Dodaj do ulubionych

Komputer na każdej ławce

15.04.11, 10:46
Nie rozumiem tego zachwytu uczeniem się z ekranu komputera. Ja przyznam, że na mnie to zupełnie „nie działa”. Może dla dzieciaków to dobre, ale ja nie wyobrażam sobie siedzenia non stop przed komputerem. One teraz cały czas to robią w domach, więc może lepiej w rozwój kultury fizycznej zainwestować. Teraz dzieciaki rzadko wychodzą na dwór, albo uprawiają sporty.
Obserwuj wątek
    • sonia.marmieladowna Re: Komputer na każdej ławce 15.04.11, 13:57
      w sumie masz rację, ale to zupełnie inne pokolenie ;) dla nich taka nauka jest o wiele przyjemniejsza i skuteczniejsza. bardzo dużo od nich starsza nie jestem, ale jak poszłam na kurs do speak up i przyznam, ze multimedialne lekcje pozytywnie mnie zaskoczyły  jak zrobią coś w tym samym stylu, to może to będzie dobra decyzja ;)
    • ja32zaw Komputer na każdej ławce 19.04.11, 22:57
      Posługuję się w pracy komputerem, w tym wszystkimi narzędziami sieciowymi,jest on moim narzędziem pracy, ale absolutnie nie podzielam zachwytu nad wykorzystaniem komputerów do nauki, które rzekomo miałyby zastąpić dobrego nauczyciela, a nie z wiedzą powierzchowną, albo nijaką, jak pisze Pan Leszczyński, ale sprawnie obsługującego komputer.
      Jeśli byłoby to takie proste, to wszyscy sprawnie obsługujący komputery byliby geniuszami, a tak przecież nie jest.
      W obecnej bajce nie szanuje się nauczycieli, nawet z nagrodami Ministra Edukacji wyrzuca się ich na emerytury, bo potrzeba zrobić miejsce dla młodszych. Gdzie w tej sytuacji jest nadzór ministerstwa, zwłaszcza gdy jak Polska długa i szeroka panuje powszechnie nepotyzm, gdzie program rządu 50+. Wszystko to niespójne, niekonsekwentne, dużo propagandy i zachwycania się gadżetami, a prawdziwe życie biegnie obok, ale ono jest nieatrakcyjne, nie do wykorzystania propagandowo- taka to jest właśnie niestety ta Polska 2011.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka