hammurabina 31.03.11, 17:45 no, bez przesady, za to w światłej Europie "dzieci" ganiają z nożami, biją inne dzieci i nauczycieli oraz nasadzają im na głowę kubeł...... Ameryka powinna uczyć się od Europy.Jasne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brus1968 Re: Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 31.03.11, 18:28 hammurabina napisała: > no, bez przesady, > za to w światłej Europie "dzieci" ganiają z nożami (ciach) Za to bez broni palnej, jak w Szanującej Tradycyjne Wartości Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
hammurabina Re: Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 31.03.11, 20:32 sporej części bachorów w polskich szkołach broń palna niepotrzebna można bezkarnie zaszczuwać słabszych, regularnie bić i nękać,ograbiać z pieniędzy i ośmieszać (m.in. w internecie) obśmiewać biedniejszych i gorzej ubranych - "pedagogów" g... to obchodzi - aby odpękać swoje skromniutkie "pensum" i pobrać wcale nie taką skromniutką pensję. I ujadać gdzie się da jak to im ciężko i nędznie płacą. ALE W ŻADNEJ SZKOLE NIE MA WAKATÓW!!! Można sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
redix68 To że nie ma wakatów, to kwestia systemu. 31.03.11, 22:45 W socjalizmie były wakaty wszędzie, a teraz na tej zielonej wyspie mamy jeden z najwyższych wskaźników bezrobocia w Europie. Za 500 zł też znajdą się chętni. Tylko rodzicom nie o takichnauczycieli chodzi i nie o taki system. Nikt nie zwraca uwagi, że w USA rodzice nie stękają, ale walczą o swoje prawa. I to jest ich prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 01.04.11, 14:14 w Ameryce oczywiscie dzieci sie nie zaszczuwani,nie bije, nie neka i nie smiesza w internecie... moze chcesz spojrzec na statystyke samobojstw nastolatkow w USA i Europie z pwodu zaszczuwania przez rowiesnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
hammurabina Re: Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 01.04.11, 19:13 nie wątpię. Zdziczenie jest przerażające WSZĘDZIE. Ale czy to w szkołach na Południu czy raczej np. w Harlemie? Odpowiedz Link Zgłoś
tow_beton Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 31.03.11, 18:49 akurat w tych stanach gdzie "bije się dzieci" przemoc w szkole jest niska w porównaniu do np. CA Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 31.03.11, 19:48 Barbarzyński kraj, choć jak słychać powoli się cywilizuje. W rozważaniach, dlaczego niemieckie społeczeństwo tak łatwo przystało na brutalność nazistów i dlaczego Niemcy tak masowo uczestniczyli czynnie w mordowaniu ludzi jako jeden z głównych czynników jest wskazywany sposób wychowania niemieckich dzieci na przełomie 19 i 20 wieku. Wielkim powodzeniem cieszyła się teoria, w myśl której dzieci były niemiłosiernie bite za przewinienia. Przemoc była usankcjonowana na co dzień, a od bicia do zabicia - patrz przykład w artykule - droga jest krótka. Oczywiście nie każdy bity kontynuuje te chore praktyki - co silniejsze jednostki potrafią się wyzwolić z tego diabelskiego kręgu przemocy. Cieszy postawa duchownego, który nie uległ źle wychowanym ludziom, którym wychowanie poplątało się z brutalnością . Odpowiedz Link Zgłoś
redix68 zauważ, że polskie dzieci też były w niemieckim 31.03.11, 23:11 systemie szkolnym z przełomu XIX i XX wieku. Np. w Wielkopolsce czy na Śląsku. Czy były bardziej agresywne od innych? Ten system uczył posłuszeństwa a nie znęcania się. To kolosalna różnica. Za winę była kara. Mnie też się nie uśmiecha publiczne walenie po tyłku dziecka, które czasem nie rozumie co robi. Ale wsadzanie go do poprawczaka czy więzienia jest o wiele bardziej niehumanitarne. Nie bardzo rozumiem co to jest "krąg przemocy". Wg słownika: przemoc- przewaga wykorzystywana w celu narzucenia komuś swojej woli, wymuszenia czegoś na kimś; też: narzucona komuś bezprawnie władza. Wynika z tego, że ukaranie kogoś klapsem czy tym wiosłem to nie przemoc. A jakby karali 10 pompkami czy przysiadami to też przemoc? Przecież to też kara fizyczna. Gdyby teza "od bicia krótka droga do zabicia" była prawdziwa, to należałoby zakazać sportów walki w szkołach. To jest odwracanie problemu. Nie chodzi o to, aby wykorzeniać agresję poprzez tłumienie, bo to niemożliwe. Ale umieć panować nad nią. W przypadku młodych chłopaków, którym krew się burzy, normalna bójka nie musi być czymś złym, o ile nie towarzyszą temu skrajne emocje np. z wyciąganiem noży w tle... Nie zrozumiałaś artykułu. USA to coś więcej niż kraj - to zlepek krajów i tradycji. Być może są tam jakieś obszary z barbarzyńcami, ale pisanie tego w kontekście całego państwa, które tyle osiągnęło, to gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: zauważ, że polskie dzieci też były w niemieck 01.04.11, 20:44 Jeśli chodzi o rozumienie, to niezbyt rozumiem niektóre twoje rozważania. Co do sformułowań, które jak piszesz wynikają z niezrozumienia artykułu - co trzeba "zrozumieć", by nie móc nazwać państwa, w którym stosowane są barbarzyńskie praktyki barbarzyńskim? > Ten system uczył posłuszeństwa a nie znęcania się. To kolosalna różnica. Nie pisałem nic o znęcaniu się, więc skąd to zaprzeczenie? Jednak nie masz racji, oczywiście, że uczył też, że znęcanie się jest dopuszczalne. W sprzyjających warunkach takie doświadczenia objawiają się nieczułością na cierpienia i gotowością do ich zadawania. Także swoim własnym dzieciom, także wrogom Rzeszy. Pomijam już rozważania nad ideą "uczenia posłuszeństwa", pojęciem chorym niejako z definicji. > Nie bardzo rozumiem co to jest "krąg przemocy". Nie ograniczaj się do jednego słownika, to na pewno zrozumiesz. W niektórych w wyjaśnieniu występuje też słowo "siła", a jako synonimy podają "brutalność, gwałt", a jeden ze słowników wyrazów bliskoznacznych podaje: przemoc: 1. gwałt, nacisk, przymus, presja; bezprawie, rozbój, brutalność, terror, agresja, użycie siły (przemoc fizyczna) 2. represja, ucisk, tyrania, prześladowanie, dyskryminacja, ciemiężenie (przemoc zaborcy) > Gdyby teza "od bicia krótka droga do zabicia" była prawdziwa, to należałoby zakazać > sportów walki w szkołach Trzeba mieć dużo złej woli, by w kontekście tego artykułu słowo "bicie" rozważać razem ze sportami walki. To "bicie" to miniegzekucja, czyste znęcanie się i poniżanie drugiej osoby. Ideałem jest nie tylko móc bić, ale jeszcze wymóc, by bity grzecznie się do bicia ustawiał. Mam jednak nadzieję, że "Mnie też się nie uśmiecha publiczne walenie po tyłku dziecka" nie oznacza, że niechętnie, bo niechętnie, ale jednak takie zjawisko aprobujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: zauważ, że polskie dzieci też były w niemieck 06.04.11, 09:46 Jak Twoją wypowiedź rozumiem, bicie dzieci w szkole jest przyczyną agresji w wieku dojrzałym?? A może przemoc jest potrzebna, aby móc stawiać granice?? Bo jak na razie mamy do czynienia z przegięciem w drugą stronę. Absolutny brak przemocy wobec dzieci, jaki jest promowany w Europie daje skutek odwrotny. Mamy wręcz do czynienia z dyktatem małoletnich chuliganów. Bo nauczyciel nie może reagować adekwatnie do zachowania ucznia. Nikt nie mówi o maltretowaniu, ale kary cielesne używane w sposób umiarkowany skutecznie zdyscyplinowałyby rozwydrzone małolactwo. A opowieści pedagogów i psychologów - należy mieć do nich dystans, bo przecież muszą jakoś uzasadniać potrzebę swojego istnienia w szkołach i innych instytucjach... Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: zauważ, że polskie dzieci też były w niemieck 06.04.11, 11:54 andrzejto1 napisał: > Jak Twoją wypowiedź rozumiem, bicie dzieci w szkole jest przyczyną agresji w wi > eku dojrzałym?? A może przemoc jest potrzebna, aby móc stawiać granice?? Bo jak > na razie mamy do czynienia z przegięciem w drugą stronę. Absolutny brak przemo > cy wobec dzieci, jaki jest promowany w Europie daje skutek odwrotny. (...) Nie, nie daje odwrotnego skutku. Większość świata nadal używa przemocy na codzień (Afryka, Arabowie) i jednocześnie jest epicentrum przemocy dorosłych. Morderstwa są tam na porządku dziennym. Częściowo jest to spowodowane tym, że dzieci już wiedzą, iż przemoc jest dopuszczalna a życie - tanie. Polska szkoła jest specyficznym miejscem, wynikiem wieloletniej pracy głupców z kolejnych rządów. Ale już niemiecka czy francuska dają sobie radę bez kar cielesnych. Polska szkoła całkowicie zaniechała działalności wychowawczej uznając fakt, że wychowanie młodzieży należy do kościoła. Ale to nie jest zasada, tylko wynik zaczadzenia naszego państwa katolicyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: zauważ, że polskie dzieci też były w niemieck 06.04.11, 13:54 > Ale już niemiecka czy francuska dają sobie radę bez kar cielesnych. Buahahahaahahahaaa! Daje sobie rade! Buahahahaha! Daje sobie rade, lol! Nie daje sobie rady. Taka jest prawda. Przemoc wsrod mlodziezy w Paryzu... to cala historia do opowiedzenia. Ile artykulow na ten temat napisano... Znacznie gorzej niz w Polsce. Gadasz bzdury i bzdureczki. > Nie, nie daje odwrotnego skutku. Tak, wlasnie daje odwrotny skutek. Po jakiego grzyba przywolujesz Afryke i Arabow??? Tutaj jest poruszane porownanie Europa vs. poludniowe stany USA. Dajesz rade podazac za watkiem? Kary cielesne sa niezbedne. Z prostej i bardzo racjonalnej przyczyny. Otoz przecietny nauczyciel, to przecietny przedstawiciel spoleczenstwa, czyli zaden geniusz intelektu. Przecietny nauczyciel to zwykly urzednik i zadne plomienne mowy oraz czytanie "Silaczki" do snu nie zmienia tego faktu. Taki zwykly urzednik musi miec mozliwosc skutecznego karania podwladnych i egzekwowania swojej wladzy. Pamietaj, ze istnieje przymus szkolny!!! Dzieci nie chodza do szkoly dobrowolnie, lecz sa do tego zmuszane przez aparat represji. Jezeli dzieci sa zmuszane do chodzenia do szkoly, to takze powinny byc zmuszane do okreslonego zachowania w szkole. Proste i konsekwentne. Taki zwykly urzedas o dosyc przecietnej wiedzy i inteligencji nie potrafi i nigdy nie bedzie potrafil uzywac zaawansowanych sztuczek psychologicznych i rozgrywac emocji, ktore poruszaja jego podwladnymi. Kilku wybitnych nauczycieli pewnie sie znajdzie, ale chyba nie ma sensu o nich wspominac, bo gina w morzu przecietnosci. Jezeli nie potrafi odpowiednio manipulowac emocjami dzieciakow, to musi uzywac prostej i przejrzystej kary - a mianowicie cielesnej. Nie istnieje lepsze rozwiazanie - nikt jeszcze takiego nie wynalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Niemiecka szkoła nie była oryginalna 06.04.11, 10:51 rs_gazeta_forum napisał: > Barbarzyński kraj, choć jak słychać powoli się cywilizuje. > W rozważaniach, dlaczego niemieckie społeczeństwo tak łatwo przystało na brutal > ność nazistów i dlaczego Niemcy tak masowo uczestniczyli czynnie w mordowaniu l > udzi jako jeden z głównych czynników jest wskazywany sposób wychowania niemieck > ich dzieci na przełomie 19 i 20 wieku. > Wielkim powodzeniem cieszyła się teoria, w myśl której dzieci były niemiłosiern > ie bite za przewinienia. W ogóle teorie dające proste odpowiedzi na złożone pytania łatwo zdobywają powodzenie. Nikt wtedy nie zwraca uwagi, że szkolnictwo brytyjskie i skandynawskie było wówczas równie represyjne. > Cieszy postawa duchownego, który nie uległ źle wychowanym ludziom, którym wycho > wanie poplątało się z brutalnością . A mnie martwi postawa duchownego, który argumentuje "nie mogę sobie wyobrazić", mając do dyspozycji Ewangelię, w której Jezus używa przemocy wobec handełesów w synagodze. Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 06.04.11, 12:04 > A mnie martwi postawa duchownego, który argumentuje "nie mogę sobie wyobrazić", > mając do dyspozycji Ewangelię, w której Jezus używa przemocy wobec handełesów > w synagodze. Leje ich po tyłkach deskami? Jak na protestanta powinienś chyba Biblię znać dokładniej... Bo w mojej Jezus nikogo nie bije (Biblia Warszawska). Przewraca stoły i wygania kupców w świątyni. A ten biskup odniósł się do Jezusa z "wiosłem", który faktycznie w Biblii nie występuje, przeciwnie - sam daje się bić i nie oddaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 06.04.11, 14:22 Marajka! Kogo chcesz uczyc: Ewangelia wg św. Jana, 2 15 Wówczas sporządziwszy sobie bicz ze sznurków, powypędzał wszystkich ze świątyni, także baranki i woły, porozrzucał monety bankierów, a stoły powywracał. Zatem to nie bylo wioslo, lecz bicz. Kiepska ta twoja Biblia Warszawska. Nie zawiera ewangelii. Czy to na pewno Biblia? Nawet jezeli zupelnym przypadkim i "niechcacy" pominelas ten fragment, to sama piszesz o wywracaniu stolow. To zadna przemoc fizyczna twoim zdaniem? Tak samo dziala mafia, gdy wymusza rekiet. Przychodza, przewroca stragan, wybija dwie szyby i pozniej z usmiechem podaja cene za ochrone. To jest przemoc, czy nie??? Straganiarz mi powiedzial, ze to byla przemoc. A twoim zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 06.04.11, 15:18 A ty uważasz że to w porządku ? Bo widzisz...chrześcijanie raczej nie zgodziliby się z tym że Jezus o którym mówią że był wcieleniem miłosierdzia zachowywał się jak mafioso - a już na pewno nie z tym że zezwalał on na takie praktyki...:D.....W każdym razie większość z nich w tym ich przywódcy raczej nie zgodziliby się z tym...:D Próbowaliby raczej "wytłumaczyć" i usprawiedliwić pana J..... Dlatego uzasadnianie tezy że chrześcijaństwo dopuszcza bicie z uwagi na tęhistorię z Ewangelii....brzmi dość....przewrotnie.....:D Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 06.04.11, 16:37 Dopuszcza bicie w okreslonym celu. Mafia to robi, zeby wymusic podatek. Jezus nie oczekiwal zadnego podatku. To taka malutka roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 06.04.11, 16:53 Ale w jakim celu? :D Znaczy kiedy kogoś mogę pobić? Mogę pobić panią co sprzedaje gazetki przy kościele? Właściciela sklepów z dewocjonaliami? Każdego kto robi coś złego? :d Zrozum tłuku -ten fragment ALBO przeczy wszystkiemu co chrześcijaństwo mówi o sobie jako o religii miłosierdzia ALBO należy go intepretować w kontekście całości Ewangelii.....jako wyraz sprzeciwu chrześcijan wobec kupczenia religią....bicz jezusa byłby tu raczej zabiegiem literackim pokazującym radykalizm walki z symonią niż wezwaniem do przemocy..... No bo inaczej to mamy niezłe jaja......Wychodzi że wolno bić kupca w świątyni ale jeśli jak piotr chcę bronić niewinnego mieczem to nie mogę.....oraz muszę nadstawiać policzek.....Oczywiście i policzek i zakaz Jezusa mogą być też tylko metaforami.... wtedy jednak bicz może być nią tym bardziej.... Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 07.04.11, 11:04 Wiem, wiem. Wszystko co nie pasuje do danej teorii, to tylko zabieg literacki, metafora i w ogole to wszyscy zle rozumieja, ale ty masz monopol na racje. Typowy lewak. Bierze sie za organizowanie zycia innych, bo wie wszystko najlepiej. Cel bicia byl jasny: oczyszczenie swiatyni. Po co sie pytasz? Nie umiesz sobie znalezc tego fragmentu Biblii? Pytasz sie z lenistwa? A moze to typowy lewacki zabieg eurystyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 08.04.11, 08:23 Biedny bezmózgu Oczywiście że możesz intepretować ten fragment dosłownie...tylko że wtedy trudno pojąć jak człowiek który nakazał nadstawiać drugi policzek mógł bić ludzi za coś takiego....:D... nie wypowiadałem się kategorycznie -pokazałemabsurdy do jakich prowadzi intepretacja dosłowna...przykro mi że jesteś zbyt głupi by to zrozumieć..... Ale zadam ci proste pytanie: Uważasz że Jezus zalecał bicie ludzi? Jeśli tak to kogo? I zastanów się czy jakikolwiek współczesny poważany kościół chrześcijański zgodzi się na coś takiego (na takie odczytanie)? Myśl głupku, myśl.. I niczego nie organizuję....to raczej prawackie bydła usiłujecie narzucić mi swoje reguły...bydło chce udawać człowieka.... Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 06.04.11, 14:25 > W ogóle teorie dające proste odpowiedzi na złożone pytania łatwo zdobywają powo > dzenie. Nikt wtedy nie zwraca uwagi, że szkolnictwo brytyjskie i skandynawskie > było wówczas równie represyjne. Dokladnie tak, ale wiesz rs_gazeta_forum zupelnie to pominie, bo to niewygodne do jego teorii nie podpartej zadnymi dowodami. To jak socjalistyczna Szwecja kontynuowala eugenike, to przeciez cala historia i wcale nie skonczyla sie po drugiej wojnie swiatowej. Ale co tam! Dzisiaj wszyscy bede przywolywac przyklad Szwedzki, gdzie dzieci w pierwszej klasie maja kilka lekcji na temat tego, ze ich rodzice nie moga od nich niczego wymagac i gdy tylko sie poczuja zle z rodzicami, to maja przybiegac do pracownikow socjalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 06.04.11, 15:21 A jaki jest stopień przemocy dzieci w Szwecji? Tak z ciekawości? Bo nigdy nie słyszłem o niczym szczególnie skandalicznym w związku z zachowaniem się dzieci w Szwecji..... Dodam i to że sprawy dobrze jest rozpatrywać całośćiowo...nawet jeśli Szwecja ma większą przestępczość młodocianych -to może przynajmniej ma mniejszą przestępczość wobec dzieci....Bo to w dwie strony działa- jakbyś nie zauważył.... I może per saldo to jest bardziej opłacalne..... Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 06.04.11, 16:36 Tak, tak. Eugenika to swietna sprawdza. Pracownicy socjalni maja sie zajmowac dziecmi. Rodzina? A co to takiego? Po co to komu? Biurokraci zajma sie wszystkim i wiedza lepiej od wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 06.04.11, 16:46 Pierdoły. Prosiłem o fakty nie o prawackie bzdury....eugenikę wymyślili faszyści a więc prawica...i to już przeszłość także w Szwecji...A co do biurokracji to ,pomijając tendencyjną demagogię ( co tak naprawdę ona może? konkretnie i źródła proszę) być może faktycznie dobrze walczy ona z patologiami..... Nasze wybory często polegają na rachunku zysków i strat...może być tak że pozytywy polityki szwedzkiej przeważają na d (ewentualnymi- bo nieudokumentowanymi przez ciebie) negatywami..... Słowem -zero argumentów jak do tej pory.... Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 07.04.11, 11:13 Tak, tak, kiepszczaku. Jeszcze na forum GW napisze rozprawe doktorska z podaniem przypisow oraz zrodel. Lol! Samemu nie podajesz zadnych argumentow i zrodel, a od innych wymagasz habilitacji wpisow na forum! Skrajnie prostackie. Eugenike wymysli socjalisci. Faszysci to narodowi socjalisci. Co socjalizm ma wspolnego z prawica? Jezeli masz watpliwosci, to moze chociaz przeczytaj sobie ten leciutki artykul z GW, ktory opowiada o pewnej dziewczynce i kto byl jej przyjaciolmi. Kto ja popieral. Tekst linka Biurokracja dobrze walczy z patalogiami???? Biurokracja bohatersko walczy z trudnosciami stworzonymi przez nia sama. Z niczym wiecej. Poza tym zawodzi zwyklych obywateli. Ciezko, aby kilku pacanow po politologii potrafilo lepiej ocenic i zaspokoic potrzeby kilku tysiecy obywateli w danej gminie. Demagogia, to twierdzenie, ze biurokracja cos rozwiaze. Biurokracja nic nie tworzy, lecz tylko pasozytuje, a bardzo czesto doprowadza do ruiny. Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Niemiecka szkoła nie była oryginalna 08.04.11, 08:15 Tak ta k wypierdku -jakbyś umiał myśleć to byś wiedział że obowiązek dowodzeniia spoczywa na tym który coś mówi -ja nic nie twierdzę -wypowiadam się tylko o możliwościach i niczym więcej....Dlatego nic nie muszę dowodzić... Rozumiem że że wy prawicowcy macie gó... zamiast mózgu - i nie umiecie myśleć - niemniej nie musicie się z tym obnosic -bydło podobne do was powinno czyścić doły kloaczne a nie zajmować się polityką.... Biedny durniu...eugeniki nie wymyślił żaden ruch polityczny -stosowana była atoli przez nazistów na masową skalę....ale praktyki tego rodzaju pojawiały się w wielu państwach na początku 20 wieku w tym USA...które trudno o socjalizm posądzać....Tam eugenikę wspierał i Sąd Najwyższy... > Biurokracja dobrze walczy z patalogiami???? Biurokracja bohatersko walczy z tru > dnosciami stworzonymi przez nia sama. Z niczym wiecej. Poza tym zawodzi zwyklyc > h obywateli. Ciezko, aby kilku pacanow po politologii potrafilo lepiej ocenic i > zaspokoic potrzeby kilku tysiecy obywateli w danej gminie. > > Demagogia, to twierdzenie, ze biurokracja cos rozwiaze. Biurokracja nic nie two > rzy, lecz tylko pasozytuje, a bardzo czesto doprowadza do ruiny A może by tak argumenty? Widzi ja - rozumiem że prawicowcy możecie być tępi- Niemniej byłoby dobrze gdyby bydło podobne do ciebie podciągało się trochę gdy rozmawia z człowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
bd-75 Trzy klapsy w pupę i trafił do szpitala? 01.04.11, 13:50 Czuję ściemę i żądzę pieniądza. Odpowiedz Link Zgłoś
robert6_666666 Re: Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 01.04.11, 14:12 pewnie ze sie powinna uczyc od Ameryki - w Ameryce dzieci biegaja po szkolach z krabinkami pola-automatycznymi.... Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Re: Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 01.04.11, 14:49 coraz bardziej mi się ta Ameryka zaczyna podobać Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna amerykańcy idioci, zboczeńcy i prymitywy 01.04.11, 16:16 Amerykańcy idioci, zboczeńcy, prymitywy i sadyści może są przekonani o skuteczności i celowości bicia dzieci i młodzieży w szkole, co mogę zrozumieć bez problemu. Skoro ktoś jest zboczeńcem, to oczywiście będzie - pod różnymi pretekstami - starał się nawiązać fizyczny kontakt z okolicami odbytu np młodzieży, tak jak to czynią amerykańscy nauczyciele. Amerykański nauczyciel-zboczeniec ma dodatkową satysfakcję z tego, że źle uczy młodzież, bo złe wyniki edukacyjne dają mu pretekst do częstszego kontaktu z okolicami odbytu uczniów. Każdy idiota będzie starał się zrobić coś tak idiotycznego jak amerykańscy nauczyciele, ale to akurat potrafię zrozumieć, bo często spotykam się z różnymi nastolatkami z USA, których ogólny niedorozwój jest porażający - oni np. piszą po angielsku tak jak Kaczynsk Amerykańscy nauczyciele-zboczeńcy to nie tylko idioci, ale również prymitywy pojmujące edukację jako pretekst do kontaktu z okolicami odbytu uczniów. W rzeczywistości edukacja polega na wszechstronnym rozwoju osobowości, rozwijaniu wrodzonych talentów oraz nabywaniu wiedzy przydatnej w praktyce. Nawiązywanie kontaktu fizycznego z okolicami odbytu uczniów nie jest inspirujące edukacyjnie, nie jest inspirujące intelektualnie, nie rozwija zdolności i nie wzbogaca osobowości. Nawiązywanie kontaktu fizycznego z okolicami odbytu uczniów to jednak rajska rozkosz dla nauczycieli-sadystów, i amerykańska szkoła jest praktycznie jedynym miejscem, gdzie amerykański nauczyciel-sadysta może się legalnie sadystycznie wyżywać. Nie dziwię się jego aspiracjom - przecież jest idiotą, zboczeńcem i prymitywem, więc dlaczego nie miałby być również sadystą? W Polsce jest lepiej, ale tylko niewiele lepiej, bo polscy nauczyciele to również durnie, co stosunkowo łatwo udowodnić. Jak można udowodnić, że polscy nauczyciele to durnie? O tak: Jeżeli zrobimy naszym polskim nauczycielom maturę, to okaże się, że polonista obleje maturę z języka obcego i matematyki, matematyk obleje maturę z języka polskiego i języka obcego, a anglista obleje maturę z polskiego i matematyki. Nie ma się czemu dziwić, bo żaden inteligentny człowiek nie będzie pracował za te szkolne 2500 zł miesięcznie, albo za 12 zł na godzinę, bo słyszałam, że anglistka w prywatnym liceum tyle zarabia. Ja nie poszłabym pracować do szkoły nawet za 100 zł na godzinę, ale za 1000 zł na godzinę bym się zgodziła, ale na szczęście nikt mnie nie zatrudni, bo jako gó......ara nie spełniam wymogów formalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Re: amerykańcy idioci, zboczeńcy i prymitywy 01.04.11, 16:19 Amerykańcy idioci, zboczeńcy, prymitywy i sadyści może są przekonani o skuteczności i celowości bicia dzieci i młodzieży w szkole, co mogę zrozumieć bez problemu. Skoro ktoś jest zboczeńcem, to oczywiście będzie - pod różnymi pretekstami - starał się nawiązać fizyczny kontakt z okolicami odbytu np młodzieży, tak jak to czynią amerykańscy nauczyciele. Amerykański nauczyciel-zboczeniec ma dodatkową satysfakcję z tego, że źle uczy młodzież, bo złe wyniki edukacyjne dają mu pretekst do częstszego kontaktu z okolicami odbytu uczniów, a nauczyciel-zboczeniec to właśnie najbardziej lubi. Każdy idiota będzie starał się zrobić coś tak idiotycznego jak amerykańscy nauczyciele, ale to akurat potrafię zrozumieć, bo często spotykam się z różnymi nastolatkami z USA, których ogólny niedorozwój jest porażający - oni np. piszą po angielsku tak jak Kaczynsk Amerykańscy nauczyciele-zboczeńcy to nie tylko idioci, ale również prymitywy pojmujące edukację jako pretekst do kontaktu z okolicami odbytu uczniów. W rzeczywistości edukacja polega na wszechstronnym rozwoju osobowości, rozwijaniu wrodzonych talentów oraz nabywaniu wiedzy przydatnej w praktyce. Nawiązywanie kontaktu fizycznego z okolicami odbytu uczniów nie jest inspirujące edukacyjnie, nie jest inspirujące intelektualnie, nie rozwija zdolności i nie wzbogaca osobowości. Nawiązywanie kontaktu fizycznego z okolicami odbytu uczniów to jednak rajska rozkosz dla nauczycieli-sadystów, i amerykańska szkoła jest praktycznie jedynym miejscem, gdzie amerykański nauczyciel-sadysta może się legalnie sadystycznie wyżywać. Nie dziwię się jego aspiracjom - przecież jest idiotą, zboczeńcem i prymitywem, więc dlaczego nie miałby być również sadystą? W Polsce jest lepiej, ale tylko niewiele lepiej, bo polscy nauczyciele to również durnie, co stosunkowo łatwo udowodnić. Jak można udowodnić, że polscy nauczyciele to durnie? O tak: Jeżeli zrobimy naszym polskim nauczycielom maturę, to okaże się, że polonista obleje maturę z języka obcego i matematyki, matematyk obleje maturę z języka polskiego i języka obcego, a anglista obleje maturę z polskiego i matematyki. Nie ma się czemu dziwić, bo żaden inteligentny człowiek nie będzie pracował za te szkolne 2500 zł miesięcznie, albo za 12 zł na godzinę, bo słyszałam, że anglistka w prywatnym liceum tyle zarabia. Ja nie poszłabym pracować do szkoły nawet za 100 zł na godzinę, ale za 1000 zł na godzinę bym się zgodziła, ale na szczęście nikt mnie nie zatrudni, bo jako gó......ara nie spełniam wymogów formalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna prośba do cenzury Gazety Wyborczej 01.04.11, 16:35 Cenzura Gazety Wyborczej zmieniła mój tekst: oni np. piszą po angielsku tak jak Komorow.ski po polsku. Nic w tym dziwnego, bo co biedni amerykańscy uczniowie mają umieć, jeżeli uczą ich nauczyciele-idioci i zboczeńcy? na oni np. piszą po angielsku tak jak Kaczynsk[ Gazeto Wyborcza. Nie zmieniajcie moich tekstów - pamiętajcie, że nie wolno Wam tego robić, oraz że zmieniając mój tekst popełniliście przestępstwo naruszając moje dobra osobiste, do których mój tekst oraz moje poglądy wyrażone w tekście się zaliczają. Pamiętajcie, że ja mogę pisać wszystko, co mam ochotę napisać, a Wy nie możecie tego zmieniać ani reedytować, co faktycznie zrobiliście. Jeżeli chcecie mieć wykształconego prezydenta, to sobie takiego wybierzcie zamiast nieuka. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna idioci, zboczeńcy i prymitywy w USA - bez cenzury 01.04.11, 16:39 Amerykańcy idioci, zboczeńcy, prymitywy i sadyści może są przekonani o skuteczności i celowości bicia dzieci i młodzieży w szkole, co mogę zrozumieć bez problemu. Skoro ktoś jest zboczeńcem, to oczywiście będzie - pod różnymi pretekstami - starał się nawiązać fizyczny kontakt z okolicami odbytu np młodzieży, tak jak to czynią amerykańscy nauczyciele. Amerykański nauczyciel-zboczeniec ma dodatkową satysfakcję z tego, że źle uczy młodzież, bo złe wyniki edukacyjne dają mu pretekst do częstszego kontaktu z okolicami odbytu uczniów, a nauczyciel-zboczeniec to właśnie najbardziej lubi. Każdy idiota będzie starał się zrobić coś tak idiotycznego jak amerykańscy nauczyciele, ale to akurat potrafię zrozumieć, bo często spotykam się z różnymi nastolatkami z USA, których ogólny niedorozwój jest porażający - oni np. piszą po angielsku tak jak Komoro.wski po polsku. Nic w tym dziwnego, bo co biedni amerykańscy uczniowie mają umieć, jeżeli uczą ich nauczyciele-idioci i zboczeńcy? Amerykańscy nauczyciele-zboczeńcy to nie tylko idioci, ale również prymitywy pojmujące edukację jako pretekst do kontaktu z okolicami odbytu uczniów. W rzeczywistości edukacja polega na wszechstronnym rozwoju osobowości, rozwijaniu wrodzonych talentów oraz nabywaniu wiedzy przydatnej w praktyce. Nawiązywanie kontaktu fizycznego z okolicami odbytu uczniów nie jest inspirujące edukacyjnie, nie jest inspirujące intelektualnie, nie rozwija zdolności i nie wzbogaca osobowości. Nawiązywanie kontaktu fizycznego z okolicami odbytu uczniów to jednak rajska rozkosz dla nauczycieli-sadystów, i amerykańska szkoła jest praktycznie jedynym miejscem, gdzie amerykański nauczyciel-sadysta może się legalnie sadystycznie wyżywać. Nie dziwię się jego aspiracjom - przecież jest idiotą, zboczeńcem i prymitywem, więc dlaczego nie miałby być również sadystą? W Polsce jest lepiej, ale tylko niewiele lepiej, bo polscy nauczyciele to również durnie, co stosunkowo łatwo udowodnić. Jak można udowodnić, że polscy nauczyciele to durnie? O tak: Jeżeli zrobimy naszym polskim nauczycielom maturę, to okaże się, że polonista obleje maturę z języka obcego i matematyki, matematyk obleje maturę z języka polskiego i języka obcego, a anglista obleje maturę z polskiego i matematyki. Nie ma się czemu dziwić, bo żaden inteligentny człowiek nie będzie pracował za te szkolne 2500 zł miesięcznie, albo za 12 zł na godzinę, bo słyszałam, że anglistka w prywatnym liceum tyle zarabia. Ja nie poszłabym pracować do szkoły nawet za 100 zł na godzinę, ale za 1000 zł na godzinę bym się zgodziła, ale na szczęście nikt mnie nie zatrudni, bo jako gó......ara nie spełniam wymogów formalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Saif Kaddafi na prezydenta Polski 01.04.11, 17:00 Nie mam zamiaru być kontrowersyjna, ale wychodzę z propozycją zgłoszenia kandydatury Saifa Kaddafiego na prezydenta Polski. Mieliśmy już różnych prezydentów: mieliśmy prezydenta ludobójcę (Wojciech Jaruzelski - rozstrzelanie górników w kopalni) mieliśmy prezydenta robotnika-kapusia (Lech Wałęsa, tajny donosiciel) mieliśmy prezydenta oszusta (Aleksander Kwaśniewski - podawał się za magistra) mieliśmy prezydenta pośmiewisko (Lech Kaczynsk mamy prezydenta nieuka (Bronisław Kaczynsk *** Nie naruszając przepisów Konstytucji (Saif Kaddafi może zostać obywatelem Polski w każdej chwili) wybierzmy na prezydenta Saifa Kaddafiego. Jaki jest nasz przyszły prezydent? Obejrzyjcie na YOUTUBE.COM wywiady i filmiki z Saifem Kaddafim. Oceńcie go, bo właśnie tam on jest jaki jest. Jest filmowany z ukrycia oraz w oficjalnych wywiadach. Nie przepadam za Semitami (Saif Kaddafi jest Semitą), ale oceniłam Saifa Kaddafiego z wrodzonym mi krytycyzmem i stwierdziłam, że to facet na poziomie. Dlaczego? Zachód zabrał Kaddafim cały majątek (około 50000000000 $), Zachód zorganizował międzynarodowy najazd na Libię, a Saif spokojnie i na luzie udziela wywiadów arabskim i zachodnim telewizjom, udziela wyjaśnień, jest sobą i ma klasę. Saif Kaddafi na prezydenta Polski Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Re: Saif Kaddafi na prezydenta Polski 01.04.11, 17:01 Nie mam zamiaru być kontrowersyjna, ale wychodzę z propozycją zgłoszenia kandydatury Saifa Kaddafiego na prezydenta Polski. Mieliśmy już różnych prezydentów: mieliśmy prezydenta ludobójcę (Wojciech Jaruzelski - rozstrzelanie górników w kopalni) mieliśmy prezydenta robotnika-kapusia (Lech Wałęsa, tajny donosiciel) mieliśmy prezydenta oszusta (Aleksander Kwaśniewski - podawał się za magistra) mieliśmy prezydenta pośmiewisko (Lech Kaczyń.ski - wszyscy się z niego wyśmiewali) mamy prezydenta nieuka (Bronisław Komoro.wski - w jednym zdaniu robi 8 błędów) *** Nie naruszając przepisów Konstytucji (Saif Kaddafi może zostać obywatelem Polski w każdej chwili) wybierzmy na prezydenta Saifa Kaddafiego. Jaki jest nasz przyszły prezydent? Obejrzyjcie na YOUTUBE.COM wywiady i filmiki z Saifem Kaddafim. Oceńcie go, bo właśnie tam on jest jaki jest. Jest filmowany z ukrycia oraz w oficjalnych wywiadach. Nie przepadam za Semitami (Saif Kaddafi jest Semitą), ale oceniłam Saifa Kaddafiego z wrodzonym mi krytycyzmem i stwierdziłam, że to facet na poziomie. Dlaczego? Zachód zabrał Kaddafim cały majątek (około 50000000000 $), Zachód zorganizował międzynarodowy najazd na Libię, a Saif spokojnie i na luzie udziela wywiadów arabskim i zachodnim telewizjom, udziela wyjaśnień, jest sobą i ma klasę. Saif Kaddafi na prezydenta Polski Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: Saif Kaddafi na prezydenta Polski 01.04.11, 19:21 kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna napisał: Kaczuszka zdaje się że sie powtarzasz. Zdarza mi się nocą, gdy me przemęczone oczy..... Ale w biały dzień, to mi się jeszcze nie zdarzyło, albo może? Prawdę można pisać 10 razy, tylko kłamstwo pisze się raz. > Nie mam zamiaru być kontrowersyjna, ale wychodzę z propozycją zgłoszenia kan > dydatury Saifa Kaddafiego na prezydenta Polski. > > Mieliśmy już różnych prezydentów: > > mieliśmy prezydenta ludobójcę (Wojciech Jaruzelski - rozstrzelanie górni > ków w kopalni) > > mieliśmy prezydenta robotnika-kapusia (Lech Wałęsa, tajny donosiciel) > > mieliśmy prezydenta oszusta (Aleksander Kwaśniewski - podawał się za mag > istra) > > mieliśmy prezydenta pośmiewisko (Lech Kaczyń.ski - wszyscy się z niego w > yśmiewali) > > mamy prezydenta nieuka (Bronisław Komoro.wski - w jednym zdaniu robi 8 b > łędów) > > *** > > Nie naruszając przepisów Konstytucji (Saif Kaddafi może zostać obywatelem Polsk > i w każdej chwili) wybierzmy na prezydenta Saifa Kaddafiego. > > Jaki jest nasz przyszły prezydent? Obejrzyjcie na YOUTUBE.COM wywiady i film > iki z Saifem Kaddafim. Oceńcie go, bo właśnie tam on jest jaki jest. Jest f > ilmowany z ukrycia oraz w oficjalnych wywiadach. Nie przepadam za Semitami (Sai > f Kaddafi jest Semitą), ale oceniłam Saifa Kaddafiego z wrodzonym mi krytycyzme > m i stwierdziłam, że to facet na poziomie. Dlaczego? Zachód zabrał Kaddafim cał > y majątek (około 50000000000 $), Zachód zorganizował międzynarodowy najazd na L > ibię, a Saif spokojnie i na luzie udziela wywiadów arabskim i zachodnim telewiz > jom, udziela wyjaśnień, jest sobą i ma klasę. > > Saif Kaddafi na prezydenta Polski Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Najpierw liczyć, potem pisać 06.04.11, 11:05 kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna napisał: > Zachód zabrał Kaddafim cały majątek (około 50000000000 $), 50 miliardów dolarów? Ciekawe, z czego oni tacy bogaci, w sześciomilionowym kraju 50 mld $ zarobić... Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: Najpierw liczyć, potem pisać 06.04.11, 15:24 Wiesz co znaczy wyrażenie "ropa naftowa" ? Kaddafi rządzi od 68 jeśli dobrze pamiętam -40 lat mogło wystarczyć na nagromadzenie tylu petrodolarów.... Odpowiedz Link Zgłoś
vox.1 I to jest postepowy kraj? to dno! 01.04.11, 17:44 antysystem wychowawczy - glupi amerykanie Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Kiedyś Szlachcic musiał swego chłopa z rana batem motywować do pracy 01.04.11, 19:14 Były to czasy bogactwa i dobrobytu w terenach Polskich. Prać nieposłuszne bachorzyńska koniecznością. Ale trzeba granice obserwować, żaden sadyzm albo bezprawie, bo to szkodzi całej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
aqwertz Re: Kiedyś Szlachcic musiał swego chłopa z rana b 06.04.11, 09:11 > Były to czasy bogactwa i dobrobytu w terenach Polskich. > > Prać nieposłuszne bachorzyńska koniecznością. Na historii to ty się nie znasz. Akurat w złotych czasach I RP nikt nie prał chłopów, bo ci byli jeszcze wolni. Do X w. wolni chłopi, czyli smardowie, stanowili większość ludności kraju. Dopiero od XVII w. poddaństwo chłopów upodabniało się do niewoli. Przykro to przyznać, ale dopiero pod zaborami chłopi nieco odetchnęli. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Kiedyś Szlachcic musiał swego chłopa z rana b 06.04.11, 11:01 aqwertz napisał: > Na historii to ty się nie znasz. Akurat w złotych czasach I RP nikt > nie prał chłopów, bo ci byli jeszcze wolni. Pasjonujące... poczytaj sobie choćby szesnastowieczne "Sielanki" Szymona Szymonowica, a potem pogadamy. > Przykro to przyznać, ale dopiero pod zaborami chłopi nieco odetchnęli. Ciekawe... to dlaczego jedną z przyczyn rozbiorów, jeśli chodzi o Rosję, było masowe zbiegostwo chłopów z Rosji do Polski, a nie na odwrót? Odpowiedz Link Zgłoś
nufatek Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 01.04.11, 21:43 Wyborczo znowu bija murzynow.Wyslijcie pomoc ,mamy pania minister od oswiaty taka wspaniala. Odpowiedz Link Zgłoś
jasonrayf4 Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 06.04.11, 08:13 Reporter: A dlaczego pani zapłakała, gdy panią prezydentową wieźli? Wiesława: A bo ja wiem? Może dlatego, że inni, że wszyscy zaczęli płakać. No i taka była ta żałoba. Znamienne słowa. Bo inni, bo wypada, bo wszyscy.. A nie że każdym to wstrząsnęło, jak lubiły przedstawiać media. Ot, ludzie się nakręcili, jedni drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
eruiz057 Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 06.04.11, 09:11 Reporter: A dlaczego pani zapłakała, gdy panią prezydentową wieźli? Wiesława: A bo ja wiem? Może dlatego, że inni, że wszyscy zaczęli płakać. No i taka była ta żałoba. Znamienne słowa. Bo inni, bo wypada, bo wszyscy.. A nie że każdym to wstrząsnęło, jak lubiły przedstawiać media. Ot, ludzie się nakręcili, jedni drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Amerykanie to mają u nas przechlapane 06.04.11, 09:33 Na forach dotyczących edukacji w Polsce internauci atakują rzekomo importowany do nas z amerykański "luz" (czy raczej "looz"), o którym internauci ci dowiadują się oczywiście z hollywoodzkich bajek. Teraz forum kipi oburzeniem, bo zamiast "loozu" pojawił się zamordyzm. Zauważę więc - choć sam jestem przeciwnikiem kar cielesnych - że, o ile mi wiadomo, przynajmniej w stanie Teksas są one stosowane niewykle rzadko (może po prostu dlatego, że dzieciaki w tamtejszych szkołach są na ogół dosyć zdyscyplinowanie, zwłaszcza w porównaniu z tym, co dzieje się w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley A Jezusa z batem sobie ekscelencja wyobraża? 06.04.11, 10:48 Może być, bo było: J 2:15 Widzę, że nawet amerykański biskup nawrócił się na Jezusa Ciepłe Kluchy, czy jak kto woli Jezusa Na Miarę Naszych Możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 06.04.11, 12:10 i bardzo dobrze! GÓWNIARZOWI CZASEM TRZEBQA WLAĆ JESLI TEN MA WSZYSTKICH ZA NIC I TERRORYZUJE WSZYSTKICH W KOŁO Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Amerykańscy nauczyciele biją dzieci 06.04.11, 14:59 Moja przyjaciółka jest pielegniarką w jednej ze szkół w USA. Opatruje rany po rozgrywkach szkolnych i pobiciach między uczniami, raz nawet wstrząśnięcie mózgu miała nauczycielka. O uczniach poszkodowanych przez nauczycieli nic mi nie mówiła ale to może inny stan, inne środowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
krociech Partial birth abortion 06.04.11, 15:41 to jest dopiero postępowe rozwiązanie - do całkiem niedawna legalne w Ameryce, obecnie zapewne nadal praktykowane w zaciszach gabinetów. Wpiszcie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś