pn-ski Kaczyńscy spowodowali śmierć 16 biskupów. 24.04.11, 12:02 Kaczyńscy spowodowali śmierć 16 biskupów, którzy zaangażowali się w ich kampanie wyborcza. Kościół nie wyciągnął żadnych wniosków.. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: Kaczyńscy spowodowali śmierć 16 biskupów. 24.04.11, 12:18 pn-ski napisał: > Kaczyńscy spowodowali śmierć 16 biskupów, którzy zaangażowali się w ich kampani > e wyborcza. > Kościół nie wyciągnął żadnych wniosków.. Nie bo aby to zrobic to musieliby miec choc troche oleju w glowach. Odpowiedz Link Zgłoś
one.emeryt12 Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 24.04.11, 12:15 Widze ze powstaje nowy odlam w sekcie kk. Maja juz nowego "boga" w postaci TUtki i 96 apostolow smolenskich. Ich papiezem pewno bedzie j. klamczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
aloese Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 24.04.11, 13:02 Rumia: = skrzyżowanie debilizmu z kretynizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 Wyobraźnia ludzka nie zna granic 24.04.11, 15:38 chyba,że trzeba sobie wyobrazić rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
misfire01 męczennicy 24.04.11, 16:15 "Część z nich podkreśla, że ofiary ubiegłorocznej katastrofy to "męczennicy", którzy, podobnie jak Jezus Chrystus, zginęli za innych." "Zginąć za kogoś", to jak samo sformułowanie wskazuje, zginąć po to, żeby ktoś inny nie musiał ginąć. Żołnierz podczas wojny ginie za kraj, za cywilów, matka może zginąć w wypadku chroniąc dziecko. A ja w tym momencie zacząłem zachodzić w głowę, kto, do jasnej anielki, by niechybnie zginął, gdyby nie zginął Lech Kaczyński i 95 innych osób w tupolewie. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: męczennicy 24.04.11, 20:41 misfire01 napisał: > "Część z nich podkreśla, że ofiary ubiegłorocznej katastrofy to "męczennicy", k > tórzy, podobnie jak Jezus Chrystus, zginęli za innych." > > "Zginąć za kogoś", to jak samo sformułowanie wskazuje, zginąć po to, żeby ktoś > inny nie musiał ginąć. > Żołnierz podczas wojny ginie za kraj, za cywilów, matka może zginąć w wypadku c > hroniąc dziecko. > A ja w tym momencie zacząłem zachodzić w głowę, kto, do jasnej anielki, by niec > hybnie zginął, gdyby nie zginął Lech Kaczyński i 95 innych osób w tupolewie. Dobre i trafne ! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ax222 Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 24.04.11, 17:14 Ważne, żeby groby miały wymiar narodowy, mówiły o ważnych wydarzeniach w kontekście społecznym. Kotuś ty na pewno jesteś księdzem rzymsko-katolickim a nie polskokatolickim??????? Odpowiedz Link Zgłoś
szczypopasku Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 24.04.11, 17:16 A biskupi głoszą,że księża nie zajmują się polityką.Nawet wykorzystali tak ważne święto,by wpleść wątki polityczne,by skłócić polaków przy stole.Wszystko z miłości do Chrysusa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 24.04.11, 17:24 Zgroza, na co sobie klechy pozwalaja ale czy nie bylo nikogo kto powiedzialby glosno wprost do klechy popaprancu tu nie ma miejsca na polityke tylko na modly ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 24.04.11, 18:05 ..a za rok na oltarzach bedzie L.kaczynski jako swiety???? ...kosciele katolicki czas na droge do Jezusa czas na nawrocenie...... Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Zdaje się, że to narodziny nowej religii... 25.04.11, 19:17 Radio Ma Ryja na Wawelu - wywiad na Wielkanoc - Panie Prezesie, we wszystkich kościołach dzisiaj wierni słuchają słów księży o Męce Pańskiej... - A dziękuje wszystkim, no tak, rzeczywiście się namęczyłem -...i o Zmartwychwstaniu Pańskim. - No, nie moim, mili państwo, ja jeszcze nie umarłem, he he, chodzi tu o mojego brata... Powitamy go tu z grupka wiernych przyjaciół, jakieś 10 - 12 osób. Tyle tych przygotowań do zmartwychwstania mojego świętej pamięci brata, ze już nóg nie czuje. - To dlatego wszyscy przyszliście ubuci w sandałki? - No tak, poobcierane mamy pięty, wiec wszyscy założyliśmy apostołki. Zaraz zapalimy pochodnie i bedziemy strzelać... - Strzelać? Do kogo?? - Na razie tak na wiwat. Tradycja nakazuje. Antek załatwił trochę karbidu od mniejszości niemieckiej... - Czyli górników? - Jakich górników, to zakamuflowana opcja niemiecka...Teraz już tylko czekamy przy sarkofagu, aż brat zmartwychwstanie. - Będzie was wiec dwunastu... jak apostolów. Zaprosiliście kogoś z rządu? Może prezydenta? . jakiego rządu? W Polsce nie ma prawowitego rządu, a prezydent wybrany został przez pomyłkę i oszukaństwo... zresztą mój brat wcale nie ustąpił ze stanowiska... Ale to wszystko bez znaczenia, bo zaraz po zmartwychwstaniu idziemy na góre i tam odbędzie się koronacja mojego śp. brata na króla Polski... - ...a pana premiera zaprosiliście? - Oczywista oczywistość, ze Tuska, tego Judasza, nie zaprosiliśmy. Zreszta to nie Polak, to kaszebe. - Czy małżonka pańskiego świętej pamięci brata tez zmartwychwstanie? - A po co? Juz jest jedna Maryja, królowa Polski, po co nam ta czarownica? - Mogłyby być dwie, przecież mamy już jednego Jezusa, króla polski, wiec... - Jakiego Jezusa? Co pan jakies kawaly o Żydach przyszedł tu opowiadać? Nie bylo zadnego Jezusa. - A tam na krzyżu...? - To samolot, nie widzi pan? On tylko starożytny taki... wymienimy na tutkę, jak tylko ruskie wrak oddadzą, - A społeczeństwo sie zgodzi? - Zgodzi, zgodzi. Oni juz dosyć maja tych starych krzyży, sondaży pan nie widział? Oooo...! chyba coś sie poruszyło w sarkofagu.. chyba ta wielka chwila nadeszła... - Alleluja! - Spieprzaj dziadu! - No wie pan, jak pan się odnosi do dziennikarza! - Pan mnie źle zrozumiał. Teraz zamiast hebrajskiego "Alleluja" albo niemieckiego "Szczęść Boże" mówimy staropolskie "Spieprzaj dziadu"... - Aaaa...no to - panie prezesie, spieprzaj dziadu... Odpowiedz Link Zgłoś
cwiartka0017 Świętokradztwo!!!!!! 24.04.11, 18:10 Jak można dopuścić do takiego czegoś? Co ma wspólnego tragedia z zeszłego roku, "jakośtambędziectwa" z Chrystusem Zmartwychwstałym????? PLEMIE ŻMIJOWE!! Jak można tak potraktować Grób Pański? Najpierw dzielił krzyż, a teraz Jezus jest wykorzystywany do podziału? I to przez Katolików? Świadków Miłości? Wstyd mi, że należycie do Kościoła Katolickiego! Weźcie Biblie w rękę, pomódlcie się za ofiary tej wielkiej, naprawdę przejmującej i smutnej tragedii, ale nie profanujcie Grobu Pańskiego!! Zajmijcie się obroną najmłodszych, słuchajcie Pana, nawróćcie się i głoście Ewangelie! Zaglądajcie do Kościoła, cieszcie się każdą chwilą w bliskości Boga, ALE BŁAGAM NIE NA POKAZ! Dlaczego dla 70% katolików najważniejszy jest Ojciec Rydzyk, Smoleńsk, PiS oraz to co sąsiedzi powiedzą? My mamy pokazywać Naszą wiarę, uczyć jej, pomagać ludziom, kochać, tak jak Jezus Chrystus! W Jego imię kroczmy po tym świecie, ponad wszelką polityką! Przepraszam za ostry ton, ale obudźcie się, chwalcie Pana, to On jest najważniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ferro2 Re: Świętokradztwo!!!!!! 25.04.11, 10:44 cwiartka0017 napisała: > Jak można dopuścić do takiego czegoś? Co ma wspólnego tragedia z zeszłego roku, > "jakośtambędziectwa" z Chrystusem Zmartwychwstałym????? PLEMIE ŻMIJOWE!! Jak m > ożna tak potraktować Grób Pański? Najpierw dzielił krzyż, a teraz Jezus jest wy > korzystywany do podziału? I to przez Katolików? Świadków Miłości? Wstyd mi, że > należycie do Kościoła Katolickiego! Weźcie Biblie w rękę, pomódlcie się za ofia > ry tej wielkiej, naprawdę przejmującej i smutnej tragedii, ale nie profanujcie > Grobu Pańskiego!! Zajmijcie się obroną najmłodszych, słuchajcie Pana, nawróćcie > się i głoście Ewangelie! Zaglądajcie do Kościoła, cieszcie się każdą chwilą w > bliskości Boga, ALE BŁAGAM NIE NA POKAZ! Dlaczego dla 70% katolików najważniejs > zy jest Ojciec Rydzyk, Smoleńsk, PiS oraz to co sąsiedzi powiedzą? > My mamy pokazywać Naszą wiarę, uczyć jej, pomagać ludziom, kochać, tak jak Jezu > s Chrystus! W Jego imię kroczmy po tym świecie, ponad wszelką polityką! > > Przepraszam za ostry ton, ale obudźcie się, chwalcie Pana, to On jest najważnie > jszy. wcale nie ostry ton, 100% prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
quad76 Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 24.04.11, 21:42 gazetka bez napletka i jej "obiektwni,niezależni" redaktorowie mają do powiedzenia w sprawie opisanej w artykuliku tyle, co tzw żyd za okupacji gie wu jątrzy opluwa dzieli, taką ma misję, ale nie ma co sie dziwić koszerni nienawiść do katolików "wysysają z mlekiem matki" Odpowiedz Link Zgłoś
jerry224 Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 25.04.11, 07:34 Głupich nie sieją .. ale sami rosną Odpowiedz Link Zgłoś
kwas48 Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 25.04.11, 08:23 Kretynizm goni fanatyzm. I jak tu się dziwić, że część polaków nie znosi Kaczyńskiego i jego kumpli od polityki oraz klechostanu. To naprawdę żenujące. Pokażcie Polacy, że nie ma takiej możliwości aby Kaczy klub powrócił do władzy. Pokażcie i udowodnijcie to w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
aloese Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 25.04.11, 08:44 Smoleńsk, smoleńsk i tylko smoleńsk.... A DZIŚ MIJA CZWARTA ROCZNICA ZAMORDOWANIA PRZEZ KACZYSTÓW, BARBARY BLIDY!!! Czemu massmedia o tym milczą???? Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 25.04.11, 10:17 Powstaje nam nowa sekta. Znakiem jej zamiast krzyża ogon samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 25.04.11, 10:22 Polacy to Narod Alkoholikow i wariatow w Wielki Pintek chleja ten podrobiony bimber z rozpuszczalnika do Farb nawet juz chleja ten rozpuszczalnik Biskupi i Ksienza bo z Jezusa Chrystusa zrobili Cyrkus a z Kosciola Kabaret i Ludzi ida sie MODLIC do tych Kosciolow do brzozy i rozbitego Samolotu w kturym chlal ten rozpuszczalnik ten maly L kaczynski z swoimi Alkoholkami kumpanami do chlania ha ,ha doofe Pole warum sind die Pole so doof weil die so Arm sind , warum sind sie so Arm weil die Pole so doof sind Odpowiedz Link Zgłoś
pyffello114 Pomorski biskup diecezjalny - to Głódź 25.04.11, 10:24 Jakże można porównywać ludzi,którzy zginęli w ZWYKŁEJ katastrofie lotniczej z OFIARĄ CHRYSTUSA na KRZYŻU??? Temu proboszczowi z Rumii coś się poplątało w główce. Z drugiej strony przypominam, ze na Pomorzu biskupem diecezjalnym jest Sławoj Leszek Głódź, którego wypowiedzi na temat katastrofy smoleńskiej znamy nie od dziś. A może proboszcz z Rumii chciał się po po prostu podlizać swemu biskupowi i teraz czeka na oznaki wdzięczności??? Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 2000 lat i taki wstyd!!! 25.04.11, 13:13 Jak widac idiotów nie brakuje i wśród księży. Szkoda, że nie wiedzą iż Kościół ma już ponad 2000 lat i nie takich bałwanów wykopał! Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 25.04.11, 15:04 Daleko La Fontaine widział: Żaba ujrzała wołu, Co wzrostem sięgał olbrzyma. Mogąc co do wielkości z jajem iść pospołu, Zazdrością podniecona, pręży się, nadyma, By dorównać zwierzęciu, męczy się usilnie. "Siostro - mówi - zważaj pilnie: Czy dosyć? Mówże! Czym mu dorównała?" "Nie." - "A teraz?" - "Bynajmniej."- "Czym dość już nabrzękła?" "O, jeszcze ci daleko!" I gadzina mała Tak się nadęła, że pękła. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-31 Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 25.04.11, 19:06 Czasami księża nie do końca przemyślą swoje pomysły. Ale, tak samo i tam są tacy, którzy chcą za wszelką cenę zaistnieć. Niektórym się to podoba a mnie nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 26.04.11, 09:55 Szok to by przeżyła, gdyby udała się na Jasną/Ciemną Górę. Tam króluje portret Prezydęta i Awiatora Wszechczasów. Santo Subito. Komu przyszło do głowy, aby kamerdynera papieskiego zrobić ARCYBISKUPEM ? Odpowiedz Link Zgłoś
ador43 Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 27.12.12, 17:21 Dzielic, ale nie dobra tylko nas ,oto najwazniejsze zadanie kosciola kk w obecnych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 28.12.12, 10:06 Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na adorację i... szok!!!" A było co prędzej wyjść. I wstrzymać kopertówki dla duchownika-kolędnika. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.nibi Chrystus w tupolewie. "Weszłam do kościoła na a... 29.12.12, 18:28 Służba Wywiadu Wojskowego otrzymała w kwietniu 2010 roku informację o możliwym zagrożeniu samolotu jednego z państw Unii Europejskiej – europejczycy.net/11927/artykuly/konflikty/sww-otrzymala-w-kwietniu-2010-roku-informacje-o-mozliwym-zagrozeniu-samolotu/ Odpowiedz Link Zgłoś