padafas 17.04.11, 18:32 Ta ruska trumna to go uwiera tylko tego co został niech weznie cholera i to by była kwita Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajakzupa panu p 17.04.11, 18:44 Panu Profesorowi tkliwie dziękuję za to, że miał odwagę przeanalizować język miłości Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
andriejrublow Re: panu p 17.04.11, 19:11 Obawiem się, że tradycyjnie nie zrozumiałeś. Ale chętnie wytłumaczę. Gdyby Pan Profesor analizował język miłości Tuska, poznałbyś to łatwo po tym, że używałby nazwiska Tusk, a nie Kaczyński. Spróbuj przeczytać jeszcze raz z tą moją uwagą w pamięci, a na pewno sobie poradzisz. Nie spiesz się. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 andriejrublow... Nie kop się z koniem... 17.04.11, 19:15 ajakzupa, to znany,forumowy idiota.... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: andriejrublow... Nie kop się z koniem... 17.04.11, 22:01 Wybaczam ci, więc nie idź w te pędy do Rydzyka, aby się wyspowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
amonavis Ajakzupak, to faktycznie znany idiota forumowy, 18.04.11, 02:15 pracuje dla pis'u, to ewidentne i zarabia w ten sposob na zycie. Gdyby ten glupek chodz podal od czasu do czasu jakis argument, przyklad (chocby jedna z tych milosnych cech jezyka Tuska, to moze bym sie tym zainteresowal. Ale ten forumowy gluptak tylko cos "chlapnie" i znika. Nie zwracajcie na niegoo uwagi. On bierze od ilosci postow, ktore na jego "uwagi" odpowiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Ajakzupak, to faktycznie znany idiota forumow 18.04.11, 07:06 Potwierdzam wszystko, co napisał amonavis. Jestem płatnym cynglem, dyżurnym PiS-u. Za jeden post biorę dużo: jeden niuch polski. (Niuch: wąchanie kaczych odchodów przez 12 sekund). Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: panu p 17.04.11, 20:23 @andriejrublow Nie miej złudzeń. Nie poradzi sobie. nie jest w stanie zrozumieć zdania nieco bardziej złożonego ani nieco bardziej abstrakcyjnego pojęcia. Po prostu rozwielitki tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: panu p 17.04.11, 22:00 Serdecznie dziękuję ci za lekcję. Jak poniżej piszą kulturalni i cywilizowani ludzie, jestem idiotą, w dodatku znanym, więc twój trud pójdzie na marne. Profesor Głowiński to odważny człowiek, uczony, nie zajmuje się propagandą prorządową, nie wikła nauki (Nauki) w zwalczanie opozycji, nie schlebia władzy. Cenię go, bo heroicznie opisał język miłości Tuska. A ty, andriejrublow, możesz mi co najwyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
amonavis Pisalem ci juz platny zerusie abys zniknal z tego 18.04.11, 02:17 formu, albo jak to milosnie zauwazyl twoj kumpel z pis'u, wyjechal z tego kraju! Won stad! Jestes tu niepozadany. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Pisalem ci juz platny zerusie abys zniknal z 18.04.11, 07:04 amonavis, jestem z ciebie dumny, twój Goebbels. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: panu p 17.04.11, 23:39 ajakzupa napisał: > Panu Profesorowi tkliwie dziękuję za to, że miał odwagę przeanalizować język mi > łości Tuska. A ten jak zwykle, Tańczący z Myszkami (białymi). Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: panu p 18.04.11, 07:07 nerwus0, jestem z ciebie dumny, twój Goebbels. Odpowiedz Link Zgłoś
7kozyr Re: panu p 17.04.11, 23:46 Kaczynski ma zupelny burdel w swiom slownictwie i glowie, ze juz tak wszystkim namieszal, ze teraz mowi sie o katastrofie katynskiej (Katyn 2010) i zbrodni smolenskiej. Jak Pan Bog chce czlowieka ukarac, to mu najpierw rozum odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: panu p 18.04.11, 07:11 Dziwny ten Bóg: Kaczyńskiemu odbiera rozum, daje zaś go Tuskowi. Chroni Niesiołowskiego przed kulą z pistoletu, jakiego użył b. członek PO i Niesiołowski Mu za to dziękuje, zabiera natomiast życie posłowi z PiS-u, do którego strzela tenże b. członek. No, cóż, Bóg, wolno Mu. Odpowiedz Link Zgłoś
01zefka Re: panu p 19.04.11, 04:43 ajakzupa napisał: > Dziwny ten Bóg: Kaczyńskiemu odbiera rozum, daje zaś go Tuskowi. Chroni Niesioł > owskiego przed kulą z pistoletu, jakiego użył b. członek PO i Niesiołowski Mu z > a to dziękuje, zabiera natomiast życie posłowi z PiS-u, do którego strzela tenż > e b. członek. No, cóż, Bóg, wolno Mu. ajakazupa! niesmaczna,pachnie ścierą ;w sam raz dla kłamczyńskiego.Natomiast TUSK pachnie jak truskawka. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: panu p 19.04.11, 07:19 "ajakazupa! niesmaczna,pachnie ścierą ;" Zeżarłeś tę niesmaczną, pachnącą ścierą zupę, więc wiesz, że taka jest. I dalej ją będziesz żreć, bo w sam raz dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: panu p 18.04.11, 11:47 ajakzupa napisał: > Panu Profesorowi tkliwie dziękuję za to, że miał odwagę przeanalizować język mi > łości Tuska. te japonskie promieniowanie zatakowalo ciebie juz duzo wczesniej niz to japonskie trzesienie ziemi. Z twoich wpisow widac calkowity zanik tego co normalni ludzie maja w glowach. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: panu p 19.04.11, 07:20 Wybaczam ci, więc spowiadając się Rydzykowi, nie mów o swoim chamstwie wobec mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 18:49 Kaczor - to nieszczęście polskiej transformacji ustrojowej ! Gdyby nie ten szkodnik byli byśmy 10 lat do przodu... Ale przecież on sam nic nie znaczy - to Polacy (w ok. 30 procentach) zidiocieli ! A mówi się że mogło być jeszcze gorzej - w pewnym momencie ponad 30% wielbiło Ziobrę ! O narodzie, któryś chciał już prezydenta Tymińskiego, Leppera, Kwasniewską !!! Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 20:24 > Kaczor - to nieszczęście polskiej transformacji ustrojowej ! Gdyby nie ten szko > dnik byli byśmy 10 lat do przodu... To by wymagało jakiegos uzasadnienia. > O narodzie, któryś chciał już pr > ezydenta Tymińskiego, Leppera, Kwasniewską !!! Powiedz PeOwcom i SLDowcom żeby się wzięli do roboty zamiast biadać nad naszym losem. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 18.04.11, 08:25 A tak konkretnie? W jakiż to sposób zatrzymał transformację na dziesięć lat? Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 18:50 <...jeśli czołowy działacz PiS oburza się, że polskiego prezydenta umieszczono w „ruskiej trumnie”, to przykro mówić o tym w takiej sytuacji, ale to groteska. Bo gdyby potraktować to poważnie, to na każdą dyplomatyczną wizytę należałoby wozić komplet eleganckich trumien.> Ba, ale jak to zrobić? Przecież jak samolot się rozbije, to te trumny także ... chyba przed każdą wizytą pisiaków trzeba wysłać koleją parę wagonów trumien, żeby były w razie mgły...najlepiej zakupić w IKEI jakiś model do składania... Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 18:51 Ciekawy artykuł,ciekawa analiza. Mnie w zachowaniu Jarosława Kaczyńskiego uderza myślenie wsteczne. On wie co było jednak nie bierze pod uwagę tego co jest i jak ma być w przyszłości. Mamy rok 2011.Świat poszedł do przodu. Polska jest częścią wspólnoty europejskiej. Całkiem inne kryteria oceny. Pamiętamy jeszcze komputer odra we Wrocławiu. Zajmował wielopiętrowy budynek. Dzisiaj mieści się w ręku. Polski nie są w stanie zmienić politycy. Za przeproszeniem są zbyt głupi. Kierunki rozwoju Polski powinni wyznaczać ludzie nauki,kultury. Politycy winni szukać sposobów jak te kierunki zrealizować. Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Re: Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 20:19 aekielski napisał: > Ciekawy artykuł,ciekawa analiza. Mnie w zachowaniu Jarosława Kaczyńskiego uderz > a myślenie wsteczne. On wie co było jednak nie bierze pod uwagę tego co jest i > jak ma być w przyszłości. Mamy rok 2011.Świat poszedł do przodu. Polska jest cz > ęścią wspólnoty europejskiej. Całkiem inne kryteria oceny. Pamiętamy jeszcze ko > mputer odra we Wrocławiu. Zajmował wielopiętrowy budynek. Dzisiaj mieści się w > ręku. Polski nie są w stanie zmienić politycy. Za przeproszeniem są zbyt głupi. > Kierunki rozwoju Polski powinni wyznaczać ludzie nauki,kultury. Politycy winni > szukać sposobów jak te kierunki zrealizować. Tak trzymam. Tylko za cholerę nie wiem jak to zmienić ! Nie mam żadnego wyboru przy urnie. Lista krajowa załatwia Nam tych samych. Jak zobaczyłem iloma głosami Buzek zaczął robić "karierę" to odechciało mi się głosować na kogokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
01zefka Re: Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 19.04.11, 04:50 dopóki tzw."kościół" jest przy władzy to nie jest możliwe.jarosław kłamczyński nie będzie żył 2000 lat.nawet jak ajakazupa zje. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo [...] 17.04.11, 18:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
henrykkl Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 19:08 Prof. Głowiński ma rację. Ale sa inne w Polsce retoryki. Np. głośna od pewnego czasu retoryka Ruchu Autonomii Śląska. Tu też by się przydała analiza. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 henrykkl ..... 17.04.11, 19:14 Zapytam, tak po cichu, co oznacza dla ciebie pojęcie "Retoryki" "retoryka" Nie ma takiego pojęcia "Retoryki" w liczbie mnogiej !!! pl.wikipedia.org/wiki/Retoryka Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 J.Kaczyński, to drugi Żyrinowski.. 17.04.11, 19:20 cham, prostak i brudas... www.forum.biolog.pl/klamstwa-i-sposoby-rzadzenia-kaczynskich-vt4042.htm Odpowiedz Link Zgłoś
renap Re: J.Kaczyński, to drugi Żyrinowski.. 18.04.11, 11:52 I tu się z tobą zgodzę absolutnie! Jednak - niestety - cham i brudas z ogromnymi ambicjami i ogromnym przerostem ego! A co do języka JK - tu nie musi być mądrze i logicznie. On jedzie totalnie po emocjach, wielkie słowa padają. Ma rację - zobaczcie, jak niewielki procent osób czyta (i słucha) ze zrozumieniem. Pozostała część społeczeństwa reaguje na emocje, wrażenia i taki tekst JK do nich trafia. I jak napisał tu ktoś na forum - wyboru nie mamy - kartka wyborcza ma ustaloną listę i nic z tym zrobić się nie da. Czyli wybory, nie wybory - ciągle mieszamy w tym samym bagnie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Wreszcie mowi sie o Kaczynskim 17.04.11, 19:23 jakim jest. O czlowieku ktoremu najblizsze jest panstwo totalitarne rzadzonego oczywiscie przez niego. Mesjaszu wiedzacym co trzeba Polsce. Mam nadzieje ze odejdzie do smietnika historii po nastepnych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
askold Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 19:28 Dziś palmowa niedziela - ludzie więcej luzu ! Chyba, że musicie. A to zupełnie co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Drogi Panie Leszczyński, dopóki Platforma... 17.04.11, 19:36 nie będzie miała pozytywnego programu dla Polski i Polaków żadne zaklęcia i wywiady z największymi autorytetami nie zniechęcą ludzi do głosowania na PiS. Ludzie chcą mieć wybór merytoryczny, chcą wybrać program, PiS taki ma, faszystowski, zaściankowy ale ma a Platforma co proponuje? Ano tylko nie dopuścić PiSu do władzy. I myśli Pan Redaktor że to wystarczy? Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Drogi Panie Leszczyński, dopóki Platforma... 18.04.11, 10:41 A ja myślę, że wystarczy. Co nie oznacza, żeby mi się to podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 20:03 Kaczyński zrobi wszystko aby PiS kojarzył się ludziom z kościołem. Problem polega na tym, że to raczej kościół, co raz częściej kojarzy się z PiS-em. Zadziwia mnie głupota naszych nie których księży, którzy dali się uwieść Kaczyńskiemu. Ta czy inaczej, kościół za to drogo zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Retoryka PiS-u: "prawdziwy Polak" to katolik 18.04.11, 13:27 Niezależnie od samodestrukcyjnych poczynan Koscioła wypada zapytac przedstawicieli rządu: kiedy w Polsce KK przestanie byc nietykalny, ponad wszelką krytyką? Czy immunitet tych obłudnych, skorumpowanych hedonistów dobiegnie końca? Watpię. Wszyscy politycy w Polsce wiedza o niepisanym "kodeksie": nie stawiać się Kościołowi".To jest az zanadto wymowne i nie zmienią tego ani kościelne sex-afery ani jego komercjalizacja, protesty społeczeństwa przeciw nachalnej katolicyzacji przestrzeni publicznej. Bezkarność tzw. “pasterzy”, wykorzystujących swoje “stado baranów” do celów politycznych, materialnych i "intymnych" jest tylko jedna strona medalu. Menadżerowie KK Pty Ltd (towarzystwo starszych panów z nieograniczonymi przywilejami ale z ograniczoną odpowiedzialnością) niczym mafia są dobrze powiązani ze strukturami władzy. Atakowani uciekają się oni do tzw.“obrony uczuć religijnych” a zapędzeni w róg zasłaniają się portretami Maryji Zawsze Dziewicy bądz chowają się za spódnicami zdewociałych staruszek. Stworzyli mit o bohaterskiej walce z komunizmem tymczasem kler również za komuny żył jak u pana Boga za piecem. Tak jak i teraz nasza hierarchia kościelna mieszkała w pałacach, rozbijała się zachodnimi wozami i miała dostęp do wyjazdów zagranicznych. Tempo budownictwa kościelnego na łeb i szyje biło tempo budownictwa mieszkaniowego. Liczni księża przez lata żyli w perwersyjnej symbiozie z SB a póżniej - jak Pan Wielgus - lali krokodyle łzy na pogrzebach górników z “Wujka” czy - ks. Popiełuszki. Odnoszę wrażenie, że po Watykanie jesteśmy jedynym państwem teokratycznym w Europie. Kościół musi w końcu uznać swoją odrębność od zsekularyzowanego, demokratycznego i tolerancyjnego państwa. Te święte krowy w sutannach, które w KAŻDYM SYSTEMIE POLITYCZNYM zawsze spadają na cztery kopyta postawiły się w naszym kraju ponad PRAWEM. Skostniałe i archaiczne doktryny religijne nie dotrzymują kroku wymogom współczesnego, nowoczesnego społeczenstwa. Zacofanie religii wobec postępu naukowego i cywilizacyjnego symbolizują losy Sokratesa, Spinozy, Kopernika czy spalonego na stosie Giordano Bruno. Pojęcie oświecenia czy oświaty w wydaniu kościelnym sprowadza się do zniewalania umysłu i to od najmłodszych lat co w rezultacie pogłębia cywilizacyjną infantylizację i zaściankowość naszego społeczeństwa. W rzeczywistości nie rózni się to od totalitarnej indoktrynacji Talibów, ortodoksyjnych żydów czy krypto-stalinistów z Północnej Korei. Czyżbyśmy w 1989 zamienili jedna formę autorytaryzmu na kolejną? Doktryny KK posiadaja wszelkie atrybuty totalitarnej utopii. Propagandziści KK stosują stare metody socjo-techniczne oparte na: identifikowaniu ludzkich kompleksow i obaw, “empatii”, iluzorycznych obietnicach, podporządkowaniu, manipulowaniu i wykorzystywaniu ludzi nie chcących albo nie zdolnych do racjonalnego i niezależnego myślenia. Nie chcę aby Nasz Kraj zamieniono na skomercjalizowany katolicki Dysnejland, gdzie bóg to nic innego jak Swięty Mikołaj w wydaniu dla dorosłych. Nie chcę aby Polska była dla świata eksporterem niewykwalifikowanej, taniej siły roboczej oraz pijaczkow, złodziei samochodów, religijnych świrów i księży pederastów. Nie chcę abyśmy na zawsze pozostali przedmiotem niewybrednych dowcipów, w kraju słynącym z “Polish jokes” i naszym nowym “Wielkim Bracie”- USA. O ile modły o deszcz podczas obrad sejmu RP wywołały w Zachodnich mediach lekkie drwiny o tyle ogłoszenie Jesusa Chrystusa Królem Polski pobiło wszelkie rekordy absurdu. www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE www.youtube.com/watch?v=HDWsUHAjTkw U nas natomiast o kościele i klerze pisze się dobrze albo się milczy. Z reakcji propagandy KK w Polsce i zwłaszcza tej w Watykanie zauważam, że nastroje społeczne i opinie zsekularyzowanych mediów, nie mówiąc o lawinie pozwów sądowych o molestowanie seksualne, powoli zaczynają odnosić skutek. Te pierwsze od prawie 2000 lat publiczne przeprosiny i prośby o przebaczenie ze strony Kościoła nie są wynikiem ewolucji moralnej KK ale pierwszymi symptomami strachu czy nawet paniki. Czyżby zaczęli sobie oni zdawać sprawę z tego, że nie są już w stanie konkurować z realiami Swiata 21-go wieku na poziomie intelektualno-moralnym? Czyżby na smyczy Watykanu pozostały jedynie Afryka, Ameryka Lacińska i południowo-wschodnia Polska? Jak długo jeszcze będziemy tolerować w Polsce tych nadętych “nabożnościa” bufonów i sybarytów, którzy nie ziszczalnymi, pustymi obietnicami jak pasożyty wykorzystują ludzką biedę, bezradność, łatwowierność, zacofanie i przede wszystkim brak wykształcenia? Kiedy skończy się to zastraszanie, ogłupianie i TO POZBAWIONE WSZELKICH SKRUPULOW WYZYSKIWANIE dobrych ale naiwnych ludzi, którzy cieżką pracą oszczedzają każdy grosz? Kiedy przestaniemy stawiać ponad prawem tą watykanską agenturę, której płacimy konkordatowy haracz? Czyżby KK w Polsce był niczym innym jeno państwem w państwie? Arogancja, pozerskie uduchowienie, to ślepe przekonanie o swojej moralnej i intelektrualnej wyższości wynikajacej z domniemanej wszechwiedzy, nieomylności i mesjanizmiu, manifestowanie fałszywej skromności, pokory, ubóstwa połączone z demonstracyjną pogardą dla prawa i absolutnym poczuciem bezkarności budzą we mnie uczucia największego obrzydzenia. Większość z nas myśli o KK to samo ale w obawie o reakcje rodziny i sąsiadów bezwolnie, jak zaprogramowane automaty datkami i darowiznami utrzymujemy przy życiu tą wirtualną organizację a raczej fikcyjną firmę, której sprzedaż złudzeń przynosi pokazne -bynajmniej nie wirtaulne- dochody. Przywiązanie tych hedonistow do dóbr i przyjemności na tym ziemskim padole przy jednoczesnej umiejętności przekonywania milionów prostych ludzi, że to prawdziwe, wieczne życie zaczyna się dopiero po naszej śmierci jest wyczynem godnym Nikodema Dyzmy. img.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/f8/f5/4bf28d6d530f5_o.jpg www.youtube.com/watch?v=jp_sA2morfw&feature=player_embedded Panowie w sukienkach, nie wystawiajcie do całowania tych waszych brudnych i pazernych łap, które nigdy nie parały się prawdziwą, uczciwą pracą? Kultywujcie i realizujce w średniowiecznych skansenach swoj pomysl na “zycie” i dogmaty oparte na kulcie śmierci, patologicznej fascynacji ciężarnymi dziewicami i skrzydlatymi i rogatymi facetami(?) i nawet wasz religijny nekro-fetyszyzm. Jestem gotów przymknać oczy na wasz “zgodny z boża natura/wola celibat” pod warunkiem, że przestaniecie się grzebać w organach rozrodczych kobiet. Zatrzymajcie te wasze wafelki i przepustki do nieba dla siebie. Trzymajcie się z dala od naszych dzieci. Uznaję wartości literackie Biblii (czy Koranu) ale mitologia Grecka i Rzymska, bajki Ezopa, Andersena, Braci Grimm, Perrault’a, La Fontaine’a, Saint-Exupery czy Brzechwy pod względem estetycznym i moralno-wychowawczym mają więcej do zaoferowania niż ten wasz traumatyzujący młode umysły pretensjonalny, do znudzenia powtarzany schizifreniczny bełkot pogłebiający poczucie winy i niedowartościowania. Jak można poważnie traktować niby dorosłych ludzi, ktorzy sprzedają nonsensowny religijny folklor o duchach, diabłach, piekle i gadąjących wężach za fasada bezpodmiotowej pseudo-nauki pretensjonalnie nazwanej “teologią”? Skoro boicie sie o utratę swoich synekurek ośmieszajcie się na swój własny rachunek. Pozwólcie uczciwym i rozsądnym Polakom swobodnie i krytycznie myśleć i cieszyć się życiem tu i teraz w światłym i nowoczesnym europejskim państwie. Odpowiedz Link Zgłoś
morda57 Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 20:07 Juz mi rzygac,wymiotowac chce na ten temat!!Duzy wklad w ten moj stan maja dziennikarze!!!Po co to wstystko rozgrzebywac,wykopywac, analzowac i jesszcze rozdrapywac te "Nasze "rany!! Tego stanu jaki jest w Polsce nikt i nic nie zmieni!!!Pisowcy beda glosowac na Kaczora i tego nawet kataklizmn nie zmieni!!Rossadni ,czyli myslacy beda glosowac na inne partie!I tu zaczyna sie problem!!!!Kto pojdzie w ewentlalna koalicje z Pisuarami?Nikt zdrowo myslacy!!!I czego ten Kaczor i kaczoratka spodziewaja sie?Niczego bo szans p. Jarek nie ma i nie bedzie mial!!! Tak nam dopomuz bog!!! A moze w przedszkolu Jarkowi ktos doskwieral i zabawki zabieral?Nie dziwota z jego ego!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marekkrukowski Re: Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 21:01 > Kto pojdzie w ewentlalna koalicje z Pisuarami? Leszek Miller i jego awatar Grzegorz Napieralski. Napieralski aż przebiera nóżkami, ale Miller licytuje wysoko - na początek zażądał premiera i marszałka sejmu. > Nikt zdrowo myslacy!!! A to już w zasadzie racja, tylko jest taki problem, że tak, czy siak, w koalicję mogą wchodzić tylko politycy, a skąd wśród nich mieliby się wziąć zdrowo myślący? Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Retoryka GW 17.04.11, 20:20 "Ekshumacyjny koszmar" – tak zatytułowała Gazeta Wyborcza tekst o tym, że Małgorzata Wassermann, córka posła PiS, kwestionuje rosyjskie dokumenty dotyczące sekcji zwłok jej ojca. Kwestionuje, bo opisano tam organy, które zabitemu w katastrofie posłowi wycięto wiele lat temu. – Podzieliła się makabrycznymi szczegółami z protokołu sekcyjnego – z przyganą osądził Wojciech Czuchnowski. Oglądałem rozmowę Małgorzaty Wassermann z Bohdanem Rymanowskim w TVN 24. Mówiła o tej sprawie poruszająco, ale oględnie – także i dlatego, że należy ona do tajemnic śledztwa. Sugestia epatowania okropnościami brzmi szczególnie niegodziwie. Jak inaczej nawiązywać do sprawy, która cała najeżona jest makabrą? A przecież niezależnie od szoku rodziny, która ma poczucie, że została oszukana, jest i pytanie ogólniejsze. Na ile wiarygodne są w takim razie dokumenty rosyjskie? Sam jestem przeciwnikiem „smoleńskocentryzmu". Ale gdy fakty dosłownie pchają się przed oczy? Mamy udawać, że ich nie ma. Czuchnowski używa innej jeszcze sugestii: większość rodzin nie stwarza problemów. I cytuje Aleksandra Pocieja, pełnomocnika kilku takich rodzin. Nie tylko sugeruje on coś podobnego, ale udziela dodatkowych informacji: „Pociej podkreśla, że jedyne badanie szczątków, które miało sens, dotyczyło sprawdzenia, czy na zwłokach nie ma śladów po materiałach wybuchowych (świadczyłoby to o możliwym zamachu). – Takie badania były przeprowadzone przez polskich patologów i prokuratorów i śladów tego typu nie znaleziono. Resztę zostawmy, jest zbyt straszna – apeluje adwokat" – to cytat z Wyborczej. Przecież polscy patologowie nie uczestniczyli w ogóle w sekcjach, wystarczy zajrzeć do dowolnej książki o katastrofie. Owszem, w tych pierwszych dniach pomagali rodzinom w identyfikacjach, robili zdjęcia i tyle. Prokuratorzy zaś odgrywali wyłącznie role statystów. Czy samo obejrzenie zwłok wystarczyło jednym i drugim aby wykluczyć z całą pewnością owe „ślady po materiałach wybuchowych"? Pytany przeze mnie mecenas Rafał Rogalski, powątpiewa. Ja sam nie wiem, nie znam się, chciałbym jednak usłyszeć ich nie budzące wątpliwości oświadczenie, że niczego nie przeoczyli, że mieli techniczne możliwości. Bo na razie jesteśmy skazani na domysły i niezbyt precyzyjne przecieki mecenasa Pocieja. Możliwe, że pomylona sekcja zwłok to jedynie produkt gigantycznego rosyjskiego bałaganu, ale jaką mamy w takim razie gwarancję, że cała reszta nie jest równie chaotyczna, przypadkowa i niechlujna? A możliwość matactw? Znowu powtórzę: nie wiem, mam prawo się nie znać. Jak prawie wszyscy ludzie w Polsce. wyborcza.pl/1,75968,9451116,Makabryczne_dyskusje_z_rozpacza_w_tle.html Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Retoryka GW 18.04.11, 00:14 Jedyny "organ" ktory mozna wyciac czlowiekowi doszczetnie to chyba wyrostek robaczkowy,po innych jednak czesc zostanie. W normalnej sekcji zwlok stan wyrostka jednak osobno sie nie bada wiec sie zastanawiam, co ta pani miala na mysli mowiac to co mowila. Prawdopodobnie takze wiekszosc cial byla mocno niekompletna, 200 kg trudnych do sklasyfikowania a drobnych szczatkow spalono przeciez. No ale jesli ma watpliwosci to bym sie zgodzil na ekshumacje byle tylko tym razem sama wszystko dokladnie obejrzala. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrrwrrr Re: Retoryka GW 18.04.11, 14:00 No co Ty, przecież jednemu ze znamienitszych polityków usunięto jakiś czas temu cały mózg i nawet nikt nie zauważył różnicy w zachowaniu delikwenta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
drmuras GW - parodia intelektu 17.04.11, 20:21 Nie obchodzi mnie schiza PISu , ale jak czytam idiotyczne wypociny pseudoautorytetów w GW to dochodzę do wniosku że tak chorej - swego rodzaju sekty części społeczeństwa poza GW i Naszym Dziennikime nie ma nigdzie. Wtedy się cieszę że dziadek dziadek był z Wermahtu a ja mogę olać siepłym strugiem prawdy objawione lemingów. PS Zapraszam na pola do Niemiec już niebawem docenicie tam słusznośc wyboru PO ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: GW - parodia intelektu 17.04.11, 20:29 drmuras napisał: ................................................. ..... PS Zapraszam na pola do Niemiec już niebawem docenicie tam słusznośc wyboru PO ha ha ha Będziesz tam sadził szparagi czy wybierał z ziemi zeszłoroczne kartofle ? Odpowiedz Link Zgłoś
01zefka Re: GW - parodia intelektu 19.04.11, 05:02 drmuras napisał: > Nie obchodzi mnie schiza PISu , ale jak czytam idiotyczne wypociny pseudoautory > tetów w GW to dochodzę do wniosku że tak chorej - swego rodzaju sekty części sp > ołeczeństwa poza GW i Naszym Dziennikime nie ma nigdzie. Wtedy się cieszę że dz > iadek dziadek był z Wermahtu a ja mogę olać siepłym strugiem prawdy objawione > lemingów. > PS Zapraszam na pola do Niemiec już niebawem docenicie tam słusznośc wyboru PO > ha ha ha ZAPROŚ SWOJĄ RODZINĘ ! spieprzaj dziadu do tojtojki ;w PISdziec. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar haha..O czym panowie rozmawiają? przecież to b*c 17.04.11, 20:44 który bełkocze bez ładu i składu.. czyli rzeczywiście z językiem kościoła ma wiele wspólnego... i plepla, jak, przrzepraszam panie, jak w baba z magla... Francuzi powiadają\; Nie zaprzeczaj kobiecie gdyż, za pięć minut sama sobie zaprzeczy... I taka jest ta nasza kaczka dziwaczka.... A jak już zabieracie się za analizę jego słów i poczynań.. to zauważcie jedno.. za co by się ten frajer nie wziął, to wszystko spiermandoli... OD BIEDRONKI DO HERBERTA.. I taką figurę rozważa ktoś jeszcze jako premiera 40 milionowego narodu... Strasznie to wszystko naciągane... dlaczego..? Odpowiedz Link Zgłoś
marek-wait Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 20:58 Widzę, że się zaczyna. Dyskusja polityków i miłośników polityki o PIS-ie. O nich powinni dyskutować psychiatrzy, a nie poważni ludzie. Może rząd chce uniknąć pytań naprawdę istotnych. Rodzi się bowiem szereg pytań. 1. Dlaczego rząd zatrudnił 65 tys. urzędników (ponad 2 mld zł )? 2. Dlaczego rząd nie zrobił nic w sprawie emerytur mundurowych i górniczych ? 3. Dlaczego rząd nie zrobił nic w sprawie KRUS ? 4. Czy to państwo stać na wcześniejsze emerytury i najwięcej (relatywnie rent w Europie)? 5. Dlaczego TK (JUŻ NIE RZĄD, ALE WŁADZA SĄDOWNICZA) wyczytuje z konstytucji, gdzie zagwarantowano równość obywateli wobec prawa, że kobiety powinny iść na emeryturę w wieku 60 lat, a mężczyźni 65 (czy 60=65 ?). 6. Dlaczego rząd obiecuje, że środki przekazane do ZUS będą oprocentowane wyżej (PKB + INFLACJA) niż średnia rentowność obligacji za ostatnie lata. Wszak odbierają część środków OFE, aby te nie kupowały obligacji. Wolą płacić więcej przyszłym emerytom. A może nie traktują swoich zobowiązań poważnie? 7. Dlaczego rząd nie próbuje nawet prowadzić rachunków narodowych podobnie do firm ubezpieczeniowych (rezerwy techniczne)? Bo okaże się, że aktuarialna wartość obietnic znacząco przewyższa bieżące wpływy ? Rachunki narodowe są prowadzone jak księgi przydrożnego straganu. Jest to triumf księgowych. Niestety. Ponieważ OFE mimo zawartego w ustawie przyzwolenia będą - jak sądzę - nadal stosować techniki (właśnie) prowadzące do unikania ryzyka, zatem jest przesądzone, że kwoty inwestowane w akcje spadną o ok. 70 %. Dotychczas wartość aktywów OFE wynosi ok. 230 mld zł z czego przynajmniej 100 mld w akcjach. Rodzi się więc kolejne pytanie. 8. Wyobraźmy sobie spółkę o wartości rynkowej 100 mld zł. Ile taka spółka zapłaci rocznie a) CIT b) PIT c) VAT d) ZUS e) akcyzy f) innych podatków ? Takiej spółki już nie będzie w najbliższym dziesięcioleciu. Dzięki braku roztropności rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 22:08 akurat to jest pierwszy rząd od 99r., który zreformował ubezpieczenia społeczne. Poprzednicy psuli go tylko (patrz emerytury górnicze) Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 21:10 ". Wku...a mnie polityka naszego państwa (w sumie kogo nie wku...a), że jest coraz gorzej a miało być lepiej, że takie ku... świnie przy korycie rozjebują nasz kraj a cierpią na tym ludzie, którzy mogą tylko przed tv rzucić komentarz na widok wielce mądrego pana pOsła - "ty gnoju ku... się cieszysz bo premia ci wleci". www.atochuj.pl/articles/2382/do-dupy-z-tym-wszystkim/ ? ? Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 22:22 ..ciekawa analiza...wynik jest jeden ...ten pan J.Kaczynski jest chory na wladze czlowieczek, przypomina tez niskiego wzrostem faceta z wasikiem tylko tamten podzieli swiat a ten narazie tylko Polakow.... Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 17.04.11, 22:45 Romantyczna martyrologia( polegli w Somoensku) endecki nacjonalizm(Slazacy ktyptoniemcy) i parodia jezyka kosciola (zgineli ci ktorzy mieli odmienic ten karj,odmienic te ziemie) nawiazanie do slow papieza. Inne przyklady romantycznej martyrologii.(Ziobroo nazywa morderstwo Rosiaka ludobojstwem) Endecki nacjonalizm(mys stoimi tu gdzie solidarnosc oni tam gdzie ZOMO) Parodia jezyka kosciola (domagamy sie prawdy nawet jesli bedzie bolala tzn,spisek i sztuczna mgla to prawda PiS ktora wyzwolila sie z usta Macierewicza. A ciemny lud przywieziony autokarami na Krakowskie Przedmiescie tez jest wyzwolony bo wierzy w to co powie guru Kaczynski i wszystko sie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
amonavis Swietny artykul, zgadzam sie ze wszystkim za wyjat 17.04.11, 22:54 -kiem stwierdzenia : "Papież ma zaplecze Kościoła, który istnieje od 2 tys. lat, osobisty autorytet nawet wśród religijnie obojętnych" Nieprawda!!!!! Papiez nie ma u mnie zadnego autorytetu, a juz z cala pewnoscia, nie ze wzgledu na te paskudna i nikczemna obecnosc w zyciu spolecznym od 2000 lat! Dlatego, ze kler katolicki oszukuje, rabuje, przesladuje ludzi od 2000 lat mialbym go szanowac? Wolne i kiepskie zarty! Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 18.04.11, 00:53 Obaj dyskutanci robia jeden wspolny blad, staraja sie zrozumiec i zinterpretowac wypowiedzi a to jest tylko kwakanie. Co kwak to trzeba wyjasniac i interpretowac. Obiecal cala sobote pracowac nad niedzielnym przemowieniem i znowu wyszlo kwakanie okraszone przypadkowym cytatem jednego poety. Jedno co z tego kwakania mozna zrozumiec to zapieczona zlosc na caly swiat i wiara w swoje poslannictwo. Maly czlowieczek ktory nie dorosl do sytuacji w ktorej sie znalazl, zreszta tez nie za swoje zaslugi tylko dzieki strategi Rydzykowatego. No wiec jest tam gdzie go fala polityki prowadzonej przez innych zaniosla i nie majac nic do powiedzenia kwacze zaslaniajac sie zaloba. Po opublikowaniu koncowych raportow powypadkowych okres ochronny powinien sie zakonczyc i dyskusja z kolesiem przyjac konkretne formy rozliczania kazdego kwakniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta09 Re: Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 18.04.11, 03:17 Politycy spoza PiSu chcieliby, podobnie jak autor artykułu, aby Kaczyński mówil nudno, monotonnie, a w najlepszym wypadku by uzywal np., stylu Komorowskiego, ale na niższym jeszcze poziomie. Historia uczy nas, że monotonnie, "poprawnie" mówiący poplitycy (zgodnie z zasadami gloszonymi przez autora artykulu) nigdy nie pociągnęli za sobą ludzi. Gdyby Jan Paweł II mówil tak jak chce autor artykulu dla Kaczyńskiego, nikt by go nie sluchał. Kaczyński obrał inna droga, skuteczniejsza. Kazdy ma prawo zacytować Ewangelię, papieza, poete czy męza stanu z przeszłości. I on to robi. I ma do tego prawo, bo ma prawo używać metod skutecznych. Obama wygrał wybory bo umiał mówic, Komorowski wygrał wybory, bo Tusk umiał mówić przeciwko Kaczyńskiemu, gdy ten ostatni praktycznie milczał. Czasami mam wrazenie, ze politycy spoza PiSu zazdroszcza Kaczyńskiemu, ze nie stac ich na przyciągające uwagę słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 18.04.11, 07:24 elzbieta09 napisała: Czasami mam wrazenie, ze politycy spo > za PiSu zazdroszcza Kaczyńskiemu, ze nie stac ich na przyciągające uwagę słowa. Musze pani przyznac racje ze mowa Kaczynskiego jak to okreslila pewna pani przyprawia ja o ciarki na calym ciele. Kiedy slucham albo czytam Kaczynskiego tez mam dreszcz niepokoju. Mowa Kaczynskiego naszpikowana jest nienawiscia do wszystkiego co nie pasuje do jego punktu widzenia. Ten kunszt mowienia wzbudza zle emocje i jest przyczyna glebokich podzialow w spoleczenstwie. Bylemu premierowi nie przystoi negowac demokratycznie wybranch wladz tylko dlatego ze nie on zostal wybrany.Politykowi ktory o malo co nie wygral prezydentury nie godzi sie przyzwalac podrywanie autorytetu panstwa polskiego przez zgode na montowanie tablicy wbrew wladzom Rosji czy skandalicznej wystawy w Brukseli,wystepu corki prezydenta ktora z powodu cierpienia po strcie rodzicow krytykuje Tuska w Brukseli. Nie godzi sie organizowac wiecu przeciwko legalnym wladzom polskim w dzien rocznicy katastrofy i mowic do zwiezionych z calej Polski obroncow krzyza "ci co chcieli zabic prawde przegrali" To znaczy przegrali ci ktorzy nie wierza ze w Smolenskiu nie bylo zamachu i ze Tusk nie ma krwi na rekach. To sa polprawdy i insynuacje plynace z ust J Kaczynskiego a pani mowi ze inni mu zazdroszcza bo potrafi mowic i wzbudzac zainteresowanie. Tak to budzi zainteresowanie bo ludzie chca zyc w zgodzie a mowa nienwisci budzi w nich stach dlatego przyciaga uwage. Jestem absolutnym przeciwnikiem Kaczynskiego wiec oceniam go bardzo krytycznie za to co mowi. W przemowieniach Kaczynskiego nie ma przyszlosci,nadziei,konstruktywnych planow rozwoju natomiast jest wiele oskarzen,bezpodstawnych pomowien,eliminacja niewygodnych,ktorzy(Tusk,Komorowski i Sikorski)raz na zawsze powinni zniknac ze sceny politycznej. To jest rowniez podwazanie demokratycznie wybranych wladz i lzenie tych ktorzy na nich glosowali. I pani mowi ze politycy spoza PiS zazdroszcza Kaczynskiemy tej mowy? Ta mowa nie jest do pozazdroszczenia lecz nalzy ja stanowczo potepic bo wyrzadza Polsce i Polakom ogromne szkody. T Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Wystarczy, żeby mówił z sensem. 18.04.11, 12:27 <Politycy spoza PiSu chcieliby, podobnie jak autor artykułu, aby Kaczyński mówil nudno, monotonnie, a w najlepszym wypadku by uzywal np., stylu Komorowskiego, ale na niższym jeszcze poziomie.> Wystarczy, żeby mówił z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
renap Re: Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 18.04.11, 14:59 Przytoczę po raz drugi swój post: ""I tu się z tobą zgodzę absolutnie! Jednak - niestety - cham i brudas z ogromnymi ambicjami i ogromnym przerostem ego! A co do języka JK - tu nie musi być mądrze i logicznie. On jedzie totalnie po emocjach, wielkie słowa padają. Ma rację - zobaczcie, jak niewielki procent osób czyta (i słucha) ze zrozumieniem. Pozostała część społeczeństwa reaguje na emocje, wrażenia i taki tekst JK do nich trafia. I jak napisał tu ktoś na forum - wyboru nie mamy - kartka wyborcza ma ustaloną listę i nic z tym zrobić się nie da. Czyli wybory, nie wybory - ciągle mieszamy w tym samym bagnie... :( "" Rozmawiamy o języku i przemowach JK, a większość znowu pluje na PiS... I tak to jest ze zrozumieniem " w mowie i piśmie"... Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Retoryka PiS: krótki kurs samoobrony 18.04.11, 06:47 jak zwykle Polska jest oryginalnym krajem - demokratyczny świat atakuje terroryzm Polskę zaś stara się zniszczyć kaczoryzm Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Szanowny Panie Redaktorze. 18.04.11, 08:31 W wywiadzie powiedział Pan: "Czytam przecież nieustannie w prawicowej prasie, że prezydentura należy się moralnie Kaczyńskiemu, który jest spadkobiercą swojego wielkiego brata." ========== Skoro więc czyta pan - i to "nieustannie" - to może jakiś cytat? Przecież skoro tyle tego jest, znajdzie Pan to bez trudu. Bo przecież nie wymyślił sobie Pan tego, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Szanowny Panie Redaktorze. 18.04.11, 14:54 Też to wyłapałem. Można śmiało więc rzec, że retoryka większości dziennikarzy i tak zwanych elit jest dokładnie taka sama jak Kaczyńskiego. Swój ze swoim walczy. O co? Jak to o co - o władzę kasę, a społeczeństwo każdy z tych cymbałów ma głęboko w czterech literach. W Polsce nie ma na kogo zagłosować - trzeba wszystkich skreślić i to może być przyczyną do powstania dojrzalszych partii, które zaczną wreszcie się posługiwać rozumem, a nie wciąż urojeniami, które wszczepiono w psychikę Polski w 966 roku. Odpowiedz Link Zgłoś