Dodaj do ulubionych

Pawlak kontra spready

16.06.11, 08:15
Radykalne pomysły Pawlaka to po prostu kampania wyborcza. Kredytobiorcy są dorosłymi ludźmi i potrafią czytać. Wiedzą, jakie umowy podpisali i zgodzili się na takie warunki. Najlepszym przykładem na to, że wprowadzanie ustawowych ograniczeń dla zarobków banków jest ustawa "antylichwiarska", która jest przestrzegana przez banki tylko pozornie (o czym z resztą wspomniał autor artykułu). Ponadto wielu polaków zadłuża się w firmach, które nie kryją się z tym, że udzielają pożyczek z oprocentowaniem powyżej 100% rocznie.
Obserwuj wątek
    • mnbvcx Re: Pawlak kontra spready 16.06.11, 08:30
      nie widze naruszenia wolnosci gospodarczej w obowiazku przyjmowania wplat w walucie, ktora sie obraca. to skandal, ze mozna tego odmowic.
      • marco-wr Pozwólcie spłacać w walucie! 16.06.11, 08:38
        Proste, jasne i oczywiste. I na pewno nie obciąża banków kosztami zakupu walut.
        • pojemniczek Re: Pozwólcie spłacać w walucie! 16.06.11, 12:27
          Przecież rekomendacja S II wprowadziła taką możliwość (spłaty kredytu w walucie, w której się go wzięło).
    • janus-z333 Pawlak kontra spready 16.06.11, 08:49
      Na końcu artykułu zadał pan pytanie,a ono właśnie jest sednem sprawy.
      Po drugie,każdy z nas jest świadomy tego co robi.Ja osobiście 6 lat temu brałem kredyt hipoteczny i chciałem go we frankach,jednak pani która zawierała ze mną ten kredyt odtradzała mi to,twierdząc że z frankiem może być róznie,a złotówka zmieni się tylko o wzrost infłacji.
      Tak zrobiłem jak mi radzono i jestem wdzięczny pani lub bankowi za tą podpowiedż.Wpadki na kursie walut ponieśli nie ludzie myślącey ekonomicznie,lecz rządni ogromnych zysków za friko.To się teraz mści,więc dlaczego chcąc ratować ich,mamy pogrążyć banki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka