solaris_ih 25.07.11, 15:02 jak się ma Bibilia do tekstu? nie wystepuje dalej ANI RAZU!!! po co to było? i jak tu nie przyznać racji Rymkiewiczowi, że nienawidzicie Chrześciaństwa? no jak? bez szans, na każdym kroku to wychodzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twspawacz Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyna 25.07.11, 16:00 Właśnie co do tego ma biblia czy też krzyż??? A tym samym jak wy wiążecie tego idiotę z prawicą? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 25.07.11, 16:03 twspawacz napisał: > Właśnie co do tego ma biblia czy też krzyż??? A tym samym jak wy wiążecie tego > idiotę z prawicą? Z przemyśleń norweskiego świra: "Czym jednak jest wielokulturowość i marksizm kulturowy? Ruch ten jest podzielony i nie jest do końca jasne, kto właściwie powinien być określany mianem marksisty kulturowego. Kiedy mówimy o wielokulturowości, mamy na myśli głównie socjalistów, kolektywistów, osoby "politycznie poprawne", feministki, działaczy na rzecz gejów i niepełnosprawnych, aktywistów na rzecz praw zwierząt, i tym podobnych". W pewnej części zapisków Breivik zadaje sam sobie pytania, na które odpowiada: "- Wymień jedną żyjącą osobę, którą chciałbyś spotkać. - Papież albo Władimir Putin". Podobno w Biblii jest zakaz kontaktów homoseksualnych, geje są skazani na potępienie i oskarżeni o szerzenie zgnilizny moralnej, podobnie jak feministki i ekolodzy. Przynajmniej tak twierdzi 100% epikopatu rzymskokatolickiego w Polsce. Ale jaka to prawica... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.inzynier Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 25.07.11, 16:14 Coś na temat wiarygodności i autorytetu moralnego lewicowych mediów (całe szczęscie tylko socjalistycznych, jeszcze nie narodowo-socjalistycznych). Ciekawe, czy to zamieszczą:): www.asme.pl/131154910927365.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
bd-75 Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 26.07.11, 18:29 tadeusz.4 napisał: > Podobno w Biblii jest zakaz kontaktów homoseksualnych, geje są skazani na potęp > ienie i oskarżeni o szerzenie zgnilizny moralnej, podobnie jak feministki i eko > lodzy. Przynajmniej tak twierdzi 100% epikopatu rzymskokatolickiego w Polsce. A > le jaka to prawica... Sowieci też pakowali pedziów do gułagów - jak nic stalinizm to prawica! Co do samego artykułu - dziwni to prawicowcy, co palą kościoły i nienawidzą bankowców. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 26.07.11, 19:39 Ooo, to sowieci potępiali marksizm kulturowy? To ciekawe - może coś więcej na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
bd-75 Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 26.07.11, 19:58 tadeusz.4 napisał: > Ooo, to sowieci potępiali marksizm kulturowy? To ciekawe - może coś więcej na t > en temat? Google się zepsuł? Pierwszy przykład z brzegu: www.slavamogutin.com/writings/gayinthegulag.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 27.07.11, 01:11 Dzidzia, dopóki nie nauczysz się odróżniać marksizm od homoseksualizmu (nawet większości biskupów rzymskokatolickich te dwa pojęcia już się nie pie.przą), rozmowa jest bezprzedmiotowa... Odpowiedz Link Zgłoś
bd-75 Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 27.07.11, 19:54 tadeusz.4 napisał: > Dzidzia, dopóki nie nauczysz się odróżniać marksizm od homoseksualizmu (nawet w > iększości biskupów rzymskokatolickich te dwa pojęcia już się nie pie.przą), roz > mowa jest bezprzedmiotowa... Owszem, rozmowa jest bezprzedmiotowa, bo ja, mimo że się wyzłośliwiam, trzymam się meritum i nie pozwalam sobie na wycieczki osobiste, podczas gdy ty sobie erystycznie dryfujesz tam, gdzie ci wygodnie. Miłego dnia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 27.07.11, 23:30 > Owszem, rozmowa jest bezprzedmiotowa, bo ja, mimo że się wyzłośliwiam, trzymam > się meritum Trzymasz się paru innych rzeczy, ale nie meritum - jeśli mylisz podstawowe pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
panczur86 [...] 25.07.11, 16:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Powiem to glośno ! 25.07.11, 16:28 Jak mniemam popierasz wywalenie z Norwegii i innych krajów wszystkich obcokrajowców, w tej liczbie i polskich emigrantów? Czy twoja niechęć do multikuturowości dotyczy wyłącznie "wszystkich innych"? Czy w ramach tych działań Litwini powinni ze swojego terenu tez wywalić Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
alpha12345 Re: Powiem to glośno ! 25.07.11, 16:31 "Jak mniemam popierasz wywalenie z Norwegii i innych krajów wszystkich obcokrajowców, w tej liczbie i polskich emigrantów?" Brevik pisze o zagrozeniu plynacemu z islamu i lewicy. Nie domaga sie nigdzie wyrzucania europejczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Powiem to glośno ! 25.07.11, 16:42 A co powiesz o Albańczykach? Jakby tu powiedziec wyznawcy islamu i jednak Europejczycy? A co mamy zrobić z garstką naszych Tatarów? Wywalić? Zagrożenie pochodzace od lewicy? To i lewicowców wywalać z Europy? Mogę się dowiedzieć gdzie? I kto bedzie w Wyskojiej Komisji oceniającej kto jest, a kto nie jest "lewicowcem"? Bo dla mnie np cały PiS to bardziej lewicowa partia niż takie SLD. Czy użyje się mojego kryterium stosunku do własności prywatnej, prywatyzacji i sposobu zarzadzania pańśtwem? Czy kryterium "lewicowości" będzie jedynie stosunek do gejów i innych mniejszości? A jak pogodzić z "tradycyjnym" polskim rozumieniem lewicowości fakt, że Brevik był masonem i raczej nie wypowiadał się negatywnie o Żydach (wręcz niektórzy twierdzą, przepraszam nie sprawdzałem bardziej u źródeł), że było mu bliżej do syjonizmu (zapewne brał stronę państwa Izrael w konflikcie z Autonomią Palestyńską)? Odpowiedz Link Zgłoś
alpha12345 Re: Powiem to glośno ! 25.07.11, 16:55 "A co mamy zrobić z garstką naszych Tatarów? Wywalić? " Mowie o islamistach ktorzy rzadaja zmian w prawie krajow w ktorych sie osiedlaja.O centrach miast z ktorych tubylcy uciekaja ze strachu przed groznymi przybyszami z bliskiego wchodu.Tych ktorzy swoja liczebnoscia,ogromnym przyrostem naturalnym, upartym przywiazaniem do wlasnej kultury moga jeszcze w przyszlosci zgotowac pieklo francuzom, szwedom i innym zachodnim europejczykom. My w polsce nie mamy jeszcze takiego problemu, ale rozumiem zachodnia europe. "Zagrożenie pochodzace od lewicy? To i lewicowców wywalać z Europy? " Niekoniecznie. Przedewszystkim edukować. Przełamać monopol lewicy na media. Ludzie lewicy nie są kompletnymi idiotami za jakich ich uwarzamy, myślę że wielu z nich musi poprostu troszke zmądrzeć. "Bo dla mnie np cały PiS to bardziej lewicowa partia niż takie SLD." Pod wzgledem gospodarczym blisko niestety PiSowi do lewicy. Trzeba jednak pamietac ze to oni obnizali podatki , skladke rentowa , a PO ktore mialo byc liberalne gospodarczo je podwyzsza..., wiec jedno mowia , a co innego robia , w tym przypadku akurat wyszlo na plus. "A jak pogodzić z "tradycyjnym" polskim rozumieniem lewicowośc" Nasze polskie zrozumienie nie jest tutaj wazne. Jestesmy czescia europy , te nasze smieszne elity potrafia conajwyzej podazac za moznymi europy , a ci niestety ida od 1945r wciaz na lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Powiem to glośno ! 25.07.11, 17:34 > Mowie o islamistach ktorzy rzadaja zmian w prawie krajow w ktorych sie osiedlaj > a.O centrach miast z ktorych tubylcy uciekaja ze strachu przed groznymi przybys > zami z bliskiego wchodu.Tych ktorzy swoja liczebnoscia,ogromnym przyrostem natu > ralnym, upartym przywiazaniem do wlasnej kultury moga jeszcze w przyszlosci zgo > towac pieklo francuzom, szwedom i innym zachodnim europejczykom. My w polsce ni > e mamy jeszcze takiego problemu, ale rozumiem zachodnia europe. Czyli wywalić z Norwegii Polaków, którzy mają więcej dzieci niż Norwedzy i nie chcą przejść na protestantyzm wykazując w ten sposób zbytnie przywiązanie do własnej kultury? > Niekoniecznie. Przedewszystkim edukować. Przełamać monopol lewicy na media. > Ludzie lewicy nie są kompletnymi idiotami za jakich ich uwarzamy, myślę że wielu > z nich musi poprostu troszke zmądrzeć. Czyli należy za pomocą LEWICOWYCH metod upaństwowić PRYWATNE media i narzucić ich dziennikarzom jedynie słuszne "prawicowe" poglądy? > Pod wzgledem gospodarczym blisko niestety PiSowi do lewicy. Trzeba jednak pamietac ze > to oni obnizali podatki , skladke rentowa , a PO ktore mialo byc liberalne gospodarczo je > podwyzsza..., wiec jedno mowia , a co innego robia , w tym przypadku akurat wyszlo na > plus. Trzeba wpierw zapomnieć, że PiS robił to w czasie etapu wzrostu gospodarczego, jednocześnie blokując prywatyzację, opluwając prywatnych właścieli robiąc z nich wszystkich aferzystów. Robił to nie własnymi rękami ale Gilowskiej, która pochodziła z PO, a wyleciała stamtąd nie za poglądy gospodarcze ale za nepotyzm. PO za to działa we warunkach kryzysu gospodarczego i NIE uległ lewackiej propagandzie PiSu walki z tymże kryzysem za pomocą "pompowania pieniędzy do gospodarki". Trzeba też pamiętać, że to PiS opowiadał o państwie solidarnym, które jest de facto piękniejsza nazwą na państwo socjalistyczne. Tak dodatkowow policz ilu polityków PiSu ma własne firmy, a ilu żyje na państwowym etracie. Porównaj tą liczbę do polityków z PO czy SLD. Czyli co walczymy z lewackim PiSem? > Nasze polskie zrozumienie nie jest tutaj wazne. Jestesmy czescia europy , te nasze > smieszne elity potrafia conajwyzej podazac za moznymi europy , a ci niestety ida od 1945r > wciaz na lewo. "Podoba" mi się takie lewackie zagranie. Ty piszesz o jednym, a lewak niby o tym samym, a jednak o zupełnie czymś innym. No więc jak to jest z tym syjonizmem i masonerią i lewicowością? Hę? Czy lewak zawsze musi troszczyć się o "bitych Murzynów w Ameryce"? Odpowiedz Link Zgłoś
alpha12345 Re: Powiem to glośno ! 25.07.11, 17:47 "Czyli wywalić z Norwegii Polaków, którzy mają więcej dzieci niż Norwedzy i nie chcą przejść na protestantyzm wykazując w ten sposób zbytnie przywiązanie do własnej kultury? " Naprawde musze ci tlumaczyc roznice pomiedzy wojujacym islamem , religia ktora reguluje praktycznie KAZDY aspekt zycia czlowieka , a za probe odejsca od tejze karze smiercia , z protestantyzmem i katolicyzmem? "Czyli należy za pomocą LEWICOWYCH metod upaństwowić PRYWATNE media i narzucić ich dziennikarzom jedynie słuszne "prawicowe" poglądy?" W polsce po 89r na posiadanie wlasnych mediow niestety bylo stac jedynie ludzi lewicy i ich agenture. To oni sie dorobili na zlodziejskiej prywatyzacji i to oni do dzisiaj maja rzad dusz w polsce. "Trzeba wpierw zapomnieć, że PiS robił to w czasie etapu wzrostu gospodarczego, jednocześnie blokując prywatyzację" Prywatyzacja to dobra rzecz, ale nie jezeli oddajemy wszystko na zachod za bezcen. Jestesmy juz defacto kolonią zachodu. "opluwając prywatnych właścieli robiąc z nich wszystkich aferzystów." Bzdura, propaganda medialna. No chyba że taki kulczyk który za rządów PiSu już szykowal sie do ucieczki i przenosil aktywa do Londynu to uczciwy przedsiebiorca ktory dorobil sie ciezka praca i wcale nie jest synem bylego agenta wywiadu PRL w wiedniu i nie zostal przez tajne służby namaszczony do lewych interesów. "NIE uległ lewackiej propagandzie PiSu walki z tymże kryzysem za pomocą "pompowania pieniędzy do gospodarki " To sie akurat platofrmie udalo. Z nic nierobienia akurat raz cos rudemu wyszło :) "Tak dodatkowow policz ilu polityków PiSu ma własne firmy, a ilu żyje na państwowym etracie. Porównaj tą liczbę do polityków z PO czy SLD." Rownie dobrze mozna powiedziec ze prywaciarze z PO poszli do polityki zeby sie bardziej nachapać , i jedno i drugie to zaden argument. "Czyli co walczymy z lewackim PiSem?" Nie glosuje na PiS, ale na jedynych prawdziwych liberalow gospodarczych w polsce. Podoba mi sie jednak ich konserwatyzm , udalo sie na wegrzech zatrzymac pochod lewicy , dlaczego nie mialoby sie udac i u nas ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Powiem to glośno ! 25.07.11, 18:16 > Naprawde musze ci tlumaczyc roznice pomiedzy wojujacym islamem , religia ktora > reguluje praktycznie KAZDY aspekt zycia czlowieka , a za probe odejsca od tejze > karze smiercia , z protestantyzmem i katolicyzmem? Nie nie musisz. Wojujący katolicyzm robi to samo. No ale jak to Kali by powiedział - moja wojująca religia jest dobra, a czyjaś wojująca religia jest zła. > W polsce po 89r na posiadanie wlasnych mediow niestety bylo stac jedynie ludzi > lewicy i ich agenture. To oni sie dorobili na zlodziejskiej prywatyzacji i to o > ni do dzisiaj maja rzad dusz w polsce. Ech znów musimy "zapomnieć", że: - mówiliśmy nie o Polsce a o Europie, - "prawicowe" media w Polsce były, ale zdychały, głównie z braku czytelników, - "prawicowcy" jak dowodzi przykłąd PiS sa lewicowcami - i zapewne dlatego, nie potrafią utrzymać własnych biznesów, - trudno nazwać prywatnego własciciela jakiegoś medium - "lewicowcem". > Prywatyzacja to dobra rzecz, ale nie jezeli oddajemy wszystko na zachod za bezcen. > Jestesmy juz defacto kolonią zachodu. Czyli prywatyzacja jest dobra, ale sprzedawanie przedsiębiorstw zgodnie z regułami kapitalizmu po ich cenie rynkowej (która czasem może być nawet ujemna - firma nic sensownego nie produkuje, ma za to spore zobowiązania, nawet na sprzedą jej trenu trzeba wyłożyć pieniądze by go uporządkować) jest już niedobre? Czyli jesteś antykomuchem, który strasznie kocha komusze poglądy? > Bzdura, propaganda medialna. No chyba że taki kulczyk który za rządów PiSu już > szykowal sie do ucieczki i przenosil aktywa do Londynu to uczciwy przedsiebiorc > a ktory dorobil sie ciezka praca i wcale nie jest synem bylego agenta wywiadu P > RL w wiedniu i nie zostal przez tajne służby namaszczony do lewych interesów. Bzdura propganda chyba, że..... i okazuje się, że najprawdziwsza prawda. :) No oczywiście że PiS popierał porzadnych kapitalistów - no Kluskę, i Kluskę i jeszcze raz Kluskę i.. więcej nazwisk się nie pamięta? > To sie akurat platofrmie udalo. Z nic nierobienia akurat raz cos rudemu wyszło > :) I znów "bici Murzyni" - bo mówiliśmy nie PO a o tym, że PiS jako typowo lewacka partia powinna wg ciebie (ciebie lewacka, ja tylko próbuję ci uświadomić, że to głównie PiS dotyczy) zniknąc z Polski. > Rownie dobrze mozna powiedziec ze prywaciarze z PO poszli do polityki zeby sie > bardziej nachapać , i jedno i drugie to zaden argument. Czyli mam rację? Jednak są wyłacznie jako lewacy pracownikami państwowych firm? Tyle, że znów "bici Murzyni" i wtręt o PO? > Nie glosuje na PiS, ale na jedynych prawdziwych liberalow gospodarczych w polsce. > Podoba mi sie jednak ich konserwatyzm , udalo sie na wegrzech zatrzymac pochod > lewicy , dlaczego nie mialoby sie udac i u nas ? :) Na Węgrzech? Alez mylisz się. Ostatnio czytałem jak to ten "antykomunistyczny" rząd Węgier wyskoczył z typowym lewackim pomysłem opodatkowania "przekąsek" by ograniczyć ich sprzedaż. Biedaku jesteś lewakiem, a nie prawicowcem. Świadczą o tym twoje poglądy i twoi lewaccy idole. Jesteś tylko nacjonalistą i ksenofobem ale to NIE robi z ciebie prawicowca. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: glupis dziecko, oj glupis. 26.07.11, 12:38 Głupi bo.....? Niestety "mądrości" na posługiwanie się argumentacją w dyskusji już zabrakło? Odpowiedz Link Zgłoś
tc2 Re: glupis dziecko, oj glupis. 26.07.11, 13:58 maac, masz świętą cierpliwość, ale rozumiem, że nie liczysz na przekonanie tego młotka, a tylko przy jego okazji piszesz "do wszystkich"? ksenofobiczni, nie wykształceni emeryci i renciści, dewocyjnie i skciarsko polsko-katoliccy, którzy są zwolennikami Partii inaczej Sprawiedliwych to ma być Nadzieja Europy?! rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: glupis dziecko, oj glupis. 26.07.11, 14:22 > maac, masz świętą cierpliwość, ale rozumiem, że nie liczysz na przekonanie tego > młotka, a tylko przy jego okazji piszesz "do wszystkich"? Tak. Piszę "do wszystkich". Byłem przez pewien etap swojego życia "belfrem", poza tym może jestem zbyt bardzo idealistą liczącym na to, że ludzie jednak mogą zmądrzeć, mogą być dobrzy, mogą respektowac prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
rr44 Re: Powiem to glośno ! 26.07.11, 00:35 alpha12345 napisał: Wielu, a może nawet większość Polaków w Norwegii nie integruje się, nie uczy się języka, nie przestrzega miejscowego prawa i zwyczajów (patrz: niedawny przypadek odebrania polskim rodzicom dziecka) i żeruje na norweskim podatniku, wyciągając od państwa maksymalne zasiłki i dając z siebie niewiele w zamian. Nie wiem, co myślą o Polakach Norwegowie, bo dzięki swojej ekstremalnej wręcz tolerancji, której tak nienawidzicie (i Ty, i Twoi kumple z katoprawicy, i Breivik), nie narzekają otwarcie na naszych rodaków w mediach ani na forach internetowych. Wiem natomiast, że Holendrzy, którzy nie są aż tak "poprawni politycznie", uważają polskich imigrantów za bardziej uciążliwych od muzułmanów, o czym niedawno było głośno w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
dorzbi Re: Powiem to glośno ! 26.07.11, 04:13 Szanowny/a alpha12345 popracuj trochę nad językiem-pisownią.Za Twoim tekstem przykłady daję:uwarzamy,europy,poprostu,polsce...? Odpowiedz Link Zgłoś
panczur86 Re: Powiem to glośno ! 25.07.11, 16:38 Codzoziemcy są ku... goścmi. Tylko i wyłącznie. Jestem bardzo gościnny. Ale wszystko ma określone granice. Gdy ja zaczynam być gościem we własnym domu to chyba jest coś nie tak. Multikulturowość - kultury nie powinny się mieszać. Pokojowo żyć obok siebie, zgoda, ale nie mieszać. Prosty przykład - popularna dziś fryzura młodzieżowa irokez którą określam plemnikiem z uwagi na kształt. Bo z oryginalny irokez a la punk wygląda nieco inaczej. Ale ta fryzura została zaczerpnieta od punków i wkurza mnie to że iroka-plemnika noszą ludzie którzy z punk rockiem mają gówna wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Powiem to glośno ! 25.07.11, 16:46 > Codzoziemcy są ku... goścmi. Tylko i wyłącznie. Jestem bardzo gościnny. Ale wszystko > ma określone granice. Gdy ja zaczynam być gościem we własnym domu to chyba jest coś > nie tak. :) Jak więc ocenić sytuację "nie Ślązaków" na Śląsku? Idziesz dalej niż Gorzelik? A co powiedzieć o Mazurach i mieszkańcach Mazur? Przecież oni tam gospodarzami? A Polacy w okręgu Wileńskim/Solecznickim? Są gośćmi czy gospodarzami? Odpowiedz Link Zgłoś
walgierz Re: Powiem to glośno ! pleciesz jak potłuczony 27.07.11, 10:45 maaac napisał: > > :) > > Jak więc ocenić sytuację "nie Ślązaków" na Śląsku? Idziesz dalej niż Gorzelik? > A co powiedzieć o Mazurach i mieszkańcach Mazur? Przecież oni tam gospodarzami? > > A Polacy w okręgu Wileńskim/Solecznickim? Są gośćmi czy gospodarzami? Gorzelik to pajac, pleciesz jak potłuczony trybalizm obejmuje pojęcie krewniaczy Ślązacy by wylądowali na Syberii, gdyby nie uważano ich za Polaków, takie coś jak Litwini to pojęcie sztuczne (mieszańcy Słowian z ugrofinami) tam Polacy mieszkają od 500 lat, oczywiście nakładają się historycznie inne podziały stalinizm rasizm (hitlerowski choć ten wyglądał jak żyd), nacjonalizmy wewnątrz jednej rasy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Powiem to glośno ! pleciesz jak potłuczony 29.07.11, 13:58 Prosiłbym o jeszcze jeden post - tym razem w tzw. literackim jezyku polskim. Sam mam pewne trudności z tym. Czasem moje zdania mają bardziej niemiecką niż polską konstrukcję. Sam nie wiem skąd mi się to birze, bo niemiecki znam na tyle ile może człowiek mieszkający na Śląsku, który go się nigdy NIE uczył. Jednak to coś ty napisał przekracza nawet moją sporą tolerancję. Więc proooosze. Napisz jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
oskarchen Re: Powiem to glośno ! 25.07.11, 17:28 Dawno nie czytałem takich kretynizmów na forum, jak twój bełkot. Co ty masz zamiast mózgu? Cała historia ludzkości to nieustanne mieszanie kultur! "Powiem to głośno" - ależ jesteś odważny i oryginalny! Równie dobrze mógłbyś wyjść ze swojej chałupy, stanąć na środku swojej wiochy i powiedzieć: "pierdnę sobie głośno". Odpowiedz Link Zgłoś
penthomide Re: Powiem to glośno ! 25.07.11, 23:52 panczur weź kilof ,idź do kopalni i kop dziure jak się przekopiesz już na drugą strone , zrób se irokeza i zatancz lambade Odpowiedz Link Zgłoś
boguslaw_siemiatkowski ckm 25.07.11, 23:10 Stara prawda mowi, ze nie dotyka sie gowna bo zacznie smierdziec. Jednak zaryzykuje i cos ci powiem. Wy faszysci zawsze byliscie tchorzami. Palenie wiosek razem z dziecmi w srodku w czasie wojny, czy mordowanie mlodych ludzi tak jak teraz. To wszystko jest typowe dla takich jak ty. I w imie czego? Ludzkosci, normalnosci, demokracji? Lewica w Norwegii nie jest dyktatura. Ona po prostu wygrywa wybory. Ludziom wiec ta polityka odpowiada. A wy panczur, kim jestescie? Zerem ktore wiekszosc ma w dupie. I dlatego mordujecie dzieci i sie z tego cieszycie, bo tylko wtedy ludzicie sie, ze cos znaczycie. Sek w tym, ze to raczej wzmocni lewice, tak jak zrobily to zbrodnie nazistow i ich antykomunistycznych kolaborantow. Wschod byl komunistyczny, zachod socjaldemokratyczny. A wy pozostaliscie zbitymi na kwasnie jablko zerami. Tak bedzie i teraz. Sprawdz to sam, pojedz do Norwegii i powiedz im to, co tu napisales na forum. Zlinczuja cie. Dodam tylko, ze norweska lewica byla zawsze przyjaznie nastawiona do Polakow, broniac naszych emigrantow przed atakami takich norweskich odpowiednikow panczurow. Biorac to pod uwage, jestes zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
qwww Re: ckm 26.07.11, 01:10 >.. Zlinczuja cie. > > ho, ho, tacy demokraci ? i przeciwnicy kary śmierci pewnie... typowy komuch... Odpowiedz Link Zgłoś
panczur86 Dlaczego faszysta? 27.07.11, 13:16 Dlaczego czerwony każdego oponenta zaraz nazywa faszystą? Nigdy nie gloryfikowałem Mussoliniego, Franco czy Salazara. To byli faszyści. Określam się raczej mianem neokonserwatysty. Odpowiedz Link Zgłoś
godeep Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyna 25.07.11, 16:29 Strach was obleciał lewaki, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 25.07.11, 16:36 Prawiczki aż się pocą z emocji na myśl o tym bohaterskim wyczynie! Fap, fap, fap... Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Partia Postepu i Breivik 25.07.11, 18:00 Beivik byl ongis czlonkiem FrP (Partii tzw Postepu), a raczej jej mlodziezówki, ale wylecial. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyna 25.07.11, 19:05 Europa - jej "cywilizowana" część - zapomina już o paroksyzmach zbrodni i podłości z okresu 1 i 2 wojny światowej. A kto nie pamięta historii skazany jest na jej powtórzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nabati ekstremista spod znaku gwiazdy davida 25.07.11, 19:36 Anders Behring Breivik, znakomicie wykształcony, mieszkał z matką w bogatej części Oslo. Proizraelski islamofob, mason, „antyrasista”, wielbiciel Churchilla oraz liberalizmu gospodarczego, fan Angielskiej Ligi Obrony (EDL), której odpowiedniczkę chciał utworzyć w Norwegii, oraz podobnych populistycznych i fanatycznie prosyjonistycznych ruchów i polityków (Geert Wilders) w Europie, nienawidzący z jednakową siłą socjalistów, jak i „etnonacjonalistów”, czyli osób uznających narodowość/pochodzenie za fundament przynależności do danego narodu. W swoich wypowiedziach wielokrotnie atakował autentycznie nacjonalistyczne partie tj. Brytyjska Partia Narodowa, Front Narodowy etc. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Neonaziści wychodza z Cyberspace z bronia w reku 26.07.11, 00:50 Przerabialismy to zaledwie 66 lat temu...Odbyl sie przeciez proces w Norymberdze...bez skutku... "Obrona Europy" przed "muzulmanska zaraza" na Balkanach w latach 90-ych jest najlepszym dowodem, ze historia nas Europejczykow niczego nie nauczyla. Ten z lekka lysiejacy blondyn - jak przystalo na rasowego neo-naziste - wyraznie myli kulturystyke z kultura. Wprawdaie cierpiacy na megalomanie Pan Breivik nie moze "konkurowac" pod wzgledem ilosci zamordowanych osob z balkanskimi klero-nacionalistami ale osiagnal to czego chcial: natychmiastowa ogolnoswiatowa slawe i trybune medialna dla swojej odgrzewanej nazistowsko-rasistowskiej papki smierdzacej jeszcze Zyklonem B . Oczywiscie jak kazdy inny terrorysta - bedzie przed kamerami swiatowych mediow odgrywal meczennika. Dokladnie to samo robilo to po 1945 tysiace "weteranow" ochotnikow norweskich wyslugujacych sie Hitlerowskiej ludobojczej machinie na wszystkich frontach II wojny swiatowej w elitarnych oddzialach SS Viking i nie tylko.... Co do "higieny rasowej", ktora zdaniem Pana Beivika ma "ocalic chrzescijanska cywilizacje europejska przed calkowita zaglada" przypomina mi sie opowiesc mojej Matki Chrzestnej - wiezniarki KL Auschwitz-Birkenau a pozniej Gross Rosen (numer obozowy 25541), ktorej sasiadka na pryczy byla urocza Niemka, ukarana przez Nazistow za zhanbienie rasy aryjskiej poprzez utrzymywanie stosunkow intymnych ze slowianskim “podczlowiekiem” (robotnikiem przymusowym ze "Wschodu"), ktorego zreszta publicznie powieszono...W terminologii obowiazujacej w III Rezszy okreslano to jako " zbrodnie przeciwko swojej rasie". Obawiam sie, ze wielu z nas padnie ofiara jego skrzetnie wykalkulowanej manipulacji i ...jego przenikliwego, prawie magnetycznego nordycko-aryjskiego spojrzenia “playboya”...Zreszta jest to dosc ewidentne we wpisach na forach polskich i zagranicznych... Ktos niedawno narzekal, ze zbyt czesto nawiazuje w swoich wpisach do horrorow nazizmu i rasizmu i innych totalitaryzmow na tym forum.. Mam nadzieje, ze przypadek Pana B. przekonal przynajmniej czesc z nas, ze idee Hitlerow i Quslingow tego swiata po cichu tocza podswiadomosc niektorych Europejczykow...i nie wolno nam o tym zapominac... Ta na pozor romantyczna fuzja mitologii o “szlachetnych” i “dzielnych” Vikingach i krzyzowcach lansowana wszem i wobec przez tego skandynawskiego samozwanczego zbawiciela cywilizacji chrzescijanskiej to nic innego jak demagogiczne , faszystowskie g..no tylko w innym, uwspolczesnionym, zaktualizowanym opakowaniu. Meczennikiem za “wiare” to jest on raczej miernym. Jego wzniosle “rycerskie” idealy okazaly sie perwersyjna i schizofreniczna pariodia na tle rozstrzelanych z zimna krwia bezbronnych norweskich dzieci. W przeciwienstwie do takich religijnych fanatykow jak David Koresh z Waco czy James Jones z Guyany karykaturalny heros rodem z nordyckiej sagi potulnie zdal sie w rece sprawiedliwosci... gdy tylko ujrzal uzbrojonych mezczyzn. A moze zdal sobie w koncu sprawe, ze rzeczywistosc, ktora go otacza to nie wirtualny swiat makabrycznej gry komputerowej. Nie chce byc zlym prorokiem ale martwi mnie inny aspect tego zamachu terrorystycznego. Norweski psychopata pokazal calemu swiatowi jak latwo ( bo zaledwie w ciagu paru godzin) mozna zostac globalnym celebryta zabijajac duza ilosc bezbronnych ludzi przycmiewajac medialna slawa takie postraci jak Barak Obama czy chocby Amy Winehouse... Socjologowie prognozuja juz eskalacje “dialogu” chrzescijansko-muzulmansko-izraelskiego metodami proponowanym przez Bin Ladena i Pana B. Nam osobom, ktore nie doznaly blogoslawienstwa religijno-nacionalistyczno-rasistowskiej schizofrenii pozostaje przygladac sie temu z szacunkiem w ime poprawnosci politycznej i...czekac na kolejny zamach terrorystyczny nawiedzonego fundamentalisty-celebryty w imie “jedynej, slusznej wiary”... Jestem pewien , ze Pan B. zostanie glowna postacia wirtualnej gry komputerowj pt. “Masakra na wyspie Utoya”, ktora – nie mam w to zadnych watpliwosci - juz wkrotce pojawi sie w sprzedazy. A my ja zakupimy jako prezent gwiazdkowy dla naszych dorastajacych dzieci do reszty komercjalizujac i relatywizujac “chrzescijanskie wartosci moralne i cywilizacyjne” Europy, ktorych Pan B. ponoc bronil... -- “Władza należy do tego, kto rządzi ulicą....” - Joseph Goebbels -- “A Nordic union between Scandinavia and Great Britain, with the adherence of Finland and Holland, and in which Germany and eventually the British Dominions and America might later on be absorbed, would take away the sting of any communist combination and secure European civilization and peace for the foreseeable future.” Vidkun Quisling Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 bzdura 26.07.11, 11:13 problem jest taki, że Breivik nie był ani nazistą ani rasistą. jego poglądy poza nienawiścią do muzułmanów były dość umiarkowane. bardzo wygodnie jest mu przypiąć łatkę nazisty, tylko że to ma mało wspólnego z jego faktycznymi poglądami. przypisywanie mu rzekomych wypowiedzi o 'higienie rasowej' to bzdura. co więcej, wypowiadał się dość pozytywnie nawet o imigranckich muzułmanach o ile zasymilują się w Europie w 100%. stąd winił bardziej tych, którzy ich sprowadzają niż samych sprowadzanych. nie wiem skąd zaczerpnąłeś jego rzekomą wypowiedź o Żydach, poproszę źródło. ale nawet jeżeli faktycznie by to wypowiedział, to jeszcze nie wynika z tego nic negatywnego - równie dobrze mógł twierdzić, że należałoby ich naśladować. z jego zebranych wypowiedzi w internecie wynika raczej jego radykalny proizraelski syjonizm, podobny do tego dzięki któremu amerykańscy ewangelicy popierali Izrael jako walczącemu z 'muzułmańskim złem'. czy to przypadek, że akurat na wyspie Utoya był zjazd o tematyce pro-palestyńscej? Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk ...dziekuje, nie ma wiecej pytan... 26.07.11, 12:18 n0e2008 napisał: > problem jest taki, że Breivik nie był ani nazistą ani rasistą. jego poglądy poz > a nienawiścią do muzułmanów były dość umiarkowane. Ten wstep mi wystarczy. ...dziekuje, nie ma wiecej pytan... Zycze Panu a zwlaszcza Panskim dzieciom i wnukom pomyslnosci w zjednoczonej, demokratycznej, tolerancyjnej i praworzadnej Europie Odpowiedz Link Zgłoś
walgierz nie macie pojęcia co się tak na prawdę dzieje 27.07.11, 11:06 tow_rydzyk napisała: > > problem jest taki, że Breivik nie był ani nazistą ani rasistą. jego poglą > dy poz > > a nienawiścią do muzułmanów były dość umiarkowane. > > > Zycze Panu a zwlaszcza Panskim dzieciom i wnukom pomyslnosci w zjednoczonej, d > emokratycznej, tolerancyjnej i praworzadnej Europie Europa to mit który się rozpada na naszych oczach, a muzułmanie są tolerancyjni, im ich więcej tym więcej tolerancji, aż do ostatniego Europejczyka;) Ten cały jawnozbrodniarz Breivik, dokonał rytualnego mordu politycznego, wynikającego też z symbolizmu terytorialnego, trybalizmu, jest zbrodnia, ofiara, poświęcenie, kara itd. dlatego co może wydaje się dziwaczne są tacy co mają go za bohatera, to jest mord założycielski wróg-swój, obsikanie granicy terytorium i rzucenie na niej kości ofiar, bo człowiek podświadomie jest też istotą terytorialną i genetycznie samolubną, DLATEGO NIE MACIE POJĘCIA CO SIĘ TAK NAPRAWDĘ DZIEJE. Ani ci pajace od psychologi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
panczur86 Euro-Rzesza sypie się pod własnym ciężarem 27.07.11, 13:28 Unia Europejska jest już fikcją. Kryzys ekonomiczny to wierzchołek góry lodowej. Zachód jest zmęczony swoją własną kulturą - kilka lat temu tak stwierdził Benedykt XVI. Miał świętą rację. Neoliberalizm tak obyczajowy jak i ekonomiczny doprowadza UE do ruiny. Największą zbrodnią lewicy jest to ze narusza zasady respektowane od setek lat. Zjednoczona Europa oczywiście ma sens, jest potrzebna. Ale jako sojusz narodów, forum współpracy, oparty na poszanowaniu odmienności kultur i tradycjach cywilizacji rzymskiej (nie sowieckiej), a nie ich zmiksowaniu. A nie jako federacja z 2-3 krajami liderującymi i lewicową pseudoreligią. Ja nawet nie wiem jak się prawidłowo wymawia nazwisko "prezydenta" Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Wiem, to będzie dla ciebie szok: 27.07.11, 23:31 Norwegia nie należy do Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
panczur86 Re: Wiem, to będzie dla ciebie szok: 29.07.11, 13:43 Nie należy. Ale wyznaje te same lewackie poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: Wiem, to będzie dla ciebie szok: 29.07.11, 14:09 panczur86 napisał: > Nie należy. Ale wyznaje te same lewackie poglądy. Na bazie takiej logiki możesz udowodnić wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
panczur86 Re: bzdura 27.07.11, 13:20 Breivik na swoim profilu na Pejsbuku określił sie jako chrzescijański konserwatysta (christian, conservative). On nawet swastyki tam nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
para-lela Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyna 26.07.11, 12:15 Dlaczego Wyborcza nie napisze prawdy, że był ultra-syjonistą, pisze tylko półprawdy? Nie pasuje GW do nagonki na chrześcijan? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 26.07.11, 12:22 Tak? Tzn. był żydem, był obrzezany, latał w jarmułce, i krzyczał, że tylko Żydzi powinni rządzić światem? Czy tylko w konflikcie Izrael - Autonomia brał stronę Izraela jak spora ilość prawdziwych prawicowców, a nie ich lewackie polskie podróbki? Odpowiedz Link Zgłoś
para-lela Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 26.07.11, 12:25 a co mnie to obchodzi, GWniana też szczuje na chrześcijan choć on przystąpił do tej religii dopiero w wieku 15 lat i traktował ją instrumentalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 26.07.11, 12:34 Przystąpienie w wieku 15 lat, a nie jako niemowlę (normalną praktyką u luteran jest chrzest niemowląt) wręcz przeciwnie do tego co sugerujesz JEST dowodem świadomego wyboru. Brak jakiegoś dowodu na traktowanie "instrumentalne" chrześcijaństwa, choć jak kazdy ultras swoją wiarę/poglądy traktował jako narzedzie do nienawidzenia innych. Dokłądnie tak samo jak polscy ultrachrzescijanie np ci co używali krzyża jako argumentu w walce politycznej na Krakowskim Przedmieściu. Gazeta Wyborcza podaje zarówno to, że był masonem jak i to że był ultrachrześcijański. Jakoś informację o masońskich korzeniach ( przynależność do masonerii i chrześcijaństwo jak widac NIE musi byś sprzecznością, tak samo jak mason nie musi być lewicowcem) dla ciebie nie jest dowodem na to, że GW walczy z masonerią. Suma sumarum pieprzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 26.07.11, 12:37 > a co mnie to obchodzi, GWniana też szczuje na chrześcijan choć on przystąpił do > tej religii dopiero w wieku 15 lat Dla mnie to jest dużo lepsze rozwiązanie niż naznaczanie piętnem religii noworodka. > i traktował ją instrumentalnie. Jak 90% polskich polityków. Nie wskażę już z litości palcem, którzy w tym celują... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwa_diagnoza A ekstremiści spod znaku gwiazdy Dawida? 26.07.11, 12:16 Ci co atakują statki z pomocą dla Palestyńczyków to chyba też ekstremiści Odpowiedz Link Zgłoś
para-lela Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyna 26.07.11, 12:23 Lewactwo (podobne do jak GW lansujące na siłę multi-kulti) wpusciło 1 milion muslimów na 4 miliony Norwegów, a poprawność polityczna czyli nowa forma cenzury zabroniła krytykować tych poczynań, w końcu jakiś cichy spokojny Norweg nie wytrzymał tej chamskiej cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyn 26.07.11, 12:35 > Lewactwo (podobne do jak GW lansujące na siłę multi-kulti) wpusciło 1 milion mu > slimów na 4 miliony Norwegów "Islam is the largest minority religion in Norway with over 2% of the population." Czytanie kształci... Odpowiedz Link Zgłoś
rhomboideus Ekstremiści spod znaku krzyża, swastyki, Odyna 26.07.11, 12:36 taki pan redaktor Bielecki czy Sroczynski to tez pewnie "raczej porządnie ubrani sąsiedzi" a gnidy wychodza z nich dopiero na lamach GadzinoWki. Odpowiedz Link Zgłoś