gnom_opluwacz 05.04.11, 08:50 Przepraszam, a jaka jest różnica między alkoholem i nikotyną a "narkotykami"? Że jedne są legalne, a inne nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ju-li1 Z matematyką na bakier! 05.04.11, 09:15 "Chłopcy wydawali na gry średnio 133 zł dziennie. Chłopcy przeciętnie tracą na tę rozrywkę 216 zł rocznie" ????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
syn_jana Re: Z matematyką na bakier! 05.04.11, 11:43 Cały artykuł jest piękny. Liceum skończyłem kilka ładnych lat temu, ale wydaje mi się, że ktoś tu mocno ściemnia. Może zapewnienia o anonimowości ankiety były mało wiarygodne, bo jestem pewien, że wśród moich znajomych w liceum zdecydowanie więcej niż 33% wiedziało, od kogo można kupić zioło - a większość wcale przy tym nie paliła. Odpowiedz Link Zgłoś
gggiaco Przysłowiowy"kop" 05.04.11, 09:24 Niech mi Piotr Jabłoński uprzejmie poda jakie zna przysłowie z "kopem". Według mnie "kop" nie jest przysłowiowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Przysłowiowy"kop" 05.04.11, 09:33 > Niech mi Piotr Jabłoński uprzejmie poda jakie zna przysłowie z "kopem". Według > mnie "kop" nie jest przysłowiowy. Np. "Kto pod kim dołki kopie...". Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Przysłowiowy"kop" 05.04.11, 10:01 gnom_opluwacz napisał: > Np. "Kto pod kim dołki kopie...". :)) Odpowiedz Link Zgłoś
krys58 Młodzież pali, pije i gra 05.04.11, 10:59 Przyznam, że zapomniałem iz młodym czas mija taaaaaak szybko. Skoro wydają dziennie 133 złotych na gry a rocznie 266 to rok składa sie z dwóch dni. Krótkie to życie - ale pewnie chociaż (ze wzgledu na te gry) intensywne! Odpowiedz Link Zgłoś
panczur86 Nie widzę powodu do rozpaczy 05.04.11, 15:40 www.youtube.com/watch?v=i9r9yfWK6k4 Niech się wykańczają w cholere. Selekcja naturalna. Kretyni wykończą się własnoręcznie i za własną kasę, wszystko jedno czym, kielichem czy narkotykiem. A kto ma olej w głowie - przeżyje. Inteligentnemu nie trzeba tłumaczyć co jest szkodliwe a co nie. Więc jeśli wykończą się tylko durnie a przy życiu pozostanie garstka mądrzejszych to jaki to powód do płaczu? Toż to radość a nie smutek. Odpowiedz Link Zgłoś
jagger2009 Re: Nie widzę powodu do rozpaczy 05.04.11, 15:58 panczur86 napisał: > www.youtube.com/watch?v=i9r9yfWK6k4 > Niech się wykańczają w cholere. Selekcja naturalna. Kretyni wykończą się własno > ręcznie i za własną kasę, wszystko jedno czym, kielichem czy narkotykiem. A kto > ma olej w głowie - przeżyje. Inteligentnemu nie trzeba tłumaczyć co jest szkod > liwe a co nie. Więc jeśli wykończą się tylko durnie a przy życiu pozostanie gar > stka mądrzejszych to jaki to powód do płaczu? Toż to radość a nie smutek. TYLKO NIE WIEM CZY TA GARSTKA JAK TO NAZYWASZ TO JEST TAKA MADRA, MAMY CHYBA NAJLEPSZY PRZYKLAD NA POILTYKACH KTORZY "PRZECIEZ" NIE PIJA I UZYWAJA A CZY MOZEMY ZALICZYC ICH DO "MADRYCH"? NIE SADZE ZRESZTA JESTEM PEWNA ZE WYJATKIEM W TYM OSADZENIU NIE JESTEM Odpowiedz Link Zgłoś
jagger2009 Młodzież pali, pije i gra 05.04.11, 15:49 NIE BARDZO ROZUMIEM O CO TU CHODZI BO TEN FAKT CZYLI NARKOTYKI, ALKOHOL ITD ITP BYL OD DAWNA CZYLI MOWIE OD POZNYCH LAT 60-TYCH BO WTEDY DORASTALAM I NIC SIE WTEDY NIE MOWILO NA TEN TEMAT A GDYBY SIE KTOS MNIE SPYTAL TO MOGLABYM KSIAZKE NA TEN TEMAT NAPISAC JAK TO WYGLADALO W LATACH 60-TYCH I 70-TYCH, A JEZELI CHODZI O ALKOHOL TO TEZ BYL I JEST JESZCZE W WIEKSZYM NASILENIU BO ODWIEDZAJAC POLSKE WIDZE SPUSTOSZENIE JAKIE RODZI ALKOHOLIZM TYLKO RACAJ JEST LEGALNY WIEC RZAD MA Z TEGO JAKIS ZYSK I PATRZY NA TO Z POBLAZANIEM ALE NIEDAJ PANIE WIELKI "NARKOTYKI" TO SMIERC A PRZECIEZ TZW TRAWKA TO CZYSTE ZIOLE WIEC POROWNAC WODE I TRAWKE I WYNIK MAMY NA KORZYSC TRAWKI Odpowiedz Link Zgłoś
asraz A co z seksem 05.04.11, 20:54 Czyżby pytania ukladał ksiądz, bądź katechetka. Miłość, kochanie i seks są najważniejsze. Czyżby czasy aż tak się zmieniły, że chłopcy w wieku dziewiętnastu lat więcej czasu poświęcają na gry hazardowe niż kombinowaniu żeby być z dziewczyną sam na sam. Odpowiedz Link Zgłoś