Dodaj do ulubionych

Politycy grają karą śmierci

25.07.11, 20:37
Polscy politycy, szczegolnie ci pisowi chrzescijanie, nie znaja uczucia skruchy stad sa po starozakonnemu msciwi. Chrystus nie trafia im do przekonania ze swym przeslaniem.
Lepiej okrutny Stary Testament, ale to chrzescijanstwem trudno nazwac.
Obserwuj wątek
    • demetria11 Politycy grają karą śmierci 25.07.11, 20:41
      Jest takie przykazanie "nie zabijaj". Katolikowi powinno wystarczyć.
      • h-mol Re: Politycy grają karą śmierci 25.07.11, 22:57
        demetria11 napisała:

> Jest takie przykazanie "nie zabijaj". Katolikowi powinno wystarczyć.

Katolikowi? Powiedział Chrystus: "miłujcie nieprzyjacioły wasze". Na Twoim przykładzie widać jak trudno jest przyjąć naukę Pana.
    • jamak To czystej wody populizm. A także zachęcanie ludzi 25.07.11, 21:17
      Słabo się robi na takie pisanie, myślenie - jakieś tam jest - ale niestety głupota zdominowała, ogarnęła i zjadła wszystko-szkoda.
      • asperamanka Re: To czystej wody populizm. A także zachęcanie 25.07.11, 22:32
        Kary śmierci w kodeksach nie powinno być. Zbyt duże jest ryzyko pomyłek sądowych, których zresztą miała miejsce cała masa.

Natomiast taki fecet, jak ten Breivik, powinien być po prostu zastrzelony na miejscu, na tej wyspie, przez policję, podczas "stawiania oporu" przy zatrzymaniu, i by nie było dyskusji, że 21 lat więzienia to za mało. I tak by się pewnie stało w USA, Rosji, czy Niemczech. U nas pewnie też, tylko przy okazji nasza policja by pewnie jeszcze zastrzeliła ze trzech weterynarzy i jednego rattlerka, jak to juz bywało.

A swoją drogą, to cała ta akcja norweskiej policji przypomina filmy o Gangu Olsena. Tylko ze "stróżami prawa" w roli głównej.
        • mike.recz Re: To czystej wody populizm. A także zachęcanie 25.07.11, 23:23
          asperamanka napisał: Natomiast taki fecet, jak ten Breivik, powinien być po prostu zastrzelony na miejscu, na tej wyspie, przez policję, podczas "stawiania oporu" przy zatrzymaniu

A jeżeli gość by posiadał jakieś informacje, które można z niego wydobyć dopóki żyje?
          To lepiej najpierw strzelać, a później pytać?;)

, i by nie było dyskusji, że 21 lat więzienia to za mało.

W Norwegii mogą go trzymać w więzieniu do końca życia aż zdechnie w zamknięciu
          i jest to najlepsze rozwiązanie.
          • asperamanka Re: To czystej wody populizm. A także zachęcanie 26.07.11, 00:42
            Jeżeli wierzysz w to, że go do końca jego życia bedą w więzieniu trzymać, przedłużając pobyt co pięć lat o kolejne pięć, co ci bardzo serdecznie gratuluję tej wiary. Raczej bardziej prawdopodobne jest to, że go wypuszczą za 14 lat, bo uznają że się już biedak zresocjalizował.

A co do wydobycia informacji, to Norwegowie swoimi metodami mogą co najwyżej wydobyć z niego informację, że wszystko co miał do powiedzenia już umieścił w sieci na tych 1500 stronach. Widać było ewidentnie od samego początku, że facet chciał po prostu rozgłosu i mozliwości publicznego głoszenia swojego "przesłania".
    • sakral Politycy grają karą śmierci 25.07.11, 21:20
      Katolicki katechizm i kodeks karny.

i koniecznie w każdej ustawie/uchwale Sejmu i
      prezydium rządu powołanie na społeczne nau-
      czanie Kościoła katolickiego i wartości.

a w Biblii dla każdego coś miłego i przyjemnego.
      do wyboru i koloru,
      tylko brać i wybierać.
    • oldnick5 Zdecydowanie i przemyślanie "za" 25.07.11, 22:34
      Jestem zdecydowanym zwolennikiem kary śmierci. Zwięzłe uzasadnienie jest tu:
      www.remuszko.pl/ks/
      Ludzi rozumnych i dobrych pozdrawiam serdecznie i z respektem :-)
      Stanisław Remuszko
      • h-mol Re: Zdecydowanie i przemyślanie "za" 25.07.11, 23:02
        oldnick5 napisał:

> Jestem zdecydowanym zwolennikiem kary śmierci. Zwięzłe uzasadnienie jest tu:
        > www.remuszko.pl/ks/
        > Ludzi rozumnych i dobrych pozdrawiam serdecznie i z respektem :-)
        > Stanisław Remuszko

Jestem zdecydowanym przeciwnikiem kary śmierci! Czy w związku z tym ośmiela się Pan wyrokować, że nie jestem człowiekiem dobrym i rozumnym? Przesyłam odpowiednie w tej sytuacji wyrazy zaś na pozdrowienia nie liczę.
        • mike.recz Re: Zdecydowanie i przemyślanie "za" 25.07.11, 23:12
          h-mol napisał: Jestem zdecydowanym przeciwnikiem kary śmierci! Czy w związku z tym ośmiela się Pan wyrokować, że nie jestem człowiekiem dobrym i rozumnym? Przesyłam odpowied nie w tej sytuacji wyrazy zaś na pozdrowienia nie liczę.

Przecież ten tekst to zwykła sygnaturka nie mająca związku z poszczególnym komentarzem:
          Ludzi rozumnych i dobrych pozdrawiam serdecznie i z respektem :-)
          Stanisław Remuszko

• h-mol Re: Zdecydowanie i przemyślanie "za" 25.07.11, 23:28
            mike.recz napisał:

> h-mol napisał: Jestem zdecydowanym przeciwnikiem kary śmierci! Czy w związku z
            > tym ośmiela się Pan wyrokować, że nie jestem człowiekiem dobrym i rozumnym? Pr
            > zesyłam odpowied nie w tej sytuacji wyrazy zaś na pozdrowienia nie liczę.
            >
            >
            > Przecież ten tekst to zwykła sygnaturka nie mająca związku z poszczególnym kome
            > ntarzem:
            > Ludzi rozumnych i dobrych pozdrawiam serdecznie i z respektem :-)
            > Stanisław Remuszko
            >

Verba volant - scripta manent.
      • robert6_666666 Re: Zdecydowanie i przemyślanie "za" 25.07.11, 23:40
        jasne, nauczanie Kosciola Katolickiego sobie a "polski katolik" sobie... co ci tam bedzie jakis Papiez pierniczyl...
        czyli Tobie po prostu blizej do Starego Testamentu... zydowskiego nie bojmy sie tego slowa :-) :-) :-)
        Z nauki Chrystusa nie zrozumiales nic.
        Ale czego wymagac od sluchacza Radia imienia Zydowki :-) :-) :-)
        Dlaczego w kazdym Antysemicie siedzi ZYD? Ano z tego samego powodu dla ktorego w kazdym Naziscie siedzi GEJ :-) :-) :-) Wy chlopaki po prostu jestescie przerazeni samymi soba, stad sie biora wlasnie najwieksze swiry, ze strachu przed soba.

• koloratura1 Re: Zdecydowanie i przemyślanie "za" 26.07.11, 09:00
          robert6_666666 napisał:

> jasne, nauczanie Kosciola Katolickiego sobie a "polski katolik" sobie... co ci
          > tam bedzie jakis Papiez pierniczyl...

Zwłaszcza, że ten prawdziwy umarł parę lat temu!
        • mrrrwrrr Re: Zdecydowanie i przemyślanie "za" 26.07.11, 10:38
          No to masz o Starym Testamencie i jego prawach nieco inne zdanie niż miał niejaki Jezus.
          Nie sądźcie, że przyszedłem znieść Prawo albo Proroków. Nie przyszedłem znieść, ale wypełnić. Zaprawdę bowiem powiadam wam: Dopóki niebo i ziemia nie przeminą, ani jedna jota, ani jedna kreska nie zmieni się w Prawie, aż się wszystko spełni.
          NIC. Ale to kompletnie NIC ze Starego Testamentu nie ma prawa być przez chrześcijanina ignorowane. Są tylko dwa wyjątki, ale o tym szerzej w pewnej grubej książce w czarnych okładkach, której chrześcijanie tak nie lubią czytać ale na którą tak lubią się powoływać.
    • cacum Brevik powinien zaatakować muzułmanów 26.07.11, 09:53
      A nie swoich rodaków. Facet w swoim manifeście ma nawet rację.
    • cacum Kara śmierci TAK 26.07.11, 09:54
      Ale aborcja lub eutanazja już NIE. Taka jest "wiara" większości "wierzących"... Ech
    • aaron_agorenstein Czym różni się demokracja od populizmu? 26.07.11, 13:46
      Proszę o jasną definicję. Na razie widzę, że jeśli w sondażach wychodzi, że ludzie chcą tego, co GW, to jest to demokracja, a jeśli chcą czegoś innego, to jest to populizm.
    • drojb Łaskawca Kościół? 27.07.11, 23:07
      "nie wyklucza zastosowania kary śmierci, jeśli jest ona jedynym dostępnym sposobem skutecznej ochrony ludzkiego życia"
      - a jak wiadomo, życie wedle KrK jest chronione od poczęcia DO ZAJŚCIA W CIĄŻĘ - to skutecznym sposobem ochrony życie jest kamieniowanie kobiet, które dokonały aborcji. Najwyższy czas - razem z Kurwin-Mikkem w tym przedwyborczym ferworze - zbierać po kościołach podpisy pod żądaniem kary śmierci dla kobiet!!! Sejm na pewno to przyklepie - z szacunku dla 600 tys. podpisów!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka