Dodaj do ulubionych

Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie bę...

24.05.11, 16:02
Teraz Angora powinna pozwać Agorę za nieuprawnione zarzucanie antysemityzmu.
Obserwuj wątek
    • cul-de-sac Amerykańskie środowiska żydowskie 24.05.11, 16:14
      wykazuja nadwrazliwosc zblizona do nadwrazliwosci sp.L.K. i jego brata blizniaka. Czy to metoda na naglasnianie swojego wlasnego istnienia, czy tez anormalny brak poczucia humoru polaczony z zalozeniem, ze wszyscy smieja sie z nich i spiskuja przeciw nim?
      • kolter-xxl Re: Amerykańskie środowiska żydowskie 24.05.11, 20:46
        cul-de-sac napisała:

> wykazuja nadwrazliwosc zblizona do nadwrazliwosci sp.L.K. i jego brata blizniak
        > a. Czy to metoda na naglasnianie swojego wlasnego istnienia, czy tez anormalny
        > brak poczucia humoru polaczony z zalozeniem, ze wszyscy smieja sie z nich i spi
        > skuja przeciw nim?

Znasz taki fakt w historii Polski w której wybito połowę naszego narodu ?
        Jeżeli znasz to zrozumiesz nadwrażliwość żydów.
        • ad.re otwarta rzeczpospolita - a co to? :) 24.05.11, 22:25
          jajca jak berety
          swoja droga wielu żydow chce więcej niż wynika z polskiego prawa, w Polsce żyd, nie żyd, traktowany jest tak samo, a żydzi by chcieli specjalnych uprawnień,

o tym "stowarzyszeniu" słyszałem tylko w gw

• cul-de-sac Re: Amerykańskie środowiska żydowskie 24.05.11, 23:51
          Przed II wojna swiatowa populacja Zydow na swiecie wynosila 18 mln osob, w Polsce 3 mln. z czego Niemcy zamordowali 90%. Jest wielka niescisloscia, o ile nie klamstwem, twierdzenie, ze w Polsce zginela polowa narodu zydowskiego, czyli 9 mln. osob.
          Poniewaz od tego czasu uplynelo ok.70 lat, czyli mamy trzecie pokolenie, nie rozumiem nadwrazliwosci Zydow. Sadze zreszta, ze nie jest ona charakterystyczna dla calej populacji.
          • kolter-xxl Re: Amerykańskie środowiska żydowskie 24.05.11, 23:59
            cul-de-sac napisała:

> Przed II wojna swiatowa populacja Zydow na swiecie wynosila 18 mln osob, w Pols
            > ce 3 mln. z czego Niemcy zamordowali 90%. Jest wielka niescisloscia, o ile nie
            > klamstwem, twierdzenie, ze w Polsce zginela polowa narodu zydowskiego, czyli 9
            > mln. osob.

Sami Żydzi mówią o sześciu milionach zamordowanych , pierwszy raz słyszę o dziewięciu ??
    • gosc747 Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie bę... 24.05.11, 16:16
      Jakie się pejsy zrobiły wrażliwe na satyrę. Aj waj!
      • szuwarek75 Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 24.05.11, 16:31
        Biją naszych! Michnik, jak możesz na to pozwolić? Larum grają!
        • salci_rozencwajgowa Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 24.05.11, 16:34
          a i tak wszystko będzie nasze...
          • 0kostek Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 18:10
            Chciałbym się tego dowiedzieć.
            Proszę o poważne odpowiedzi.
            • nicram112 odpowiedz jest prosta 24.05.11, 18:27
              sluchaja Radia Maryja i stad wiedza ze Polacy ich nienawidza - a oni jedynie odwzajemniaja te cieple katolickie uczucia

Idz sie lecz z nienawisci
            • janeks-dwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 18:27
              okostek chcesz wiedziec to ci powiem, Polak zamordowa mojego dziadka we wrzesniu 1939 roku zeby mu zabrac dom, nie znaczy ze ja nienawidze Polakow, ninawidze antysemitow mieszkalem do1969 w Polsce i dobrze pamietam antysemicka nagonke, chciales przyklad to ci podaje, jak chcesz wiecej to poczytaj o JEDWABNYM tam polacy mordowali ZYDOW , Kielce po wojnie
              • mapokl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 18:41
                janeks-dwa napisał:

> okostek chcesz wiedziec to ci powiem, Polak zamordowa mojego dziadka we wrzes
                > niu 1939 roku zeby mu zabrac dom, nie znaczy ze ja nienawidze Polakow, ninawidz
                > e antysemitow mieszkalem do1969 w Polsce i dobrze pamietam antysemicka nagonke,
                > chciales przyklad to ci podaje, jak chcesz wiecej to poczytaj o JEDWABNYM tam
                > polacy mordowali ZYDOW , Kielce po wojnie
                • janeks-dwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 18:52
                  mapoki.. odpisalem na pytanie a ty glupoty piszesz , typowy polak z ktorych w Ameryce sie nabijaja, slyszales powiedzonko " glupi " polak" przetlumaczylem z angielskiego zebys pojal, pytanie bylo o nienawisc ZYDOW do polakow, skad sie zaraz znalezli palestynczycy, naucz sie czytac ze zrozumienie a nie to co chcesz widziec.
                  • dublin24 Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 19:48
                    Na sensowny post odpowiadasz "glupimi polakami" Brakuje argumentow wiec najlepiej jest obrzucic oponenta blotem tak?
                    • gownos Znalezione w sieci 24.05.11, 21:34
                      We have exterminated the property owners in Russia.We are going to do the same thing in Europe and America.

The Jew,December 1925,Zinobit

The Communists are against religion(Christianity)and they seek to destroy religion;yet,when we look deeper into the nature of Communism,we see that it is essential nothing else than a religion (Judaism)

A Program for the Jews and Humanity,Rabbi Harry Waton,p.138)

Read this book for free on internet.

Who Is Esau-Edom...Who Is Esau-Edom.
                  • karim72 Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 20:34
                    Jankes

Rzucaj sie ile chcesz.

Powiem ci tak: moja mama wychowala sie z Zydami we Lwowie, bardzo ich lubila i przyjaznila sie, ja doceniam wklad zydowskich artystow w kulture polska i naukowcow w polska nauke, nie mialbym absolutnie nic przeciwko zydowskiej mniejszosci w Polsce, i jakby ktos wam krzywde robil, pierwszy stanalbym w waszej obronie.
                    Fakt jest jednak taki, ze z przesladowanych zamieniliscie sie w przesladowcow. To pierwsze, nie dziw sie nam, ze nie mamy checi oddawac jakims obcym kolesiom NASZEGO majatku narodowego, ci panowie moga wrocic do Polski, ubiegac sie o polski paszport itd, nie sadze, zeby ich ktos wygonil, w tej chwili to wyglada na zwykla probe grabiezy.

I, jak poprzednik juz wspominal, nie byliscie jedynymi ofiarami tej wojny. Polakow zamordowano co najmniej tyle samo, Cyganie tez latwo nie mieli, Rosjanie tez nie....... Ktos Polakom zaplacil za zniszczenie calutkiego kraju i wymordowanie milionow obywateli, w tym obywateli narodowosci zydowskiej, ktorzy Polakami byli tak samo? Nie!

Wiec, odpusc sobie gadke o Jedwabnem, bo ja tego nie zrobilem, tak samo jak nie ty mordowales Arabskie dzieci w Shabrze i Shatili, bo chyba nie popierasz tego, co tam sie stalo?
                    • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 20:55
                      karim72 napisał:

NASZEGO majatku narodowego, ci panowie moga wrocic do Polski, ubiegac sie o po
                      > lski paszport itd, nie sadze, zeby ich ktos wygonil, w tej chwili to wyglada na
                      > zwykla probe grabiezy.

No popatrz a to tak jak za komuny muszę być żeby mieć :)) fiu fiu a gdzie święte prawo własności i prawo do pobytu gdziekolwiek ??

I, jak poprzednik juz wspominal, nie byliscie jedynymi ofiarami tej wojny. Pola
                      > kow zamordowano co najmniej tyle samo, Cyganie tez latwo nie mieli, Rosjanie te
                      > z nie....... Ktos Polakom zaplacil za zniszczenie calutkiego kraju i wymordowan
                      > ie milionow obywateli, w tym obywateli narodowosci zydowskiej, ktorzy Polakami
                      > byli tak samo? Nie!

Naćpana jesteś ? Polaków przed wojna było około 30 milionów w kraju o emigracji nie wspomnę zamordowano 10 %. Żydów przed wojną było około 13 milionów a zamordowano ich ponad 6 milionów,jaki to procent !!
                      • karim72 Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 21:00
                        Skad ty te cyfry wzielas?

Pisz, pisz...... niech sie narod uczy :)
                        • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 21:04
                          karim72 napisał:

> Skad ty te cyfry wzielas?

Nie wydłubałem z nosa .
                          • zomozadwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 23:14
                            kolter-xxl napisał:
                            Nie wydłubałem z nosa

ty je z d... wydłubałeś. :-D
                            • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 23:19
                              zomozadwa napisał:

> kolter-xxl napisał:
                              > Nie wydłubałem z nosa
                              >
                              >
                              >
                              >
                              > ty je z d... wydłubałeś. :-D

tak ,twoim językiem .
                              • zomozadwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 23:28
                                kolter-xxl napisał:

> zomozadwa napisał:
                                >
                                > > kolter-xxl napisał:
                                > > Nie wydłubałem z nosa
                                > >
                                > >
                                > >
                                > >
                                > > ty je z d... wydłubałeś. :-D
                                >
                                > tak ,twoim językiem .

hehehe, a to się parch wytężył. :-D
                                • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 23:36
                                  zomozadwa napisał:

> hehehe, a to się parch wytężył. :-D

Parchem czule twój wikary cię nazywał ??
                                  • zomozadwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 25.05.11, 00:39
                                    kolter-xxl napisał:

> zomozadwa napisał:
                                    >
                                    > > hehehe, a to się parch wytężył. :-D
                                    >
                                    > Parchem czule twój wikary cię nazywał ??

przygłupiasty kibucniku.
                                    nigdy nie miałem "mojego" ani innego wikarego.
                                    Te czarne zboki, są dla mnie tak samo wstrętne jak wasze pejsate ryje.
                                    ta sama zboczona, łasa na kasę perfidna rodzinka.
                                    próbuj dalej przygłupie. ;)
                                    • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 25.05.11, 09:34
                                      zomozadwa napisał:

przygłupiasty kibucniku.
                                      > nigdy nie miałem "mojego" ani innego wikarego.
                                      > Te czarne zboki, są dla mnie tak samo wstrętne jak wasze pejsate ryje.
                                      > ta sama zboczona, łasa na kasę perfidna rodzinka.
                                      > próbuj dalej przygłupie. ;)

Czarne chopaki zepsuły ci dzieciństwo :((
                                      • zomozadwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 00:15
                                        kolter-xxl napisał:

> zomozadwa napisał:
                                        >
                                        > przygłupiasty kibucniku.
                                        > > nigdy nie miałem "mojego" ani innego wikarego.
                                        > > Te czarne zboki, są dla mnie tak samo wstrętne jak wasze pejsate ryje.
                                        > > ta sama zboczona, łasa na kasę perfidna rodzinka.
                                        > > próbuj dalej przygłupie. ;)
                                        >
                                        > Czarne chopaki zepsuły ci dzieciństwo :((

czosnkowa łajzo, dziś nauczyłeś się, że "czarny" to w Polsce synonim zboka chodzącego w czarnej sukience zapinanej na czydzieściczy guziki.
                                        nauka kosztuje, więc należność wpłać naczelnemu zbokowi RP, rezydującemu w Toruniu.
                                        to będzie dolegliwe dla was obu. :-D

• kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 00:24
                                          zomozadwa napisał:

>czosnkowa łajzo,

Ładnie mi sie tu przestawiasz .

dziś nauczyłeś się, że "czarny" to w Polsce synonim zboka cho
                                          > dzącego w czarnej sukience zapinanej na czydzieściczy guziki.

Dziś ?

> nauka kosztuje, więc należność wpłać naczelnemu zbokowi RP, rezydującemu w Toruniu.
                                          > to będzie dolegliwe dla was obu. :-D

Twój kolega od kielich jest naczelnym :))
                                        • janeks-dwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 12:08
                                          zomozadwa ciekawego nika sobie wybrales antysemicka lajzo.
                                • janeks-dwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 12:05
                                  zomozadwa... z kims tak glupim jak ty nie ma co dyskutowac jestes antysemita.
                      • zomozadwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 23:18
                        (...)No popatrz a to tak jak za komuny muszę być żeby mieć :)) fiu fiu a gdzie święte prawo własności i prawo do pobytu gdziekolwiek ?? (...)

tak jak od wieków. żeby mieć prawo do majątku po zmarłym, musiśz być spadkobiercą.
                        kropka.
                        • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 23:20
                          zomozadwa napisał:

> (...)No popatrz a to tak jak za komuny muszę być żeby mieć :)) fiu fiu a
                          > gdzie święte prawo własności i prawo do pobytu gdziekolwiek ?? (...)
                          >
                          >
                          > tak jak od wieków. żeby mieć prawo do majątku po zmarłym, musiśz być
                          >
                          spadkobiercą.
                          > kropka

No popatrz to kler dziedziczy po swoich ojcach :))) Na to wychodzi skoro dzis odzyskuje to co ponoć utracił ponad 60 lat temu .
                          • zomozadwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 23:32
                            kler to sekta wyhodowana przez gudłajskie nasienie.
                            nic dziwnego, że kradną tak samo jak wy.

kolter-xxl napisał:
                            > No popatrz to kler dziedziczy po swoich ojcach :))) Na to wychodzi skoro dzis o
                            > dzyskuje to co ponoć utracił ponad 60 lat temu .

• kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 23:36
                              zomozadwa napisał:

> kler to sekta wyhodowana przez gudłajskie nasienie.
                              > nic dziwnego, że kradną tak samo jak wy.

Wy ? to znaczy kto ??
                              • zomozadwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 25.05.11, 00:43
                                kolter-xxl napisał:

> zomozadwa napisał:
                                >
                                > > kler to sekta wyhodowana przez gudłajskie nasienie.
                                > > nic dziwnego, że kradną tak samo jak wy.
                                >
                                > Wy ? to znaczy kto ??

a ty co się głupio pytasz?
                                myszuge jid z Chełma jesteś czy co? :-D
                                • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 25.05.11, 09:35
                                  zomozadwa napisa]
                                  >
                                  >
                                  > a ty co się głupio pytasz?
                                  > myszuge jid z Chełma jesteś czy co? :-D

Kochanie pytam , bo ja w rejestrach parafialnych póki co kwitnę :((
                                  • zomozadwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 00:07
                                    "kochanie", to parówo, do swojej kozy możesz mówić.
                                    jak się do mnie zwracasz, to kipa w łapy i : "proszę Wielmożnego Pana"
                                    zrozumiałeś parchu? bo pięścią przez ryj zdzielę!
                                    nno! :-D
                                    • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 00:11
                                      zomozadwa napisał:

> "kochanie", to parówo, do swojej kozy możesz mówić.
                                      > jak się do mnie zwracasz, to kipa w łapy i : "proszę Wielmożnego Pana"
                                      > zrozumiałeś parchu? bo pięścią przez ryj zdzielę!
                                      > nno! :-D

Nie , nie na szybkiego loda nie licz nie podaje rozpustnicom :))
                                      • zomozadwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 27.05.11, 00:40
                                        zgadnij , co mnie to cehuj obchodzi, komu podajesz albo i nie podajesz czochowa łajzo?
                                        ciąg rakietową smugę i bujaj wory do kibuca.
                                • janeks-dwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 12:16
                                  zomozadwa... cos podobnego antysemita chce sie popisac swoimzydowskim, jeszcze jedno , polak to zwykle katolik , modli sie do Zyda i jest antysemita, nie ma w tym logiki.
                        • janeks-dwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 12:12
                          zomozadwa, takie scierwo jak ty zamordowal mojego dziadka we wrzesnie 1939 zeby mu zabrac dom,,, czy to wystarczy dla takiego smierdzacego alkoholem przyglupa jak ty??
                          • salci_rozencwajgowa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 13:15
                            janeks-dwa napisał:
                            takie scierwo jak ty zamordowal mojego dziadka we wrzesnie 1939
                            -------------------------------------------------------------------------------------------
                            Dziadek zginal, bo zalozyl sobie na ramie czerwona opaske i wydawal Polakow Rosjanom.
                            • janeks-dwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 15:53
                              salci-
                      • mapokl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 25.05.11, 00:52

>
                        > Naćpana jesteś ? Polaków przed wojna było około 30 milionów w kraju o emigracj
                        > i nie wspomnę zamordowano 10 %. Żydów przed wojną było około 13 milionów a zamo
                        > rdowano ich ponad 6 milionów,jaki to procent !!

W czasie drugiej wojny zginęło około 72 mln ludzi z czego tylko 8% stanowili żydzi(Niecałe 6mln). W statystykach tych nie ujmuje się oczywiście polaków czy rosjan którzy zginęli w obozach pracy w ZSRR czy zostali rozstrzelani. Albo ludzi którzy zginęli z powodu wojny lub w wyniku działań wojennych choć nie zostali zabici. Ludność Polski w 1939 to 35mln ludzi, a w 1945 - 25 mln ludzi. Gdzieś te 28% społeczeństwa zaginęło.

Bazując na wikipedii (choć to nie dane naukowe) w Polsce zginęło ok 3mln żydów i 2,6 mln polaków. Ale według "środowisk żydowskich" to głównie żydzi gineli a polacy ich jeszcze okradali i mordowali. A o majątek w Polsce czy odszkodowania nie ubiegają się ci żydzi których rodzice tutaj gineli, którzy chcieli bronić Polski czy którzy walczyli na wojnie. Są to ci żydzi którzy wyemigrowali jeszcze przed wojną a w czasie II wojny światowej siedzieli sobie spokojnie w fotelach i "współczuli" żydom w Europie. Niemcy po wojnie wypłacili Izraelowi miliardowe odszkodowania mimo, że większość ludzi w Izraelu nie była prześladowana w czasie wojny i na dobrą sprawę nie miała z tym nic wspólnego. Wystarczyła polityczna gra na współczuciu i poczuciu winy ze strony niemców.
                        • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 25.05.11, 09:39
                          mapokl napisał:

W czasie drugiej wojny zginęło około 72 mln ludzi z czego tylko 8% stanowili ży
                          > dzi(Niecałe 6mln).

Niecałe ? jak na 13-15 milionową nację to raczej sporo !!

W statystykach tych nie ujmuje się oczywiście polaków czy ro
                          > sjan którzy zginęli w obozach pracy w ZSRR czy zostali rozstrzelani. Albo ludzi
                          > którzy zginęli z powodu wojny lub w wyniku działań wojennych choć nie zostali
                          > zabici. Ludność Polski w 1939 to 35mln ludzi, a w 1945 - 25 mln ludzi. Gdzieś t
                          > e 28% społeczeństwa zaginęło.

10 milionów z czego wiadomo ze 6 milionów zamordowano a reszta emigrowała.

Bazując na wikipedii (choć to nie dane naukowe) w Polsce zginęło ok 3mln żydów
                          > i 2,6 mln polaków. Ale według "środowisk żydowskich" to głównie żydzi gineli a
                          > polacy ich jeszcze okradali i mordowali.

No prawda boli !!

A o majątek w Polsce czy odszkodowania
                          > nie ubiegają się ci żydzi których rodzice tutaj gineli, którzy chcieli bronić
                          > Polski czy którzy walczyli na wojnie. Są to ci żydzi którzy wyemigrowali jeszcz
                          > e przed wojną a w czasie II wojny światowej siedzieli sobie spokojnie w fotelac
                          > h i "współczuli" żydom w Europie.

Bzdury , masz na to dowody ??

Niemcy po wojnie wypłacili Izraelowi miliardo
                          > we odszkodowania mimo, że większość ludzi w Izraelu nie była prześladowana w cz
                          > asie wojny i na dobrą sprawę nie miała z tym nic wspólnego. Wystarczyła polity
                          > czna gra na współczuciu i poczuciu winy ze strony niemców.

Nie Niemcy w Kielcach zajmowali żydowskie domu.
                          • mapokl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 25.05.11, 15:03
                            kolter-xxl napisał:

> mapokl napisał:
                            >
                            > W czasie drugiej wojny zginęło około 72 mln ludzi z czego tylko 8% stanowili ży
                            > > dzi(Niecałe 6mln).
                            >
                            > Niecałe ? jak na 13-15 milionową nację to raczej sporo !!

Nie tylko żydzi są na świecie. 10 mln jak na 35 mln nację to tez sporo. Natomiast żydzi stanowią tylko 8% ofiar II wojny światowej, więc nie można mówić, że to jedyni pokrzywdzeni...

>
                            > W statystykach tych nie ujmuje się oczywiście polaków czy ro
                            > > sjan którzy zginęli w obozach pracy w ZSRR czy zostali rozstrzelani. Albo
                            > ludzi
                            > > którzy zginęli z powodu wojny lub w wyniku działań wojennych choć nie zos
                            > tali
                            > > zabici. Ludność Polski w 1939 to 35mln ludzi, a w 1945 - 25 mln ludzi. Gd
                            > zieś t
                            > > e 28% społeczeństwa zaginęło.
                            >
                            > 10 milionów z czego wiadomo ze 6 milionów zamordowano a reszta emigrowała.

Skąd takie dane. Do dziś historycy o liczbie ofiar wśród polaków wiedza tyle, że to liczba pomiędzy 4,5 a 9 mln.

>
                            > Bazując na wikipedii (choć to nie dane naukowe) w Polsce zginęło ok 3mln żydów
                            > > i 2,6 mln polaków. Ale według "środowisk żydowskich" to głównie żydzi gin
                            > eli a
                            > > polacy ich jeszcze okradali i mordowali.
                            >
                            > No prawda boli !!

Ilu żydów uratowali czy chronili Polacy? Polacy którzy okradali i mordowali żydów należeli do naprawdę niewielkiej mniejszości. A trudno, żeby nie istniała niechęć do narodu który od powstania uprawia łupieżcą politykę. A co dla żydów zrobili żydzi amerykańscy i palestyńscy? Jak im pomogli?

>
                            > Niemcy po wojnie wypłacili Izraelowi miliardo
                            > > we odszkodowania mimo, że większość ludzi w Izraelu nie była prześladowan
                            > a w cz
                            > > asie wojny i na dobrą sprawę nie miała z tym nic wspólnego. Wystarczyła p
                            > olity
                            > > czna gra na współczuciu i poczuciu winy ze strony niemców.
                            >
                            > Nie Niemcy w Kielcach zajmowali żydowskie domu.

Nie Polacy też przesiedlali samych siebie ze wschodu. Wcale nie mieli wyboru.
                            • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 25.05.11, 21:55
                              mapokl napisał:

Nie tylko żydzi są na świecie. 10 mln jak na 35 mln nację to tez sporo. Natomia
                              > st żydzi stanowią tylko 8% ofiar II wojny światowej, więc nie można mówić, że t
                              > o jedyni pokrzywdzeni...

Do ciebie chyba nie dociera ze wybito praktycznie 35-40 % jednej nacji!!! , znasz w czasie drugiej wojny drugi taki przypadek i tak brutalnie traktowany .To raz a dwa ofiar wojny nie koniecznie było 70 milionów sporo naukowców twierdzi ze było około 52-55 miliona ofiar ,wtedy te procenty zabitych żydów troszkę idą w górę.

Skąd takie dane. Do dziś historycy o liczbie ofiar wśród polaków wiedza tyle, że to liczba >pomiędzy 4,5 a 9 mln.

Nigdy nie słyszałem o 4,5 czy 9 a zawsze oscylowało to w granicach 6 milionów .

> Ilu żydów uratowali czy chronili Polacy?

Sporo !

Polacy którzy okradali i mordowali żyd
                              > ów należeli do naprawdę niewielkiej mniejszości.

Około 200 tys zydów zabili szmalcownicy
                              ( nie proś o pochodzenie tej informacji bo gdzie to kiedyś czytałem ale nie wiem gdzie )

A trudno, żeby nie istniała niechęć do narodu który od powstania uprawia łupieżcą politykę.

Kłamiesz te antagonizmy istnieją w katolicyzmie od około IV wieku kiedy to katolicyzm powstał .

>co dla żydów zrobili żydzi amerykańscy i palestyńscy? Jak im pomogli?

Sporo ,a incydent ze statkiem którego nie wpuszczono do amerykańskiego portu nie oddaje sytuacji

> Nie Polacy też przesiedlali samych siebie ze wschodu. Wcale nie mieli wyboru.

No ale sporo z nich dostało zadość uczynienie za starty
                      • cyniczne_oko polskie straty dać żydkom, niezły numer kolter-xxl 25.05.11, 09:16
                        kolter-xxl napisał:

> Naćpana jesteś ? Polaków przed wojna było około 30 milionów w kraju o emigracj
                        > i nie wspomnę zamordowano 10 %. Żydów przed wojną było około 13 milionów a zamo
                        > rdowano ich ponad 6 milionów,jaki to procent !!

Idioto, polaków 6 milionów zginęło, to fakt historyczny. Bezczelne łgarstwa to jedna z cech żydków które skutkują niechęcią do tych pasożytów.
                        • kolter-xxl Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 25.05.11, 09:45
                          cyniczne_oko napisał:

> Idioto, polaków 6 milionów zginęło, to fakt historyczny

No a od kiedy dla takiej świni żyd to Polak ??

Bezczelne łgarstwa to
                          > jedna z cech żydków które skutkują niechęcią do tych pasożytów.

Niechęć wyniosłeś ze swojego środowiska ławkowo kibolskiego .
                          • cyniczne_oko Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 25.05.11, 16:33
                            kolter-xxl napisał:

> No a od kiedy dla takiej świni żyd to Polak ??

No proszę, puszczają nerwy i oto mamy typowy przykład antypolonializmu. Zaczynają się wyzwiska personalne.
                            A co do kwestii narodowej, to mozna być tylko jednym - albo polakiem, albo żydem, albo niemcem itd. Nie ma chińskich szwajcarów i nie ma polskichżydów. Mogą być co najwyżej szwajcarzy mieszkający w Chinach i żydzi mieszkający w Polsce ( oby nie ).

> Niechęć wyniosłeś ze swojego środowiska ławkowo kibolskiego .

Ha ha, co za pech, twoje słowa tak prawdziwe jak deklaracje Netanjahu o "przyjaźni" z USA. Nie jestem kibolem i nie będę. Z ich środowiskiem również nie mam nic wspólnego. Przyklejanie obraźliwych łatek to typowe dla hasbaskich metod manipulacji. Połączmy osoby nam wrogie z negatywnymi określeniami i w ten sposób zdyskredytujmy. Co za pech, że to nie działa.
                            • kolter-xxl Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 25.05.11, 22:02
                              cyniczne_oko napisał:

> No proszę, puszczają nerwy i oto mamy typowy przykład antypolonializmu. Zaczyna
                              > ją się wyzwiska personalne.

Gdzie kiedy ? pisanie o świni ze jest nią to antypolonizm ?? tobie sie w tym pustym czajniku a mocno gotuje :))

> A co do kwestii narodowej, to mozna być tylko jednym - albo polakiem, albo żyde
                              > m, albo niemcem itd. Nie ma chińskich szwajcarów i nie ma polskichżydów. Mogą b
                              > yć co najwyżej szwajcarzy mieszkający w Chinach i żydzi mieszkający w Polsce (
                              > oby nie ).

To teoria rodem ze szkoły goebbelsa ??
                              • cyniczne_oko Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 26.05.11, 00:11
                                kolter-xxl napisał:

>
                                > Gdzie kiedy ? pisanie o świni ze jest nią to antypolonizm ?? tobie sie w tym pu
                                > stym czajniku a mocno gotuje :))
                                >
                                mówiąc twoim językiem, cała para poszła ci w gwizdek. Trollujesz i trollujesz i co z tego? Zero sensownego argumentu, głopawe przycinki. Śmieszy mnie to ale i cieszy, bo okazuje siee że na takich durniów muszą pejsikowi liczyć w tej medialnej wojnie.

> To teoria rodem ze szkoły goebbelsa ??

Podpiąć pod faszyzm? Hahahaha, inteligntniej sie postaraj o dyskredytację cudzego zdania, z czegoś takiego można tylko boki zrywać.
                                • kolter-xxl Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 26.05.11, 00:12
                                  cyniczne_oko napisał:

> mówiąc twoim językiem, cała para poszła ci w gwizdek. Trollujesz i trollujesz i
                                  > co z tego? Zero sensownego argumentu, głopawe przycinki. Śmieszy mnie to ale i
                                  > cieszy, bo okazuje siee że na takich durniów muszą pejsikowi liczyć w tej medi
                                  > alnej wojnie

Zdarza ci się czasem swoje teksty czytać ??
                                  • cyniczne_oko Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 26.05.11, 11:42
                                    kolter-xxl napisał:

> Zdarza ci się czasem swoje teksty czytać ??

A tobie? Radzę przeliczyć ilość swoich postów, trollu.
                                    • kolter-xxl Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 26.05.11, 21:25
                                      cyniczne_oko napisał:

> kolter-xxl napisał:
                                      >
                                      > > Zdarza ci się czasem swoje teksty czytać ??
                                      >
                                      > A tobie? Radzę przeliczyć ilość swoich postów, trollu.

Goń się chory antysemicki łachu.
                                      • cyniczne_oko łachu? trochę kultury trollu 27.05.11, 10:50
                                        kolter-xxl napisał:

> Goń się chory antysemicki łachu.

spróbuj poduczyć się trochę kultury trollu
                                        • kolter-xxl Re: łachu? trochę kultury trollu 29.05.11, 17:17
                                          cyniczne_oko napisał:

> kolter-xxl napisał:
                                          >
                                          > > Goń się chory antysemicki łachu.
                                          >
                                          > spróbuj poduczyć się trochę kultury trollu

Trollem to ty się łachu urodziłeś
                                        • kolter-xxl Re: łachu? trochę kultury trollu 29.05.11, 17:17
                                          cyniczne_oko napisał:

> spróbuj poduczyć się trochę kultury trollu

Trollem to ty się łachu urodziłeś cyniczna cipko
                                          • cyniczne_oko napisz trzeci post trollu, pokaż pejsikowy poziom 30.05.11, 11:26
                                            kolter-xxl napisał:

> Trollem to ty się łachu urodziłeś cyniczna cipko

nie żałuj sobie, pokaż jaki pejsikowi prezentują poziom intelektu i kultiry
                                            • janeks-dwa Re: napisz trzeci post trollu, pokaż pejsikowy po 30.05.11, 12:13
                                              cyniczne-oko jestes antysemita i glupim polaczkiem. co ty nato wielce sznowny pacanie?
                                              • cyniczne_oko Im więcej chamstwa tym głupiej wyglądasz. 30.05.11, 13:53
                                                janeks-dwa napisał:

> cyniczne-oko jestes antysemita i glupim polaczkiem. co ty nato wielce sznowny p
                                                > acanie?

A ja na to się śmieję. Epitety ze strony chamskiego trolla nic dla mnie nie znaczą. Ani ty ani kolterek nie jesteście osobnikami którymi miałbym się przejmować. A śmieję się bo im więcej chamstwa w twoich wypowiedziach tym bardziej pogrążasz i siebie i swoją sprawę.
                            • janeks-dwa Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 26.05.11, 12:30
                              cyniczne- oko masz pecha , takich jak ty znalem jak mieszkalem we Wroclawiu, nic sie nie zmienilo, Zydow w Polsce niewielu zostalo, nie wiem cz znasz jakiegos Zyda oczywiscie poza Jezusem, ale antysemitysm kwitnie w polaczkowie, Polska przez takich jak ty jest posmiewiskiem, co ty na to?
                              • salci_rozencwajgowa Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 26.05.11, 13:13
                                janeks-dwa napisał:
                                Zydow w Polsce niewielu zostalo,
                                --------------------------------------------------------------
                                Naprawde?
                                Wszyscy prezydenci
                                polowa premierow i ministrow
                                jedna czwarta poslow i wyzszych urzednikow administracji centralnej
                                TV, estrada, banki, gazety, wydawnictwa
                                Starczy, misiu?
                                • janeks-dwa Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 26.05.11, 13:19
                                  salci-
                                  • salci_rozencwajgowa Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 26.05.11, 13:22
                                    janeks-dwa napisał:
                                    potrafisz to pojac, ?
                                    ''''''''''''''''''''''''''''''''''
                                    Faktycznie, nie potrafie.
                                    • janeks-dwa Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 26.05.11, 15:50
                                      sllci, nic dziwnego bo jestes glupia
                        • janeks-dwa Re: polskie straty dać żydkom, niezły numer kolte 26.05.11, 12:23
                          cyniczne-oko jestes smiesznym polaczkiemi i antysemita, chluba narodu polskiego ,brawo.
                  • gownos Stary numer z prowokacja 24.05.11, 20:40
                    Napluc komus w twarz, dostac za to po glowie a potem krzyczec aj waj waj, ze goje bija i nienawidza zyda. Talmud sie klania - narod niereformowalny i perfidny.
                    • kolter-xxl Re: Stary numer z prowokacja 24.05.11, 20:50
                      gownos napisał:

> Napluc komus w twarz, dostac za to po glowie a potem krzyczec aj waj waj, ze g
                      > oje bija i nienawidza zyda. Talmud sie klania - narod niereformowalny i perfidn
                      > y.

Polacy ??
                      • cyniczne_oko Re: Stary numer z prowokacja 25.05.11, 09:08
                        kolter-xxl napisał:

> gownos napisał:
                        >
                        > > Napluc komus w twarz, dostac za to po glowie a potem krzyczec aj waj waj,
                        > ze g
                        > > oje bija i nienawidza zyda. Talmud sie klania - narod niereformowalny i p
                        > erfidn
                        > > y.
                        >
                        > Polacy ??

Żydki, polacy nie lubią skamleć jacy to pokrzywdzeni byli. Przy okazji, to polaków zginęło 6 milionów a nie żydków, więc bzdury piszesz.
                        • kolter-xxl Re: Stary numer z prowokacja 25.05.11, 09:42
                          cyniczne_oko napisał:

Żydki, polacy nie lubią skamleć jacy to pokrzywdzeni byli. Przy okazji, to pola
                          > ków zginęło 6 milionów a nie żydków, więc bzdury piszesz.

Aha czyli kiedy inni do szkoły chodzili to ty grałeś a z kolegami w palanta ?? Zginęło 6 milionów obywateli Polski a w tym 3 miliony obywateli Polski wyznania Mojżeszowego.
                          • cyniczne_oko Re: Stary numer z prowokacja 26.05.11, 00:14
                            kolter-xxl napisał:

> Aha czyli kiedy inni do szkoły chodzili to ty grałeś a z kolegami w palanta ??
                            > Zginęło 6 milionów obywateli Polski a w tym 3 miliony obywateli Polski wyznani
                            > a Mojżeszowego.

Żginęlo 6 i pól miliona obywateli polskich z czego 2 i pół byłoi żydami - a to czy wierzyli w to czy tamto nie miało znaczenia. Ciekawostka, czemu żydki tak bardzo boją sie napisać żyd tylko mieszaja w to wyznanie - tak jakby wszyscy mieli być wyznawcami, bez ateistów w narodzie.
                            • kolter-xxl Re: Stary numer z prowokacja 26.05.11, 00:22
                              cyniczne_oko napisał:

> Żginęlo 6 i pól miliona obywateli polskich z czego 2 i pół byłoi żydami -

Nie , 3 miliony zydów.

> a to czy wierzyli w to czy tamto nie miało znaczenia.

No a kogo to obchodzi ??

Ciekawostka, czemu żydki tak bardzo boją sie napisać żyd tylko mieszaja w to wyznanie - tak jakby wszyscy mie
                              > li być wyznawcami, bez ateistów w narodzie.

Żydem stajesz się poprzez obrzezanie, Prawowierni Żydzi uważają ze Żydem pozostaje się zawsze mimo odrzucenia wiary. Tak samo jak katolikom wydaje się ze chrzest katolicki jest niezmywany . Ten sam rodzaj paranoi!!
                              • cyniczne_oko Re: Stary numer z prowokacja 26.05.11, 11:44
                                kolter-xxl napisał:

> Żydem stajesz się poprzez obrzezanie, Prawowierni Żydzi uważają ze Żydem pozost
                                > aje się zawsze mimo odrzucenia wiary. Tak samo jak katolikom wydaje się ze chr
                                > zest katolicki jest niezmywany . Ten sam rodzaj paranoi!!

Żydzi to nacja a nie wyznanie.
                                • kolter-xxl Re: Stary numer z prowokacja 26.05.11, 21:26
                                  cyniczne_oko napisał:

> Żydzi to nacja a nie wyznanie.

Bzdura
                                  • cyniczne_oko genialne twierdzenie - zydzi nie są narodem, buaha 27.05.11, 10:53
                                    kolter-xxl napisał:

> > Żydzi to nacja a nie wyznanie.
                                    >
                                    > Bzdura

jak każda twoja wypowiedź. powiedz zydkom w izraelu że jeśli nie kiwają się pod ścianą płaczu to nie żydami. Co za błazen...
                                    • janeks-dwa Re: genialne twierdzenie - zydzi nie są narodem, 27.05.11, 16:18
                                      cyniczne -oko jestes typowym polaczkiem i glupkiem, kleczysz na kolanach przed ZYDEM a smiejesz sie ze Zydzi sie kiwaja w czasie modlitwy, pokazujesz wyrazny brak rozumu.
                                      • cyniczne_oko zabawne założenie 30.05.11, 11:31
                                        janeks-dwa napisał:

> cyniczne -oko jestes typowym polaczkiem i glupkiem, kleczysz na kolanach przed
                                        > ZYDEM a smiejesz sie ze Zydzi sie kiwaja w czasie modlitwy, pokazujesz wyrazny
                                        > brak rozumu.

zabawne założemie że klęczę przed zydem ( albo jego wizerunkiem ) wiem że żydkom trudno pojmować sprawy nie ujęte w propagandę holocaust bussinesu ( a ww. propaganda twierdzi polak=katolik ) ale uświadom sobie że tak jak nie wszyscy żydzi kiwają się pod ścianą płaczu tak nie wszyscy polacy klękają przed krzyżem.
                                        • janeks-dwa Re: zabawne założenie 30.05.11, 12:17
                                          cyniczne-oko naucz sie szacunku do innych religi , JESTES GLUPIM POLACZKIEM ,mam nadzieje ze wiesz dlaczego cie tak nazywam, jezeli nie to ci podpowiem nastepnym razem,
                                          • cyniczne_oko Re: zabawne założenie 30.05.11, 13:56
                                            janeks-dwa napisał:

> JESTES GLUPIM POLACZKIEM

Popatrz w lustro, zobaczysz głupszego żydka.
                                    • kolter-xxl Re: genialne twierdzenie - zydzi nie są narodem, 29.05.11, 17:20
                                      cyniczne_oko napisał:

> kolter-xxl napisał:
                                      >
                                      > > > Żydzi to nacja a nie wyznanie.
                                      > >
                                      > > Bzdura
                                      >
                                      > jak każda twoja wypowiedź. powiedz zydkom w izraelu że jeśli nie kiwają się pod
                                      > ścianą płaczu to nie żydami. Co za błazen...

Ale ty jesteś głupi ,www.fzp.salon24.pl/186879,zydem-moze-zostac-kazdy-czlowiek
                            • janeks-dwa Re: Stary numer z prowokacja 26.05.11, 12:42
                              cyniczne -oko glupi polaczku, z kazdym postem pokazujesz swoja glupote , to sie robi smieszne, ale ktos taki jak antysemita tego nie widzi.
                              • cyniczne_oko głupi polaczku? na pewno zyskujesz tu zwolennikow 30.05.11, 13:58
                                w ten sposob określając w ten sposób polskich dyskutantów. Nie dziw się tylko że "miłość" do żydków jest tak gorąca jak stodoła w Jedwabnem.
                        • janeks-dwa Re: Stary numer z prowokacja 26.05.11, 12:38
                          cyniczne- oko "panie ANTYSEMITO" jestesz glupszy niz myslalem ,moze krzyczysz z kolesiami HAIL HITLER? jestes smiesznym balwanem ktory nic nie osiagnal i to oczywiscie wina ZYDOW glupi polczku.
                    • janeks-dwa Re: Stary numer z prowokacja 26.05.11, 12:34
                      gownos... jakos ten narod ktorego tak nienawidzisz ma okolo 24% wszystkich laureatow nagrody NOBLA, ile ma twoj panie ANTYSEMITO? czekam na odpowiedz na ten temat.
              • salci_rozencwajgowa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 19:01
                Widcznie nałożył czerwoną opaskę i się rosjanom wysługiwał.
                Za mord w Jedwabnym odpowiedzialni są Niemcy
                nota bene jedwabni żydzi też się ruskim wysługiwali.
                Kielce są efektem prowokacji UBeckiej, przestępczej organizacji żydowskiej.
                • janeks-dwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 20:00
                  salci
              • salci_rozencwajgowa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 19:12
                janeks-dwa napisał:
                mieszkalem do1969 w Polsce i dobrze pamietam antysemicka nagonke,
                ----------------------------------------------------------------------------------------------
                W 1969 nie było żadnej antysemickiej nagonki. Była syjonistyczna próba zdyskredytowania Gomulki i przejęcia władzy przez byłych stalinistów, czyli puławian rękoma młodzieży żydowskiej, "komandosów"
                • janeks-dwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 20:02
                  salci im wiecej piszesz tym bardziej pokazujesz jaka antysemitka jestes , niestety glupich jak ty nie brak w polsce.
                  • zomozadwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 23:26
                    janeks-dwa napisał:

> salci im wiecej piszesz tym bardziej pokazujesz jaka antysemitka jestes , ni
                    > estety glupich jak ty nie brak w polsce.

o, i argumentów u pejsatego niet, za to epitety- skolko ugodno. :-D
                    • janeks-dwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 12:46
                      zomozadwa, ciekawa odpowiedz na moje pytanie, widocznie nie zrozumiales pytania, po rosyjsku to pisz do swoich braci slowian , pozdrowienia z Ameryki...
              • gownos Pogrom kielecki to prowokacja UB 24.05.11, 20:26
                www.jewish.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1733&Itemid=57
                kielecki był prowokacją
                Mordowanie Żydów w Kielcach 4 lipca 1946 roku było sprowokowane i w znacznych stopniu wykonane przez wojsko, milicję i UB - wynika z drugiego tomu opracowania "Wokół pogromu kieleckiego", wydanego przez IPN. Do takiej tezy przekonywali też uczestnicy poniedziałkowej promocji tej książki w Wyższym Seminarium Duchownym. - Rzecz dotyczy narodu, który wszędzie był obcy. Była atmosfera na to, by tych obcych przegonić. Było w powietrzu przyzwolenie na prowokację - mówiła wiceprezes Instytutu Pamięci Narodowej Maria Dmochowska.

Historyk IPN Marek Jończyk wyliczył, że przed 62 laty w Kielcach były w sumie "44 siedziby instytucji siłowych, mundurowych i cywilnych". Sam Wojewódzki Urząd Bezpieczeństwa Publicznego liczył 600 funkcjonariuszy. Silne liczebnie i w pełnej gotowości były także milicja i wojsko, które kilka dni wcześniej ochraniały referendum mające zdecydować o przyszłości Polski. - Zastanawiające jest to, że te wszystkie instytucje uczyniły bardzo mało, by zapobiec zajściom - stwierdził Marek Jończyk.

- Nie mam żadnej wątpliwości, że wydarzenia 4 lipca 1946 były prowokacją - podkreślił dr Ryszard Śmietanka-Kruszelnicki, także historyk z IPN. - Teza, że to było spontaniczne działanie mieszkańców Kielc, nie ma uzasadnienia - dodał. Na dowód przywoływał zeznania Hanki Alpert, złożone dzień po pogromie w Powiatowym Urzędzie Bezpieczeństwa Publicznego w Kielcach. Ta młoda Żydówka była w kamienicy na Plantach tragicznego dnia. Przesłuchującemu opowiadała, jak żołnierze wpadli do mieszkania na drugim piętrze, w którym schroniło się około 30 osób. Bili ich kolbami, wypędzali, dwie osoby wyrzucili przez okno, postrzelili i skatowali mężczyznę, który nie chciał oddać zegarka. Alpert zeznała też, że kilku żołnierzy po zdjęciu mundurów i czapek strzelało do ludzi zgromadzonych przed kamienicą, "a ludność i żołnierze stojący zrobiły dużą panikę między sobą, że Żydzi do nich strzelają".

- Z jednej strony było aktywne prowokowanie wewnątrz budynku, z drugiej bierne na zewnątrz - podsumował dr Śmietanka-Kruszelnicki. Zastrzegł jednak, że aby udowodnić zamierzoną prowokację, trzeba znaleźć dowód, że przed 4 lipca była grupa osób, które o niej wiedziały.

Sędzia Andrzej Jankowski zwrócił uwagę, że większość z 37 Żydów, ofiar zajść na Plantach, "miało rany zadane bronią wojskową", postrzałowe lub przypominające pchnięcie bagnetem. Wyliczył też, że zdecydowaną większość z oskarżonych w procesach po pogromie stanowili mundurowi. Sędzia Jankowski także mówił o prowokacji, ale wykluczał z niej "krajowe czynniki reżimowe". Zwracał natomiast uwagę, że Wojskami Bezpieczeństwa Wewnętrznego w Kielcach dowodził ppłk Włodzimierz Dembowski, który nigdy nie miał legitymacji oficera Wojska Polskiego, a kilka miesięcy po pogromie wrócił do Armii Czerwonej. Natomiast szef sztabu tych wojsk w ówczesnym województwie kieleckim Nikołaj Czepiga już 8 lipca 1946 był - jak się wyraził sędzia Jankowski - za Bugiem. W opracowaniu IPN znajdziemy też szczegółowy życiorys Władysława Spychaja-Sobczyńskiego, który w czasie pogromu jako major dowodził WUBP, miał odpowiadać za dopuszczenie do zbrodni, jednak został uniewinniony, a w 1947 roku awansowany na podpułkownika. Pochodził z Ostrowca, ale karierę robił w ZSRR.

www.wykop.pl/link/206256/pogrom-kielecki-to-prowokacja-ub-krzysztof-kakolewski-u-cejrowskiego/
                Dziś mija 63. rocznica wydarzeń w Kielcach, znanych jako pogrom kielecki. Krzysztof Kąkolewski w programie WC Kwadrans przedstawił hipotezę, że była to prowokacja UB/NKWD, mająca na celu odwrócenie uwagi opinii publicznej od rozpoczynającego się tego samego dnia procesu w Norymberdze nt. Katynia i przekonanie Zachodu o antysemityzmie Polaków.

• janeks-dwa Re: Pogrom kielecki to prowokacja UB 26.05.11, 12:53
                  gownos... "oczywiscie prowokacja" polacy sie nie przyznaja, czy jedwabne i podobne to tez byla prowokacja? czy zamordowanie ponad 100 tysiecy Zydow przez polakow to tez prowokacja? czy zamordowanie mojego dziadka w 1939 przez sasiada zeby zabrac mu dom to byla tez prowokacja, polacy nigdy nie przyznali sie do swoich zbrodni, ale to wychodzi , wiem ze nie chcecie o tym slyszec ale taka jest PRAWDA, i jak to mowicie prawda w oczy kole,
              • gownos Proboszcz Jedwabnego: śledztwo IPN niedokończone 24.05.11, 20:32
                Przedsiebiorstwo hollocaust - mowi to cos panu - gramy o 65 mld dolarow

www.naszawitryna.pl/index_jedwabne_7.html
                Jedwabne - artykuły, wypowiedzi, wywiady

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Proboszcz-Jedwabnego-sledztwo-IPN-niedokonczone,wid,34924,wiadomosc.html

Według proboszcza Jedwabnego, ks. Edwarda Orłowskiego, śledztwo IPN w sprawie mordu Żydów w tej miejscowości zostało niedokończone, a prawdę mogłaby wyjaśnić przerwana ekshumacja szczątków ofiar.

Uważam, że to śledztwo jest niedokończone. (...) Wrócono do punktu wyjścia. Przecież ekshumacja się nie odbyła tak jak powinno być, a mogła wyjaśnić, jak to było. (...) Jedyną racją Polaków jest domagać się, by ta ekshumacja była do końca - powiedział ksiądz Orłowski pytany o komentarz do końcowych ustaleń śledztwa w sprawie mordu Żydów 10 lipca 1941 roku w Jedwabnem.

Ta tajemnica mogła być wyjaśniona ostatecznie w grobach żydowskich - zaznaczył ksiądz proboszcz.

Pytany, czy w środę, w 61. rocznicę mordu, odbędą się modlitwy w kościele w Jedwabnem za pomordowanych Żydów, powiedział, że zawsze się modli za wszystkich pomordowanych.

Rano odbędzie się natomiast specjalna msza dla grupy dzieci z gimnazjum z Jedwabnego, które w ramach "Szkoły tolerancji" prowadzonej przez fundację "Porozumienie bez barier" Jolanty Kwaśniewskiej właśnie w środę wyjeżdżają na wycieczkę do USA.(iza)
                • janeks-dwa Re: Proboszcz Jedwabnego: śledztwo IPN niedokończ 26.05.11, 12:57
                  gownos przytaczaj sobie opowiastki proboszcz , " jacy ci polacy niewinni" pewnie jeszcze powiesz ze w jedwabnym polacy bronili Zydow,dobrze wiesz co bylo a broniac mordercow pokazuje kim jestes
              • spesz Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 21:02
                Skoro jesteś taki szczegółowy Żydzie,to dlaczego nie napiszesz co Żydzi wyprawiali z Polakami na Litwie i Białorusi,hmm?
                • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 21:06
                  spesz napisał:

> Skoro jesteś taki szczegółowy Żydzie,to dlaczego nie napiszesz co Żydzi wyprawi
                  > ali z Polakami na Litwie i Białorusi,hmm?

To samo co robili z nimi katolicy od co najmniej IV wieku naszej ery ?? Ilu żydów zamordowali katolicy przez 17 wieków istnienia katolicyzmu ??
                  • nikodem_73 Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 21:28
                    Oj tak, bo Polacy, to na tle Europy to w ogóle wyglądają na mega-antysemitów.

Pytanie konkursowe - w jakim państwie najliczniej osiedlali się Żydzi od a powiedzmy XV do XVIII wieku? Jaki kraj nazywano paradisus Iudaeorum?

Bo coś tak mi się wydaje, że albo w Polsce nie było tak źle, albo Żydzi mieli wówczas jakieś ostro masochistyczne zapędy.
                  • mapokl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 25.05.11, 15:06
                    kolter-xxl napisał:

> spesz napisał:
                    >
                    > > Skoro jesteś taki szczegółowy Żydzie,to dlaczego nie napiszesz co Żydzi w
                    > yprawi
                    > > ali z Polakami na Litwie i Białorusi,hmm?
                    >
                    > To samo co robili z nimi katolicy od co najmniej IV wieku naszej ery ?? Ilu żyd
                    > ów zamordowali katolicy przez 17 wieków istnienia katolicyzmu ??

Dlaczego żydzi to jedyny naród na świecie których od chwili swojego powstania do czasów współczesnych budził niechęć i nienawiść innych narodów?
                    • kolter-xxl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 25.05.11, 22:00
                      mapokl napisał:

Dlaczego żydzi to jedyny naród na świecie których od chwili swojego powstania d
                      > o czasów współczesnych budził niechęć i nienawiść innych narodów?

Powodem było hermetycznie zamknięcie społeczeństwo odrzucające wierzenia innych narodów , to powodowało w społeczeństwa żyjące w politeizmie nie akceptowało monoteizmu narodu Żydowskiego. Co powodowało określone reperkusje to tak w wielki skrócie !!
                • janeks-dwa Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 26.05.11, 13:00
                  spesz .. szanowny panie, gdybe pan rozumial co pisalo w artykule o polakach i Zydach nie zadawal by pan glupich i nie na temat pytan, czy zrozumiales balwanie?
              • nikodem_73 Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 21:15
                > okostek chcesz wiedziec to ci powiem, Polak zamordowa mojego dziadka we wrzes
                > niu 1939 roku zeby mu zabrac dom, nie znaczy ze ja nienawidze Polakow, ninawidz
                > e antysemitow mieszkalem do1969 w Polsce i dobrze pamietam antysemicka nagonke,
                > chciales przyklad to ci podaje, jak chcesz wiecej to poczytaj o JEDWABNYM tam
                > polacy mordowali ZYDOW , Kielce po wojnie
            • mapokl Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 18:29
              To nie jest tak. Są różni żydzi, ale o tych zwykłych niewiele słychać czy widać, a na ulicy ich nie rozpoznasz. Natomiast "Żydzi" tacy jak żydzi izraelscy, lobbiści amerykańscy czy spora część "wiecznie przez świat pokrzywdzonych i prześladowanych" mają Polaków tak jak wszystkie inne narody daleko gdzieś. To nie jest nienawiść, oni są po prostu narodem wybranym, którym "bóg" dał prawo władzy nad innymi narodami. Czy hodowca żywi nienawiść do owiec albo krów? Nie, ale jak zaczną zbyt rozrabiać to musi ich batem do szeregu doprowadzić.

Podsumowując, mylisz się mówiąc, że Żydzi nienawidzą Polaków. Po prostu Żydzi chcą by pośledniejsze narody znały swoje miejsce i zajmowały odpowiednią dla nich pozycję.
              • diableeca Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 18:49
                Bardzo klarowne wyjaśnienie, ja na ten przykład już teraz wszystko rozumiem. ;)
              • karim72 Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 20:53
                No..... dokladnie.....
            • karim72 Re: Dlaczego Żydzi nienawidzą Polaków ? 24.05.11, 20:13
              Nie sadze, zby bylo tak, ze oni nas nienawidza. Robia tylko to, co wszyscy inni, z tym, ze znacznie bardziej efektywnie. Fakt, byli w Europie dlugo przesladowani i nauczyli sie dzialac solidarnie, co dalo im szanse przetrwania. Umiejetnosci tej brakuje chociazby nam.....
              W sumie to raczej powinnismy sie uczyc od nich i oczywiscie powstrzymac ich.... i mozna mnie nazywac anytsemita, jak ktos ma chec, chociaz ani do religii, ani do narodu jako takich nie mam nic.
            • gownos Powodow jest kilka 24.05.11, 20:21
              Moim zdaniem powodow jest kilka
              1. Talmud - Polacy sa narodem chrzescijanskim, wedlug nauczania Tory chrzescijanie to najwieksi wrogowie. Moralnosc talmudowska to przeciwstawnosc moralnosci chrzescijanskiej.
              Goj to bydlo, ktore jest powolane jedynie do niewolnictwa pracy na rzech narodu wybranego. Stad programowa pogarda do Polakow. Europa jest juz w wiekszosci zlaicyzowana, a Polacy nadal sa gorliwymi katolikami...
              Polecam ksiazke ks. dr Stanisław Trzeciaka "Talmud o gojach a kwestia żydowska w Polsce" ełen opis książki "Talmud o gojach a kwestia żydowska w Polsce" (ks. Stanisław Trzeciak):

Pisząc tę książkę ks. dr Stanisław Trzeciak mógł obserwować rozwój stosunków dwóch narodów, które dzieliły systemy wartości czerpiące z jednej strony z Pisma Świętego, a z drugiej strony - z Talmudu. Dominacja gospodarcza mniejszości żydowskiej w Polsce oraz jej zachowania polityczne, wyrastają - według obserwacji ks. Trzeciaka z poczucia odrębności wyznawców judaizmu od reszty społeczeństwa nie Żydów ("gojów") oraz z talmudycznej zasady wzajemnego wspierania się Żydów. Opisywana książka to jednak przede wszystkim nieocenione źródło wiedzy historycznej o związkach mniejszości żydowskiej z lożami masońskimi, komunizmem oraz o systematycznym wzroście znaczenia Żydów w życiu gospodarczym i politycznym w okresie międzywojennym w II Rzeczpospolitej.

2. Polacy przeszkadzaja, zawadzaja szybkiemu powstaniu Judeopolonii, ale sa na sciezce i na kursie (Jerzy Robert Nowak - ksiazka Czerwone dynastie str. 45, wyd. Maron, wypowiedz D.Warszawskieo "W roku 2010 zydowscy profesorowie zdominuja wydzialy polskiej historii i trydycji na uniwersytetach (...) Polskie lobby zydowskie wzrosnie w sile powiazana z zadziwiajacym rozwojem polskiej gospodarki (...) W polowie przyszlego wieku (2050) Polska stanie sie kontynentalna potega gospodarcza, a polscy Zydzi, w calej Europie, beda jej sila przewodnia" (cyt.za T.Pajak "A Narod spi").

Polska byla i pewnie niedlugo znowu bedzie rajem dla narodu zydowskiego. 200 lat Polska byla pozbawiona panstwowosci, polskosc i Polacy byli poddawani represjom przez zaborcow. Zydzi, potrafili wykorzystac nowa sytuacje, zrownanie w prawach obywatelskich, mozliwosc przejmowania majatkow powstancow zeslanych na Sybir, nie mieli oporow co do nauki jezyka niemieckiego lub rosyjskiego (odpadl im nauka jezyka polskiego). Na tej ziemi "niczyjej" zydzi zaczeli sie czuc jak u siebie.

3. Odzyskanie niepodleglosci to dla wielu zydow szok, sa tej niepodleglosci wrodzy lub niechetni. W okresie miedzywojennym ok.80% ludnosci zydowskiej nie umie mowic po polsku. Musieli sie zapewne czuc jak Rosjanie w latach 90-tych na Litwie, zmuszeni do przyswajania jezyka rdzennej ludnosci.

Zydzi byli w okresie rozbiorow uprzywilejowani- niestety 11 listopada 1918 roku przekresilo na 20 lat marzenia o Judeopolonii. Pozniej te nadzieje odzyly dzieki ideologii marksistowskiej i wsparciu zydobolszewii przez cesarza Niemiec. Wiecej na ten tamt w ksiazce Henryka pajaka, STANISŁAW ŻOCHOWSKI - RZĄDY ZBIRÓW 1940-1990, WYDAWNICTWO: Retro, Lublin

Zydzi wslawili sie wspieraniem obcej wladzy ludowej, nieproporcjonalnie wiele osob tego wyznania represjonowalo polskich patriotow. Wiele z tych osob wykorzystalo mozliwosc wyjazdu w 1968 i wsparcia Izraela w wojnie na bliskim wschodzie a jednoczesnie unikniecia odpowiedzialnosci za zbrodnie na Polakach, pozostale osoby mialy mozliwosc opuszczenia siermieznej i biednej powojennej Polski (Polacy katolicy nie dostawali paszportow -uzyskanie pozwolenia na wyjazd z Polski byl dla wiekszosci nieosiagalny) i dorabiania sie na zachodzie.

Zydzi nie lubia takze Palestynczykow, ktorym zrabowali ziemie. Nie maja litosci dla tubylcow jezeli w gre wchodzi ekspansja terytorialna badz kulturowa czy wplywow w poltyce.

historia.gazeta.pl/historia/1,100074,6746971,Wojny_izraelsko_arabskie.html
              4. Polacy stanowia takze konkurencje dla przemyslu hollokaust. Polska martyrologia zarowno pod okupantem niemieckim jak i sowieckim przewyzsza liczebnie martyrologie zydowska. A przeciez powiewanie sztandarem hollocaust i antysemityzmem to najlepszy zaslona dymna dla ekspansywnej polytyki Izraela badz diaspory zydowskiej , dla ktorej wedlug pewnych opinii

Fragmenty książki Normana Finkelsteina "Przedsiębiorstwo holocaust"
              Oszuści, handlarze i historia
              Zdaniem znanego izraelskiego pisarza Boasa Evrona tzw. świadomość holokaustu jest niczym innym jak "oficjalną, propagandowa indoktrynacją oraz produkcją sloganów i fałszywego wizerunku świata", a jej prawdziwym celem "wcale nie jest zrozumienie przeszłości, lecz manipulowanie teraźniejszością". Hitlerowski holokaust jako taki nie służy żadnym konkretnym celom politycznym. Może on zarówno motywować do sprzeciwu, jak i do poparcia izraelskiej polityki. Kiedy się jednak spojrzy nań przez pryzmat ideologiczny, to, według Evrona, "pamięć hitlerowskiej zagłady staje się potężnym orężem w rękach izraelskich przywódców i żydowskiej diaspory".

Hitlerowski holokaust
              • karim72 Re: Powodow jest kilka 24.05.11, 20:57
                A tak z ciekawosci sie zapytam:
                ten Talmud to czytales?

Ja sam wielkim fanem Zydow nie jestem (patrz wyzej), ale chyba troche przegiales ....
              • kolter-xxl Re: Powodow jest kilka 24.05.11, 21:00
                gownos napisał:

> Pisząc tę książkę ks. dr Stanisław Trzeciak

Naczelny antysemita zaraz po kolbe !!
      • kolter-xxl Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 24.05.11, 20:47
        gosc747 napisał:

> Jakie się pejsy zrobiły wrażliwe na satyrę. Aj waj!

Mame cię tej ironii nauczyła ??
        • cyniczne_oko Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 25.05.11, 09:12
          kolter-xxl napisał:

> gosc747 napisał:
          >
          > > Jakie się pejsy zrobiły wrażliwe na satyrę. Aj waj!
          >
          > Mame cię tej ironii nauczyła ??

Naucz się odmieniać po polsku, skoro już przychodzisz na polskie forum żydku. Kolejny hsbarczyk próbuje swoich sił, będziemy mieli ubaw czytając wymysły pejsikowego.
          • kolter-xxl Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 25.05.11, 09:43
            cyniczne_oko napisał:

Naucz się odmieniać po polsku, skoro już przychodzisz na polskie forum żydku. K
            > olejny hsbarczyk próbuje swoich sił, będziemy mieli ubaw czytając wymysły pejsi
            > kowego

Qurwa wyszedłeś wychowany z domu czy życie cie do tej trudnej profesji zmusiło ??
            • cyniczne_oko Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 25.05.11, 16:37
              kolter-xxl napisał:

> Qurwa wyszedłeś wychowany z domu czy życie cie do tej trudnej profesji zmusiło
              > ??

Ja nie muszę sie zniżać do wchodzenia na cudzoziemskie fora i próbować walczyć z wiatrakami sprzedając propagandowe bajki. Więc pytanie - czy do takiej sprzedajności własnego honoru i do zeszmacenia zmusilo cię wychowanie czy rząd dmący w nacjonalistyczno-patryjotyczne trąbki?
              • kolter-xxl Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 25.05.11, 22:04
                cyniczne_oko napisał:
                >
                > Ja nie muszę sie zniżać do wchodzenia na cudzoziemskie fora i próbować walczyć
                > z wiatrakami sprzedając propagandowe bajki.

No ja też nie !!ale dlaczego u antysemickiej hołoty panuje takie nastawienie ze jak ktoś stanie w obronie żydów to pewno jest żydem ??
                • cyniczne_oko Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 26.05.11, 00:07
                  Bo nikt inteligentny i mający oczy nie popiera ani nie broni pasozytniczej hołoty ( to twój epitet, więc nie miej żalu o użycie - sam zacząłeś ). To robią tylko czlonkowie diaspory. Zresztą po co zaprzeczasz? Ślepy nie jesteś , półgłówkiem też nie, więc po zanalizowaniu tego co ta nacja robi każdy z wyjątkiem tych co mają w tym interes odwraca się od nich. Normalna kolej rzeczy.
                  • janeks-dwa Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 26.05.11, 13:15
                    cyniczne- oko takich jak ty znalem wielu, nikt z nich niczego nie osiagnal, zawisc i zazdrosc was oslepia
                    • cyniczne_oko zawiść i zazdrość - bycia znienawidzonym? 27.05.11, 11:01
                      janeks-dwa napisał:

> cyniczne- oko takich jak ty znalem wielu, nikt z nich niczego nie osiagnal, zaw
                      > isc i zazdrosc was oslepia

Zawiść i zazdrość mnie oślepia? Czego mam im zazdrościć? Tego że żyją z zaiweszonym wyrokiem śmierci ? Czy tego że są najbardziej znienawidzoną nacją na świecie? Nie wiem kogo znałeś, ale podciągasz mnie pod zła kategorię. Żydami gardzę jak każdym kto zyje z pasożytnictwa. Skamlą o krzywdach sprzed pięciu pokoleń i wyciągają łapki o odszkodowania i w tym samym czasie prześladują tubylców i zagrabiają ich ziemie. Mam im zazdrościć? Prędzej czy później powinie im się noga i arabowie im odpłacą za ostatnie kilkadziesiąt lat krzywd i przestaną istnieć.
                      • janeks-dwa Re: zawiść i zazdrość - bycia znienawidzonym? 27.05.11, 16:20
                        cyniczne-oko z kretynami jak ty nie ma co dyskutowac,
                        • cyniczne_oko brak argumentow = wyzwiska i ucieczka 30.05.11, 19:37
                          janeks-dwa napisał:

> cyniczne-oko z kretynami jak ty nie ma co dyskutowac,

Kiedy brakuje argumentów pozostaje uzyc wyzwisk i wycofac sie z dyskusji. żalosne, gdzie te czasy kiedy hasbarczycy działający w GWnianej trzymali poziom... jak widac żydzi chylą się ku upadkowi wszędzie.
              • janeks-dwa Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 26.05.11, 13:12
                cyniczne- oko, ty balwanie nie mozesz wchodzic na obce fora bo nie znaszjezykow obcych, gdzie jest odpowiedz na moje pytania, widze ze nie umiesz odpowiedziec i tylko umiesz pisac glupoty, osmieszasz sie.
          • janeks-dwa Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 26.05.11, 13:09
            cyniczne-oko, glupi polaczku z pacanowa, gdzie jest odpowiedz na moje pytania ?
    • metrogorodok Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 24.05.11, 16:16
      No i dobrze. O tym powinien decydować rynek, a nie sądy. Ja np. Angory nie kupuję, bo cytowana okładka była dla mnie po prostu nie smaczna. I tyle, ludzie głosują portfelami i tylko to powinno się liczyć w takiej sprawie.
    • xxxddd3 Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie bę... 24.05.11, 16:27
      A jak Gazeta Wyborcza stosuje terror psychologiczny na Polakach, to wszystko jest w porzadku? Bez przerwy ośmiesza się tu naszych narodowych bohaterów, np. Jana Pawła II czy Kaczyńskiego.

To Agora ma problem z antypolonizmem, a nie Angora z antysemityzmem.
      • karim72 Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 24.05.11, 21:06
        Kaczynski jest kim? Bohaterem???? Chyba osmieszania naszego panstwa...... jakby byl konkurs na najwiekszego zdrajce Polski, to mialby spore sznase na pierwsze miejsce, bo nikt nam tak nie zaszkodzil od dawna, ani Jaruzelski, ani Gomulka czy inne mendy.
        Kaczynski zas udaje , ze kocha, przy czym jego dzialanai szkodza Polsce i Polakom.
    • gtpress Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie bę... 24.05.11, 16:28
      o co ten szum medialny? mamy wolny rynek i kupic mozna wszysko, tym bardziej, ze Polacy od 20 lat prowadza wyprzedaz, oglaszaja promocje, spuszczaja z ceny itd., minister Grad dwoi sie i troi by ostatnie srebra wielu Pokolen Polakow puscic "za grosze" ...... dorobianie do tego filozofii jest zbedna czynnoscia propagandowa i naraza Nas na kolejna smieszosc.....
    • kongreszydowski Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie bę... 24.05.11, 16:36
      Nadwrazliwosc, o co tyle szumu, ... . Macie chlopcy racje zwlaszcza, ze reagujecie z takim samym poczuciem humoru i wstrzemezliwoscia gdy inni pisza o "polskich obozach koncentracyjnych".
    • bruno_ja Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie bę... 24.05.11, 16:39
      Ta okładka była reakcją na wypowiedź jednego z wysoko postawionego działacza Światowego Kongresu Żydów na temat bojkotu Polski. Niestety każda akcja wywołuje reakcję, a ta dodatkowo wcale nie była agresywna i nie poniżała Żydów. Po prostu w dowcipny sposób skomentowała niezbyt przemyślaną wypowiedź jednego pana. Skoro on generalizował, to Angora mogła zrobić to samo.
      Nie każda krytyka Żydów to antysemityzm. Tym bardziej w wypadku gdy jeden naród wybrany spiera się z drugim;)
    • ubiquitousghost88 I sądowi wolno się czasem zaśmiać z dowcipu... 24.05.11, 16:41
      ...On tylko uznał absolutną wyższość humoru żydowskiego w sytuacji, kiedy absurdalne oczekiwania pewnych cwaniaków zakrawają na niesłony dowcip...
    • ekumeniczny3 Krotki film o nienawisci +++++++++++++++++++++++++ 24.05.11, 16:45
      Krotki film o nienawisci. Wlasciwa miejscowo Prokuratura odmowila sledztwa
      www.youtube.com/watch?v=IX9Tk2TMA6Q&feature=related
      • ekumeniczny3 Kolejny krotki film o nienawisci +++++++++++++++++ 24.05.11, 16:47
        www.youtube.com/watch?v=h4dPskzlqZ4&feature=related
        Prosze panstwa, przewrotni faryzeusze i ich cenzura, slomke widza w oku chrzescijanina ale slupa wysokiego napiecia nie widza w swoim NIEchrzescijanskim oku.
        • ekumeniczny3 Re: Kolejny krotki film o nienawisci ++++++++++++ 24.05.11, 16:48
          www.youtube.com/watch?v=OlT3ARuUSGc&feature=related
          przewrotni pelni szowinizmu i nienawisci faryzeusze slomke widza w oku chrzescijanina ale slupa wysokiego napiecia nie widza w ...... cenzorze, dokoncz ;-)))))))))))))

• ekumeniczny3 Jaka religia chroni przestepce od odpowiedzialnosc 24.05.11, 16:51
            Jaka religia i pochodzenie chroni przestepcow i szowinistow od odpowiedzialnosci karnej?
            CZYTAJ artykul z .... gazety michnika
            wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,3718886.html
            • norbertrabarbar Re: Jaka religia chroni przestepce od odpowiedzia 24.05.11, 16:55
              Żydzi traktują u siebie chrześcijan tak jak my traktujemy ich u nas, a fakt, że obrażają Jezusa... no cóż, chyba nie powinniśmy się mieszać w ich wewnętrzne sprawy...
            • ekumeniczny3 Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o nienawisci 24.05.11, 17:04
              www.youtube.com/watch?v=cghfHwMcgXM&NR=1
              www.youtube.com/watch?v=gohRo7DQ7As&feature=related
              www.youtube.com/watch?v=sUTiXyDBHKM&NR=1
              www.youtube.com/watch?v=_1nqlaL0KEA&feature=related
              www.youtube.com/watch?v=s-ns_CnX9Ps&feature=related
              • norbertrabarbar Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 17:11
                Jezus był Żydem. To wystarczy mi, żeby być przekonanym o tym, że ta cała afera z cudami i ukrzyżowaniem to była żydowska ściema. Pewnie Jezus miał układ z Kajfaszem, żeby otumanić gojów. Jak widać świetnie się im udało...
                • ekumeniczny3 Przedmowca dal przyklad ich przewrotnosci ;-)))))) 24.05.11, 17:34
                  Przedmowca dal wlasnie przyklad ich przwrotnosci.
                  Oni chcieli z judasza zrobic "ewangeliste", wymyslili kody biblijne, i inne oszustwa a Calun Tyrynski zrobili "falsyfikatem" .
                  Wsrod nich najwiecej jest krawcow ... ;-))))))))))))))) oni nieustannie podszywaja sie pod inne narody. Moj przedmowca podszywa sie pod Polaka, podobnie jak robil to gwalciciel i pedofil Polanski, madoff podszywal sie pod amerykanina, a Kahn strauss pod francuza. A sprawca glodu na ukrainie pod ... rosjanina.
                  • janeks-dwa Re: Przedmowca dal przyklad ich przewrotnosci ;-) 24.05.11, 18:40
                    ekumeniczny3 a ty to nawet nie mozesz sie pod nic podszywac jestes kretynem, mozesz pocalowac tego ZYDA w D-PE>
                • kynos1 Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 20:06
                  Jezus był takim żydem, jak Marcin Luter był katolikiem.
                  • janeks-dwa Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 20:14
                    kynos1 JEZUS byl ZYDEM, stworzyl sekte religijna, wszystcy apostolowie to ZYDZI czy tobie sie to podoba czy nie.
                    • kynos1 Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 20:33
                      Dokładnie to samo napisałem.
                      Jezus był Żydem (miał matkę żydówkę), ale nie był żydem (wyznawcą religii).
                      Kwestia dużych i małych liter.
                      • kolter-xxl Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 21:07
                        kynos1 napisał:

> Dokładnie to samo napisałem.
                        > Jezus był Żydem (miał matkę żydówkę), ale nie był żydem (wyznawcą religii).

Jezus był żydem aż do dnia śmierci, potem jak zmartwychwstał ( :) ) dopiero nakazał apostołom skierować się ku narodom .
                        • kynos1 Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 21:38
                          Bazujemy na Nowym Testamencie.

Nie wiem, jakie kryterium bycia, czy nie bycia żydem (wyznawcą religii judaistycznej) stosujesz.
                          Wg mnie nie jest to nakaz 'skierowanie się ku narodom'.
                          Jezus urodził się jako Żyd (przynależność do plemienia usankcjonowana tradycją i pochodzeniem).
                          Prawdopodobnie jako dziecko został obrzezany i był wychowywany w religii żydowskiej (był więc w początkowym okresie żydem).
                          Jednak jego późniejsze działania jednoznacznie mówią o tym, że sprzeciwiał się domgatom tej religii. Między innymi leczył w sobotę (zakazane przez judaizm), mówił o sobie jako o wyczekiwanym Mesjaszu i synu Boga, sprzeciwiał się spekulacjom walutowym w obrębie świątyni, atakował żydów mówiąc:
                          'Plemię żmijowe! Jakże wy możecie mówić dobrze, skoro źli jesteście?'.
                          Dla Żydów stanowił odszczepieńca, podobnie jak dla katolików Marcin Luter.
                          Dlatego został przez kapłanów żydowskich skazany na śmierć (Jezus a nie Luter ;))

• kolter-xxl Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 22:08
                            kynos1 napisał:

> Bazujemy na Nowym Testamencie.
                            >
                            > Nie wiem, jakie kryterium bycia, czy nie bycia żydem (wyznawcą religii judaisty
                            > cznej) stosujesz.
                            > Wg mnie nie jest to nakaz 'skierowanie się ku narodom'.

Jezus wyraźnie nakazywał swoim uczniom głoszenie tylko żydom (Mat 3,6).

> Jezus urodził się jako Żyd (przynależność do plemienia usankcjonowana tradycją
                            > i pochodzeniem).
                            > Prawdopodobnie jako dziecko został obrzezany i był wychowywany w religii żydows
                            > kiej (był więc w początkowym okresie żydem).

Napisano o tym sporo w NT .

> Jednak jego późniejsze działania jednoznacznie mówią o tym, że sprzeciwiał się
                            > domgatom tej religii. Między innymi leczył w sobotę (zakazane przez judaizm),

Nic w tym dziwnego ;skoro obrzezać można było dziecko w szabas to czemu nie leczyć umierającego ? ( Jan 7,21-23)

> mówił o sobie jako o wyczekiwanym Mesjaszu i synu Boga,

Tak tez nauczał i ST on widac w to wierzył .

>sprzeciwiał się spekulacjom walutowym w obrębie świątyni,

Nie dziwota , żydzi nie mogli przynosić do świątyni swoich ofiar , musieli je kupić w świątyni za lichwiarska cenę .

atakował żydów mówiąc:
                            > 'Plemię żmijowe! Jakże wy możecie mówić dobrze, skoro źli jesteście?'.

No nie żydów jako takich a faryzeuszy wkurzyli go czepiając się jego uczniów o to ze jedli zerwane po drodze zborze . Poza tym nie tylko Jezus nazywał tak Faryzeuszy czy Saduceuszy; robił tez tak Jan Chrzciciel ( Mat 3, 4-8)

> Dla Żydów stanowił odszczepieńca, podobnie jak dla katolików Marcin Luter.

Taraz tez wsadzili by go do czubków :)

> Dlatego został przez kapłanów żydowskich skazany na śmierć (Jezus a nie Luter ;
                            > ))

Lutra nie zamordowali bo miał możnych protektorów
                            • kynos1 Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 22:23
                              Podsumowując:
                              Cieszę się, że się zgadzamy w tym, że Jezus odciął się od religii żydowskiej za życia a nie dopiero po zmartwychwstaniu (bez tych nieprofesjonalnych emotikonów).
                              • kolter-xxl Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 22:29
                                kynos1 napisał:

> Podsumowując:
                                > Cieszę się, że się zgadzamy w tym, że Jezus odciął się od religii żydowskiej za
                                > życia a nie dopiero po zmartwychwstaniu (bez tych nieprofesjonalnych emotikonó
                                > w).

Nie ma zgody!! z ewangelii wynika ze Jezus odciął się od Judaizmu dopiero po zmartwychwstaniu !!

Mat 28,19-20. Mk 15,15-16. Łuk 24,47.
                                • kynos1 Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 22:46
                                  Proponuje przenieść dyskusje do Twojego wątka poniżej.
                                  Tam zamieścilem odpowiedz, która mogłaby rownie dobrze pojawić się tutaj.
                          • janeks-dwa Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 26.05.11, 13:26
                            kynos1 czy tobie sie to podoba czy nie Jezus byl Zydem do smierci
                      • janeks-dwa Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 26.05.11, 13:23
                        kynos1 mylisz sie Jezus zalozyl sekte religijna -
                  • kolter-xxl Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 21:23
                    kynos1 napisał:

> Jezus był takim żydem, jak Marcin Luter był katolikiem.

Luter był katolickim duchownym ,a nie robił reformacji w celu rozbicia Krk ,ale dla poprawy jego morale !! Jednak papiestwo zapełniające sobie kabzę odpustami olało zakonnika który dopiero po kilku latach od czasu tez przybitych na kościelnych drzwiach zrozumiał ze mu z katolicyzmem nie po drodze.
                    • kynos1 Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 21:45
                      >Luter był katolickim duchownym ,a nie robił reformacji w celu rozbicia Krk ,
                      >ale dla poprawy jego morale !!

To dokładnie tak jak zrobił Jezus.
                      • kolter-xxl Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 22:18
                        kynos1 napisał:

> >Luter był katolickim duchownym ,a nie robił reformacji w celu rozbicia Krk
                        > ,
                        > >ale dla poprawy jego morale !!
                        >
                        > To dokładnie tak jak zrobił Jezus.

Dokładnie tak ; Jezus nie zakładał nowej religii a chciał reformacji w starej .
                        • kynos1 Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 22:27
                          Rozumiem, że do tezy:
                          Jezus był takim żydem, jak Marcin Luter był katolikiem.
                          Nie masz większych zastrzezen?
                          • kolter-xxl Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 22:30
                            kynos1 napisał:

> Rozumiem, że do tezy:
                            > Jezus był takim żydem, jak Marcin Luter był katolikiem.
                            > Nie masz większych zastrzezen?

Jezus do końca życia pozostał prawowiernym żydem a Luter przestał być w pewnej chwili katolikiem .
                            • kynos1 Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 22:40
                              To podaj kryterium, które mówi o tym, że ktoś przestaje być postrzegany jako wyznawca danej religii.
                              • kolter-xxl Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 22:50
                                kynos1 napisał:

> To podaj kryterium, które mówi o tym, że ktoś przestaje być postrzegany jako wy
                                > znawca danej religii.

Po co ??
                                • kynos1 Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 23:05
                                  Bo mówiąc o tym, że 'Jezus pozostał prawowiernym żydem' (co nie jest prawdą w świetle przedstawionych przeze mnie faktów i wyroku Senhedrynu wydanego przez żydowskiego arcykapłana Kajfasza) i tezy, że Luter 'w pewnej chwili przestał być katolikiem' (co kłóci się z Twoim uprzednim stwierdzeniem: 'Luter był katolickim duchownym ,a nie robił reformacji w celu rozbicia Krk, ale dla poprawy jego morale !!'), stosujesz kryterium przynależności danej osoby do określonej religii.

Jeżeli chciałbyś uporządkować swoje wypowiedzi, to wg. mnie dobrą metodą jest ustalenie pewnych ogólnych (takich, które można zastosować zarówno do Jezusa jak i Lutera) kryteriów oceny.
                                  • kolter-xxl Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 23:19
                                    kynos1 napisał:

> Bo mówiąc o tym, że 'Jezus pozostał prawowiernym żydem' (co nie jest prawdą w ś
                                    > wietle przedstawionych przeze mnie faktów i wyroku Senhedrynu wydanego przez ży
                                    > dowskiego arcykapłana Kajfasza)

Jakoś do tej pory tego nie udowodniłeś ?? Co prawda coś pisałeś ale jakim dowodem jest uzdrawianie w szabas czy sprzeciw przeciwko lichwie ?? Czyżby skoro jestem antyklerykalnym ateistą stwierdzenie oszołomstwa iż cała polska kocha jana pawła II wykluczała mnie poza społeczeństwo stawiając mnie automatycznie w pozycji obcego wroga Polski ??

i tezy, że Luter 'w pewnej chwili przestał być
                                    > katolikiem' (co kłóci się z Twoim uprzednim stwierdzeniem: 'Luter był katolicki
                                    > m duchownym ,a nie robił reformacji w celu rozbicia Krk, ale dla poprawy jego m
                                    > orale !!'),

No bo tak było; on nie odrzucił na poczatku Krk ale chciał go reformować, dopiero po kilku latach odszedł od katolicyzmu i to i tylko to chciałem powiedzieć !!

> stosujesz kryterium przynależności danej osoby do określonej religii.

Opisuje fakty i nic więcej !!

> Jeżeli chciałbyś uporządkować swoje wypowiedzi, to wg. mnie dobrą metodą jest u
                                    > stalenie pewnych ogólnych (takich, które można zastosować zarówno do Jezusa jak
                                    > i Lutera) kryteriów oceny.

Nie muszę nic uporządkować bo dość jasno i składnie odpisywałem tobie do tej pory !!a to ze nie przyjmujesz tego o czym piszę do wiadomości nie zmusi mnie do jakiś korekt .
                                    • kynos1 Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 23:30
                                      Nie wydaje mi się, żeby dalsza rozmowa mogła mnie przekonać do odrzucenia tezy:
                                      'Jezus był takim żydem, jak Marcin Luter był katolikiem'.
                                      Wg mnie jest sporo analogii, które potwierdzają jej prawdziwość.
                                      Tak czy inaczej - miło było. Dobranoc.
                                      • kolter-xxl Re: Czas zeby sie swiat dowiedzial prawdy o niena 24.05.11, 23:33
                                        kynos1 napisał:

> Nie wydaje mi się, żeby dalsza rozmowa mogła mnie przekonać do odrzucenia tezy:
                                        > 'Jezus był takim żydem, jak Marcin Luter był katolikiem'.
                                        > Wg mnie jest sporo analogii, które potwierdzają jej prawdziwość.
                                        > Tak czy inaczej - miło było. Dobrano

Ano
            • janeks-dwa Re: Jaka religia chroni przestepce od odpowiedzia 24.05.11, 18:36
              ekumeniczny, jestes chorym umyslowo kretynem
              • quad76 Re: Jaka religia chroni przestepce od odpowiedzia 24.05.11, 18:42
                coś tu śmierdzi czosnkiem. naprawdę mocno zalatuje..
              • gnago Re: Jaka religia chroni przestepce od odpowiedzia 24.05.11, 20:42
                to ciekawa teza ale gdzie argumenty yntelygencie inaczej. Przyjemnie

Nie czyn drugiemu co tobie niemile
        • janeks-dwa Re: Kolejny krotki film o nienawisci ++++++++++++ 24.05.11, 18:34
          ekumeniczny3 to czlowiek chory umyslowo i budzi sie gdy slysz slowo ZYD. znowu nie brales lekow ktore ci przypisal dobry ZYDOWSKI lekarz.
          • rozsadek.ltd Re: Kolejny krotki film o nienawisci ++++++++++++ 24.05.11, 19:19
            janeks-dwa napisał:

> ekumeniczny3 to czlowiek chory umyslowo i budzi sie gdy slysz slowo ZYD. znowu
            > nie brales lekow ktore ci przypisal dobry ZYDOWSKI lekarz.

Aj waj, prawda w oczy kole? Aż pejsy dęba stają :)
      • janeks-dwa Re: Krotki film o nienawisci ++++++++++++++++++++ 24.05.11, 18:31
        ekumeniczny3 znowu zmieniles numer ty antysemito z KANADY, jestes dobrym przykladem polskiego antysemity.
    • i33il33 Zamknąć "Angorę". 24.05.11, 16:47
      Przecież u nas poprawność polityczna już sięga granic obłędu.Przynajmniej w Łodzi prokuratura zachowała się normalnie,bo jeśli dalej tak będzie jak jest obecnie to program Kononowicza dalej będzie wdrażany i już nic na pewno nie będzie.
    • kukika7 Antysemityzm 24.05.11, 16:51
      W Niemczech taka okladka bylaby skandaliczna. Tez uwazam ja za antysemicka, rasistowska i ublizajaca jednej grupie religijnej. Uwazam ze Angora powinna przeprosic srodowiska zydowskie w Polsce. Tolerancjy polega na wzajemnej akceptacji a nie podzeganiu opini publicznej.
      • dd1987 Re: Antysemityzm 24.05.11, 17:06
        a kiedy świat przeproszą żydzi za to że tylko kradli i kradną nadal?
        • janeks-dwa Re: Antysemityzm 24.05.11, 18:18
          dd1987.. co tobie ZYDZI ukradli ? cieciu, polscy szmalcownicy rabowali i mordowali ZYDOW a ty glupi polaczku idotyzmy wypisujesz co tobie ukradli ZYDZI ?? podaj przyklad , czekam na odpowiedz. czy ty osobiscie widziales ZYDA, ? jestes bzwyklym smierdzacym antysemita.
          • dd1987 Re: Antysemityzm 24.05.11, 18:24
            Ben Bernanke ukradł Amerykanom 2 biliony $
            Abramowicz ukradł Rosjanom 30 mld $
            Kulczyk ukradł Polakom 7 mld złotych

dalej nie wymieniam bo by mi życia zabrakło
            • dd1987 Re: Antysemityzm 24.05.11, 18:57
              widzisz janeks-dwa tych panów to nie wybronisz jak byś nawet nie wiem jak się starał
              • janeks-dwa Re: Antysemityzm 24.05.11, 20:04
                dd1987... niby kogo ja bronilem, cos ci sie pomieszalo zdaje sie zo to objawy twojej glupoty, polecam leczenie.
                • dd1987 Re: Antysemityzm 24.05.11, 20:12
                  "co tobie ukradli ZYDZI ?? podaj przyklad , czekam na odpowiedz"
                  to ci napisalem przykladowych 3 zydow ktorzy ukradli miliardy i kradna nadal.
                  • janeks-dwa Re: Antysemityzm 26.05.11, 13:34
                    dd1987.. pytanie bylo co tobie osobiscie ukradli Zydzi, twoja odpowiedz pokazuje twoj poziom rozmowania, czyli bardzo niski.
            • dyngos Bułgarki - prostytutki 24.05.11, 19:09
              A pamiętacie, jak GW z Bułgarek robiła synonim prostytutek?
              • janeks-dwa Re: Bułgarki - prostytutki 24.05.11, 20:06
                dyngos... co to mialo wspolnego z tym artykulem?
            • kolter-xxl Re: Antysemityzm 24.05.11, 21:04
              dd1987 napisał:

> Ben Bernanke ukradł Amerykanom 2 biliony $
              > Abramowicz ukradł Rosjanom 30 mld $
              > Kulczyk ukradł Polakom 7 mld złotych
              >
              > dalej nie wymieniam bo by mi życia zabrakło

No a ile kaczyńscy ukradli w ramach działania spółki Telegraf ??
              • salci_rozencwajgowa Re: Antysemityzm 24.05.11, 21:08
                kolter-xxl napisał:
                No a ile kaczyńscy ukradli w ramach działania spółki Telegraf ??
                ---------------------------------------------------------------------------------
                Choć to też Zydzi, to jednak zdecydowanie mniej.
                • kolter-xxl Re: Antysemityzm 24.05.11, 21:10
                  salci_rozencwajgowa napisała:

> kolter-xxl napisał:
                  > No a ile kaczyńscy ukradli w ramach działania spółki Telegraf ??
                  > -------------------------------------------------------------------------------
                  > --
                  > Choć to też Zydzi, to jednak zdecydowanie mniej.

Salci kochanie a gdzie dziś pokazałaś cipkę :))
              • dd1987 Re: Antysemityzm 24.05.11, 21:12
                nie wiem ile oni ukradli, ale nie bede ich bronić bo ich też nie popieram
                • kolter-xxl Re: Antysemityzm 24.05.11, 21:15
                  dd1987 napisał:

> nie wiem ile oni ukradli, ale nie bede ich bronić bo ich też nie popieram

Tak w przybliżeniu spółka telegraf kierowana z biura bezpieczeństwa narodowego przez jarka kaczyńskiego zrobił coś takiego . Tylko kombinator i złodziej tak potrafi !!

"We wrześniu 1990 roku powstała spółka Telegraf S.A. 50% kapitału założycielskiego przejął w niej Jarosław Kaczyński. Został też przewodniczącym Rady Nadzorczej. Na początku było 250 mln, ale w ciągu roku... pozbierano 50 mld zł. "
                  • kolter-xxl Re: Antysemityzm 24.05.11, 21:19
                    Sorry to lech był ministrem od bezpieczeństwa narodowego :))
          • gnago Re: Antysemityzm 24.05.11, 20:32
            janeks-dwa Wiem ciezko spojrzec Ci w lustro ale w Polsce semici zmonopolizowali lichwe , arendarstwo , pobor podatkow . A i oprocentowanie bylo nadzwyczajne za worek zboza na przednowku chlop oddawal plon z hektara po zniwach. Po drugie TW w czasie zaborow za wysluge w majatku albo wykupywanie od moskali za grosze zarekwirowanych za udzial w powstaniach majatkow

Moze twoi przodkowie jednak byli uczciwymi wyrobnikami , paskarzami to honor zwracam

A propos lubisz podatki ,splacac odsetki Nie to i poborcy nie lubisz to i nie dziw sie ludziom
            • janeks-dwa Re: Antysemityzm 26.05.11, 13:41
              gnago... ciekawe ze zawsze jak "bida" to do Zyda ale jak oddac to ty zachlanny Zydzie , czy wiesz kto najwiecej wykorzystywal twoj narod? podpowiem ci KOSCIOL KATOLICKI,
              • swarozyc Re: Antysemityzm 26.05.11, 13:44
                janeks-dwa napisał:
                czy wiesz kto najwiecej wykorzystywal twoj narod? podpowiem ci KOSCIOL KATOLICKI,
                ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                Kosciol katolicki tez jest projektem zydowskim..
                • janeks-dwa Re: Antysemityzm 26.05.11, 16:02
                  swarozyc.. oczywiscie ,calkiem zapomnalem, uczyli mnie tego w Zydowskiej szkole , no i papiez jest Zydem i wszystcy kardynalowie co do jednego to Zydzi, no glupich jak ty nie sieja, sami sie rodza.znowu spisek przeciwko biednym polakom, cos podobnego.
        • kolter-xxl Re: Antysemityzm 24.05.11, 20:58
          dd1987 napisał:

> a kiedy świat przeproszą żydzi za to że tylko kradli i kradną nadal?

Cos ci buchnęli ??
      • trajkotek no to looknij se na die welt 24.05.11, 17:27
        masz tu bardzo negatywny obraz Żyda ...
      • mapokl Re: Antysemityzm 24.05.11, 18:47
        kukika7 napisała:

> W Niemczech taka okladka bylaby skandaliczna. Tez uwazam ja za antysemicka, ras
        > istowska i ublizajaca jednej grupie religijnej. Uwazam ze Angora powinna przep
        > rosic srodowiska zydowskie w Polsce. Tolerancjy polega na wzajemnej akceptacji
        > a nie podzeganiu opini publicznej.

Skandaliczne jest to, że gdyby na tej okładce było dwóch Niemców/Rosjan/Ukraińców/Cyganów to nikt by nawet słowa o tym nie powiedział. Ale że to byli ŻYDZI, wiecznie prześladowani przez WSZYSTKICH, zupełnie niewinni o gołębich sercach to takie zdjęcie to SKANDAL.

Ps. Niemcy to wyjątkowy kraj z powodów historycznych szczególnie wrażliwy na antysemityzm, ale i tam coraz mniej podoba się traktowanie Żydów jako "świętych krów"
    • prawda_1_tylko_prawda A co, mamy się cieszyć z tych zakusów... 24.05.11, 16:56
      starozakonnych wydrwigroszy? No i nie ma się co oburzać, wystarczy zaprzeczyć panowie, że pragnienie naszego dobra nie jest waszym priorytetem. Szczególnie przed wizytą Obamy byłoby to dobrze widziane...
      • archivario Re: A co, mamy się cieszyć z tych zakusów... 24.05.11, 19:11
        Nosił koloratkę i udawał duchownego. Mógł zebrać miliony

Pewnie tez Zyd !! Z Was Polacy nikt obcy nie musi durniow robic-doskonala sami z siebie to robicie
    • antypopis Ale o co chodzi? 24.05.11, 17:00
      Żydzi domagają się od Polski 60 mld $? Jest to fakt? Więc na czym polega antysemityzm tej okładki? Na tym, że pokazuje fakty?
      • norbertrabarbar Re: Ale o co chodzi? 24.05.11, 17:18
        To nie do końca jest fakt. Żydzi to wyznanie i nie można powiedzieć, że wyznawcy judaizmu chcą od nas odszkodowań. Sprawa dotyczy konkretnej organizacji z USA, która została za ten pomysł skrytykowana w Izraelu.
        • kynos1 Re: Ale o co chodzi? 24.05.11, 20:31
          Sprawa ta niestety nie dotyczy tylko i wylacznie konkretnej organizacji z USA.
          Rząd Izraela stworzył organizacje HEART, której zadaniem jest wyegzekwowanie opłaty [1].

Z drugiej strony, kwestia przynależności do narodu żydowskiego jest jednoznacznie określona - zarówno w sensie religinym jak i państwowym.
          Odpowiedz na pytanie kto jest Zydem mozna rozpatrywac w dwoch kryteriach: kryterium wiary (judaizm) i kryterium obywatelstwa panstwa Izrael.

W pierwszym przypadku (religijnym) normatywne sa zapisy Talmudu: Zydem jest ten, kto jest urodzony z matki zydowki [2,3]. Ten, ktory przeszedl na wiare zydowska nie jest uznawany w pelni jako zyd. Dopiero jego dzieci sa w pelni zydami [3].

W drugim przypadku obywatelstwo panstwa Izrael (a wiec staje sie Zydem) otrzymuje sie wg. zapisow tak zwanego „Prawa do powrotu” uchwalonego przez Knesset w 1950 roku [4].
          Z zapisow tej ustawy wynika, ze: „Jew” means a person who was born of a Jewish mother or has become converted to Judaism and who is not a member of another religion.”
          Czyli, Zyd oznacza osobe, ktora byla urodzona z matki zydowki lub jest konwertyta (przyjela wiare zydowska) i nie wyznaje zadnej innej religii.

Podsumowujac:
          Zydem zarowno wg. prawa religijnego jak i panstwowego jest ten, kto ma matke zydowke.
          Jezeli nie masz matki zydowki, to jedyna mozliwoscia aby dostac obywatelstwo Izraela jest przejscie na judaizm i wyrzeczenie sie innych wierzen.

Zauwaz, ze w Polsce i innych krajach naszego kręgu kultorowego nie ma takiego wymogu – nie musisz byc wyznawcą określonej religii aby uzyskac obywatelstwo.

1. www.rp.pl/artykul/4,655307_Starania_HEART_o_zwrot_i_odszkodowania_za_mienie.html
          2. 'Zydowskie dzieje i religia'. Izrael Szahak.
          3. Wyklad prof. Chrostowskiego.
          w815.wrzuta.pl/audio/7t2F1jmxnFe/x.waldemar_chrostowski_o_dialogu_z_zydami
          4. Prawo do powrotu.
          www.knesset.gov.il/laws/special/eng/return.htm
      • yesiotr w którym miejscu "antysemicka"? 24.05.11, 17:20
      • kolter-xxl Re: Ale o co chodzi? 24.05.11, 21:09
        antypopis napisał:

> Żydzi domagają się od Polski 60 mld $? Jest to fakt? Więc na czym polega antyse
        > mityzm tej okładki? Na tym, że pokazuje fakty?

Krk odzyskał co mu zabrali czerwoni to teraz pora oddać żydom.
    • trajkotek kiedyś nie wiedziałem, że istnieje antysemityzm .. 24.05.11, 17:13
      potem - dowiedziałem się, że istnieje - teraz, co chwila, ktoś życzliwy wypomina mi, że jestem antysemitą i mordercą ...

czy podanie takich oto informacji przez xxx jest świadectwem jego antysemityzmu?
      "artysta pod koniec życia odkrył swoje żydowskie korzenie, czasami chodzil nawet do synagogi, zaczęło mu być wszystko jedno dla kogo gra - byle z tego była dobra kasa ..."

- jak w matematyce - to zależy ile się równa x

ps. na satyrę - satyra:
      rysunek na okładce, może nie jest antysemicki, ale i nie śmieszny - mnie nie śmieszy to, że majątek miasta.st. Warszawy przejmą panowie przebrani za Chasydów ...
    • rockawy Prokuratura: Okładka "Angory" to dopuszczalna s... 24.05.11, 17:15
      Okladka pokazuje prawdziwe zamiary zydow wobec Poski a my im pokazemy i bardzo slusznie palec .Polacy wlasnymi rekami odbudowali Polske i przez lata caly narod zyl w biedzie .Zydzi siedzielii w Ameryce i ja doili /bogacili sie/ a teraz do szczescia potrzebna im Polska. NIE.
      • kolter-xxl Re: Prokuratura: Okładka "Angory" to dopuszczalna 24.05.11, 21:25
        rockawy napisała:
        .Zydzi siedzielii w Ameryce i ja doili /bogacili sie/ a te
        > raz do szczescia potrzebna im Polska. NIE.

Bo ich komuna wygnała czy sami tak sobie pojechali ??
        • jacekc1 Re: Prokuratura: Okładka "Angory" to dopuszczalna 24.05.11, 21:30
          do kolter-xxl
          podaj jakiś inny link, stajesz się nudny
          • kolter-xxl Re: Prokuratura: Okładka "Angory" to dopuszczalna 24.05.11, 21:38
            jacekc1 napisał:

> do kolter-xxl
            > podaj jakiś inny link, stajesz się nudny

Link do czego och ty znudzony ??
    • paulhandyman Ksiadz:.. synu.. kiedys to wszystko bedzie twoje ! 24.05.11, 17:15
      Bardziej humorystyczna okladka byla by, gdyby stal tam ksiadz w sutannie trzymajac reke na glowie malego chlopca. U gory dodac ten sam podpis:.... synu ! kiedys to wszystko bedzie twoje...
      Mozna by wtedy opisac prace tzw. komisji majatkowej hehe
      • trajkotek he,he ...? 24.05.11, 17:31
        a jeśli ten ksiondz, albo jego syn - to Żyd, to co? to he, he?
        A może o szoostej rano do drzwi: puk, puk i szalom?

• sydio Prokuratura: Okładka "Angory" to dopuszczalna s... 24.05.11, 17:18
      Okładki "Agory" utrzymane są często w podobnej poetyce. Nie trzeba studiować teorii satyry, by to z łatwością zauważyć. Niech mi ktoś spróbuje wytłumaczyć, dlaczego Żydzi mają być wyłączeni spod tego rodzaju krytyki? Łódzkiej prokuraturze należą się brawa głośne na tyle, żeby dotarły do ludzi, którzy skłonni są ulegać stereotypowi polskiego antysemityzmu.
    • cyniczne_oko kpina z holocaust bussinesu - jak tu teraz skamleć 24.05.11, 17:40
      "Kwestia wypłaty odszkodowań za utracone mienie ukazuje szpetne oblicze polskiego antysemityzmu; z dnia na dzień nasilają się antyżydowskie publikacje" - pisał "Maariv".

I o to właśnie chodzi. Jak tu teraz zwyczajowo użalać się nad sobą i skampleć o odszkodowania? BTW stworzenie państwa Izrael miało byćwłaśnie tym zadośćuczynieniem, ale przecież po co odpuścić jak można wyłudzić dużo dużo więcej. Holocaust bussines to cały przemysł, najbardziej dochodowy interes jaki mają. To że pieć pokoleń przemineło od wojny wcale ich nie zraża, nie ma problemu oskubać goja, przecież to tylko zwierzęta z ludzkimi twarzami - pierwszymi rasistami byli zydzi i ich zasady wiary dokładnie to idzwierciedlają. Więc pasożytują na IIwś ile się da.
      • saueliossol Absolutna racja. 24.05.11, 17:53
        Masz sokoli wzrok, cyniczne_oko.
    • erte2 Prokuratura: Okładka "Angory" to dopuszczalna s... 24.05.11, 17:44
      Jak kilka lat temu trzeciorzędny niemiecki brukowiec napisał dosyć chamską satyrę na braci kaczyńskich - co rozsądniejsi bagatelizowali sprawę i dziwili się ( i słusznie) środowisku pisowemu że tak reaguje. A reakcja prezydenta (zerwanie obrad trójkąta wyszehradzkiego) wydawała się (również słusznie) tyleż przesadzona co idiotyczna.
      Czym więc różni się okładka z naszego brukowca od tamtych idiotyzmów ? I czym różni się reakcja środowisk żydowskich od reakcji kaczyńskich, fotygi czy innych błaszczaków ?
    • known2own Rzeczywiście, skandal z tymi przeprosinami! 24.05.11, 17:45
      Jak mogli nie przeprosić tych których to nie uraziło. Słusznie, że podają ich za to do sądu. To prawie jak nie podziękować za to, że nic się nie dostało.
      • xnonorx Re: Rzeczywiście, skandal z tymi przeprosinami! 24.05.11, 17:58
        > Jak mogli nie przeprosić tych których to nie uraziło. Słusznie, że podają ich z
        > a to do sądu. To prawie jak nie podziękować za to, że nic się nie dostało.

...bo nie uwzględnili tych którzy zrozumieją dowcip po czasie.
        Innymi słowy powinni przeprosić tych którzy poczuli lub _poczują_się_, bo inaczej to faktycznie wygląda równie brzydko jakby nie podziękować za coś czego się nie dostało, a to już by było nie teges albo nawet bardziej.
    • saueliossol Prokuratura potrafi się zachować. 24.05.11, 17:51
      Nawet u nas. Chwalebne.
    • aarvedui Biznes holokaustowy już nie kręci się tak łatwo ? 24.05.11, 17:52
      holokaust to od pół wieku świetny biznes i dźwignia polityczna dla wielu organizacji żydowskich.

organizacje tak cynicznie i bezczelnie wykorzystują holokaust (w którym - przypominam - nie ginęli tylko żydzi), do swoich interesów i ciemnych geszeftów, że nawet rzeczywiste ofiary - ocaleli więźniowie - czerwienią się z zażenowania.

biznes holokaustowy, w tym osławiona Przeciw Zniesławieniu są przedmiotem coraz większej krytyki postępowych środowisk żydowskich, rozsądnych naukowców, jak prof Finkelstein.

jeśli sami żydzi przyznają, że ich rodacy przeginają pałę z wykorzystywaniem antysemityzmu, to może nareszcie coś się ruszy - czego przykład decyzja prokuratury.

a amerykańskie organizacje żydowskie to w większości kółka adoracji pełnych nienawiści i cynizmu biznesmenów.
      to właśnie te organizacje zawracały płynące z Europy do USA statki z żydowskimi uciekinierami - tym samym żydowskie organizacje amerykańskie skazały tysiące żydów europejskich na pewną śmierć.

a kwestie majątkowe zostały uregulowane umową międzynarodową PRL - USA, Polska Ludowa wypłaciła już odszkodowania.

chciwi i cyniczni amerykańscy geszefciarze niech spadają na bambus.
    • dd1987 kiedy Żydzi przeproszą Polaków za Hitlera??? 24.05.11, 17:54
      kiedy Żydzi przeproszą Polaków za Hitlera???
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 24.05.11, 17:55
      redakcja musiała Żydom nieźl;e zabulic by nie było sprawy
      • kolter-xxl Re: Antysemicka okładka ''Angory''. Śledztwa nie 24.05.11, 20:49
        oszolom-z-radia-maryja napisał:

> redakcja musiała Żydom nieźl;e zabulic by nie było sprawy

To u nich jak i w kościele wszystko ma swoją cenę ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka