malcriada 29.03.11, 16:07 tak "walcza" mezczyzni. zawsze, wszedzie, na kazdej wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eryk299 Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:11 Uff, jak dobrze że żyjemy w cywilizowanym świecie. U nas kobiety są tylko stręczone i wywożone do burdeli do Niemiec i Holandi! Ale one są "same sobie winne" i najważniejsze - nie są dziennikarkami! Odpowiedz Link Zgłoś
bamshe Biedna waratka 29.03.11, 16:13 dajcie jej spokoj probuje zaistniec w mediach tylko kto jej za ot placi ? Odpowiedz Link Zgłoś
mebcia Re: Biedna waratka 29.03.11, 16:42 Pytanie powinno raczej brzmieć: kto płaci tobie za pisanie takich głupot? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor.sztrum Re: Biedna waratka 29.03.11, 16:52 Myślę, że robi to hobbystycznie. Hobbystyczny, pożyteczny idiota. Kolejny klakier Pinochetów, Jaruzelskich, Kaddafich i innych dyktatorskich gnid. Obrzydlistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nannek Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:14 a raczej spreparowało... Pamiętacie to: Podczas wojny podająca się za pielęgniarkę twierdziła,że na własne oczy widziała jak iraccy żołnierze mordują noworodki roztrzaskując ich głowy o ścianę.Potem okazało się ,że ta kobieta była członkiem rodziny królewskiej z Kuwejtu no i oczywiście podawała same kłamstwa.Robiła to aby nakłonić kongres USA do wojny z Saddamem. Odpowiedz Link Zgłoś
nannek Pytanie za 100 punktów. 29.03.11, 16:20 Teraz pytanie za 100 punktów... Ja kie to państwa są szumnie nazwane wrogami demokracji? I Z JAKIMI SIĘ WALCZY? Odpowiedz Link Zgłoś
nannek Re: Pytanie za 100 punktów. 29.03.11, 16:31 Odpowiesz jest prosta "Wrogowie demokracji" Wrogiem nie może być państwo socjalistyczne etc. biedne , ono jest sprzymierzeńcem psełdo-libero-demokracji-korporacji. Można zawsze pokazać popatrzcie jak im tam źle!!!! ,słuchajcie nas a będzie dobrze. Gorzej jak tam jest lepiej jak reszcie wokół "TO JEST PRAWDZIWE ZAGROŻENIE" bo za jakis czas mimo ze media będą wpisywać niesamowite idiotyzmy. Ludzie się zapytają "Więc jak to" "MY TEZ TAK CHCEMY" my chcemy żyć lepiej. A więc trzeba bronić psełdo-libero-demokracji-korporacji ps. Niedługo Białoruś tempo rozwoju + 10%PKB i zero długów. A wskaźnik jakości życia już wyższy od Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Re: Pytanie za 100 punktów. 29.03.11, 16:47 Rozmawiasz sam ze sobą? Porozmawiaj z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
ubrana_prawda Re: Pytanie za 100 punktów. 29.03.11, 16:48 Głupi jesteś nannek - pseudointeligencie przez "u" a nie "ł". Zabieraj te swoje bełkotliwe wypociny pod pachę i spływaj do Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
mark211 Re: Pytanie za 100 punktów. 29.03.11, 16:49 Czyś ty chłopie kompletnie zwariował ? Po co wyjeżdżasz z tym białoruskim skansenem, którym rządzi predsiedatiel kałchoza ? Białoruś to kraj o poziomie technologicznym przeniesionym z lat 50-tych ubiegłego stulecia. Czym się ekscytujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Pieprzona, arabska dzicz..... 29.03.11, 16:52 wojownicy Allacha. Allachu Akbar! Odpowiedz Link Zgłoś
mebcia Re: Pieprzona, arabska dzicz..... 29.03.11, 17:00 Bo w Polsce nie gwałcą nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nannek Re: Pytanie za 100 punktów. 29.03.11, 16:53 mark211 napisał: > Czyś ty chłopie kompletnie zwariował ? Po co wyjeżdżasz z tym białoruskim skans > enem, którym rządzi predsiedatiel kałchoza ? Białoruś to kraj o poziomie techno > logicznym przeniesionym z lat 50-tych ubiegłego stulecia. Czym się ekscytujesz? Ja niczym a ty? co ciebie boli? Ja przytaczam tylko fakty, ty w odpowiedzi wysysasz z palca co popadnie. Widzisz różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
mikky Re: Pytanie za 100 punktów. 29.03.11, 17:28 Święta prawda! Ta baba jest albo psychicznie chora albo kupiona, innej możlwiosci nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 jedno i drugie dają razem porządany efekt medialny 29.03.11, 17:35 w postaci potępienia przez opinię publiczną strony której żołnierze dopuścili się tak haniebnego czynu... Odpowiedz Link Zgłoś
mate29 Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:21 Niech baba przedstawi kwit badania lekarskiego a nie posiniaczone uda. Odpowiedz Link Zgłoś
mebcia Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:40 Na głowę upadłeś czy jeszcze nie wytrzeźwiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
dassein Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:25 malcriada napisała: > tak "walcza" mezczyzni. zawsze, wszedzie, na kazdej wojnie. Znasz nazwiska kobiet: Wasilewska, Bristiger, Wolinska, Bardonowa? Znasz te mile kociaki? Bristigerowa lubila podczas przesluchan zatrzaskiwac genitalia wiezniow szuflada. Takie miala hobby, dziewczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
ap_u Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:36 Ale jak się mają wymienione przez ciebie przykłady do zjawiska gwałtów występujących w czasie konfliktów zbrojnych? Odpowiedz Link Zgłoś
malcriada Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:37 znam. w zaden sposob nie zmienia to prawdziwosci mojej konstatacji, a liczby jednak mowia same za siebie. naprawde uwazasz, ze gwalty sa domena kobiet??? Odpowiedz Link Zgłoś
dassein Gwalt nie ma plci 29.03.11, 18:05 Nie lubie uogolnien typu: mezczyzni gwalca, Zydzi oszukuja, Murzyni smierdza. Przemoc nie ma plci. Widzialas te ubeczke-kelnerke , ktora zarzucila obrus na glowe Iman al-Obejdi? Widac to na filmie z Al Dzaziry. Ta kelnerka to kobieta w sluzbie przemocy. Jej plec nie ma tu zadnego znaczenia. Gdyby dostala rozkaz gwaltu - gwalcilaby. Przestan wiec sciemniac i uogolniac. Problemem jest gwalt a nie plec gwalciciela. Z tym walcz, jesli sie tym przejmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ap_u Re: Gwalt nie ma plci 29.03.11, 19:10 > Nie lubie uogolnien typu: mezczyzni gwalca, Zydzi oszukuja, Murzyni smierdza. > Przestan wiec sciemniac i uogolniac No już bez przesady, trochę się zapędziłeś w tej argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dassein Re: Gwalt nie ma plci 29.03.11, 19:17 ap_u napisała: > No już bez przesady, trochę się zapędziłeś w tej argumentacji. > Nie przesadzam. Seksizm istnieje. Tak jak rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
ap_u Re: Gwalt nie ma plci 29.03.11, 19:28 Twoim zdaniem - fakt, iż sprawcami gwałtów są w ogromnej większości mężczyźnie jest przejawem seksizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
dassein Re: Gwalt nie ma plci 29.03.11, 20:42 ap_u napisała: > Twoim zdaniem - fakt, iż sprawcami gwałtów są w ogromnej większości mężczyźnie > jest przejawem seksizmu? Nie, seksizmem jest akcentowanie plci gwalcicieli i wyciaganie z tego faktu ogolnych wnioskow dotyczacych mezczyzn. Podkreslam: problemem jest gwalt a nie plec gwalcicieli. Skupianie sie na plci to odwracanie uwagi od prawdziwego problemu. To takie kontrowersyjne? Odpowiedz Link Zgłoś
ap_u Re: Gwalt nie ma plci 29.03.11, 21:47 > Nie, seksizmem jest akcentowanie plci gwalcicieli i wyciaganie z tego faktu og > olnych wnioskow dotyczacych mezczyzn. > Podkreslam: problemem jest gwalt a nie plec gwalcicieli. Zupełnie się nie zgadzam z taką interpretacją, ja tu nie widzę żadnych wniosków dotyczących ogółu mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
