archie100 11.07.11, 07:46 Jak parytet żeby było więcej bab (oops kobiet) to dobry parytet. Jak ma ich ilość ograniczyć - zły parytet. Myślenie Kalego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rockville Lekarz będzie lekarką 11.07.11, 08:32 To dobra wiadomosc dla pielegniarek, nie beda wykorzystowane seksualnie przez mezczyzn- lekarzy, bo lekarze beda mieli wystarczajaca liczbe lekarek na rozrywki seksualne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bella.trix Re: Lekarz będzie lekarką 11.07.11, 16:07 Mają wystarczającą liczbę lekarek a i tak wybierają pielęgniarki. :( Odpowiedz Link Zgłoś
mapokl Jestem ZA, parytet jest potrzebny 11.07.11, 09:00 Może wtedy ludzie zobaczą jaki to idiotyzm. Niektórych to da się przekonać tylko empirycznie. Ja jestem za wprowadzeniem równouprawnienia na położnictwie. Co najmniej 50% rodzących to powinni być faceci :D Odpowiedz Link Zgłoś
anty65 Re: Jestem ZA, parytet jest potrzebny 11.07.11, 10:53 mapokl napisał: > Ja jestem za wprowadzeniem równouprawnienia na położnictwie. Co najmniej 50% ro > dzących to powinni być faceci :D > ZGADZAM SIĘ!!! Pułapka poprawności politycznej polega na tym, że ignoruje się to co stworzyła natura. Odpowiedz Link Zgłoś
oinut Lekarz będzie lekarką 11.07.11, 10:06 A może przyczyna leży gdzie indziej. "Dziewczyny zdają lepiej maturę...", a jak był egzamin na medycynę składający sie z testu z biologii, chemii, fizyki i języki mężczyźni zdawali lepiej lub podobnie. Wydaje się, że kluczem do rozwiązania zagadki jest egzamin z fizyki, który na większości uczelni medycznych jest teraz nieobowiązkowy. Wystarczy zdana na maturze chemia, biologia i język i tutaj prym wiodą dziewczyny, bo jak się utarło przedmioty ścisłe, niepamięciowe to domena i szansa na lepszy wynik dla chłopaka. Niech wprowadzą ponownie obowiązkową fizykę lub matematykę i parytet sam się zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Lekarz będzie lekarką 11.07.11, 10:17 Ciekawe, że jakoś nikt nie chce wprowadzać parytetu w zawodzie nauczycielskim, gdzie od dziesięcioleci nauczycielek jest wielokrotnie więcej, niż nauczycieli. Czyżby chodziło o to, że nauczyciel(-ka) zarabia parokrotnie mniej niż lekarz(-ka)? Nie ma też jakoś problemów z "nadmiarem" kobiet wśród salowych czy sprzątaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
anty65 Ministerstwom gratuluję 11.07.11, 10:56 limitów przyjęć na studia :-) Dzięki ich działalności lekarzy będziemy importować, a speców od zarządzania jest więcej niż majątku do rządzenia :-), bo uczelni prywatnych przecież nikt nie limituje. Odpowiedz Link Zgłoś
czeresniasta Parytet za parytet 11.07.11, 10:56 Parytet dla mężczyzn na wstęp na studia na AMed - Odpowiedz Link Zgłoś