sakral 03.05.11, 08:25 ziarno zasiane przez zwolenników reżimu prezesa PiS już dało owoce. jedno z licznych haseł: "Jarosławie Kaczyński Ty jesteś Polską.Prowadź nas." to jest współczesna forma faszyzmu XXI w. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
6.smiech Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka 03.05.11, 08:39 Kaczynski to neonazistowski Polak. Czyli wrog Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka 03.05.11, 08:40 Oglądałam ten program,ale widząc wazelinę Lisa-przełączyłam na Majewskiego.Nie padło/w czasie w którym ogladałam tj.ok.70%/,ani jedno kłpotliwe pytanie.Tusk był spięty,nie odpowiadał na przecież łatwe pytania Lisa np.co może zaoferowac Polakom,w wyborach,aby chcieli głosowac na niego i Platformę.Kluczył,jąkał się i nie dał klarownej odpowiedzi.Tak samo z pomnikiem ofiar katastrofy smoleńskiej.Lis,niby wytrawny dziennikarz,nie zadał mu ani jednego pytania dotyczącego aktualnej sytuacji w Polsce.Nie interesowało go zadłużenie Polski,bezrobocie,sytuacja w służbie zdrowia,ani nawet nie pokusił się o komentarz dotyczacy sytuacji w Wałbrzychu.Za dobrą monetę przyjął komentowanie Tuska artukułów w prasie zachodniej /oczywiście tylko tylko pozytywne/,ale już nie zapytał o wyniki badań Eurostatu,odnoszących się do rzeczywistej sytuacji w Polsce.Tuskowi powinien przypomniec podobieństwa Platformy i PiS-u-uchwalane ręka w rękę-CBA,IPN,Fundusz Kościelny,obniżenie podatków dla najbogatszych,obniżenie dla nich składki rentowej-materialne i rzeczywiste poparte ustawami podobieństwa,a nie urojone przez premiera podobieństwa PiS i SLD,które nic nie łączy,oprócz tego,że obydwie partie są opozycyjne i mają złe zdanie o pracy rządu.Acha,jest jeszcze jedno fundamentalne podobieństwo-stosunek do Kościoła i zabiegi tych partii w pozyskaniu poparcia czarnych w wyborach.Jedni mają Radio Maryja,drudzy Łagiewniki.Jedni występują u Rydzyka,drudzy piszą listy do proboszczy,byle tylko,albo utrzymac się przy korycie,albo je zdobyc.Dla nich tylko władza jest ważna i aby ją zdobyc,brzydko się chwytają.Kaczyński walczy Smoleńskiem,a Tusk insynuacjami.Są siebie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 10:55 anna12-3 napisała: .Kaczyński walczy Smoleńskiem,a Tusk insynuacjami.Są siebie war > ci. Cos ci sie pokrecilo bo to Kaczynski walczy Smolenskiem i insynuacjami o mgle i helu a Tusk nawet o tym nie wspomina,ignoruje bzdury ktore za pozwoleniem Kaczynskiego wygaduje Macierewicz i Roguslki. Poza tym Kaczynski boi sie wystapic u Lisa bo nie ma odpowiedzi na zadne jego pytanie.Natomiast Tusk zaprezentowal sie w bardzo dobrym swietle jako czlowiek z klasa,czego o Kaczynskim w zadnym wypadku nie mozna powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 11:13 Insynuacje Tuska polegają na straszeniu Polaków koalicją SLD-PiS,pomimo zapewnień polityków lewicy,że takiej koalicji,byc nie może.Czas przyszły niedokonany,opierający się na kłamstwach jest insynuacją,lub jak kto woli-oszczerstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 11:31 Pytanie premiera o pomnik ofiar katastrofy? Po co? Kaczyńskiemu nie chodzi o pomnik, ale o Pałac Prezydencki, wiec premier może spokojnie nie odpowiadać na prowokacje PiS-u. Za jakieś 5 lat można porozmawiać na spokojnie o tej sprawie, na razie jeszcze nie zakończono śledztwa i prokuratura nie ustaliła winnych. Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 22:05 pn-ski napisał: > Pytanie premiera o pomnik ofiar katastrofy? Po co? > Kaczyńskiemu nie chodzi o pomnik, ale o Pałac Prezydencki, wiec premier może sp > okojnie nie odpowiadać na prowokacje PiS-u. Za jakieś 5 lat można porozmawiać n > a spokojnie o tej sprawie, na razie jeszcze nie zakończono śledztwa i prokuratu > ra nie ustaliła winnych. A CZYJA TA PROKURATURA JEST? Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 04.05.11, 10:28 A CZYJA TA PROKURATURA JEST? Nie wiem, ale chyba jeszcze z nadania pisowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw W samorządach jest koalicja PiS-SLD 03.05.11, 11:41 W samorządach jest koalicja PiS-SLD czego przykładem jest miasto w Wielkopolsce - Konin. To, co spaja tą koalicję, to niechęć do PO, nic więcej, żadnego programu i wizji. Ludzie PiS, jeszcze wczoraj wieszający psy na SLD jako postkomunistach, dziś biorą stołki i współrządzą byłym sekretarzem PZPR, prezydentem Konina... Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: W samorządach jest koalicja PiS-SLD 03.05.11, 13:05 A w Łodzi Platformy z PiS-em i o czym to świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: W samorządach jest koalicja PiS-SLD 03.05.11, 15:19 A o tym, że PiS kłamie co rusz. Nie kto inny jak Kaczyński zarzekał się, ba, miał odpowiednie dokumenty partyjne, że PiS z SLD żadnych koalicji robić nie będzie... To kwestia zasad, smaku, odpowiedzialności, to kwestia prawdy, o której tak wiele wrzeszczy Kaczyński... anna12-3 napisała: > A w Łodzi Platformy z PiS-em i o czym to świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 11:43 draoga anno koalicji pis -samoobrona też miało NIGDY nie być Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 13:13 Nigdy Lepper nie zarzekał się koalicji z PiS-em,tak jak dzisiaj politycy lewicy.Po za tym w części ideologicznej i światopoglądowej Samoobronie i PiS,a zresztą dzisiejszej Platformie jest blisko,wszyscy poza SLD na wyścigi chcą dogodzic czarnym,a to zbliża.Nie interesują mnie kłamstwa Kaczyńskiego ani teraz,ani w przeszłości.Jako wyborcy lewicy,dla mnie ważne jest co mówią politycy lewicowi. Odpowiedz Link Zgłoś
pelny_luzak Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 14:04 anna12-3 napisała: "... wszyscy poza SLD na wyścigi chcą dogodzic czarnym, a to zbliża." Pisane to było w kontekście przyszłej koalicji PO i SLD oczywista oczywistość. Przeczytałem i poprzednie twoje komentarze, nie mam więc cienia wątpliwości, że jesteś Anno zajadłą, wojującą antyklerykałką. Zawrzesz pakt z diabłem, byle tylko dowalić czarnym. Ale źle wybrałaś sobie diabła do spółki. To przecież czerwoni socjalisci z PZPR w maju 1989 roku (dla pełnej jasności - tuż przed wyborami do sejmu kontraktowego) uchwalili ustawę o restytucji majątku kościelnego i powołali w tym celu tzw. Komisję Majatkową z uprawnieniami, które uczyniły ją wszechmocną i bezkarną. I co? Dalej wierzysz w uczciwość ich spadkobierców z SLD, a także w spełnienie przez nich twoich pragnień? Jeśli tak, to jesteś naiwna jak dziecko. I jak dziecko rozumujesz niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 15:06 Jestem jedną z milionów Polaków,którzy uważają,że w Polsce kościoła jest za dużo.Nie jesteśmy jeszcze państwem klerykalnym,a w Konstytucji mamy zagwarantowaną wolnośc światopoglądową.Tak długo,jak długo decydujący głos w kształtowaniu niektórych ustaw,będzie miał kosciół,tak długo,jak długo moje podatki będą szły na Kościół-będę protestowac.Czy to jest zajadły antyklerykalizm?-Chyba nie wiesz o czym mówisz.Polskę jako normalny kraj,uznam wtedy,gdy religia i obrządki religijne-znajdą się w kościele,bo po to on jest.Tylko dzisiejsza lewica zdąża do takiego modelu państwa i dlatego jestem jej wyborcą.Nie obchodzi mnie co było w 1989r.,ani co było w 2001r.,co ówczesna lewica mówiła i robiła.Żyję tu i teraz.Mój stosunek do Kościoła jest obojętny do czasu kiedy pazernośc dygnitarzy kościelnych nie jest zaspokajana,kosztem innych grup społecznych-bardziej potrzebujących,wtedy zwracam na ten problem uwagę wszędzie gdzie to jest możliwe,a więc i na forach,takich jak to. Odpowiedz Link Zgłoś
malus.irena Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 21:45 Droga Anno, ja też należę do tej grupy, która uważa, że czarnej mafii jest zdecydowanie w Polsce za dużo i politycy za bardzo liczą się z jej zdaniem. Ale never ever nie zagłosuję na SLD pod przewodem grzesia, który moim zdaniem jest kołtunem takim samym jak kartofel. Odpowiedz Link Zgłoś
martin_j Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 21:48 nie wiem czy jesteś tak naiwna czy może brak Ci rozumu... Kaczyński mowił przed wyborami ze nie bedzie z kryminalista w rzadzie:) i nie bedzie koalicji z amoobrona i lpr, a jak bylo kazdy wie. Poza tym koalicja z sld juz dziala w tvp, ktora ukradli w sejmikach i radach miast, wiec lepiej idz do nauki! Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 20:33 sam16 napisał: > anna12-3 napisała: > .Kaczyński walczy Smoleńskiem,a Tusk insynuacjami.Są siebie war > > ci. > Cos ci sie pokrecilo bo to Kaczynski walczy Smolenskiem i insynuacjami o mgle i > helu a Tusk > nawet o tym nie wspomina,ignoruje bzdury ktore za pozwoleniem Kaczynskiego wyg > aduje Macierewicz i Roguslki. > Poza tym Kaczynski boi sie wystapic u Lisa bo nie ma odpowiedzi na zadne jego p > ytanie.Natomiast Tusk zaprezentowal sie w bardzo dobrym swietle jako czlowiek z > klasa,czego o Kaczynskim w zadnym wypadku nie mozna powiedziec. Czlowiek z klasa(Klamca) u Lisa -oszusta i manipulanta .Jakich prochow uzywasz moze ja zaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
malus.irena Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 21:35 Wystarczy używać rozumu, prochy zażywa kartofel(sam się do tego przyznał) a może i wdycha hel choć już na Hel jeżdzić za darmochę nie może. pisdzielce przecież uważają, każde jego słowo za objawienie.Gdyby wstawił sobie jeszcze zęby i przestał kłamać, że nigdy nie będzie koalicji z Samoobroną/SLD albo, że nie zostanie premierem jak braciak prezydentem.Lis i premier Inteligentny dziennikarz i inteligentny polityk.Kartofel nie nadaje się do tego towarzystwa, musiałby buty wyczyścić, założyć czystą koszulę i generalnie ogarnąć się trochę(wykąpać, włoski przyczesać, użyć dezodorantu) a gdyby tak zrobił to przestałby być podobny do tego szemranego krzyżowego towarzycha . I do kogo mówiliby "ty jesteś Polską" sierotki jedne ? Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 22:03 sam16 napisał: > anna12-3 napisała: > .Kaczyński walczy Smoleńskiem,a Tusk insynuacjami.Są siebie war > > ci. > Cos ci sie pokrecilo bo to Kaczynski walczy Smolenskiem i insynuacjami o mgle i > helu a Tusk > nawet o tym nie wspomina,ignoruje bzdury ktore za pozwoleniem Kaczynskiego wyg > aduje Macierewicz i Roguslki. > Poza tym Kaczynski boi sie wystapic u Lisa bo nie ma odpowiedzi na zadne jego p > ytanie.Natomiast Tusk zaprezentowal sie w bardzo dobrym swietle jako czlowiek z > klasa,czego o Kaczynskim w zadnym wypadku nie mozna powiedziec. JAK TY UWAŻASZ IŻ ZDRAJCA THUSK MA KLASĘ TO SIĘ MYLISZ. NIECH DALEJ ZADŁUŻAJĄ POLSKĘ PORĄBAŃCY-TO WAM PASUJE.A U RUDEGO LISA PAN KACZYŃSKI PO PROSTU NIE CHCĘ WYSTĘPOWAĆ.Z TAKIMI KRĘTACZAMI JAK LIS SIĘ NIE ROZMAWIA.TEN LISOWSKI PROGRAM TRACI OGLĄDALNOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
maxixxx Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 17:51 w 99% się zgadzam. ten procent niezgody to pamięć o tym co wyczyniało SLD gdy miało wpływ na kilka spraw ważnych dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 19:44 Swietna wypowiedz" anny" szkoda ze nie tego GW od swoich prymitywnych balwochwalcow oczekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Polska?wyobraźcie sobie wieś rządzoną przez sołtys 03.05.11, 08:42 sołtysa Kaczyńskiego, który po utracie premierostwa, (dla pieniędzy).. www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4 brata bliźniaka i wymarzonej prezydentury, dostał już kompletnego fiksum-kaczo-dyrdum... Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Polska?wyobraźcie sobie wieś rządzoną przez s 03.05.11, 22:14 antobojar napisał: > sołtysa Kaczyńskiego, który po utracie premierostwa, (dla pieniędzy).. > > www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4 > brata bliźniaka i wymarzonej prezydentury, dostał już kompletnego fiksum-kaczo- > dyrdum... TY IDIOTĄ TO NIE KACZYŃSKIEMU ZALEŻY NA PIENIĄDZACH ,A JEDYNIE NA DOBRU POLSKI. NIE ZAUWAŻYŁEŚ IŻ ON NIE MA PRAKTYCZNIE RODZINY,JEDYNIE MU ZALEŻY NA OJCZYŻNIE-POLSCE.TE WASZE WPISY O DOBRACH MATERIALNYCH TO MNIE ŚMIESZY. Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka 03.05.11, 08:54 Powodzenia, Panie Premierze! :) Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka 03.05.11, 08:55 Kwintesencja wypowiedzi Tuska jest stwierdzenie ze lider opozycji nie jest w stanie zdobyc sie na otwarta dyskusje.Nie jest w stanie wystapic w TVP np. u Lisa. Kaczynski nie ma nic do powiedzenia dlatego boi sie stanac twarza w twarz z dziennikarzem,ktory moze zadac niewygodne pytanie. Potrafi tylko pyskowac na wiecach i zebraniach swoich fanow gdzie nikt o nic nie pyta. Tusk powinien to jasno powiedziec u Lisa bo mowienie takie jak zaprezentowal premier jest malo komunikatywne. Mysle ze do ludzi trzeba mowic bez owijania w bawelne. Nie kazdy jest w stanie wylowic sedno sprawy z potoku slow i ladnie brzmiacych metafor. Z drugiej strony trzeba tez premiera zrozumiec, bo on nie chce mowic takim samym jezykiem nienawisci jakim mowi jego przeciwnik i chala mu za to. Podjecie rekawicy rzucownej przez Kaczynskiego oznaczalo by usankcjonowanie jezyka wrogosci do wszystkiego co nie PiSowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
sakral zaplecze Kaczyńskiego 03.05.11, 09:19 zaplecze intelektualne prezesa Kaczyńskiego organizuje kongres Polska - Wielki Projekt jako alibi prezesa PiS wystąpią naukowcy: Staniszkis,Krasnodębski,Legutko,Zybertowicz, Radziejowska i red.Igor Janke. zbrodnicze ideologie XX wieku też "naukowo" próbowały udowodnić swoją wyższość nad demokracją i wolnością. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: zaplecze Kaczyńskiego 03.05.11, 09:36 sakral - masz racje. A ci wyznawcy Jaroslawa to na ogol nasi przesiedlency z kresow. Tak samo niebezpieczni dla nas jak niemieccy dla demokratycznych Niemiec. To sa odwetowcy (niestety, slowo nieladne ale tu pasuje), maja wowiecka lub wschodnia mentalnosc i nie dopuszczaja do siebie swiatopogladu zachodniego, nienawidza Zachodu jeszcze bardziej niz opuszczonego przez siebie wschodu Europy. Maja wlasna wizje Polaka, stworzona przez zaborce. katolika. W szkole nie uczyli nas, przemilczali bratobojcze walki Polakow w baroku czy zdrade targowicka. Nie podkreslali wtedy, ze to ci z kresow (Wilenszczyzna) sciagneli na nas - kraj nieszczescie i wycieli w pien polskie wojska z Korony 1652 Batoh itp. Targowice zawiazali "patrioci" z Litwy. Mamy takich samych "patriotow" teraz w PiS-ie, Kaczynscy takze sa wlasciwie z kresow, nie z Polski "koronnej". Ci Gosiewscy itp - toz to potomkowie targowiczan. Oni mieli i dalaj pielegnuja w sobie tego ciemnego, Polaka - zdrajcy wielkiej I Rzeczpospolitej. Nie dajmy sobie wmowic, ze to oni sa dla nas wzorem. To potomkowie zdrajcow Ojczyzny - taka Radziejowska z IPN-u, jej przodek zdradzal kraj raz Szwedom ram ruskim. Niech sie "pokaja" bo do dzis ma poglady swego przodka. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: zaplecze Kaczyńskiego 03.05.11, 10:55 @123jna O ile mogę się z Tobą zgodzić w ocenie Donalda Tuska (może nie aż tak entuzjastycznie i bezkrytycznie, ale również wg mnie bilans jego rządów i jego samego wypada pozytywnie) - o tyle Twoje wnioski dotyczące struktury elektoratu co najmniej bulwersują. Przykro mi, ale robisz ten sam błąd czy nadużycie co jarosław kaczyński dzieląc społeczeństwo wg pochodzenia czy wręcz przynależności etnicznej. A poza tym przekładanie dzisiejszej sytuacji na sienkiewiczowski sposób postrzegania historii jest co najmniej nieporozumieniem. Przypomnę Ci że w tamtych latach pojęcie państwowości czy patriotyzmu było jednak zupełnie inne niż dzisiaj i mało kto postrzegał tzw. ojczyznę tak jak dzieje się to dzisiaj. Nawet w jednym rodzie bywały różne "opcje" (choćby Radziwiłłowie), a z kolei magnaci z zachodu Polski ochoczo przyjmowali różne zaszczyty z rąk cesarza Niemiec. Ta Twoja teoria również, powiedzmy, średnio, sprawdza się i dzisiaj - jeśli nawet weźmie się pierwsze z brzegu przykłady - Miłosz, Kuroń, Herbert - żeby sięgnąć do przykładów bardziej spektakularnych. A jeszcze weź pod uwagę że najniższe wyniki w wyborach tzw. "opcja patriotyczna" osiąga W Gdańsku, Szczecinie czy Wrocławiu - a więc tam gdzie trafili ci tak przez Ciebie pogardzani "przesiedleńcy". To raczej niezupełnie pasuje do Twoich teorii. A jak już tak wypominamy to przypomnę Ci że trzon polskich władz po drugej wojnie stanowili nie ludzie z kresów, a pochodzący z Polski centralnej jak najnbardziej (Bierut, Gomułka, Cyrankiewicz). Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: zaplecze Kaczyńskiego 03.05.11, 20:01 sakral napisał: > zaplecze intelektualne prezesa Kaczyńskiego > organizuje kongres Polska - Wielki Projekt > III Rzesza też była projektem niejakiego Adolfa Hitlera. Co z tego wyszło? Wszyscy wiemy. Brakuje tylko śpiewu: Polska, Polska über alles.(sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka 03.05.11, 09:25 W osobie premiera Donalda Tuska kraj nasz zyskal JEDYNEGO na wysokim szczeblu polityka, ktorego mozna nazwac "zachodnim". Jego jezyk, dobor slow, madrosc przemawiajaca i skromnosc - tak zachowuja sie tylko politycy na Zachodzie. Pouczanie obywateli jakimi maja byc patriotami to przezytek, niechlubna przeszlosc. Jedynie Francja (nie do konca mentalnosc demokratyczna jak np. w Skandynawii) przemawia totalitarnym, imperialistycznym jezykiem. Ale to bardziej na pokaz aby potwierdzic swa "wielkosc", ktorej juz nie ma. I dobrze. Jaroslaw Kaczynski tego wszystkiego nie wie. Zna jedynie rzady totalitarne, sowieckie, carskie albo faszystowskie. Szanuje wielkich wodzow, z pewnoscia spoglada tu takze na Hitlera. To jest bardzo niebezpieczny (bo: ograniczony intelektualnie wedlug mnie takze) czlowiek. Nie porownujmy go z premierem Tuskiem bo to wstyd dla Tuska. Nie ta sama waga ciezka. Dwa rozne swiaty. Jaroslaw nie rozumie takze na czym polega wladza premiera - dlatego uwazam, ze jest ograniczony intelektualnie, ma slabsza inteligencje niz przecietny Polak. Dlatego przerazajace jest to, ze niektorzy uwazaja go za inteligenta, ba - stratega. Powinni sie wstydzic, ze chca takich "stratego" dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 11:41 Z przyjemnoscia ogladam wywiady premiera Szwecji, Reinfeldta, mówi spokojnie i rzeczowo, poza tym jest tez sympatyczny. My mamy premiera, który jest na tym samym poziomie, i powinniśmy być z niego dumni. Odpowiedz Link Zgłoś
crusty25 Ty głupia cipo/fagasie 04.05.11, 00:11 Co mnie obchodzi oblech tusk, czy inny polityk. ze ladnie sklada zdania i potrafi cos tam powiedziec? i za to ma byc juz premierem? puknij się w głupi łeb patafianie Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Polak Polakowi Tuskiem. 03.05.11, 10:01 No, kaczyści, Premier Najjaśniejszej Polski w swoim języku miłości zrównał was z faszystami, nazistami, komunistami, maoistami i bydlakami; wszystkim tym co jest "jednym z najbardziej ponurych dziedzictw tych obłędnych ideologii XX wieku". Na kolana więc, kaczyści, przed Premierem Tuskiem, bo on bóg i wie, co mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: Polak Polakowi Tuskiem. 03.05.11, 10:16 ajakzupa kaczysto, idz sie leczyc i naucz czytac. Premier tego nie powiedzial a wlasciwie powinien, ale wtedy znizyby sie do poziomu twojego pisszamba. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Polak Polakowi Tuskiem. 03.05.11, 10:19 Jasne, pisiorku o nicku 6.smiech. Te słowa powiedział Kaczyński o Tusku i jego szlachetnych zwolennikach zawsze posługujących się językiem miłości, cytuję za Gazetą: "Dodał, że "jest rzeczą niezwykle niebezpieczną, jeśli ktoś kto aspiruje do władzy, chce tej władzy po to, aby każdemu z osobna mówić - masz być taki a nie inny". Nazwał to "jednym z najbardziej ponurych dziedzictw tych obłędnych ideologii XX wieku". Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: Polak Polakowi Tuskiem. 03.05.11, 11:02 Cytować za gazetą. Ha, ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Polak Polakowi Tuskiem. 03.05.11, 11:11 Michnik jest moim guru. Przepraszam: Guru. Dlatego z pełnym zaufaniem cytuję Gazetę. Odpowiedz Link Zgłoś
kurelski Re: Polak Polakowi Tuskiem. 03.05.11, 20:38 ajakzupa napisał: > Jasne, pisiorku o nicku 6.smiech. Te słowa powiedział Kaczyński o Tusku i jego > szlachetnych zwolennikach zawsze posługujących się językiem miłości, cytuję za > Gazetą: "Dodał, że "jest rzeczą niezwykle niebezpieczną, jeśli ktoś kto aspiruj > e do władzy, chce tej władzy po to, aby każdemu z osobna mówić - masz być taki > a nie inny". Nazwał to "jednym z najbardziej ponurych dziedzictw tych obłędnych > ideologii XX wieku". > POpier....... Polszewiku co ty bredzisz -zastanow sie Dupowaty czy Tuskowaty -oszust i klamca- moze wymyslec tylko takie Wajdujace Palikociarnie -bez Palikota. > Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Polak Polakowi Tuskiem. 03.05.11, 22:20 ajakzupa napisał: > Jasne, pisiorku o nicku 6.smiech. Te słowa powiedział Kaczyński o Tusku i jego > szlachetnych zwolennikach zawsze posługujących się językiem miłości, cytuję za > Gazetą: "Dodał, że "jest rzeczą niezwykle niebezpieczną, jeśli ktoś kto aspiruj > e do władzy, chce tej władzy po to, aby każdemu z osobna mówić - masz być taki > a nie inny". Nazwał to "jednym z najbardziej ponurych dziedzictw tych obłędnych > ideologii XX wieku". >INTELIGENTNY TUSK?-ŻARTUJESZ?-IDŻ SIĘ LECZYĆ. > Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Polak Polakowi Tuskiem. 03.05.11, 11:43 No, kaczyści, Premier Najjaśniejszej Polski w swoim języku miłości zrównał was > z faszystami, nazistami, komunistami, maoistami i bydlakami; wszystkim tym co j > est "jednym z najbardziej ponurych dziedzictw tych obłędnych ideologii XX wieku > ". > > Na kolana więc, kaczyści, przed Premierem Tuskiem, bo on bóg i wie, co mówi. To byłoby śmieszne, gdyby nie było prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Polak Polakowi Tuskiem. 03.05.11, 14:19 ajakzupa napisał: ...... No, kaczyści, Premier Najjaśniejszej Polski w swoim języku miłości zrównał was z faszystami, nazistami, komunistami, maoistami i bydlakami; wszystkim tym co jest "jednym z najbardziej ponurych dziedzictw tych obłędnych ideologii XX wieku ". Na kolana więc, kaczyści, przed Premierem Tuskiem, bo on bóg i wie, co mówi. Czyli najbardziej prawdomówny i szczery Premier od ostatnich piętnastu lat. To chciałeś powiedzieć ? Jeśli tak to zgadzam się z tobą jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Polak Polakowi Tuskiem. 03.05.11, 16:16 Powiedziałem, co powiedziałem. A to, co ty chcesz pojmować, to nie moja rzecz. Na pewno ubóstwiam język miłości Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Boją się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 03.05.11, 10:16 A w tym wszystkim najbardziej uderza podobieństwo zachowania tej "elity". Zdolnej, jak to pisał śp. Jerzy Dobrowolski, jedynie do "naprzemiennego odczuwania strachu i pogardy". Gdy sondaże uspokajają, że "pisowcy" nie mają szans do władzy wrócić, dominuje pogarda. Mohery, stare baby zawodzące pod krzyżem, oszołomy, "polityczny plankton"... Śmietnik historii, ha, ha, a my tu Europa, my - modernizacja, i młodzi, wykształceni, z większych miast - z nami! Ale i w tej pogardzie niepokój: no, coś dawno już powinni zginąć, a jeszcze nie zginęli. Uparte chamstwo... Przecież już tyle razy mówiliśmy, że już po nich, że ich nikt nie chce, że my elita, a to-to wciąż istnieje... Ale gdy sondaże drgną - spod pogardy wyłazi strach. Panika. Zabić, zniszczyć, zgnoić. Powiedział: Gabon! Słyszeliście wszyscy, obraził Gabon, oszołom jeden, faszysta przeklęty, populista, no, to teraz, panie profesorze, panie redaktorze, prawda, że już koniec z nim, prawda? Tak, tak, Polacy mają tego dość. Polacy mają dość tej żałoby, tego Smoleńska, politycznej gry trumnami, a poza tym... Powiedział, że Ślązacy to Niemcy! Obraził miliony Ślązaków, no, teraz to już po nim... A teraz - powiedział o "Biedronce", ośmieszył się, skompromitował ostatecznie, no, już go nie ma! Powiedział... nieważne, coś tam zacytował, grunt, że pani Herbertowa protestuje, obraził wielkiego poetę... tak, pani redaktor, Polacy już go mają dość, już rzygają tym Smoleńskiem, przecież wszyscy wiemy, że to pijany pilot, a Rosjanie to nasi przyjaciele, a premier to przyjaciel naszych przyjaciół, o, Polacy już mają serdecznie dość tego wszystkiego, to tylko garstka staruch pod tym krzyżem, Polacy, zdrowy trzon społeczeństwa, to odrzucają... Sami przecież nie wierzą w te codzienne zaklęcia. Klasa panująca z dnia na dzień ma z tego strachu coraz pełniej w gaciach. U Lisa w TVP czy u Żakowskiego w Tok FM, czy o Olejnej w TVN pewność siebie coraz bardziej udawana, a spod niej wyłazi coraz większa panika, bo im więcej tych zaklęć, tym perspektywy bardziej mgliste. Ja ich przecież - co ja gadam ich, ja was pamiętam z tamtych czasów. Gdybyście się nie bali, gdybyście sami wierzyli w to, co mówicie, nie byłoby tych seansów nienawiści, bo po co? Co władzy, która się czuje pewnie, przeszkadzałyby znicze czy kwiaty? Co by takowej przeszkadzało mówić prawdę, a nie bredzić, że tłum, który szczelnie wypełnił plac Zamkowy i pół Krakowskiego Przedmieścia to 6000 osób, i ośmieszać się, że w takim razie statystyczny oszołom przyniósł pod Pałac 1,67 kg zniczy (licząc ich wagę po wypaleniu) i podpisał się pod petycją o pomnik dwa i pół raza. To, co się wyrabia po obchodach rocznicy, niektórych zniesmacza. Innych oburza. Lawina obelg i oskarżeń, zbiry ze straży miejskiej ganiające ludzi kładących na ulicy tulipany... A mnie się tylko śmiać chce. Już tylko śmiać. Już się nawet nie wykłócać, nie punktować kłamstw, nie prostować krętactw, tylko wesoło jak dzieciak powtarzać do nadętych mędrków ze studia: "a wy macie pełne gacie, a wy macie pełne gacie"... I słusznie się robicie ze strachu, powiem wam. Bo przecież cała wasza pozycja, posady, pensje, prestiż, wszystko to wyłącznie z oddania tej rządzącej bandzie Rysiów, Mirów i ich przypleczników. A ta banda siedzi na narastającej kupie długów jak na tykającej bombie. A ten naród, którym tak gardzicie, niby wciąż się daje rolować w każdą stronę, ale cholera go wie, bo to po chłopsku skryte, nieufne, niby milczy i siedzi cicho, a jak mu michy zabraknie, w każdej chwili może się w mordę odwinąć. A przecież zabraknie jak nic, i jak wtedy ciemnocie wytłumaczyć, że to kryzys światowy, że rząd nic temu nie winien, że budżet napięty ("no, cham się uprze i mu daj - a skąd wezmę, jak nie ma?"). Więc tak siedzą sobie elity w studio i się przekrzykują, jak bardzo przecież wszystko jest oczywiste, a podskórnie czują, że nic (słowo na k) nie jest oczywiste, bo jak w opowiadaniu Lema, w szafie gorylium siedzi i jak z niej wyjdzie... !!! Jak wyjdzie, i jak nagle pogoni Donka z całą jego ferajną, to co z wami będzie? Słusznie się tego boicie, tak powiem, bo jest nadzieja, że tym razem Polacy już tacy głupi się nie okażą, i żadnej "grubej kreski"-bis nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vicheer Re: Boją się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 03.05.11, 10:54 a czego maja sie bac dziennikarze z polsatu, tvn, wyborczej? tam nie rzadzi pis, a ich pozycja w zaden sposob nie zalezy od wynikow wyborow. z drugiej strony dzielnie odszczekuja sie liczne telewizje regionalne opanowane przez pis, gazeta polska, rzeczpospolita - to demokracja chlopie - kapujesz cos z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
malus.irena Re: Boją się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 03.05.11, 21:20 Jesteś głupszy/głupsza niż ustawa nakazuje. Ja nie należę do tych elit a jak patrzę (nie słucham bo wymiotuje) konusa to ciarki mi po plecach przechodzą. Kaczyński prezydent (nie moja bajka) był mi raczej obojętny a teraz po występach braciszka NIENAWIDZĘ tego kartofla. Tyle osiągnął bezzębny a raczej 2 zębny kartofel. A Premier Tusk jest normalnym premierem europejskiego kraju mogącym stanąć do dyskusji z każdym szefem rządu i każdy z nim podyskutuje bo to mądry facet jest.Gdyby w Polsce było więcej polityków tej klasy a nie tylko kartofle lub grzesie to niedługo wyszlibyśmy na prostą. Niech mi jeszcze ktoś powie, że za inflację również odpowiada rząd to polecam zapoznanie się z ustawą o NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Boją się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 03.05.11, 22:32 malus.irena napisała: > Jesteś głupszy/głupsza niż ustawa nakazuje. Ja nie należę do tych elit a jak pa > trzę (nie słucham bo wymiotuje) konusa to ciarki mi po plecach przechodzą. Kacz > yński prezydent (nie moja bajka) był mi raczej obojętny a teraz po występach br > aciszka NIENAWIDZĘ tego kartofla. Tyle osiągnął bezzębny a raczej 2 zębny karto > fel. A Premier Tusk jest normalnym premierem europejskiego kraju mogącym stan > ąć do dyskusji z każdym szefem rządu i każdy z nim podyskutuje bo to mądry face > t jest.Gdyby w Polsce było więcej polityków tej klasy a nie tylko kartofle lub > grzesie to niedługo wyszlibyśmy na prostą. Niech mi jeszcze ktoś powie, że za i > nflację również odpowiada rząd to polecam zapoznanie się z ustawą o NBP. I NA KOLANACH PRZED PUTINEM. Odpowiedz Link Zgłoś
ms_marian Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka 03.05.11, 10:26 Za to ty premierze Tusk masz wspaniały patent na Polskę,prawda ??? Widać to po tym,co przez te 4 lata "narobiłeś" !!! Wsadź sobie w d.... ten swój patent na Polskę !!! My chcemy innego patentu !!! Może właśnie Pan Kaczyński taki ma ??? Próba z Twoim patentem kosztowała nas wyjątkowo dożo !!!!!!!! Jak musisz nienawidzieć Pana Kaczyńskiego !!! A głosisz politykę miłości? Jakiś ty FAŁSZYWY osobnik !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 22:41 ms_marian napisał: > Za to ty premierze Tusk masz wspaniały patent na Polskę,prawda ??? Widać to po > tym,co przez te 4 lata "narobiłeś" !!! Wsadź sobie w d.... ten swój patent na P > olskę !!! My chcemy innego patentu !!! Może właśnie Pan Kaczyński taki ma ??? P > róba z Twoim patentem kosztowała nas wyjątkowo dożo !!!!!!!! Jak musisz nienaw > idzieć Pana Kaczyńskiego !!! A głosisz politykę miłości? > Jakiś ty FAŁSZYWY osobnik !!!!!!! TUSK MA NA SUMIENIU 96 OSÓB.WSZYSTKIE AFERY ZAMIECIONE POD DYWAN,OGROMNE ZADŁUŻENIE POLSKI I PRZEDE WSZYSTKIM PODZIELENIE POLAKÓW NA MOHERÓW I TYCH DOBRYCH.ZACZEŁO SIĘ OD TEJ WASZEJ BŁĘKITNEJ DEMONSTRACJI WE WRZEŚNIU 2006R. NAZWANIE PRZECIWNIKÓW TUSKA MOHERAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
podhajce Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka 03.05.11, 10:48 Trudno z Premierem się nie zgodzić. W światowej historii mieliśmy już parę nauczyciel, niezastąpionych ojców narodu i jak to się skończyło? Odpowiedz Link Zgłoś
toki88 Premier jak zwykle u Lisa 03.05.11, 10:49 Bo tam nie zadadzą mu niewygodnych pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Premier jak zwykle u Lisa 03.05.11, 10:59 toki88 napisał: > Bo tam nie zadadzą mu niewygodnych pytań. Natomiast Kaczynskiego u Lisa nie bedzie ba tam zadaja pytania na ktore prezes nie jest w stanie odpowiedziec chyba,ze sklamie albo rzuci jakas insynuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
toki88 Re: Premier jak zwykle u Lisa 03.05.11, 18:25 A co ma piernik do wiatraka? Przecież wiadomo, że Lis sympatyzuje z PO i nie zrobi nic co mogłoby zaszkodzić tej partii. Dlatego rozmawiają o Kaczyńskim, Napieralskim i innych rzeczach, zamiast o tym, że Tusk przez 3 lata nic nie zrobił dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Premier jak zwykle u Lisa 03.05.11, 22:45 toki88 napisał: > Bo tam nie zadadzą mu niewygodnych pytań. A JESZCZE ODPOWIEDZI NA TE PYTANIA OTRZYMA NA KARTCE -BO TUSK TO INTELIGENTNY INACZEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka 03.05.11, 10:56 "Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka - Ja się nie mieszczę w tym patencie - mówił premier Donald Tusk w TVP2" No to nie jesteś pan wyjątkiem - na szczęście. Nikt o zdrowych zmysłach i choć trochę szanujący samego siebie, oraz ludzi w tym patencie się nie mieści. Mieszczenie się w nim oznacza bowiem utratę zdolności wyrabiania sobie własnych poglądów i płaszczenie się przed nędznym pokurczem. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 11:00 antropoid napisał: > > No to nie jesteś pan wyjątkiem - na szczęście. Nikt o zdrowych zmysłach i choć > trochę szanujący samego siebie, oraz ludzi w tym patencie się nie mieści. Mi > eszczenie się w nim oznacza bowiem utratę zdolności wyrabiania sobie własnych p > oglądów i płaszczenie się przed nędznym pokurczem. > > Swietnie powiedziane.Brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Premier Tusk uważa, że ma patent na europejczyka 03.05.11, 10:59 który chce podobać się wszystkim. Tak się nie da. Kaczyński z pewnością nie jest doskonały ale wie co jest ważne. Weźmy przykład z Węgrów i pogońmy tą chałastrę. Niech sobie walą w gałę, bo to im dobrze wychodzi. Prawica musi wygrać a Wy Tuskomatołki do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Premier Tusk uważa, że ma patent na europejcz 03.05.11, 11:04 grazka58 napisała: > który chce podobać się wszystkim. Tak się nie da. Kaczyński z pewnością nie jes > t doskonały ale wie co jest ważne. Tak najwazniejszy jest pomik potem kopiec i honorowe obywatelstwo dla brata we Wroclawiu. Frasyniuk ma zrezygnowac z nominacji zeby z braku laku wybrano L Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: Premier Tusk uważa, że ma patent na europejcz 03.05.11, 11:05 Wyssane z palca, albo cytat z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Premier Tusk uważa, że ma patent na europejcz 03.05.11, 11:51 grażko pogódz sie z faktem że nie jesteś inteligentna ani tak ani inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Premier Tusk uważa, że ma patent na europejcz 03.05.11, 13:03 To raczej wykluczone, by się pogodziła. Właśnie dlatego, że inteligentna nie jest ani tak, ani inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Premier Tusk uważa, że ma patent na europejcz 03.05.11, 22:49 0721x napisał: > grażko pogódz sie z faktem że nie jesteś inteligentna ani tak ani inaczej POmatole na pewno inteligencja dla ciebie to abstrakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Premier Tusk uważa, że ma patent na europejcz 03.05.11, 12:15 grazka58 napisała: > który chce podobać się wszystkim. Tak się nie da. Kaczyński z pewnością nie > jest doskonały ale wie co jest ważne. Czyli co? Bo do tej pory udowodnił, że dla niego tylko Pałac Prezydencki, URM, oraz pomniki jego rodziny gdzie się da. No i oczywiście TVP, PR, słuzby specjalne - czyli kwszystko to, o pozwoli mu pozałatwiać swoje prawdziwe i urojone (tych jest znacznie więcej) porachunki > Weźmy przykład z Węgrów i pogońmy tą chałastrę. Najlepiej weź z nich przykład i wynieś się na te Węgry, przynajmniej do momentu, aż opanujesz polską ortografię. I zabierz ze sobą swojego małego pieprzniętego "firerka", który wielką prawicą stał się dopiero po upadku PRL-u... > Niech sobie walą w gałę, bo to im dobrze wychodzi. Niektórym nawet to nie wychodzi. Za krótkie nóżki i za krótkie rączki (tak, że nawet wygrażanie nimi wygląda żałośnie). Tylko głowa duża - ale pusta. > Prawica musi wygrać... No właśnie od 2005 cały czas prawica jest u władzy. A do roboty pójdziesz - tylko wybierz tę swoją prawicę. Będziesz dymać przy stawianiu piramid nieudacznikom-megalomanom. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 ...a to jest Polska właśnie .... 03.05.11, 11:01 Dwóch debili za Tuskiem to trzeci przeciw niemu , jeśli mam już wybierać to wole Tuska ten przynajmniej wysłowić sie potrafi. Czym jednak tak naprawde różnią sie PiS z PO , wiedzą chyba debile i kretyni gotowi za nich ginąć, ginąć bo dać im tylko po karabinie i zaraz w kraju bedzie mniej gęb do wykarmienia. Czy warto którąś te frakcje popierać ??? Warto bo jeśli mam mieć za premiera Kaczyńskiego to może jakiejś IRLANDII sobie poszukam. Ale to niemal jedyny argument PiS różni sie od PO bo różnić sie MUSI. Komuś chyba pamieci nie starcza by przypomnieć sobie że to gałezie wyrosłe z jednego konaru. Czy kiedyś w tym kraju bedziemy zdani na ludzi troche wiekszego formatu , potrafiących nie tylko coś obiecać ale obietnice te spełnić??? Myśle że jeszcze długo, długo nie, tak długo jak tzw FORUMOWICZE bedą tu orgazmu doznawać od przeklinania PiS bądź PO. Tak długo jak w WYBORACH bedziemy decydować czy chcemy umrzeć na dżumę czy wolimy cholerę. Dżuma i cholera ...tylko to na razie nasi politykierzy mają nam do zaoferowania ale my wychwalamy jednych(jakby było za co) i gnoimy drugich , współczuje wam. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Re: ...a to jest Polska właśnie .... 03.05.11, 11:04 No cóż, SLD wyrosło z zupełnie innego konaru. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: ...a to jest Polska właśnie .... 03.05.11, 11:16 grazka, wez cos na wstrzymanie i nie rozlewaj tu tego swojego pissamba. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: ...a to jest Polska właśnie .... 03.05.11, 20:26 grazka58 napisała: > No cóż, SLD wyrosło z zupełnie innego konaru. No cóż, twój tatuś użył konara w nieodpowiednim momencie. Wyszła grazka. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: ...a to jest Polska właśnie .... 03.05.11, 11:10 pelikan1969 napisał: > Dwóch debili za Tuskiem to trzeci przeciw niemu , jeśli mam już wybierać to wo > le Tuska ten przynajmniej wysłowić sie potrafi. Prawie w kazdym kraju na calym swiecie w wyborca ma ten sam dylemat. Glosuje sie na tego kandydata ktory daje jakas nadzieje na normalnosc i zeby innemu,ktory nie ma pojecia o rzadzeniu zagrodzic droge do wladzy bo zrujnuje panstwo. Tak tez jest teraz w Polsce. Tak samo jest w Kanadzie gdzie mieszkam i wczoraj glosowalem w wyborach federalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pelikan1969 Re: sam16 03.05.11, 12:36 Czy mówi Ci coś skrót "POPiS"? Kiedy nie było jeszcze wiadomo kto te wybory wygra(w 2005) obie strony słały zapewnienia że razem będą rządzić ,wtedy Kaczyńskiemu to czy co innego w PO nie przeszkadzało lecz kiedy on je wygrał(wybory) pomyślał "właściwie to skoro wygrałem to po co sie władzą dzielić?). Czy myślisz że gdyby wygrało PO postąpiłoby inaczej??? > Tak tez jest teraz w Polsce. Tak samo jest w Kanadzie gdzie mieszkam i wczoraj > glosowalem w wyborach federalnych. W Kanadzie taaak?? no to musisz być w dziedzinie polskiej demokracji "ekspertem" skoro mierzysz ilość możliwych wyborów zamiast ocenić ich ewentualną jakość dla rządzonych. Ale można Ci to jeszcze wybaczyć gdybyś przyznał że głosując w Kanadzie masz troche wieksze przekonanie do człowieka przy którym zakreślasz krzyzyk , nie przychodzi Ci do głowy że oto ten polityk w poniedziałek był w ZChN we wtorek w Samoobronie dziś to jest w środę jest jeszcze gdzie indziej , natomiast by w piątek zaliczyć piątą partię to trzeba by ją wcześniej "wybudować". Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: sam16 03.05.11, 15:20 pelikan1969 napisał: Czy myśl > isz że gdyby wygrało PO postąpiłoby inaczej??? Nie jestem ekspertem ani tymbardziej jasnowidzem.Wiec nie wiem jak postapiloby PO w razie wygranej.Oczywiscie gdyby wygrali wiekszoscia i nie potrzebowali koalicjanta nie szukali by go na sile. Natomiast to co zrobil PiS ze swoimi przystawkami zrobilby to samo z PO gdyby byli w koalicji.Kaczynski przeciez sie przyznal ze kiedy wizial Samoobrone do koalicji zaczal szpiegowac Leppera. Jak sie potem okazalo nawet szpiegow nie trzeba bylo bo zamiast dowodow PiS falszowal dokunety zeby zrobic afere gruntowa na ktorej sam stracil wladze. Stad wzielo sie powiedzenie;Kogo PiS dotyka ten znika. > > Tak tez jest teraz w Polsce. Tak samo jest w Kanadzie gdzie mieszkam i wc > zoraj > > glosowalem w wyborach federalnych. > W Kanadzie taaak?? no to musisz być w dziedzinie polskiej demokracji "eksper > tem" skoro mierzysz ilość możliwych wyborów zamiast ocenić ich ewentualną jako > ść dla rządzonych. > Wbrew pozorom wcale nie ma takiego latwego wyboru. Licza sie praktycznie trzy partie ;konserwatywna,liberalna i nowi demokraci.Jest jeszcze partia Quebecu ale oni raczej maja znaczenie tylko w swojej francuskojezycznej prowincji. Obecnie rzadza konserwatysci na ktorych nie glosuje.Glosowalem na liberalow bo bardziej mi odpowiada ich lider Ignatiew.Nie znam jeszcze wynikow bo pewnie beda ogloszone dzis wieczorem a teraz jest wczesnie rano. Nie spodziewam sie po wyborach ogromnych zmian nawet jesli wygaja liberalowie. Politycy to taka kasta ze niczym sie nie roznia w dzialaniu. Kiedy przyjechalem do Kanady jeszcze z PRL bylem zaskoczony ze kanadyjscy politycy mowia tak samo jakby byli w PZPR. Glosowalem na liebralow bo Ignatiew to czlowiek wyskztalcony profesor o szerokich horyzatach ale czy sie sprawdzi jako premier to wielka niewiadoma. Obecny premier wg.mnie to takie cieple kluchy dlatego wolabym zeby mnie reprezentowal ktos kto jest mi blizszy ideowo i intelektualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sargawska Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka 03.05.11, 11:14 Ja mysle,ze PREMIER TUSK powinien dalej nas prowadzic.Idee ORWELLA sa mu obce w przeciwienstwie do Prezesa Kaczynskiego.Watpliwosci moje budzi jedynie "aparat" sledczy Kaczynskiego.Pokazali juz co potrafia.Nie wyszlo.Nawet Lech Kaczynski wielkim Polakiem byl,wedlug Nich.Niestety oprocz kompleksow nie nauczyla Mamusia OGLADY. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka 03.05.11, 11:53 Co najgorsze,to to,że ten patent może wprowadzić w życie. Tak się dzieje,ponieważ konstytucja pozwala manipulować ordynacją wyborczą. Po zdobyciu władzy premier-prezes dopasuje ordynację tak,że już nikt mu nie zagrozi. Jest już ostatni dzwonek by uchwalić wybory do sejmu z okręgów jednomandatowych. Niech Grzesiek i Waldek zastanowią się nad tym. Po wyborach będzie posprzątane. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Re: Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Pol 03.05.11, 11:55 Najbardziej oczywista forma faszyzmu - lub, jesli kto chce, bolszewizmu - w programie PiSujest idea niezaleznego od rzadu i parlamentu osrodka wladzy. Taki osrodek to powrot do Biura Politycznego (lub KC), oczywiscie z JK, Jackiem Kurskim i Ziobra na czele Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Oj Tusku, jakiś ty zarozumiały. 03.05.11, 12:28 I tak samo jak Kaczyński odmawiasz prawa do własnego zdania inaczej myślącym. I to leży u podstawy niechęci do SLD, jedynej, cywilizowanej partii, której zależy na rozwoju Polski i polskiego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Oj Tusku, jakiś ty zarozumiały. 03.05.11, 12:35 alakyr napisał: > I to leży u podstawy niechęci do SLD, jedynej, cywilizowanej partii, której zal > eży na rozwoju Polski i polskiego społeczeństwa. Tak jak mowil Tusk kazdej partii i kazdemu liderowi zalezy na tym aby Polska byla dobrym zasobnym miejscem do zycia. Trzeba tylko jeszcze przekonac o tym wyborcow. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Oj Tusku, jakiś ty zarozumiały. 03.05.11, 20:18 A biorąc pod uwagę jego "osiągnięcia" przeciętny wyborca głęboko zastanowi się nad szczerością deklaracji tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Oj Tusku, jakiś ty zarozumiały. 03.05.11, 14:57 alakyr napisał: ...... I to leży u podstawy niechęci do SLD, jedynej, cywilizowanej partii, której zależy na rozwoju Polski i polskiego społeczeństwa. No nie rozśmieszaj mnie bo mam zajady !! Nazywasz te popłucyny po nieboszczce PRPR "jedyną cywilizowaną partią" ? ! Ten Związek Zawodowy Byłych Aparatczyków" ma na celu rozwój Polski ? Przecież volty które wyczyniali jej czołowi działacze przekształcasjąc się z wysokich funkconariuszy antypolskiego i antydemokratycznego reżimu w "szczerych demokratów" mogą przyprawić o zawrót głowy. Przy nich to nawet metamofozy kaczyńskiego to pikuś. Np. były I Sekretarz KW PZPR z okręgu łódzkiego - piewca "nierozerwalnego sojuszu ze Związkiem Radzieckim " - nagle staje się orędownikiem Unii Europejskiej ! Podobnie inny sekretarz - Oleksy, z upodobaniem "biesiadujący" z Ałganowem czy wysoki urzędnik tamtego reżimu - niejaki Kwaśniewski, drobny krętacz i oszuścik przekształcający się nagle w "światowego męża stanu" oraz Joli. Ta dzisiejsza "nowoczesna" partia składająca się z dawnych aparatczyków lub ich dzieci (Głupawy Grześ jest synem tępawego etatowego pracownika KW PZPR w Szczecinie jest formacją gotową w każdej chwili oddać się w opiekę każdemu kto zapewni im w miarę dostatnie życie - za cenę każdego ustępstwa i każdej nikczemności. Oni nawet nie mają wiele wspólnego z przedwojenną KPP czy PSS - bo tamci, choć szli złą drogą i wykazywali się dziecinną wręcz naiwnością - to w większości wypadków wierzyli w te swoje utopijne idee - za co niejednokrotnie płacili wysoką cenę - utraty wolności a nawet życia. Dzisiejsi działacze tzw. lewicy to po prostu grupa starych i młodszych cyników którzy w ten sposób próbują ustawić się w życiu*. * To ostatnie stwierdzenie dotyczy niestety każdej partii, ale w przypadku SLD jest to bez wątpienia cecha dominująca Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr Re: Erte, z Tobą dyskusja jest trudna. 03.05.11, 20:15 Albowiem najpierw włączasz nienawiść, zapiekłość, podziemne oceny historii a potem ewentualnie rozum i trzeźwe spojrzenie na teraźniejszość i przyszłość. Typowa postawa negacji bez merytorycznego spojrzenia. Kto wg. Ciebie może coś pożytecznego dla Polski zrobić? Brunatny PiS? Platforma dla której Ty i ja jesteśmy tyle warci ile płacimy podatków i nic od państwa nie chcemy? PSL pilnujący swojego rolniczego ogródka /no może z wyjątkiem Fedak/? No kto? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Erte, z Tobą dyskusja jest trudna. 03.05.11, 22:42 alakyr napisał: ... Albowiem najpierw włączasz nienawiść, zapiekłość, podziemne oceny historii a potem ewentualnie rozum i trzeźwe spojrzenie na teraźniejszość i przyszłość. Mylisz się kolego - nie włączam "podziemnej nienawiści" czy jak to tam byłeś uprzejmy nazwać - ale pamięć i myślenie. A ta pamięć pozwala mi sobie przypomnieć kim byli ludzie tworzący PZPR w latach '70. i '80. - konformiści, karierowicze, posiadający poglądy "na zamówienie" - aby się zalapać, aby ten przyśpieszony przydział na mieszkanie, talon na malucha, upragnione stanowisko brygadzisty, mistrza, kierownika, dyrektora, ministra....Natomiat myślenie pomaga mi dojść do wniosku że o ile w młodości niektórzy ludzie kierują się jakimiś ideami - to później już raczej zależy im na tym aby stanowisko, stabilizacja, konto itp. Nie ma w tym nic złego, ale też nikt mi nie wmówi że młody cynik i karierowicz z wiekiem stanie się ideowcem. Takich zwierząt nie ma. Po grudniu roku '70 do PZPR zapisywał się albo karierowicz albo kompletny dureń - bo po tej dacie każdy myślący i choć trochę przyzwoity człowiek tego nie zrobił. I stąd mój stosunek do dzisiejszych 60. latków i nieco młodszych byłych działaczy PZPR - takich jak Miller, Oleksy, Kwaśniewski czy Czarzasty - cynicznych, wyrachowanych wyjadaczy popierającyh entuzjastycznie Głupawego Grzesia i jego równie nicniewartych kolesi takich jak Kalita czy inna Błochowiak. I daję słowo żę o wiele większy szacunek mam do przedwojennych działaczy KPP czy PPS - naiwnych, często głęboko wierzących w swoje utopijne ideee; i którzy niejednokrotnie zapłacili wysoką cenę za swoje przekonania (choćby polscy komuniści zgładzeni przez Stalina w latach) 30. - niż do tego dzisiejszego szmaciarstwa nazywającego się "lewicą". Odpowiedz Link Zgłoś
niekiedy6744 sakral jest współczesną formą idioty 03.05.11, 13:21 zgłoś się pod 112 psychotrop Odpowiedz Link Zgłoś
paw73 Bracia Tusk i Kaczyński. Koalicjanci PO i PiS 03.05.11, 13:38 Premier Tusk, Prezydent Komorowski wraz koalicjantami PiS i PSL , stworzyli państwo wyznaniowe! Polscy przywódcy biegają z mszy na mszę zamiast wyciągać kraj z kryzysu. PO czy PiS jedna rodzina ,która tworzy koalicje polskiego zadłużenia w ekspresowym tempie, kołtuństwa i pozbawiani szans rodaków. Gdzie obiecywana przez rząd PO PSL ustawa o zapłodnieniu in vitro, kler nie pozwoli i Tusk się przeraził ustawa do kosza jak z wieloma innymi. Przyszła koalicja PO z PiS to dopiero tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
lzeelitytozwyklebydlonieelity [...] 03.05.11, 13:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 Premier: Kaczyński uważa, że ma patent na Polaka 03.05.11, 16:52 Ten wasz Premier Donald Tusk jest dlanie za bardzo mienkim Premierem dlatego ten maly< Kaczynski opowiada o tym Premierze i jego Ministrach nic tylko pierdoly w inym Kraju taki balwan dawno by z tej jego Parti zostal przez ich czonkow wykluczony , przeciez ten PiS jest nie jego wlasnoscia tego kaczynskiego ,lub jest temu dane na wlasnosc to jest co inego Odpowiedz Link Zgłoś
jarekzbydgoszczy kolejny durny programkiespkiego dziennikarza 03.05.11, 17:38 Po raz kolejny Lis pokazał jak nie należy robić programów, rozmowa wręcz na kolanach. Tusk pokazał, że odpłynął. On nie rozumie problemów, którymi żyją Polacy. Ale cóż gawiedzi podobał się jak w głupi sposób atakował PiS i SLD. Nie zagłosuje już na tą kretyńską partię Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: I kolejny durny komentarz bydgoskiego jarusia. 03.05.11, 20:35 Imię to samo zapewne nieprzypadkowo - oszołomstwo i oderwanie od rzeczywistości to samo co u "płezesa"... Odpowiedz Link Zgłoś