voytexbezportek 30.07.11, 02:30 Pan Michnik stara sie byc obiektywny , ale chyba za bardzo. Wina Rosjan jest minimalna w stosunku do bledow i niekompetencji po polskiej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rockville Uczciwy raport 30.07.11, 02:34 Moj Boze, jezeli taki burdel jest w wojsku, to strch pomyslec o syfie w innych rezimowych instytucjach. Sodoma i Gomora !!! Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Uczciwy raport 30.07.11, 02:51 rockville napisał: > Moj Boze, jezeli taki burdel jest w wojsku, to strch pomyslec o syfie w innych > rezimowych instytucjach. Sodoma i Gomora !!! ______________________________________ Ale za to zwoje palą się wrogim wywiadom, bo myślą ,że to cwane zmyłki i przykrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
amonavis Ciekawe kiedy michnik nauczyl sie klamac? 30.07.11, 17:28 Tak, to pytanie mnie interesuje. Kiedy to sie stalo, ile lat temu? Uczciwy raport, ktory wine zwala na pilotow a tego kto wywieral presje ku temu by ladowac, tym, ktorzy sa winni wypadkowi od poczatku do konca, tz, parze nieudacznikow blizniakow, tym nie stawia sie najmniejszych zarzutow. Nawet gdyby tego wymagaly najwyzsze racje panstwowe nie wolno obarczac winna niewinnych ludzi szukajac kozlow ofiarnych. To raport Mak'u jest uczciwym raportem. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 U A.Michnika wszyscy zdają co są anty PiS i... 30.07.11, 21:19 U A.Michnika wszyscy zdają co są anty PiS i anty-Kaczyńscy. Mowa trawa Michnika i podlizywanie się Rosji. Zaczął się PR i zawracanie Wisły kijem. Michnik już wie ze raport komisji Millera był rzetelny, uczciwy itd. itp. Raport Millera to była wypadkowa tego na co mogla sobie Polska pozwolić w tym miejscu i tym czasie. Jeżeli to minimum jakim była komisja Millera odkryła takie bagno jakie panuje w Polskim Wojsku i w III RP i wymusiła takie reakcje to co by się stało gdyby komisja była całkowicie bezpartyjna i obiektywna. Raport komisji Millera był robiony pod PO i pod dwór Tuska chociaż komisja była zmuszona zachowywać jakieś pozory obiektywizmu. To co zostało opublikowane to jest właśnie to minimum dla zachowania pozorów. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Raport dotyczy przyczyn, a nie tła politycznego 30.07.11, 21:32 Jeżeli komisja miała ustalić cokolwiek precyzyjnie i z sensem, nie mogła się zajmować dywagacjami w stylu "na ile sapanie Błasika zwiększyło determinację Protasiuka", czy "zachowanie prezydenta w Gruzji, a milczenie prezydenta w Rosji". Piloci niestety nie byli niewinni, byli niekompetentni i działali cały czas nieodpowiedzialnie, doprowadzając w końcu do katastrofy. Tak samo, jak w sprawach przestępstw popełnianych przez ludzi wychowanych w dysfunkcjonalnych rodzinach, możemy się zastanawiać, ile w tym winy rodziców, dziadków, nauczycieli, opieki społecznej, systemu jako całości, ale nie możemy od laboratorium kryminalistycznego oczekiwać czegokolwiek ponad jednoznaczne ustalenie, kto pociągnął za spust i z kto stał na czatach. Głębsze i niespisane wnioski z raportu są przerażające: nie sposób nie zauważyć, że praktycznie nie mamy armii, bo to co jest, to burdel zarządzany przez stado osłów żądnych szybkich karier, bez względu na cenę. Tylko jak szybko (i tanio) to zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
visdomur Uczciwy raport 30.07.11, 02:59 "Raport jest rzeczowy i rzetelny, apolityczny, uczciwie i sprawiedliwie ukazujący przyczyny tragicznej smoleńskiej katastrofy"- Adasiu nie rozśmieszaj mnie,raport jest tak napisany aby nie obarczać winą kpt.Protasiuka w domysle najbliższe wybory parlamentarne.To kapitan Protasiuk przez swoją głupotę i nieodpowiedzialność doprowadził do niej a Tusk jako zawodowy polityk wie,że obarczanie Protasiuka odbierze mu sporo głosów więc mamy raport taki jaki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
madziapl1 Uczciwy raport 30.07.11, 04:06 Ja mam proste pytanie: Jaka szanse w tych warunkach meteolgicznych mieli wyladowac ? Ile Procent. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Uczciwy raport 30.07.11, 12:00 madziapl1 napisał: > Ja mam proste pytanie: Jaka szanse w tych warunkach meteolgicznych mieli wylad > owac ? Ile Procent. To proste. 0,6 promilla. Odpowiedz Link Zgłoś
frey8b Re: Uczciwy raport 30.07.11, 14:16 madziapl1 napisał: > Ja mam proste pytanie: Jaka szanse w tych warunkach meteolgicznych mieli wylad > owac ? Ile Procent. Na tym lotnisku, w tych warunkach 0% ( ale musieli ) Odpowiedz Link Zgłoś
1ewkas Uczciwy raport 30.07.11, 05:21 Raport jest poprawny politycznie, a nie uczciwy, redaktorze. Dla Pana to pewnie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Uczciwy??? 30.07.11, 07:56 Tak bardzo lekko komisja przeszla nad faktem , ze punkt schodzenia , początek ścieżki schodzenia 10km od progu, zostal 'przejechany'. Gdyby pilot pokwitowal tą wysokosc to i kontroler moglby zweryfikowac swoje przyrządy. Brak 'kwitowania komend' dowodzi tylko nonszalancji i nieznajomosci procedury. W głowach Rosjan mogła powstac myśl ,że 'oni chyba mają jakis genialny przyrząd ' do lądowania. Wedlug mnie ten brak 'kwitowania' jest głowną przyczyną ! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Uczciwy??? 30.07.11, 17:27 menuet1 napisał: > Wedlug mnie ten brak 'kwitowania' jest głowną przyczyną ! Może nie - katastrofy jako takiej, ale - błędów kontrolerów. Odpowiedz Link Zgłoś
abers Uczciwy raport czy nijaki raport ? 30.07.11, 08:01 "Wielu urzędników instytucji wojskowych i państwowych w obu krajach ciągnie za sobą patologiczne tradycje z epoki dyktatury" Ale pan pojechał p. Michnik. Za komuny takie rzeczy były w armii nie do pomyślenia. Szkolenie, kontrola i bezwzględne egzekwowanie procedur - to była podstawa funkcjonowania nie tylko lotnictwa wojskowego ! Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Do grobu rodziców idę "aleją zasłużonych". 30.07.11, 10:02 Do grobu rodziców idę "aleją zasłużonych". Leży tak kilkudziesięciu pilotów zmarłych w młodym wieku w latach PRL. O wypadkach, w których zginęli nigdy nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Do grobu rodziców idę "aleją zasłużonych". 30.07.11, 12:09 hieronim_kowalski napisał: > Do grobu rodziców idę "aleją zasłużonych". Leży tak kilkudziesięciu pilotów zma > rłych w młodym wieku w latach PRL. O wypadkach, w których zginęli nigdy nie sły > szałem... Ułańska fantazja. Sam nieraz widziałem jak latali Iskrą, pod linią wysokiego napięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
simon.01 Re: Uczciwy raport czy nijaki raport ? 30.07.11, 11:02 Coś Ty mi zrobił, abers! Przeczytałem twoją wypowiedź piętnaście minut temu - i wciąż nie mogę przestać się śmiać... Odpowiedz Link Zgłoś
ju-li1 Re: Uczciwy raport czy nijaki raport ? 30.07.11, 11:53 Ciekawe, skąd Abers czerpie swoją wiedzę??? Pewnie z lektur "fiction without science" ! Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Uczciwy raport czy nijaki raport ? 30.07.11, 17:42 simon.01 Może gdybyś go zobaczył to by Ci przeszło, bowiem ogarnęła by Cię fala współczucia.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolec32 Re: Uczciwy raport czy nijaki raport ? 01.08.11, 02:07 A co to bylo z "brakorobstwem", co? Czxy to tez wina III RP? Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 08:34 Ten młody lew to niby ty,szanowny panie Ajakzupa? Wyglądasz mi bardziej na zasłużonego rencistę,co to "tymi ręcamy budował i bronił ten biedny kraj." Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 08:46 Mylisz się co do mnie. Już jako dziecko z własnej woli dawałem d... naziście, potem zostałem konfidentem UB, wreszcie współpracowałem z SB. I nie rentę mam, a kombatancką emeryturę, za instalowanie władzy ludowej na Kielecczyźnie. Ale co tam ja, nazisto-ubeko-esbek. Ważne, że ty człowiek z kryształu i że płacisz na moją komuszą emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 08:54 ajakzupa Zapomniałeś dodać że w roku '70. strzelałeś z helikoptera nad stocznią w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 08:59 Dziękuję za przypomnienie. Fakt, strzelałem. I - w Poznaniu w 1956 zakatowałem pałą kilku patriotycznie zmutowanych robotników. Radom? Tam w 1976 byłem pierwszy, który uderzył robola na ścieżce zdrowia. W Kopalni Wujek kierowałem ogniem z czołgów, w Lubinie strzelałem w plecy uciekających. Ale co tam ja, najważniejsze, że Michnik ma mnie za człowieka honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 09:54 Szanowny Pan nie mógł zakatować pałą poznańskiego robola, po ludowa władza nie miała pał w swoich spracowanych ręcach,1956 - to był rok pepeszy i okazjonalnie bagnetu.Nie licząc gąsienic czołgowych.Do tej wypowiedzi zachęcił mnie sąsiedni post,w którym podano,że Polacy w komunie zdobyli prawie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 13:20 Mogłem: wystrugałem sobie pałę z osiki i prałem łapy podniesione na władzę ludową. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 15:45 ajakzupa napisał: > Mogłem: wystrugałem sobie pałę z osiki i prałem łapy podniesione na władzę ludo > wą. Pan kłamie. Wtedy się "nie prało". Wtedy sie obcinało. Czy już wziął pan swoje poobiednie leki? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 15:57 Witaj ziomku, widzę, że wiesz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 10:08 ajakzupa - jednego jednak nie mogles dokonac - byc powstancem warszawskim raze z matka Kaczynskich, niestety mieszkala wtedy w lesniczowce pod Starachowicami, synom nic o tym nie powiedziala i siedziala w pierwszym rzedzie na uroczystych, powstanczych obchodach. Takie wyczyny to tylko kaczynscy potrafia! Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 13:22 Tego nie mogłem, przyznaję. Byłem wtedy bowiem dzieckiem podstawiającym zadki nazistom, aby sobie pofolgowali. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 12:14 ajakzupa napisał: > Dziękuję za przypomnienie. Fakt, strzelałem. I - w Poznaniu w 1956 zakatowałem > pałą kilku patriotycznie zmutowanych robotników. Radom? Tam w 1976 byłem pierws > zy, który uderzył robola na ścieżce zdrowia. W Kopalni Wujek kierowałem ogniem > z czołgów, w Lubinie strzelałem w plecy uciekających. > > Ale co tam ja, najważniejsze, że Michnik ma mnie za człowieka honoru. A ty "ajakdupa" jeszcze narżniety od wczoraj czy już uzupełniasz dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 13:24 Pytasz, taki inteligentny kmiotek i nie wiesz? Odpowiem, denaturat chlam non stop, więc jakim cudem mogę trzeźwieć. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora nie dyskutujcie z tym głupkiem z SLD "ajakzup"... 30.07.11, 14:47 Nie dyskutujcie z tym głupkiem z SLD-owskim "ajakzupa", on poza tym plastusiem Napieralskim świata nie widzi i codziennie wpatrzony w jego podobizne onanizuje się:)). A co do raportu to komentarz Adama Michnika jest rzeczowy. Ten raport jest wywarzony, a takim popaprańcom jak "ajakzupa" nic nie dogodzi, oczywiście poza "swiatłym" Napeiralskim:)). Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: nie dyskutujcie z tym głupkiem z SLD "ajakzu 30.07.11, 15:58 Ty już się nawet onanizować nie możesz. Tylko jeszcze jedno masz wspólne ze mną: bezgraniczną głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: nie dyskutujcie z tym głupkiem z SLD "ajakzu 31.07.11, 07:18 Dlaczego Pan pisze, że raport jest "wywarzony" ? Czy to ma znaczyć, że on powstał w browarze ? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 17:45 ajakzupa Czy to ty lałeś mnie pałą w '68. pod Żakiem w Gdańsku ? Jeśli to ty to masz wyjątkowo wredną mordę (pamiętam). Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 22:42 Wtedy lałem nie ciebie, ale na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
abers Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 08:59 Moralizować to ci panowie umieją, oj umieją a szczególnie zwalać na komunę, choć w tej komunie zdobyli prawie wszystko. Nie przeszkadza im to, żeby się przebierać w damskie sukienki i wąchać jakieś proszki a potem kandydować na najwyższe urzędy. Dużo zdrowia ! Odpowiedz Link Zgłoś
lecimytupolewem Czego nie miały Borowiki zobaczyć w Smoleńsku? 30.07.11, 08:41 Klasyczny przykład mordu w "ustawce" mafii - brak świadków. "Raport oficerów BOR wydaje się być precyzyjny – w dniu katastrofy prezydenckiego samolotu na lotnisku Siewiernyj nie było polskich służb, bo nikt tego nie zaplanował. Funkcjonariusze czekali na delegację w lesie katyńskim, gdzie miały się odbyć uroczystości 70. rocznicy zbrodni katyńskiej. Reporterzy radia RMF FM dotarli do zeznań dwóch BOR- owców. Podwładni gen. Mariana Janickiego zaprzeczają jego zapewnieniom, że polscy oficerowie zabezpieczali lotnisko Siewiernyj." www.se.pl/wydarzenia/kraj/bor-nie-czekal-na-prezydenta-w-smolensku-oficerowi_156842.html Czy za to kłamstwo Janicki dostał awans od Millera? A wobec tego kim jest Miller i jaką rolę pełni w tzw. Komisji Millera? Odpowiedz Link Zgłoś
guzikiewicz Re: Czego nie miały Borowiki zobaczyć w Smoleńsku 30.07.11, 08:48 Borowców nie było na lotnisku Siewiernyj? A kto siedział za kierownicami polskich limuzyn, które miały przewieźć pasażerów Tupolewa do Katynia? Smoleńscy taksiarze? Odpowiedz Link Zgłoś
lecimytupolewem Borowiki zeznały, że ich tam nie było, a Janicki 30.07.11, 09:36 łże jak bura suka. Wobec ustaleń (zaraz po katastrofie) dziennikarza Gazety Wyborczej cały ten raport Maku i Millera to jedno wielkie oszustwo Dziennikarz GW całkowicie zaprzecza bzdurom wydumanym przez polskich zdrajców wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88722,7753013,Wojciechowski__Z_samolotem_cos_sie_dzialo_przed_katastrofa.html Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Borowiki zeznały, że ich tam nie było, a Jani 30.07.11, 12:21 lecimytupolewem napisał: > łże jak bura suka. > Wobec ustaleń (zaraz po katastrofie) dziennikarza Gazety Wyborczej cały ten > raport Maku i Millera to jedno wielkie oszustwo > Dziennikarz GW całkowicie zaprzecza bzdurom wydumanym przez polskich zdrajców > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/10,88722,7753013,Wojciechowski__Z_samolotem_cos_sie_dzialo_przed_katastrofa.html Lotnisko Siewiernyj, według polskich norm, było lotniskiem zamkniętym.- Lotnisko zamknięte to (...) lotnisko, które zostało wykreślone z rejestru lotnisk. – czytamy w paragrafie 9 punkt 16 Regulaminu Lotów Lotnictwa Sił Zbrojnych RP. Lotnisko Siewiernyj wykreślono już w 2009 roku. Wcześniej figurowało pod oznaczeniem kodowym XUBS. W planach lotów na 7 (lot z premierem) i 10 (lot z prezydentem) kwietnia, miejsce lądowania oznaczone jest kodem ZZZZ (bo Smoleńsk, jako lotnisko wykreślone z rejestrów, nie używał już oznaczenia XUBS). W nomenklaturze lotniczej ZZZZ oznacza „lądowanie w terenie przygodnym" – na przykład na drodze, łące lub w polu. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Czego nie miały Borowiki zobaczyć w Smoleńsku 30.07.11, 12:20 lecimytupolewem napisał: > Klasyczny przykład mordu w "ustawce" mafii - brak świadków. > > "Raport oficerów BOR wydaje się być precyzyjny – w dniu katastrofy prezyd > enckiego samolotu na lotnisku Siewiernyj nie było polskich służb, bo nikt te > go nie zaplanował. Funkcjonariusze czekali na delegację w lesie katyńskim, > gdzie miały się odbyć uroczystości 70. rocznicy zbrodni katyńskiej. > > Reporterzy radia RMF FM dotarli do zeznań dwóch BOR- owców. Podwładni gen. M > ariana Janickiego zaprzeczają jego zapewnieniom, że polscy oficerowie zabezpiec > zali lotnisko Siewiernyj." > > www.se.pl/wydarzenia/kraj/bor-nie-czekal-na-prezydenta-w-smolensku-oficerowi_156842.html > Czy za to kłamstwo Janicki dostał awans od Millera? > A wobec tego kim jest Miller i jaką rolę pełni w tzw. Komisji Millera? Kaczka dziwaczka, zmiana nicka nic nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Uczciwy pan Michnik? 30.07.11, 08:54 Chyba pan żartuje. Nie da się, po prostu nie da się w cokolwiek uwierzyć, cokolwiek pan napisze. Co miał pan do powiedzenia i zrobienia, już pan zrobił przez 21 lat. Wystarczy. W tym raporcie powinno być o tym również. Nadzieje to my mamy, aby wreszcie schował się pan do swej dziury i się z niej nie wychylał. My "fanatycy" poradzimy sobie. Jak przez ponad tysiąc lat naszej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Uczciwy pan Michnik? 30.07.11, 09:00 niech nas ręce wszystkich bogów bronią przed radzeniem sobie w ciągu tych ostatnich 1000-cu lat natomiast ostatnie lat 20 rokuje Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Re: Uczciwy pan Michnik? 30.07.11, 17:45 O czym ty czlowieku piszesz? Ty wiesz w ogole, gdzie sie urodziles, w jakim miejscu i jakiej kulturze? Aha, sorry, wojewodzkej, nie tej wojewodzkiej rady, ale wojewodzkeij z telewizji takiej jednej. Zostan tam, naprawde dobrze radze. Bo jak wyjdziesz z tego pudelka, czyli z tego zascianka, co tobie zle sie chyba kojarzy, no bo jakze by inaczej, jak sam nie wiesz, zes w takim zascianku tez jest, nie poradzisz sobie z niczym. Wojewwodzka kultura pojdzie z jakas kolejna dupa w tany, a ty sie rozbeczysz. Na nic innego nie bedzie cie stac. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku niedobrze mieć taki uraz 30.07.11, 10:23 cokolwiek napiszą z nazwiskiem Michnik w tekście, Ty masz od tego urazu zaraz jedyne skojarzenia nieważne czy mowa o pogodzie, samolotach czy sianiu trawy nie rób tak, życia szkoda, znajdź sobie jakieś hobby czy to nie zaburza życia erotycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Re: niedobrze mieć taki uraz 30.07.11, 17:49 Wiesz nie zaburza mi w niczym powiem wiecej, dziala na mnie, jak afrodyzjak. A tobie widze i tak wszystko kojarzy sie z dupa. No "NIE", czyzby? Urbanowe odmóżdżanie widac nie poszlo na marne. Poszlo w jaja. Tak trzymac. Im was bedzie wiecej, tym bedzie latwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Re: E, smród Atlantyku, nie pier.... 30.07.11, 17:54 E, no nie, tylko na to cie stać? No nie ma sie co dziwic, bo pana Michnika nie bylo onego czasu tez na nic wiecej stac, jak tylko powiedziec: "odp ... cie. sie od generala (Jaruzelskiego)" zreszta zostal mu taki poziom do dzisiaj. On juz tak ma. No biedny taki niestety. Widac jaki poziom nauczyciela, taki poziom uczniow. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: E, smród Atlantyku, nie pier.... 31.07.11, 07:16 przepraszam, a kto to jest "pan Michnik" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Uczciwy raport 30.07.11, 09:06 Dramatu by nie było gdyby niezależna prokuratura wszczęła postępowanie karne przeciwko Prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu za nadużycie władzy wobec kapitana TU-154 w locie do Gruzji a Sejm wobec zachowania Prezydenta wszczął odpowiednie procedury prawne.Tymczasem pozwolono na samowolę , wywalono bardzo dobrego pilota a Prezydent zaczął ręcznie sterować wojskiem i lotniskiem a na 100 % również w locie do Smoleńska.Dyktator L.Kaczyński sam przy pomocy brata i jego pachołków z partiii zgotował sobie tragiczny koniec szkoda tylko, że zabrał ze sobą tylu rodaków. Odpowiedz Link Zgłoś
alamatygrysa Re: Uczciwy raport 30.07.11, 13:13 kuma1 napisał: > Dramatu by nie było gdyby niezależna prokuratura wszczęła postępowanie karne pr > zeciwko Prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu za nadużycie władzy wobec kapitana TU > -154 w locie do Gruzji a Sejm wobec zachowania Prezydenta wszczął odpowiednie p > rocedury prawne.Tymczasem pozwolono na samowolę , wywalono bardzo dobrego pilot > a a Prezydent zaczął ręcznie sterować wojskiem i lotniskiem a na 100 % również > w locie do Smoleńska.Dyktator L.Kaczyński sam przy pomocy brata i jego pachołkó > w z partiii zgotował sobie tragiczny koniec szkoda tylko, że zabrał ze sobą tyl > u rodaków. Święta prawda, człowieku. Nic dodać, nic ująć. A oto piosenka, którą dzieci będą w szkołach śpiewać już niedługo na akademiach: www.youtube.com/watch?v=hpYdzq4FKvY Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Uczciwy raport 30.07.11, 09:08 Raport poprawny POlitycznie, czyli uczciwy inaczej. Skąd wiadomo że wyszkolony 100 procentowo pilot POdejmował by inne decyzje? Czy w programach szkolenia pilotów przewidziano zajęcia , na których pilot dowiaduje się , że na wpół pijani Rosjanie mogą podawać fałszywe parametry lotu? Gdyby kpt Protasiuk miał prawdziwe parametry z wierzy kontrolnej, nie doszło by do katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_kowalski Re: Zapewne Protasiuk - polski gieroj wylądowałby 30.07.11, 09:58 Zapewne Protasiuk - polski gieroj wylądowałby popisowo we mgle na drzwiach od stodoły... Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Uczciwy raport 30.07.11, 12:28 henryk_49 napisał: > Raport poprawny POlitycznie, czyli uczciwy inaczej. Skąd wiadomo że wyszkolony > 100 procentowo pilot POdejmował by inne decyzje? Czy w programach szkolenia pil > otów przewidziano zajęcia , na których pilot dowiaduje się , że na wpół pijani > Rosjanie mogą podawać fałszywe parametry lotu? Gdyby kpt Protasiuk miał prawdz > iwe parametry z wierzy kontrolnej, nie doszło by do katastrofy. Lotnisko Siewiernyj, według polskich norm, było lotniskiem zamkniętym.- Lotnisko zamknięte to (...) lotnisko, które zostało wykreślone z rejestru lotnisk. – czytamy w paragrafie 9 punkt 16 Regulaminu Lotów Lotnictwa Sił Zbrojnych RP. Lotnisko Siewiernyj wykreślono już w 2009 roku. Wcześniej figurowało pod oznaczeniem kodowym XUBS. W planach lotów na 7 (lot z premierem) i 10 (lot z prezydentem) kwietnia, miejsce lądowania oznaczone jest kodem ZZZZ (bo Smoleńsk, jako lotnisko wykreślone z rejestrów, nie używał już oznaczenia XUBS). W nomenklaturze lotniczej ZZZZ oznacza „lądowanie w terenie przygodnym" – na przykład na drodze, łące lub w polu. I tyle na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Uczciwy raport 30.07.11, 12:32 henryk_49 napisał: parametry z wierzy kontrolnej, nie doszło by do katastrofy. Wierzysz, że nie doszłoby do katastrofy gdyby dostawli parametry z wieży ( nie "wierzy" - ciołku) Odpowiedz Link Zgłoś
olo-international Praca zespołowa znów zawiodła 30.07.11, 09:13 Zgoda z Adamem Michnikiem. Zastanawia mnie jednak dodatkowo, dlaczego w Polsce mamy ciągłe problemy z pracą zespołową i autorytarnym stylem przywództwa. Okazuje się, że były one jedną z przyczyn katastrofy smoleńskiej. W raporcie Millera czytamy m.in: "... należy wskazać przede wszystkim na bardzo niski poziom koordynacji działań załogi w krytycznej fazie lotu, [...]. Współpraca załogi polegała głównie na wykonywaniu poleceń dowódcy statku powietrznego i przyjmowaniu komend do realizacji w sposób nieomalże automatyczny (nawet takich, które z punktu widzenia pilotażowego były niebezpieczne). Członkowie załogi nie byli w stanie ani przeciwstawić się tym decyzjom, ani interweniować w sytuacji krytycznej. [...] www.presentationcoaching.pl Odpowiedz Link Zgłoś
adrem63 Re: Praca zespołowa znów zawiodła 30.07.11, 17:25 „Współpraca załogi polegała głównie na wykonywaniu poleceń dowódcy statku powietrznego i przyjmowaniu komend do realizacji w sposób nieomalże automatyczny (nawet takich, które z punktu widzenia pilotażowego były niebezpieczne). Członkowie załogi nie byli w stanie ani przeciwstawić się tym decyzjom, ani interweniować w sytuacji krytycznej. [...] „ Jasne, zamiast jakoś się sprzeciwiać, najpierw robić burzę mózgów, a później głosowanie ci chłopcy słuchali swojego dowódcy no i stało się :). A tyle się mówiło i mwi o zgubnych skutkach dyktatury, widocznie jeszcze za mało . :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.sajgon Kolejne majaczenia naczelnego GW 30.07.11, 09:14 Panstwo zdalo egzamin ;-)))))) Doprowadzajac swoim burdelem do smierci najwazniejszych osob w panstwie. Panu juz dziekujemy panie Adamie, lepiej niech pan sie uda na emeryturke po co sie osmieszac na stre lata. Chyba ze pisal pan to po kilku malpkach Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś
kuma1 Uczciwy raport 30.07.11, 09:27 Przecież z rozmów w kokpicie i obecność dowódcy w kokpicie świadczą ,że mieli ruskich głęboko w poważaniu i robili co im kazano lub domyślali się co od nich się żąda.Nie kwitowali bo wiedzieli, że rosjanie podnieśli by krzyk, że brak zgody i warunków do lądowania dlatego milczeli świadomie do końca by ukryć swoje zamiary i położenie.Wykonywali rozkaz. Odpowiedz Link Zgłoś
rico43 Uczciwy raport 30.07.11, 09:33 Zgadzam się z redaktorem Michnikiem. Uczciwy raport, dodam dość uczciwy. W sprawie wyrazu „dość”. W naszym maglu trudno napisać prawdę i żeby zostało to przyjęte przez „lud” trzeba tak napisać by wilk był syty i owca cała, gdyż dokładnie to bliższa prawdy jest pierwsza opinia, opinia „wijtexbezportek”. W tym kontekście do red. A. Michnika. Czytając Waszą „Gazetę” to nie rozumiem Was, choć rozumiem. Otóż od czasu do czasu można w Wyborczej spotkać ciemne karty ludzi, którzy teraz są na piedestale, ciemne karty całych „ugrupowań” i to z bardzo odległych czasów też. Nie ma to jednak wpływu na oficjalny język oceniający przeszłość, chociażby sprzed ok 80 lat. Świat rzadko bywa czarny lub biały, gorzej jednak, gdy kolory nie są przydzielane adekwatnie do rzeczywistości. Rozumiem jednak „Gazetę”. Gdyby chciała być bardziej rzetelna, w tym jednostronnie ogłupiałym przez media i polityków kraju, to zostałaby ona zniszczona. Dlatego przytaczając fakty (jeden tylko przykład – książka „Piękne lata …” prof. Garlickiego), pozwalając ludziom, tym którzy chcą, na własne osądy, sami prezentują jedynie słuszną i zgodną z linią „nowej partii” ocenę historii. Wracając do meritum, to przecież i w artykule pana Adama Michnika (aby i wilk i owce byli syci) nawiązuje do przyczyny w nie sprawnym całkowicie oświetleniu. Tak, była to nieprawidłowość, ale na wypadek nie mająca żadnego wpływu. Czy przy tej widoczności kiedykolwiek by te światła do momentu wypadku widzieli. Wracając do wilka i owiec. Może wpływ na to miał dramat w Norwegii i polityczna rozwaga tamtych partii rządzących i opozycyjnych. Czy u nas bez demagogii potrafimy wszystko roztrząsać. Wątpię. Nie, nie wątpię. Wiem! Nie potrafimy. Odpowiedz Link Zgłoś
biorytmix Na podstawie dowodów zebranych przez KGB ? 30.07.11, 09:43 polski raport powstał na bazie dowodów rzeczowych zabezpieczonych prawdopodobnie przez... ludzi KGB. O tym pisano - radiowysokościomierz taplał się w bagnie, nie budząc żadnego zainteresowania, wyciągnęli go polscy dziennikarze "Faktu". KGB to bardzo "wiarygodne źródło i rzetelna firma" dla pana Michnika? Panu Michnikowi dziękujemy za wyrażenie opinii. Myślę, że wkrótce straci zupełnie ostatnie resztki zaufania społecznego i szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
brzmski z probierzem... aadam 30.07.11, 09:46 jak jaki snur z praskiego wysypiska, co to naspyrlał mnóstwo wszelakiego badziewia, tak aadam mm. sięga tym razem po probierz... uczciwości; i wychodzi mu, co widać; dla wymalowania stanu ducha raportu aadam posiłkuje się trzema przymiotnikami i dwoma przysłówkami, wśród których - sprawiedliwie, ono szczególnie mieni się i połyskuje niewymownym blaskiem; a ja, cóż, dodam tylko króciutką refleksję - raport uczciwy, sprawiedliwy jak jaki... złodziej zapuszkowany na dekadę np. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: z probierzem... aadam 30.07.11, 10:23 brzmski - jak ten polski jezyk sie zmienil po uzyskaniu niepodleglosci. Takie slowa jak "badziewie" snur - inny belkot skad sie wzial - no nie sa to wyrazy o polskiej etymologii, jak zwykle ze wschodu, ci kresowi "patrioci" wniesli te "polszczyzne" do kraju. Dowod na to, ze dzis lud bardziej rzadni niz za komuny. Nawet komuchy dbaly o dobra polszczyzne w prasie czy telewizji. Dzis - badziewie, suzby, gowny, idom, siedzom, nie mam glowa (po nie - glowy). Brzmski - zadbaj najpierw o swoj jezyk - bo on jest wyznacznikiem polskosci. Od Reja. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Uczciwy raport 30.07.11, 10:00 Jak zwykle zgadzam sie z red. Michnikiem. Uczciwa analiza, tak jak raport. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 10:05 ajakzupa - wedlug mnie Kaczynski jest winien ale tego nie da sie udowodnic. Winien jest przez wlasna pyche, pogarde dla innych i zwykle polskie balaganiarstwo. Polak jest odporny na wiedze, glupie powiedzenie "prawo jest po to aby je omijac" ciagle w naszym kraju funkcjonuje. Stad Ziobro jedzie kradzionym samochodem, omija prawo majac dwie tablice (cwaniaczek polaczek) a byl - Ministrem Sprawiedliwosci i Prokuratorem! Toz to kpiny z prawa, ublizajace naszej inteligencji. Dopoki Polak swej plemiennej mentalnosci nie zmieni, nie ucywilizuje sie i nie uzna, ze prawo ma zawsze racje (az do oceny i zmiany w sadzie) to bedzie tu zawsze "jakos" i tacy nowi kaczynscy beda was wysylac na rzez. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 13:29 Mam dla ciebie, 123jna, same dobre wiadomości: 1) do roku 2015 dwa nienawidzące się dziadygi będą mieć najwięcej do powiedzenia w Polsce. 2) do roku 2015 zadłużenie kraju przekroczy bilion. 3. do roku 2015 nic a nic, ale to nic w Polsce na lepsze się nie zmieni. 4) do roku 2015 Michnik będzie lizać zadek Tuskowi. 5) po roku 2015 będzie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 13:38 ajakzupa napisał: > 5) po roku 2015 będzie tak samo. Nieprawda, ciebie już nie będzie, jak będziesz tak dalej chlał. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 13:44 To, że po 2015 mnie nie będzie, to pewnik, który dotyczy także i ciebie, choć nie... chlasz. Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 10:17 ajakzupa napisał: "> Jeden dziadyga Tusk, drugi dziadyga Kaczyński. Dziadygi. Obaj powinni dostać ko > pa, by więcej nie byli w polityce." - Prowokacja, czy juz nie pracujesz dla PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: dziadygi, dziadygi, dziadygi 30.07.11, 13:30 Zawsze pracuję dla Rydzyka. Zawsze. Pojmij to wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
medrek_forumowy Uczciwy raport 30.07.11, 10:28 Już zdążył pan raport przeczytać? ja dopiero się zabieram. Odpowiedz Link Zgłoś
nuvolari4 Kiedy GW odszczeka naciski, pijanego generała ? 30.07.11, 10:43 Panie RED NACZ, kiedy GW odszczeka i przeprosi za kłamstwa i znieważanie ludzi - powtarzane przez wiele miesięcy informacje o naciskach, pijanym generalne, lądowaniu za wszelką cenę załogi ? Ludzie honorowi, profesjonalni, kierujący się prawdą tak robią... jesteście do tego zdolni ? Odpowiedz Link Zgłoś
nerwus0 Re: Kiedy GW odszczeka naciski, pijanego generała 30.07.11, 12:49 nuvolari4 napisał: > Panie RED NACZ, kiedy GW odszczeka i przeprosi za kłamstwa i znieważanie ludzi > - powtarzane przez wiele miesięcy informacje o naciskach, pijanym generalne, lą > dowaniu za wszelką cenę załogi ? Ludzie honorowi, profesjonalni, kierujący się > prawdą tak robią... jesteście do tego zdolni ? Aco? Może Błasik był trzeźwy jak niemowlę? W takie cuda to już nie uwierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Kiedy GW odszczeka naciski, pijanego generała 31.07.11, 07:24 Trzeźwy jak niemowlę nie był. Bo miał 0,6 promila. Ale pijany w 3 d...y też nie był. Gdyby miał te 0, 6 promila w UK, mógłby w majestacie prawa siąść za kierownicę i odjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
pisdode Ryzyko 30.07.11, 10:50 Naczelny GW ryzykuje, wydając kategorycznie brzmiącą opinię, bo przecież nie zbadano wszystkiego. To tak jak ze śmiercią generała Sikorskiego: oficjalnie to wypadek a utajniono na 100 lat akta brytyjskie i wielu historyków (poważnych) ma coraz wiecej watpliwości. Moim zdaniem pan Michnik się pospieszył. Dlaczego to zrobił, mozna sie tylko domyślać. Odpowiedz Link Zgłoś