dassein Re: Gwalt nie ma plci 29.03.11, 22:05 ap_u napisała: > Zupełnie się nie zgadzam z taką interpretacją, ja tu nie widzę żadnych wniosków > dotyczących ogółu mężczyzn. To znaczy, ze czytasz dyskusje nieuwaznie. Odpowiadalem na postnastepujacy: malcriada napisała: > tak "walcza" mezczyzni. zawsze, wszedzie, na kazdej wojnie. I to jest wlasnie seksizm. Takim samym jak rasizm w wypowiedzi: poniewaz Zydzi statystycznie rzecz biorac najliczniej reprezentowali komunizm - sa najbardziej odpowiedzialni za ten najkrwawszy z systemow politycznych. Powtarzam: problemem jest gwalt a nie plec gwalciciela. Problemem jest totalitaryzm a nie narodowosc totalitarysty. Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Gwalt nie ma plci 17.04.11, 21:41 tyle, że totalitaryzm mogą uprawiać zarówno kobiety jak i mężczyźni, natomiast kobiety gwałcić za bardzo nie mogą. Taka jest prawda, że gwałcą mężczyźni. Choćbyś się bardzo starał, nie jesteś w stanie obalić tego faktu. Kobiety mogą bić, torturować, ale zgwałcić nie mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
mebcia Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:38 Rzygać mi się chce jak czytam te komentarze. Czy przyjęcie do wiadomości faktu, że gwałt jest zbrodnią wojenną, przekracza zdolności umysłowe większości komentujących? Odpowiedz Link Zgłoś
malcriada Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:48 nie wiem czy sprawnosc umyslowa jest czynnikiem wystarczajacym. ja doskonale pamietam jak autorytet moralny polowy swiata, papiez jan pawel II, radzil masowo gwalconym bosniackim kobietom, aby "akt nienawisci" przekuly w "akt milosci" i rodzily/wychowywaly dzieci swoich oprawcow. tych samych, ktorzy je torturowali, ktorzy na ich oczach mordowali ich rodziny. byc moze rozum to za malo... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:36 Ja jak czytałem opisy tego co wyprawiano tam to faktycznie zadawałem sobie pytanie jak to możliwe, skala, bezkarność i okrucieństwo były porażające ale ... to po części pokazuje że przypadek pod którym się rozpisujemy nie jest ani szczególnie drastyczny ani wyjątkowy. To jest dramat kobiety ale chyba nie powód do nalotów bombowców. Co do JPII - a co im miał powiedzieć? Mordujcie te dzieci bo to wynik przemocy i geny waszych oprawców? Proście o ukamienowanie bo zostałyście zhańbione? Czy może jednak warto przyjąć że to małe istnienie nie jest niczemu winne i można je pokochać? Odpowiedz Link Zgłoś
mebcia Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 18:05 Sęk w tym, że to nie jest dramat tylko tej jednej kobiety. ONZ już kilka lat temu uznało gwałt za jedną ze zbrodni wojennych. To, że jednej kobiecie, zdeterminowanej, udało się tą sprawę nagłośnić, nie oznacza, że tylko ona jedna padła ofiarą gwałtu. To smutna prawda, ale wojska Kadafiego z pewnością mają na koncie dużo więcej takich przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 18:12 Tylko jak sama zauważyłaś nie robią nic co nie było robione wcześniej. Moim zdaniem niemożliwe jest to co działo się w Czeczenii czy b. Jugosławii bo huczało by już jak cholera. To jest zbrodnia, powinna być ścigana ale to nie może być usprawiedliwienie nalotu bombowego a ja niestety tak to odbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
hypertryper Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 30.03.11, 14:26 >może jednak warto przyjąć że to małe istnienie nie jest niczemu winne i można je pokochać? Chłopie , pogwląconwe, cięzarne muzułmanki ich społecznosc wykleła i wyrzuciła uznając je za prostytutki - to raz! Tam pogławałcono do 50 tys. Bośniaczek, w większości muzułmanek - Serbowie gwałcili je masowo nie bacząc na wiek! Dwa - nikt tych dzieci nie chciał, nie dziwię sie, kto by chiał dzieciaka z 12 zołnierzy, jesli juz rodizły sie, były oddawana do osrodków przejsciowych - takich wielkich domów dziecka - a tam spotykał je juz najprawdziwczy koszmar, bo zostawaly tam do 18 -stki - wszystkei, bo przecież nikt nie adpotuje dzieciaka z wojny, o której wszyscy chcieli jak najszybciej zapomniec - do tego one wiedział kto jest ich tatą - np. pluton wojska.... Byl o tym kiedyś cały wielki reportaż, papiez nie miał chyba pojecia najmneijszego o czym mówi...Ty tez nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 30.03.11, 15:03 Odrobina chęci a zauważyłbyś że to ja do tej dyskusji wsadziłem i byłą Jugosławię i Czeczenię, napisałem też dlaczego dochodziło do masowych gwałtów na muzułmankach ale ... musiałbyś kilka postów przeczytać nim mędrca odegrasz. A jeśli już na takiego specjalistę od dzieci się kreujesz to proszę zapodaj rozwiązanie dla tysięcy niemowlaków, ja później zajmę się krytyką i robieniem idioty z Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 30.03.11, 15:45 Przecież to ty mówisz, ze te kobiety powinny rodzić dzieci z gwałtów.On ci pokazał jakie to mogłyby być proporcje -a zanim ten niemowlak się pojawi to jeszcze 9 mc-y koszmaru dla kobiety nie raz nie dwa zarazonej chorobą weneryczną czy Hiv-em , w trakcie wojny. A potem ci ludzie musili znów obok siebie zyć. Jakaś serbska kobieta mówiła , ze zgłwacił ja sasiad, który codziennie rano przez 10 lat mówił dzień dobry jej i męzowi. Kobieta to nei ejst kubeł, w który mozna się spuscić i kubeł pokocha niewinne dzieciątko - dla niej to pasozyt zrobiony siła, nikt takich dzieci nie chce. I nie mów mi tylko o prawie do zycia, bo ja np. nie chciaąłbym zyc, jako prezent po 20 zolnierzach, którzy spuscili się w moja matkę siła. Całej Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 31.03.11, 13:07 > Przecież to ty mówisz, ze te kobiety powinny rodzić dzieci z gwałtów Bezczelne kłamstwo z przypisywaniem mi tego czego nie napisałem i tu w zasadzie można by zostawić dalszą polemiką z Tobą. Ale kłamczuszko ponowię pytanie wyżej zadane - co zrobić z tysiącami dzieci z takich gwałtów? Napisz a ja zabawię się później w krytykę Twoich wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
ubrana_prawda Ta kobieta jest wiarygodna 29.03.11, 16:40 Wierzę Iman. Jej rozgoryczenie i przerażenie jest autentyczne. Pamiętajcie o tym, że w tamtejszym kręgu kulturowym, zgwałcona kobieta jest napiętnowana do końca życia, jeśli się publicznie przyzna do zhańbienia. Iman położyła na szali sprawiedliwości swoją reputację i doprawdy tylko głupiec skażony mentalnie tandetną, telewizyjną rozrywką, może się w jej postawie dopatrywać chęci medialnego zaistnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 wiarygodność to oceniłby niezawisły sąd a na razie 29.03.11, 17:18 po niezliczonej masie kłamstw i manipulacji ze strony mediów (Reuters, Al-Jazeera, CNN, BBC, France24 a za nimi polskie przekaziory) odnośnie wydarzeń w Libii to lepiej zachować dużą ostrożność co do słów wypowiadanych przez tą rozhisteryzowaną kobietę... a co jeśli się okaże, że gwałtu dokonali sympatycy al-Kaidy walczący po stronie rebeliantów ? Odpowiedz Link Zgłoś
thobold Re: wiarygodność to oceniłby niezawisły sąd a na 29.03.11, 17:50 W środku Trypolisu? Pod nosem Kaddafiego? Odpowiedz Link Zgłoś
mark211 Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:45 Zastanawiam się czy Arabowie należą rzeczywiście do gatunku homo sapiens i wychodzi mi, że jednak nie. Kobiety traktują jak trzodę chlewną, a żaden się nie zastanowi, że przecież urodziła go kobieta. Skoro nie szanuje kobiet jakim cudem może szanować samego siebie? To jest dowód, że przynajmniej duża część Arabów to idioci bez mózgu, inteligencji i honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
mebcia Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:48 mark211 napisał: > Zastanawiam się czy Arabowie należą rzeczywiście do gatunku homo sapiens i wych > odzi mi, że jednak nie. Kobiety traktują jak trzodę chlewną, a żaden się nie za > stanowi, że przecież urodziła go kobieta. Skoro nie szanuje kobiet jakim cudem > może szanować samego siebie? To jest dowód, że przynajmniej duża część Arabów t > o idioci bez mózgu, inteligencji i honoru. Zastanawiam się, czy Polacy należą rzeczywiście do gatunku homo sapiens i wychodzi mi, że jednak nie. Kobiety traktują jak trzodę chlewną, a żaden się nie zastanowi, że przecież urodziła go kobieta. Skoro nie szanuje kobiet jakim cudem może szanować samego siebie? To jest dowód, że przynajmniej duża część Polakół to idioci bez mózgu, inteligencji i honoru. www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,66725,9325899,Zone_mozna_bic_bezkarnie.html Odpowiedz Link Zgłoś
malcriada Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:51 www.psz.pl/tekst-4079/Maciej-Konarski-Gwalt-tanszy-niz-kule Odpowiedz Link Zgłoś
mebcia Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:56 Dziękuję za tego linka jak nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:45 Link fajny i o tym koniecznie trzeba mówić w aspekcie wojny ale to tylko pokazało że w tym przypadku nic nadzwyczajnego się nie stało jesli porównać to do innych konfliktów. To samo na masową skalę działo się niedawno w Czeczenii i zleceniodawcy uszli bezkarnie, w byłej Jugosławii prawie bezkarnie bo ilość skazanych do ogromu bestialstwa jakie tam było jest śmiesznie mała. Warto zauważyć że tutaj mamy jednostkowy przypadek, w świetle kamer niejako pokazany, pewnie sporo więcej nie nagłośnionych ale ... nie widzę tutaj nawet namiastki tego co w Czeczenii, Jugosławii czy bardziej na południe w Afryce się działo. To naprawdę nie powód do nalotu dywanowego następnego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
rychu501 Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 16:59 Co za ludzie,znalazłem tylko jedną wypowiedź w obronie tej dziewczyny czy na tym forum są sami sadyści !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwicolek Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:20 rychu501 napisał: > Co za ludzie,znalazłem tylko jedną wypowiedź w obronie tej dziewczyny czy na ty > m forum są sami sadyści !!!!!! Nie.To nie sadyści,ale ludzie którzy trochę myślą.Być może naprawdę została zgwałcona,ale również i prawdopodobnie było to na użytek zachodnich mediów dla prania mózgów. Przecież ludzie widzą i potrafią rozróżniać to czym nas karmią media na usługach przeróżnych korporacji.Przecież każdy kto ma kawałek,tak,kawałek mózgu,widzi jak wciskają kit o zaprowadzaniu demokracji przy użyciu bomb. Odpowiedz Link Zgłoś
ap_u Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:26 Przecież ludzie widzą i potrafią rozróżniać to czym nas karmią media na usługac > h przeróżnych korporacji. No i jak, potrafisz rozróżnić? Bo to takie nieprawdopodobne, że żołnierze gwałcą kobiety, ze trzeba dorabiać teorię spiskową? Odpowiedz Link Zgłoś
santoallora Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:42 > Nie.To nie sadyści,ale ludzie którzy trochę myślą. Trochę myśla , czyli debile, zwierzaki w ludzkiej skórze, bez mózgu i honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 tu nie chodzi o gwałt tylko o kłamstwa wokół tego 29.03.11, 17:25 konfliktu a to najprawdopodobniej kolejna odsłona...nikt nie zachwycał się przestępstwem jakim jest gwałt...bardziej przypomina to "zwyczaje" fundamentalistów islamskich no ale jak na razie NATO i zachodnie media oraz Al-Jazeera bronią pełną gębą uzbrojonych plemiennych bandytów za którymi kryją się islamscy fanatycy z al-Kaidy... Odpowiedz Link Zgłoś
rychu501 Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:04 Może kilka ją broni, ale większość forumowiczów ją potępia niby za co? za to że została zgwałcona? a gdyby TOBIE zgwałcono żonę lub dziewczynę jak byś się czuł!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
nannek Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:08 rychu501 napisał: > Może kilka ją broni, ale większość forumowiczów ją potępia niby za co? za to że > została zgwałcona? a gdyby TOBIE zgwałcono żonę lub dziewczynę jak byś się czu > ł!!!???? Rychu nie wymyślaj.... Nikt jej nie potępia, chyba ze łże. Nikt nie wie czy to prawda. A robienie z niej "Bohaterki wyimaginowanej rewolucji" to są jaja do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Najlepsze jest że byle bzdura, byle zmyślony fakt 29.03.11, 17:29 jest odbierany jako prawda objawiona bo został puszczony przez media. A może wcale nie została zgwałcona a tylko świetnie gra rolę zgwałconej kobiety a takie przypadki już były, że warto wspomnieć oskarżenia pod adresem Juliana Assange... Odpowiedz Link Zgłoś
ap_u Re: Najlepsze jest że byle bzdura, byle zmyślony 29.03.11, 19:25 mangusta3 napisał: Najlepsze jest że byle bzdura, byle zmyślony jest odbierany jako prawda objawiona bo został puszczony przez media. A może wcale nie została zgwałcona a tylko świetnie gra rolę zgwałconej kobiety a takie przypadki już były, że warto wspomnieć oskarżenia pod adresem Juliana Assange.. Rozumiem, że prawdziwie światli ludzie z góry negują wszystko co zostało puszczone przez media. Opierając się przy tym na zupełnie nieadekwatnym przykładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:10 To nie jest tak, że tylko ścierwa w rodzaju axela, czy jak ten parch się podpisuje, mówią, że koibiety są same sobie winne, podobnie ograniczeni są w Polsce policjanci, prokuratorzy i senndziowie. Życzę im wszystkim z całego serca żeby dopadła ich banda napalonych pedziów i zaspokoiła na ich brudnych i wypiętych dupskach i pyskach Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna i jeszcze zabijają dzieci i piją ich krew !!!!!!!! 29.03.11, 17:16 i jeszcze zabijają dzieci i piją ich krew !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
placebo_99 Muwiłem, że muśliny to zboczeńcy seksualni 29.03.11, 17:23 Pornofile, którzy podniecają się kamienując bezbronną kobietę. To jest perwersja w najgorszym wydaniu. Zabić żaby dostać zwodu. Tylko muślin może być tak zboczony. Odpowiedz Link Zgłoś
atmt Ale szopka... 29.03.11, 17:27 Szopka na 102:) To teraz naloty na USA za gwałty ich żołnierzy na Irakijskich kobietach, tak? A co, nie było tego tam?! Po prostu propaganda zachodu przechodzi już Goebbelsowską i Stalinowską naraz. Rzygać się chce od tej jednostronnej nagonki. Kobiety żal, ale takie rzeczy dzieją się zawsze w czasie wojny, niestety...Libia nie jest wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:29 Gwałt jest zły, zbiorowy tym bardziej a gwałt w kulturze islamskiej to coś innego niż u nas tylko ... nie umniejszając dramatowi kobiety trzeba jednak zachować proporcje i nieco trzeźwości. Tam gdzie wojna tam zazwyczaj mordy i gwałty, jeśli idzie o islam to tym bardziej by niszczyć także psychikę społeczeństwa. W Czeczenii o ile mi wiadomo było nawet zalecenie by upodlać kobiety, jak sie poczyta co wyprawiano z muzułmankami w byłej Jugosławii to człowiek zastanawia się nad tym kim jest i na jakim świecie żyje. Tu zakładam że był gwałt zbiorowy i kobieta w miejscu publicznym, przed dziennikarzami zdaje relację z tego, stara się to wykrzyczeć - nie umniejszam tragedii tej kobiety ale podajcie mi takie przykłady z Czeczenii czy Jugosławii, gdzie pod rządami rzezimieszka są takie skargi niezależnym dziennikarzom, bo czego jak czego ale akurat gwałtów żołnierzy to tam nie brakowało. Dlaczego nie gorszymy się np ok 10 letnimi dziewczynkami wydawanymi za mąż? Nie jest to jawna pedofilia? Dlaczego nie robimy takiego jazgotu medialnego gdy łapie się szajkę handlującą żywym towarem? Cierpienia kobiet tamtych kobiet które masowo są gwałcone i zmuszane do pracy w burdelu są mniejsze? Jakie wyroki zapadają u nas gdy się takich zwyrodnialców łapie? Najmniejszej ochoty nie mam zamiaru bronić Kadafiego bo to rzezimieszek i terrorysta polityczny ale odnieśmy go do innych i nie usprawiedliwiajmy walki o ropę jego czynami. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 jakieś przykłady mogące usprawiedliwić terroryzm p 29.03.11, 17:33 olityczny lidera rewolucji libijskiej ? tylko bez Lockerbie i dyskoteki w Berlinie Zachodnim...bo tu już zanadto śmierdzi prowokacją... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: jakieś przykłady mogące usprawiedliwić terror 29.03.11, 17:48 A tym które sam wskazałeś coś brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 jeden świadek dostał 2 mln a drugi kłamał jawnie d 29.03.11, 21:57 o czego przyznał się potem na zgłaszając na policję, ten pierwszy Tony Gauci nie był pewien do końca czy skazany Libijczyk aby na pewno odwiedził jego sklep żeby kupić ubrania znalezione na miejscu zamachu...drugi przyznał na procesie, że znalezione na miejscu zamachu fragmenty zapalnika bomby były kupowane przez Libijczyków - taką wersję chcieli usłyszeć prowadzący śledztwo bo sami ją wymyślili... To o Lockerbie, A co do dyskoteki w Berlinie obydwaj sprawy jak podawała zresztą ZDF okazali się ludźmi pracującymi nie dla wywiadu libijskiego ale dla CIA i Mossadu... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: jeden świadek dostał 2 mln a drugi kłamał jaw 30.03.11, 00:09 Odpiszę Ci tak - nie mam wiedzy by to rozstrzygać, Regan kiedyś nie krył się z tym że ma ochotę zapolować na niego, Kadafi też do potulnych baranków nie należy więc ja spodziewałbym się po nim kąsania na tyle bolesnego by przestano bombki puszczać na potencjalne miejsca jego sypialni, zdziwiłbym się mocno gdyby się okazało że nie oddał solidnie gdzieś. Bynajmniej też nie mam zamiaru bronić uczciwości zachodnich wywiadów i tego że nie są zdolne do prowokacji. Ale tu trochę nie o tym, dla mnie na pytanie "czy NATO ma mandat do likwidacji Kadafiego i na zmianę siłową ustroju w Libii" odpowiedź brzmi - nie. Co do kobiety wyraziłem juz swoje zdanie, nie będę rozstrzygał czy mówi prawdę czy nie, wojna ma to do siebie że takie rzeczy się dzieją, że giną tez niewinni ludzie, cywile i to czego oczekiwałbym po ONZ/NATO to minimalizowanie tego a zdaje się mamy do czynienia z eskalacją, na razie wspieranie słabszej strony a po cichu mowa o dozbrajaniu owej. Odpowiedz Link Zgłoś
thobold Re: jakieś przykłady mogące usprawiedliwić terror 29.03.11, 17:58 Wy, zwolennicy teorii spiskowych, dawno już przestaliście zauważać, że nie wierząc USA i Zachodowi, jednocześnie bezrefleksyjnie łykacie wszystko, co wydalą z siebie Kaddafi, Chavez, Ahmadineżad, Łukaszenka, a nawet Kim. Nieważne, co, ważne kto - Amerykanie zawsze kłamią i są źli, ich przeciwnicy zawsze mówią prawdę i są dobrzy. Nie zauważacie już nawet, że jesteście równie śmieszni jak wymachujący pasiastymi flagami fanatycy na wiecach wyborczych w Stanach? Po prostu kto inny was kontroluje, a wy się dajecie podchodzić jak dzieci. Żołnierze dobrego Kaddafiego zgwałcicili dziewczynę? Niemożliwe, to na pewno prowokacja USA. Dobry wujek Kaddafi na pewno by nie dopuścił to tego. Sprawcę zamachów z Lockerbie wita się w Libii jak bohaterów - e tam, zamach i tak był prowokacją. To już po prostu jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
mangusta3 Poczytaj coś więcej i pooglądaj sam przeanalizuj w 29.03.11, 22:02 ięcej faktów i trochę historii, łykanie bzdet podawanych przez media głównego nurtu nie zawsze oddaje rzeczywisty obraz...współcześni filozofowie ukuli nawet termin "dyktatura mediów" i wiadomo komu służy...sprzężone interesy rządów i oligarchii mających na usługach media oraz instytucje urabiania opinii publicznej (często służą w tym charakterze wyższe uczelnie) Odpowiedz Link Zgłoś
santoallora Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:47 > Najmniejszej ochoty nie mam zamiaru bronić Kadafiego bo to rzezimieszek i terro > rysta polityczny ale odnieśmy go do innych i nie usprawiedliwiajmy walki o ropę > jego czynami. Czyli naczelną zasadą powinno być by koniecznie dyskutować nie na temat? Tak to zrozumiałem. Ale to jest właśnie ukręcanie łba sprawie, z czym udajesz, że walczysz, a naprawdę sam praktykujesz. Czysta obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:54 Moim zdaniem jak najbardziej na temat, zbiorowych gwałtów kazdego dnia są pewnie spore ilości ale nie ma konieczności ich nagłaśniania, tu robi się medialną szopkę by pokazać jak zły i zboczony jest Kadafi, by uzasadnić naloty na niego. Poszukaj relacji z Czeczenii, z byłej Jugosławii (Afrykę jako dalszą nam kulturowo i jako że mamy sporo mniejszy wpływ na to co się tam dzieje zostawię), później poszukaj sposobu/skali w jaki zostali ukarani oprawcy, dopiero wtedy możemy zacząć rozmowę co i komu ukręcamy. Odpowiedz Link Zgłoś
warrsteiner ach, straszne, okropne... 29.03.11, 17:31 ...należy natychmiast zbombardować jakieś miasto w Libii Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: ach, straszne, okropne... 29.03.11, 18:07 Niestety tak to właśnie wygląda. Kadafi chciał obserwatorów, jak widzę w Trypolisie są dziennikarze. Więc to nie jest tak że nie ma tam dostępu cywilizacji i dzieje się tam cholera wie co. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:36 malcriada napisała: > tak "walcza" mezczyzni. zawsze, wszedzie, na kazdej wojnie. Ale cała banda idiotów będzie pisała, że to kobiety same się proszą o gwałt albo że to kobiety gwałcą mężczyzn... Wyborcza poziomem komentarzy pobiła onet na głowę już dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:41 Jakies dowody , ze to akurat ci żołnierze? Odpowiedz Link Zgłoś
warrsteiner gazeto, czytasz i milczysz? 29.03.11, 17:48 Druga strona medalu może jakaś odpowiedź na łamach? Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Wolność dla kobiet Islamu 29.03.11, 17:49 Wygląda na to że Libya może stać się zalążkiem rewolty kobiet muzułmańskich przeciwko poniżaniu i ograniczaniu ich praw. Powinniśmy pomagać im się zoorganizować, popierać i promować, Teraz może wreszcie włączą się wszystkie organizacjie lewicowe. To będzie najlepszy sposób aby zmienić Islam w regilię być może wreszcie pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
mebcia Re: Wolność dla kobiet Islamu 29.03.11, 18:00 Nie rozumiem utożsamiania tej tragedii z islamem. Gwałty zdarzają się wszędzie - również w Polsce, która z islamem nie ma nic wspólnego. Co do "religii pokoju" wydaje mi się, że chrześcijaństwo ma jednak więcej ofiar na swoim koncie. Odpowiedz Link Zgłoś
phalene0 Gwałt na Iman al-Obejdi 29.03.11, 17:51 IMAN JESTEŚMY Z TOBĄ!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
warrsteiner jesteście z nią? 29.03.11, 17:56 nie do końca rozumiem... nie zauważyli was? Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Albo jedni gwałcą drudzy zbombardują 29.03.11, 18:05 albo ci pierwsi zbombardują, a drudzy zgwałcą. Bez różnicy. Ale i tak was wyzwolimy. Odpowiedz Link Zgłoś