Dodaj do ulubionych

Legalni imigranci

20.06.11, 08:59
I po co to nam? 5 lat nielegalnie to wcale nie jest duzo. W Stanach abolicja dotyczyla ludzi, ktorzy siedzieli nielegalnie o wiele dluzej. Jak tak latwo to przyjdzie nielegalom, to tylko zadziala jako magnes. Czy Polska to kraj prawa czy nie? Bo przeciez ci ludzie zlamali prawo. Nie poprosili o azyl, wiec dlaczego ich sie nie deportuje.
Obserwuj wątek
    • ranke Legalni imigranci 20.06.11, 09:00
      Hiszpania abolicje już przećwiczyła. Każdy nielegalny imigrant w Hiszpanii wie, że prędzej czy później, ale raczej prędzej będzie abolicja więc nie warto wracać do siebie. Imigracja będzie służyła Polsce pod warunkiem, że przyjmować będziemy wartościowych ludzi. Bezrobotnych Polaków gotowych do pracy na budowie jest aż nadto (nie wiem skąd ale na wsi każdy umie wybudować dom i podejrzewam, że szpital też by umieli). Jeżeli ogłosimy abolicję to będzie ona dla każdego również muzułmanów uważających chrześcijan za gorszy gatunek ludzi. Dajmy gościnę tym którym wato ją dać a nie tym, którzy sami się wproszą.
      • kuraszewicz Przecież GW o to chodyi 20.06.11, 10:27
        Poszczuć Polaków muzułmanami. Tak dokuczyć, dokopać! Za karę. Za to, że Polacy byli przez całe wieki naiwnym, gościnnym narodem.
      • hen-live Re: Legalni imigranci 20.06.11, 11:47
        Z tymi muzulmanami to masz sto procent racji. Przeciez oni oficjalnie mowia ze za pomoca polityki "brzucha" nas wykoncza/chodzi o przyrost naturalny/.Meczety i szkoly koraniczne w Europie powstaja jak grzyby po deszczu a przeciez to wylegarnia terorystow.Wiem ze zaraz zostane nazwany rasista ale taka jest prawda.
    • awojtas39 Legalni imigranci 20.06.11, 09:27

Najlepsze uregulowania w sprawie cudzoziemców ma Szwajcaria,która nie chce
      na swoim terytorium żadnych przybłędów,obcy mogą przebywać tylko czasowo
      np.w okresie zbiorów warzyw ,owoców.W kraju tym panuje ład i porządek.
      • ethebor Re: Legalni imigranci 20.06.11, 18:37
        Szwajcaria ma największy w Europie odsetek cudzoziemców (22%, nie licząc osób przebywających nielegalnie i tych co tylko formalnie mają obywatelstwo szwajcarskie).
    • zenonczyk Obywatelstwo polskie, legalni imigranci. 20.06.11, 10:14
      W sprawach przyznawania polskiego obywatelstwa i emigracji jestem tolerancyjny i uważam że podstawowym kryterium powinny być dwie rzeczy: znajomość języka polskiego i dokumenty poświadczające płacenie podatków w naszym kraju. Natomiast nie potrafię zrozumieć jak to jest że rodzice przebywają nielegalnie a ich dzieci studiują np. stacjonarnie na państwowych uczelniach ( prywatnych to ich sprawa jak płacą ), ostatni przykład rodzina z Mongolii z Krakowa. Na podstawie jakich dokumentów są przyjmowani, dla mnie to zagadka.
      • kuraszewicz Domagasz się znajomości polskiego? 20.06.11, 10:32
        A ty rasisto! Jesteś rasistą dla Gazety Wyborczej, bo domagasz się znajomości języka polskiego, tak znienawidzianego przez to polsko języczne medium!
    • kuraszewicz No masz, jeszcze może moślinów? 20.06.11, 10:24
      A potem GW zaczenie wrzeszczeć, że trzeba im zasiłki dawać na ich stada bachorów?
    • szatek100 Legalni imigranci 20.06.11, 10:32
      Ciekawe, kto za 20 lat będzie utrzymywał ten kraj i rezydującą tu armię emerytów, skoro młodych ludzi rodzi się garstka, połowa z tych, którzy się urodzą, ucieka za granicę a imigrantów nie chcecie. No cóż, czy Polska byłaby od 600 lat krajem zacofanym, gdyby Polacy byli mądrym narodem?
    • niewolniksyjonu Czystka etniczna i ludobójstwo Polaków 20.06.11, 11:46
      Legalizacja nielegalnych imigrantów to czystka etniczna na Polakach i froma ludobójstwa, na Zachodzie juz zdają sobie sprawę, ze multi kulti to ludobójstwo na rodowitych Zachodnioeuropejczykach. Oto definicja ludobójstwa:

Artykuł II Konwencji definiuje ludobójstwo jako czyn "dokonany w zamiarze zniszczenia w całości lub części grup narodowych, etnicznych, rasowych lub religijnych, jako takich

a) zabójstwo członków grupy,
      b) spowodowanie poważnego uszkodzenia ciała lub rozstroju zdrowia psychicznego członków grupy,
      c) rozmyślne stworzenie dla członków grupy warunków życia, obliczonych na spowodowanie ich całkowitego lub częściowego zniszczenia fizycznego,
      d) stosowanie środków, które mają na celu wstrzymanie urodzin w obrębie grupy,
      e) przymusowe przekazywanie dzieci członków grupy do innej grupy."

Sprowadzanie imigrantów, którzy byli kryminalistami, mordercami czy terrorystami w swoim kraju = naruszenie punktu A.
      Promowanie aborcji, eutanazji = naruszenie pubktu A i D.
      Karanie ludzi za każdy przejaw patriotyzmu = naruszenie punktu B i C.
      Nazywanie ludzi anty-Semitami czy rasistami jeśli martwią się o członków swojej grupy etnicznej = naruszenie punktu B i C.
      Odbieranie ludziom prawa do tożsamości = naruszenie punktu B i C.
      Multi kulti = naruszenie punktu C.
      Promowanie mieszanych małżeństw = naruszenie punktu C.

Dlaczego GW promuje multi kulti, różnorodność, czyli ludobójstwo na Polakach?
      • hen-live Re: Czystka etniczna i ludobójstwo Polaków 20.06.11, 12:05
        Nie wiem czy zdawanie sobie sprawy jak piszesz cos pomoze.Kilkadziesiat lat polityki "poprawnie politycznych" i innych teczowych narobila szkod nieodwracalnych. Nazimuslimy maja wiecej praw niz Europejczycy.Caly czas "poprawni" mieli nadzieje na integracje,asymilacje muslimow,ale teraz okazuje sie ze my bedziemy musieli integrowac sie z nimi bo inaczej jestesmy psami niewierymi ktorym gardla poderznac.Wiem ze zaraz bede rasisa itd. ale taka jest prawda.
    • ewa1-23 Dlaczego tylko na Bałkanach 20.06.11, 11:48
      mają się lać? W Polsce też trzeba stworzyć warunki......
    • kuraszewicz Chcę imigrować do Izraela 20.06.11, 12:21
      Proszę mi wypisać listę warunków podstawowych aby zostać imigrantem w Izraelu. Czyli jakie sa podstawowe kryteria, które muszę spełnić.
      Czekam na jak najszybszą odpowiedź
      • malaise4 Re: Chcę imigrować do Izraela 20.06.11, 13:11
        bardzo wyczerpująca pisze o tym izrael.izraelczyk.pl/?p=101
    • kotek.filemon Re: Legalni imigranci 20.06.11, 12:46
      Zdumiewa mnie ten skowyt prawiczków, którym "muslimy" zaraz Lebensraum zabiorą, dziatki porwą i żony zgwałcą. Kto przy zdrowych zmysłach będzie emigrował do bantustanu nadwiślańskiego? I jeszcze ten słynny polski "socjal", hehe... Faktycznie, najwyższy w Europie.
      • kuraszewicz Gardzisz tym "bantustanem"? 20.06.11, 14:38
        No to sio do Somalii. Tam jest twoja "cywilizacja". Albo do Nigerii.
    • dublin24 Re: Legalni imigranci 20.06.11, 13:26
      Wzruszyla mnie historia o tym ukraincu i jego partnerce. Juz raz wpuscilismy w latach 20tych ogromna liczbe ukraincow uciekajaca przed glodem. Pieknie nam sie kilkanascie lat pozniej odwdzieczyli mordujac blisko 400.000 polakow na wolyniu, swoich sasiadow.
    • malaise4 Legalni imigranci 20.06.11, 13:36
      bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,9812708,Bialystok_jest_dla_uchodzcow__WIDEO_.html
    • niewolniksyjonu Czy ja jak Polak-katolik mogę wyemigrować do Izrae 20.06.11, 14:11
      Czy ja jak Polak-katolik mogę wyemigrować do Izraela i żądać praw takich, jakie oni tu mieli przez tysiąc lat (przez wieki w Polsce życie Żyda było więcej warte niż Polaka)? Czy w Izraelu też mi dadzą natychmiast obywatelstwo?
      • awojtas39 Re: Czy ja jak Polak-katolik mogę wyemigrować do 20.06.11, 23:25

Informuję,iż jest to niemożliwe.
    • jeruzalem51 prosze o umozliwienue emigracji 20.06.11, 14:25
      murzynom,Zydom i homoseskualistom,wtedy bedziemy uznawani za lidera demokracji na swiecie.
    • c-mere.deer zaczyna sie to jako piekny gest.......... 20.06.11, 15:14
      Najpierw chca sie dostac do danego kraju bo sa biedni i przesladowani w swoim kraju, potem jak juz zostana zalegalizowani to zaczyna im sie NALEZEC, potem zaczynaja wyzywac wszystkich od rasistow, maja po 10 dzieci, ich dzieci wypychaja nasze dzieci, a do tego maja wieksze przywileje bo sa "MNIEJSZOSCIA". Zanim kto sie obejzy juz nie sa mniejszoscia ale caly czas maja przywileje bo przeciez im sie nalezy.
      Po 20 latach ludnosc miejscowa nie ma nic juz do powiedzenia we wlasnym kraju.

Jest to piekny sposob na podbicie calego kontynentu bez wystrzelenia jednego strzalu, ktos to sobie pieknie wymyslil.

Jak wiele przykladow w historii nas uczy tam gdzie jest multi kulti tam bedzie lala sie krew.
      Ale takze historia nas uczy ze ludzie sie z historii niczego nie ucza.
      • polakzidaho Re: zaczyna sie to jako piekny gest.......... 20.06.11, 18:15
        Chwila zastanowienia bywa czasem przydatna, zanim się coś powie (bądź napisze); propozycja abolicji ma swoje plusy i minusy, ale nie zmienia podstawowych faktów:

1. Ludzie przebywający w Polsce nielegalnie są tutaj w ogromnej większości dlatego, że im się w Polsce PODOBA; należy to docenić.

2. Ci nielegalni migranci to spokojni i przyzwoici ludzie, nie mający kłopotów z prawem; jakby mieli, to by ich deportowano.

3. Czy te rzesze nielegalnie przebywających tutaj muzułmanów muszą czekać na oficjalne prawo pobytu, żeby zacząć podrzynać gardła bezbronnej polskiej ludności? Mogli to zacząć robić już dawno temu.

4. Przez stulecia Polska była państwem wielonarodowym, będąc zarazem potęgą, zanim szlachta nie zrujnowała kraju przez niewolniczy system folwarków, prywatę, i niechęć do płacenia podatków. Przyjeżdżali do Polski Ormianie, Niemcy, Żydzi; osiedlali się tu Tatarzy - i kraj kwitł. Zamiast trząść się ze strachu przed wizją Polski pełną meczetów, postarajmy się poczuć dumę z tych śladów przeszłości które na to zasługują, i miejmy więcej zaufania do żywotności polskiego społeczeństwa. Tego biją, kto się najbardziej boi...
        • c-mere.deer Re: zaczyna sie to jako piekny gest.......... 20.06.11, 19:13
          kazdy ma prawo do wlasnej opinii, ja sie akurat z toba nie zgadzam, takie legalizowanie to po prostu pierwszy krok do samo zaglady.

jak mamy komus pomagac to pomozmy mu w JEGO WLASNYM KRAJU, wszystkich do siebie nie przyjmiesz, a jak zaczniesz przyjmowac to dla ciebie miejsca zabraknie.
    • asiazlasu Legalni imigranci 20.06.11, 16:02
      jaka tam puszka Pandory ! toz nikt w tym kraju zyc nie chce, oprocz tych co nie maja wyboru. Naiwny narod przekonany ze jest aktrakcyjnym miejscem docelowym dla emigrantow ha ha ha
    • kuraszewicz No no, im później, tym liczba zwolenników spada! 20.06.11, 16:34
      "Poprawni inaczej" byli rano górą. Teraz są już w stanowczej mniejszości. Spada poparcie dla "clandestinos". :)
    • zdepiefal A czy ktoś zapytał się obywateli Polski o zdanie 20.06.11, 21:23
      w tej sprawie? Nic nas nie nauczyły wydarzenia z przedmieść Francji czy bomby w Hiszpanii.
      • asiazlasu Re: A czy ktoś zapytał się obywateli Polski o zda 21.06.11, 10:45
        zdepiefal napisał:

> w tej sprawie? Nic nas nie nauczyły wydarzenia z przedmieść Francji czy bomby w
        > Hiszpanii.

a widziales jak wyglada Francja/Hiszpania i jakie jest w tych krajach zycie w porownaniu z Polska ? nie martw sie - nikt nie przyjedzie pffff
    • nbs_r Legalni imigranci 20.06.11, 23:37
      Czytajac komentarze mozna by pomyslec, ze Polacy sa wyjatkowo niegoscinnymi i szowinistycznymi ludzmi. I owszem, niektorzy sa, ale sporo jest tez takich, ktorzy wrecz chcieliby tu duzo wiecej imigrantow, chocby po to by zrownowazyc ubytek ludzi wywolany emigracja i przewietrzyc fundamentalistom w glowach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka