Dodaj do ulubionych

Mladić przed trybunałem nie przyznaje się do winy

03.06.11, 11:28

Dedykuje ten slynny antywojenny poemat wszystkim zbrodniarzom wojennym na Balkanach bez wzgledu na ich wyznanie....bowiem wszyscy oni maja krew niewinnych ludzi na swoich rekach...Wszyscy chcieliscie byc "wielcy" a wystarczylo przeciez byc NORMALNYM...Pozdrawiam wszystkich Naszych Uczciwych Slowianskich Braci z Poludniowej Europy, ktorzy nie licytuja sie lzami i bolem prawoslawnych, muzulmanskich czy katolickich matek, ktore utracily swoich synow w tej bezsensownej Miedzy-SASIEDZKIEJ rzezi.

Moja prava

U zatvoru imam prozor na Evropu
premali za Veliku Srbiju.
Al’ kroz njega vidim
Malo od Ovog, malo od Onog,
Jednu pticu, nikad celo jato,
Vrh drveta, bogzna gde je koren,
Sve se vise sluti, sve je manje datog,
Tek za slutnje stvoren.
Stog su mi celijski koraci
Pogresni,
Jer nikad ne vidim cele oblasti
Plaveti.
Do pola nagnut prema propasti,
Od pola na dohvat noza, zice
I Srebrenice.
Od prava imam, ali nezvanicno,
Da ubijam, a da se ne vidi.
Volim plac tudjih,
Tihi, trajni:
Imam osmeh na licu,
Kad suze im teku u srce tajni.
O, tudji plac uvek mnogo vredi.

Autor : dr Dragan Dabic .
Obserwuj wątek
    • redix68 "nigdy nie słyszałem o tych rzeczach" 03.06.11, 14:02
      to czemu się ukrywał?
      "nazywam się generał Mladic" - to prawda, mogłeś się tak nazwać a nawet marszałkiem, generałem nie jesteś
      Czemu nie spytają o córkę? Pośrednio też ją zabił
      Na filmach widać jak to kierował tą obroną Serbów - rozlokowywał w górach strzelców, którzy strzelali do niewinnych ludzi na ulicach
      Najlepsze będzie, gdy jego kumple zaczną sypać.
      Już jego reakcje dobrze dowodzą, że jest winny i wie co narobił. Jednak pewnie uspokaja swoje sumienie, że tak niby musiał.
      • tow_rydzyk Mladic gra na czas 03.06.11, 15:52

redix68 napisał:

> to czemu się ukrywał?

Twoja sluszna uwaga dotyczy wszystkich bohaterow narodowych na Balkanach nie tylko Serbskich zbrodniarzy wojennych.... Wszyscy oni (rowniez tzw generalowie Chorwaccy kryli sie jak szczury po dziurach)
        Tchorze bez jaj...jak czujesz sie "generale/murarzu" niewinnym udowodnij to przed sadem....w Hadze nie otrzymasz takich warunkow jak np przed sadem szariackim.

Zabierz takiemu moralnemu zeru giwere i ujrzysz plochliwego schorowanego bezbronnego staruszka.
        samozwanczy genaralowie od siedmiu bolesci...junacza sie przed bezbronnymi mezczyznami, kobietami i dziecmi...

Smierc corki Mladica jeszcze raz udowadnia , ze nie nalezy osadzac dzieci po ich rodzicach...
        Wieczny jej spoczynek....
        • 1zorro-bis Kawal sukinsyna.... 03.06.11, 16:09

a zdechnie w luksusowych warunkach wieziennych....
    • sedaluk Taki Mladić nie spadl z nieba... 03.06.11, 16:13
      Byl on wynikiem serbskiego mitu. Nikt nie zaprzecza, ze Serbowie- najwiekszy narod na Balkanach,
      mieli trudna i krwawa historie. Ale jest to tez twardy, warholski narod. Muzulmanscy Bosniacy pare
      wiekow traktowali ich z gory a oni sobie obiecywali zemste za Kosovo Polje.
      Ale jak dlugo mozna zyc ideologia zemsty? Szczegolnie bosniaccy Serbowie-Turbo-Serby-uwazali, ze sie jeszcze za malo zemscili i im sie duzo od Bosniakow i Chorwatow nalezy-pomogla im w tym taka szkola historyczna, ze ci co byli z III Rzesza to zawsze przestepcy, a ci co przeciw to rycerze bez zmaza i skazy.
      Czyli kazdy martwy Serb to ofiara wolajaca o pomste do nieba, a kazdy martwy
      Bosniak czy Chorwat albo Sloweniec to bohaterski serbski czyn-sprawiedliwosc dziejowa i zasluga
      na ordery.
      To bestialskie mordowanie w Vukowie bylo tez wynikiem tej filozofi.
      Suma sumarum -to Serbowie byli w duzej czesci winni tej jatce w b.Jugoslawi. Takze dlatego, bo
      byli tym ton nadawajacym narodem, mieli armie, ktora mogla to zapobiec.
      Ich jedyna zasluga bylo tylko, ze calkowicie nie polecieli amok-ale byli tego bliscy....
    • lumabygg Mladić przed trybunałem nie przyznaje się do winy 03.06.11, 18:33
      Wieszal bym takich, nawet publicznie.
    • ubiquitousghost88 Mladić i u Hagu salje sve vas skupa u kurac... 03.06.11, 18:36
      A vi recite ljudima, tko je razjebao Jugu.
      Ako imate tri ciste...
    • wyobcowany Będzie siedział w pierdlu 04.06.11, 06:07
      Za swoje grzechy. Jako przypomnienie i przykład dla jemu podobnych na całym świecie. Także dla wszystkich "miłujących serbski naród ponad wszystko". I jako przestroga dla wielbiących inne narody.
      Dożywocie !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka