idonea 26.07.11, 09:41 Hitler mdlał na widok krwi i nie zamordował własnymi rękami nikogo, ale jego idee były inspirujące dla tych, którzy nie mieli takich obiekcji. Odpowiedzialność za słowo jest wielka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nabati inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Littman 26.07.11, 09:59 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,10007718,_Zaluje__ze_go_inspirowalam___mowi_pisarka__ktora.html sami o tym piszecie... panie Dawidzie Warszawski, jest pan wlasnie takim polskim odpowiednikiem Gisele Littman Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Lit 26.07.11, 11:37 Nabati : Po pierwsze jaką winę ponosi pisarka za to kto czyta jej prace ???? Po drugie dla Ciebie to nawet opady deszczu są inspirowane przez syjonistów - zastanów się nad sobą, bo ta Twoja syjonistyczna paranoja też może się przerodzić w coś niebezpiecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
nabati Re: inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Lit 26.07.11, 18:30 > Twoja syjonistyczna paranoja też może się przerodzi > ć w coś niebezpiecznego. Syjonizm stawiam na rowni z faszyzmem - moze stad moja fobia na tym punkcie. > Po pierwsze jaką winę ponosi pisarka za to kto czyta jej prace ???? Taka,ze podsyca nienawisc na tle religijnym czy spolecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Lit 26.07.11, 19:15 Sęk w tym mój drogi Nabati, że Tobie jest o wile bliżej do faszyzmu/nazizmu niż Ci się wydaje - nienawidzisz żydów i wspierasz arabski fundamentalizm. Ponadto spróbuj kontrolować te lęki bo jeszcze trochę i będziesz szukał agentów Mossadu pod łóżkiem. To co Twoim zdaniem powinny być wydawane tylko i wyłącznie książki politycznie poprawne ??? Bo jeszcze ktoś coś źle zrozumie i jego nienawiść wzrośnie ????? Brawo Nabati właśnie podważyłeś wolność słowa - chcesz zakazać książek które Ci nie pasują politycznie. Jeśli natomiast uważasz, że twórczość pani Littman naprawdę nawołuje do nienawiści to ją o to oskarż.....ciekawe jak potoczy się proces sądowy..... Brawo. "Littman, która pisze pod pseudonimem Bat Ye’or, powiedział agencji Associated Press, że jej książki są w publicznym obiegu i nie ma wpływu na to, kto je cytuje. – Oczywiście boleję nad tym, jeśli ten człowiek czerpał inspirację z tego, co ja pisałam, albo co pisali inni – oświadczyła." Ponadto Breivik odnosi się też do Churchila - rozumiem, że to oznacza, że Churchil też był syjonistą........ Myślenie nie boli - otwórz oczy i spójrz na świat w kolorach a nie tylko w czerni i bieli Odpowiedz Link Zgłoś
nabati Re: inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Lit 27.07.11, 00:10 > Sęk w tym mój drogi Nabati, że Tobie jest o wile bliżej do faszyzmu/nazizmu > nienawidzisz żydów i wspierasz arabski fundamentalizm. Jeszcze raz powtorzę odróżniam Żyda z Polski, który żyje sobie tu w pokoju i ma w d... zbrodnicze panstwo Izrael od Syjonisty, ktory najchetniej wyrzucilby wszystkich rodowitych mieszkancow Palestyny na Madagaskar. Zreszta co ja tu bede pisal... Syjonizm był już uznany przez ONZ za ideologię rasistowską I TAK JUZ ZOSTANIE wbrew zabiegom specjalistow od wizerunku Izraela. To co robicie Palestyńczykom niczym się nie różni od tego co wam robili Niemcy podczas II wojny swiatowej. NICZYM! To, że rozłożyliście to w czasie, to, że musicie się z tym bardziej kryć nie zmienia faktu, że cel jest jeden: www.salem-news.com/stimg/january152011/gas-arabs-dp.jpg www.richardsilverstein.com/tikun_olam/wp-content/uploads/2008/02/bts-arab-to-gas-chambers-lowres.jpg (tego typu napisy mozna spotkac w Izraelu... jakis komentarz? chyba nie trzeba...) > To co Twoim zdaniem powinny być wydawane tylko i wyłącznie książki politycznie > poprawne ??? Bo jeszcze ktoś coś źle zrozumie i jego nienawiść wzrośnie ????? Ajajaj... jak piszą źle o Arabach i Islamie to jest demokracja. Jak piszą źle o syjonizmie czy Izraelu to antysemityzm. Jaki ten izraelski swiat jest 'kolorowy'. No i moSSadem to mnie nie terroryzuj bo spac nie bede mogl... nie zastraszycie globalnego ruchu oporu wobec Apartheidu Izraela. Kropla do kropli. We wrześniu Palestyna stanie się uznanym przez społeczność międzynarodową państwem. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Lit 27.07.11, 00:56 Oj Nabati, Nabati........ widzisz drzazgę w czyimś oku, ale nie dostrzegasz belki we własnym..... Agitujesz przeciw syjonizmowi, a nie dostrzegasz haseł o "globalnej republice islamskiej" albo o "rewolucji muzułmańskiej" - jesteś trochę jak koń dorożkarski, masz klapki na oczach, patrzysz tylko na Izrael on jeden jest zły, a islam jest religią pokoju..... Muzułmanie nigdy nikomu krzywdy nie zrobili, a te wszystkie wiadomości o terroryzmie to kłamstwo (żydowskie kłamstwo zapewne) Linków które podajesz nie zamierzam oglądać..... też mogę tu powrzucać linki do przemówień przywódców hamasu i ich nawoływań do zniszczenia zachodniej cywilizacji których ty nie obejrzysz albo stwierdzisz, że to kłamstwo więc tego nie komentuje...... Czy ja zabraniam komukolwiek źle pisać o Izraelu ???? - pisz co chcesz byle nie były to kłamstwa, bazujmy na prawdzie historycznej nie na pomówieniach. Już Ci pisałem nie doszukuj się wszędzie spisku bo jeszcze wpadniesz w nerwicę A ten Twój cały globalny ruch oporu wobec Izraela to ja serdecznie i czule pozdrawiam jako że działalność propalestyńską uważam za największą hipokryzję na świecie.... Zróbcie coś pożytecznego i zajmijcie się np. przestrzeganiem praw kobiet w krajach arabskich. Co do września, to USA już zapowiedziało weto w Radzie Bezpieczeństwa ONZ więc niestety Palestyńczycy będę musieli wrócić do rozmów pokojowych. P.S. Nie szukaj Mossadu pod łóżkiem.... oni są w szafie :D P.P.S Nabati a co sądzisz o tureckiej okupacji Cypru ????? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Lit 27.07.11, 01:06 Nabati jeszcze jedno bo wpierw mi z głowy wyleciało..... skoro w Izraelu jest apartheid to jak to jest możliwe, że arabowie z Izraelskim obywatelstwem mają prawo głosu, wolną niezależną prasę, partie polityczne, posłów w Knessecie.... no jak to jest możliwe, przecież apartheid tak nie działa ???? No cholera jasna jak to niby jest możliwe w tym rasistowskim kraju... tak samo zresztą jest z mniejszością beduińską wciąż żyjącą w Izraelu i z Izraelskimi czerkiesami. Coś fakty nie pasują do Twoich opinii. A jakie prawa mają żydzi mieszkający np. w Jemenie albo Syrii ???? Otóż nie mają żadnych, nawet ich tam nie ma bo musieli uciekać przed prześladowaniami, ale ich losie nigdy nie wspomnisz. Odpowiedz Link Zgłoś
nabati izraelski Apartheid 27.07.11, 11:28 Odpowiem pytaniem na pytanie. Czym jest Judea i Samaria czyli tzw. Zachodni brzeg? Nie jest to czasem czesc Izraela? Skoro jest to Izrael to kim sa jego mieszkancy? Dlaczego nie maja takich samych praw jak Zydzi? W tym sensie to jest Apartheid. Nie mowie o arabach z Izraela ale o Palestynczykach, ktorzy sa pozbawieni wiekszosci praw. Nie mowie,ze swiat jest czarno-bialy. Ze Islam nie ma odlamow, ktore sa nie mniej niebezpieczne od Syjonizmu. Swiry sa wszedzie na swiecie... Buddysci podkladaja bomby, muzulmanie, zydzi, chrzescijanie... religia to generalnie opium dla ludzi. Jednak nie powinno sie ludzi oceniac po religii (jedno z pierwszych pytan na izraelskim lotnisku to jaka masz religie... absurd!) tylko kim sa wewnatrz. W Izraelu spotkalem wielu wspanialych ludzi jak i w Palestynie gdzie goszczono mnie jak krola w domu gdzie miesieczny wplyw to jakies 800 szekli. Tam jest bieda i to bieda spowodowana nie lenistwem czy zla wola tych ludzi ale IZRAELSKA NIESPRAWIEDLIWA BLOKADA. Veto USA wobec panstwa Palestyna nie ma znaczenia. Liczy sie glos swiata - wiekszosc bedzie ZA. To,ze AIPAC - zydowska organizacja lobbistyczna - ma bardzo duze wplywy na poczyn ania USA nie jest zadna tajemnica. Co do Turcji to nie mam zdania bo sie nie znam. Jestem przekonany,ze nie ma tam tak przechlapane jak w Palestynie - punkty kontrolne, lapanki i wiezienia bez wyrokow, tortury, pobicia... widzialem mnostwo rzeczy, ktore sa niedopuszczalne w swietle prawa miedzynarodowego jakich dopuszczali sie znudzeni malolaci z IOF (Israeli Occupation Forces) na punktach kontrolnycch. Nie wspomne o osadnikach... Izrael jest chorym na nienawisc panstwem. Myslisz,ze dlugo tak pociagniecie? Bylem juz w wielu miejscach na ziemi i wszedzie 'izraelczycy' zachowuja sie specyficznie. Syndrom wojny i bycia okupantem. Syndrom bycia postrzeganym jako zbrodniarz wojenny - w Nepalu czy w Indiach wokol knajp dla izraelczykow mozna znalezc napisy, ktore przypominaja o waszych zbrodniach. Nie uciekniecie od tego. Bez sprawiedliwosci i rozwiazania sprawy Palestyny w sposob zgodny z Prawem Miedzynarodowym nigdy nie bedziecie traktowani jak normalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: izraelski Apartheid 27.07.11, 11:53 Witaj Nabati cieszę się, że odpisujesz. Bardzo mi miło słyszeć, że dostrzegasz świat w więcej niż 2 kolorach - bałem się, że naprawdę jesteś zaślepiony. Co do sposobu w jaki formujesz wypowiedź to popełniasz lekki błąd - otóż nie mam obywatelstwa Izraelskiego ani nie mogę się o nie ubiegać. Jeśli mówimy o Zachodnim Brzegu to nie jest to część Izraela, aktualnie jest tam Autonomia a w przyszłości powstanie wolne państwo Palestyna - dlatego tamtejsi mieszkańcy nie są objęci Izraelskim prawem, to nie są obywatele, to tak jakbyś żądał w Polsce praw wyborczych dla obywateli innego kraju. Jeśli Palestyńczycy chcą praw to ja mówię proszę, podpiszcie pokój, załóżcie państwo i będzie super.... ponadto ludność o narodowości Palestyńskiej przebywająca na terenie Syrii, Libanu czy Jordanii też nie ma żadnych praw - a przecież to ich bracia i sojusznicy, trochę to dziwne nie sądzisz. Co do biedy Palestyńczyków to władze Autonomii dostają grube pieniądze z USA i UE w 2009 roku Obama przekazał im 900 milionów dolarów, a w 2010 Autonomia otrzymała około 4 miliardów dolarów z zagranicznej pomocy nie włączając w to tajnych funduszy Irańskich. Tak więc gdzie są te pieniądze, skoro przeciętny Palestyńczyk żyje w ubóstwie.... ??? Kasa ta nie idzie na rozwój gospodarki ani infrastruktury, nie powstają nowe miejsca pracy a przecież mogą 4 miliardy na tak mały teren to fortuna, Abbas może robić z tymi grantami co chce - mógłby tak dla przykładu zbudować międzynarodowe Palestyńskie lotnisko w Ramallii (popraw jeśli źle napisałem) i w ten sposób podkreślić niezależność, mogłyby powstać nowe świeckie uniwersytety. Ale nie, nic takiego się nie dzieje. Więc gdzie te pieniądze trafiają ?? - trafiają do terrorystów, władze Autonomii zamiast pomóc swoim rodakom wolą finansować terror. Co do Turcji to wspomniałem o niej żeby pokazać Ci że wiele miejsc na świecie ma problem polityczno-narodowy. Idąc dalej represje o których wspominasz nie są organizowane dla zabawy.... tylko z jakiejś przyczyny nie pisz że Palestyńczycy są niewinni - wina jak zawsze leży po obu stronach w proporcjach pół na pół. Pragnę też przypomnieć Ci że Wolna Palestyna mogła już powstać przynajmniej 3 razy w 1948, w 1999 jako następstwo Oslo (1993) a potem w 2001 na mocy Camp David - za każdym razem strona arabska odrzucała wszelkie propozycje..... Tak wiem napiszesz, że nie powinno być podziału i Izraela - OK zgadzam się, ale takie są faktu ONZ zrobiło "psikus" i takie są fakty których nie można zmienić. To chyba wszystko, jeśli pominąłem któryś z Twoich akapitów to niechcący i możesz śmiało mnie o tym poinformować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nabati Re: izraelski Apartheid 27.07.11, 13:20 Tu masz mape Zachodniego Brzegu: www.btselem.org/maps (Btselem to Sprawiedliwi wsrod narodu zydowskiego - ich praca jest naprawde nieoceniona! Ich mapy doskonale obrazuja rzeczywistosc) Spojrz na osiedla zydowskie (kolor niebieski), drogi apartheidu (czyli tylko dla Zydow i Palestynczykow, dla ktorych "Arbait mach frei" i moga ze specjalnym ausweissem podrozowac tymi drogami). Jak wyobrazasz sobie tam "wolne i niezalezne panstwo"??? Chyba za duzo sie naczytales propagandowych tekstow... pojedz do Palestyny i zobacz jak wyglada tam zycie. Co chwile punkty kontrolne, osiedla zydowskie, ktore trzeba objechac, zydowscy terrorysci atakujacy farmerow i ochraniani przez wojsko okupacyjne... smutna rzeczywistosc chorego na nienawisc panstwa, ktory wyzywa sie za holokaust na Palestynczykach. Obrzydliwosc... Co do Syrii i Libanu to swiat arabski budzi sie powoli z letargu... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: izraelski Apartheid 27.07.11, 13:50 Nabati znam tą mapę o to się nie martw..... zrozum też, że drogi te początkowo były ogólnodostępne restrykcje pojawiły się wskutek działań o charakterze terrorystycznym.... wszelkie represje są wymierzana za coś, a nie tak po prostu, wiesz przecież, że i Palestyńczycy mają krew na rękach przemoc nie jest jednostronna. Pisałem Ci przecież że wina leży po obu stronach pół na pół a ty ciągle swoje.... to jest jedna z głównych zasad porozumień z Oslo - tyle wolności ile bezpieczeństwa. Proszę zacznij odnosić się to faktów...... ja rozumiem jakie uczucia wywołuje w tobie ta sytuacja ale odstaw je w kąt i spójrz z oddali z perspektywy historii. Ponadto agresywna postawa obywateli Izraelskich i niektórych polityków spowodowana jest politycznym impasem - Arafat odrzucił Camp David i wywołał drugą intifadę zamiast negocjować, żydzi na to patrzą i widzą że nie warto rozmawiać, to jest klasyczna spirala nienawiści w której obie strony nakręcają się nawzajem. Wzywam Cię do większego obiektywizmu, to pomaga zrozumieć wiele spraw. A co do naszych dyskusji to ciesz się z nich, nic tak bowiem nie kształtuje opinii jak właśnie inteligentna dyskusja. Żaden z nas nie zmieni swojego stanowiska w tej sprawie ale może przekonasz mnie do niektórych swoich racji, a może to ja nakłonię Cię do innego spojrzenia - nie bądźmy ślepi w naszych ocenach. Ponadto ja za jakieś 2 tygodnie wyjeżdżam więc nie będziemy mogli po tym terminie kontynuować wymiany poglądów, więc korzystajmy póki się da. Jeśli chcesz możemy przenieść wymianę poglądów na wiadomości prywatne lub na jakieś inne forum - decyzja należy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
nabati Re: izraelski Apartheid 27.07.11, 21:32 > Pisałem Ci przecież że wina leży po obu stronach pół na pół ja sie z tym nie zgadzam... > Jeśli chcesz możemy przenieść wymianę poglądów na wiadomości prywatne lub na ja > kieś inne forum - decyzja należy do Ciebie Dziekuje za propozycje ale nie skorzystam. Jak bedzie okazja to sobie pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: izraelski Apartheid 27.07.11, 21:54 Ok.... żeby nie było... byłem uprzejmy Odpowiedz Link Zgłoś
nabati Re: izraelski Apartheid 28.07.11, 09:03 a ja zachowalem sie jak forumowy troll? Takie rozmowy nic nie daja. Tu trzeba dzialac na polu politycznym i spolecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: izraelski Apartheid 28.07.11, 11:05 A czy oskarżyłem Cię o bycie trollem ??? Nie, więc się nie obrażaj. Natomiast rozmowy dają - poszerzają horyzont światopoglądowy. Działaj sobie ile chcesz, powodzenia Ci mogę życzyć i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Lit 27.07.11, 11:05 Nabati : Breivik też czytał Szekspira i Miłosza - czy oni Twoim zdaniem też byli syjonistycznymi pisarzami nawołującymi do nienawiści ????? Odpowiedz Link Zgłoś
nabati Re: inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Lit 27.07.11, 11:30 Nie czytalem wszystkich dziel Szekspira ale nie sadze by wspomnial w swoich dzielach o "islamizacji Europy", "o zagrozeniu ze strony Islamu", o poparciu dla rasistowskiej polityki Izraela... isn't it? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Lit 27.07.11, 11:57 Napisałem Ci to po to byś zrozumiał, że nie można winić pisarzy za idiotów którzy ich czytają - tylko tyle i aż tyle. Stabilny, normalny człowiek może bez problemów czytać wszystko bez obaw o ataki szału i morderstwa. Póki co najbardziej nienawistną i nietolerancyjną książką jest Koran. ..... Już wiem co pominąłem w poprzedniej wypowiedzi - Izrael tak bywam tam 2 razy do roku, Netania i Negew, wspaniały kraj, nie spotkało mnie tam nigdy nic złego Odpowiedz Link Zgłoś
nabati Re: inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Lit 27.07.11, 13:23 to zajrzyj do Biblii i Tory... nie ma zadnej roznicy. Koran wywodzi sie wlasnie z Tory. Jesli bywasz w Izraelu pojedz sobie do Palestyny. Zobacz ten "wspanialy kraj" od srodka... to co w Tel Avivie to tylko iluzja luzu i normalnosci. Taki narkotyk... udawanie,ze jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: inspiracją była żydówka/syjonistka Gisele Lit 27.07.11, 13:34 Różnica między Torą a Koranem jest prosta - odbiór i interpretacja, tu chodzi o skalę zjawiska.... ile osób Tora zainspirowała to zbrodni a ile Koran.... trzeba policzyć i będzie jasne. W Izraelu bywam tak jakby w interesach więc nie mam czasu jeździć i zwiedzać po prostu mówię że mnie osobiście nigdy nie spotkała tam żadna dyskryminacja i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ashnazgdurbatuluk Amerykańskie inspiracje Breivika 26.07.11, 10:00 ABB zabił niecałe 100 osób, a islamiści w samym NYC kilka tysięcy. I mimo to klimat medialny jest teraz taki, że jak ktoś będzie chciał skrytykować islam, to zostanie zakrzyczany imieniem ABB. Europa/Zachód jest już martwy, tylko jeszcze o tym nie wie. Ale islam padnie i tak pod naporem wiatru ze wschodu, tyle przynajmniej pocieszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikelondon Re: Amerykańskie inspiracje Breivika 26.07.11, 10:08 a gdzie byli ci lewicowi wielbiciele islamu i ręczników 11 września? Gdzie byli kiedy w meczecie w Finnsbury Park w Londynie pewien bezręki mułła wygłaszał tyrady na temat tego, że zielona flaga proroka powinna powiewać nad Dwoning Street? Jesli Europa ciągle nie widzi zagrożenia imigrantami z krajów islamskich to ja się stad wynoszę. Nie mam zamiaru tłuc głową o chodnik 5 razy dziennie i zawodzić jaki to allah jest niewielki. A to niestety jest perspektywa może 20 lat. Przyrost naturalny wśród białych jest zerowy lub ujemny, muzułmanie mają nadprodukcję. To towarzystwo do pracy się nie garnie, ale szybko wyciąga łapy po zasiłki i mnoży sie jak króliki. Odpowiedz Link Zgłoś
mesamesa Re: Amerykańskie inspiracje Breivika 26.07.11, 11:56 Podaj jakieś oficjalne źródło tych rewelacji o przyroście naturalnym, bo to co piszesz z faktami ma niewiele wspólnego. Ja rozumiem, że można wyssać sobie z dupy jakieś fantazje, ale żeby zaraz po internetach o nich pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
mszczuj_von_kain Re: Amerykańskie inspiracje Breivika 27.07.11, 08:37 Technicznie rzecz biorąc te zamachy są porównywalne. 9/11 zostało przeprowadzone przez 19 zamachowców. ABB w pojedynkę zabił prawie 100 osób. Lekcja matematyki: wyobraź sobie, że następnym razem 19 naśladowców ABB wyjdzie z karabinami i każdy zastrzeli po 100 osób. Jeżeli wartościujesz terror na "lepszy" (mający mniej ofiar) i "gorszy" (mający więcej ofiar), to nawet według tego pokręconego kryterium możesz postawić między ABB a islamistami znak równości. Fundamentalizm religijny podlany nacjonalizmem jest tak samo niebezpieczny, niezależnie od tego, do jakiej religii się odwołuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Wczoraj Zyd, dzis Arab i gej...jutro Twoje dziecko 26.07.11, 10:29 "Rycerz sedzia", "higiena rasowa", “obrona cywilizacji europejskiej”, kult munduru, sredniowieczne zbroje i plaszcze z krzyzami i inne parafenalia germansko-nordyckiej mitologii, mentalnosc Übermensch'a... Pytacie sie i inspiracje ? Przerabialismy to zaledwie 66 lat temu...Odbyl sie przeciez proces w Norymberdze...bez skutku... "Obrona Europy" przed "muzulmanska zaraza" na Balkanach w latach 90-ych jest najlepszym dowodem, ze historia nas Europejczykow niczego nie nauczyla. Ten z lekka lysiejacy ale przystojny blondyn - jak przystalo na rasowego neo-naziste - wyraznie myli kulturystyke z kultura. Wprawdaie cierpiacy na megalomanie Pan Breivik nie moze "konkurowac" pod wzgledem ilosci zamordowanych osob z balkanskimi klero-nacionalistami spod znaku krzyza i polksiezyca ale osiagnal to czego chcial: natychmiastowa ogolnoswiatowa slawe i trybune medialna dla swojej odgrzewanej nazistowsko-rasistowskiej papki smierdzacej jeszcze Zyklonem B . Oczywiscie jak kazdy inny terrorysta - bedzie przed kamerami swiatowych mediow odgrywal meczennika. Dokladnie to samo robilo to po 1945 tysiace "weteranow" ochotnikow norweskich wyslugujacych sie Hitlerowskiej ludobojczej machinie w “obronie cywilizacji Europejskiej” na wszystkich frontach II wojny swiatowej w elitarnych oddzialach SS Viking i nie tylko.... Co do "higieny rasowej", ktora zdaniem Pana Beivika ma "ocalic chrzescijanska cywilizacje europejska przed calkowita zaglada" przypomina mi sie opowiesc mojej Matki Chrzestnej - wiezniarki KL Auschwitz-Birkenau a pozniej Gross Rosen (numer obozowy 25541), ktorej sasiadka na pryczy byla urocza Niemka, ukarana przez Nazistow za zhanbienie rasy aryjskiej poprzez utrzymywanie stosunkow intymnych ze slowianskim “podczlowiekiem” (robotnikiem przymusowym ze "Wschodu"), ktorego zreszta publicznie powieszono...W terminologii obowiazujacej w III Rezszy okreslano to jako “Rassenschande" - “zbrodnie przeciwko rasie (germansko-nordyckiej)". Jedynym przypadkiem skazania zolnierzy niemieckich za gwalt podczas okupacji Polski byl zbiorowy gwalt popelniony przez trzech zolnierzy Wehrmachtu w Busku Zdroju. Faszystowski sad okarzyl zolnierzy nie o gwalt ale o zhanbienie swojej rasy (“Rassenschande”). Ktos niedawno narzekal, ze zbyt czesto nawiazuje w swoich wpisach do horrorow nazizmu i rasizmu i innych totalitaryzmow na tym forum.. Mam nadzieje, ze przypadek Pana B. przekonal przynajmniej czesc z nas, ze idee Hitlerow i Quslingow tego swiata po cichu tocza podswiadomosc niektorych Europejczykow...i nie wolno nam o tym zapominac... Ta na pozor romantyczna fuzja mitologii o “szlachetnych” i “dzielnych” Vikingach i krzyzowcach lansowana wszem i wobec przez tego skandynawskiego samozwanczego zbawiciela cywilizacji chrzescijanskiej to nic innego jak demagogiczne , faszystowskie g..no tylko w innym, uwspolczesnionym, zaktualizowanym opakowaniu. Meczennikiem za “wiare” to jest on raczej miernym. Jego wzniosle “rycerskie” idealy okazaly sie perwersyjna i schizofreniczna niemalze komiksowa pariodia na tle rozstrzelanych z zimna krwia bezbronnych norweskich dzieci. W przeciwienstwie do takich religijnych fanatykow jak David Koresh z Waco czy James Jones z Guyany karykaturalny heros rodem z nordyckiej sagi potulnie zdal sie w rece sprawiedliwosci... gdy tylko ujrzal uzbrojonych mezczyzn. A moze zdal sobie w koncu sprawe, ze rzeczywistosc, ktora go otacza to nie wirtualny swiat makabrycznej gry komputerowej. Nie chce byc zlym prorokiem ale martwi mnie inny aspect tego zamachu terrorystycznego. Norweski psychopata pokazal calemu swiatu jak latwo ( bo zaledwie w ciagu paru godzin) mozna zostac globalnym celebryta zabijajac duza ilosc bezbronnych ludzi przycmiewajac medialna slawa takie tabloidalne ikony jak Barak Obama, Amy Winehouse czy nawet pierwsza dziewczyna Bonda...... Socjologowie prognozuja juz eskalacje “dialogu” chrzescijansko-muzulmansko-izraelskiego metodami proponowanym przez Bin Ladena i Pana B. Nam osobom, ktore nie doznaly blogoslawienstwa religijno-nacionalistyczno-rasistowskiej schizofrenii pozostaje przygladac sie temu z szacunkiem w ime poprawnosci politycznej i...czekac na kolejny zamach terrorystyczny nawiedzonego fundamentalisty-celebryty w imie “jedynej, slusznej wiary”... Jestem pewien , ze Pan B. zostanie glowna postacia wirtualnej gry komputerowj pt. “Masakra na wyspie Utoya”, ktora – nie mam w to zadnych watpliwosci - juz wkrotce pojawi sie w sprzedazy. A my ja zakupimy jako prezent gwiazdkowy dla naszych urodzonych z zjednoczonej i tolerancyjnej Europie dzieci do reszty komercjalizujac i relatywizujac “chrzescijanskie wartosci moralne i cywilizacyjne”, ktorych ten “nordycki Übermensch “ ponoc bronil ... Tymczasem uwaznie ale z wielka obawa przygladam sie zamieszczanym w swiatowych publikatorach pozowanym fotografiom tego schludnego, zadbanego, elegancko ubierajacego sie Pana o wygladzie amanta, ktory swoim przenikliwym, hipnotyzujacym nordycko-aryjskim spojrzeniem i zagadkowym polusmiechem uwodzi swiatowe media. Z wielu wpisow na forach polskich i zagranicznych wnioskuje, ze mu sie to udaje...Na Zachodzie okresla sie to mianem “love-hate relationship”...I to wlasnie mediom chodzi...jak juz byc morderca to przynajmniej przystojnym... -- “Władza należy do tego, kto rządzi ulicą....” - Joseph Goebbels -- “A Nordic union between Scandinavia and Great Britain, with the adherence of Finland and Holland, and in which Germany and eventually the British Dominions and America might later on be absorbed, would take away the sting of any communist combination and secure European civilization and peace for the foreseeable future.” Vidkun Quisling Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Re: Wczoraj Zyd, dzis Arab i gej...jutro Twoje dz 26.07.11, 12:29 towarzyszu-rydzyk oświeć nas i daj wskazówki jakie idee powinny nam przyświecać, kochajmy muzułmanów, socjalistów, murzynów, lewaków, gejów, mamy prześladować chrześcijan jako ciemniaków i białych europejczyków nie kochających wcześniej wymienionych. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Re: Wczoraj Zyd, dzis Arab i gej...jutro Twoje dz 26.07.11, 13:36 zablokowany-obrazliwy-nick napisał: > towarzyszu-rydzyk oświeć nas i daj wskazówki jakie idee powinny nam przyświecać > , kochajmy muzułmanów, socjalistów, murzynów, lewaków, gejów, mamy prześladować > chrześcijan jako ciemniaków i białych europejczyków nie kochających wcześniej > wymienionych. "POLSKA DLA POLAKOW" ( ma sie rozumiec tylko tych "prawdziwych") - czyli moje refleksje na temat ksenofobii w Polsce... W kontekscie ostatnich wydarzen w Norwegii twoje "opinie" sa wyjatkowo wymowne. Co jest wykladnikiem "polskosci" ?...Kto ma uprawnienia do "licencjonowania" Polakow badz odklejania badz przyklejania don etykietek? Pachnie mi to faszystowsko-rasistowskim relatywizmem...marszalek Goering zapytany kiedys o jednego ze swoich poddanych ( o ile pamietam chodzilo o gen. Milsch'a) w zwiazku z jego domniemanym zydowskim pochodzeniem odpowiedzial : "My (NSDAP) decydujemy kto jest zydem". Podobnie zreszta odpowiedzial gdy wypomniano III Rzeszy wspolprace z rezimem cara Borysa w Bulgarii (ostatecznie rowniez slowianskimi podludzmi) : "My decydujemy kto jest a kto nie jest slowianinem" Mam w Nowym Jorku wspanialego przyjaciela rodem z Wloclawka o spolszczonym nazwisku Zlotogórski. Jest polskim zydem. Mowi przepiekna polszczyzna. Swobodnie cytuje z pamieci Mickiewicza, Slowackiego, Norwida, Galczynskiego, Jasnorzewska...Leca. Po przymusowej emigracji z PRL-u po roku 1968 jako niedoszly magister filologii polskiej przywiozl ze soba do Stanow to co (jak sam podkreslil) bylo dla niego najcenniejsze: swoja rodzinna biblioteke. Gdy ujrzalem jego kolekcje oniemialem to li z zachwytu , to li ze wstydu...mial on wiecej pozycji klasyków polskiej literatury pieknej niz wszyscy moi amerykanscy znajomi polskiego pochodzenia razem wzieci (wlaczajac w to mój wlasny ksiegozbiór). Mieszkam od lat za granica pracuje dla IRC i UNHCR. W latch 90-ych pracowalem dla wielu organizacji humanitarnych w podzielonej religijno-nacionalistycznym idiotyzmem Bosni. Doswiadczylem na wlasnej skorze rasizm i ksenofobie w najprymitywniajszym ich wydaniu spod znaku krzyza i polksiezyca. Wlasciwie konflikt na Balkanach/bylej Jugoslawii zapoczatkowala zadyma pomiedzy szalikowcami Zagrzebskiego Dynama i belgradzkiej Crvenej Zvezdy 13 maja 1990 roku na stadionie Maksymira. Tak zaczynaja sie wojny...tak zaczelo sie najwieksze od czasow zakonczenia II Wojny swiatowej ludobojstwo, w ktorym sasiad zabijal sasiada...i to pod naszymi nosami...Ale to juz oddzielna historia...Wrocmy do problemu ksenofobii i rasizmu, ktory obsewrwuje w Polsce i na lamach forow GW...i nie tylko. Z wielkim bolem wywolanym gleboka troska o wizerunek Naszej Ojczyzny w swiecie czytam w polskich publikatorach ksenofobiczne “werbalne rozwolnienie” serwowane zazwyczaj przez osobników z patologicznymi klerykalno-nacjonalistycznymi odchyleniami. Odczytuje ich “wypowiedzi” jako nieudolna i rozpaczliwa proba leczenia sie z gleboko zakorzenionych wschodnio-europejskich a moze zachodnio-azjatyckich , slowianskich kompleksow. O ich intelektualno-moralnym wymiarze nie warto nawet wspominac. A moze wy pseudopatrioci spod znaku Jankowskiego i Rydzyka powinniscie przeprosic naszych zydowskich wspólobywateli za “szmalcowników”, za Kielce, Jedwabne i równiez za to za nie staneliscie w ich obronie w 1968. Za naszych bogobojnych chlopow, ktorzy po zakonczeniu niedzielnej mszy swietej przeistaczaja sie w hieny cmentarne bezczeszczac miejsca masowej zaglady polskich i europejskich zydow. Czy nie powinniscie sie wstydzic za tych polskich “intelektualistów”, dla ktorych twórczosc wielkich polskich poetów Juliana Tuwima i Boleslawa Lesmiana “smierdziala czosnkiem” ? Za urzedowy zakaz wychowywania WSZYSTKICH NASZYCH dzieci (bez religijno-rasowych wyjatkow), największemu polskiemu pedagogogowi Januszowi Korczakowi. Dlaczego nigdy nie wspominacie o sanacyjnym (ND-ckim) apartaheidzie na polskich uczelniach II RP ? Jak mozna nie wstydzic sie za Polakow, którzy pamietajac o Bermanach i Rozanskich celowo zapominaja o wyczynach naszych slynnych rodakow, o Feliksie Edmundowiczu Dzierzynskim i Andrzeju Januarowiczu Wyszynskim. Przecietny Polak nie ma pojecia o 160000 zolnierzy wyznania mojzeszowego walczacych w Kampanii Wrzesniowej, o gwiazdach Dawida na nagrobkach cmentarzy wojskowych zolnierzy polskich pod Narvikiem, Falaise, Tobrukiem czy Monte Cassino. W mogilach Katynia spoczywaja polscy oficerowie pochodzenia zydowskiego. Od dziecinstwa mamy wbudowywana swoista ksenofobiczna liste ras czy grup narodowosciowych, ktorym uczy sie nas nie ufac czy nawet nienawidziec. Znajdujemy na tej liscie nie tylko osoby pochodzenia zydowskiego. Sa tam nasi najblizsi sasiedzi: “szwaby”, “pepiki”, “kacapy/ruscy” , ”cyganie” i egzotyczni przybysze z daleka jak “czarnuchy” i “zoltki”. Pamietam z dziecinstwa , ze nawet okreslenie “ukrainiec” mialo u Polakow bardzo wyrazne negatywne/wrogie skojarzenie. W 1984 spotkalem bylych dzialaczy robotniczej Solidarnosci, którzy po stanie wojennym ze wszystkich mozliwych krajów przyjmujacych emigrantów wybrali rasistowska RPA, gdzie dokladnie w tym samym czasie stary Nelson Mandela odsiadywal swoj 25 letni wyrok. Szybko sie urzadzili i oczywiscie “kontynuowali” swoja walke o wolnosc, równosc i sprawiedliwosc spoleczna ze swoich domostw otoczonych drutem kolczastym i czarnoskora pomoca domowa, ktorej zrzeszanie sie w normalnych zwiazkach zawodowych bylo zabronione. Delikatnie im to wytknalem. Obruszyli sie na mnie. “Twój mlodzienczy idealizm mozesz sobie wsadzic do d..py. Daj czarnuchom wladze i zobaczysz jak rozpie...dola ten kraj”. Przypomnialy mi sie wtedy slowa Zelaznego Kanclerza o Naszym Narodzie: “wystarczy dac Polakom wladze i sami sie wyniszcza”. Na pozegnanie polecilem im slynna ksiazke “Jadro ciemnosci” napisana przez naszego wielkiego Ziomka Jozefa Korzeniowskiego. Oto co nam dzisiaj zostalo z etosu robotniczej solidarnosci i naszej “chrzescijanskiej moralnosci”... Ale czemu ja sie wlasciwie czepiam ?...Historycznie przeciwstawienie sie barbarzynskiemu apartheidowi czy obrona praw czlowieka nigdy nie byly priorytetetami tzw. “autorytetow religijnych” ... Moze na zakonczenie wspomnijmy Nigeryjczyka Maxwella, który - tak jak wielu Polaków -opuscil ojczyste strony w poszukiwaniu lepszego zycia. Policja demokratycznej i praworzadnej RP zastrzelila go w imie chrzescijanskiej milosci do blizniego zapewne tylko dlatego, ze nie kopal pilki tak dobrze jak doskonaly i powszechnie szanowany pilkarz naszej narodowej reprezentacji Emmanuel Olisadebe. Odpowiedz Link Zgłoś
2krzypek Re: Wczoraj Zyd, dzis Arab i gej...jutro Twoje dz 26.07.11, 19:18 tow_rydzyk super!!! Polska dla Polakow, Ziemia dla ziemniakow !!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zablokowany-obrazliwy-nick Re: Wczoraj Zyd, dzis Arab i gej...jutro Twoje dz 27.07.11, 13:04 Wiesz, cieszę się ze Polska to jednak biedny kraj i nie pchają sie tu wszyscy popaprańce jak do państw zachodnich. Im już bokiem wychodzi to multi-kulti. Najpierw zadbajmy o swoich obywateli mieszkających za nasza wschodnią granicą którzy chętnie osiedlą się w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mothermania Re: Amerykańskie inspiracje Breivika 26.07.11, 10:41 Podobna wpadka zdarzyła się Michelle Malkin, komentatorce telewizji Fox News. Zaraz po zamachu rozpisywała się na swoim blogu o islamistach i o złowrogim mulle Krekarze, który uciekł z Iraku do Norwegii i wygraża nowej ojczyźnie. Profesor Paul Nitze z Uniwersytetu Johna Hopkinsa napisał jej na Twitterze: "Nie za szybko na konkluzje?". A co zrobil Wasz redaktor Weglarczyk? Nie to samo???? wyborcza.pl/1,75248,9994485,Dlaczego_terrorysci_chcieliby_uderzyc_akurat_w_Norwegie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Wątek wolnomularski: 26.07.11, 10:55 www.racjonalista.pl/kk.php/s,2055 Odpowiedz Link Zgłoś
gregpio Polskie inspiracje Breivika 26.07.11, 11:06 Bartosz Węglarzczyk też na początku twierdził, że za zamachem stoją islamscy terroryści a później mało zręcznie usiłował się z tego wywinąć. Podobnie jak twierdził, że torturowanie Talibów w Guantanamo może być usprawiedliwione. Może należy zaczynać takie analizy od własnego podwórka? Odpowiedz Link Zgłoś
pan_rajmund Re: Polskie inspiracje Breivika 26.07.11, 11:40 Drogi "gregpio" Wszyscy komentatorzy i większość widzów od początku podejrzewało islamskich terrorystów, nawet oni sami się o to podejrzewali Odpowiedz Link Zgłoś
rozwado Amerykańskie inspiracje Breivika 26.07.11, 11:10 Amerykanscy prawicowi blagierzy i komentatorzy Foxa - Murdochowskiej gadzinówki - niewiele sie róznia od Breivika, i teraz próbuja skrupulatnie zatrzec ideologiczne pokrewienstwa. Breivik chcial wypromowac prawice, ale w rzeczywistosci przysporzyl jej klopotów. Wiele ludzi bedzie sie odzegnywac od tej holoty. Beda sie miarkowac w swoich antyislamskich wypowiedziach. Rasism Norwegów ma antypolski skladnik. Kiedy polskie tabloidy rozpisywaly sie o zwiazkach z polskim sklepem internetowym, podchwycily to skwapliwie norweskie tabloidy, a nawet szefowa sluzb bezpieczenstwa policji, która doniosla w radiu NRK, ze Breivik byl jus wczesniej namierzony, poniewaz kupowal nawozy sztuczne [sic!] w podejrzanym polskim sklepie internertowym, który juz byl pod obserwacja. Faktycznie Breivik kupil w tym sklepie pare drobiazgów, a 6 ton nawozu kupil w Norwegii lub Danii, ale norweskie media juz sobie uzywaja na Polakach. Odpowiedz Link Zgłoś
szumawski W opluwaniu muzułmanów przodowało GW-no Prawda 26.07.11, 11:28 Umrze Michnik - skończy się Gazeta Wyborcza! Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: W opluwaniu muzułmanów przodowało GW-no Prawd 26.07.11, 19:25 umrze szumawski, nikt nawet nie zauważy. smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
razparuk Amerykańskie inspiracje Breivika 26.07.11, 11:39 ABB to klasyczny Norweg z jego utajonymi lękami, tylko poziom ekspresji ma wyższy. Europa sama sobie winna i niestety krew poleje się jeszcze wiele razy. Miliony nierobów spod znaku półksiężyca skutecznie daje paliwo dla naśladowców ABB. Jak można nie zwariować w kraju gdzie bije się strażaków w czasi akcji bo sa "niewierni" a blond dziewczyny farbują włosy bo mudżahedini żyjący z podarowanych zasiłków gwałcą je zbiorowo będąc w imię poprawnosci politycznej całkowicie incognito i bezkarnymi. Tak oczywiście to trudne do zaakceptowania lecz ABB nie był żadnym nazistą tylko sfiksowanym konserwatystą który powinien dawno temu zostać ujęty. Na koniec uwaga ogólna, nawet Norwegowie za swoje petrodolary,spokój socjalny,tolerancje aż do obrzydzenia nie moga zmusić nikogo do bycią szczęśliwym. Gdzie zatem tkwi klucz spokoju społecznego i zapobiegania takim tragediom? Nasze "media" i "politycy" raczej nigdy na taki problem nie znajdą recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
ahk4iepaiv8u No cóż 26.07.11, 12:21 myśmy to już przerabiali, w komiksie o Hansie Klossie, jak to tam było? "Co pan wie, panie hrabio, o spisku przeciwko naszemu Fuhrerowi?" :) Odpowiedz Link Zgłoś
chateaux retoryka 26.07.11, 12:29 "Cóż, teraz ich pisarstwo i oni sami są światopoglądową bazą dla Breivika. Taka retoryka, jakiej używają, nie zostaje bez konsekwencji..." Więcej... wyborcza.pl/1,76842,10007952,Amerykanskie_inspiracje_Breivika.html#ixzz1TCpUk78y Niech politycy w Polsce, zwłaszcza PO, nie wyobrażają sobie, że ich retoryka, rożne "dorzynanie watahy" w ustach prominentnych polityków, ministrów, nie pozostaje bez konsekwencji w społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista_back Amerykańskie inspiracje Breivika 26.07.11, 12:38 Do kogo ta seria kazań, gazetko? Lewactwo tego nie potrzebuje, oni już mają quasimęczęńską ekstazę i już głośno szczekają, jak to aktualny stopień ubezwłasnowolnienia społeczeństw zachodniej Europy jest niewystarczający, a kto w masakrze widzi znak czasów, ten hylter, stalyn i diaboł wcielony. Reszta albo ma schizę spowodowaną liczbą i wiekiem ofiar, albo... jest daleko poza zasięgiem waszej retoryki. O ile zamach bombowy to specyficzna historia (nawet w zdrowym społeczeństwie może znaleźć się obcy, desperat, pojeb, wreszcie taki czy inny partyzant), o tyle masakra czerwonej młodzieżówki, a przynajmniej jej szokująca skala jest już po prostu naturalnym, oczekiwanym i oczywistym efektem norweskiej, czy po prostu ogólnolewackiej, polityki społecznej. Próbując dokonać takiej rzezi na obozie polskich skautów w IIRP czy choćby ich mniej lub bardziej sowietyzowanych następców w II połowie XX wieku, pan mason templariusz albo zostałby obezwładniony przed zabiciem kogokolwiek, albo po pierwszych kilku strzałach. Wkraczając na tę wysepkę wchodził do zagrody pełnej całkowicie niezdolnych do samodzielnego życia i przetrwania, bezrozumnych owiec, systematycznie pozbawianych zdolności przeżycia przez własny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Amerykańskie inspiracje Breivika 27.07.11, 08:04 nazikomunista_back napisał: > Reszta albo ma schizę spowodowaną liczbą i wiekiem ofiar a co jest nie tak z wiekiem ofiar? sprawcy powstania warszawskiego uważali właśnie taki wiek za idealny do ginięcia. Odpowiedz Link Zgłoś