Dodaj do ulubionych

Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow...

26.05.11, 22:31
A kto powiedział że Obama w ogóle chce złożyć wieniec.
Czy Szanowny Komitet uważa, że to jest myśl przewodnia wizyty Obamy w Polsce ??
Czy każda ważniejsza osoba, która odwiedzi nasz kraj, ma prosto z Okęcia pędzić pod pomnik, uczcić "męczenników" ?
Obserwuj wątek
    • paulhandyman Niech zlozy wieniec pod willa klona na Mokotowie 26.05.11, 22:40
      Zlozenie wienca przez obame pod willa klona na Mokotowie pewnie by najbardziej zadowolilo PISlamistow...
      Sowja droga to sie zastanawiam, czy Obama wogole wie kto to jest Jarek Kaczynski...
    • ju-li1 Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 26.05.11, 22:41
      "- Decyzja o wzniesieniu pomnika jest suwerenną decyzją narodu, a nie jakiejkolwiek wybranej czy nie wybranej przez niego władzy - mówił historyk sztuki z UAM, prof. Jan Skuratowicz."

Słusznie. Gdyby rzeczywiście naród miał być pytany w jakimś referendum, to GŁOSUJĘ PRZECIW!
    • 111111l Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 26.05.11, 22:41
      JEZELI POMNIK DLA OBAMY , ZEBY BYLO MIEJSCE DO ZLOZENIA WIENCA TO JUZ ZA POZNO.
      CZY NAPRAWDE WIERZYCIE ZE OBAMA PRZYJEZDZA DO POLSKI ZEBY ODDAWAC ,,CHOLD,, OFIAROM KATASTROFY? JA NIE....
    • nerwus0 Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 26.05.11, 22:51
      Przecież jest pomnik na Powązkach, więc o co chodzi? A może ten komitet
      uważa, że Prezydent USA rozkaże takowy pomnik postawić przed pałacem?
      Niedoczekanie.
      • jacmenos pomnik megagłupoty 27.05.11, 00:14
        Przecież jest pomnik na Powązkach, więc o co chodzi?
        -------------------------------------------------------------------
        dla pisiorków pomnik na Powązkach jest za skromny . Powinniśmy wystawić pomnik większy niż Pałac Kultury i obowiązkowo przyprowadzać wszystkie polskie dzieci aby zapamiętały na całe życie do czego doprowadza polski hurraoptymizm , polskie jakoś to będzie , najzwyklejsza głupota i brak profesjonalizmu !!!!!!!!!!!!!! Na pomnik głupoty mogę się złożyć !
    • cul-de-sac Im dluzsza nazwa tym gorzej ... 26.05.11, 23:00
      Społeczny Komitet Budowy Pomnika Ofiar Tragedii Narodowej pod Smoleńskiem. Potem dlugie prof.dr hab. itd.,itp. i dowody na utrate kontaktu z rzeczywistoscia i nastrojami spoleczenstwa. Nie wiedza bowiem o ogolnej niecheci wiekszosci ludzi do budowy pomnika o ktorym mowa w nazwie komitetu. Kto by sie tego spodziewal po takim towarzystwie?

• jacmenos Re: Im dluzsza nazwa tym gorzej ... 27.05.11, 00:20
        im większa miernota tym chętniej wypowiada się "w imieniu narodu "
    • aaannemarie Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 26.05.11, 23:01
      Myślę, że co rusz powinny tu być pomniki, aby zagraniczni politycy mogli składać wieńce, gdyż wiedzą, że to poważny kraj hołdów i upamiętnień. Kiełbaski na grillu to sobie mogą piec w tych śmiesznych państwach, gdzie się promuje gejostwo i eutanazję ................ :)
    • ajakzupa panie Szmajdziński 26.05.11, 23:05
      Panie Szmajdziński z SLD, panie Karpiniuk z PO, Panowie Generałowie itd. itd.!

Proszę, oto jak władza PO was traktuje: murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść.
      • cmochall Re: panie Szmajdziński 26.05.11, 23:22
        szanowny panie czy zona panu nie mowila ze na slonce wychodzi sie w berecie
        • oka-ba Re: panie Szmajdziński 27.05.11, 00:08
          A jak by nie mieć berecika to zawsze można zawiązać sobie na chusteczce 4 różki i włożyć na główkę co by się z przegrzania w rozumku nie pomieszało.
          • ajakzupa Re: panie Szmajdziński 27.05.11, 09:15
            Widzę, że oka-ba pisze o czymś, na czym się dobrze zna, bo wiele razy na sobie samej wypróbował(a). Widzę też, że zalecana metoda niezbyt pomogła oka-bie...
        • ajakzupa Re: panie Szmajdziński 27.05.11, 09:08
          Szanowny panie cmochall, czy żona panu nie mówiła, że w tej zielonej butelce nie jest piwo, a uryna, którą pan miał zanieść do zbadania w przychodni, a nie pić z powodu kaca?
      • rockawy Re: panie Szmajdziński 26.05.11, 23:33
        A co murzyn robil to co robil za darmola /dla ideii/ Niee murzyn bierze za to kase i to nie symboliczna .Murzynowi spoleczenstwo paci za wszystko ,za biuro,obsluge,samochod,samolot,hotel i wiele innych przywilejow .Zostali pochowani na koszt spooleczenstwa a rodziny murzynow do smierci lub pelnoletnosci beda zyc jak paczki w masle wiec sie zamknij i przestan biadolic.Ba wdowy i wdowcy z marszu bez staran dostali najlepsze miejsca na listach wyborczych/czytaj zeby jeszcze mogli dalej doic spoleczenstwo z kasy /.To jest zenujace i bezczelne .Zreszta od kiedy ty a jak dupa martwisz sie o sw.pamieci Karpiniuka badz Szmajdzinskiego?
        Prezydent Obama pochodzi z normalnego kraju gdzie sprawy wiary sa personalna sprawa i nikt sie z nimi nie afiszuje jak to praktykowane jest w ciemnogrodzie ,w Polsce.
        • ajakzupa Re: panie Szmajdziński 27.05.11, 09:11
          Ćmoku jeden i pisiorku o nicku rockawy!

A co mnie obchodzi jakaś wiara i jakiś Obama, rodziny ofiar tragedii? Napisałem o murzynach, którym ich władze dają kopa, bo te murzyny już zrobiły swoje. Nawet na pomnik nie chcą się te władze zgodzić, żałując zmarłym paru groszy...
      • rockawy Re: panie Szmajdziński 26.05.11, 23:36
        Zapomnialem dodac ,ze twoj murzyn nie polegll za wolnosc nasza i wasza a zginal w katastrofie lotniczej .Mial wieksze szanse gdyby piesza odprawial te pielgrzymke a nie latal samolotem na nasz spoleczenstwa koszt.
        • ajakzupa Re: panie Szmajdziński 27.05.11, 09:13
          Murzyn Szmajdziński nie jest moim murzynem. A jeśli chodzi o koszta, to pytaj Komorowskiego, dlaczego pojechał na pielgrzymkę do Rzymu (beatyfikacja papieża) na twój koszt (i mój też).

Ale ty, ćmoku pisiorkowaty, Komorowskiego nie zapytasz...
          • nerwus0 Re: panie Szmajdziński 27.05.11, 11:14
            ajakdupa, ty już nie zmądrzejesz. Daj się odstrzelić póki gajowy ma jeszcze dubeltówkę.
            • bokertov1947 Re: panie Szmajdziński 27.05.11, 11:52
              Ajakadupa - z twego stylu pisania wynika, ze mondry ty czlek - wiec powiedz mi, czemu mi cenzor dyzurny skasowal mojego posta.
              Byl za malo antysemiscki, czy za bardzo napijal sie z Episkopatu? A moze po prostu niepolski?
              Pozdrowienia z Tel Avivu!
              • ajakzupa Re: panie Szmajdziński 27.05.11, 16:47
                Bokertov1947 - z twojego wpisu wynika, że ty mądrzejszy ode mnie, więc powiedz mi, jak mam odpowiedzieć na twoje pytania, skoro ów wpis został skasowany?

Czy sądzisz, iż mogę czytać coś, choć to coś nie istnieje, bo zostało skasowane? Otóż, nie mam takiej możliwości.
            • ajakzupa Re: panie Szmajdziński 27.05.11, 16:42
              nerwus0 - ty już zmądrzałeś, co widać. Dałeś się odstrzelić i teraz ględzisz jako trofeum (wypatroszony i wypchany trocinami) w gajówce gajowego.

Ale ja dziękuję za twoją radę, wolę bowiem być żywy, choć głupi, niż mądry, lecz wypatroszony, jak ty.
    • mapokl A wawel lub ta świątynia opaczności? 26.05.11, 23:07
      Po co pomniki? Skoro już pochowano Kaczyńskiego na Wawelu to niech tam mu kwiaty składają. Ewentualnie są jeszcze groby na cmentarzach w warszawie. Jest gdzie zostawiać kwiaty i bez pomników.
      • oghana7 Re: A wawel lub ta świątynia opaczności? 26.05.11, 23:24
        nie !oni musza powiedziec ,ze tam urzeduje nielegalny obywatel prezydent ,a nie nieboszczyk lech .moze faktycznie chodzi tam nocami i przeprasza towarzyszy podrozy ,ze ich zmarnowal ? i te stopy tam pochowano ...
      • pn-ski Powinniśmy się wstydzić za polski rząd 27.05.11, 12:10
        ze dopuścił do pochowania kartofla na wawelu. Teraz wstyd tam z zagraniczna delegacja przychodzić. Bez delegacji tez wstyd.
    • oghana7 Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 26.05.11, 23:20
      trzeba bylo powiedziec obamie ,ze przed palacem pochowano stopy lecha kaczynskiego ,przeciez on nie wie ,ze akurat tam ma sie modlic i skladac wieniec .pewnie dlatego tam jest ten namiot .
    • potykacz Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 26.05.11, 23:26
      O ile wiem to wieńce składa się pod pomnikiem Nieznanego Żołnierza.Wiem też, że "męczennicy smoleńscy" jako żołnierze w znaczącej większości faktycznie nie byli znani ( mimo paru gwiazdkowych) co powinno zaspokoić wymagania. Jeśli Obama będzie bardzo chciał bezpośrednio to zawsze może pod pomnikiem na cmentarzu. A jeśli będzie chciał jeszcze bardziej pozostaje Wawel pod sarkofagiem Prezydenta "prawdziwych polaków". Tylko że "hienom smoleńskim" to nie wystarczy.No ale jeśli chcą się odwołać do decyzji narodu to dajmy się narodowi wypowiedzieć i zrobić przy wyborach referendum. Dość dyktatu oszalałych bab i tak już potraktowanych nadzwyczaj hojnie "po znajomości".A pomniki niech sobie budują za własne pieniądze przy kościołach. Oni nie potrzebują żadnego zezwolenia.Mogą być najwyższymi pomnikami na świecie.
    • wyobcowany Kwiaty dla mojej żony ! 26.05.11, 23:31
      Może lepiej niech wręczy kwiaty mojej żonie - Matce moich dzieci. Trochę spóźnione, ale i tak będzie miło. Ja też się ucieszę, jak taki przystojny, wysoki gość doceni moją małżonkę.
      Pod jakimś pomnikiem tylko by się marnowały. Czekam na odzew Ambasady, ew. Rządu RP i bilety na samolot do Warszawy (może być też Gdańsk - Żona i dzieci lubią morze). Przydałyby się też wyrazy wdzięczności, choćby w formie pieniężnej od Władz za znalezienie wyjścia z niezręcznej sytuacji.
      PS: przyjmuję przelewy, w razie potrzeby służę numerem konta
    • cannabee Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 26.05.11, 23:49
      Paranoja i Schizofrenia...
    • krzyslbl Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 26.05.11, 23:58
      Czemu ten przyjazd Obamy kręci się wokół Kaczyńskiego???Czy on po to tu jedzie?Po co to rozpisywanie się.Wspomniał ktoś gdzieś jaki jest rzeczywisty cel jego wizyty?Co Polska zyska a co straci?O czym będzie rozmawiał prezydent lub premier z Obamą?O tym raczej piszcie żeby było co poczytać ciekawego o Polskim interesie i sukcesach władz.Czy to nie na rękę wspomnieć na ten temat?Cały czas musi być tylko kampania wyborcza i dokopywanie opozycji?Wyluzujcie
    • aussie1inc Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 26.05.11, 23:59
      Dyskusja o budowie pomnika ofiar katastrofy powinna rozpoczac sie od referendum, czy Warszawiacy wogole chca by takowy pomnik powstal. Jesli tak, to wladze miasta ustala gdzie postawic pomnik, a zwolennicy beda mogli zbierac pieniadze na ten cel.
      Podejrzewam jednak, ze wiekszosc Warszawiakow bedzie przciwko stawianiu tego pomnika, wiec dyskutowanie gdzie ma stanac bedzie bez sensu.
      Co do tego ze prezydent USA nie bedzie mial gdzie zlozyc wienca, to najwazniejsze pytanie brzmi - czy on wogole chce jakis wieniec zlozyc w holdzie ofiarom katastrofy, czy nie? Z tego co wiem zlozy wieniec na Grobie Nieznanego Zolnierza i na tym skladanie wiencow sie zakonczy, nawet jak pani Gosiewska bedzie chciala inaczej.
    • proch32 Re: Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "P 27.05.11, 00:12
      @reexpert

W odroznieniu moze od wielu innych, sadze iz celem wizyty Obamy jest wlasnie skladanie wiencow gdzie tylko to sie oplaci (jemu)
      W odroznieniu od wszystkich innych prezydentow USA, ktorzy przyjezdzali na spotkanie z przywodcami UE na dzien lub dwa przed rozpoczeciem obrat(d) Rady Unii - Obama zjawia sie
      miesiac przed (czyli nie spotka sie tym razem ze wszystkimi czlonkami Rady, jak to bylo w Pradze). Politycznie wizyta nia ma zadnego znaczenia. Wojskowo tez nie. Spotkanie z kilkoma przywodcami krajow Europy wschodniej jest oczywista bzdura.
      O co wiec chodzi?
      Dlaczego do Kaczynskiego musial udac sie z "zaproszeniem" ambasador USA w W-wie?
      Normalnym jest, ze liste osob z ktorymi prezydent chcialby sie spotkac sklada sie i uzgadnia z MSZ.
      Widoczie Obamie bardzo zalezalo na spotkaniu z Kaczorem, niektorymi rodzinami itp hocki.
      Dlaczego pod pomnikiem Getta? Normalnie jest tylko Grob Nieznanego Zolnierza.
      Oczywistym jest, iz cala wizyta jest obliczona na akcje wyborcza Obamy.
      Jakie jest najwieksze miasto na swiecie zamieszkale przez Polakow? Chicago.
      Tam polonia jest kaczynska i stamtad pochodzi tez Obama.
      Powazki to nie jest odpowiednie miejsce dla niego. Wiec pod Palacem podsuna mu krzyz pod ktorym sie zatrzyma lub nawet (pajac) ukleknie.
      Co na to Komorowski? Stanie chyba przy Obamie.
      A ze to jest bezczelna ingerencja w polska polityke wewnetrzna to ma to glebokio w dupie.
      On potrzebuje polonijnych wyborcow.
      I zydowskich tez. Wiec wieniec pod pomnikiem Getta.
      Taki jest cel wizyty.
      To jest degradacja polskiej prezydentury UE.
      Poniewaz Sikorski i tak ma umoczone w administracji Obamy (jako ideolog republikanow)
      wiec powinien "skorygowac" planowana wizyte.
      Z palacu wsadzic Obame w limuzyne i zawiesc na Powazki i kompania honorowa zablokowac
      "spacer" Obamy na Krakowskie.
      Pomnik Getta moze byc niebezpieczny, nawet z zawodowa ochrona Obamy.
      Moze byc spotkanie w kosciele garnizonowym zrownowazone z dluga i ciepla rozmowa z Walesa, najwybitniejszym polskim bojownikiem o demokracje i wolnosc.
    • pn-ski Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? 27.05.11, 00:20
      Powinien złożyć wieniec w miejscu gdzie Lech Kaczyński przeskoczył przez bramę do stoczni (albo przetoczył przez bramę do skoczni, nie jestem pewien).
      • jacmenos Re: Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? 27.05.11, 00:25
        pn-ski napisał:

> Powinien złożyć wieniec w miejscu gdzie Lech Kaczyński przeskoczył przez bramę
        > do stoczni (albo przetoczył przez bramę do skoczni, nie jestem pewien).
        ------------------------------------------------------------------------------------------------------
        poprawka : chciał się przeczołgać pod bramą ...
    • oka-ba Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 27.05.11, 00:26
      Jak to nie ma gdzie? Na Krakowskim Przedmieściu tylko powinien wziąść w rękę pochodnię i wysłuchać prelekcji Legutki i Krasnodębskiego w namiocie.A jak by jeszcze miał godniej uczcić to może rzucić czymś godnym w tablicę upamiętniającą .Pisowscy wariaci z najbardziej smutnych okoliczności zrobią farsę,nawet gdy dotyczy najbliższych im osób.
    • wyobcowany Salomonowe rozwiązanie problemu: 27.05.11, 00:34
      Proponuję Szanownemu Komitetowi zmianę nazwy na: "Społeczny Komitet ds. Renowacji". Nie chcę się skarżyć, ale dach mojej chałupy przecieka i choć nie mieszkam na Krakowskim Przedmieściu, jestem sympatyczniejszy od Prezydenta (nie mam wąsów i kocham zwierzątka). Zmarłym nic już nie pomoże a dobrzy chrześcijanie powinni spełniać dobre uczynki. Z pewnością Bóg wam to wynagrodzi.
    • erte2 Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 27.05.11, 00:36
      Mam propozycję: w sytuacjach kiedy zachodzi potrzeba złożenia kwiatów pod pomnikiem lecha - należy ustawić jarosława (np. na taborecie lub odwróconym wiadrze) i niech robi za pomnik. Rozwiązanie takie ma same zalety: duże podobieństwo do oryginału, można go ustawić w dowolnym miejscu, koszty stosunkowo niewielkie, jest raczej nieduży więc nietrudny w przechowywaniu. No i wkońcu miałby prezes jakieś sensowne zajęcie co być może uchroniło by nas przed jego kolejnymi idiotyzmami.

P.S. Za chwilę będzie 50. rocznica tragicznej śmierci Johna Kennedy'ego - a z tego co wiem nie ma w Waszyngtonie jego pomnika. I grób ma na zwykłym cmentarzu...
    • na.memlonie Sikorski o trzech wizytach Obamy 27.05.11, 00:45
      [b]W Irlandii pił guinessa, w Anglii grillował, w Polsce będą akcenty na martyrologię. Minister tak na serio, a wyszły jaja jak berety. Podświadome poczucie humoru, czy to czart w Ministra wstąpil?
    • nerwus0 Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 27.05.11, 00:47
      Nie potrafię zrozumieć, że ludzie mający tytuły profesorskie mogą nie myśleć.
      Wpisują się w idiotyczne sprawy. Kto im dał te tytuły?
      Chyba że, emeryturka profesorska cieniutka.
      Wkurza mnie ten od 100 zagubionych ton Tutki, Melak. Od razu widać, że leci na forsę po bracie, wieśniak, cholera. A teraz banda z jakiegoś tałatajtswa znowu bruździ.
    • orgullovikingo Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 27.05.11, 00:48
      Plan wizyty
      Irlandia-picie Guinessa w jednym z wiejskich pubow
      Wlk Brytania-grill z Cameronem i jego ekipa
      Polska-wience,kwiaty,koscioly,cmentarze,pomniki...
    • nerwus0 Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 27.05.11, 00:52
      A pan Prezydent USA, to, że nie ma gdzie złożyć wieńca, ma po prostu głęboko w d....
      Nie jego buissnes,
    • nerwus0 Obama nie będzie miał gdzie złożyć wieńca? "Pow... 27.05.11, 01:05
      A pisuary sądzą, że i Chiny powinny żałować prezydienta-samobójcę a co dopiero taka
      Hameryka.
      Jedyny fakt to taki, że naprawdę żal mi go jako człowieka, nie chciałbym siedzieć
      w tym smolocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka