Dodaj do ulubionych

Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał?

09.06.11, 13:31
A kiedy ostatni raz pan zażył specyfik uzależniający CZEKAMY NA ODPOWIEDZ
Obserwuj wątek
    • pelikan1969 Sąd uważa Kaczyńskiego za "czubka" !!!!! 09.06.11, 13:42
      Moje pytanie brzmi "dlaczego dopiero teraz?"
      • koloratura1 Re: Sąd uważa Kaczyńskiego za "czubka" !!!!! 09.06.11, 16:19
        pelikan1969 napisał:

> Moje pytanie brzmi "dlaczego dopiero teraz?"

Dlatego, że wcześniej Kaczyński przed tym sądem nie stawał.
    • bator99 Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 13:56
      BRAWO DLA SĘDZIEGO ZA ODWAGĘ I RZECZOWE PYTANIA.TAK POWINNO SIĘ STAĆ DUŻO WCZEŚNIEJ, BO WÓWCZAS POLACY NIE BYLIBY PODZIELENI I ŻYŁOBY NAM SIĘ SPOKOJNIEJ, A NADTO NIE MUSIELIBYŚMY OGLĄDAĆ ŻENUJĄCYCH SPEKTAKLI NA KRAKOWSKIM PRZEDMIEŚCIU OŚMIESZAJĄCYCH NAS NA CAŁY ŚWIAT.
      • and-j1 No i proszę świr sobie żyje za pieniądzepodatników 10.06.11, 22:26
        bator99 napisał:

> BRAWO DLA SĘDZIEGO ZA ODWAGĘ I RZECZOWE PYTANIA.TAK POWINNO SIĘ STAĆ DUŻO WCZEŚ
        > NIEJ, BO WÓWCZAS POLACY NIE BYLIBY PODZIELENI I ŻYŁOBY NAM SIĘ SPOKOJNIEJ, A NA
        > DTO NIE MUSIELIBYŚMY OGLĄDAĆ ŻENUJĄCYCH SPEKTAKLI NA KRAKOWSKIM PRZEDMIEŚCIU OŚ
        > MIESZAJĄCYCH NAS NA CAŁY ŚWIAT.
    • entymolog Pytanie jest niestosowne, bowiem to 09.06.11, 13:57
      oczywista oczywistość, że bierze.
      • rozwado Re: Z obserwacji zdaje sie wynikac 09.06.11, 16:18
        ze cale otoczenie prezesa bierze proszki.
        • koloratura1 Re: Z obserwacji zdaje sie wynikac 09.06.11, 16:22
          rozwado napisał:

> ze cale otoczenie prezesa bierze proszki.

Nie koniecznie.
          Być może, oni tacy - po prostu - już są.

P.S.: Nie wiem co gorsze...
    • bolek_i_jego_worek Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 13:59
      Kaczyński powinien odpowiedzieć: nie pamiętam i nie mogę sprawdzić bo zjadłem te leki.
      • art-78 Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 14:44
        razem z opakowaniem ;)
        • nazikomunista_back Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 15:10
          I receptą, a co. Wolak potrafi.
          • pies_na_suki Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 17:05
            a kartoteką się w zamieszaniu podtarłem i gó... widać
    • 6.smiech Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 14:16
      BRAWO Sad Rejonowy w Warszawie ! Wreszcie czas sie dowiedzic o jego chorbie psychicznej
      jak i wywrotowej dzialanosci przeciwko Polsce, premierowi, prezydentowi i calemu polskiemu rzadowi. Jaki cel ma ta jego cala destabilizujaca Polske polityka ktora tylko jest woda na
      rosyjski mlyn.
    • one.emeryt12 Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 14:25
      Co tu sie paranoika pytac. On i tak juz tyle psycholekow zezarl ze nic nie pamieta poza swoja
      miesiaczka na krakowskim. Poza tym to tylko mgla i hel.
    • antobojar Pytania na które zna się odpowiedź to w sądach nor 09.06.11, 14:31
      .. normalka.. z powodów formalno - prawnych...

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
      "Relativity applies to physics, not ethics"
      Albert Einstein
    • grba Wybory, wybory 09.06.11, 14:39
      Januszek Palikot ma piorunówę, już mu majątek badają i banery wieszane są krzywo i nielegalnie... Prezes Jarosław będzie chory na głowę... Ktoś jeszcze fikać ma zamiar?
      • drmuras To ja zaintonuję pierwszy ... 09.06.11, 16:23
        Busiegda budiet Donald, busiegda budiet Adam , busiegda budiet Gazieta .
        I jeszcze nasze własne łubudubu . łubudubu niech nam żyje płemieł naszego klubu niech żyje nam !
        Spiewał dla państwa ja .... i tak dalej
        • makrama1 Re: To ja zaintonuję pierwszy ... 09.06.11, 19:31
          drmuras napisał:

> Busiegda (...)
          A co to takiego?
          • kzet69 Re: To ja zaintonuję pierwszy ... 10.06.11, 11:25
            To po wolsku...
    • stivi47 Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 14:47
      Ten Polski Prezes Kaczynski bral leki przeciwko Wsciekliznie na Polskei jego Obywateli bo ten Wirus ktury w tym wariacie sie zagniezdzil za wszelka cene chce Polski biedoty i choloty z dawnych lat Komuny Stalinowskiej taki wirus temu odpowiada
      • 6.smiech Re: Brawo stiv47 09.06.11, 14:51
        Zgadzam sie z toba.
      • emeryt0_1 Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 15:33
        stivi47 napisał:

> Ten Polski Prezes Kaczynski bral leki przeciwko Wsciekliznie na Polskei jego Ob
        > ywateli bo ten Wirus ktury w tym wariacie sie zagniezdzil za wszelka cene chce
        > Polski biedoty i choloty z dawnych lat Komuny Stalinowskiej taki wirus temu odp
        > owiada
        Baranie zanim coś napiszesz użyj słownika ortograficznego. Piszesz jak pan prezydent.
      • krzyslbl Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 16:08
        Co ma do cholery Kaczyński ze stalinizmem?Gdyby cos miał wspólnego z PRL to juz dawno było by to wywlekane a teraz hieny pastwią się nad nim bo brał coś na uspokojenie.Miał prawo,wątpliwości z katastrofą przybywa zamiast ubywać,opóźniano jego przejazd na miejsce tragedii,każdy by się załamał
        • koloratura1 Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 16:31
          krzyslbl napisał:

> hieny pastwią się nad nim bo brał coś na
          > uspokojenie.Miał prawo,wątpliwości z katastrofą przybywa zamiast ubywać,opóźniano
          > jego przejazd na miejsce tragedii,każdy by się załamał

Nawet jeśli, to albo niech się odłamie, albo da sobie spokój z działalnością publiczną, bo takowa w jego stanie psychicznym - nie tylko niesie ze sobą śmieszność (co nie takie ważne), ale i niebezpieczeństwo...
          • krzyslbl Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 16:46
            Premier podobno palił trawę,gdzieś to czytałem.Dlaczego nikt go nie zbada czy pozostawiło to jakieś skutki uboczne?W końcu szef rządu to ważniejsza funkcja niż szef opozycji na którego i tak plują,czy zasłuży czy nie.Odpowiedz
            • boykotka Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 17:08
              A w Ameryce biją murzynów :)
            • koloratura1 Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 18:07
              krzyslbl napisał:

> Premier podobno palił trawę,gdzieś to czytałem.Dlaczego nikt go nie zbada czy
              > pozostawiło to jakieś skutki uboczne?

Może go zbadają na tę okoliczność, gdy kiedyś stanie przed sądem. Żeby - ewentualnie - wykluczyć możliwość jego odpowiedzialności prawnej za swoje czyny...

> W końcu szef rządu to ważniejsza funkcja niż
              > szef opozycji

Sąd musiał ustalić jeden fakt: czy oskarżony może odpowiadać za swoje czyny, czy też jego stan psychiczny w momencie ich popełniania, tę odpowiedzialność wyklucza.
              Funkcja, pozycja, itp. oskarżonego nie miały tu nic do rzeczy.
            • quant34 Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 18:09
              krzyslbl napisał:

> Premier podobno palił trawę,gdzieś to czytałem.

Dobrze czytałeś, ale niedokładnie, bo premier owszem palił trawę, ale jako nastolatek - czyli kiedy nie był jeszcze osobą publiczną. Co do Kaczyńskiego, nikt normalny nie postawi mu zarzutu, że brał/bierze leki z powodu psychicznej traumy. Jest to całkowicie zrozumiałe i nie ma w tym niczego złego. Jednak problem zaczyna się jeżeli to zupełnie zrozumiałe zażywanie leków powoduje publiczne działanie w warunkach ograniczonej poczytalności. Osoba znajdująca się w takim stanie nie powinna działać publicznie, tym bardziej jeżeli ma armię zwolenników i potencjalnych naśladowców. Akurat w tym procesie sąd musi to zbadać, ponieważ jeżeli prezes obrażając inną osobę, nie wiedział co mówi z powodu leków, to nie można go obciążyć odpowiedzialnością za jego słowa. Tylko czy to dobry pomysł, aby największej sile opozycyjnej w kraju przewodził człowiek, który nie wie co mówi i nie odpowiada za swoje słowa?
              • eggerger Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 10.06.11, 00:52
                +!
            • kociewiak2 Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 10.06.11, 08:48
              ...to wiadomosc z plotu lub ubikacji...
    • bezspokoju Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 14:49
      Baju baju - będziem w raju.
    • costa3500 Ten mutant; 09.06.11, 14:56

Bez psychotropów ma kota, oprócz pytań co bierze należało by zapytać kto mu dał dyplom.
    • wnec2005 Wilhelm i Henryk 09.06.11, 15:03
      Panie Kaczynski a jak to bylo z wujkami Wilhelmem i Henrykiem Swiatkowskim?
    • emeryt0_1 Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? Lid... 09.06.11, 15:30
      Te pytania sądu moim zdaniem to sukinsyństwo. Wynika z tego że sądy nie są niezależne a partyjne.
      Jednym słowem wróciła komuna.
      Draństwo i łajdactwo organów państwa. Gdzie ja żyję?
      • maaac Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 09.06.11, 16:04
        Oskarżony publicznie twierdził, że przez pewien okres swojego życia nie odpowiadał za swoje czyny ze względu na zażywanie silnych leków uspokajających.

Osoby nie odpowiadające za swoje czyny ze względu na chorobę lub zażywane lekarstwa nie mogą być za nie karane.

Obowiązkiem sądu było ustalenie czy oskarżony może odpowiadac przed sądem za swoje czyny czy nie.

Oskarżony miał dwa wyjścia:
        - oświadczyć że w omawianym wywiadzie kłamał, lekarstw nigdy nie brał i cały czas w pełni odpowiadał za swoje postępowanie w tym za brane lekarstwa,
        - podać okoliczności w jakich brał lub bierze omawiane leki.

Jak widać nie ma tu żadnych szykan. To konsekwencje porządku prawnego panującego w Polsce (niekaranie osób nie odpowiadających świadomie za swoje czyny) i wypowiedzi samego oskarżonego.

To co Ty zas prezentujesz to typowy PiS język odwrotny - słowa mają znaczenie odwrotne:

> Te pytania sądu moim zdaniem to sukinsyństwo.
        Pytania sądu to znak poszanowania prawa.

> Wynika z tego że sądy nie są niezależne a partyjne.
        Sąd właśnie udowodnił, że jest niezalezny. Nie obawiał się zadać takich pytań nawet szefowi opozycji skoro były przesłanki by je zadać.

> Jednym słowem wróciła komuna.
        Traktowanie Kaczyńskiego tak jak kazdego innego obywatela jest dowodem zerwania z komunistycznym "lepszym" prawem dla "równiejszych".

> Draństwo i łajdactwo organów państwa.
        Poszanowanie prawa i wreszcie porządek.

> Gdzie ja żyję?
        Ty w kacztrixie. Świecie gdzie ludzie widzą zupełnie co innego niż reszta obywateli.
        • pies_na_suki Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 09.06.11, 17:10
          Za kacztrix stawiam piwo :D
        • jasiekltd Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 09.06.11, 17:37
          Dobry jesteś...
      • koloratura1 Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 09.06.11, 16:34
        emeryt0_1 napisał:

> Te pytania sądu moim zdaniem to sukinsyństwo. Wynika z tego że sądy nie są niez
        > ależne a partyjne.
        > Draństwo i łajdactwo organów państwa. Gdzie ja żyję? (Podkreśl. moje.)

Chyba tu i teraz.
        Ale zawsze możesz zmienić miejsce składowania...
      • tykaczor Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 09.06.11, 19:15
        emeryt0_1 napisał:

> Te pytania sądu moim zdaniem to sukinsyństwo. Wynika z tego że sądy nie są niez
        > ależne a partyjne.
        > Draństwo i łajdactwo organów państwa. Gdzie ja żyję?
        Oho ! Moher się odezwał !
    • terleo Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? Lid... 09.06.11, 15:50
      M. in. brał *antilepperidum*, ale nie przestrzegał dawkowania. Przedawkował.
      Teraz bierze relanium. Przez to się zapomniał i podał rękę Prezydentowi Polski!
    • fordysta Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? Lid... 09.06.11, 15:55
      Żenujące i godzące w godność człowieka. J. Kaczyński doznał szoku niespodziewanie tracąc w tragedii brata, prezydenta, bratową , wielu przyjaciół, generalicje rządu, ministrów i księży. Niełatwo jest poradzić sobie z taką tragedią. Zszokowane były nawet osoby obce. Tusk robił głupoty, zasłaniając się szokiem.
      Podanie J.Kaczyńskiemu środków uspokajających było czymś normalnym i zapewne koniecznym. Tylko hiena to wyśmieje - nie człowiek.
    • anna12-3 Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? Lid... 09.06.11, 15:57
      Jestem ostatnią osobą,która by zagłosowała na PiS,ale pytania Sądu uważam,za bardzo upokarzające lidera największej opozycyjnej partii w Polsce.Czyżbyśmy mentalnie byli na Białorusi?Tak się w państwach totalitarnych wykończa opozycję,myślałam,że mamy to za sobą.Na Palikota po 6 latach od zdarzenia,wysyła się CBA,Kaczyńskiego do psychiatry,a Napieralskiemu może wypomni się,ze w przedszkolu opluł kolegę.Szanuję walkę na poglądy i przekonania,jako wyborca lewicy,czekam co spotka Napieralskiego.Jakie świństwo szykuje mu Platforma?To,że Kaczyński brał leki w obliczu tragedii,jaka go spotkała,jest czymś zupełnie naturalnym,dziwne by było,gdyby nie brał,ale wyciąganie tego w kampanii wyborczej dla każdego uczciwego człowieka zwykłym skur---syństwem.
      • boykotka Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 09.06.11, 17:13
        Cytuję odpowiedź kilka wątków wyżej :
        Oskarżony publicznie twierdził, że przez pewien okres swojego życia nie odpowiadał za swoje czyny ze względu na zażywanie silnych leków uspokajających.

Osoby nie odpowiadające za swoje czyny ze względu na chorobę lub zażywane lekarstwa nie mogą być za nie karane.

Obowiązkiem sądu było ustalenie czy oskarżony może odpowiadac przed sądem za swoje czyny czy nie.

Oskarżony miał dwa wyjścia:
        - oświadczyć że w omawianym wywiadzie kłamał, lekarstw nigdy nie brał i cały czas w pełni odpowiadał za swoje postępowanie w tym za brane lekarstwa,
        - podać okoliczności w jakich brał lub bierze omawiane leki.

Jak widać nie ma tu żadnych szykan. To konsekwencje porządku prawnego panującego w Polsce (niekaranie osób nie odpowiadających świadomie za swoje czyny) i wypowiedzi samego oskarżonego.

• 2berber Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? 09.06.11, 18:40
        anna12-3 napisała:
        > Jestem ostatnią osobą,która by zagłosowała na PiS,ale pytania Sądu uważam,za
        > bardzo upokarzające lidera największej opozycyjnej partii w Polsce.Czyżbyśmy
        > mentalnie byli na Białorusi?

Gorzej!
        Przypominam co się działo za rządów tego człowieka podejrzewanego o działanie
        na prochach - Blida.
        Co do sądów - dziwne że nie wzbudzało protestów faszerowanie Łyżwińskiego
        prochami za przyzwoleniem? na polecenie? sądu tak by mógł uczestniczyć
        w rozprawach, dętych rozprawach. Jestem ostatnią osobą która by współczuła
        Łyżwińskiemu. Przypominam jednak że to był poseł wybrany przez ileś tam ludzi.
        Gdyby utworzono rezerwat do którego skierowano by członków PiS oraz
        wszystkich przedstawicieli wymiaru sprawiedliwości by się tam tłukli
        czy nawzajem podejrzewali - to jestem za.
      • tykaczor Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 09.06.11, 19:20
        anna12-3 napisała:

> Jestem ostatnią osobą,która by zagłosowała na PiS,ale pytania Sądu uważam,za ba
        > rdzo upokarzające lidera największej opozycyjnej partii w Polsce.Czyżbyśmy ment
        > alnie byli na Białorusi?Tak się w państwach totalitarnych wykończa opozycję,myś
        > lałam,że mamy to za sobą.Na Palikota po 6 latach od zdarzenia,wysyła się CBA,Ka
        > czyńskiego do psychiatry,a Napieralskiemu może wypomni się,ze w przedszkolu opl
        > uł kolegę.Szanuję walkę na poglądy i przekonania,jako wyborca lewicy,czekam co
        > spotka Napieralskiego.Jakie świństwo szykuje mu Platforma?To,że Kaczyński brał
        > leki w obliczu tragedii,jaka go spotkała,jest czymś zupełnie naturalnym,dziwne
        > by było,gdyby nie brał,ale wyciąganie tego w kampanii wyborczej dla każdego ucz
        > ciwego człowieka zwykłym skur---syństwem.
        Widzisz ANIU prawdę trzeba ujawnić bo cóżby to było gdyby chory psychicznie Premier wypowiedział n.p. wojnę naszemu sąsiadowi ?
    • same.zalety Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? Lid... 09.06.11, 15:59
      nie uważam, żeby przepytywanie publiczne człowieka, który stracił bliskiego brata, jakie brak leki i dlaczego było w porządku. z drugiej strony, jeśli jego linia obrony przed sądem to "brałem leki, nie wiem co mówiłem", to musiał się tego spodziewać.

uważam, że to szkoda, że nie korzysta z pomocy psychologa, oni się czasem przydają. zwłaszcza po takiej stracie.

zachowajmy się jak ludzie i odpuśćmy temat leków, ok?
    • krzyslbl Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? Lid... 09.06.11, 16:02
      To teraz tak się załatwia opozycję? A gdy Palikot gadał o tych kaczkach lub machał wibratorem do kamery to nikt się nie zainteresował?Lub jeśli interesował się życiem seksualnym Kaczyńskich
    • antobojar Występ Kaczyńskiego może być tak stresujący dla 09.06.11, 16:06
      .. Wysokiego Sądu, że Wysoki Sąd może chcieć mieć swoje własne tabletki...

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
      "Relativity applies to physics, not ethics"
      Albert Einstein
      • 1zorro-bis "nigdy nie korzystalem z wymienionych w pismie"... 09.06.11, 16:09
        porad...." U psychiatry? A przydalo by sie Jarek, oj przydalo by sie!
        • maaac Należy zadać dalsze pytania. 09.06.11, 16:18
          Wynikałao by z tego, że albo leki które otrzymywał nie były takie silne jak sugerował w wywiadzie, albo lekarz, który mu je przepisywał naruszył prawo, podając leki, które były poza jego kompetencjami.
          • 1zorro-bis Re: Należy zadać dalsze pytania. 09.06.11, 19:18
            a moze popijal "malpkami" i stad te zawirowania w kaczej glowce?:D
            • maaac Re: Należy zadać dalsze pytania. 10.06.11, 08:34
              Na to nie wpadłem. To nawet nie musi być alkohol. To może być również "ja wiem lepiej jak się leczyć" i mieszanie leków lub zwiększenie dawki. Jeżeli pp. Kaczyńscy znali się lepiej na lataniu samolotami niż zawodowi piloci to dlaczego ich geniusz nie mógł się również ukazywać w medycynie?
          • kzet69 Re: Należy zadać dalsze pytania. 10.06.11, 11:30
            Każdy lekarz posiadający prawo wykonywania zawodu ma prawo przepisać każdy lek, poza lekami sprowadzanymi na import docelowy oraz będącymi w centralnych programach opłacanych z innej puli (np. nowoczesne leki przeciwnowotworowe).
            • maaac Re: Należy zadać dalsze pytania. 10.06.11, 12:27
              Wiem.

:) Akurat moja połowica nie zapisuje, ale musiała kontrolować podawanie takich leków podopiecznym. Dopytałem się później.

Ale prawo prawem, ale nie sądzisz, że jednak podawanie silnych lekarstw powinno być kontrolowane przez specjalistę z danej dziedziny? Tzn. chodzi bardziej o coś na poziomie "etosu"/"zdrowego rozsądku" niż zapisu kodeksowego ze względu na dośc płynne przejście. Jednak pediatra nie powinien leczyć schizofrenii, a ginekolog silnych problemów okulistycznych.
    • rozwado Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? Lid... 09.06.11, 16:14
      Kaczynski twierdzil, ze przegral wybory bo bral silne proszki. Jesli bedzie kandydowac, to bedzie calkiem rozsadne sprawdzic czy nadal jest na prochach i jak to wplywa na jego psychike. Nie rozumiem wszelako jakie znaczenie to ma dla procesu.
      • anna12-3 Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 09.06.11, 16:38
        Co sąd,który rozpatruje sprawę cywilną /karną w styczniu 2011r.-oddalił/,pomiędzy Kaczyńskim,a Kaczmarkiem z 2008r.obchodzi jakie leki Kaczyński zażywał po śmierci brata,bratowej i wielu przyjaciół w 2010r.Jakim cudem te pytania dotykające bardzo delikatnej materii-wypłynęły do mediów i po co?Sąd nie rozpatruje sprawy wyborów prezdenckich,a konflikt z 2008r.Nikt mnie nie przekona ,że to nie jest forma zwalczania przez Platformę legalnej opozycji w Polsce,poprzez zdyskredytowanie najpoważniejszego przeciwnika.BIAŁORUŚ W NAJCZYSTSZEJ POSTACI.
        • demetria11 Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 09.06.11, 17:09
          Sąd ma obowiązek zapytania o takie rzeczy. Pozew istotnie dotyczy roku 2008, ale oskarżony publicznie oświadczał, że bierze leki. Gdyby sąd nie ustalił poczytalności oskarżonego, po ewentualnym wyroku skazującym nie tylko podniosłoby się ujadanie pisowej sfory, że sąd się znęca nad psychicznie chorym, ale to ujadanie miałoby nawet podstawy prawne.
      • koloratura1 Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 09.06.11, 18:16
        rozwado napisał:

> Kaczynski twierdzil, ze przegral wybory bo bral silne proszki. Jesli bedzie
        > kandydowac, to bedzie calkiem rozsadne sprawdzic czy nadal jest na prochach i jak
        > to wplywa na jego psychike. Nie rozumiem wszelako jakie znaczenie to ma dla procesu.

Oczywiście, że ma!
        Nie wolno go o nic oskarżyć, a - tym bardziej - skazać, jeżeli w momencie popełniania zabronionego czynu (tu - naszczekał na Kaczmarka i ten wytoczył my proces) nie był w pełni władz umysłowych (tu - był pod wpływem leków, zaburzających świadomość).
        W takim wypadku, Kaczmarek - ze swoimi żalami i pretensjami - zostanie wysłany na drzewo,, a proces się w ogóle nie odbędzie.
    • brzmski (samo)sąd?! 09.06.11, 16:15
      sędzia, z transparentną troską o prawidłowy bieg sprawy pyta o stan zdrowia prezesa - nie duszno li wam?; a takich, mroczków, mrowienia, ucisku w potylicy nie odczuwa podsądny?! jeszcze chwila, a sąd rejonowy zasłuży sobie na medal... gloria victis
      • maaac Re: (samo)sąd?! 09.06.11, 16:20
        Jak ktoś publicznie podważa swoja poczytalność to dlaczego sąd nie może go o to zapytać?

Uważasz, że sąd powinien traktować Kaczyńskiego jakoś wyjątkowo? Nie wierzyć w jego słowa o niepoczytalności? Wierzyć ale olać ustalenie prawdziwej poczytalności Prezesa?
        • brzmski rzecz... pospolita 09.06.11, 16:39
          już w przedszkolu obserwować można nieskrępowaną skłonność do odrzucenia przez grupę jednostek ponadprzeciętnych; odbywa się to zazwyczaj na zasadzie - gupi jesteś, a twój tata..., etc.; niecywilizowane, choć dorosłe społeczeństwo używało sobie na braciach - bo bliźniacy, bo... pamiętacie?; niee?!; przecież samiście maczali brudne paluchy w tej nagonce;
          i oto dzisiaj, sąd powszechny, choć rejonowy ulega w przedbiegach tego typu dewiacjom intelektualno-moralnym; cóż - pora umierać?
          • pies_na_suki Re: rzecz... pospolita 09.06.11, 17:15
            damy sobie rade, trzymaj się
          • demetria11 Re: rzecz... pospolita 09.06.11, 17:15
            U nas w przedszkolu grupa odrzuciła dwie jednostki. Jedna miała wszy, a druga się moczyła. Może i były nieprzeciętne, ale nasza grupa spontanicznie uznała, że nie będziemy się starać dorównać do tego poziomu. To nie była absolutnie wina tamtych dzieci, ale brzdące bywają okrutne i dopiero rodzice wyjaśnili nam, że te dzieciaki są biedne, bo zaniedbane przez rodziców i nie powinniśmy ich wykluczać z naszego grona.
          • quant34 Re: rzecz... pospolita 09.06.11, 18:17
            brzmski napisała:

> już w przedszkolu obserwować można nieskrępowaną skłonność do odrzucenia przez
            > grupę jednostek ponadprzeciętnych;

Jeżeli ten wywód ma cokolwiek wspólnego z Jarosławem Kaczyńskim, to tylko przy założeniu, że chodzi o ponadprzeciętną szkodliwość. Pod względem intelektualnym, Kaczyński ponadprzeciętny nie jest na pewno, to po prostu widać po zachowaniu i wypowiedziach. Ani lepszy ani gorszy od innych. Pod względem umiejętności politycznych natomiast, prezes plasuje się zdecydowanie poniżej przeciętnej. Nikt inny w historii III RP nie przegrał 5 razy pod rząd wyborów. Nieprzeciętnie jest natomiast szkodliwy dla jedności narodowej, interesów państwa polskiego i polskiego społeczeństwa (jakkolwiek poziom inteligencji nie pozwala mu tego zrozumieć).
          • koloratura1 Jesteś wolnym czlowiekiem w wolnym kraju 09.06.11, 18:24
            brzmski napisała:

> cóż - pora umierać?

Skoro tak uważasz...
          • erte2 Re: rzecz... pospolita 09.06.11, 18:29
            brzmski napisała:
            ....cóż - pora umierać?

Jeśli takie jest twoje życzenie....Żyjemy w wolnym kraju.
          • 1zorro-bis Re: rzecz... pospolita 09.06.11, 19:15
            to zrob sobie harakiri....:D
          • maaac Odrzucenie przez równe traktowanie? 10.06.11, 05:55
            Czyżby dla ciebie Kaczyński był tak wybitną jednostką, że z definicji należy mu się wybitne traktowanie?
            Jeżeli potraktuje się go tak samo jak każdego obywatela to ze względu wybitność będzie to dla niego poniżeniem.
            Aaaaaa no to teraz rozumiem.... kult jednostki. Osoba, której brat spoczywa na Wawelu nie może być traktowana jak motłoch. Dla innych prawo równe a dla niego ekstra.
        • koloratura1 Re: (samo)sąd?! 09.06.11, 18:21
          maaac napisał:

> Jak ktoś publicznie podważa swoja poczytalność to dlaczego sąd nie może go o to
          > zapytać?

Nie tyle może, ile - musi.

Niepoczytalni nie odpowiadają przed sądem!
          • maaac Re: (samo)sąd?! 10.06.11, 06:00
            Najśmieszniejsze dla mnie, że całe rozumowanie o "niedobrym sądzie czepiającym się biednego Prezesa" rozwaliła "prawicowcom" ich własna Niezależna.pl przypominając, że takie pytania zadaje się każdemu. U prezesa pytania tylko uszczegółowiono ze względu na dość mocno uzasadnione podejrzenia.

Swoją drogą ciekawe jakie lekarstwa otrzymał i kto je mu zapisał?
            Bo albo nie były tak silne jak twierdził, albo kłamał w zakresie tego, że nie nadzorował go specjalista, albo lekarz pierwszego kontaktu zaordynował mu środki, których ze względu na brak doświadczenia nie powinien ludziom zapisywać.
            Silne leki powinni zapisywać tylko specjaliści. Nie ma co prawda formalnego zakazu ale...
    • jurber1 Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? Lid... 09.06.11, 17:03
      Trzeba powołać Sejmową Komisję Śledczą d/s podawania kandydatowi na prezydenta RP leków ogłupiających (o trwałym działaniu - już nie bierze a wciąż plecie bzdury) - przecież niewiele brakowało że zacząłby (jako prezydent) podejmować zwariowane decyzje. A jego nieuznawanie wyniku wyborów, protesty przed Palacem Prezydenckim, jego "nigdy nie podam ręki Komorowskiemu" - choć zaraz po debacie podał rękę a po ogłoszeniu wyników pogratulował zwycięskiemu kontrkandydatowi świadczą że to teraz jest nienormalny !
    • boykotka Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? Lid... 09.06.11, 17:17
      Generalnie uważam, że za wszystko winne są media, które zajmują się pi.rdołami a nie sprawami zasadniczymi.
      Gonimy własny ogon od dość dawna
    • eggerger Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? Lid... 09.06.11, 17:18
      Nikomu źle nie życzę.
      (na złość prezesowi?)
      Życzę mamusi prezesa
      jeszcze długich lat w zdrowiu.

Ale nie zdziwi mnie, jeśli
      miesiąc przed wyborami
      jej się pogorszy i tydzień przed
      "odejdzie do bozi".

Jaruś wyciągnie wtyczkę z kontaktu?
      • koloratura1 Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 09.06.11, 18:27
        eggerger napisał:

> Nikomu źle nie życzę.
        > (na złość prezesowi?)
        > Życzę mamusi prezesa
        > jeszcze długich lat w zdrowiu.
        >
        > Ale nie zdziwi mnie, jeśli
        > miesiąc przed wyborami
        > jej się pogorszy i tydzień przed
        > "odejdzie do bozi".
        >
        > Jaruś wyciągnie wtyczkę z kontaktu?

I zamiast wtyczki, wsadzi tam palce?
        • eggerger Re: Sąd pyta Kaczyńskiego: Jakie leki pan brał? L 10.06.11, 01:03
          Jeśli, to dwa wskazujące.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka