Dodaj do ulubionych

Cena kibolstwa

05.05.11, 07:47
Inymi słowy koszty to jeden milion złotych a na koszt sie składa w 99% zabezpieczenie Policji.
Po co wiec było zabezpieczać ? Wtedy zaoszczedzonoby milion zlotych a zniszczenia spowodowane przez bydło to kropla w morzu kosztów.
Obserwuj wątek
    • stach22 Re: Cena kibolstwa 05.05.11, 07:57
      pelikan1969 napisał:

> Inymi słowy koszty to jeden milion złotych a na koszt sie składa w 99% zabezpie
      > czenie Policji.
      > Po co wiec było zabezpieczać ? Wtedy zaoszczedzonoby milion zlotych a zniszczen
      > ia spowodowane przez bydło to kropla w morzu kosztów.

tyle kosztuje głupie prawo! może ktoś zmałpuje prawo angielskie? ale nie my musimy sami wynaleźć proch ;) a że "naukowców" mamy jakich mamy to jest jak jest ;P
      • lluscinia71 Przypowieść o medialnym pracowniku 05.05.11, 08:39
        Przypowieść o medialnym pracowniku
        Pewien pracownik miał załatać dziurę w tamie, przez którą przeciekała woda. Było to ważne zadanie, dziura bowiem wciąż się poszerzała a wyciek groził przerwaniem tamy i zalaniem miasta. Nasz pracownik wiedział, że jest to zadanie trudne, więc unikał tej pracy. Żeby jednak nie uznali go za nieroba, zaczął łapać pijaczków sikających do wód zbiornika. Złapanie pijaka to proste zadanie, a przy okazji mógł w błysku fleszy ogłosić sukces w walce z przestępcami zanieczyszczającymi wodę pitną.
        Jak zakończyła się ta historia?
        Jak zakończą się rządy PO?
        Nie martwcie się, jest jeszcze tyle mało istotnych spraw, które można spektakularnie w błysku fleszy odtrąbić jako kolejny sukces.
        • konuspremier Re: Przypowieść o medialnym pracowniku 05.05.11, 09:23
          lluscinia71 napisał:

> Przypowieść o medialnym pracowniku
          > Pewien pracownik miał załatać dziurę w tamie, przez którą przeciekała woda. Był
          > o to ważne zadanie, dziura bowiem wciąż się poszerzała a wyciek groził przer
          > waniem tamy i zalaniem miasta
          . Nasz pracownik wiedział, że jest to zadan
          > ie trudne
          , więc unikał tej pracy. Żeby jednak nie uznali go za ni
          > eroba
          , zaczął łapać pijaczków sikających do wód zbiornika. Złapanie pijaka
          > to proste zadanie, a przy okazji mógł [b]w błysku fleszy ogłosić sukces[
          > /b] w walce z przestępcami zanieczyszczającymi wodę pitną.
          > Jak zakończyła się ta historia?
          > Jak zakończą się rządy PO?
          > Nie martwcie się, jest jeszcze tyle mało istotnych spraw, które można spekta
          > kularnie w błysku fleszy odtrąbić jako kolejny sukces
          .

,.................,.......................,...............
          Za rządów PiS takie rozróby nie miały, nie będą miały miejsca i nigdy nie będą .
          PiS brzydzi się otrąbiania jakiegokolwiek sukcesu w blasku fleszy.
          PiS od razu zamykał a później po cichu wypuszczał.
          • lluscinia71 Re: Przypowieść o medialnym pracowniku 05.05.11, 09:32
            Zapomniałeś o czymś ważnym to nie PiS rządzi!
            Rządzi teraz banda LENI, którym najpierw przeszkadzał prezydent, który wszystko blokował, a gdy mają SWOJEGO PREZYDENTA (od żyrandola i bredzenia), to zajmują się wszystkim (dopalacze, Smoleńsk, kibice) tylko nie sprawami naprawdę WAŻNYMI:
            - DZIURĄ BUDŻETOWĄ
            - przerostem urzędników - kolesi poobsadzanych na pierdzistołkach
            - budową autostrad i infrastruktury
            - umierającą służbą zdrowia
            • ggg-gazeta Re: Przypowieść o medialnym pracowniku 05.05.11, 09:40
              hahaha, ale PiS rzadzil i robil dokladnie to samo co ci obecni i poprzednicy jezeli sie tyczy tych punktow co wymieniles/as .... wiec skad ten jad na PO, idz do polityki a gwarantuje Ci ze bedziesz robila/il to samo, bo wiesz jak pieknie sie zyje jak ktos na Ciebie pracuje (spoleczenstwo) i jeszcze Ci sie klaniaja za to w pas:)
              • lluscinia71 Re: Przypowieść o medialnym pracowniku 05.05.11, 09:57
                G... mnie obchodzi co robił PiS.
                Od 4 lat rządzi PO, od roku ma swojego prezydenta, a ja ciągle słyszę PiS to, PiS tamto...
                G... mnie obchodzi PiS!
                Co zrobił TUSK, dajcie mi DOKONANIA RZĄDU!
                LEŃ ŚMIERDZĄCY zajmuje się DOPALACZAMI, walczy (o dziwo!) z PiS, teraz znalazł sobie KIBICÓW. A to co ważne:
                - Dziura budżetowa
                - autostrady i infrastruktura
                - służba zdrowia
                - kolesie do rozgonienia pasący się na urzędniczych stołkach
                LEŻY i KWICZY
                • pogromca_mrowek Kluby muszą płaćić PEŁNĄ STAWKĘ za obstawę 05.05.11, 11:21
                  ...meczu i dodatkowo 200-1000% wartości szkód wyrządzonych przez kibiców. Oczywiście moga dochodzić tych pieniedzy pózniej od kibiców. Tylko wtedy kluby POWAŻNIE zajmą sie zakazami stadionowymi, sprzedażą biletów, monitoringiem, wynajęciem adekwatnej ochrony.
                  Póki co kluby NIE MAJĄ ZADNEGO interesu w ograniczaniu ilości bandytów na stadionach.
                  Druga sprawa to wysokie kary grzywny dla pseudokibiców, w wysokości 200-5000% wyrzadzonych szkód jednak nie mniej niż 5000zł (np za wtargnięcie na płytę boiska), i oczywiście BEZ możliwości ZAMIANY na areszt - do odpracowania w kamieniołomach, przy odśnieżaniu itp.
          • korada-1928 Re: Przypowieść o medialnym pracowniku 05.05.11, 10:43
            konuspremier napisala :> za rzadow pis takie rozroby nie mialy miejsca itd....
            do tego mozna dodac : ale daje przyklad jak skakac przez barierki przed palacem prezydenckim za swoim Guru " ( wyczytane w gazecie Die Welt )
            • lluscinia71 Re: Przypowieść o medialnym pracowniku 05.05.11, 10:56
              G... mnie obchodzi co było za PiSu.
              Od 4 lat mamy rządy PO i co koleś zrobił?
              - Zwalczył Dopalacze
              - walczy z ... PiS - jakby to PiS rządził
              - rozdmuchał biurokrację
              - zwiększył podatki
              - zwiększył dziurę budżetową
              - zabrał się za rozkradanie naszych emerytur na OFE
              - zaczął inwigilować społeczeństwo - liczba POdsłuchów w POlsce wzrosła o 20 tys wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,3216546.html
        • 5m00tny Re: Przypowieść o medialnym pracowniku 05.05.11, 09:44
          Po co policja wtrąca się w zadymy??? Niech się kmioty pozabijają i będzie spokój
          • lluscinia71 Może się POchwalicie wynikami sondażu? 05.05.11, 10:58
            Jakoś Gazeta nie chwali się wynikami SWOJEGO SONDAŻU:
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9539452,Tusk__Policja_zdecyduje__czy_mecz_obejrza_kibice.html
            Nowe zmiany pomogą zwalczyć chuligaństwo na stadionach?
            Nie, to tylko PR rządu (857) 49%
            To zależy, czy będę przestrzegane (611) 35%
            Tak, to szansa na normalne mecze (293) 17%

Ludzie wyczuli pismo nosem? Bierz się LENIU DO ROBOTY
          • zbyszek.bejach Re: Przypowieść o medialnym pracowniku 05.05.11, 13:12
            1000% racji. Popieram
          • zbyszek.bejach Re: Przypowieść o medialnym pracowniku 05.05.11, 13:12
            1000% racji. Popieram
      • punter Re: Cena kibolstwa 05.05.11, 08:41
        stach22 napisał:

> tyle kosztuje głupie prawo! może ktoś zmałpuje prawo angielskie? ale nie my mus
        > imy sami wynaleźć proch ;)

PS. musiałbyś jeszcze zmałpować angielskie sądy i policję. Pamiętaj, ze w UK kilka lat temu polski emigrant za gwałt i pobicie ze skutkiem śmiertelnym dostał podwóje dożywocie po tygodniu procesu. U nas dostalby 5 w zawiasach na 3, o ile rozprawa wogóle do tej pory by się rozpoczęła. Nie mówiąc już o tym, że "szturchnięcie" gliny na wyspach może się szkończyć pewnie kilkuletnią odsiadką, a u nas nawet nie usiłuję się kiboli po meczu złapać (bo i po co sobie problem robić)
    • punter Cena kibolstwa 05.05.11, 08:36
      Dlaczego media uparcie kiboli nazywają kibicami a szefów gangów kibolskich ich liderami ? Czy o mafii pruszkowskiej ktoś pisał "biznesmeni" a Pershinga tytułowano "liderem przedsiębiorczości" ???

To są chuliani, stadionowi bandyci, kibole a żadni kibice ! Kibicować to można na turnieju szachowym albo meczu tenisa. Na piłkę idzie się po to, żeby założyć kominiarkę i ponapierd... się z psami.

• lluscinia71 Nie wymyślaj tematu zastępczego - TUSKU do roboty 05.05.11, 08:44
        Nie wymyślaj TUSKU tematu zastępczego - tylko bierz się do roboty:
        - DZIURA BUDŻETOWA czeka
        - Stado KOLESI na urzędniczych stołkach pasących się naszymi podatkami czeka
        - autostrady czekają
        - służba zdrowia zdycha
        A TY ŚMIERDZĄCY LENIU znalazłeś sobie KILBOLI do bicia.

Dopalacze i Smoleńsk już nie wystarczą?
        • neticus Re: Nie wymyślaj tematu zastępczego - TUSKU do ro 05.05.11, 09:11
          Przestań bredzić pajacu !
          • lluscinia71 Nie wymyślaj tematu zastępczego - TUSKU do roboty 05.05.11, 09:25
            Uważasz, że temat KIBICE czy DOPALACZE jest ważniejszy od:
            - DZIURY BUDŻETOWEJ?
            - braku INFRASTRUKTURY - dróg i autostrad
            - przerostu KOLESI zatrudnionych na urzędniczych stanowiskach przeżerających nasze podatki
            - kradzieży naszych przyszłych emerytur, żeby teraz wykarmić swoich KOLESI nierobów?

Sam pajacujesz i się ośmieszasz.
            Może powiesz mi, że potrafisz zbadać efekty takiej akcji: www.mos.gov.pl/artykul/7_12874.html , której celem było: "...podniesienie świadomości społecznej na temat różnorodności biologicznej..." a, na którą poszły miliony. Nie można zbadać efektów? Tym lepiej, nikt nie sprawdzi, że cała akcja służyła li tylko nabiciu kabzy SWOIM KOLESIOM.
        • nowotkomarceli4 O przepraszam, Śmoleńsk to domena PiS-u. 05.05.11, 09:49
          I tak przy okazji .... nie kibicuję żadnej z tych partii, ale obiektywizm jest wskazany.
          Dlatego:
          dziura budżetowa - nikt nigdy w Polsce nie wziął się uczciwie za ten temat - no może z wyjątkiem Bauca, który kiedyś postraszył i stworzył projekt dokładnie takiego budżetu, jaki chcieli politycy.
          stado kolesi ciągnie się za każdą partią. Gdybyś miał chociaż troszeczkę rozeznania, to wiedziłbyś, że tak działają w Polsce wszystkie partie od lewa do prawa.
          Autostrady - to jest chyba jedyny rząd, który zaczął te autostrady budować.
          Służba zdrowia - nie wiem, nie znam tematu, ale nie przypominam sobie w moim 40letnim życiu, aby kiedykolwiek było lepiej.
          Kibole - też nikt tego tematu nie rozwiązał do tej pory, a zasługuje on na poważne potraktowanie.
          Dopalacze - a co złego w zwalczeniu tego szajsu???
          • lluscinia71 G... prawda - Smoleńsk to PR Tuskolandi 05.05.11, 10:04
            "O przepraszam, Śmoleńsk to domena PiS-u."
            Gdybyś myślał i umiał czytać ze zrozumieniem, to byś zauważył gdzie najwięcej artykułów o smoleńsku: w "ORGANACH MEDIALNYCH" TUSKA: GW i TVN.
            POrównaj sobie ilość artykułów w GW dotyczących "DOKONAŃ RZĄDU" i HISTERII SMOLEŃSKIEJ" - jaka opanowała te LEWICOWE MEDIA. POtem POmyśl, ale już samodzielnie...i wyciągnij wnioski.
            Swego na stronie tejże gazety opublikowano link do dodatku filtrującego SMOLEŃSK z serwisu. Po instalacji i wejściu na stronę GW sekcja WIADOMOŚCI była PUSTA.

I co uważasz, że jak nikt nigdy (też g.. prawda) się nie zajął tymi tematami to TUSK ze swoimi kolesiami może leżeć do góry wentylem i WALCZYĆ Z WIATRAKAMI?
            • nowotkomarceli4 Re: G... prawda - Smoleńsk to PR Tuskolandi 05.05.11, 11:11
              1. Jak pisałem wyżej, nie kibicuję żadnej z dwóch słusznych partii, więc proszę o "kapkę" obiektywizmu.
              2. Nie wiem gdzie jest najwięcej artykułów, nie sprawdzałem. Ale własnie odpaliłem sobie główną stronę Naszego Dziennika, Gazety oraz Niezależni.pl. I co widzę??? Na Gazecie ani słowa o Smoleńsku, natomiast w dwóch pozostałych przeze mnie wymienionych znalazłem aż trzy artykuły o katastrofie rządowego Tupolewa. Więc.....???? Co o tym myślisz??? Wg mnie to są media sprzyjające PiS-owi. Więc mam podstawy twierdzić, że Smoleńsk to domena PiS-u.
              3. Ja wcale "tak nie uważam", ja operuję faktami. A to różnica. Dlatego aby było sprawiedliwie, Twoje oskarżenia należy kierować jeszcze pod adresem takich polityków jak: Jarosław Kaczyński, Marek Belka, Leszek Miller, Kazimierz Marcinkiewicz, Jerzy Buzek, Waldemar Pawlak, Józef Oleksy i wielu, wielu innych.

Pozdrawiam. Spuść z tonu, bo ci żyłka pierdząca pęknie.
      • mietowe_loczki Dlaczego kłamiesz? 05.05.11, 09:10
        punter napisał:

> Dlaczego media uparcie kiboli nazywają kibicami a szefów gangów kibolskich ich
        > liderami ?

Dlaczego uparcie twierdzisz, że media uparcie nazywają kiboli kibicami? Zła wola, czy nie czytasz artykułów, pod którymi wpisujesz komentarze?
    • chichocik Tyle kasy na zabezpieczenie meczu przez Policję... 05.05.11, 08:39
      ...a wystarczyło wydać parę(-naście) tysięcy na ostrą amunicję...
      • punter Re: Tyle kasy na zabezpieczenie meczu przez Polic 05.05.11, 08:51
        PS2.

Coś śmiesznego na koniec. Mecz zabezpieczały dwa policyjne śmigłowce :))))
        Jak widać kontrolowanie kiboli ze śmigłowca jest mało skuteczne, więc proponuję policyjnym geniuszom wynajęcie na następny raz od amerykańców cuda pod nazwą AC-130 Spooky :)))))
        Może to pomogłoby ostudzić :)))) i rozwiązać raz na zawsze problem "Litara", "Starucha" i spółki.
    • syn.ksiedza.proboszcza Re: Cena kibolstwa 05.05.11, 08:46
      Nie rozumiem tego modelu biznesowego. Koszty ponoszą podatnicy, zyski inkasuje jakaś szemrana grupka emerytów.
      • szeregowy_agent Re: Cena kibolstwa 05.05.11, 10:14
        I o to chodzi!
      • buk_humor_dziczyzna Re: Cena kibolstwa 05.05.11, 10:36
        syn.ksiedza.proboszcza napisał:

> Nie rozumiem tego modelu biznesowego. Koszty ponoszą podatnicy, zyski inkasuje
        > jakaś szemrana grupka emerytów

Co tu rozumieć, po prostu chodzi o kasę. Kto inny zgarnia zyski a kto inny (w tym przypadku głupi podatnik) utrzymuje cały ten sportowy cyrk i najwyzszy czas to zmienić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dlaczego z własnych podatków utrzymujemy sportowców. Nie rozumiem dlaczego młodzi, zdrowi ludzie są utrzymywani przez podatników. Nie wiem jak im nie wstyd. W końcu sport to taka sama działalność gospodarcza jak inna i powinna być samowystarczalna. Powiedziałabym więcej to działalność bardzo dochodowa.
        Dlaczego policja pilnuje bezpieczeństwa na stadionach za darmo tzn. za darmo dla branży sportowej bo przecież nie dla podatników
        A my durni Polaczkowie budujemy stadiony na EURO dla naszych milusińskich piłkarzy, fundujemy im lekarzy, najlepsze hotele, wyżywienie a oni udają, że coś robią. Biorą kupę kasy i żyją jak pączki w maśle.
        My wybudowaliśmy stadiony na EURO a bilety sprzedaje i na nich nieźle zarabia UEFA. To jest dopiero przewał. Ale zdaje się nikomu to nie przeszkadza. Skoro tak od zawsze było to tak musi być. I durny naród zamiast pomyśleć merda ogonkiem ze szczęścia, że utrzymuje kolejnych młodych, zdrowych pasożytów
    • gajane4 Cena kibolstwa 05.05.11, 08:50
      Cała sprawa kompromituje "polityków". Negocjowanie z bandytami ? Jeszcze trochę a będą negocjować wysokość kar z mordercami !
      • pelny_luzak Re: Cena kibolstwa 05.05.11, 09:22
        Fakt. Negocjowanie z bandytami to nie sprawa piolityków. Zostali powołani do ustanawiania i poszanowania prawa i na tym powinni sie skupić.
    • geary Cena kibolstwa 05.05.11, 08:51
      Ja tylko jedno zdanie: tego miesniaka ze zdjecia to tylko odstrzelic!!!
      • szeregowy_agent Re: Cena kibolstwa 05.05.11, 10:17
        Staruch na prezydenta! A przynajmniej na lidera partii KiboleRP - wybory się zbliżają!
        Zakupy przez Internet
    • quinc Mieszkanko na Młyńskiej 05.05.11, 08:58
      Dzięki energicznym działaniom policji już niedługo żaden urzędnik ze strachu przed pierdlem nie zgodzi się na organizację meczu na swoim terenie. Co za ulga i radość i jakie oszczędności.
      A swoją drogą panie Grobelny, może póki ma pan takie możliwości, zatroszczy się pan o warunki bytowe lokatorów na Młyńskiej. Zgodnie z hasłem z Teatru Wielkiego "Naród Sobie". Co panie Grobelny?
    • paw73 Poręczali posłowie PO za bandytów teraz niszczą 05.05.11, 09:06
      Bandyci z zakazem stadionowym mieli poręczenia posłów partii rzadziej z Warszawy min. Kidawy Błońskiej , Halickiego innych.
      Posłowie PO załatwiwszy doping na Legii, w zamian za wpuszczeni bandziorów z zakazem stadionowym.
      PO popiera zadymy stadionowe, bandyci niszczących stadiony , handlując narkotykami to ich 100%elektorat i liczy na wsparcie tych zbójów w wyborach.
      • pelny_luzak Re: Poręczali posłowie PO za bandytów teraz nisz 05.05.11, 09:15
        Płaci ci ktoś za pomówienia czy sam wymyślasz?
        • paw73 Re: prawda nie pomówienia PO poręcza za bandytów 05.05.11, 09:36
          tvn24 Justyna Pochanke rozmowa z wiceministrem MSWiA Rapackim, przypominając o tym ze Kidawa Błońska i Halicki i inni warszawscy posłowie PO poręczali za bandytów za zakazem stadionowym, aby mogli wrócić na stadion.
    • flugufrelsarinn zjadłbym kaszankę na cebuli 05.05.11, 09:09
    • czaromir Patrzyłem wczoraj na kibiców Man Utd 05.05.11, 09:12
      Aż miło było papatrzyć. Normalni ludzie, w różnym wieku, różnej płci, normalnie ubrani, uśmiechnięci, itd. Widowisko dla klasy średniej.

Patrzyłem na "kibiców" przybyłych na mecz Lech - Legia.

Stado osiłków w dresach, okutanych szalikami, w których można ukryć twarz o ile nie ma się w kieszeni specjalnej kominiarki. Twarze nie skarzone żadną wyższą myślą. Agresja i poczucie siły w tłumie. Po prostu plebs i ludzki prymityw.

Ale zarówno taki pan Kręcina, jak i taki "piłkarz" Legii - pan Wawrzyniak, nie widzą żadnego problemu.......

Żyjemy w jakiejś posocjalistycznej, chorej rzeczywistości. Skoro sami główni organizatorzy, a także aktorzy zawodów piłki nożnej w Polsce akceptują taką rzeczywistość, to nie mamy w ogóle o czym mówić.

Smutek i wstyd.
      • pelny_luzak Re: Patrzyłem wczoraj na kibiców Man Utd 05.05.11, 09:20
        Może powinniśmy ograniczyc piłkę nożną do szkolnych boisk, skoro jako dorośli nie potrafimy kulturalnie bawić i cieszyć się tym sportem? Wracamy na drzewa wbrew prawom ewolucji?
      • mleczar Re: Patrzyłem wczoraj na kibiców Man Utd 05.05.11, 10:17
        Ale mózg masz czy tylko miejsce na mózg? Porównujesz mecz wyjazdowy do meczy na własnym boisku. Zacznij myśleć samodzielnie, bo jak na razie to myśli za Ciebie GW.
        Z Legii na wyjeździe było bardzo dużo "uśmiechniętych normalnych" było popatrzeć na trybuny w czasie meczu a nie tylko na zdjęcia w gazecie. Obecnie wyszedłeś (świadomie albo nie) na kłamce i tłumoka.
    • fctheduck Cena kibolstwa 05.05.11, 09:14
      Tak to jest jak się chce wszystkim zrobić dobrze. Bandyci terroryzują stadiony i nikt normalny nie zabierze rodziny na imprezę, na której mogą go pobić. Całkowity brak zdolności podejmowania decyzji. Najpierw piep..enie się z wariatami od krzyża, później brak reakcji na obrażanie rządu, prezydenta, teraz niezdolność do zrobienia porządku z kilkusetosobową grupą rządzącą stadionowym bydłem. W czym problem? Przecież oczywiste jest, że ten wielotysięczny tłum prymitywnych kołków bez swoich liderów nie jest w stanie się zorganizować. Nie można tej bandy wyłapać i posadzić na 5 lat? To by bardzo skutecznie rozwiązało problem stadionowych bandytów.
    • jami48 Cena kibolstwa-idioci czy politycy? 05.05.11, 09:15
      Wyszły układy polityków i działaczy z bandytami/to nie kibice/.Jeden z PiS twierdzi,ze zakaz stadionowy godzi w wolność kibica,drugi idiota broni debili z W-awy.Miał racje Drzewiecki Polska to dziki kraj.Litar i Staruch sa gwiazdami w klubie władze oraz działacze klubu nie odcięły sie od jego zachowania tak samo w W-wie.Teraz nagle pokazówka która ucichnie za parę dni.Staruch nie stawił się w sądzie ale na meczu był-cyrk.
    • jasioplo ... podobnie jest z pijanymi kierowcami 05.05.11, 09:20
      jakoś restrykcje prawne nie powodują zmniejszenia/zaniku odsetek
      jeżdżących na "podwójnym gazie"
      czyli jest po prostu nieskuteczne prawo !
      • nowotkomarceli4 Re: ... podobnie jest z pijanymi kierowcami 05.05.11, 09:33
        > jakoś restrykcje prawne nie powodują zmniejszenia/zaniku odsetek
        > jeżdżących na "podwójnym gazie"
        > czyli jest po prostu nieskuteczne prawo !

Albo nieskuteczna jest egzekucja tego prawa
    • manwith.noname Cena kibolstwa 05.05.11, 09:24
      Super. Dalej wydajmy pieniadze podatnikow na te pseudo kibicowanie.
      Za te pieniadze mozna mala armie wyposazyc i wystrzelac to kur.estwo ze stadionow.
      Jak w Chinach. Egzekucja na stadionie i reszta moze posza by po rozum do glowy.
      Dziwicie sie, ze nie ma autostrad, drog, i innej infrastruktury kiedy tak wielkie pieniade wydaje sie w kika godzin na zabezpieczenie "meczu".

Banda przyglupow umyslowych wyznaje zasade "W grupie razniej".

Za chwile pewnie znajdzie sie pieniacz, ze za klawiatura jestem madry.
      Uprzedze cie czlowieku.
      KIedys mialem takich "kibicow" w bloku. Dopadli mnie we 4 i sposcili manto.
      Rozliczylem sie z nimi pojedynczo i bez zadnych ogrodek. Od tamtej pory omijaja mnie szerokim lukiem. Polamanych kilka palcow i juz respekt jest.

Zakaz dozywotni lub pluton egzekucyjny na takich deb.ili. Inaczej nic w tym dzikim kraju sie nie zmieni.

Zwykly czowiek boi sie wyjsc z domu, nie mowiac nic o tym, ze chcialbym z rodzina pojsc na mecz druzyny z miasta. Chyba, ze dostane zezwolenie na bron ;) I uzyje jej w ramach obrony koniecznej ;)
    • sial Cena kibolstwa 05.05.11, 09:27
      Tych kiboli to należało poczęstować gazem a potem ich spacyfikować i zamknąć na 48 godzian , przeprowadzić szybkie rozprawy i zamknąć na co najmniej pół roku. Należy stworzyć dla tego bydła obozy pracy i tam niech się wyżywają te małpy.
    • slonzokkk Cena kibolstwa 05.05.11, 09:28
      skoro ta niby policja i tak nikogo nie lapie to moze zrezygnowac z obstawy....
    • czwarty.wymiar Polska niemoc 05.05.11, 09:32
      W Polsce panuje ogólna niemoc, czy może raczej brak chęci, żeby pewne sprawy pozałatwiać. Tak między innymi jest ze stadionowym bandytyzmem. Różne głowy ględzą, politycy się licytują, wygłaszają pogadanki... a kibole jak się mieli dobrze, tak dobrze się mają.
    • slawekpl zabronic grac druzynom 05.05.11, 09:33
      zabronic grac druzynom, ktorych kibole/prymitywy robia "zadyme".Nie ma gry, nie ma kiboli
      • ronin-teraz-zarejestrowany Bo w Łodzi czy Krakowie to meczu potrzebowali... 05.05.11, 09:50
        żeby się mordować. Zejdź człowieku z drzewa na ziemie ! Zabrosz grać drużynom? Tylko po co skoro kiboli piłka nożna interesuje najmniej a piłkarze sa zbędni ...
    • eluka Cena kibolstwa 05.05.11, 09:33
      Policja nie zatrzymała nikogo, bo nie chciała prowokować. Mnie jak ktoś pobije, to też go nie prowokuję. Leżę pokornie i liczę że mnie nie dobije na śmierć. Oświadczenia, które Legia i Lech podały na swoich stronach są śmieszne. "Nie akceptujemy, wyrażamy dezaprobatę" brakuje jeszcze zdania "modlimy się" i będzie brzmiało jak odpowiedzi Watykanu na przypadki agresji.
      • grzechnio Re: Cena kibolstwa 05.05.11, 09:51
        Policja nie zatrzymała nikogo, bo nie chciała prowokować. Mnie jak ktoś pobije,
        > to też go nie prowokuję. Leżę pokornie i liczę że mnie nie dobije na śmierć.
        eluka masz racje nasza policja to dno boją sie dupy ruszyć żeby nie dostać po łbie całe to zamieszanie jest tylko i wylącznie winą policji to oni pozwolili staruchowi i innym prowodyrom legi wejść na stadion i tym samym spowodowali że ci wbiegli na murawe boiska i siali zament
    • ronin-teraz-zarejestrowany Chmara chłopie co ty pier...? 05.05.11, 09:41
      Jaki wy dylemat mieliście ? Kto was zmuszał do tego żeby organizować puchar w Bydgoszczy ? Skoro chcieliście miec promocję miasta i zadeklarowaliście że chcecie mieć finał to trzeba się było liczyć z tym że może przyjechać każda z drużyn i nie macie prawa rozgywać meczu bez publiczności bo akurat miały grac Legia z Lechem !

A czemu żaden z redaktorów nie doszedł do tego ile zarobił na tym organizator czyli PZPN ? Myślę że kilka milionów by tego było.

Co kogo obchodzą koszty policji ? Nie umieja sobie poradzić czy jest ich 100 czy 10000. Do kamerowania to wystarczy kilku, a reszta jak widać było jest zbędna czyli to zmarnowane pieniądze podatników.
    • zapatero222 Jeżeli PEŁO zlikwidowało zas.słuzbę wojskową to 05.05.11, 09:42
      niech płaci na walkę z kibolami, z ich testosteronem!
      • szyfrant.zielonka Re: Jeżeli PEŁO zlikwidowało zas.słuzbę wojskową 05.05.11, 09:46
        A co ma piernik do wiatraka??
      • nowotkomarceli4 A o co Tobie chodzi??? 05.05.11, 09:50
    • szyfrant.zielonka Cena kibolstwa 05.05.11, 09:45
      Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że te 932 tysiące za policyjną obstawę - to tzw koszty stałe, czyli bez względu na to czy jakaś tam Siara Lecha zdemolowała sektor czy też siedziałaby potulnie jak stado baranków - te koszty były z góry wkalkulowane w imprezę.
      Natomiast 40 tysięcy za zniszczenia - teoretycznie dało się odzyskać. Wyłapać przy wyjściu kilkudziesięciu młodzieńców, na dołek na 48, porównać facjaty z zapisem monitoringu i pasujących pod sąd. I po 10 tysi na twarz za niszczenie mienia, rzucanie rac, czynna napaść na funkcjonariusza i parę innych paragrafów. Takie to trudne??
    • medrek_forumowy od kiedy to kibice Legii przyjaźnia sie z policją? 05.05.11, 09:50
      :):):)
      • jami48 Re: od kiedy to kibice Legii przyjaźnia sie z pol 05.05.11, 09:55
        medrek_forumowy napisał: Od kiedy kibic Legi przyjazni się z policją.Zastanów się za co policja i władza dziękuje Staruchowi.Nic nie ma za darmo.Coś za coś.Domyśl się o co może w takim układzie chodzić/poczatek na i...../
        • szyfrant.zielonka Re: od kiedy to kibice Legii przyjaźnia sie z pol 05.05.11, 10:07
          A cóż takiego istotnego może się policja dowiedzieć od pana Starucha? Że chłopaki planują wnieść race na najbliższy mecz? Spalić czyjąś flagę? Albo że kilku z nich pije jabole choć nie mają osiemnastu? Weź przestań...
          • jami48 Re: od kiedy to kibice Legii przyjaźnia sie z pol 05.05.11, 10:46
            Szyfrant Ty naprawdę nie wiesz co może się dowiedzieć policja od takiego kibola?.Choćby o przygotowanych ustawkach o handlu narkotykami na stadionach o różnych powiązaniach pomiędzy kibolami.Na jakim świecie żyjesz,że nie wiesz ilu swoich ma policja wśród kiboli.Oczywiście tak jest nie tylko u nas ale takich jaj jak u nas tam nie ma.
            • szyfrant.zielonka Re: od kiedy to kibice Legii przyjaźnia sie z pol 05.05.11, 11:29
              Przede wszystkim: może się dowiedzieć tylko tego, co szanowny pan kibol zechce im powiedzieć. Myślisz że sypałby o kontaktach z grupami przestępczymi czy o handlu dragami !? Nakarmi pieski głodną bajeczką że przykładowy "Chudy" jara blanty, "Edi" wyrwał emerytce torebkę w bramie a kilku leszczy z Falenicy planuje wnieść petardy na mecz. Wielki informator.
              Instytucja tzw świadka koronnego w naszym sądownictwie niczego Cię nie nauczyła?? Pepla taki co mu ślina na język przyniesie a śledczy łykaja wszystko jak młode pelikany.
              • jami48 Re: od kiedy to kibice Legii przyjaźnia sie z pol 05.05.11, 11:38
                szyfrant.zielonka napisał:

> Przede wszystkim: może się dowiedzieć tylko tego, co szanowny pan kibol zechce
                > im powiedzieć. Myślisz że sypałby o kontaktach z grupami przestępczymi czy o ha
                > ndlu dragami !? Nakarmi pieski głodną bajeczką że przykładowy "Chudy" jara blan
                > ty, "Edi" wyrwał emerytce torebkę w bramie a kilku leszczy z Falenicy planuje w
                > nieść petardy na mecz. Wielki informator.
                > Instytucja tzw świadka koronnego w naszym sądownictwie niczego Cię nie nauczyła
                > ?? Pepla taki co mu ślina na język przyniesie a śledczy łykaja wszystko jak mło
                > de pelikany.
                Człowieku dużo jest takich co powie coś za coś układ musi być.W każdym klubie powtarzam w każdym policja ma wtyka i to jest normalne.Tak sie rozpracowuje grupy przestępcze i kiboli.Uwierz w to że dużo nie pepla co im na język przyjdzie.Policja nie jest taka głupia,ze łyka wszystko nie są tacy głupi jak myślisz.Szanowny pan kibol duuuużo powie oj duuużo wystarczy dobry negocjator i zaproponowanie "kiełbasy".
                • szyfrant.zielonka Re: od kiedy to kibice Legii przyjaźnia sie z pol 05.05.11, 11:51
                  Hmmm... skoro jest tak jak mówisz, to czemu na stadionach jest coraz gorzej w sensie: coraz mniej bezpiecznie? To proste - informatorzy na papierze są, ale przeważnie walą sobie z policją w ch**a.
    • kamilakarabasz Cena kibolstwa 05.05.11, 09:57
      ten Nowak z pzpn to jest śmieszny! Troglodyta staruch obiecywał spokój. No kurcze, obiecywał i obietnicy nie dotrzymał. Wszyscy są tym oburzeni, bo przecież obiecywał! To co, następnym razem za bilet będzie musiał niewdzięcznik sam zapłacić, tzn. jak nie kupi, a będzie chciał wejść to wejdzie, ale my już mu przez miesiąc biletów nie damy. niech się staruch nauczy, że słowa trzeba dotrzymywać.

Zwierzęta się tresuje, a nie zawiera z nimi umowy. Zwierzęta nie rozumieją. W PZPN powinni wszyscy to wiedzieć. Dostają ładnie w korytko, uszy się trzęsą z zadowolenia, brzuchy rosną - jest spokój.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka