jerry.from.lublin 04.06.11, 17:35 Ja tam wolę endeków (ilu z nich ma krew Polaków na rękach???) niż ....komunę (a ilu z nich?). Marnie z wami gazetowcami, nakład spada, a miejsca w kojcu cyngli nie za wiele... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakral nasz krajowy faszysta 04.06.11, 18:06 jaki szanowny Pan redaktor "Gazety Wyborczej" delikatny endek to zgodnie z regułami poprawności politycznej to są nasi krajowi faszyści XXI wieku. dla tych ludzi nie ma granic i zmiłuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Czy GW potwierdza tę opinię? :) 04.06.11, 19:20 www.tvn24.pl/-1,1705605,0,1,smerfy-sa-rasistowskie-i-antysemickie,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Wielki Endek Marcin Wolski 04.06.11, 20:41 terry.from.lublin napisał: > Ja tam wolę endeków (ilu z nich ma krew Polaków na rękach???) niż ....komunę (a > ilu z nich?). Marnie z wami gazetowcami, nakład spada, a miejsca w kojcu cyngl > i nie za wiele... ______________________________ Masz dwa w jednym , bo Wielki Endek Marcin Wolski to PeReLowki Sekretarz Zakładowy Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej w Polskim Radio.To i tak nienajgorzej , bo połowa tych "działaczy" to esbecy, prokuratorzy i utrwalacze władzy ludowej. Odpowiedz Link Zgłoś
joris Re: Wielki Endek Marcin Wolski 05.06.11, 08:18 Tak samo jak wierny towarzysz Jasinski byly minister skarbu, a dawniej szef urzedu spraw wewnetrznych Urzedu wojewodzkiego w Plocku - a tymi byli tylko ofcerowie SB. Banda zaklamanych sk...... na czele z faszysta Jarkiem Kaczynskim. No coz parteigenosse Hitler tez byl znanym dzialaczem socjalistycznym. Polskim faszystom jawi sie, ze jak machaja katolicyzmem to sa prawicowcami. Nic bardziej smiesznego ale ciemny katolicki lud prowadzony przez panow w czarnych sukienkach to z pewnoscia kupi.I tak dalej narodzie podludzi..... Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek podstępni antysemici 04.06.11, 20:44 czy ci endekowie to nie ci sami , co byli, są i b-end-ą antysemitami nieprzejedzonymi??? dobrześ pan o nich napisał - a wiersz, jak to wiersz - przepiękny bo poeta mądry, szlachetny ... ale ja bym jeszcze TO dołączyl do kompletu (... z twórczosci Adama Asnyka) "Prezes PiS mówił o ważnej roli klubów GP i samej gazety, podkreślał, że jest ona jednym z nielicznych mediów, które przedstawia prawdziwą rzeczywistość." - tu prezes się nie mylił - ileż kłamstw dookoła ... O, na przykład FAKT i kłamiący Warzecha (pisiowiec?) Odpowiedz Link Zgłoś
amado80 Re: podstępni antysemici 05.06.11, 00:03 trajkotek napisał: > czy ci endekowie to nie ci sami , co byli, są i b-end-ą antysemitami nieprze > jedzonymi??? > dobrześ pan o nich napisał - a wiersz, jak to wiersz - przepiękny > bo poeta mądry, szlachetny ... > ale j > a bym jeszcze TO dołączyl do kompletu (... z twórczosci Adama Asnyka) Nie bądź, trajkotku, sam antysemitą, a wiesz czemu? Bo to idiotyczne. Dlaczego? - zapytasz. A dlatego, że traktowanie narodu całościowo nie ma sensu. Tak wśród Żydów jak i wśród Polaków, Niemców, czy Rosjan są przestępcy i bohaterowie, tchórze i odważni, dobrodzieje i złodzieje. Nie wiąż samych złych cech z Żydami a dobrych z Polakami, bo to nieprawda, bo to cechuje narodowców i endeków, bo to na całym świecie jest niepoprawne politycznie. Czy zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek tak jest! 06.06.11, 08:22 zrozumiałem! już nigdy nie będę antysemitą, chociaż wcale nie wiedziałem, że nim jestem, ani nim nie chciałem być! Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa gnidecja 04.06.11, 22:51 Ależ Pan Redaktor Najzacniejszy cięty na tych, których 4 czerwca skupił Prezydent Najjaśniejszej, a dużo, dużo ich było, tyle że nie gnid, jak Pan się obelżywie wyraził, ale najczcigodniejszych i najsłuszniej uhonorowanych krzyżami, orderami i innymi blaszkami: Krzysztof Kozłowski, Jacek Ambroziak, Waldemar Kuczyński, Janusz Lewandowski, Janusz Onyszkiewicz, Izabella Cywińska Michałowska, Marek Dąbrowski, Krzysztof Kilian, Dariusz Ledworowski, Paweł Łączkowski, Aleksander Łuczak, Jerzy Makarczyk, Andrzej Olechowski, Marek Rusin, Tadeusz Syryjczyk, Marcin Święcicki, Andrzej Zawiślak, Krzysztof Żabiński, Janusz Byliński, Waldemar Dąbrowski, Tadeusz Diem, Stanisław Iwanicki, Jacek Janiszewski, Stefan Kawalec, Piotr Łukasiewicz, Wojciech Misiąg, Paweł Moczydłowski, Zbigniew Okoński, Anna Potok, Wojciech Rzepka, Andrzej Urbanik, Włodarczyk, Michał Wojtczak, Jerzy Zdrzałka,Tadeusz Zielniewicz Odpowiedz Link Zgłoś
halfinteligentzpis L. Kaczyński zleciał J. Kaczyński odleciał 04.06.11, 23:52 Prezes PiS mówił o ważnej roli klubów GP i samej gazety, podkreślał, że jest ona jednym z nielicznych mediów, które przedstawia prawdziwą rzeczywistość. Uczestnicy spotkania pożegnali Jarosława Kaczyńskiego gromkimi brawami i okrzykami "Jarosław! Zwyciężymy!". Więcej... wyborcza.pl/1,75968,9724293,Zjezdzanie_endekow.html#ixzz1OLXU73y5 Odpowiedz Link Zgłoś
minstrel515 Zjeżdżanie endeków 05.06.11, 00:20 Cała ta neoendecja śmierdzi trupem. Do tego żrą się między sobą jak szczury w klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Zjeżdżanie endeków 05.06.11, 06:38 zjazd średniowiecznego ciemnogrodu z okrasą fiurerkiem debili Odpowiedz Link Zgłoś
superbielak Zjeżdżanie endeków 05.06.11, 08:24 A jak rzeczywistość,może być nieprawdziwa?Panie Prezesie,Pan właśnie w ,,Tej Prawdziwszej Rzeczywistości żyje z ze Swoim ,Rzeczywistym Narodem".Doprawdy,przypadek godny rozpatrzenia przez wybitnego psychiatre. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph.007 Zjeżdżanie endeków 05.06.11, 09:14 Wybierając akurat Gałczyńskiego na patrona artykułu "antyendeckiego" (choć utożsamianie GP z endecją to akurat jakieś dziwactwo - chyba że z odwiecznych lewicowych motywów pt. Co na prawo, to wszystko faszyzm), autor albo jest przebiegle ironiczny, albo przejawia zadziwiającą ignorancję :O Akurat przed wojną Gałczyński był wszak zwolennikiem endecji i publicystą faszystowskiego "Prosto z Mostu"... Może zatem dla kontrapunktu jego wiersz z 1937 roku: Miałem o tym pisać artykuł, lecz wolę wiersza dźwięczną miedź — nie potom wierszom formę wykuł, artykułami żeby grzmieć: W tym roku Polska się zaczyna jasna i piękna jak dziewczyna, wznosimy dla niej jasny dom! Szczury do Wisły! Z Wisły wiarę! Ja strofy te jak „Carmen saeculare" składam Warszawy nowym dniom. Oto się kłamstwu kładzie tama, na szczurowisku pięści błysk — bowiem kto Polskę chciał okłamać, teraz od Polski dostanie w pysk. I nie pomogą „Wiadomosti", ni mydło, proszę jegomosti, ni papa Stalin, pupa Kridl. Gdy wschodzi słońce, giną krety. Tylko rycerzom laur poety; ty bubkom, panie, oczy mydl... Nie trzeba płakać, mój maleńki, że dogorywasz tak pocichu: teraz lepsze płyną piosenki z piór Sołtysików i Giertychów; kończy się „lepka, gęsta proza", kończy się poza, breza, groza, kumkanie „estetycznych" żab. Od tych Stempowskich, od tych „znawców" milszy nam sąd warszawskich krawców, ślusarzy, zdunów, prostych bab. I oni słowa nasze pochwycą, nie recenzenci idiotyczni; w Polsce pachnieć będzie pszenicą, nie intelektem rabinicznym. Wisło, jak lira dzwoń mądra i rzewna; na zasiew nasz pochyl swą dłoń. Matko Boska Siewna. Na tych, co biorą wody w usta, na czytelników wuja Prousta, na skamandrytów, na hipokrytów, kalamburzystów rozmaitych ześlij, zepchnij, Aniele Boży, Noc Długich Noży. A pisał to ten sam człowiek, co po wojnie zarówno Zieloną Gęś, jak i wiersze wychwalające Stalina... Nic bowiem nie jest takie proste, jak często chciałaby publicystyka GW, a zwłaszcza historia ludzkich wyborów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecprac Re: Zjeżdżanie endeków + korupcje etc 05.06.11, 11:44 Interesujący wpis. Co do tematów jak czytam poruszanych na spotkaniu sympatyków Gazety Polskiej to stale zadziwia mnie ich jałowość i płytkość (tych tematów znaczy).. Korupcja, samolot no i nowość - kibole. Nie są to tematy ważne dla Polski, nie te sprawy zdcydują o przyszłości. Powinni raczej wg mnie mówić o gospodarce, zatrudnieniu, innowacyjności, aspektach ekologiczno-energetycznych etc. Ale to tematy wymagające skupienia i tak NUDNE i politycznie mało nośne. Więc dakej - korupcja. To żałosne, bo temat zgrany a problem nie stanowi mimo ich upartych tez zagrożenia dla kraju., choc nie należy go lekceważyć. Ciekawe z jakiego powodu nie mówil o likwodacji WSI. Przeciez ten wydumany problem był ich leit motivem. WSI zlikwidowali i co? Jakie są tego pozytywne skutki? Moze i WSI zasługiwala na likwidację, nie wiem, ale nie był to z pewnoscia wazny problem. I teraz podobnie - koncentrują sie na nosnych pseudproblemach. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Zjeżdżanie endeków 05.06.11, 10:29 W czym podobny jest papa endekow Dmowski i Jareczek K.???? Maja troche wspolnego-szczegolnie ta troska o biologiczne przezycie narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mapokl Motto PIS-u 05.06.11, 10:39 "Ukradliśmy już księżyc, Podpier*olmy i Słońce" Ps. Jakby co słowa nie moje, a znalezione gdzieś w internecie... Odpowiedz Link Zgłoś
lzeelitytozwyklebydlonieelity Zjeżdżanie eSBeków to by GWnu było PO myśli? 05.06.11, 13:20 Ta cała Gazeta Wyborcza to przecież "gadzinówka" - nazwa znana powszechnie. Prymitywna, wręcz groteskowa w swej przewrotności i hipokryzji. Szczekaczka ubeckich kapusiów, trybuna intelektualistów stalinowskiego chowu, z patologicznych rodzin. Kto to czyta? - wpis internauty na www.kościół.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mentatd_at_gmail Zjeżdżanie endeków 05.06.11, 14:40 Może nie warto wspominać o takich imprezach? - niepotrzebna reklama socjopatów niczego dobrego nie przyniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
nnrmt Nieuctwo Sroczyńskiego 05.06.11, 15:42 Gałczyński w latach 30. związał sie z radykalną częścią endecji i był głównym poetą tygodnika Prosto z mostu. W bibliotece Prosto z mostu ukazał się wybór wierszy Gałczyńskiego. Ani PiS to endecja ani Gałczyński antyendecki Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Nieuctwo Sroczyńskiego 05.06.11, 15:56 > Gałczyński w latach 30. związał sie z radykalną częścią endecji i był głównym p > oetą tygodnika Prosto z mostu. W bibliotece Prosto z mostu ukazał się wybór wie ... Czy tylko ja nie rozumiem co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
adrian_ktostam a jak zjeżdżają się stare komuchy z SLD, 05.06.11, 15:51 sługusy Moskwy, których zakłamany populista Napieralski przyjął pod własne skrzydła, to wybiórcza jakoś nie krytykuje, chociaż to komunizm wyrządził Polsce najwięcej zła... Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Zjeżdżanie endeków 05.06.11, 18:07 Podsycanie narodowych sentymentow kiedy w Europie dazy sie do zniesiania granic jest anachornizmem. Ciekawe ze wioda w tym prym organizacje narodowo katolickie ktore z racji powszechnosci kosciola powinne darzyc do integracji a nie podzialow. Niestety tak sie dzieje bo wszyscy ci tak mocno deklarujacy katolicyzm politycy sami nie wierza i nie rozumia ze bez wzgledu na narodowosc jestesmy rowni wobec boga i prawa. Endecy oczywiscie maja swoja wizje powszechnosci ,ktora zamyka sie w prawdziwych Polakach,katolikach,szowinistach i innych podzialach ktora sia zaprzeczeniem powszechnosci. Odpowiedz Link Zgłoś