Dodaj do ulubionych

Karnowski najzabawniejszy w całej sieci!

03.07.11, 13:17
Przykro mi, ale poddaję się, więc na moją pomoc pan liczyć nie może. Nie rozszyfrowałabym nawet tego, co się panu udało. Poza tym w trosce o swoje zdrowie psychiczne omijam kawałki, które mogłyby je mocno nadszarpnąć. Radzę zwrócić się o pomoc do tych kilku kolegów pana Karnowskiego, którzy o ile jeszcze do końca nie zgnili, to może oświecą pana.
Obserwuj wątek
    • 0721x Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 13:38
      bełkot kretyniejącego idioty rzepa to ma
    • niemiec.niemiec A co pisze jego brat Michal Karnowski? 03.07.11, 13:45
      Weekendowa siódemka Karnowskiego. Oto dlaczego ta transakcja zalicza się do grupy "dziwnych", ale z oczywistym finałem
      opublikowano: 2011-07-03 11:11:26

Trudno uciec od banalnego wrażenia, że to znowu ten sam film. Najpierw bowiem środowiska konserwatywne słyszą, że są nieudolne i tylko narzekają zamiast robić, działać. Ale kiedy zrobią, kiedy mają sukces - akcja jest błyskawiczna. Raz, ciach i zmiana właściciela.

Gra jest tak poważna, że nie liczą się pieniądze, które wtedy szybko znajdują się "znikąd". Obóz prorządowy ogłasza całą naprzód. Kupuje. Kilka tygodni przejściowych, a potem szybka zmiana. Za kilka miesięcy kolejne media są już "nawrócone".

Tak niestety będzie także w przypadku tygodnika "Uważam Rze". Do końca wakacji to jeszcze pewnie (więc warto kupować!) potrwa, a potem... Nie mam złudzeń. Widziałem to w Radiu Plus gdy przejmowała je ekipa Tomasza Arabskiego, widziałem w "Newsweeku", "Dzienniku" i kilku innych miejscach. Teraz będzie tak samo.

Oto siedem powodów dlaczego ta transakcja zalicza się do tej kategorii, do grupy "dziwnych", ale z oczywistym finałem.

1. INWESTOR Firmy Pana Grzegorza Hajdarowicza nie poradziły sobie z "Przekrojem" i "Sukcesem". Z dość słabych tytułów po kilku miesiącach stały się one jeszcze słabsze, rachityczne właściwe. Za to skrajnie lewicowe i prorządowe. A jednak - kredycik i wsparcie na poziomie kilkudziesięciu milionów się znalazło. Dziwna logika jak na świat ekonomii.

2. POWIĄZANIA Jak ujawnił "Nasz Dziennik" w jednej ze spółek pana Hajdarowicza znajduje wygodne zatrudnienie jeden z byłych kierowników Wojskowych Służb Informacyjnych, tego jądra ciemności PRL i III RP. A tu nie ma przypadków. Do tego dochodzą, logiczne w tym kontekście, plotki o tym iż za transakcją stoi Pałac Prezydencki.

3. KONTEKST Zmianę właściciela poprzedziła wielomiesięczna kampania propagandowa mediów związanych z władzą, które za wszelką cenę starały się przedstawić "Uważam Rze" jako klęskę i dramat. Choć to oczywisty sukces, tak czytelniczy jak i ekonomiczny. Zwraca uwagę zwłaszcza naprawdę wyjątkowo haniebny tekst w miesięczniku "Press". To pokazuje jak silna była presja na wykończenie niezależnego, ale też niepartyjnego, głosu w przestrzeni publicznej.

4.PRESJA GRADA Minister Skarbu Aleksander Grad od kilku lat, a ostatnio szczególnie aktywnie, próbował zmusić angielskiego udziałowca do zmiany redaktora naczelnego. Teraz wykorzystano moment zmiany w kierownictwie firmy MECOM. Na stół rzucono (skąd, to pytanie na które trzeba jeszcze odpowiedzieć) kwotę tak dużą, że wreszcie udało się biznes spiąć.

5. DZIEŃ OGŁOSZENIA Nie przypadkiem zapewne kilka ważnych transakcji z rządem w tle, jak zakup Plusa przez Pana Solorza, ogłoszono w okolicy przejęcia przez Polskę przewodnictwa w Radzie Unii Europejskiej. To przykrycie doskonałe. Widać też presję do dokonania zmian jeszcze przed wyborami.

6. WŚCIEKŁOŚĆ SZEFA Jak donosi nasza zaprzyjaźniona osa, "Uważam Rze" do szału doprowadzał Donalda. Zażądał od swoich ludzi żeby wreszcie "coś z tym zrobili".

7. PANOWANIE MEDIALNE System władzy opartej na tak dramatycznym rozdźwięku pomiędzy propaganda a zwykłym życiem (pociągi, które jeżdżą coraz gorzej, bo... intensywnie się modernizujemy, itd.) wymaga panowania nad całym głównym przekazem. Nie ma mowy, tak jak w Rosji czy na Białorusi, o istnieniu poważnego środowiska medialnego pozbawionego kontroli władzy. A że czasy idą ciężkie, że w końcu trzeba będzie zapłacić za lekkomyślność i życie na kredyt, to tym bardziej trzeba kontrolować pełen przekaz.

www.wpolityce.pl
      • saint_just Re: A co pisze jego brat Michal Karnowski? 03.07.11, 14:01
        Weekendowa siódemka Karnowskiego. Oto dlaczego ta transakcja zalicza się do gru
        > py "dziwnych", ale z oczywistym finałem
        > opublikowano: 2011-07-03 11:11:26
        >
        > Trudno uciec od banalnego wrażenia, że to znowu ten sam film. Najpierw bowiem ś
        > rodowiska konserwatywne słyszą, że są nieudolne i tylko narzekają zamiast robić
        > , działać. Ale kiedy zrobią, kiedy mają sukces - akcja jest błyskawiczna. Raz,
        > ciach i zmiana właściciela.
        >
        > Gra jest tak poważna, że nie liczą się pieniądze, które wtedy szybko znajdują s
        > ię "znikąd". Obóz prorządowy ogłasza całą naprzód. Kupuje. Kilka tygodni przejś
        > ciowych, a potem szybka zmiana. Za kilka miesięcy kolejne media są już "nawróco
        > ne".
        >
        > Tak niestety będzie także w przypadku tygodnika "Uważam Rze". Do końca wakacji
        > to jeszcze pewnie (więc warto kupować!) p
        • sir_fred Re: A co pisze jego brat Michal Karnowski? 03.07.11, 14:17
          Założyć gazetę? Czy waść aby nie przeceniasz polskich inteligentów na K.?
          • saint_just Re: A co pisze jego brat Michal Karnowski? 03.07.11, 14:59
            sir_fred napisał:

> Założyć gazetę? Czy waść aby nie przeceniasz polskich inteligentów na K.?
            Gazeta po prosu nie jest ich własnością i to ucina wszelkie śmieszne dyskusje. Każdy z miał wgląd do publicznych dokumentów spółki i wiedział dokladnie , gdzie idzie do pracy .Zwłaszcza ,że wlaśnie ci bigoci najgłośniej się wydzierają,że "własność jest święta" a tu jakoś o tym zapominają. :-D
            • robert6_666666 Re: A co pisze jego brat Michal Karnowski? 03.07.11, 15:08
              dowcip polega na tym, ze tam "najbardziej antyrzadowa gazeta" byla tak naprawde formalnie wlasnoscia skarbu panstwa. Rzad ja wlasnie sprzedal czyli sprywatyzowal i robi mu sie w zwiazku z tym zarzut, ze knebluje prase opozycyjna :-) :-) :-)
              To tak jakby Lukaszenko tolerowal w swoje glownej gazecie nie wiem co tam akurat jest jakas "bialruska prawda co dnia" atakujace go teksty a potem w dodatku gazete sprzedal
              • saint_just Re: A co pisze jego brat Michal Karnowski? 03.07.11, 15:23
                robert6_666666 napisał:

> dowcip polega na tym, ze tam "najbardziej antyrzadowa gazeta" byla tak naprawde
                > formalnie wlasnoscia skarbu panstwa. Rzad ja wlasnie sprzedal czyli sprywatyzo
                > wal i robi mu sie w zwiazku z tym zarzut, ze knebluje prase opozycyjna :-) :-)
                > :-)
                > To tak jakby Lukaszenko tolerowal w swoje glownej gazecie nie wiem co tam akura
                > t jest jakas "bialruska prawda co dnia" atakujace go teksty a potem w dodatku g
                > azete sprzeda
                Jeśli są autorami tak "wielkiego" sukcesu rynkowego, to już powinna się do nich ustawić kolejka "partnerów biznesowych" z kasą na założenie nowego tytułu. Pierwsza w kolejce Kasa Stefczyka.....
              • niemiec.niemiec @roberto 03.07.11, 16:32
                "To tak jakby Lukaszenko tolerowal w swoje glownej gazecie nie wiem co tam akurat jest jakas "bialruska prawda co dnia" atakujace go teksty ..."

Tuska porownujesz to Lukaszenki ?!
                • robert6_666666 Re: @roberto 03.07.11, 20:12
                  no tak... zeby zrozumiec ironie to trzeba miec trzycyfrowy IQ...
              • markerek222 Re: A co pisze jego brat Michal Karnowski? 03.07.11, 18:36
                Roberto6 itd.
                A ja myślałem, że Tusk i Polska jednak czymś się różnią od Łukaszenki i Białorusi !!!
                • erte2 Re: A co pisze jego brat Michal Karnowski? 03.07.11, 19:29
                  markerek222 napisał:

... A ja myślałem, że Tusk i Polska jednak czymś się różnią od Łukaszenki i Białorusi !!!

Używając w stosunku do siebie czasownika "myślałem" popełniasz poważne nadużycie...
              • zdzicho_waciak Re: A co pisze jego brat Michal Karnowski? 04.07.11, 09:36
                "Rzad ja wlasnie sprzedal czyli sprywatyzowal"

Hmm, tak mi się wydaje, że Hajdarowicz kupił udziały należące do prywatnej spółki, nie te, należące do państwa. Ty nazywasz to prywatyzacją? Ciekawe...
      • sam16 Re: A co pisze jego brat Michal Karnowski? 03.07.11, 14:07
        niemiec.niemiec napisał:

> Weekendowa siódemka Karnowskiego. Oto dlaczego ta transakcja zalicza się do gru
        > py "dziwnych", ale z oczywistym finałem
        > opublikowano: 2011-07-03 11:11:26
        >
        Nie wiem jakie sa powiazania biznesowe miedzy brytyjskim akcjonariuszem,polskim rzadem i nowymi wlascicielami Rzepy.Czy to byla tylko transakcja biznesowa czy polityczna.
        Nie wypowiadam sie bo nie znam szczegolow.
        Wiem natomiast jak PiS z koalicjantami przejal TVP po wygranych wyborach.
        Skok odbyl sie jednego dnia i bylo po wszystkim.
        Nie mam watpliwosci do jakich transakcji zaliczyc ow skok. Napewno nie do dziwnych ale HANIEBNYCH.

• niemiec.niemiec @sam 03.07.11, 14:14
          "Wiem natomiast jak PiS z koalicjantami przejal TVP po wygranych wyborach.
          Skok odbyl sie jednego dnia i bylo po wszystkim. "

I zaprosili do wspolpracy pisowskich dziennikarzy Lisa i Zakowskiego, dajac im programy w najatrakcjniejszym czasie!
          • saint_just Re: @sam 03.07.11, 15:32
            niemiec.niemiec napisał:

> "Wiem natomiast jak PiS z koalicjantami przejal TVP po wygranych wyborach.
            > Skok odbyl sie jednego dnia i bylo po wszystkim. "
            >
            > I zaprosili do wspolpracy pisowskich dziennikarzy [b]Lisa i Zakowskiego[
            > /b], dajac im programy w najatrakcjniejszym czasie!
          • ginger_79 Re: @sam 03.07.11, 15:38
            niemiec.niemiec napisał:

> "Wiem natomiast jak PiS z koalicjantami przejal TVP po wygranych wyborach.
            > Skok odbyl sie jednego dnia i bylo po wszystkim. "
            >
            > I zaprosili do wspolpracy pisowskich dziennikarzy [b]Lisa i Zakowskiego[
            > /b], dajac im programy w najatrakcjniejszym czasie!

Kłamstwo albo cienka manipulacja:
            - skok PiS na media - końcówka 2005 roku
            - Lis w TVP2 z programem - luty 2008 roku
            - Żakowski - w TVP Info początek roku 2010

• niemiec.niemiec @ginger 03.07.11, 16:30
              PiS stracil wladze w TVP 19 stycznia 2009 roku.
              Lisa zatrudnil w TVP Urbanski, no wlasnie ten od Kaczynskiego :))

Zakowski nigdy nie zostal usuniety z TVP, nawet przez tamtejszy zarzad.

Teraz Ci glupio czy raczej zamierzalas od razu manipulowac?

• zenutek Re: Głupio powinno być Tobie... 04.07.11, 02:12
                Po pierwsze, to nie Urbański zatrudnił Lisa tylko Wildstein w pierwszych swoich miesiącach, gdy chciał pokazać swoją "niezależność" od PiS, co do końca nie udało mu się i za to poleciał na bruk. Urbański tylko podytrzymał program red. Lisa, ale wtedy już pazurki pokazywała Samoobrona, bo zaczęły się nagonki sejmowe na Leppera ze strony PiSu. Z drugiej strony chyliła się ku upadkowi koalicja ówczesnego rządu Kaczyńskiego, który nie bardzo miał czas zajmować się czystkami w TVP, a musiał kombinować jak wyplątać się z afery gruntowej. Red. Żakowski przyszedł do TVP dużo później niż był tam Urbański...
              • nutka57 Re: @ginger 05.07.11, 12:23
                niemiec.niemiec napisał:

> PiS stracil wladze w TVP 19 stycznia 2009 roku.
                Stracił??? Ma, co najmniej, kilkaset "pistoletów", uśpionych na lukratywnych posadkach z szefową Biełsatu na czele! Przecież Wildstein zrobił czystki gorsze, niz w stanie wojennym, by przyjąc "swojaków", którzy z nielicznymi wyjątkami są tam do dziś!!!
                > Lisa zatrudnil w TVP Urbanski, no wlasnie ten od Kaczynskiego :))
                I zapłacił za to stanowiskiem!!!
                >
                > Zakowski nigdy nie zostal usuniety z TVP, nawet przez tamtejszy zarzad.
                Żakowski NIGDY nie był etatowym pracownikiem!
                >
                > Teraz Ci glupio czy raczej zamierzalas od razu manipulowac?
                >No właśnie...komu ma być głupio i dlaczego pan KŁAMIE???
      • nex_us Re: A co pisze jego brat Michal Karnowski? 03.07.11, 14:20
        A potem tacy kolesie jak niemiec niemiec płacze że ludzie wyśmiewają prawicowe towarzystwo - wieczna fiksacja i oszalała nienawiść na punkcie Tuska. Oczywiście premier nie ma co robić niż zajmować się Ziemkiewiczem czy Wildsteinem. Acha, no i oczywiście strasznie się ich boi... :-)

Weźta, towarzycha już piszcie więcej o zamachu w Smoleńsku i o winie Tuska. Podobne brednie ale zabawniej sie czyta,

• niemiec.niemiec @nex 03.07.11, 14:26
          Czytaj troche uwazniej - to nie ja napisalem, tylko Karnowski...
      • antobojar Odp: krótka-gdyż jest bucem.. wyczerpująca poniżej 03.07.11, 14:47
        Wiemy z historii że psychopaci tacy jak Jarosław Kaczyński, mają dar gromadzenia wokół siebie wyznawców, którzy bez wzgłędu na wykształcenie, a czasem nawet wysoki poziom intelektualny, podążają za ich ideologią, nawet, gdy pokazuje ona cechy patologiczne...
        Kierują się bowiem nie jednoczeniem wokół celu pozytywnego.. ale wspólną nienawiścią do mniej lub bardziej wyimaginowanego wroga...
        Jednoczy ich nienawiść, rozgoryczenie, rozczarowanie, przekonanie o własnej wyższości oraz kompletny introwertyzm..
        Nie zważają na to co dzieje się w otaczającym świecie, jaka jest wola większości i gdy jakieś fakty wskazują na światło w tunelu żądają przedłużęnia tunelu..

I tak naprawdę to nie chcą wygrać.. czuliby się źle jako gospodarze którzy chcą budować i rozwijać pozytywnie, dla innych, gospodarkę i społeczeństwo..
        Oni chcą i kochają NIENAWIDZIĆ.. to jest dla nich sens i podstawa istnienia...
        Dlatego nowemu nabywcy Rzepy nie wróżę sukcesu w zmianie profilu gazety, jeżeli takie zmiany zamierzał wprowadzać, jeżeli nie wywali na zbitą mordę tej sfory agitczyków i nie uwolni gazety od wpływów Kaczyńskiego...
        I byłoby sztuką godną podziwu gdyby udało mu się stworzyć "centro prawicowe" medium, krytyczne, ale konstruktywnie!!, wobec "lewej" i "liberalnej" części polskiej sceny politycznej..
        Jak narazie, obawiam się że Rzepa, Nasz Dziennik czy Gazeta Polska dalej podążać będą za wskazniem Lenina danym przez niego swoim redaktorom:"Pamiętajcie, nie ma bzdury której nie możnaby wydrukować"
        • niemiec.niemiec @antobojar 03.07.11, 14:54
          "Jednoczy ich nienawiść, rozgoryczenie, rozczarowanie, przekonanie o własnej wyższości oraz kompletny introwertyzm.."

i dalej

"Oni chcą i kochają NIENAWIDZIĆ.. to jest dla nich sens i podstawa istnienia..."

i dalej

" jeżeli nie wywali na zbitą mordę tej sfory agitczyków i nie uwolni gazety od wpływów Kaczyńskiego..."

cymes :)
          Nie wiem ile masz lat ale kiedys pasowalbys do dziennika z lat komuny, ktory to bardzo szanowal prof. Nalecz.
          • saint_just Re: @antobojar 03.07.11, 15:15
            niemiec.niemiec napisał:

> "Jednoczy ich nienawiść, rozgoryczenie, rozczarowanie, przekonanie o własnej wy
            > ższości oraz kompletny introwertyzm.."
            >
            > i dalej
            >
            > "Oni chcą i kochają NIENAWIDZIĆ.. to jest dla nich sens i podstawa istnienia...
            > "
            >
            > i dalej
            >
            > " jeżeli nie wywali na zbitą mordę tej sfory agitczyków i nie uwolni gazety od
            > wpływów Kaczyńskiego..."
            >
            > cymes :)
            > Nie wiem ile masz lat ale kiedys pasowalbys do dziennika z lat komuny, ktory to
            > bardzo szanowal prof. Nalecz.
            Co wy mohery byście zrobili bez waszego urojenia ,że jesteście dymani przez zły świat?Szantażowanie tego samego świata waszym rozkalibrowanym , w waszym pojęciu, anusem to jedyny sens waszych "działań". :-D
          • antobojar @niemiec-trollu,lat mam tyle że walczylem z komuną 03.07.11, 17:37
            kiedy twój tatuś jeszcze jeździł bzykać towarzyszki z ZMP, na obozach SP... haha..
            Stąd też moja wiedza i możliwość porównania co widziałem i przeżyłem z tym co widzę dzisiaj...
            Bazyliszek z CBA - Radkiewicz, Znak Zerro - Moczar, Kaczyszenka - Gomułka, Adaś Herubinek - Olszowski, Sobecka - Urban...itd.. aA TY niemiec.niemiec, wypisz wymaluj - Albin Siwak KACZYZMU...
            Nawet w najgorszych okresach komuny nie zalatywało od nich faszyzmem tak jak od was cuchnie ta zaraza teraz..
            KACZE PLEMIĘ..
            fuj..
            P.S. A jak będziesz odbębniał paciorek wieczorem to poproś bozię żebyś w dzień po wyborach nie narobił w gacie.. na znak solidarności z wodzem..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
            "Relativity applies to physics, not ethics"
            Albert Einstein
      • ajsrod Niemiec.niemiec ty masz łeb! 04.07.11, 09:28
        Weekendowa siódemka Karnowskiego. Oto dlaczego ta transakcja zalicza się do grupy "dziwnych", ale z oczywistym finałem
        opublikowano: 2011-07-03 11:11:26

Czyli wg ciebie sprzedaż połowy Rzepy jest uzasadnieniem dla pisani głupkowatych tekstów? Ty to masz łeb! Taki prawicowy, karnowski :)
    • cordoliumetmors G. Sroczyński chce by mu ufać 03.07.11, 13:55
      sugerując, że czyta wszystko, co sie ukazuje w internecie, wprowadza w błąd. Tekst Karnowskiego bez znaczenia, ale rzeczywiście GW sprzyja organizacji RAŚ, A. Klich czy P. Jedlecki piszą jak nieoficjalni rzecznicy RAŚ. RAŚ to reprezentant grupy osób nastawionych do Polski co najmniej niechętnie GW fałszuje rzeczywistość, pisząc że RAŚ chce przywrócenia przedwojennej autonomii, RAŚ chce m.in rządu śląskiego, własnego ustawodawstwa, sądownictwa itd
    • robokopo Idiotymów tego PiS-dowłaza już się oczytałem, 03.07.11, 13:59
      osłuchałem i ooglądałem i mam ich serdecznie dość, więc niech sobie bredzi.
    • vvidmo Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 14:03
      Parafrazując klasyka: "Ja ci mówię... chyba naćpany jest" :)
      • wmc-33 W każdym razie tekst jest ciekawy 03.07.11, 15:13
        Trudno bełkotać tak, żeby nie tylko zadowolić swoich, ale także tym bełkotem zainteresować i rozbawić przeciwników politycznych. Być może to przymiarka do stylu nowej prawicowej gazetki? Zamiast ją lekceważyć i olewać, my będziemy kupowali dla rozrywki, a PiSiory będą kupowały w poszukiwaniu prawdy objawionej. W rezultacie wyjdzie z tego najpoczytniejszy tytuł w kraju, reklamodawcy obserwując wskaźniki dojdą do wniosku, że każdy target to czyta i uczynią z gazetki największy sukces finansowy zniewolonej Polski. Karnowski kupi sobie bardziej wypasionego Jaguara, niż Urban i w ten sposób symbolicznie pokona równie symbolicznego wroga. Jeżdżąc Jaguarami redaktorzy prawicowej gazetki udowodnią wszystkim, że są jednak bardziej prawicowi od postkomunistycznej lewicy, w co nikt oprócz nich samych i pana Rydzyka dotychczas nie wierzył.
        • antobojar Widzę to-Kaczor to Gomułka w futrze, z Żoliborza 03.07.11, 17:53
          saniami do Sejmu, dobre panisko gna...
          lol..

Albert Einstein
    • robert6_666666 Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 15:03
      o rany wypalil ziolo i napisal a Pan Redaktor sie czepia. Ja czasem po wypaleniu lepsze teksty pisalem... i tez ich potem rano nie rozumialem choc kiedy pisalem wydawaly mi sie genialne
      :-)
    • smok_wawerski Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 15:04
      Twierdzę, że bez prawicowców sieć byłaby nudna, naprawdę, i proszę, w tak ponurą niedzielę można jednak poprawić sobie humor jednym tekstem prawicowego pacana.
      Uciekają przed widmem Michnika, widzą go wszędzie. By obserwować jak postępuję, choroba warto odwiedzać (nie za często) Salon24 vel. Psychiatryk24.
    • medrek_forumowy Jezu, człowieku! Już nie masz o czym pisać?! 03.07.11, 15:07
      Jezu, człowieku! Już nie masz o czym pisać?!
    • eekonomista Re: Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 15:38
      Zabawne, że się zgadzam. Cytowane teksty pana Kornatowskiego brzmią jak bełkot, ale również tekst pana Sroczyńskiego nie jest dużo lepszy. Moża pan Grzegorz Sroczyński napisze tu do nas, jaki cel miał jego tekst i dlaczego prosił nas o komentarz? Chodzi o jakieś prywatne rozgrywki między panami? A może to jakiś zakład? Zakładam, że nie jest to przejaw poczucia humoru, bo nie było to ani trochę zabawne, chociaż... dzisiaj są takie czasy, że prawie każdy może być dziennikarzem. Tak samo jak premierem czy wicepremierem.
      Życzę obu panom powodzenia w pisaniu coraz większych bzdur.
    • ginger_79 Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 15:40
      Może Karnowski zaczął tyć i sam sobie usprawiedliwia, dlaczego nie chce biegać - bo to niezgodne z jego ideologią konserwatywną?
    • cul-de-sac Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 15:41
      Zmodyfikowal domowa uprawe grzybkow (halucynogennych) i stworzyl ich nowa odmiane. Jako stworca zazyl je pierwszy. Efekty widac.
    • kartofeldopieca Odpowiedź na Pańskie pytanie jest prosta... 03.07.11, 15:49
      Karnowskiego boli dupsko. Od nadstawiania się Śfirerowi. Karnowskiego boli język. Od zbyt bliskich kontaktów z Pawianem Naczelnym. Czy człowiek obolały, poraniony - casus Fotyga - może wypowiadać się z sensem?
    • jacek230 Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 16:32
      Chyba musial cos napisac. Usiadl wiec i napisal. Egzaletacja patriotyzmem (najlepiej kosztem innych) to taka nieuleczalna choroba. Dobrze pisze o tym Jan Hartman w ostatniej Polityce.
    • fleshless bywa, że gdy ktoś ma krótkiego siurka 03.07.11, 17:13
      i ma na tym punkcie kompleksy, to myśli, że mu się polepszu jak kogoś zbluzga albo obrazi...
    • gemelar Inteligent z pierwszego pokolenia... 03.07.11, 17:34
      ...to - tak nawiasem - wcale nie ktoś, kogo rodzice awansowali z klas pośledniejszych (?!) do tzw. INTELIGENCJI, do zawodu inteligenckiego (bywało - dzięki punktom za pochodzenie). Ale taki dopiero, którego już DZIADEK wspiął się na ten stopień. Piszę to choć zapewne wielu parlamentarzystów poczuło się w ten sposób COFNIĘTYCH W AWANSIE SPOŁECZNYM. Ale wspominam owych kolegów z "kurnych chat pod Płockiem", którzy co dzień dojeżdżali na ósmą na polibudę, jak mi imponowali jako TWARDZIELE. Tłumaczyłem sobie, że zaciętość i głód na naukę czerpią ze swych charakterów robotniczo-chłopskich, a mnie tego brak, bom pieprzony inteligencik z dziada-pradziada.
      Inteligent to była wówczas na studiach - za Stalina - obelga i sygnał dla ZMP-owców, aby na takiego mieli oko. Mnie pewien asystent - gdy się zaskoczony zorientowałem żem ponadto zwykły GOJ, a nie "swój" - kazał śledzić jako potencjalnego szpiega amerykańskiego... I nie wątpię, że gdyby ci współcześni krzykacze i działacze PiS o gębach pełnych insynuacji - wzorujący się na Kaczyńskim czy MaCIErewiczu - żyli wówczas, to stanowiliby czołówkę stalinowskich nagonek. IPN miałby w nich rolę wiodącą (rusycyzm). Dobrze znam ten sznyt...
      Kaczyński zresztą - było wówczas bardzo zasłużonym nazwiskiem. Zasłużonym dla stalinizmu, ma się rozumieć... Ale jak się zdaje - Michnik też, no nie? Proponuję więc WSPANIAŁOMYŚLNIE - jako świadek tych okropnych czasów - RESET
      .
    • antobojar Michnik jeździł,a ty bura suko na łańcuchu Kaczora 03.07.11, 17:44
      wcześniej, teraz i na zawsze...
      lol...

Albert Einstein
    • kotek.filemon Re: Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 17:52
      W burzliwej młodości miałem kontakt z różnymi halucynogenami, ale do odlotów rodem z psychiatryka24 mi daleko. Nie wiem, może coś teraz do wina mszalnego dodają?
    • tykaczor Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 18:44
      Karnowski zapomniał dodać, że on też był "runnerem" gdy biegał do domu przygłupa Jarusia Kaczyńskiego, by przeprowadzić z nim "rozmowę", bo "wódz" lubiał sobie pospać i nie chciało mu się zgłosić do radia na rozmowę o godzinie 7,15. Ale od czego miał rządzący Jaruś swojego pieska Karnowskiego? Pan każe sługa musi !
    • dzis3k Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 18:45
      Panie redaktorze, wyjasnienie jest banalnie proste. Kiedys byli masoni i cyklisci, a teraz beda runnerzy. Cala reszta sie nie zmienia, wiec nie ma czego tlumaczyc :)
    • ojciecprac Był może trochę pijany 03.07.11, 19:02
      K. smutno się zrobiło, więc wypił 3 piwa a następnie napisał tekst.
      Z Michnikiem to faktycznie oni mają ostrą psychozę. Pewnie nawet w trakcie seksu też mają go przed oczami.
      • inz.a.spoleczny Jak się zaczyna od błędu ortograficznego... 03.07.11, 22:38
        ...to potem już się tym bardziej nie kontroluje tego co się pisze. Zgadzam się że p. Karnowski napisał ten tekst pod wpływem alkoholu. Zdumiewa dobre samopoczucie jego i jego kolegów: oni się ogłaszają ostatnimi inteligentami, obroncami polskości, itp.. Przepraszam, mam mdłości, muszę gdzieś wyjść.
    • hieronim_kowalski Taki młody człowiek a już przegrał swoje życie ! 03.07.11, 20:40
      Taki młody człowiek a już przegrał swoje życie ! Aż żal patrzeć. Chciał zrobić oszałamiającą karierę u Jarusia a stracił twarz czyli wszystko co może mieć dziennikarz...
    • kirdan1 Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 21:27
      Karnowski - jak większa część polskiej prawicy - wyraził swoje myśli niejasno, koślawo i w sposób łatwy do wyśmiania. Niemniej co do meritum ma rację.
      Ale oczywiście redakcja GW może się dobrze bawić i uprawiać podśmiechujki. Na poważną refleksję tego środowiska na "tematy polskie" nie liczę. I nawet nie ma to specjalnego sensu. Zajmujcie się nadal narkotykami, gejami, parytetami, dostępnością eutanazji i ochroną traszek plamistych.
    • halflitra Czy to on w TVP produkował dziennik godny 03.07.11, 22:41
      propagandowego kiczu jakim były wiadomości z czasówm PRL-u? Gdy , z powodu czasowego braku dostępu do innych kanałów, obejrzałem tą agitkę godną szczytowych osiągnięć czerwonej propagandy dreszcz przeszedł mi po plecach. Czegoś tak jednostronnego i kłamliwego nie oglądałem od tamtych czasów. Było to jak powrót koszmaru z przeszłości, a jednocześnie zapowiedź tego jak "inteligenci" klasy pana Karnowskiego (mjeszcze nazwisko Pyza) wyobrażają sobie duchową strawę Polaka a la PiS. Tacy panowie nie zasługują nawet na miano ćwierćinteligentów i broń nas przed nimi Boże.
    • pluto37 Karnowski najzabawniejszy w całej sieci! 03.07.11, 23:04
      Chłopie!!!
      A po chcesz karnowskiego rozszyfrowywać? Do czego Ci to potrzebne. Ciekawostki przyrodnicze zbierasz? jak chcesz cos konkretnego zbierać to do lasu, na grzyby, jagody itp. Przynajmnej będzie pożytek.
      A jaki pożytek jest z "inteligenta" Karnowskiego?
      Szkoda sobie nim głowe zawracać.
      Może też chciałby "porunnować" z kimś ale nikt go nie chce do "runnu" zaprosic i w tym jest problem, ze został mu jedynie Semka ze Zdortem, Wildsteinem i Ziemkiewiczem, a z tych "runnery" jakies marnawe z wyglądu i z dzieł pisanych na chypcika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka