bogumil01 30.04.11, 11:39 Autor zazdrosna gleda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sysmech Podoba mi się... Ale 30.04.11, 16:28 Podoba mi się, jak Pan robi wałów (wałówkę ?) z radnych: "zaczęło się od radnego Mirosława Zdanowicza, który (...) chciałby je (bilety) kupić, ale bez stania w kolejkach. Za to koleżanki (...) Małgorzata Chmiel i Żaneta Geryk: (dixit:) - Nie wyobrażam sobie, żeby radni i urzędnicy nie dostali zaproszenia na otwarcie stadionu" a "Gieryk: Te bilety nam się należą"... Ale czuję się w obowiązku i Panu przypomnieć, że i w Panskim fachu zdarzają się podobnie głupie pipki... Mam na myśli tę (boidaj z telewizji katowickiej, co z telewizorów - licznym Małyszo-fanom czekającym na transmisje skoków Idola (bodaj trening) - oznajmiła, że transmisji nie będzię, bo - UWAGA! UWAGA! - "organizatorzy zażądali od nas kupienia wejściówek" Rozumiem, że dziennikarzy sportowych nie mamy już takich jak dawniej - "Sportu blasku, sportu cienie, tylko Gruda na antenie", że nie brak wśród nich i niezłych, ale mydłków dorabiających w reklamach... Ale czy to możliwe, że w dziennikarstwie sportowi pracują dziś aż tacy ingoranci, co nie wiedzą, że gdy Bogdan Tomaszewski nie dostał się w Londynie na mecz lekkoatletyczny Polska Anglia, to znalazł w w sąsiedztwie stadionu odpowiednią budkę telefoniczną i z niej RELACJONOWAŁ NA ŻYWO ZAWODY DLA POLSKIEGO RADIA. Odpowiedz Link Zgłoś
rexus.bis Re: Podoba mi się... Ale 30.04.11, 21:32 Podoba mi sie i tekst i wpis "sysmecha". Pierwsza klasa!! Milo czytac, napisane bez dowalanki i dowcipnie. Jaka to rzadkosc na forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sysmech Re: Mea culpa... 05.05.11, 21:41 Co do zarzutów - zgoda (często podobne słyszałem: "Dobry tekst, ale czy musi pan tak przypie...ć?" Ale daję przynajmniej ciekawą i już chyba nieznaną anegdotę o B. Tomaszewskim. I czyż nie są bardziej gorszące zachowania opisane przez Autora i przeze mnie (o tej katowickiej reportece co narażała piękny dziennikarski zawód na uzasadnione przekleńtwa odbiorców) ? Over! Odpowiedz Link Zgłoś