Dodaj do ulubionych

Czyste sumienie red. Pyzy

11.07.11, 08:46
Doskonale pamietam Pyze, trudno jest zapomniec jego zla mine, i "cynglowanie" slowne. Komentarze "wystrzeliwal" nie wyglaszal umiarkowanym tonem. Jezyk i zachowanie niestety przypominaly mi mlodziez wychowana w slumsach, nie potrafiaca mowic spokojnie - wrzask i jazgot preferowali raczej. Co do wyszynskiej - tu ma Pyza troche racji, ja ja takze odbieralam jako "pisowe", niestety to nie jest chwalebny epitet. Dzis mamy Pyze light - niejaka Dobrosz...
takze "cynglowa" i do tego jeszcze sepleni. Mimo to latwiej dzis Wiadomosci ogladac choc za duzo tu plotek damskich a zbyt malo wiadomosci ze swiata.
Obserwuj wątek
    • gnom_opluwacz Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 08:48
      Autor obejrzał je uważnie i m.in. odkrył, że w czasie kampanii prezydenckiej Bronisława Komorowskiego "Wiadomości" przedstawiały go jako "niekompetentnego, kłótliwego, partyjnego i niekonsekwentnego", a Jarosława Kaczyńskiego - jako "ugodowego, przyjaznego, pomocnego i patriotę".

===============

Albowiem, jak wiadomo, jest odwrotnie, o czym zaświadcza bezstronna i obiektywna Gazeta Wyborcza.
      • refleksyjny Po co robicie Pyzie publicity? Po co????????????? 11.07.11, 09:49
        • brumowski Przecież Pyza mówił prawdę! 11.07.11, 10:25
          To zabawne, że nawet linkowane przez autora tekstu artykuły z Gazety, mające dowodzić jaki to Pyza jest zły i kłamliwy, są rzeczywiście dowodem na to, że Pyza mówił prawdę, a Gazeta glanowała go za mówienie o faktach i oczywistościach, kiedy tylko te fakty Gazecie nie pasowały.
          Doskonałym przykładem jest ten artykuł o rzekomym stawianiu Tuska na przegranej pozycji w wyborach prezydenckich. Agnieszka Kublik w styczniu 2010 (jeszcze przed śmiercią Lecha Kaczyńskiego i wyznaczeniem kandydata PO) pisała tak:
          "Wiadomości" - główny program informacyjny telewizji publicznej, która jest dziś we władaniu PiS i SLD, opozycyjnych wobec PO i premiera - poinformowały Polaków, że "start Tuska nie taki pewny". - Bije się z myślami - donosi reporter "Wiadomości" Marek Pyza. Nie wspomniał, że Donald Tusk kilka dni temu zapowiedział wkrótce ogłoszenie decyzji o starcie.

Więcej... wyborcza.pl/1,76842,7414229,Tusk_przegrany_w__Wiadomosciach_.html#ixzz1RmadPqmC
          "
          Redaktorom Gazety nie przeszkadza w ogóle, że Tusk faktycznie nie wystartował w wyborach, tylko wystawił Komorowskiego. Pyza zły, bo napisał, że Tusk nie wystartuje. A przecież Tusk obiecał wystartować, nie wolno podważać obietnic "Słońca Peru" - twierdzi Agnieszka Kublik i ma to być dowodem na nieprawdomówność złego Pyzy...
          A dla Leszczyńskiego to, że Kublik glanowała Pyzę rok temu, ma być dowodem na to, że Pyza jest zły. Mimo, że Tusk faktycznie nie wystartował w wyborach!!!
          Zadziwiająca, naprawdę zadziwiająca logika....
          • y.y Mówił, mówił 11.07.11, 21:39
            Szkoda tylko, że to była ta ostatnia tischnerowska "prawda"
            . A przykład kompletnie nie trafiony, bo nie ma znaczenia, czy Tusk w końcu wystartował. Znaczenie ma to, co Pyza mówił zanim było wiadomo, czy Tusk wystartuje, czy nie.
        • emeryt40 Re: Po co robicie Pyzie publicity? Po co????????? 11.07.11, 10:26
          Racja. Pyza to normalny zarozumiały ignorant, jak większość pismaków.
      • koloratura1 Re: Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 10:18
        gnom_opluwacz napisał:

> Autor obejrzał je uważnie i m.in. odkrył, że w czasie kampanii prezydenckiej Bronisława
        > Komorowskiego "Wiadomości" przedstawiały go jako "niekompetentnego, kłótliwego,
        > partyjnego i niekonsekwentnego", a Jarosława Kaczyńskiego - jako "ugodowego,
        > przyjaznego, pomocnego i patriotę".
        >
        > ===============
        >
        > Albowiem, jak wiadomo, jest odwrotnie, o czym zaświadcza bezstronna i obiektywna
        >Gazeta Wyborcza.

Oj, wiadomo. wiadomo.
        I żadna gazeta nie musi o tym zaświadczać.: wystarczy obu panów posłuchać.
      • flat-ower Re: Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 11:19
        Nie wiem jaki jest Komorowski, wiem, że nie jest Komoruski ! I wiem, że pomyje na niego wylewała publiczna tv i że tego się nie dawało oglądać ! O ile też wiem, nikt nie jest zobowiązany płacić abonament za GW. Jak nie lubisz to sobie ND poczytaj lub innego szmatławca ultra-prawicowego.
    • miazmaty Czerskość to nienormalność... 11.07.11, 09:19
      • koloratura1 Nie ma to jak głos w dyskusji: 11.07.11, 10:22
        miazmaty napisał:

> Czerskość to nienormalność...

WOW!

• monalisabet Redaktora Pyzę trudno sobie wymazać z pamięci 11.07.11, 09:33
      ... bo jego zaangażowane historie o katastrofie smoleńskiej powinny trafić do podręczników dziennikarstwa misyjnego - obok podobnych materiałów z epoki stalinowskiej... Niestety, choć z ulgą powitałam zanik jego obecności na wizji, to obecnej prowadzącej pani Wyszyńskiej trudno bronić z powodu braku intelektualnych kwalifikacji (nieelegancko wytkniętego przez Pyzę). Ale w TVP to już taka tradycja, że najlepiej tam pasują takie modele pseudodziennikarstwa jak Pieńkowska, Schnepff czy Wyszyńska. Tan sam typ, nawet jeśli fryzurka trochę inna...
      • mike.recz Redaktora Pyzę trudno sobie wymazać z pamięci 11.07.11, 11:46
        To prawda:
        kowalczyk.blog.polityka.pl/2010/07/04/rzetelny-jak-pyza-marek-pyza/
    • kirdan1 Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 09:38
      Ależ oczywiście, że przykład jest i nie trzeba długo szukać, hehehe
      • mirakao Re: Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 10:02
        Redaktor Leszczyński zajmuje się jakimś przechodzonym Pyza a nie widzi co się teraz dzieje. Jak np. Dobrosz-Oracz tak pocięła wypowiedż Jarosława, że wygląda iż zebrał wszystkie kobity z prawej strony aby powiedzieć, że nie będzie spotkań korporacyjnych
    • demetria11 Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 10:31
      Nie miałam wprawdzie wątpliwej przyjemności znać red. Pyzy, jako, że z wyboru nie oglądałam pisowizji, ale zgadzam się z tezą artykułu. Nie wiadomo czyją zdolność do błyskawicznego zapominania bardziej podziwiać - prezesa czy jego elektoratu. Prezes w niedzielę nie pamięta, co mówił w sobotę, a jeśli elektoratowi powiedzieć, że dobrzy, obiektywni dziennikarze są masowo zwalniani, to będzie on w to wierzył. Tylko jak można władzę w kraju powierzyć tak chorym ludziom?
      • markerek222 Re: Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 19:04
        Zuch demetria1
        Nie oglądał a wie, bo mu GW napisało.
        Komu jak komu ale Leszczyńskiemu trzeba wierzyć
        LEMINGI WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
    • brzmski pyze... weź na łyze 11.07.11, 10:52
      no, i wziął, niejaki adam l.; by podsumować - na następny tak dobry [przykład stronniczości] możemy długo poczekać;
      że co?, panie gazettobstrukcjonisto - wybieramy się na urlop, długi; więc na kolejną denuncjację przyjdzie nam poczekać?!
    • flat-ower Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 11:15
      Wyjjechałem z Polski za komuny a wróciłem za demokracji, tuż przed kaczyzmem. Telewizora nie brałem na serio jak był czerwony, tak naprawdę na serio zacząłem się bać w tzw. IV RP kiedy to TVP przypominało czarną gadzinówkę. Teraz skończyłem czytać książkę Mariusza Szczygła "Gottland" o komuniźmie w CSRS .! W porownaniu z nimi to polski komunizm był dojrzałą demokracją ! Czeskie zniewolenie było potworne. I tak sobie myślę, że jakby Kaczyńscy wpowadzili IV RP to też profesorowie pracowaliby przy łopacie , tak jak u Pepików. A zanosiło się na to wraz z upokarzającą lustracją.....
    • erte2 Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 11:20
      Oglądając "Wiadomośći" z czasów panowania PiS-u w TVP miałem swojego rodzaju deja vu; mianowicie czułem się jakbym oglądał "Dziennik Telewizyjny" z roku 1982 - różnica była taka że redaktor pyza nie występował w mundurze, a redaktor karnowski jest ładniejszy od Urbana.
      Tak jednostronnie upolitycznionych "Wiadomości" nie było nigdy po roku '89 - bo nawet za czasów Kwiatkowskego i Zielińskiego ta jednostronna propaganda nie była aż tak nachalna, a prowadzący starali się zachować jaki taki obiektywizm.
      Różnica jest jeszcze taka że "tuzy" dziennikarstwa z lat '80 - Tumanowicz, Samitowski czy Woźniak po roku '89. pokornie zamilkli zdając sobie zapewne sprawę z charakteru swojej działalności i - kto wie ? może nawet odczuwając coś na kształ wstydu czy zażenownia.
      Redaktor pyza natomiast jest najwyraźniej przekonany o swoich racjach a ograniczony intelekt nie pozwala mu na dostrzeżenie swoich, delikatnie mówiąc, niedociągnięć.
    • drmuras Trudniej wymazać obietnice PO 11.07.11, 11:35
      Zwłaszcza te w wyniku których zostało oszukanych setki tysięcy obywateli. Wprowadzimy okręgi jednomandatowe. Zebrano 600 tys podpisów. Wwieziono do sejmu , gdzie Komorowski wysłał je do zniszczenia . 600 tys głosów wysłanych wpizdu ...
      Tego się nie zapomina . A jakiś trzeciorzędny redaktorek ... tworzenie tematów zastępczych
    • ttr32 Re: Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 11:50
      A czy szanowne lemingi i autor artykułu pamietają standardy dziennikarstwa GW na przykładzie choćby informowania o pijackich wyczynach Kwacha w Charkowie?Otóż GW nie uznała za stosowne poinformować o tym zaraz po zajściu wręcz przeciwnie cytowała kłamliwe odpowiedzi Kalisza!
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 14:31
        A co złego jest w byciu pijanym na cmentarzu? Niejaki Błasik leciał na katyński cmentarz podpity i patrioci go usprawiedliwiają, a żona twierdzi ze chciał tam przyjąć komunię św.
    • lechu733 Ech to piękne. 11.07.11, 12:03
      Godzinami mogę patrzeć na baraszkujące lemingi. Oraz jak tuba ryczy na tubę.
    • publicyst Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 12:40
      Główny problem red. Pyzy z obecnymi "Wiadomościami" polega na tym, że stały się "festiwalem bezbarwnych, powierzchownych, miałkich informacji o niczym".

Sens wypowiedzi Pyzy jestem sklonny dzielić i tym samym zgodzić sie z wypowiedzią 123jna.

Pyzą nie chcę się zajmować, z wielką ulgą go odfajkowałem, niech sobie pisze teraz gdzie mu pozwolą, grunt, że nie ma go już w Wiadomościach. Co do obecnych Wiadomości, a mieszkam poza Polską i innego wyboru (jest jeszcze jak świat daleki dostępna TVRydzyk) nie mam, puchnie mi często kark na widok wiadomości, jakimi nas w Wiadomościach "karmią": KRK, KATASTROFY(w drobniutkich szczegółach łącznie z popłakiwaniem poszkodowanych -tu górą red.(tfu!) Ziemiec), potrzebujące, chore dzieci (znów Ziemiec), jakiś z drzewa spadający miś itp.
      Tę flagową audycję powinien koncypować kompetentny zespół, a Wyszyńska niech te wiadomości nam komunikuje bez zbędnego (obłędnego!) biegania po studiu i zapraszania do oglądnięcia, "a co jeszcze będzie?".

To są Wiadomości, a nie jakiś szoł !!!
    • ukrai-niec Czyste sumienie red. Pyzy 11.07.11, 14:19
      Uważam, że nic, ani nikt, nie jest w stanie pogodzić starej ekipy i nowej ekipy TVP. Proponuje kompromis: podzielić Wiadomości na dwie równe części. Te same wiadomości przygotowywałyby obie ekipy. Zastanawiam się tylko, czy obie wersje powinny następować po sobie, czy zblokowac je tak, żeby najpierw pokazywano wiadomości jednej, a następnie drugiej ekipy. Ta druga metoda ma tą wyższość nad pierwszą, że każdy może dokonać wyboru i oglądać tylko "swoją" wersję. Obu oglądać nie radzę - groźba rozdwojenia jaźni!!!
    • o_retyy Marku, Matka Agora ci nie daruje 11.07.11, 14:33
      To prawda, że ludzie mają krótką pamięć, ale nie Matka Agora. Bo przecież Marek Pyza przez wiele lat pracował w TOK FM. No a teraz taka zdrada, nie chwali PO, prezydęta (pioswnia celowa), a wręcz naprzeciw - krytykuje, gani, jakieś fakty niewygodne wyciąga! O, nie, Marku, matka jest tylko jedna, a za zdradę karze bardzo surowo...
      • erte2 Re: Marku, Matka Agora ci nie daruje 11.07.11, 21:48
        o_retyy napisała:

... To prawda, że ludzie mają krótką pamięć, ale nie Matka Agora. Bo przecież Marek Pyza przez wiele lat pracował w TOK FM.
        Każda dziwka, zanim stała się dziwką miała kiedyś cnotę...
    • lzeelitytozwyklebydlonieelity UBekistan to POłgane i zdemoralizowane szambo 11.07.11, 22:38
      GWno ПРАВДА to zwykle scierwo..
      GWno jest taka sama jak Trybuna Ludu bo:
      1. politycznie skrajnie komunistyczna
      2. uzywa jezyka nienawsci wobec opozycji
      3. robi polowanie z nagonka czyli szczucie na niewygodne dla systemu osoby
      4. nienawidzi katolikow i kosciola
      5. nienawidzi Polski i gardzi Polakami
      • erte2 Re: UBekistan to POłgane i zdemoralizowane szambo 11.07.11, 23:36
        lzeelitytozwyklebydlonieelity
        To ty jeszcze żyjesz ?
    • prosatis Czyste sumienie red. Leszczyńskiego 12.07.11, 00:51
      TVP zawsze była w znacznym stopniu upolityczniona. Re. Leszczyński uważa, że w "czasach Karnowskiego" była upolityczniona w wyjątkowym stopniu. Pozwalam sobie wyrazić zupełnie inną opinię. red. leszczyński cytuje opinię, że w tym okresie "co czwarta opinia wychwalała PiS". Jeżeli tak było, to była to wyjątkowo niezależna stacja. Obecnie, powiedzmy 60 procent wypowiedzi wychwala PO a pozostałe 40 procent atakuje PiS. I poziom merytoryczny Wiadomości zdecydowanie się obniżył. Przytoczone wypowiedzi o red. Wyszyńskiej nie są eleganckie, ale w sprawie elegancji red. Leszczyński miał i ma nadal duże pole do popisu jeżeli chodzi o politycznie słusznych kolegów /niektórzy nawet przegrali ostatnio procesy sądowe w tych sprawach/ ale głosu jakoś nie zabierał. Nie wiem czy Pyza i Karnowski okłamują samych siebie, ale jest oczywiste, że GW takimi tekstami okłamuje innych.
    • kerrville Temat zastepczy 12.07.11, 01:28
      Pan Leszczynski serwuje nam temat zastepczy i wszyscy dyskutuja zamiast zauwazyc:

Mija 68 lat.
      11 lipca 1943 r. Ukrainska Powstancza Armia (banderowcy) napadla na 100 polskich wsi na Wolyniu i bestialsko wymordowala w tym dniu okolo 16tysiecy Polakow.
      Ogolem w tych czystkach etnicznych UPA zamordowala od 60 tys do 120 tys Polakow.
      Dokladnej liczby niestety nie znamy.
      Pytam sie;

Dlaczego nasza "umilowana", jedynie sluszna, GW milczy o tej rocznicy??
      Dlaczego nie slysze slow potepienia z ust milosciwie nam panujacego Prezydenta??

Natomiast o Jedwabnem walkowano 2 dni.
    • gemelar Kto to jest Pyza, skąd ona ? 12.07.11, 07:45
      Nie chce mi się nawet tego czytać ze względu na bohatera tekstu... Pyza - kto to? Skąd on? Zrozumiałbym, gdyby Autor odpowiadał red. Karnowskiemu - JACKOWI (nie Michałowi). Bo to dobry dziennikarz - choć redaktor chyba kiepski. Może ma za słaby charakter, bo nie palił się do... bycia niezależnym żurnalistą, tylko garnął do Kaczyńskiego (przeciw któremu udawał zbuntowanie nawet inny jego wielbiciel, Janke, gdy Kaczor go opieprzył w "Salonie") Karnowski w każdym razie chciał mu służyć i ułatwiać życie (polityczne). Może to kwestia zaburzeń postrzegania Autorytetu (sam mam takie, lecz objawiające się w dążeniu do ich niszczenia) Nie wiem, ale np. jako do "wywiadowcy" Polskiego Radia nie mogłem się doń za nic przyczepić, choć chciałem, bo był to okres po rządzeniu tam przez Karnowskiego (i red. Mądralińskiego - jako faworytów Czabańskiego, czołowego niszczyciela polskich mediów, które wespół z Urbańskim potrafił nawet utopić "Ekspres Wieczorny"). Nie wiem, jaka pozostała opinia po Jacku K. w PR, ale nie mamy nadmiaru sprawnych dziennikarzy, a on, gdy wyłączył swe ciągoty polityczne, potrafił być jak żurnalista-mróweczka, niczego nie przeoczył w przepytywaniu gości... Nawet przyszło mi do glowy, czy by się znów nie nadał "Sygnałom". Nie mówiąc o tym, jak ładny by to był gest...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka