niekiedy6744 11.05.11, 12:44 Kojarzy mi się z bezmózgowymi wyborcami PełO trzymajacymi się za ręce i idącymi jak cielaki na rzeź pod wodza Tuska (ta strzałka z flagą) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lileo Fajne logo, może przegadane 11.05.11, 13:08 Jak wiadomo liczy się pierwsze wrażenie patrzącego i tu wywołano pozytywne skojarzenie: Europa idzie w górę pod przewodnictwem Polski i tyle. Zadanie loga spełnione. Dobrze, że nie poprzestano na samych barwach narodowych, jak w przypadku innych państw, bo to jest nudne i wtórne. Nikt w Europie nie będzie rozkładał tego na czynniki pierwsze i szukał dziury w całym, jak to jest typowe dla nas i słabo się robi, jak z różnych stron słychać polskie odwieczne marudzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklina-klimkiewicz Re: Fajne logo, może przegadane 12.05.11, 10:09 Mnie też pozytywnie i sympatycznie się ten projekt prezentuje. Dobry jest. B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek skomplikowana historia polskiego logo 11.05.11, 13:22 ------->>>> Mars bez Venus i polskie logo ... i już! Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Fajne logo, może przegadane 11.05.11, 13:36 proste, czytelne, estetyczne, nieprzekombinowane. 10/10. Teraz tylko pozostaje dostarczyć to, co obiecujemy na opakowaniu. Mimo wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
anna12-3 Fajne logo, może przegadane 11.05.11, 13:37 Mnie się podoba bardzo,bo największa strzałka jest koloru czerwonego,a jak wiadomo jest on kolorem lewicy.Wydaje się to słuszne,bo to lewica wprowadziła Polskę do Unii.Jako sympatyk lewicy czuję się dumna! Odpowiedz Link Zgłoś
zojek2 Fajne logo, może przegadane 11.05.11, 15:04 W "Rzeczpospolitej", która pokazuje dziś 11 poprzednich eurológ, Monika Małkowska niepokoi się, że ktoś złośliwie to wszystko odczyta: "infantylne lekkoduchy ruszają ławą pod sztandarem sentymentów". I dalej: "strzałki machnięte od ręki mogą symbolizować polską naturę wielkich improwizatorów. Zróżnicowane kolory i kształty - niesubordynację i skłonność do samowoli. Kluchowate formy strzałek - dziecięcą naiwność. Ta pani z Rzepy chyba nie za bardzo lubi swój naród. Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.from.lublin Re: Fajne logo, może przegadane 11.05.11, 21:56 zojek2 napisał: > Ta pani z Rzepy chyba nie za bardzo lubi swój naród. Tylko czytelnik GW na podstawie takich przesłanek mógł wyciągnąć taki wniosek Odpowiedz Link Zgłoś
ttr32 Fajne logo, może przegadane 11.05.11, 15:44 BEZHOŁOWIE oto logo prezydencji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maxixxx Fajne logo, może przegadane 11.05.11, 16:46 o gustach jak wiadomo się nie rozmawia bo trudno dyskutować z odczuciami artystycznymi innych dlatego napiszę o swojej pierwszej reakcji: zobaczyłem strzałki z flagą i nic więcej. przepraszam, że może moja duchowość jest zbyt uboga i nie potrafię się wznieść jak premier i zobaczyć w tych strzałkach czegoś więcej niż to, że są strzałkami ale ja pragmatyczną naturę mam a dodatkowo chciałbym zobaczyć inne propozycje bo mam takie wrażenie, że wygrał projekt który miał wygrać bo rysował go twórca znaku graficznego Solidarności Odpowiedz Link Zgłoś
arpk Fajne logo, może przegadane 11.05.11, 17:27 razem z logo finlandi stawiam nasze logo na pierwszym miejscu. proste, charakterystyczny i na pierwszy rzut oka "przyjazne". Odpowiedz Link Zgłoś
malkonte Fajne logo, może przegadane 11.05.11, 17:51 Polak komunista prowadzi ludzi na prawo, idąc pod wiatr. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Niemcy mają Mercedesa. 11.05.11, 18:51 Francuzi Diora. Amerykanie Hollyłód. Polacy kiszony ogórek,papieża oraz solidarycę. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Fajne logo, może przegadane 11.05.11, 21:48 Buahaha... To logo to jest KOMPLETNE dno. Kompletne. Ono jest tak straszne, że nie wierzę, by 'tworzył' to jakiś profesjonalista. Czy choćby pół-profesjonalista, znając tych polskich. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że Premier nie tylko je wybierał, ale i własnoręcznie projektował ;). Odpowiedz Link Zgłoś
miromireasy Fajne logo, może przegadane 12.05.11, 02:45 Czy czasem nie przejawia się tu nachalna propaganda sukcesu przeniesiona na grunt estetyki, nadużywanie symbolów wzrostu, skłonność do bezkrytycznego naciągania faktów na swoją korzyść? Ale może jest tak jak ktoś już stwierdził na forum- ot zwykłe logo, wiec po co wnikać głębiej w znaczenia? Zaś cały impet krytyki pójdzie w ocenę i interpretację, ale faktycznej roli Polski. Jak wypadniemy w takiej konfrontacji? Odpowiedz Link Zgłoś
higienista1 Fajne logo, może przegadane 12.05.11, 09:09 Niekompatybilne z hasłem prezydencji bezglowe ludostrzałki.Pewnie dlatego trzymaja się za rece i idą w tym samym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś