borys_j 03.07.11, 23:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
t.jurkiewicz O co Karnowskiemu biega 03.07.11, 23:51 Piotr, biegnij dalej nie zawsze się z Tobą zgadzam, ale nie przejmuj się otyłymi jedynymi inteligentami Odpowiedz Link Zgłoś
bat_na_pisuary [...] 03.07.11, 23:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yonderboy O co Karnowskiemu biega 03.07.11, 23:56 Zawodowo dużo jeżdżę po Polsce samochodem, prywatnie zresztą też. Za każdym razem kiedy mijam jakiegoś biegacza, dzielnie truchtającego poboczem, chodnikiem, czy alejką, czuję się jakby świat się do mnie uśmiechnął. Kiedyś, kiedy sam biegałem jako młodziak, ludzie patrzyli na mnie jak na wariata. Dziś biegacz już nie dziwi i nie gorszy (no z wyjątkiem p. Karnowskiego). A najbardziej ten uśmiech świata do mnie dociera i sam go odwzajemniam, kiedy widzę biegnącego, siwiutkiego staruszka, który zdaniem tradycjonalistów powinien pewnie klepać pacierze, ew. wgapiać się w telewizor, albo biegaczką jest kobieta popychająca przed sobą wózek z małym dzieckiem - taka jaką widziałem niedawno, biegnąca pomimo deszczu - ona w kurtce z kapturem, a wózek otulony przeciwdeszczową osłoną. "Co za wyrodna matka!" zawołaliby wszyscy Karnowscy tego świata. A do mnie świat się uśmiechnął, więc i ja uśmiecham się do niego. Pamięta Pan taką definicję fundamentalisty? "Fundamentalista to ktoś, kto nie może znieść myśli, że ktoś, gdzieś dobrze się bawi". Jak pasuje, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
maxik-g Celnie, jak cholera. 03.07.11, 23:58 ...a teraz zacznie się tu atak prawactwa na red. Pacewicza. Od siebie proponuję im również po parę orlich piór w dupy. Żeby patriotycznie się czuli. Odpowiedz Link Zgłoś
mgrzemow Biedny bo głupi, głupi bo biedny. 04.07.11, 00:08 Myli im się przyczyna ze skutkiem. Najpierw byli nieudacznikami, a dopiero potem, żeby sobie skompensować brak talentu, czy pracowitości, wymyślili sobie, że łże-elitą to oni nie chcą być. A tak naprawdę to by bardzo chcieli. Tylko się nie udało... Odpowiedz Link Zgłoś
august.k Karnowski ma prawo do frustracji 04.07.11, 09:02 Bo dziennikarz mógłby z niego być niezły. O JACKU MOWA, NIE O NIEUDACZNIKU MICHALE! Ale zamiast pisać czy rozmawiać (zwłaszcza w radiu) o problemach - jemu zachciało się rządzić i być podpowiadaczem Kaczorów. No, i skończył, jak kończy. Jako pseudointeligent... Ale masz rację, szerzej - to OBJAW FRUSTRACJI "PRAWICZKÓW". Różne NZS-y i Ligi Republikańskiej wysunęły ich jako "gławnych redahtorow" mediów wolnej Polski - a oni po 20 latach uprawiania zawodu nadal są na poziomie dyletantów dziennikarstwa, wycwanionych tylko w gierkach (oglądanych za Gierka). Np. jak za pomocą "teczek" pozbyć się konkurencji dziennikarzy uczciwych i szanowanych... To tzw. gó...jady, latami żywiące się pomyjami przyrządzanymi specjalnie dla nich przez IPN Kurtyki, na skutego czego niektórzy wyglądają jak wyglądają. Że to bardzo niezdrowa dieta przekonała się nie tylko Semka, lecz i naukowcy, jak ten A. Nowak z Krakowa... Któremu jako jadło nieznani ludzie przesyłali paczki z fekaliami (jak się żalił w Dzienniku.pl). Inni działali na tym froncie innymi metodami jak "oslawiona lustratorka biskupa" -podpórka (podkładka?) Sakiewicza z GP. A przez 20 lat podjąłbym się nawet psa nauczyć pisania (zwłaszcza przy dzisiejszej technice i jako kynolog...). Skąd więc fiasko tych dupków... Twierdzę od dawna (lecz nie mam kwalifikacji np. Iłowieckiego do udowodnienia tego), że PRAWICOWCY MAJĄ COŚ NIE TEGES Z GŁOWĄ. Np. "Czarek" Michalski -były mąż tej Manueli - już się przestawił na lewicowca... Odpowiedz Link Zgłoś
niemiec.niemiec Zgadzam sie z panem Pacewiczem 04.07.11, 00:57 "Nie, Jacku, tego akurat nie moglibyście zrobić." Wystarczy odsluchac rozmowy "biznesowej" jaka prowadzil Michnik z Rywinem. A przede wszystkim zwrocic uwage na jezyk jakim sie oni posluguja. Wiec zgoda - tacy jak Karnowscy nie maja w takich kregach zadnych szans na kariere. Odpowiedz Link Zgłoś
halfinteligentzpis Karnowscy mają szanse na karierę w tych kręgach: 04.07.11, 11:12 niemiec.niemiec napisał: > "Nie, Jacku, tego akurat nie moglibyście zrobić." > Wiec zgoda - tacy jak Karnowscy nie maja w takich kregach zadnych szans na kari > ere. Słusznie! Karnowscy mają szanse na karierę w tych kręgach: www.youtube.com/watch?v=oWNy3yxFxgo Odpowiedz Link Zgłoś
re_mail biegunka Karnowskiego... 04.07.11, 01:10 proponuję czopki uspokajające i nie odpowiadanie na prowokacje. to jest jakaś zaraza, wczoraj B. Wildstein miał ostrą dyspepsje w temacie Lisiewicza... prawdziwi Polacy powinni się nadal zajmować perforacją jelita grubego i nie warto o tym mówić publicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
rozsadek.ltd [...] 04.07.11, 02:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 O co Karnowskiemu biega 04.07.11, 05:15 Biegalem do czasu kontuzji lekotki. Teraz ludzie biegaja masowo.Brawo Pacewicz.!!!!!!! Ale dlaczego Karnowscy sa jentelegencja? Napewno zZoliborza ? Bo tam Warszawiakow nie ma!!!!!!!!!!! UB ZOMO MSWiA Odpowiedz Link Zgłoś
brzmski [...] 04.07.11, 06:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 O co Karnowskiemu biega 04.07.11, 07:08 Najpierw Sroczyński, teraz Pacewicz. Obaj sprawiają wrażenie że nie rozumieją tekstu Karnowskiego. Może powtórka z matury??? Tekst prościutki, wręcz prymitywny. Co się z Panami dzieje?. Przecież Karnowski zarzuca Wam brak patriotyzmu, zatracenie ideałów, koniunkturalizm, serwilizm i (jak to się dawniej mówiło) chodzenie na pasku aktualnej władzy. Można się nie zgadzać z taką definicją patriotyzmu jaką podaje Karnowski ( ja się nie zgadzam) ale pozostałe zarzuty musiały Panów nieźle zaboleć, Panowie, nie rżnijcie głupa, Tu nie chodzi o bieganie. LEMINGI WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszet O co Karnowskiemu biega 04.07.11, 07:14 A niech się kwaszą. Oni prochu nie wymyślą, dobre tylko to co zapamiętali z dzieciństwa, smaki widoki i czas. Tam się czują dobrze u mamusi. A co nowego to nie patriotyczne i straszne. Pociągną za sobą tylko takich jak oni, którzy by chcieli Polskę utrzymać w skansenie. I niech sobie żyją w tym skansenie byle nam pozwolili iść naprzód, zmienić kraj tak by sprostał globalnej konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
markerek222 Re: O co Karnowskiemu biega 04.07.11, 07:23 mariuszet ! Zmieniaj,zmieniaj. Już cztery lata zmieniasz i zmian nie widać. Och, przepraszam, zapomniałem że Karnowski Ci nie daje rozwinąć skrzydeł. LEMINGI WSZYSTKICH KRAJÓW itd Odpowiedz Link Zgłoś
zdzicho_waciak Re: O co Karnowskiemu biega 04.07.11, 08:29 "Oni prochu nie wymyślą" A Ty wymyślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk O co Karnowskiemu biega 04.07.11, 07:52 Skoro Prezes Prezesów nie biega, to każdy Prawdziwy Polak powinien omijać bieżnie z daleka. Przecież na bieżni może zarazić sie AIDS-em, michnikowszczyzną albo ateizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa dzisiaj 04.07.11, 08:51 Dzisiaj wziąłem „Gazetę Wyborczą” do ręki, tylko trochę przeczytałem i mówię – ho, ho! Miód! Tyle aprobaty: Karnowski – aprobata, ojciec dyrektor - aprobata. Kaczyński - aprobata. Ziobro – aprobata. Głódź - aplauz. Wszystko na „tak”. To nie jest ta sama firma co „Nie” i „Skandale”, Rydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
polak_k.prawy Lekkomyślny Pacewicz 04.07.11, 09:03 W tym wszystkim tylko jedno mnie dziwi: że Piotr Pacewicz jest z Karnowskim na "ty". Ci z którymi się jest na "ty" świadczą także o nas. Nierozsądne, lekkomylne było to przejście. Polska to nie Ameryka, u nas nie do każdego mówi się "you". Trzeba się lepiej przyjrzeć człowiekowi zanim się na to zdecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
organmaster O co Karnowskiemu biega 04.07.11, 11:00 drogi arnołdzie; współczuję z tobą, na okoliczność wykasowania twego wpisu - komentarza do wcale nie grzecznej filipiki piotra p. na zakwasie... jaja brzmski 04.07.11, 06:50 piotr p. sprokurował tekst, lekki, i dowcipny - jak sam mniema; mniemanie przeziera, mimo piórka w niewykropkowanej dupie; zwłaszcza ona, choć nie sama, bo z piórkiem, aspiruje, cicho popierdując wargami(?) autora, do symbolu POSTAWY przeciwstawianej jej kwaśnemu brakowi; nie byłby piotr olimpijczykiem gdyby nie przychamił puentą a jakże, na koniec, o wydźwięku jak jęk... kanapowej sprężyny; cdn i nastąpił, bo otóż dla przyczyny znanej jedynie inkryminowanemu, moderator z twej wypowiedzi wywiódł jedynie trzy kropki, w nawiasie Odpowiedz Link Zgłoś
22drexler O co Karnowskiemu biega 04.07.11, 11:11 Panie redaktorze, myślę że wraz z redaktorem G.Sroczyńskim daliście się podpuścić. Jacek Karnowski złapał was na haczyk ironii. Przecież jego tekst to ewidentny sarkazm. Na pewno. Musi tak być ! Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek pajaców dwóch 04.07.11, 11:12 co to za tendencja polskich pismaków do wciągania społeczeństwa w swoje prywatne, tudzież ideologiczne, spory... co nas to obchodzi ? jeden bałwan napisze jakiś dziecinny tekst, drugi bałwan mu odpowiada w tym samym tonie... wszyscy zaś, i i ci dwaj tutaj, wyglądają jak rózowe laski, które się kłócą, która ma ładniejszą kredkę do oka. jeden eunuch kaczorowy popiskuje w kącie, drugi - niby mądrzejszy - zamiast go olać prolonguje "polemikę"... ot, siebie warte dwa pajace. Odpowiedz Link Zgłoś
helguera pacewicz nie kwasi-ubiera sie w sukienke 04.07.11, 21:00 idzie na paradee zboków i sam o sobie pisze ze jest wesoly i radosny.Jak pisze o sobie to i może pisaxc o innych,tyle tylko ze są to same bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna O co Karnowskiemu biega 05.07.11, 17:42 Karnowskiego ogarnela hybris. Inteligencja to nikt z Rzepy NIE JEST. Inteligenci (zjawisko znane jedynie na wschodzie Europy) maja postepowe, progresywne poglady, staraja sie nadazyc za duchem czasu, sa estetami, dbaja o moralnosc czlowieka (nie koscielna i krakowska), interesuja sie swiatem, nie maja pogardy dla zadnych mniejszosci, ani gejow ani czarnoskorych, nie wynosza sie nad innych jak pisowcy (bez pokrycia zreszta) i -co najwazniejsze: STWORZYLI POPRAWNOSC POLITYCZNA, ktorej Karnowski tak nienawidzi. Nie ma szans aby intelektualisci zachodni nazwali go intelektualista a wschodni - inteligentem. Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 O co Karnowskiemu biega 08.07.11, 01:19 Są ludzie, których opinii w ogóle się nie komentuje. Karnowski do nich należy. Odpowiedz Link Zgłoś