedmówca nazwał mnie lemingiem, ergo, jest zwolennikiem PiS-u. Jejku, przecież napisałem, że do TVN24 mam stosunek chłodny, to była świetna stacja, kiedy ja byłem małym dzieckiem, teraz jest miałka i nieciekawa, beznadziejnie i tendencyjnie omawiali sprawę komiksu Chopin New Romantic, widać też, że dziennikarze nie mają pojęcia o energii atomowej, a szkoda. Ja sobie świetnie radzę w dzisiejszej Polsce, mimo że nikt mi niczego nie dał. Jak mnie wywalano z wydawnictwa drzwiami, właziłem oknem. W końcu dostałem pierwsze zlecenie, a potem już poszło. Moi przyjaciele, ci, którzy wcześnie zaczęli pracować, też nie narzekają. Dzisiaj studia trzeba połączyć z pracą, naprawdę da się, potem nie będzie źle. Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 13:17 > Przedmówca nazwał mnie lemingiem, ergo, jest zwolennikiem PiS-u. Szanowny lemingu. Wiem, że nie jesteś tego w stanie zrozumieć (wszak gdybyś był, nie byłbyś tym kim jesteś) ale mimo wszystko ja też dołączę i napiszę to jeszcze raz bo mam z tego setny ubaw: nie trzeba być zwolennikiem PiSu aby móc rozróżnić i nazwać po imieniu leminga :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 16:53 tak jasne same debilowate lemingi nie popierają kaczyńskiego. nie to co te światłe 33% czy ileś tam bez szkoły i bez pracy. oni już zrozumieli, że lepsza polska to kaczyński. nic tam, że kolego masz studia i sobie radzisz. rzuć to wszystko, odbij jabola i jak typowy wyborca pisu idź na zasiłek i poczekaj aż ci kłamczyński rzuci tani cukier z nieba. nawróć się póki jeszcze możesz na drogę zasiłku, lewej renty, i braku wykształcenia:))) Odpowiedz Link Zgłoś
asmad75 Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 16:58 Ty jestes typowym wyborca PO? liz dalej dupe Tuskowi i Komorowskiemu....Ty nie masz mozgu, pomysl samodzielnie, nie czytaj Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 17:08 bardzo chętnie. a co mam w zamian poczytać? bo nie za bardzo wiem co czytają światli młodzi dynamiczni wyborcy pisu bez szkoły i pracy? czyżby coś więcej niż etykietkę z zawartością procentów na wyrobach wionopodobnych? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
asmad75 Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 17:14 i to jest własnie sposob Twojego Kubusiowego myslonka:))))))))Schemaciki - ale oczywiscie jestes tolerencyjny - mam nadzieje?:))))))))))Pytanie z jakiego jestes miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 17:22 a co książkę o mnie piszesz? dla pisdzielstwa nie jestem tolerancyjny, dla idiotów ich popierających też nie. możesz zanotować. i nie zawracaj mi więcej dupy, bo poza bzdetnymi ogólnikami, że schemaciki i liże dupę, to jeszcze nie przeczytałem np. co powinienem czytać, żeby się nawrócić albo czego mam się dowiedzieć, żeby nie być lemingiem, bo przecież jestem. jezu gościu, jesteś idiotą i nie musisz mi tego bardziej udowadaniać. mam nadzieję, że jak będzie lazł oddać głos na pis a przeciwko Polsce, to złamiesz po drodze nogę. i tyle papa Odpowiedz Link Zgłoś
ksaniak Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 14:30 Też sobie tak na studiach tłumaczyłem. Ale w życiu nie chodzi tylko o to by przeżyć i by nie było źle. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Czytanie ze zrozumieniem 24.03.11, 10:15 Czytanie ze zrozumieniem - twoj przdmowca napisal zeby oddac glos niewazny, wiec to wyklucza mozliwosc popierania PiS! Jesli wiekszosc Polakow ma takie problemy z mysleniem jak ty, to raczej nie wroze sukcesow temu narodowi. Jesli Polacy nie zmadrzeja, to za 20 lat ten kraj trzeba bedzie zbombardowac, zaorac i zbudowac od nowa. No i oczywiscie trzeba zaczac od zmiany mentalnosci samego spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
totuus Po czym poznać leminga? 24.03.11, 10:20 Dla leminga każdy kto nie popiera PO automatycznie popiera PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:44 janpaweldlugi napisał: > Tak, tak, według Ciebie i według takich jak Ty, każdy, KAŻDY, kto nie głosuje n > a PiS jest głupkiem i lemingiem. Każdy kto pieprzy że nie ma alternatywy dla POPiSu jest tępym lemingiem! Gardzę takimi ludźmi i uważam to aktualnie za największą ułomność polskiego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:53 Tornson To powiedz mi na kogo uwazasz, ze jest warto glosowac co? Glos pusty to fikcja i sprzyja wlasnie marginesowi, ktory i tak pojdzie glosowac. SLD? Daj spokoj. Tyle after to nigdy nie bylo, rozpad panstwa.... Palikot.,.. Moze kiedys... Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 12:52 Tornson to komunista, piewca PRL, Kuby itp. Wg. niego nawet nie ma potrzeby głosować, najlepiej, jakby była komunistyczna rewolucja i nastały czerwone rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
janpaweldlugi Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:55 Przecież OBECNIE nie ma. Głos na którą partię jest wyjściem z sytuacji? Rozmemłane SLD Napieralksiego? Na wielbicieie stolków i stołeczków z PSL-u? PJN, gdzie jeden człowiek ma kontrolę nad stroną internetową i bazą prawdopodobnych członków partii? Mam im oddać Polskę? To jakiś żart? Palikot, który ciekawie wystartował, ale od dłuższego czasu nie ma nic wartościowego do powiedzenia? Gdzie ten wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:01 Zacznij się interesować otaczającym Cie światem to poznasz partie która nie mogą się przebić do telewizji bo obecne elity rządzące nie maja kontr argumentów do poważnej i merytorycznej debaty z ich liderami. Odpowiedz Link Zgłoś
po_dinozaurach Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:21 Np. Ruch Autnomii Slaska :) Juz wkrotce kto wie :) Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 15:22 No to jak się przebiją, to się zastanowię czy warto na nich głosować. Na nieskutecznych nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante No to czekam na tę "poważną analizę" :D 24.03.11, 11:29 Przyznaj po prostu, że jesteś zwolennikiem komuchów z PO, bo odpowiada Ci cenzura, rozbuchany socjał, wyższe podatki, ręczne sterowanie cenami... I nie pier... że nie ma alternatywy dla komuny z POPiS-u. Że też dzisiejsza młodzież jest tak durna i ograniczona umysłowo. Że też przy dzisiejszych możliwościach zdobywania wiedzy i informacji nie potraficie samodzielnie myśleć, szukać, dociekać... nie widzicie świata poza tym, jaki pokazują wam mainstreamowe media. Zero krytycyzmu. Żałosne pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: No to czekam na tę "poważną analizę" :D 24.03.11, 12:56 Aaa no tak, nieudaczniki z UPR aka WiP? Łajzy, co to się tłumaczą, że nie mogą, bo maintreamowe media nie pozwalają. Te same media, które jakoś nie przeszkodziły LPR czy Samoobronie. Banda kanapowych nieudaczników i Korwin, który na każde mądre zdanie, wypowiada dwa piramidalnie głupie (żeby nie sięgać daleko wystarczy do ostatniej kampanii samorządowej). Aż starch się bać co by było, gdyby mieli rządzić tak, jak się o władzę ubiegają. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Masz racje! Oddajmy glosy niewzne! 24.03.11, 10:17 Masz racje! Oddajmy glosy niewzne! Nie wolno jednak oddawac pustych glosow, bo wtedy ktos w komisji odda glos za nas. Przekreslajmy wszystkich kandydatow. W obecjnej chwili, wybieranie miedzy PO a PiS to jak wybieraniemiedzy AIDS a rakiem. Ludzie z PO, PiS, SLD, PSL musza odejsc raz na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
pedro1984 Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:18 tak, oddaj pusty głos. a nie widzisz, że oddając pusty głos bąź nie głosując wcale też pomagasz tym, których wyboru najbardziej byś nie chciał? brak głosu przeciw = głos za. Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:59 Jak by naród oddał nie ważne głosy to może ci na górze by się opamiętali. A tak robią co chcą bo cześć narodu która robi co im powiedzą w TVN czy Radiu Maryja idzie glosować na dana partię a reszta która się temu sprzeciwia ma to gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 12:32 Ot glupota leminga. >Nie masz na kogo glosowac ? Nie glosuj albo oddaj pusty glos. Idac i glosujac na "mniejsze >zlo" legitymizujesz ich nierobstwo. Dalej moga sobie gebe wycierac "szerokim poparciem". Nie >ma nic co by im dalo do myslenia. Szukasz głupszych od siebie doskonale wiesz że "pusty głos" to tak jak by ktoś zagłosował na PiS Twój ukochany przywódca nie poprawi sytuacji w Polsce, bo na niczym się niezna i nie ma żadnej kadry Towarzysz Lenin powiedział dwa zdania - Kucharka może rzadzić krajem i drugie zdanie - Najważniejsze są kadry, z tym drugim zdaniem wypada się zgodzić. W twojej sekcie jest ekspertem od ekonomii magister etnografii pani Szydło o innych "wspaniałych" postaciach z PiS-u nie wspomnę. Pani Szydło znalazła cukier droższy o 2 złote niż w innych sklepach. Jeżeli ma tak zarządzać finansami kraju (chyba jest kandydatką w przyszłym rządzie PiS-u na stanowisko ministra finansów albo ministra gospodarki) to ja dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Żeby nam Parlamentu nie wybrały mohery! 24.03.11, 18:22 hit.and.run napisał: > Nie masz na kogo glosowac ? Nie glosuj albo oddaj pusty glos. Idac i glosujac > na "mniejsze zlo" legitymizujesz ich nierobstwo. Dalej moga sobie gebe wycierac > "szerokim poparciem". Nie ma nic co by im dalo do myslenia. Jedno jest pewne: mohery karnie pomaszerują głosować... Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:47 Masz rację,że młodzież w poszukiwaniach błądzi ,bo w sumie nie ma partii na którą można by zagłosować.Żadna z nich nie przedstawia adekwatnego programu.Jest tylko alternatywa.Głosować na wariata lub napaleńca od jabłek,lub chadeka z rodowodem socjalistycznym ?Gdzie tu demokracja - socjalistyczna czy komunistyczna - to kpina .Demokracja chadecka to również ironia. A zatem nie dziwię się młodziezy ,że błądzi,ja równiez w gęstwinie partii ,podobnych do siebie ,a jednocześnie nawzajem zwalczające się.podpierają sie takimi auterytetami jak prof Staniszkis,czy Wajda.Lepiej już powrócić do klasyków; Marksa w przypadku jednej partii.Tylko z tej utopii zrobić autentyczny program odpowiadający społeczeństwu, a nie zmieniać go tylko na potrzeby rządzących.Kabaretowa piosenka w swej treści mówi,że nie ma takiej rury , której nie można odetkać .Nie ma takiego ustroju ,którego nie da sie zniszczyć dla własnych potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Bredzisz, zdejmij klapki z oczu i mózgu. 24.03.11, 11:38 Twierdzi, że w PL mamy tylko cztery partie? Odpowiedz Link Zgłoś
lechujarek No co, przecież czyta sondaże w GW 24.03.11, 13:21 a tam nigdy więcej niż czterech partii nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:52 Nie masz na kogo głosować? to może najwyższy czas zacząć się interesować otaczającym Cie światem. Prawda jest taka że 90% naszego społeczeństwa aby mieć jakiś światopogląd polityczny musi przeczytać Gazetę, Nasz Dziennik albo posłuch TVN lub Radia Maryja. Tylko znikomy % społeczeństwa interesuje się tym co się dzieje wokół niego i sam wyrabia sobie światopogląd. Jak media zaczną głosić że PiS jest najlepszy to momentalnie sondaże się odwrócą. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 13:01 Nie odwrócą się sondaże, tylko odwócą się widzowie/czytelnicy. To wygodne wytłumaczenie politycznych nieudaczników, że nie mogą odnieść sukcesu, bo media przeszkadzają, a ludzie ogłupieni. Oczywiście tłumaczenie przestaje być aktualne, jeśli jakiś sukces się osiągnie. Luczie jakiś tam rozum mają i pewne postawy i pomysły oceniają begatywnie, stąd takie a nie inne wyniki parti X, Y, Z. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 16:57 > Nie odwrócą się sondaże, tylko odwócą się widzowie/czytelnicy słusznie. najlepiej widać to na przykładzie tvp. pis tam porządził dłużej niż Polską i nie dość, że stacja potraciła widzów, to jeszcze straciła płynność i ledwie wiąże koniec z końcem. taką teraz mielibyśmy Polskę, gdyby tym idiotom pozwolić porządzić 2 lata dłużej. jak ktoś ma ochote zobaczyć jak Polska będzie wyglądała za rządów pisdzielstwa, to niech popatrzy na tvp Odpowiedz Link Zgłoś
multisyncsb janpaweldlugi - agitator 24.03.11, 11:00 @janpaweldlugi a ja Tobie nie wierze :) to co napisales to partyjna agitka - nic wiecej albo jestes partyjnym funkcjonariuszem albo milosnikiem przywodczej roli jedynie slusznej partii:) staracie sie byc tylko, w waszym mniemaniu, wyrafinowani w tym naganianiu Odpowiedz Link Zgłoś
2mimoza Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 14:07 janpaweldlugi napisał: > Mam 22 lata, studiuję na dziennych w Krakowie, na zaocznych w Warszawie, jestem > synem robotników, Biedne dziecko, no a któż miał wykształcić w Tobie logikę pojmowania spraw trudnych ? Wiele rzeczy zrozumiesz sam , ale by do tego dojść, musi upłynąć duuuużo czasu. Życzę powodzenia na studiach i umiejętności odróżniana dobra od zła.. Obyś nie musiał, dzięki Tuskowi, emigrować za pracą jako parobek. Odpowiedz Link Zgłoś
sakral nie ta mordka lewicy 24.03.11, 09:39 pan Grzegorz nie jest twarzą naszego socjal-liberała. Napieralski popełnił grzech ciężki w II turze wyborów prezydenckich. o mały włos prezydentem Jarosław Kaczyński ....i Katolickie Państwo Narodu Polskiego Grzesiu,idźkaj do domu i daj sobie święty spokój! Odpowiedz Link Zgłoś
bez_owijania Re: nie ta mordka lewicy 24.03.11, 10:52 A co jest za twór ten "socjal-liberał"? Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku wprawdzie sondaże to jeszcze nie wynik wyborów... 24.03.11, 09:58 "Partia Kaczyńskiego ma najlepsze wyniki wśród tych, którzy nie pracują i się nie uczą, którzy od pracy oczekują gwarancji bezpiecznego zatrudnienia i którzy rzadziej niż sympatycy PO myślą o założeniu własnej firmy" nic dodać, nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
bez_owijania Re: wprawdzie sondaże to jeszcze nie wynik wyboró 24.03.11, 11:34 Tego typu stwierdzenia to czysta demagogia dla lemingów, aby poczuli się elitą, bo głosują na PO :) Jak widać taki mechanizm działa. Osobiście nie głosuję ani na PIS ani na PO (o reszcie nawet nie wspominając), ponieważ są to szkodzące Polsce socjalistyczne pasożyty doprowadzające ten kraj do ruiny. Minęło ponad 20 lat od tzw. obalenia komuny, a wciąż jesteśmy na gospodarczym końcu Europy i żadna platformerska propaganda nie zaciemni obrazu rzeczywistości. Wysokie podatki, rozrastająca się biurokracja, ogromna liczba regulacji ograniczająca swobodę przedsiębiorczości - oto wizytówka naszych rządów. Ale wy dalej kłóćcie się o "mniejsze zło" ku uciesze świń przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: wprawdzie sondaże to jeszcze nie wynik wyboró 24.03.11, 13:07 Tylke tylko, że ten koniec Europy przez 20 lat bardzo zbliżył się do początku. Jeśli nie dostrzegasz postępu, jaki się w tym czasie dokonał, postępu w infrastrukturze, estetyce, zamożności, życiu codziennym Polaków, to polecam wizytę u specjalisty. I to nie od oczu, bo na to za późno. A powyżśze stwierdzenia nie są demagogią,t ylko stwierdzeniem faktów. Tak jest na całym świecie, że na partie chadeckie głosują ludzie z wyższym wykształceniem, poziomem zamożności i społecznym niż na ugrupowania lewicowe, narodowo-socjalistyczne i inne wynalazki. Odpowiedz Link Zgłoś
ksaniak Re: wprawdzie sondaże to jeszcze nie wynik wyboró 24.03.11, 14:44 PO to partia chadecka? Odpowiedz Link Zgłoś
ksaniak Re: wprawdzie sondaże to jeszcze nie wynik wyboró 24.03.11, 14:44 Nie wybieraj MNIEJSZEGO ZŁA!! GŁOSUJ NA CTHULHU!! www.cthulhu.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku "lemingów" mówisz;-) 24.03.11, 17:43 no, to jest język zdecydowanie PISu - więc te Twoje opowieści o tym do jakiego elektoratu nie należysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
gownos [...] 24.03.11, 10:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gderrdar Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:18 To prawda że Tusk kupił sobie buty i marynarkę w Biedronce na zeszyt ? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_v Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:24 "młodzi" nie czują drożyzny.... "młodzi" nie czują wyzszych podatków. bzdura! ja sobie kupiłam sondaż i było: 5% PO, 15% PIS, 15PJN, 80% Korwin, tak tak, łącznie ponad 100%, tak partia rządzi! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:27 PiS twierdzi że młodzież ucieka z PO i garnie się do ich ugrupowania, jest to taka prawda jak dobijanie rannych po katastrofie smoleńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
demokratus nie uciekli, ale nawet wzrosło. Młodych ludzi 24.03.11, 10:28 cieżko jest oszukać gdyż codziennie konfrontują rzeczywistość i wiedzą po jakiejs stronie się opowiedzieć. Nie chcą państwa katofaszystowskiego a przyjaznego więc wybór będzie jeden - PO! Odpowiedz Link Zgłoś
ksaniak Re: nie uciekli, ale nawet wzrosło. Młodych ludzi 24.03.11, 14:47 Tak - ciężko młodzież jest oszukać... powiedział młody i oszukany Odpowiedz Link Zgłoś
sajminia Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:30 Po jednym z sondaży Jarosław Kaczyński triumfował: - Jak pokazały ostatnie badania TNS OBOP, wśród młodych między 18. a 24. rokiem życia PiS ma sporo większe poparcie niż Platforma. A jak jest naprawdę? "Gazeta" zrobiła sondaż wśród ludzi w wieku 19-26 lat... ale się uśmiałam, o tym jak jest naprawdę ma decydować gazeta, która wsławiła się "obiektywnymi" sondażami nt. popracia PO i Komorowskiego, tuż przed wyborami, które myliły się (względem rzeczywistych wyników) na korzyść faworytów gazety o kilkanaście punktów procentowych... Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 12:33 Pamiętamy, jak to na miesiąc przed ostatnimi wyborami prezydenckimi Kaczyński mógł liczyć na 18% poparcia. Według sondażu GWna oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
niekiedy6744 MWzWM do Tuska Spierd...j 24.03.11, 10:32 Tow "cyngle" z GWna ,zaklinacie rzeczywistość jak możecie , ale jesień pokaże prawdę i tylko prawdę . Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: MWzWM do Tuska Spierd...j 24.03.11, 13:13 Fakt, jesień pokaże prawdę i tylko prawdę. PO jako pierwsze ugrupowanie po 89 roku utrzyma się przy władzy, a PiS przegra kolejne wybory z rzędu. Które to już - ósme, dziewiąte? Odpowiedz Link Zgłoś
ksaniak Re: MWzWM do Tuska Spierd...j 24.03.11, 14:49 Swoboda_T nie kompromituj się. Ty uważasz, że PO to partia chadecka przecież więc wiemy jakie masz pojęcie o polityce... Odpowiedz Link Zgłoś
grandmaster.b Kto kłamie? 24.03.11, 10:38 Sondaż OBOP-u: młodzi w wieku 19-26 lat - PO 46%, PiS 18% Sondaż GFK: młodzi w wieku 18-19 lat - PO 10%, PiS 59% młodzi w wieku 20-29 lat -PO 29%, PiS 33% Dla potwierdzenia - kampanianazywo.pl/opinie/mlodzi-wyborcy-masowo-popieraja-pis-na-d-tuska-glosuja-mohery/ Przecież te wyniki są kompletnie różne, która sondażownia robi z nas idiotów (a może obie)? Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:40 Młodych zniechęca do polityki tzw. klasa polityczna, ale w poprzednich wyborach jednak poszli głosować i zdecydowli o porażce PIS-u (z Rydzykiem). Teraz - jestem przekonany - spowodują że do władzy nie dorwie sie - przebierający nóżkami z niecierpliwości - Napieralski (z Czarzastym) przy poparciu Kaczyńskiego ("lepszy potop niż Tusk"), przy głośnym błogoslawieństwie Rydzyka (i cichym - Episkopatu) Odpowiedz Link Zgłoś
i33il33 Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:46 Pewnie OBOP w badaniach dla GW po dwa razy pytał POprawną POlitycznie młodzież na kogo będzie głosowała. Innego wytłumaczenia tej paranoi nie znajduję. Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 10:56 Skonczylem studia dwa lata temu. Znam jedna osobe, ktora glosuje na PIS. Gosc jest nawet inteligentny, ale po prostu ortodoks katol.... Nie wiem gdzie siedzi ta mlodziez glosujaca na PIS... Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:07 > Nie wiem gdzie siedzi ta mlodziez glosujaca na PIS... < Jak to gdzie. Pod wioskowym sklepem i obciąga jakiegoś mamrota. Odpowiedz Link Zgłoś
po_dinozaurach Re: Mlodzi nie uciekli PO 24.03.11, 12:31 A wiele zakladow karnych zwiedziles, czy dopiero zaczynasz swoj przygode z wiezniem? Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Nie ma alternatywy niestety 24.03.11, 10:52 Z PO takie liberały, jak z koziej rzyci trąba, ale co zamiast? Kaczor??? Komuchy??? Odpowiedz Link Zgłoś
klakier97 Młodzi nie uciekli PO? 24.03.11, 10:57 Jest tylko jedna prawda!!! GWnoprawda: A jak jest naprawdę? "Gazeta" zrobiła sondaż wśród ludzi w wieku 19-26 lat. Prawdziwe sondaże może robić tylko GW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregor7502 Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:03 Nie jest dobrze,aż 18% młodzieży ma tylko podstawowe wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
majs19 Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:03 "zagadką jest dla mnie niemoc SLD. Na Zachodzie młodzież bywa nie tylko lewicowa, ale nawet lewacka, na uniwersytetach widuje się znak sierpa i młota" To nie jest zagadka - za sierp imlot w DEMOKRATYCZNEJ Polsce mozna zostac skazanym za propagowanie symboli komunizmu, ostatnio ktos mial spore trudnosci w zwiazku z noszeniem koszulki z Che Guevara, idolem zachodnioeuropejskiej rewolty konca lat szescdziesiatych. Za przyznanie sie do socjalistycznych pogladow moze grozic anatema towarzyska i etykieta "komucha". Lewicowe postulaty owszem, ale w kruchcianym sosie. Poza tym mlodziez buntuje sie przeciwko generacji rodzicow, a generacja rodzicow byla przewaznie dosc dobrze zaaklimatyzowana w "realnym socjaliznie". W Niemczech mlodziez powojenna buntowala sie przeciwko ultraprawicowosci powojennej CDU i FDP, upychaniu hitlerowskich bonzow na niezbyt, a czasami dosc widocznych stanowiskach politycznych i gospodarczych. We Francji wojowala z tradycja Petaine`a, we Wloszech Mussoliniego. Teraz niemiecka "generacja wnukow" bada hitlerowska przeszlosc Niemcow i dobiera sie do skory takim szacownym grupom zawodowym jak lekarze i prawnicy oraz dyplomaci. Co do oporow w sprawie "wegierskiej" tablicy - coz,komentator zapomnial widocznie, ze Wegry byly panstwem sojuszniczym hitlerowskich Niemiec. Coprawda gdy wegierskie wojska pojawily sie w Warszawie, ludnosc odetchnela, bo Niemcy powstrzymywali sie przez ten czas od bardziej drastycznych krokow, ale wojska wegierskie byly rowniez wojskami okupacyjnymi. W obliczu roznych aberacyjnych pomyslow polityczno-historycznych naszych rodakow nie zdziwie sie nadmiernie, gdy jakis "patriota" zazada pomnika dla NSDAP /partia Hitlera/ i jej tworcy za zaatakowanie w 1941 r. Zwiazku Radzieckiego i oslabienie go zabiciem 25 milionow wrazych "ruskich" obywateli. Bo przeciez Hitler i jego NSDAP to antykomunisci i przesladowania w Niemczech rozpoczeli od komunistow i socjaldemokratow, sposrod ktorych wielu zamordowano w obozach koncentracyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:13 W Niemc > zech mlodziez powojenna buntowala sie przeciwko ultraprawicowosci powojennej CD > U i FDP, upychaniu hitlerowskich bonzow na niezbyt To nie jest prawda. Lewaków nie ruszały sprawy związane z narodowym socjalizmem, Rudi Dutschke reagował nerwowo, gdy ktoś przy nim wspominał o zagładzie Żydów. Celem lewaków była walka z demokratycznym i kapitalistycznym RFN. Poczytaj "Unser Kampf" Gotza Aly'ego. Odpowiedz Link Zgłoś
majs19 Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 13:02 Goetz Aly to akuraz zly przyklad. Jest coprawda swietnym historykiem Trzeciej Rzeszy, napisal m.in. fundamentalna prace "Hitlers Volksstaat" n.t. finansowania dzielan wojennych i przyzwoitego poziomu zycia w Niemczech w latach 1933-1945 - najpierw kosztem podbitych narodow i Zydow, ale w Unser Kampf popelnil blad uczestnika wydarzen - historyk zawsze lepiej pisze o okresie, do ktorego ma pewien dystans, a nie o okresie swej mlodosci. Celem zapoznania sie z duchem rewolty konca lat szescdziesiatych w Niemczech radze jednak poczytac artykuly Ulrike Meinhof, pismo "Konkret" i inne owczesne publikacje prasowe tego srodowiska i o nim. Uczestnicy rewolty studenckiej w Niemczech, zadajac rozliczenia sie z hitlerowska przeszloscia, jednak zauwazali fakt, ze Izrael powstal na skutek w sumie arbitralnej decyzji panstw alianckich 2. wojny swiatowej. Dla powstania tego panstwa z terenow od niemal 2 tysiecy niezamieszkalych przez Zydow od wygnania ich stamtad przez rzymskiego cesarze Tyberiusza wysiedlono rdzenna ludnosc i pozbawiono ja wlasnosci. Ludnosc ta nie spowodowala Holocaustu. Sprawiedliwym wyjsciem byloby moim zdaniem przydzielenie Zydom na uzytek budowania ich panstwa Meklemburgii czy Saksonii. We wschodniej czesci Niemiec poparcie wyborcze dla Hitlera w 1932 r. nalezalo do najwiekszych. Odpowiedz Link Zgłoś
adeinwan Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:10 "Na Zachodzie młodzież bywa nie tylko lewicowa, ale nawet lewacka, na uniwersytetach widuje się znak sierpa i młota." U nas by dostali wpier**l. Odpowiedz Link Zgłoś
majs19 Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 13:14 "Na Zachodzie młodzież bywa nie tylko lewicowa, ale nawet lewacka, na uniwersytetach widuje się znak sierpa i młota." - to cytat z artykulu o braku poparcia dla lewicy w Polsce. CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
michals-3 Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:11 Na Zachodzie młodzież jest lewacka, a w Polsce jest prawacka. W szczególności zwraca uwagę, że zsumowane poparcie dla 4 największych partii jest wśród młodych aż o 11 punktów procentowych niższe niż wśród całości społeczeństwa. Podejrzewam, że te 11% to w dużej mierze miłośnicy różnych UPR, LPR, Marka Jurka, itp. Należy ich traktować w zasadzie tak samo jak zachodnich lewaków, ponieważ de facto niewiele się od nich różnią: jedni i drudzy wierzą w różne bezsensowne utopie, które nie mają żadnych szans realizacji i które bardzo szybko skończyłyby się katastrofą. Odpowiedz Link Zgłoś
bez_owijania Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:50 Katastrofą to kończą się 20-letnie rządy różnej maści demokratycznych socjalistów. Toniemy w ogromnych długach, przy których dług Gierka to mały pryszcz. Władzy nie obchodzi co będzie za 10-20 lat tylko liczą się najbliższe wybory, a kiełbasa wyborcza wśród ciemnego społeczeństwa wciąż zdaje egzamin. Nikogo nie obchodzi, że trzeba będzie kiedyś za nią zapłacić... Odpowiedz Link Zgłoś
oelefante Socjolog, a jednak głupek. I SLD i PO są lewackie, 24.03.11, 11:25 więc młodzież głosuje na PO, bo to lewica, która jest bardziej "kul". I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
cyrix23 Jestem młody i głosuje na PiS 24.03.11, 11:25 mam dość "liberalnych" rządów PO. Odpowiedz Link Zgłoś
same.zalety Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 11:26 hm, ciekawi mnie brak palikota w tych zestawieniach. rzeczywiście dawno go nie było w mediach, ale z tego co czytam, to jeździ po Polsce i buduje struktury na dole. spotyka się z ludźmi i przekonuje do swoich pomysłów ja osobiście spędów nie lubię, wiec przeczytałam program na stronie i czuję się przekonana;) moim zdaniem to jest alternatywa dla młodych, bo to są postulaty platformy z przed kilku lat, których do tej pory nie udało im się zrealizować+ palikot nie boi się kościoła (rzadkie i cenne;p) Odpowiedz Link Zgłoś
mordaprostaczka Re: Młodzi nie uciekli PO 24.03.11, 12:23 U nas lewicowośc będzie miała szanse kiedy powstanie organizacja w miare silna, pręzna, odcinająca się od SLD. SLD z lewakami nie ma nic współnego. Kalisz mimo że inteligentny, bardzie kojarzy się z prominentem wcinaącym ogóreczka i jajeczko niż z działaczem lewackim. Miller, kwasniewski, co to za lewica. Napieralski wyrasta z tych korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
mordaprostaczka wyborcza, heh 24.03.11, 12:26 znowu wyborcza i sondaże służące kreowaniu rzeczywistości. Jedna kwestia to że platrodma nic nie robi albo robi za mało, druga, znacznie poważniejszaa, to przekręty. Pomijam znaną sprawę komisji hazardowej. Tu jeszcze inne sprawy charakteryzujące platformę www.pb.pl/2/a/2010/12/17/Tajna_reprywatyzacja_hula_w_Warszawie www.wprost.pl/ar/117847/Jak-rodzina-Hanny-Gronkiewicz-Waltz-sprzedawala-pozydowska-kamienice-w-centrum-Warszawy/ Dlatego tym razem postanowiłem oddać głos na pis. z pełną świadomością co to znaczy. Choroba powinna obiajwiac się gorączką i stanem zapalnym. Udawanie, że nic się nie dzieje i jest dobrze, może kiedyś doprowadzić do raka. Liczę na to, że rządy Pis doprowadzą do zmian w polityce przez wyłonienie się czegoś nowego. A w tym czasie niech sobie prezes aresztuje kilku zbychów czy rychów, nie będę płakał. Oddam za to nawet wawel, krakowskie przedmieście- w sumie bez żalu. Jedyne czego mi żal i naprawdę szkoda, to że znowu będzie nagonka na lekarzy, choć mozliwe, ze inaczej sie to potoczy. Nie oddam jednak głosu tym, ktorzy mieli być moimi przyjaciolmi, a mnie dymają. tak samo zle mi się zyje w Polsce pod rządami Kaczora, jak i Tuska. Z tym, że na Tuska liczyłem. Tym razem oddam głos na kaczora i stanę sobie z boku, poczytam książki i popatrzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Mlodzi Polacy - ePISkopat zapewni Wam przyszl 24.03.11, 12:31 Boki zrywać. Oto mamy przykład, jak w praktyce działa michnikowe wodogłowie. Korupcja, katastrofalna infrastruktura, fatalny poziom nauki i techniki, zapaść demograficzna, niemal najwyższy na świecie poziom stresu w społeczeństwie, największe w UE nierówności społeczne, galopujący dług publiczny, 15% bezrobocia średnio przez ostatnie 20 lat, bankructwo systemu emerytalnego, upadek służby zdrowia, katastrofalny stan uzbrojenia i wyszkolenia armii, przez wiele lat najdroższe w Europie usługi telekomunikacyjne i bankowe, największy w Europie odsetek zatrudnionych na śmieciowe umowy, armia emigrantów ... Czyja to wina? Tych, którzy pośrednio, lub bezpośrednio rządzili Polską przez ostatnie 20 lat- Balcerowicza, Michnika, Lewandowskiego, Wąsacza, Wałęsy, Kwasniewskiego? Nie bądźcie moherami! Przeczytajcie GW, to się dowiecie- TO WINA KOŚCIOŁA. pozdrawiam Leminga Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Mlodzi Polacy - ePISkopat zapewni Wam przyszl 24.03.11, 13:08 szatek100 napisał: > Boki zrywać. Oto mamy przykład, jak w praktyce działa michnikowe wodogłowie. Ko > rupcja, katastrofalna infrastruktura, fatalny poziom nauki i techniki, zapaść d > emograficzna, niemal najwyższy na świecie poziom stresu w społeczeństwie, najwi > ększe w UE nierówności społeczne, galopujący dług publiczny, 15% bezrobocia śre > dnio przez ostatnie 20 lat, bankructwo systemu emerytalnego, upadek służby zdr > owia, katastrofalny stan uzbrojenia i wyszkolenia armii, przez wiele lat najdro > ższe w Europie usługi telekomunikacyjne i bankowe, największy w Europie odsetek > zatrudnionych na śmieciowe umowy, armia emigrantów ... Czyja to wina? Tych, kt > órzy pośrednio, lub bezpośrednio rządzili Polską przez ostatnie 20 lat- Balcero > wicza, Michnika, Lewandowskiego, Wąsacza, Wałęsy, Kwasniewskiego? Nie bądźcie m > oherami! Przeczytajcie GW, to się dowiecie- TO WINA KOŚCIOŁA. > > pozdrawiam Leminga Drogi Zbyszku, Wszystko co napisales to swieta racja...w moim poprzednim ironicznym wpisie staralem sie podkreslic, ze jedyna dochodowa galezia naszej narodowej infrastruktury ( ktora zreszta ma sie doskonale) jest przemysl... a raczej biznes religijny. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Mlodzi Polacy - ePISkopat zapewni Wam przyszl 24.03.11, 13:11 Oczywiście tylko przez przypadek w swojej wyliczance pominąłeś będących od 89 roku na szczytach władzy Kaczyńskich. Zabawne też, że mimo tej przerażajacej sytuacji, jaką nakreśliłeś, Polacy żyją na najwyższym w historii poziomie, a Polska od kilkuset lat nie była tak blisko poziomu rozwoju i zamożności Europy zachodniej jak obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Mlodzi Polacy - ePISkopat zapewni Wam przyszl 24.03.11, 13:37 > Oczywiście tylko przez przypadek w swojej wyliczance pominąłeś będących od 89 r > oku na szczytach władzy Kaczyńskich. Kaczyńskich też można dorzucić. Należy przy tym pamiętać, że ich wpływ był bez porównania mniejszy, niż w przypadku różowych (głównie środowiska "młodego" PZPR + Mumia wolności). To oni stworzyli obecny model i to oni w głównej mierze go realizowali. > Zabawne też, że mimo tej przerażajacej sytuacji, jaką nakreśliłeś, Polacy żyją > na najwyższym w historii poziomie, a Polska od kilkuset lat nie była tak blisko > poziomu rozwoju i zamożności Europy zachodniej jak obecnie. Nie nakreśliłem, bo to oczywiście nieprawda. 30-50% poziomu Zachodniego to u nas norma i ostatnie dwadzieścia lat nic w tej materii nie zmieniło. Chcesz wiedzieć, jaką mamy przyszłość? Zacznij od tego: wyborcza.biz/biznes/1,101562,8357221,To_nie_jest_przyjazne_panstwo__to_nieprzyjazne_dranstwo.html www.newstelegraf.pl/content/prof-rybinski-polsce-grozi-katastrofa-ekonomiczna Odpowiedz Link Zgłoś